hubiC Review – Ez a szolgáltatás 2018 májusától már nem működik

hubiC áttekintés

A hubiC egy egyszer ígéretes felhőalapú tároló, amely már bezárta digitális ajtóit, egy tankönyv példája volt egy jó anyavállalatnak, amely erőteljesen túlterheli erőforrásait. Olvassa el a hubiC áttekintését a piszkos részletekről, valamint egy linket a legjobb hubiC alternatívák cikkhez.

A francia OVH cég az egyik legnagyobb név a felhőalapú számítástechnika területén, 20 adatközpontot és több mint 260 000 szervert sportosít szerte a világon. A társaság hálózatában valójában több mint 18 millió alkalmazás található. Beleértve az OVH saját hubiC-jét, egy felhőalapú tárolási szolgáltatást biztonsági mentési lehetőségekkel, amely az OVH állítása szerint több mint 900 000 felhasználóval rendelkezik. A hubiC 2011 óta működik.

Mint sok olyan társaság, amellyel megpróbálják félrehúzni a versenyt a felhő-tároló helyiségben, a hubiC úgy döntött, hogy vonzza a felhasználókat ingyenes tárhellyel – ez 25 GB-os. A hubiC-vel úgy tűnik, hogy még jobb, a rendkívül alacsony tarifáknak köszönhetően: alig több, mint 5 USD havonta 10 TB-ért. Ez tízszeresen több felhőalapú tároló, ami körülbelül a költségek felének felel meg, amit a verseny nagy része ad neked.

Például a Dropbox segítségével 1 TB-t kap 9,99 USD-ért. Ezen a ponton nagy esély van arra, hogy bárki olvassa el a két reakció egyikét:

 • Úgy döntöttek, hogy megütik a jackpotot, készen állnak arra, hogy feliratkozzanak a hubiC-re
 • Úgy döntöttek, hogy valami gyanúsan illatozik, mint például a rothadt hal és az ananász.

Ha a második kategóriába tartozik, és még mindig velünk van, gratulálunk! Noha a hubiC ára valódi, a nem létező biztonsági előírások és az ügyfélszolgálat több mint elegendő ok arra, hogy ne bízzanak fájljaidban ezzel a szolgáltatással. Igen, szinkronizálhatja a fájlokat a felhővel, bár a blokk szintű fájlátvitel sebessége nélkül. A hubiC mentési szolgáltatásként is működik, bár hiányzik néhány fontos szolgáltatás (például egy megfelelő ütemező).

De még ha el is hagyja ezeket a kérdéseket, minden oka van azt hinni, hogy a hubiC tagjai vagy éppen a dolgok leállításának szélén állnak, vagy már nem törődnek vevőikkel. Tehát, ha a fájlokat ott tárolja, azok hamarosan eltűnhetnek.

Sajnáljuk, hogy csalódást okozunk. A jó hír az, hogy számos kiváló felhőalapú tárolási és biztonsági mentési szolgáltatás érhető el, amelyek meghaladják a költségeiket:

 • A legjobb felhőalapú tárolás 2017
 • Legjobb Cloud Backup 2017

A hubiC bizonyítja, hogy a régi mondás „ne ítélj meg egy könyvet a borító alapján” igaz – de minden rossz ok miatt. Ne felejtse el elolvasni a szolgáltatás teljes áttekintését, mielőtt eldöntené, vajon megérdemli-e vállalkozását, ingyenes-e vagy sem.

Látogatás 

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a hubiC-hez

Árazás

A legtöbb hubiC felhasználó valószínűleg soha nem költ egy fillért sem rá.

25 GB szabad hely valószínűleg elegendő egy darab dokumentum és fénykép tárolására. Ha még többre van szüksége, a szolgáltatás néhány személyes tervet kínál: az egyik 100 GB-ra, a másik a 10 TB-ra. A 100 GB-ról a 10 TB-ra való áttérés valószínűleg furcsanak tűnik, ha ismeri más fogyasztói felhőalapú tárolási szolgáltatásokat, amelyek általában 1 TB vagy 2 TB tervet kínálnak.. 

Tekintettel azonban a két tervhez kapcsolódó alacsony költségekre, ez elég könnyű eltérés a figyelmen kívül hagyás szempontjából.

A hubiC-nek is van egy referenciaprogramja, ahol a felhasználók 5 GB-os kiegészítő tárhelyet kereshetnek áttételenként (akár 25 GB-ig). Ha feliratkozott a 100 GB-os tervre, barátként 10 GB-ot kap (legfeljebb 500 GB). A 10 TB terv nettóként 500 GB-ot neten (legfeljebb 2,5 TB ingyenes).

Jellemzők

Az egyik dolog, amely megkülönbözteti a hubiC-t a sok szolgáltatástól, az a tény, hogy felhő-tárolási és biztonsági mentési szolgáltatás egyidejűleg, ezáltal meglehetősen ritka faj. Több cikket írtunk a felhő tárolása és a mentés közötti különbségről, mint például itt. Egyéb szolgáltatások, amelyek ezt a két az egyben megközelítést alkalmazzák, az IDrive és a SpiderOakONE.  

Sajnos a hubiC ezen aspektusa nem elegendő ahhoz, hogy megmentse azt egy egyébként ritka funkciókészletből.

Feature: Leírás:
Asztali alkalmazásokA Windows, a Mac és a Linux támogatott
Mobil alkalmazásokiOS, Android és Windows 8
szinkronizálásaSzinkronizálja a fájlokat az eszközök és a felhő között
biztonsági mentésCímkemappák az automatikus biztonsági mentéshez
Automatikus biztonsági mentésA biztonsági mentések beállíthatók óránkénti, napi vagy heti futtatásra
Közlekedési réteg biztonság (TLS)A fájlokat biztonságos TLS alagutak védik
Fájl verziózásCsak biztonsági mentésekhez érhető el (nem szinkronizálva)

Hiányoznak a fenti lista:

 • Blokk szintű növekményes transzferek
 • Nyugalmi titkosítás
 • Nulla tudásbiztonság

Ugyanakkor, míg a hubiC automatikus biztonsági másolatot készít, kevés ellenőrzést gyakorolhat mikor történnek. És amint azt a következő felhasználói élmény szakaszban láthatja, némi gondunk volt a hubiC Android-alkalmazás működésében.

Felhasználói tapasztalat

A hubiC telepítése az asztalra létrehoz egy hubiC szinkronizálási mappát. Ez a szinkronizálási mappa a Dropbox által népszerűsített modell alapján működik, bármi benne tárolódik mind a merevlemezen, mind a hubiC felhőjében.

A fájlok szinkronizálási mappába való áthelyezésén kívül jobb egérgombbal kattinthat bármelyik mappára (de nem fájlokra), és megjelölheti azt az automatikus biztonsági mentés céljából..

A szinkronizálás az összes, a hubiC-hez csatlakoztatott eszközt kétirányú fájlátviteli rendszer segítségével köti össze, a biztonsági másolat készítése során pedig szigorúan egyirányú: a számítógéptől a hubiC felhőhöz.

Úgy tervezték, hogy a merevlemez tartalmát védjék, ahelyett, hogy elősegítik a munka termelékenységét. Miután biztonsági másolatot készített egy mappáról, a hubiC megnyitja a beállítások képernyőt. Innentől beállíthatja, hogy a hubiC hány fájl verziót tart fenn, és mennyi ideig fut biztonsági mentés.

A verziózás megőrzi a fájlok korábbi példányait, hogy bármikor visszatérhessen az előző állapotba. Ez a képesség megóvja Önt:

 • Felhasználói hiba
 • vesztegetés
 • zsarolóprogramok

A biztonsági mentés ütemezésével kapcsolatban a hubiC lehetőséget kínál a mappák biztonsági másolatának készítésére, csak egyszer, óránként egyszer, naponta egyszer vagy hetente egyszer. Miközben elvégzi a munkát, a hubiC biztonsági mentés nem működik szinte olyan jól, mint például:

 • Én vezetek
 • CrashPlan
 • Backblaze

Vagy a legtöbb más bejegyzés az online biztonsági mentési térben. Más szolgáltatásokkal a felhasználók beállíthatják a folyamatos biztonsági mentési ciklust, hogy a merevlemez adatait valós időben védjék, vagy beállíthatják, hogy a biztonsági mentés bizonyos órákban, a hét bizonyos napjain működjön..

Más felhő biztonsági mentési eszközök lehetővé teszik az egyes fájlok címkézését a biztonsági másolat készítéséhez, a mappák mellett, és időmegtakarítás céljából automatikusan címkézhetnek bizonyos mappákat biztonsági mentés céljából. A Backblaze és a Carbonite automatikusan biztonsági másolatot készít egy adott típusú fájlról is, amit a korlátlan biztonsági mentési támogatásnak köszönhetően megtehetnek..

Ha kezelnie kell a hubiC valamely aspektusát, akkor ezt a jobb gombbal kattintson a tálca ikonjára. Azonnal megindíthatja a szinkronizálást, szüneteltetheti, ellenőrizheti a beállításokat, ellenőrizheti a biztonsági mentéseket és a futó műveleteket.

A beállításokban hasznos lehetőségek találhatók, például bizonyos mappák szinkronizálásának kikapcsolása és szinkronizálási rés beállítása.

A Speciális beállítások lapon korlátozhatja a feltöltési és letöltési sebességeket is, ha a hubiC befolyásolja a rendszer erőforrásait.

A biztonsági mentés lap eközben megváltoztatja minden olyan mappa beállításait, amelyet biztonsági másolatként megjelölt.

Böngésző élmény

A hubiC böngésző bármilyen számítógépről hozzáférhet a tartalomhoz. Ilyen módon, ha a személyi számítógépe valamilyen okból nem érhető el, hozzáférhet valaki más adataihoz az asztali alkalmazás telepítése nélkül..

A böngésző nagyon egyszerű. A szinkronizált tartalomhoz a főoldalról férhet hozzá, ha rákattint a tárolt mappára. Fájlokat is letölthet és tölthet fel, és van egy megosztás gomb, amely minden fájlhoz URL-címet generál..  

A hubiC a fájlokat megoszthatja:

 • Email
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plusz

Vagy létrehozhat egy linket, és másolhatja / beillesztheti azt bárhová is. A hubiC-vel történő fájlmegosztás egyik legfontosabb eleme, hogy hagyja, hogy a link lejárati dátumát megadja. Számos felhőalapú tárolási szolgáltatás ezt nem teszi meg, ami problémát jelent, mivel könnyű elfelejteni, amit megosztott.

Jobban szerettük volna beállítani bármilyen link lejárati dátumát, amit szeretnénk. Ezenkívül nincs mód a linkek határozatlan idejű megosztására – 30 napos korlátot kap. A hubiC nem rendelkezik jelszóval védett linkekkel. Ráadásul nincs mód a létrehozott összes link gyors ellenőrzésére.

A szinkronizált tartalom megtekintésén keresztül a mentéshez megcímkézett mappákhoz is hozzáférhet, ha a jobb felső sarokban lévő menüikonra kattint, és a „Saját biztonsági másolatom” lehetőséget választja.

Az utolsó szempont, különösen akkor, ha türelmetlen a technológiánál: azt tapasztaltuk, hogy a webhelyen elvégzett tevékenységek sokasága lassú volt. Például csaknem 30 másodpercbe telt, amíg megosztottuk a linkeket. Más szolgáltatásokkal a link létrehozása egy pillanatnyi folyamat.

Mobil élmény

Általában szeretnénk beszélni a mobil élményről, de a hubiC esetében egy kis gubancba ütközöttünk. És egy gubanc alatt azt értjük, hogy az alkalmazás nem működik.

Képesek voltunk probléma nélkül letölteni az Android alkalmazást. Miután kinyitottuk, az asztalon szinkronizált fájlok egyike sem volt elérhető. Adtunk egy napot, és egy csomó alkalommal frissítettük, de soha semmi sem jelent meg.

Amellett, hogy hozzáférhet a szinkronizálási mappához, a hubiC Android alkalmazásnak várhatóan lehetővé teszi a telefonos adatok biztonsági mentését, például:

 • fotók
 • Videók
 • Zene
 • Kapcsolatok
 • naptár

Nagyon izgatottak voltunk ez a szolgáltatás miatt, mivel sok felhő biztonsági mentési szolgáltatás csak asztali biztonsági másolatot készít, nem okostelefonról. Amikor azonban megpróbáltuk kipróbálni a hubiC Android biztonsági mentési képességeit, hibaüzenetet kapott:

A Google Play áruház felhasználói megjegyzései alapján mi nem vagyunk egyedül ezekben a bajokban. Egyes felhasználók egyáltalán nem tudtak hozzáférni az adataikhoz, mások csak az adatok egy részéhez férhetnek hozzá.

A probléma abból fakadhat, hogy a hubiC 2014. augusztus óta nem frissítette alkalmazását. Közel három év frissítés nélkül általában nem mutat egy alkalmazás stabilitását. Ehelyett erősen azt sugallja, hogy a kiadó már nem törődik vele.


 

Sebesség

A hatékony fájlátviteli architektúra kritikus jelentőségű a felhőtárolási folyamat szempontjából. Ez azt jelenti, hogy gyorsabban szinkronizálhatók az eszközök, kevesebb idő fordul elő a biztonsági másolatok készítésében, és kevesebb hatással van a rendszer erőforrásaira. Annak megállapításához, hogy a hubiC képes-e lépést tartani, elkészítettünk egy 256 MB-os tömörített mappát, amely különféle fájltípusokat tartalmaz, és néhány feltöltést és letöltést végrehajtottunk, a sebesség időtartamára.

Ezeket a teszteket Wi-Fi hálózaton hajtották végre, a letöltési és feltöltési sebességgel 32Mbps és 12Mbps, a speedtest.net szerint.

Íme eredmények:

Feltöltési idő:04:45
Letöltési idő:02:30

Ez a kezdeti feltöltési sebesség nem rossz, és kedvezően összehasonlítható más szolgáltatásokkal. A letöltési idő azonban kissé lassabb. Általában ezzel a teszttel kevesebb, mint egy perc alatt, általában kevesebb mint 30 másodperc alatt tudjuk letölteni a fájlokat. A hubiC-vel azonban két perc és 30 másodperc tartott.

A nagyobb probléma itt az, hogy a szolgáltatás nem támogatja az úgynevezett „blokk szintű” fájlátvitelt. Számos felhőszolgáltatás használja az ilyen típusú architektúrát, amely csak a megváltozott fájl részeit szinkronizálja vagy biztonsági másolatot készít, ahelyett, hogy a teljes fájlt újraraktározná. Ez drámai különbséget okoz a sebességben, és zökkenőmentesen ugorhat az egyik eszközről a másikra.

Biztonság

A hubiC biztonságos fájlokat biztosít az SSL segítségével az adatátvitel során, hogy megakadályozzák a lehallgatókat, hogy megakadályozzák a tartalmat. A biztonság szempontjából azonban ez a szolgáltatás mindent megtesz. A legtöbb felhőtárolási és biztonsági mentési szolgáltatástól eltérően a hubiC-n tárolt fájlok nem kerülnek titkosításra. Ez azt jelenti, hogy minden hubiC alkalmazott vagy bárki, aki megszegi a hubiC szervert, megnézheti, mit tárol ott.

Először megteheti a fájlok titkosításának lépését, de ez időbe telik. Ha inkább nem akarja átvészelni a gondot, vegye fontolóra a nulla ismeretű szolgáltatást, például:

 • Sync.com
 • pCloud
 • SpiderOak

Felhasználói támogatás

A hubiC támogatást egy súgó webhelyen futtatják, ahol a GYIK témák szerint vannak rendezve. A legtöbb GYIK egy vagy két sorban kap választ, és a webhelynek nincs mélyreható cikke vagy oktatóanyaga. Az oktatás hiánya valószínűleg nem lesz hatalmas probléma a legtöbb felhasználó számára, mivel a hubiC eszközök egyébként elég egyszerűek.

Van azonban egy felhasználói fórum, ahol állítólag kérdéseket tehet fel. De a fórumban nem találtunk módot a feladásra. És van egy üzenet, amely így szól:

„A fórum migrációja folyamatban van. Hamarosan új hely lesz elérhető. Elnézést kérünk a kellemetlenségért.”

Szóval, ennek lehet oka. A fórum böngészésekor azonban észrevettük, hogy február eleje óta nem volt felhasználói üzenet. Szintén a legutóbbi hozzászólások azt kérdezték, hogy a hubiC miért hagyta abba a kérdésekre adott válaszokat.

Például:

A fórumon túl a hubiC-nek nem tűnik közvetlen kapcsolatfelvétel-módja. Nincs telefonszám, amelyre fel lehet hívni, nincs élő csevegés, és még e-mail cím sem.

Végső gondolatok

A hubiC nagylelkű ingyenes tárolási tervei, rendkívül alacsony költségei és az a tény, hogy felhőalapú tárolási és felhőalapú biztonsági szolgáltatásként is használható, mind nagyon érdekes funkciók, de csak papíron. A blokk szintű fájlátvitel hiánya azt jelenti, hogy nem fogja ugyanazt a szinkronizálási és biztonsági mentési sebességet elérni, mint a versenytársaknál. Sőt, ami szerveroldalú titkosítás nélkül történik, mások hozzáférhetnek a tartalomhoz és elolvashatják azt.

A legnagyobb probléma itt az, hogy úgy tűnik, hogy a hubiC elrejtett.

A mobilalkalmazást nem örökre (három év) frissítették, és nem működik, a hubiC a válaszfórum felhasználói válaszaira sem válaszol, és nincs mód a közvetlen kapcsolatfelvételre a céggel. Mindezek a piros zászlók azt mondják nekünk, hogy a cég valószínűleg a eltűnés szélén áll. Vagy ez, vagy a szolgáltatás csak egy fényes csapda a pénzkereséshez, senki sem zavarja, hogy többé felügyelje.

Akárhogy is, nem javasolhatjuk a fájlok tárolását a hubiC-n, tekintettel arra, hogy nagyon jó esély van arra, hogy a cég holnap eltűnik – és az Ön adatai együtt. Nem ez az első eset, amikor egy felhőalapú tárolási szolgáltatás megszűnik a felhasználói tartalommal. Tapasztaltál a hubiC-t? Ha van egy pillanat, szeretnénk erről hallani az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me