A Yandex Disk Review – Frissítve 2020

A Yandex Disk Review

Az oroszországi Yandex Disk nagyszerű szolgáltatás lenne a jól megvalósított felhasználói élménynek köszönhetően, ám nincs elég biztonság ahhoz, hogy a rangsor csúcsára kerüljön. Ezenkívül a moszkvai adatvédelmi törvények alá esés sok felhasználó számára komoly gondot jelenthet. A részletekért olvassa el a teljes Yandex Disk áttekintést.


Felhő-tárolás - vélemények

A Yandex Disk egy felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely a Yandex Csoporthoz tartozik, amelyet gyakran „orosz Google-nak” neveznek. A szolgáltatás 2012-ben indult, és ez fiatalabbá teszi a veterán felhőalapú tárolási szolgáltatásokat. Ez nem azt jelenti, hogy hiányos, de még sok fejlesztési lehetőség van, mielőtt a legjobb felhőalapú tárolónk összehasonlításánál felismernénk a szolgáltatásokat..

Ha nem sokat tud a felhő tárolásáról, és nem tudja, hová kezdje, nézze meg a felhő tároló könyvtárunkat.

Noha a Yandex Disk jó felhasználói élményt és tisztességes prémium terveket kínál, hiányzik a kritikus jellemzői, gyenge a biztonsága és megfelel az orosz adatvédelmi törvényeknek. Maradjon velünk, mert ebben a Yandex Disk áttekintésben többet fogunk beszélni a szolgáltatásról.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Yandex Disk számára

Jellemzők

A Yandex Disk fő funkciója a tartalom felhőben történő tárolása. Ez segít elkerülni a merevlemez meghibásodásait, és lehetővé teszi a fájlok szinkronizálását és megosztását az eszközök között. Ehhez az asztali, a mobil vagy az internetes alkalmazást használhatja a fájlok feltöltésére. A fájlok szinkronizálásáról a „fájlmegosztás és szinkronizálás” szakaszban olvashatunk bővebben.

Yandex-disk-versioning

A Yandex Disk korábban nem rendelkezett verziószámmal, de a szolgáltatás most már ingyenes fiókokkal rendelkező felhasználók számára is elérhető. A verziózás segít abban az esetben, ha vissza kell vonnia a nem kívánt módosításokat, és a Yandex Disk az elmúlt 90 nap verzióit megőrzi anélkül, hogy további helyet igényelne. Ennek ellenére, ha nem fizet fel előfizetésre, akkor csak az előző két hétre férhet hozzá.

Olvassa el a legjobb felhőalapú tárolót a verziószámú cikkhez az alternatív szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyek lehetővé teszik az idő visszatekerését és a fájlok visszaállítását.

Yandex-disk-versioning

A Yandex Disk integrálódik a Microsoft Office Online-hoz, így azok a felhasználók, akiknek együtt kell dolgozniuk a dokumentumok kidolgozásában, örömmel fognak élni. Használhatja Word, Excel és PowerPoint fájlok megnyitásához, szerkesztéséhez és létrehozásához. Ez azonban nem segített a Yandex Disk-nek a legjobb felhőalapú tároló készítésében az együttműködési listán. A Dropbox Business a legjobb választás. Tudjon meg többet erről a Dropbox Business áttekintésünkben.

Yandex-zip-előnézet

A Yandex Disk webalkalmazása lehetővé teszi zene- és videofájlok lejátszását. A játékosok azonban csupasz csontúak, így ha többre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot a legjobb felhőalapú tárolónkkal a zene, a legjobb felhőtároló pedig a fényképek és videók számára. Ennek ellenére a fotóbeállítások jobbak, mert létrehozhat albumokat és letöltheti fényképeit eredeti méretükben.

Ezenkívül előzetesen megtekintheti .pdf fájlokat és akár .zip archívumokat is. Az archívum előnézetekor lehetőség van az egyes fájlok kibontására.

Az energiafelhasználók örömmel tudják, hogy a szolgáltatás támogatja a WebDAV hozzáférést. Ha nem ismeri ezt a protokollt, olvassa el a WebDAV magyarázatát.

A Yandex Disk asztali alkalmazás lehetővé teszi a fájlok elérését a felhőből, anélkül, hogy azokat a számítógépen tárolná. Ez akkor hasznos, ha helyet kell megtakarítani, de vegye figyelembe, hogy offline állapotban nem fér hozzá a fájlokhoz. Az asztali alkalmazás telepítésekor a Yandex Notes nevű társalkalmazás is telepítésre kerül. Hozzáférhet egy asztali ikonon keresztül vagy a ctrl + alt + b gombok megnyomásával.

Ha olyan alkalmazást szeretne, amely integrálódik az internetes ügyféllel, olvassa el a legjobb jegyzetkészítő alkalmazások útmutatóját. A Microsoft OneNote jó példa erre. Olvassa el a OneDrive áttekintésünkben a mögötte lévő szolgáltatásról.

Yandex-disk-naptár

A Yandex Disk tartalmaz egy listát az alkalmazásokról, amelyek a lemezen kívül a Yandex felhasználók számára is elérhetők. Magában foglalja a Naptárat, a Térképeket és egyebeket. Az alkalmazások nem integrálódnak közvetlenül a Yandex Disk-hez, ám ezek elérhetők, amikor regisztrál a tárolóalkalmazásba.

A Yandex lemez funkcióinak áttekintése

Yandex Disk Logodisk.yandex.com

Kezdődik: $ 170 havonta 100 GBA összes csomaghoz

Szinkronizál

Mappa szinkronizálása

Blokk szintű szinkronizálás

Szelektív szinkronizálás

Sávszélesség-menedzsment

Bármely mappa szinkronizálása

Fájlmegosztás

File Link Sharing

Link jelszavak

Link lejárati időpontok

Mappa megosztása

Mappa engedélyek

Link letöltési korlátai

Feltöltési linkek

Termelékenység

Fájl előnézetek

Fájlok szerkesztése

Alkalmazáson belüli együttműködés

Office Online

Google Dokumentumok

Notes App

Médialejátszás

Mobil alkalmazások

Törölve a fájlmegőrzés

Versioning

WebDAV

Biztonság

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll

Nulla tudás

Két tényezős hitelesítés

Szerver helye
EU

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

Amikor regisztrál a Yandex Disk-re, 10 GB ingyenes tárhelyet kap. Ez legyőzi a Dropboxot, de nem a Google Drive-ot, amely 15 GB ingyenes tárhelyet kínál. Ha többet szeretne tudni erről a szolgáltatásról, olvassa el a Google Drive áttekintését. Olvassa el a legjobb ingyenes felhőalapú tárolásról szóló cikket, ha további szolgáltatásokat kínál jó ingyenes tárolási tervekkel.

Mindkét terv eltávolítja azokat a hirdetéseket, amelyek a web kliens alját szegélyezik. Hozzáadnak továbbfejlesztett változtatási naplót a fájlokhoz, prioritási támogatást, amely három órán belül válaszol, és korlátlan letöltést biztosít a nyilvános linkekről.

A + 100 GB-os terv finom üzlet, mivel sok felhasználónak nem kell több tárhelyre, és havi 2 dollárra csak. Kedvezmény van, ha az évért is fizet. A költségek összhangban vannak a Google Drive-val, amelynek szintén 100 GB-ja van 2 dollárért, és egy Yandex lemeze van. A Yandex Disk azonban nem felel meg a Google Drive terv rugalmasságának, és nem a legjobb ajánlatot tette a felhőalapú tárolás listáján..

A Sync.com sokkal jobban foglalkozik egy 2 TB-os tervvel, amely évente 99,60 dollárba kerül. Ez 3 dollárral olcsóbb, mint a Yandex Disk 1 TB terve. Ha szeretne többet megtudni a Sync.com webhelyről, olvassa el a Sync.com áttekintésünket. Ha szeretné megtudni, hogy hogyan értékeljük a szolgáltatásokat, és megnézheti, hol illeszkedik a Sync.com, olvassa el a felhőalapú tárolásról szóló véleményt.

Egyszerű használat

Yandex-disk-web-kliens

A Yandex Diskhez webes, asztali vagy mobilalkalmazással férhet hozzá. Az internetes alkalmazás vonzó, egyértelmű és könnyen navigálható, így nem lesz gondja megtalálni, amire szüksége van. A bal oldali menü segít a fájlok közötti navigálásban, a jobb oldalon pedig a fiók menüje. Fájlokat kereshet a tetején található keresősáv segítségével. Intuitív és gyors.

A legszembetűnőbb szolgáltatás a feltöltő gomb, amely megnyit egy feltöltési párbeszédablakot, de fájlokat vagy mappákat feltölthet úgy, hogy az oldal bármely pontjára húzza és eldobja őket. A gomb alatt található egy „létrehozás” gomb, amely lehetővé teszi az Office Online fájlok, albumok vagy mappák létrehozását. A „fájlok” terület megjelenítheti a fájlokat egy kicsi vagy nagy rácsban vagy listaként.

Yandex-disk-desktop-kliens

Az asztali alkalmazás követi a szinkronizálás általános modelljét, ami azt jelenti, hogy van egy tálcaikon és egy szinkronizálási mappa. Windows, macOS és Linux esetén is elérhető. A tálca ikonra kattintva megnyílik az alkalmazás. Tervezése tiszta, de nem vonzza a szemet, és az alkalmazás egyszerű és könnyen használható. A gyors hozzáférés megmutatja a gyakori mappákat és a legutóbbi fájlokat, így gyorsan megtalálhatja, amire szüksége van.

Az egyes fájlok szerkesztéséhez kattintson a jobb gombbal, vagy válassza ki őket, és használja az ablak tetején megjelenő menüt.

Fájlok feltöltéséhez használhatja a feltöltés gombot, húzza át és dobja be a fájlt az alkalmazás ablakába, vagy másolja be, és illessze be a szinkronizálási mappába. Ha nem elégedett az alapértelmezett lemezhellyel, megváltoztathatja azt a beállítások menüben. A beállítások menü lehetővé teszi a képernyőképeket az asztalon történő rögzítését, a korlátlan fotófeltöltések mobiltelefonon történő engedélyezését és egyebeket.

Yandex-disk-mobile-kliens

A korlátlan fotófeltöltések mellett a mobilalkalmazás lehetővé teszi fájlok tárolását offline elérés céljából, a tevékenységek megtekintését a „feed” lapon, és a telefonon lévő fényképek előnézetét. Az alkalmazást PIN-kód vagy ujjlenyomat-zár beállításával tudja biztosítani. Az alkalmazás kialakítása minimális, és könnyen kezelhető.

Fájlok megosztása & Szinkronizál

Yandex-disk-megosztási

A webes ügyfél lehetővé teszi a fájlok vagy mappák megosztását a jobb egérgombbal történő kattintással és a „megosztás” kiválasztásával. Megnyílik egy menü, amely megmutatja a linket, amelyet másolhat és beilleszthet, vagy közvetlenül elküldhet a Facebookra vagy a Twitterbe. E-mailben is elküldheti, a Yandex e-mail kliens használatával. Lehetőség van egy QR-kód előállítására is.

Ennek ellenére nincs tartalomvezérlő lehetőség. A legjobb felhőalapú megosztási listánkon lévő szolgáltatások olyan lehetőségekkel rendelkeznek, mint a jelszóvédelem, a link lejáratának dátuma, a link letöltési korlátai és egyebek.

Yandex-lemez mappa megosztását

Egy mappát megoszthat más személyek meghívásával e-mailben és „megtekintési” vagy „teljes hozzáférési” jogok megadásával. Ugyanezt teheti, ha a megosztott mappát a semmiből hozza létre.

Yandex lemez megosztott mappa

Az asztali alkalmazás lehetővé teszi a megosztást úgy, hogy jobb egérgombbal kattint egy fájlra, és kiválasztja a “link másolása a yandex.disk-hez” lehetőséget, amely másolja a linket a vágólapra, így beillesztheti azt. Ugyanezt megteheti a szinkronizálási mappán kívüli mappákkal vagy fájlokkal, azaz az alkalmazás először átmásolja a tartalmat a szinkronizálási mappába, majd létrehoz egy linket.

Megoszthatja a mobilalkalmazással is. Ez lehetővé teszi hivatkozás létrehozását és elküldését a telefonjára telepített alkalmazásokon keresztül. Megoszthatja a fájl elküldésével is.

A szinkronizálás lehetővé teszi az eszközökön lévő fájlok kezelését, és a változások tükröződését a felhőben. A Yandex Disk segítségével kiválaszthatja, mely mappákat és fájlokat szeretné szinkronizálni a felhőből. Ezt szelektív szinkronizálásnak nevezzük, és a Yandex Disk verziója lehetővé teszi a fájlok előnézetét a felhőből az asztali alkalmazásban. Ugyanakkor nem szinkronizálhatja a mappákat a felhővel.

Az általános szinkronizálási folyamat zökkenőmentes, és a tesztelés során nem volt probléma.

Sebesség

A Yandex Disk szervereit oroszországi és finnországi adatközpontokban tartja, így a sebesség attól függ, milyen közel állsz hozzájuk. A teszteket Ethernet kapcsolaton keresztül végeztük Belgrádban (Szerbia), másodpercenként 6 megabites feltöltési sebességgel és 100 Mbps letöltési sebességgel..

Az átlagos feltöltési idő 23 perc és 10 másodperc volt közel ahhoz, amit elvárhattunk a feltöltési sebesség alapján, tehát a Yandex Disk nem tartozik a legkisebb szolgáltatások közé, amelyeket teszteltünk. A letöltési idő átlagosan egy perc és 47 másodperc volt, tehát a jele is volt.

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő00:23:0500:23:1000:23:10
Letöltési idő00:01:5100:01:4200:01:47

A Yandex Disk nem használ blokk szintű szinkronizálási algoritmust, amely a már feltöltött fájlok átvitelét felgyorsítja azáltal, hogy csak a megváltozott részeket tölti fel. A sávszélességet úgy sem szabad gátolni, mint a legtöbb szolgáltatással.

Biztonság

Annak kiderítése, hogy a Yandex milyen módszerekkel védi a tartalmat, nehéz feladatnak bizonyult. A vállalat nem nyújt információt arról, hogy titkosítja-e a fájlokat a kiszolgálóin pihenőhelyen. Megpróbáltunk információkat szerezni a Yandextől erről, de nem kaptunk választ.

Ilyen esetben a legjobb, ha feltételezzük, hogy fájljait nem titkosítja, miközben a felhőben tárolják. Nem ritka, hogy a felhőalapú tárolási szolgáltatások nem titkosítanak fájlokat nyugalmi helyzetben, de az Amazon Drive is ezt teszi. Erről a szolgáltatásról az Amazon Drive áttekintésünkben olvashat bővebben.

Ez azonban nem teszi elfogadhatóvá, különös tekintettel a kiberbűnözés utóbbi években bekövetkezett növekedésére és arra a tényre, hogy e kiberbűnözés nagy része Oroszországból származik, a Yandex otthoni bázisa.

A Yandex Disk egy GYIK-ben megemlíti, hogy a fájlok transzport közben titkosítva vannak, de nem részletezik, hogy milyen módszereket használnak. A jó hír az, hogy kompatibilis a Boxcryptor-tal, így átveheti az adatvédelmi irányítását. Tudjon meg többet erről a hasznos kiegészítőről a Boxcryptor áttekintésünkben.

A Yandex Disk nem engedélyezi a kétfaktoros hitelesítés engedélyezését is, amely védelmet nyújt a jelszó ellopása esetén..

Megállapítottuk, hogy a Yandex Disk az összes fájlt vírusokkal megnöveli 1 GB-ig, azaz plusz. Azt mondta, ez az egyetlen. Mindaddig, amíg a Yandex átláthatóbbá nem válik az Ön fájljainak védelme érdekében, javasoljuk, hogy használjon biztonságosabb felhőalapú tárolási lehetőséget, mint például a legjobb nulla ismeretű felhőalapú tárolási felülvizsgálatunkon..

Ha a nulla ismeret nem az elsődleges gond, olvassa el a legbiztonságosabb felhőalapú tárolási szolgáltatásokról szóló cikket az általános rangsorolásért.

Magánélet

Oroszország nem tartozik azon országok közé, ahol a legjobb adatvédelmi törvények vannak a világon. Az ottani kormánynak lehetősége van blokkolni a tartalmat az általa végrehajtott törvényeknek köszönhetően. 2017-ben sok webhelyet blokkoltak, mert „nemkívánatosak”. Ugyanebben az évben a helyi internetszolgáltatókat 8000 kalóz weboldal blokkolására utasították.

Aztán ott van a Yarovaya törvény, az oroszországi terrorizmusellenes törvény, amely hozzáférést biztosít a hatóságoknak a felhasználói adatokhoz. Az információterjesztő szervezők nyilvántartásába felvetett minden weboldalnak vagy platformnak össze kell gyűjtenie, tárolnia és továbbítania a felhasználók metaadatait az orosz hatóságok számára..

Ha ez az ülés szélén van, akkor a magánélet védelme érdekében VPN-t kell használnia, és az Oroszország számára készült legjobb VPN-cikkünk rangsorolással segít kiválasztani egyet.

Ugyanakkor az Európai Gazdasági Térség vagy Svájc felhasználói számára a Yandexet finn jogalanya, a Yandex Oy képviseli, amely a finn jog szerint bejegyzett társaság, amelynek finnországi székhelye van. Ez azt jelenti, hogy az EU polgárainak személyes adatait az alkalmazandó EU adatvédelmi szabályok szerint kezelik.

A Yandex Disk összegyűjti a személyes adatait, amikor regisztrál a szolgáltatással, valamint azokat az adatokat, amelyek a szolgáltatás használatát képviselik. Ez a megközelítés általános a felhőalapú tárolási szolgáltatások között. A Yandex Disk nem gyűjt olyan érzékeny személyes adatokat, mint a faj, a politikai vélemények, az egészség vagy a biometria.

Ennek ellenére személyes adatait, preferenciáit, keresési előzményeit és egyéb elérhető adatait személyre szabott hirdetések és kereskedelmi ajánlatok biztosítására fogja használni. Ez azt jelenti, hogy a Yandex Disk személyes információkat továbbíthat a Yandex Csoporton kívüli harmadik feleknek, ideértve a hirdetési hálózatokat, a médiakiadókat és más partnereket.

A személyes adatokat automatikusan dolgozzák fel, és a Yandex munkatársai nem férnek hozzá hozzájuk. A Yandex alkalmazottai azonban szükség esetén hozzáférhetnek az Ön adataihoz. Meg kell felelniük a belső szabályoknak és követniük kell az ilyen adatok feldolgozására vonatkozó protokollokat, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudják megtörni őket.

Adatvédelmi politikája szerint „A Yandex megfelelő technikai és szervezeti intézkedéseket is végrehajtott a személyes adatok megóvása érdekében az illetéktelen, véletlen vagy törvénytelen megsemmisítés, elvesztés, megváltoztatás, visszaélés, nyilvánosságra hozatal vagy hozzáférés, valamint a feldolgozás minden más jogellenes formája ellen”.

Ez továbbra sem privát titkosítás, ezért el kell vennie a Yandex szavát, amely visszatérhet harapni.

A Yandex vállalja, hogy személyes adatait mindaddig tárolja, amíg szükséges, és már nem. Ha kívánja, kérheti, hogy a szolgáltatás törölje azt.

Arra is joga van:

 • A személyes adatok elérése és módosítása.
 • Kérje meg személyes adatainak feldolgozásának korlátozását.
 • Kérjen másolatot a szokásos szerződéses feltételekről, amelyek lehetővé teszik személyes adatainak Oroszországba történő továbbítását.
 • Tiltja személyes adatainak feldolgozását, ha azt az alkalmazandó jogszabályok előírják.

A Yandex nem a magánélet erőssége. Hiányzik az ismeretlen titkosítás, és meg kell felelnie a megkérdőjelezhető orosz adatvédelmi törvényeknek. Ha olyan szolgáltatást szeretne, amely erősebb megközelítést alkalmaz a magánélet védelme szempontjából, akkor próbálja ki a Sync.com vagy a Tresorit szolgáltatást. Olvassa el az utóbbiról a Tresorit áttekintésünkben.

Vevőszolgálat

A súgó kategóriákra oszlik, amelyek a leggyakoribb kérdések megoldására mutatnak. Ha így nem találja meg a választ kérdésére, használhatja a tetején található keresősávot.

Ha ez nem segít, akkor az egyes cikkek végén található gomb segítségével lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal. Jobb megközelítés az lenne, ha a súgó honlapjára tenné. Miután rákattintott a gombra, látni fog egy űrlapot, amely kéri, hogy írja le a problémáját, de furcsa módon ez oroszul van, míg a súgó többi része angolul működik..

Miután elküldte a kérést, megjelenik egy üzenet, amely köszönetet mond a részvételért a felmérésben, ami még zavarosabbá teszi. Más módon nem fog kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálattal, mert nincs csevegés vagy telefonos támogatás. Megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével, de nem kaptunk választ.

Az ítélet

Szeretjük a Yandex Disks felhasználói élményét az összes eszközön, valamint azt a lehetőséget, hogy fájljait csak online tárolja. Ráadásul olyan árképzési tervekkel rendelkezik, amelyek nem drágák, és integrálódik az Office Online rendszerbe, hogy növeljék a termelékenységet és az együttműködési lehetőségeket.

Ennek ellenére sok hátránya is van. Nincs magán titkosítás a magánélet védelme érdekében, és feltételeznünk kell, hogy más biztonsági lehetőségek is hiányoznak. Ez magában foglalja a részvények biztonsági opcióit. A Yandex Disknek be kell tartania az orosz adatvédelmi törvényeket is.

Ha más szolgáltatást szeretne, keresse meg a legjobb felhőalapú tárolónkat az alternatívák listájáért.

Mit gondolsz a Yandex Diskről? Használná a gyenge biztonsága ellenére? Oroszországban él, és másik szolgáltatást használ? Tudassa velünk, mit gondol az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map