Dropbox áttekintés – Frissítve 2020

Dropbox áttekintés

A Dropbox, amely felhőalapú tárolást készített, még mindig nem esett áldozatává a nyomvonalak szokásos csapdájához, a sebesség és a könnyű használat érdekében. Biztonsága mégis nagyon kívánnivalót hagy, mégis, és kissé túl barátságos a Big Brothernél, ha feltenne tőlünk. A részletekért olvassa el a Dropbox áttekintést.


Felhő-tárolás - vélemények

A Dropbox 2007-ben indult, és a piacon az egyik legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatás. Ez a második legnépszerűbb, a Google Drive-nak több felhasználója van, közel 1 milliárd, szemben a Dropbox 500 milliójával (olvassa el a Google Drive áttekintésünket, hogy megtudja, miért lehet ez). Ennek ellenére a szám továbbra is lenyűgöző, és a szolgáltatás jól működik a legjobb felhőalapú tárolási összehasonlításban.

A Dropbox 2012-ben megsértett és hiányzik a tudás nélküli titkosítás, ami nem teszi lehetővé, hogy jelölje az egyik legbiztonságosabb felhőalapú tárolási szolgáltatásra. Ennek ellenére a könnyű használat egyszerűsítve van, így a legtöbb felhasználó otthon érezheti magát, ha asztali, mobil vagy internetes verziót használ. Együttműködésre is működik, mert integrálódik az Office Online-hoz, és natív jegyzetelő alkalmazással rendelkezik.

De nem tud dicsekedni az árairól, mivel ezek nem a legversenyképesebbek a piacon. A Dropbox áttekintésében az árképzésre és más kategóriákra fogunk belemerülni, tehát maradj velünk a szolgáltatás részleteinek megismerése érdekében..

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Dropbox-hoz

Jellemzők

A Dropbox üzleti verziója, a Dropbox Business az együttműködés egyik legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatása, ám a személyes verzió nem zavaró. Ha inkább elolvassa az üzleti verziót, akkor nézd meg a Dropbox Business áttekintést.

dropbox-funkciók-office-line

Számos felhőalapú tárolási szolgáltatás jó együttműködési lehetőségeket kínál, ha integrálódik a Google irodai csomagjába vagy az Office Online rendszerbe. A Dropbox integrálódik az utóbbihoz. Az Office Online segítségével Word, PowerPoint vagy Excel fájlt hozhat létre közvetlenül a Dropbox mappákba. A dokumentumokat szerkesztheti azok feltöltése után is.

Ha együtt kell működnie a Google irodai csomagjával, valamint az Office Online szolgáltatással, próbálja ki a Box alkalmazást. Mielőtt ezt megtenné, olvassa el a Box áttekintést, hogy megtudja, mire készül.

dropbox-features-papír

A Dropbox papír egy olyan alkalmazás, amely jegyzetek készítésére, médiafájlok beágyazására és másokkal való együttműködésre használható. Ennek ellenére semmi mást nem tehet. Vannak jobb jegyzetek készítő alkalmazások, amelyekről a legjobb jegyzetfüzet-készítő cikkekben olvashat. Ennek ellenére, ha a Dropbox verziója érdekli Önt, olvassa el a Dropbox Paper áttekintést.

A Dropboxnak van egy másik alkalmazása, a Showcase néven. Ez lehetővé teszi a fájlok professzionális megjelenésű oldalon történő megosztását, ami jó kiegészítés. Ennek ellenére semmi esetre sem oszthatjuk meg közvetlenül a közösségi hálózatokat.

dropbox-funkciók-mobile-scan

Teljes szöveges keresést végezhet a fájlok tartalmán és megtalálhatja azt, amit keres. Ez magában foglalja a mobilalkalmazással beolvasott dokumentumokat is, ami jó kiegészítés, mivel a mobilalkalmazás lehetővé teszi egy dokumentum szkennelését, a szkennelés finomítását és .pdf vagy .jpeg fájlként feltöltését a felhőbe.

A Plusz tervnél a verziózás lehetővé teszi az elmúlt 30 nap törölt fájljainak vagy régebbi verzióinak visszaállítását. Ha ennél több időre van szüksége, feliratkozhat a szakmai tervre vagy az egyik csapattervre. Alternatív szolgáltatásokat találhat, amelyek lehetővé teszik a hosszabb távú helyreállítást, és nincsenek drága terveink a legjobb verziót tartalmazó cikk felhőtárolónkban.

A Dropbox lehetővé teszi a fényképek megtekintését, valamint a zene és a videók lejátszását. Audio lejátszási képességei alapvetőek, tehát nem a legjobb felhő-tárolót tette a zenei listához. A pCloud fejlett audiofunkcióinak köszönhetően ott van a tetején. A Dropbox azonban a legjobb felhőalapú tárhelyünkön található a fényképek és videók számára.

dropbox-sync-online-fájlok

Ha helyet akar megtakarítani a merevlemezen a Dropbox használatával, engedélyezheti az intelligens szinkronizálást, ha a Professional vagy egy csapatfiókban van. Ez lehetővé teszi a Dropbox-fiók minden fájljának és mappájának a számítógépről való elérését a merevlemez-terület használata nélkül. Ez azt jelenti, hogy a tartalom nem szinkronizálódik a számítógépével, hanem azt is, hogy offline állapotban nem fér hozzá.

A Dropbox funkcióinak áttekintése

Dropbox logówww.dropbox.com

Havonta 825 dollártól kezdődik, 1000 GBA összes csomaghoz

Szinkronizál

Mappa szinkronizálása

Blokk szintű szinkronizálás

Szelektív szinkronizálás

Sávszélesség-menedzsment

Bármely mappa szinkronizálása

Fájlmegosztás

File Link Sharing

Link jelszavak

Link lejárati időpontok

Mappa megosztása

Mappa engedélyek

Link letöltési korlátai

Feltöltési linkek

Termelékenység

Fájl előnézetek

Fájlok szerkesztése

Alkalmazáson belüli együttműködés

Office Online

Google Dokumentumok

Notes App

Médialejátszás

Mobil alkalmazások

Törölve a fájlmegőrzés

Versioning

WebDAV

Biztonság

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll
AES 256 bites

Nulla tudás

Két tényezős hitelesítés

Szerver helye
MINKET

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

A Dropboxnak nincs versenyképes ára. Komoly frissítést fog készíteni a felhőalapú tárolás rangsorolásának legjobb ajánlataira.

A Plusz terv havi 9,99 dollár vagy 99 dollár. 1 TB tárhelyet, 30 napos verziótörténetet, Microsoft Office 365 integrációt, prioritást élvező e-mail támogatást és a szokásos felhőalapú tárolási szolgáltatásokat nyújt..

Ha úgy dönt, hogy a Professzionális tervvel együtt jár, akkor megosztott link-vezérlőket, kibővített verzióelőzményeket, fejlett együttműködési eszközöket, például intelligens szinkronizálást és Showcase-t, valamint hozzáférést biztosít a csevegési támogatáshoz. Ez havi 16,58 dollár, vagy évi 198,96 dollár.

A standard és az előrehaladott tervek alkalmasak a csapatok számára. A Standard 3 TB megosztott helyet biztosít havonta 12,50 USD / felhasználó / év, illetve 150 USD / felhasználónként. Tartalmaz olyan szolgáltatásokat, mint a számlaátviteli eszköz, a HIPAA-megfelelőség, a csapatmappa és a központi számlázás.

Az Advanced szolgáltatással annyi tárhelyet igényel, mintha havonta 25 dollár / felhasználó vagy 240 felhasználó / év. Fejlett csoportfunkciókat, például egyszeri bejelentkezést, rendszergazdai szerepeket, naplózási naplózást és telefonos támogatást munkaidőben hoz az asztalhoz..

Mielőtt feliratkozna bármelyik prémium csomagra, felhasználhatja az ingyenes csomagot, amely bűntelen 2 GB tárhelyet kínál a szolgáltatás teszteléséhez. Felveheti a feladatok elvégzésével, de ez még mindig messze van a legjobb ingyenes felhőalapú tárolási cikkben szereplő üzletektől.

Egyszerű használat

A szolgáltatás igénybevétele ugyanolyan fontos, mint a szolgáltatásai, ha nem is sokkal fontosabb. Ennek oka az, hogy a felhasználók nem fogják tudni, milyen jó egy szolgáltatás, ha nem tudják egyértelműen elérni és használni. A dizájn is fontos, mert élvezetesebb egy modern és vonzó alkalmazás használata.

A Dropbox hírneve jó felhasználói élményt nyújt, és ez a legtöbb esetben indokolt. Ha kapcsolatba lép vele, használhatja az asztali, internetes vagy mobilalkalmazást.

Az asztali verziót a tálca ikon elérésével használja. Megnyithatja a szinkronizáló mappát, a webalkalmazást vagy a Dropbox papírt. Ezenkívül megjeleníti az értesítéseket és a legutóbbi fájlokat.

dropbox-desktop-rendszer-tálca

A Dropbox hozzáigazításához kattintson a fogaskerék ikonra, és nyissa meg a beállításokat. Itt olyan lapok jelennek meg, amelyek segítenek az általános, a fiók, a szinkronizálás és az egyéb beállítások megváltoztatásában. Az asztali alkalmazás karcsú és vonzó dizájnnal rendelkezik, így nem zavarja meg, mit kell tennie.

dropbox-web-app

Ugyanazt a dalt és táncot is megteheti a webalkalmazással. A bal oldalon található menü, amely lehetővé teszi a navigációt a kezdőlap, a fájlok, a Dropbox papír és a Showcase között.

A „fájlok” oldalon adhatja meg a legtöbb munkát. Itt láthatja a fájlokat nagy vagy kicsi rácsban és listaként.

Az egyes fájlok kezeléséhez be kell lépnie a három pont mögött található menübe, ami általános megoldás, de inkább inkább jobb egérgombbal tudjuk csinálni. Választhat egynél több fájlt és végrehajthat egy műveletet a jobb oldali menüből.

A hátulról jobb felső sarokban lévő hátborzongató smiley ikon lehetővé teszi a beállítások elérését, a fiók frissítését vagy az asztali alkalmazás telepítőjének letöltését.

A webalkalmazás világos és könnyen használható. A fájlokat bárhová elhúzhatja, és elkezdi feltölteni. Az oldalakhoz és a szolgáltatásokhoz is gyorsan hozzáférhet.

dropbox-mobilalkalmazások

A mobilalkalmazás sem csalódást okoz. Könnyen kezelhető, és lehetőséget ad a fényképek és videók automatikus biztonsági mentésére. Ezenkívül megoszthatja fájljait és mentheti azokat offline elérés céljából.

Fájl szinkronizálása & megosztása

A megosztás a felhőalapú tárolási szolgáltatások egyik legfontosabb eleme, tehát könnyűnek kell lennie. Önnek képesnek kell lennie arra, hogy közvetlenül a főbb közösségi hálózatokra ossza meg a linkeket, elküldheti e-mailben, vagy másolhatja és beillesztheti őket. A tartalomvezérlési lehetőségek, amelyek megóvják a részvényeket, kiemelkedően fontosak. Ha meg szeretne osztani egy mappát, akkor képesnek kell lennie arra, hogy meghívja a felhasználókat, és engedélyeket adjon nekik.

Minden tárolt mappát és fájlt megoszthat a Dropbox segítségével az asztalon, okostelefonon vagy böngészőn.

Minden egyes felhőobjektumhoz van egy “megosztás” gomb társítva a böngésző felületén. A gombra kattintva megjelenik egy ablak, amelybe beírhatja azoknak az e-mail címeit, akikkel meg szeretné osztani.

dropbox-sharing-tartalom-ellenőrzés

A Dropbox lehetővé teszi a linkek megosztását másolással, beillesztéssel vagy e-mailben történő elküldéssel, de nem osztható meg közvetlenül a közösségi hálózatokban. Ha meg akarja állítani a megosztást, törölhet egy linket. A linket egy jelszó vagy lejárati dátum használatával védheti meg, letilthatja a letöltéseket, vagy kiválaszthatja azokat a személyeket, akik elérhetik azt.

Feliratkozva a Plusz tervre, nem kapja meg ezeket a szolgáltatásokat, és ez a szolgáltatás egyik legnagyobb hátránya. Ha használni szeretné őket, fel kell fizetnie a Professional tervre, amely kétszer annyit jelent.

A Sync.com megadja ezeket a funkciókat az összes tervében, valamint azokat a funkciókat, amelyeket a Dropbox nem rendelkezik. Nézze meg a Sync.com vs. Dropbox cikket további összehasonlításokért. Ha érdekli a Sync.com, olvassa el a Sync.com áttekintést. Azok, akik több szolgáltatást szeretnének összehasonlítani egyszerre, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásainkat a megosztáshoz.

dropbox-megosztási mappa-share

Mappák megosztásakor engedélyezheti a „szerkesztés” vagy a „nézet” beállítást. Van egy oldal, amely megmutatja, mit is megosztott.

dropbox-sharing-file-kérés

Ha másokat szeretne meghívni, hogy osszák meg Önnel, a “fájlkérés” szolgáltatás segíthet abban. A Dropbox-fiókkal nem rendelkező felhasználókat meg is hívhatja erre.

A Dropbox feltalálta azt a szinkronizálási modellt, amelyet a legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatás használ. Ez egy tálcaikonból és egy szinkronizálási mappából áll. A szinkronizációs mappába helyezett összes fájl vagy mappa szinkronizálásra kerül a felhővel és az ahhoz csatlakoztatott eszközökkel.

A Dropbox szelektív szinkronizálással rendelkezik, amely lehetővé teszi a szinkronizálni kívánt mappák kiválasztását. Ehhez kattintson a tálca ikonra, majd a fogaskerék ikonra a jobb felső sarokban, és válassza a „Beállítások” lehetőséget. Kattintson a „szinkronizálás” fülre, majd a „szelektív szinkronizálás” fülre, majd törölje a jelölést azokról a mappákról, amelyeket nem akar szinkronizálni.

dropbox-sync-mappa

A kijelöletlen mappák nem foglalnak helyet, de a számítógépen sem jelennek meg. Ha mindkét világból a legjobbat szeretné, akkor használhatja az intelligens szinkronizálás funkciót, amelyről korábban beszéltünk. Igen, nagyon jó lenne, ha a Sync.com-hoz hasonlóan a fájlok vagy mappák gyors másolása is lehetséges a szinkronizáló mappába a fájlkezelő helyi menüjében..

Sebesség

A Dropbox szerverei vannak az Egyesült Államokban. Az átviteli sebesség attól függ, milyen közel állsz hozzájuk és az internetszolgáltatóhoz. A teszteket WiFi kapcsolat segítségével végeztük Belgrádban (Szerbia), másodpercenként 6 megabites feltöltési sebességgel és 100 Mbps letöltési sebességgel. Nem voltunk közel Sam bácsihoz, de az eredmények még mindig nagyszerűek voltak.

A feltöltési sebesség nem volt olyan gyors, mint amire számíthatnánk a kapcsolatunkon, de még mindig átlagosan 27 perc és 20 másodperc volt egy 1 GB-os fájl esetén, ami gyors. A letöltések több mint kétszer olyan hosszú időbe telik, mint amennyire kellett volna, átlagosan három perc és 42 másodperc alatt.

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő:00:32:0000:22:4000:27:20
Letöltési idő:00:03:4800:03:3700:03:42

Ennek ellenére a Dropbox ragyog, ha már feltöltött fájlokat továbbít a blokk szintű szinkronizálásnak köszönhetően. Az algoritmus segít meghatározni, hogy a fájl mely részei vannak új, tehát az alkalmazásnak csak azokat kell átadnia. Hasznos és a Dropbox kitalálta, így nem csoda, hogy a cég jól csinálja.

Ha a Dropbox lelassítja a számítógépet, akkor lépjen a Preferences (Beállítások) menübe és fojtsa be a sávszélességet. A Dropbox jól kezeli a szinkronizálást, tehát ezt nem kell tennie.

Biztonság

Mivel a felhőalapú tárolási szolgáltatások az interneten vannak, érett célpontot jelentenek a rosszindulatú személyek számára, ezért a jó biztonság kötelező. A hackerek nem fognak habozni, ha adataidat rohamszoftverekkel vagy közép-ember támadásokkal követik el. Lehet, hogy megpróbálják ellopni a bejelentkezési adatait is.

A felhőalapú szolgáltatások számos módszert használnak az adatok védelmére a lehetséges veszélyekkel szemben. A TLS protokoll megakadályozza a középtávú támadások sikerességét, és a titkosítás biztosítja az adatok áthaladását és nyugalmat. A privát, végponttól való titkosítás megakadályozza, hogy bárki más is legyen a fájlok olvasása.

A két tényezővel történő hitelesítés megakadályozza, hogy az Ön jelszavát ellopó hackerek hozzáférjenek a fiókjához. Mégis, először győződjön meg róla, hogy van erős jelszava.

A Dropboxnak viharos története volt a biztonsággal kapcsolatban. A figyelem középpontjában volt a 2012-es jogsértés során. 58 millió jelszót loptak el, és az eseményről csak évekkel később számoltak be. A Dropbox 2013-ban is csatlakozott a PRISM projekthez. A társaság azonban intézkedéseket tett a jogsértés után, és biztonsága sokkal jobb.

Az AES 256 bites nyugalmi állapotát és a 128 bites AES protokollot használja a fájlok átvitel közbeni védelmére. A titkosítás szintje erőteljes, de a Dropbox dekódolja a fájljait, amikor az adatközpontba érkeznek, hogy metaadatokat bontsanak ki az indexeléshez, és utána újra titkosítsák őket..

A metaadatok egyszerű szöveges formában maradnak egy különálló kiszolgálón. Ez az adatvédelem szempontjából nem a legjobb forgatókönyv, ezért érdemes fontolóra venni a Boxcryptor, egy privát titkosítási kiegészítő használatát (olvassa el a Boxcryptor áttekintésünket).

Magánélet

A Dropbox nem rendelkezik nullapontú titkosítással, kivon a metaadatokat a fájljaiból, és előzményei vannak a PRISM projekttel kapcsolatban. Székhelye az Egyesült Államokban is, tehát be kell tartania az ott hatályos törvényeket. Az olyan törvények, mint az USA Patriot Act és a CLOUD, nem segítik a felhasználók adatvédelmét.

Ez egy pár sztrájk a Dropbox magánélethez fűződő megközelítésével szemben, de megvizsgáljuk annak adatvédelmi irányelveit, hogy megtudjuk, vannak-e még.

Az adatvédelmi politikában nem említik az általános adatvédelmi rendeletet, az EU polgárainak magánéletét védő törvényt, de a Dropboxnak van egy oldala, amely részletezi annak előkészítését az előírások betartására. Azt mondja, hogy megfelel a GDPR-nek, de zavaró, hogy az adatvédelmi irányelvek nem teszik említést róla.

Az adatvédelmi politika megemlíti a felhasználók jogait, és megfelelnek a GDPR-ben szereplők némelyikének. Joguk van az Ön adatainak törlésére, megváltoztatására vagy elérésére és letöltésére.

Nem találtunk gyanús záradékokat, de az adatvédelmi politika világosabb lehet. A Tresorit egyikének a legegyszerűbb olvasni és navigálni. Ha többet szeretne tudni a biztonsági erőműről, olvassa el a Tresorit áttekintést.

Vevőszolgálat

dropbox-help-központ

A legegyszerűbb és leggyorsabb dolog, amit segítségért lehet megtenni, olvassa el a súgóban található cikkeket. A gyors hozzáférés érdekében kategóriákba vannak osztva. A cikkek világosak és könnyen követhetők, de video oktatóanyagok hozzáadásával javíthatók.

Ha nem talál megoldást problémájára, kérdést tehet fel a közösségi fórumban. Sok aktív tag van, és a Dropbox közösség moderátorai segítenek a problémák megoldásában.

Ha a Basic vagy a Plus fiókot használja, akkor küldjön egy e-mailt a támogatás felvételéhez. Az e-mailes kapcsolatfelvételi űrlap szerint a válasz egy-három napon belül érkezik. Ingyenes fiók használatával egy kicsit több mint egy nappal később kapott választ. Ennek ellenére a válaszidő lassabb, mint a legtöbb szolgáltatás, amelyet kipróbáltunk.

Ha szeretne tweetelt, vegye fel a kapcsolatot a Twitter műszaki támogatásával is.

Az ítélet

A Dropbox a megsértés óta hosszú utat tett a biztonságának megerősítése felé. Ez növeli hírnevét, mivel nagyszerű használatot, gyors szinkronizálást és megosztási képességeket biztosít. A magas árat azonban csökkenti az általános benyomás, a hiányzó tudás nélküli titkosítás mellett.

Azok számára, akiket nem aggódik a magánéletük, vagy akik nem tárolnak érzékeny információkat a felhőben, nem kell aggódniuk azért, mert a szélhámos alkalmazottak elolvasják az adataikkal. Élvezhetik a Dropbox Office Online integrációját, a Dropbox papírt, a Showcase-t és az intelligens szinkronizálást.

A Dropbox funkciói elégségesek-e ahhoz, hogy megpróbálja kipróbálni? Mi lenne a metaadatok kérdéses gyakorlatával és a privát titkosítás hiányával? Tudassa velünk, mit gondol az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map