ADrive áttekintés – Frissítve 2020

ADrive Review

Az olcsó és sokoldalú felhőalapú tároló szolgáltatója az ADrivenek túl sok kérdése van, hogy bárkinek ajánlhassuk.


Felhő-tárolás - vélemények

ADKérje el az ígéreteket és teljesítsen.

Számos olyan értékes tulajdonság létezik, amelyet állítólag nyújt, de a megvalósításuk csak törött. A funkcionális képesség azt mutatja, hogy lehetséges, de a szolgáltatást biztonsági és adatvédelmi kérdések, a szörnyű felhasználói élmény és a legalapvetőbb funkciók, mint például az automatikus szinkronizálás elmulasztása csökkentik..

Az ADrive rendelkezik SCP, SFTP, Rsync és WebDAV támogatással, állandó sebességgel, és biztonsági mentésként és felhőalapú tárolóként is működik, így ha ezeknek elengedhetetlen funkciók vannak, akkor is érdemes megpróbálni. Az ADrive egy 60 napos ingyenes próbaverziót kínál, nincs szükség hitelkártyára, így Ön dönti el az ADrive szolgáltatásról.

Olvassa tovább, hogy látja, hol hajtja végre az ADrive ígéretét, és hol esik le. Az SFTP-t és a WebDAV-ot támogató másik tárolási megoldásért olvassa el a Livedrive áttekintésünket. Ha bármilyen más szolgáltatást igényel, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásokról szóló cikkünket.

erősségek & Hiányosságok

Noha az ADrive rendelkezik néhány kényelmes funkcióval, nagyon sok problémával rendelkezik, ezt nehéz ajánlani. Az ADrive által ígértek nagy része csak nem működik.

Alternatívák az ADrive-hez

Jellemzők

Ha meglátogatja az ADrive-t, hosszú listát talál a nagyon ígéretes szolgáltatásokról. A fájlok zökkenőmentes együttműködésének képessége, a Microsoft Office dokumentumokon való böngészés a Zoho-n belül és az összes főbb operációs rendszer támogatása nagyszerűen hangzik, de az ADrive nem követi.

Az együttműködés megszakadt. Egy megosztott mappa használata megkönnyíti a „könyvtár nem létezik” hibaüzenetet. A böngészőn belüli szerkesztés szintén megszakad: a „szerkesztés a Zoho-val” gombra kattintással semmi sem történik. Ha ezeket a funkciókat szeretné, akkor valami olyasmit kell keresnie, mint a Google Drive (lásd a Google Drive áttekintést), amely erőteljes együttműködési támogatást és irodai programcsomagot kínál, vagy a Microsoft OneDrive (lásd a OneDrive áttekintésünket), ha az Office Online kötelező -have.

Míg az ADrive Windows és Android rendszeren működőképes, az iOS alkalmazást eltávolították az App Store-ból. Az ADrive azt állítja, hogy „azon dolgozik, hogy az Adrive App visszatérjen az Apple App Store-ba”, de lehetetlen tudni, hogy meddig tart ez.

Problémák merültek fel a macOS alkalmazással is. A csomag letölthető az ADrive webhelyéről, azonban nem telepíti tiszta módon. Először, az ADrive nem azonosított fejlesztő, azaz a vállalat nem szánta időbe az Apple regisztrációját, hogy ellenőrizze, hogy szoftvere megfelelően működik-e a macOS-sel.

Másodszor, amikor megpróbáltam telepíteni az alkalmazást a macOS-ra, hiba történt. Mind a High Sierra béta, mind az OS X El Capitan segítségével teszteltem ugyanazt az eredményt.

Az ADrive azonban teljesíti a Windows kompatibilitással kapcsolatos ígéretét. A Windows 10 telepítése a szokásos módon folytatja a kattintást a „folytatás” gombra, amíg az befejeződik.

Az ADrive sikertelen ígéreteinek hegyén túl van néhány olyan funkció, amely valóban működik. Például a linkmegosztással az összes olyan szolgáltatás megtalálható, amelyet itt a Cloudwards.net oldalon keresünk. Kiválaszthat letöltési korlátozást, lejárati dátumot és jelszót minden megosztani kívánt fájlhoz.

Az ADrive Windows kliens tartalmaz néhány olyan eszközt, amelyek hasznosak annak ellenére, hogy nincsenek promóciói az ADrive webhelyén. Beállíthatja, hogy az ADrive szinkronizálja vagy biztonsági másolatot készítsen a számítógép bármely mappájáról, és ezt testreszabható beállításokkal teheti meg. A haladó felhasználók számára hasznos lehet az SCP, FTP, SFTP, Rsync és WebDAV támogatás is.

Árazás

Az ADrive webhelyén azt állítja, hogy „az iparágban a legolcsóbb tervek”. Bár ez nem igaz egyetlen, de a leghosszabb kötelezettségvállalásokra sem, az ár elfogadható. Ez továbbra is drágább, mint sok más legjobb felhőalapú szolgáltatónknál.

Egy ingyenes tervet is szívesen láttam volna, de az ADrive bezárta az előző 50 GB-os tervet. Van egy ingyenes 60 napos próbaverzió, így nem kell elköltenie a pénzt, mielőtt felhasználta volna.

Itt található az üzleti árképzés részletei.

Az ADrive sokoldalúságát szintén jó látni. Testreszabhatja a tárolócsomagot az Ön igényei szerint, és előfizethet fizetésre havonta, évben, két évben vagy három évben. Mivel az ADrive tervei a múltban megváltoztak, óvatosan kell bejelentkeznie hároméves hosszú távra.

Egyszerű használat

Az ADrive rémálom. A reklámozott szolgáltatások felének egyszerűen nem működik bizonyos képességei. Néhány lehetőség hiányzik. Mások csak nem viselkednek megfelelően.

Például a változat nem használható. Ha rákattint a „fájl visszaállítása” elemre, akkor egy menübe kerül, ahol kiválaszthatja a visszatérési dátumot. Ennek a menünek azonban nincs dátuma, amely közül választhat.

A kiválasztott fájlok „új lapon történő előnézete” lehetőség is van, de ha csak ezt tölti le, akkor a fájlokat letöltheti. Amit működik, gyakran nehéz használni.

A felhasználói felület nagyon keltezettnek tűnik, különösen a böngészőben. Az ADrivenek két böngészőfeltöltője van: az egyik nem támogatja a mappákat, míg a másik megköveteli az appletek engedélyezését és a Java futtatását. Ez egy elavult megközelítés, amelyet a verseny elkerül.

Fájlmegosztás & szinkronizálása

Az ADrive szinkronizálása technikailag funkcionális, és a meglévő „ADriveSync” mappáktól eltérő mappák szinkronizálásának képessége praktikus a meglévő fájlszerkezetek kezeléséhez. Ugyanakkor a többi szolgáltatáshoz képest jelentős mértékben kudarcot vall, ahogyan azt a Sync.com áttekintésből vagy a pCloud áttekintésből elolvashatod.

Az ADrive szinkronizálása legfeljebb 15 percenként. A legtöbb felhőalapú tárolási megoldás egyik fő előnye, hogy még ha a számítógép megszakad is egy feladat közepén, akkor az utolsó mentése nem fog elveszni. 15 perc alatt értékes változtatásokat hajthat végre egy fájlban. Ennek elvesztése, mivel az ADrive nem automatikus szinkronizálást végez, mint a legtöbb szolgáltatás, komoly csalódást okozna.

Amikor figyelembe veszi a teljesen megszakadt együttműködési funkciót, az ADrive nehéz eladásra válik. Ha figyelmen kívül hagyja ezeket a kérdéseket, az ADrive rendelkezik testreszabható linkmegosztással, amely lehetővé teszi a linkek biztonságát jelszóval, lejárati dátummal és letöltési korlátozással..

Sebesség

Az ADrive sebessége lenyűgöző. A teszteléshez a szabvány körülbelül 1 GB-os Cloudwards tesztmappát használtam, 92,86 MB / s lefelé és 11,90 MB / s felfelé történő csatlakoztatással. Íme az eredmények:

1031 MB tesztfájl:
Feltöltési idő: Feltöltési sebesség: Letöltési idő:
Letöltési sebesség:
1. teszt:745s11,1MB / s397s20.8Mb / s
2. teszt:775s10.6Mb / s423s19.5Mb / s
Átlagos:760s10.9Mb / s410S20.2Mb / s

Feltöltés közben az ADrive majdnem telítettem a hálózatomat. A letöltés kissé kevésbé volt lenyűgöző, bár hét perc alatt elindulva azt mutatja, hogy az ADrive sebessége továbbra is nagyon használható.

Biztonság & Magánélet

Az ADrive alapvetően egy halom piros zászlót jelent a biztonság és a magánélet szempontjából. Közvetlenül a regisztráció után nyilvánvaló volt, hogy a biztonság nem az első. A bejelentkezési oldal nem volt titkosítva. Normál lenne, ha egy szolgáltatásnak HTTPS bejelentkezési oldala van, de az ADrive a HTTP-t választotta. Ez azt jelenti, hogy hitelesítő adatai sérülékenyek lehetnek.

Noha a VPN használata biztonságban tudja tartani az ilyen esetekben, ez nem aggodalomra ad okot, amikor felhőalapú szolgáltatást használ. Arról is szó volt, hogy az ADrive biztonsági kérdéseket választott a jelszó helyreállítása érdekében. A biztonsági kérdések elavultak és bizonytalanok.

Az ADrive nem említi sem az adatok titkosítását nyugalomban. Az ADrive által kijelentett biztonság mértéke a TLS segítségével tranzitban tárolt fájljainak titkosítása. Az aggodalmak itt sem állnak meg.

A Cloudwards.net oldalán óvatosan javasoljuk olyan szolgáltató használatát, amely nem ismeri nulla ismereteit, mivel még a jó szándékok is biztonsági megsértéshez vezethetnek, ha a szolgáltatót bíróság támadja meg vagy kényszeríti rá. Úgy tűnik, hogy az ADrive nem is akarja figyelni az Ön személyes adatait.

Az ADrive fenntartja magának a jogot, hogy megnézze az Ön fájljait, ha feltételezi, hogy bármilyen okból való visszaélésről van szó. Az ADrive szolgáltatási feltételeiben kijelenti, hogy kizárólagos mérlegelési jogkörébe tartozik az adatok áthelyezése és felhasználása szempontjából, így a szolgálatnak nagy hatalom van a fájljaid felett..

Az ADrive biztonsága nem megfelelő, az adatvédelem pedig rendkívül aggasztó. Nagyjából az egyetlen dolog, amelyet az ADrive helyesen kapott ebben a részlegben, az, hogy nem adja el személyes adatait a hirdetőknek. Ez kevés vigasztalást jelent egy olyan szolgáltatással, amelyet egyébként csak azok használhatnának, akiknek nincsenek aggódva a biztonság és a magánélet.

Vevőszolgálat

Az ADrive gyors ügyfélszolgálatot nyújt. Kéréseimre ugyanazon a napon válaszoltak. Egyes szolgáltatások három vagy annál hosszabb várakozási idővel ez jó. A válaszok hasznosak, ha nem is különösebben kiterjedtek. Ha kérdéseket tesz fel, válaszokat kap. Ha nem biztos benne, mit kell kérdeznie, akkor hosszabb időt vehet igénybe.

Az ADrive telefonos támogatást és felhasználói fórumot is kínál. A felhasználói fórum fejlesztésre szorul. Mint az ADrive legtöbb weboldalának, borzasztóan elavultnak tűnik. Azt is megköveteli, hogy neked csak fiókkal kell rendelkeznie, hogy önmagát csak közzétehesse, hanem mások hozzászólásait is megtekinthesse. Ennek a falnak lehet valamilyen köze a közösség aktivitásának hiányához.

Az ADrive-nek azonban vannak olyan tagjai, akik aktívan figyelik a fórumokat és válaszolnak a hozzászólásokra. Néhány szolgáltató fórumán való feltöltése érzéstelennek kiabálhat, de az ADrive használatával legalább meghallgatsz, még akkor is, ha nincs elegendő közösség tagja valódi beszélgetéshez.

Az ítélet

Az ADrive egyetlen területen sem éri el a legmagasabb pontot. Támogatása megfelelő. A sebessége rendben van. Ez szintén nem rettentően drága. Vannak más szolgáltatók is, akik jobban támogatják. Vannak más szolgáltatók is, amelyek megfelelnek és felülmúlják az ADrive sebességét. Megfizethető árazás ellenére a legtöbb esetben még mindig nem a legolcsóbb megoldás.

A törött szolgáltatások hosszú listájával az ADrive kemény eladás. Az SFTP és a WebDAV támogatás kínálása minden bizonnyal fontos néhány tapasztalt felhasználó számára, de nem is egyedi. A Livedrive ezen professzionális funkciókkal is rendelkezik, noha kis tárolási lehetőségek nélkül.

Ezen túlmenően az ADrive magánéletének és biztonságának hiánya a legtöbb felhasználó számára komoly aggodalomra ad okot. Hacsak az adatok semmilyen módon nem érzékenyek, az ADrive egyszerűen nem vágja le azokat.

Lehet, hogy vannak olyan niche-esetek, amelyeket az ADrive teljesít, de a legtöbb felhasználó számára máshol vannak jobb ajánlatok. Az ADrive megfelel-e az Ön egyedi igényeinek, vagy máshol keres? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map