A Google Drive áttekintése – Frissítve 2020

A Google Drive áttekintése

A Google Drive valószínűleg az egyik legjobb felhőalapú együttműködési eszköz ott, de hiányzik a funkciók, a biztonsági és a biztonsági mentési lehetőségek szinkronizálásakor. A részletekért olvassa el a Google Drive teljes véleményét.


Felhő-tárolás - vélemények

Közel egymilliárd felhasználóval a Google Drive a világ legnépszerűbb felhőalapú tárolási szolgáltatása. Ha Ön Google-felhasználó vagy Android-telefonja van, akkor már használja a szolgáltatást, ami minden bizonnyal segíti a számok kitöltését.

A Google alkalmazásai könnyen kezelhetők, és a Google Drive sem kivétel. A Google irodai csomagjának és a harmadik féltől származó alkalmazások hatalmas könyvtárának köszönhetően ez az egyik legjobb együttműködési szolgáltatás. Ha erre a vállalkozás fókuszában áll, olvassa el a legjobb vállalati fájl-szinkronizálási és megosztási útmutatót a számlához illeszkedő szolgáltatásokról. A Google Drive jó megosztási lehetőségekkel és gyors átviteli sebességgel is rendelkezik.

A Google biztonsága és adatvédelme nem olyan erős, mint amit néhány versenytársától megszerezne. A legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatások listáján megtalálhatja őket. A Google Drive árképzési tervei sem különösebben versenyképesek. A biztonságról, az adatvédelemről és az egyéb funkciókról ebben a Google Drive-áttekintésben többet fogunk beszélni.

A Google Drive webes felülete

Google Drive Sync mappa

Google Drive Google Docs

Google Drive Link létrehozása

A Google Drive hálózati beállításai

Előző

Következő

erősségek & Hiányosságok

A Google Drive alternatívái

Jellemzők

A Google Drive jó együttműködésre szolgál. Valójában az egyetlen jobb szolgáltatás a Dropbox Business. Olvassa el a Dropbox Business áttekintést, hogy többet tudjon meg róla. A nagyszerű együttműködési szolgáltatások teljes listáját megtalálhatja az együttműködés legjobb felhőtárolójában.

google-drive-docs

A Google Drive együttműködési képességeinek legnagyobb hozzájárulása a Google irodai csomagja, amely tartalmazza a Dokumentumokat, Táblázatokat és Diákat. A Google Docs lehetővé teszi szöveges dokumentumok készítését és másokkal való együttműködését, a Google Sheets lehetővé teszi táblázatokkal való együttműködést, a Google Slides pedig előadások létrehozását.

Mivel ezek az alkalmazások megfelelnek a Microsoft Word, Excel és PowerPoint programjának, a Google rendelkezik egy Chrome kiterjesztéssel, amely lehetővé teszi az Office fájlok és a Microsoft fájlok közötti megtekintést, szerkesztést és konvertálást. Ha elsősorban dokumentumokkal dolgozik, és a Google Drive nem felel meg Önnek, keresse meg a dokumentumok listájának legjobb felhőalapú tárolóját.

google-drive-fotó-előnézet

A Google Drive-ban is megtekintheti a fényképeket és lejátszhatja a videókat. A szabadalmaztatott fényképnéző nem szerkesztheti fotóit, de ehhez kapcsolatba léphet a Pixlr Szerkesztővel. Az integrált lejátszóval videókat is lejátszhat. A Google Drive fotó- és videóképessége segített abban, hogy második helyen álljon a legjobb felhőalapú tárolónkban a fényképek és videók listájában.

Az útmutató legmagasabb rangú szolgáltatása a pCloud, amelyről többet megtudhat a pCloud áttekintésünkben.

A Google számos más alkalmazással rendelkezik, köztük a Fotók, a Keep, a Naptár és így tovább. A Google Fotók megkönnyíti a fényképek kezelését, és korlátlan számú képet tölthet fel, ha az „eredeti” helyett „kiváló minőségű”. Könnyen kezelhető, és lehetővé teszi fotóinak megosztását a közösségi hálózatokon. Szerkesztheti őket is.

A Google Keep egy jegyzetkészítő alkalmazás, amely szerepel a legjobb jegyzetelő alkalmazások listáján. A Google Naptár megjegyezheti eseményeit, és szinkronizálhatja azokat több eszközön.

google-drive-harmadik fél alkalmazások

A natív alkalmazások mellett a Google Drive-nak van egy harmadik féltől származó alkalmazás-könyvtára, amely több száz, ha nem több ezer szoftver-integrációt tartalmaz, amelyeket hozzáadhat. Legtöbbjük ingyenes is.

Ezek az együttműködési lehetőségek segítettek abban, hogy a legjobb felhőalapú tárolót készítsük a csapatok listáján, bár ez utóbbi választás volt.

A fájlok biztonsági mentése azért is lehetőség volt, mert a Google 2017. júniusában átalakította asztali kliensét. Az ügyfél, amelyet most „mentés és szinkronizálás” -nak hívnak, lehetővé teszi a mappák biztonsági mentését a Google Drive-ra..

A biztonsági mentés folyamatos, azaz amikor a biztonsági másolatként megjelölt mappákban megváltozik a fájlok, ezek a változások a távoli kiszolgálóra kerülnek. Ez praktikus, de nem biztosítja a dedikált online biztonsági mentési eszköz egyszerű használatát és gyorsaságát.

A Google Drive funkcióinak áttekintése

Google Drive logówww.google.com

Havonta 167 USD-tól kezdődik 100 GBA összes tervért

Szinkronizál

Mappa szinkronizálása

Blokk szintű szinkronizálás

Szelektív szinkronizálás

Sávszélesség-menedzsment

Bármely mappa szinkronizálása

Fájlmegosztás

File Link Sharing

Link jelszavak

Link lejárati időpontok

Mappa megosztása

Mappa engedélyek

Link letöltési korlátai

Feltöltési linkek

Termelékenység

Fájl előnézetek

Fájlok szerkesztése

Alkalmazáson belüli együttműködés

Office Online

Google Dokumentumok

Notes App

Médialejátszás

Mobil alkalmazások

Törölve a fájlmegőrzés

Versioning

WebDAV

Biztonság

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll
AES 128 bites

Nulla tudás

Két tényezős hitelesítés

Szerver helye
MINKET

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

A Google tervei régen drágábbak voltak, de nemrégiben frissítette őket. Még mindig nem tartoznak a felhőalapú tárolás legjobb ajánlatai közé, de amire a Google Drive nem rendelkezik minőséggel, a mennyiséggel rendelkezik. Ingyenes terve is nagyszerű.

Az ingyenes csomag 15 GB tárhelyet biztosít, amely elősegítette a Google Drive számára, hogy helyet szerezzen a legjobb ingyenes felhőalapú tárolóink ​​listáján.

A Google Drive hat fizetett tervvel sok rugalmasságot kínál. 100 GB-ot kaphat havonta 2 dollárért, vagy évente 19,99 dollárért. Ha ennél többre van szüksége, a 2 TB-os terv havi 9,99 dollárba, vagy évente 99,99 dollárba kerül.

A magasabb szintű tervek nem kínálnak éves kedvezményt. Kezdete 2 TB, 19,99 USD havonta, és 20 TB, havonta 199,99 $ USD. Egyik sem tartozik a felhőalapú tárolás legjobb értékei közé. Ezt a legjobban illusztrálja az a tény, hogy a pCloud 2 TB előfizetési tervet kínál mindössze havonta 9,99 dollárért, a Google Drive költségeinek felével.

Egyszerű használat

google-drive-web-app

A Google Drive-ra internetes, asztali vagy mobil kliens segítségével férhet hozzá. A web kliens bármilyen számítógépről böngészőt használhat. Tervezése minimális, világos, és sok más Google-alkalmazásból felismeri.

A bal oldali menü segítségével navigálhat a meghajtón, és új mappákat vagy fájlokat hozhat létre. A tetején a keresési sáv segítségével kereshet a tartalmán. Teljes szöveges keresést hajt végre, azaz a dokumentumok tartalmán keresi a keresést. Ez akkor hasznos, ha nem emlékszik, hol írt valamit.

A keresősáv alatti gyors hozzáférési terület segít a legutóbbi fájlok gyors megnyitásában. A tartalomterület a fájljait és mappáit rács vagy lista nézetben jelenítheti meg. Könnyen kezelhető vele, mert a jobb egérgombbal kattintva módosíthatja a tartalmat, vagy húzhatja és dobhatja át, hogy áthelyezze. Fájlokat is áthúzhat a feltöltéshez, de inkább inkább akkor szeretnénk, ha a tartalmat bárhova eldobhatnák, hogy feltöltse.

google-drive-desktop-app

Az asztali alkalmazás egy szinkronizáló mappából és a tálca ikonból áll. Nem lesz problémája a használatával, mert egyszerű és könnyű navigálni. Windows és MacOS esetén is elérhető. Ha Linux támogatásra van szüksége, olvassa el a legjobb felhőalapú tároló Linuxunkhoz című cikket.

google-drive-mobilalkalmazások

A mobilalkalmazás a legtöbb Android telefonra előre telepítve van, és lehetővé teszi a fájlok elérését útközben vagy offline állapotban. Még szerkesztheti őket anélkül, hogy először letöltené őket, ami sok más szolgáltatás igénye. Az alkalmazás iOS-re is elérhető. A Google Fotók, amely megosztja a helyet a Google Drive-lal, automatikusan feltölti fényképeit és videóit.

Fájlmegosztás & szinkronizálása

A fájlok és mappák megosztása a Google Drive-val egyszerű. Létrehozhat egy linket, másolhatja és beillesztheti, vagy elküldheti e-mailben. Azt is elküldheti közvetlenül a Facebook vagy a Twitter. A linket megkapó emberek megtekinthetik, kommentálhatják vagy szerkeszthetik a megadott engedélyeketől függően. Van egy táblázat, amely megmutatja, ki is férhet hozzá.

Mehet tovább, ha megakadályozza, hogy a szerkesztők megváltoztassák a hozzáférést, és új embereket hozzanak hozzá. Letilthatja a letöltési, nyomtatási és másolási lehetőségeket a kommentárok és a nézők számára is.

A hozzáférési jelszó azonban nem állítható be. A küldési linkeket sem küldheti el, sem korlátozhatja a letöltések számát. Amit tehet, lejárati dátumot határoz meg mindenki számára, akivel megosztotta tartalmát. A „megosztott velem” mappába megmondhatja, hogy mások mit osztottak meg veled, de a megosztott tartalomhoz nincs ilyen mappa.

A mappák megosztása hasonló módon működik, de különböző lehetőségekkel. A meghívott személyek engedélyt kaphatnak „szervezésére, szerkesztésére & nézet ”vagy„ csak megtekintés ”.

A Google Drive szilárd megközelítést alkalmaz a megosztáshoz, de ez nem elég jó ahhoz, hogy a megosztási lista legjobb felhőalapú tárolójára szálljunk. Ennek tetején a Sync.com, a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásunk. Ha többet szeretne tudni arról, hogy a megosztás milyen jól működik, olvassa el a Sync.com áttekintést.

google-drive-sync-mappa

A Google Drive szinkronizálási funkciója a fájlrendszer egy speciális mappájára épül, amelyet szinkronizációs mappának hívnak. Amikor egy fájlt a mappába helyez, elküldi azt a felhőnek és a fiókjához kapcsolódó egyéb eszközöknek. Ezt a működési módot nevezik a szinkronizálás általános modelljének, és a Dropbox találta ki. A népszerű szolgáltatásról többet megtudhat a Dropbox ismertetőnkben.

A Google Drive „biztonsági mentése és szinkronizálása” asztali alkalmazásával szinkronizálhat bizonyos mappákat a számítógéppel, valamint a számítógépről a felhőhöz tartozó mappákat. Egyetlen mappát választottunk ki, de az alkalmazás mindent elkezdett szinkronizálni a Drive-on. Az alkalmazás újbóli megnyitása azonban megoldotta a problémát. Összességében a szinkronizálási folyamat zökkenőmentes.

google-drive-backup-sync

Biztonsági másolatot készíthet a mappákról az asztali alkalmazással is. Windows 10 rendszeren alapértelmezés szerint a „dokumentumok”, a „képek” és az „asztal” van kiválasztva.

Sebesség

A Google Drive kiszolgálói hálózattal rendelkezik a világ minden tájáról, tehát az átviteli sebességnek nem szabad szenvednie a kiszolgáló távolságától. A teszteket Ethernet kapcsolaton keresztül végeztük Belgrádban (Szerbia), másodpercenként 6 megabites feltöltési sebességgel és 100 Mbps letöltési sebességgel..

Az átlagos feltöltési idő közel állt ahhoz, amit elvárhatnánk a feltöltési sebességet figyelembe véve, így a Google Drive felső pontszámot szerez. A letöltés azonban kétszer olyan hosszú ideig tartott, mint amennyi kellett volna, átlagosan három perc és kilenc másodperc alatt.

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő00:22:4200:22:4000:22:41
Letöltési idő00:03:1500:03:0400:03:09

A Google Drive nem használ blokk szintű szinkronizálási algoritmust, amely felgyorsítaná a már feltöltött fájlok átvitelét, csak a megváltozott részek átvitelével.

Ha a Google Drive asztali alkalmazás lelassítja a számítógépet, akkor beléphet a Beállítások menübe és csökkentheti a sávszélességet.

Biztonság

google-drive-biztonság

A Google rendszeresen több független biztonsági ellenőrzésen megy keresztül. A G Suite és a Google Cloud Platform SOC1, SOC2 és SOC3 ellenőrzéseket kap az ISO / IEC 27001, 27017 és 27018 szabványokról. Ezenkívül a Sérülékenységi Jutalom Programot kínálja a Google tulajdonában lévő webes tulajdonságokra is, ha hackeresnek érzi magát..

Az Ön adatait nyugvás közben titkosítja a 128 bites AES, amely nem olyan erős, mint az AES 256 bites. Ez azonban minden célból és célból megtörhetetlen. Az átvitel során a fájlokat az algoritmus erősebb verziója és a TLS protokoll védik. A Google arra is kényszeríti a HTTPS-t, hogy minden adatátvitelt folytasson a felhasználók és annak szolgáltatásai között, és tökéletes tovább titoktartást alkalmaz.

A Google Drive azonban nem jelent semmit, mert nincs magán titkosítása. Ez azt jelenti, hogy ellenőrzi a titkosítási kulcsot, és egy szélhámos alkalmazott potenciálisan elolvassa az Ön adatait. A nulla ismeretlen felhőalapú tárolási szolgáltatásaink listáján szereplő szolgáltatók jobban megvédik a fájlokat, ezért feltétlenül olvassa el azokat.

Ha tovább akarja védeni a hitelesítő adatait, a Google Drive lehetővé teszi a két tényezős hitelesítés engedélyezését.

Nézze meg a legbiztonságosabb felhőtárolási szolgáltatási listánkat, és keressen olyan szolgáltatást, amely még jobban megvédi a fájlokat. Ha bele szeretne merülni, akkor tudnia kell, hogy a Sync.com a legjobb szolgáltatás a listán.

Magánélet

A Google Drive csatlakozik az Egyesült Nemzetek Biztonsági Ügynökségének PRISM projektjéhez. Noha az NSA szerint a projektet csak a terrorista fenyegetések elleni küzdelemre használják, és a Google tagadta, hogy az NSA-nak teljes hozzáférést biztosítson a magán adatokhoz, a technológia jelenléte és a nagyobb elérhetőség lehetősége zavaró..

Ráadásul a Google fenntartja magának a jogot, hogy adatvédelmi politikájában szkennelje és elemezze az Ön tartalmát a Gmailben és a Google Drive-ban a célzott marketing érdekében, mondván:

„Automatizált rendszereket használunk, amelyek elemzik az Ön tartalmát, és olyan szolgáltatásokat nyújtanak Önnek, mint például testreszabott keresési eredmények, személyre szabott hirdetések vagy egyéb szolgáltatások, amelyek a szolgáltatásunk igényeihez igazodnak. És elemezzük tartalmát, hogy segítsen felderíteni a visszaéléseket, például a spam, a rosszindulatú programok és az illegális tartalmakat. ”

Ennek ellenére a Google gondoskodik arról, hogy ne jelenítsen meg hirdetéseket érzékeny kategóriák, például faj vagy egészség alapján. Ezenkívül a hirdetőkkel nem oszt meg olyan információkat, amelyek személyesen azonosítanak, például a nevét vagy e-mail címét, a hirdetőkkel.

Bár egyeseknek tetszeni fog a Google ezen aspektusa, mások ezt személyes inváziónak és oknak tekintik a biztonságosabb szolgáltatások megfontolására. Ha szeretne ragaszkodni a Google Drive-hoz, akkor megóvhatja magánéletét olyan eszközök segítségével, mint például a Boxcryptor (olvassa el a Boxcryptor áttekintést) a számítógépen vagy okostelefonon található fájlok titkosításához..

A Google adatvédelmi irányelve könnyen olvasható, magyarázatokat tartalmaz a zavaró kifejezésekre, és rövid videókat nyújt Önnek, amelyek magyarázatot adnak a legfontosabb pontokra, ha nem szívesen olvassa el. Vannak olyan linkek is, amelyek a különböző adatvédelmi kategóriáknak megfelelő beállítási lehetőségekhez vezetnek, így könnyebben megváltoztathatják azokat.

Exportálhatja a Google-fiókjában tárolt információk egy példányát. Azt is kérheti, hogy az alkalmazandó törvények alapján távolítsa el a tartalmat az egyes Google szolgáltatásokból.

A Google betartja az általános adatvédelmi rendeletet. Ez vonatkozik az uniós polgárok adataira, még akkor is, ha azokat az EU-n kívül továbbítják. Többet megtudhat erről a törvényről a GDPR útmutatóban.

Ezenkívül a Google egy adatvédelmi ellenőrző eszközt kínál, amely segít kiválasztani az Ön számára megfelelő adatvédelmi beállításokat.

Mindez jó és jó, de végül a Google Drive nem rendelkezik privát titkosítással, beolvassa az Ön adatait, és adatokat szolgáltatott a kormánynak. Ha érzékeny adatokat szeretne megtartani a felhőben, vagy csak a magánéletének aggódása miatt, magánszolgáltatást kell igénybe vennie. Az egyik ilyen szolgáltatás a Tresorit, amelyről többet megtudhat a Tresorit ismertetőnkben.

Vevőszolgálat

google-drive-help-központ

A legtöbb szolgáltatás nem versenyezhet a Google Drive műszaki támogatásával. Ha problémát tapasztal, az első megállója a súgó lesz. Ez lehetővé teszi a problémára adott válasz megkeresését, vagy számos kategória közül választhat.

A válaszok világosak és könnyen követhetők, de video oktatóanyagok hozzáadásával javíthatók. Minden válasznak három lapja van – „számítógép”, „Android” és „iPhone” & iPad ”- amely megkönnyíti a választ a készülékre.

Ha a súgó nem oldja meg a problémát, kérdést tehet fel a felhasználói fórumokon. A közösség aktív, és a termékszakértők rendszeresen válaszolnak a kérdésekre.

Ha továbbra sem válaszol, vegye fel a kapcsolatot a Google-lal. Az e-mail támogatás szerint 24–48 órán belül válaszol, de hétben kaptuk meg a választ. Ez azonban sok szolgáltatáshoz képest továbbra is lassú.

Az azonnali válasz érdekében kérhet csevegést, amelynek elkezdése két-három percig tart. Még egy visszahívási lehetőség is van, amelyben a Google képviselője egy perc alatt felhív.

Az ítélet

Mivel a Google Drive nem kínál semmiféle tudás nélküli titkosítást, és csatlakoztatva volt az NSA-hoz, az nem jó azoknak a felhasználóknak, akiknek érzékeny fájlokat kell tárolniuk. Nem fogja megtenni, ha sok oldalt is olcsón kell tárolnia, mert az árképzési tervek nem megfelelőek. Ez az ingyenes terv akkor lehetséges, ha dokumentumokkal dolgozik, és néhány dolgot tárol.

Könnyű kezelhetősége és sebessége azonban nagyszerű. Ha egy csapatban dolgozik, akkor kihasználhatja annak hatékonyságát és harmadik féltől származó alkalmazásokat.

Nem világít a biztonsági osztályon, tehát ha ez prioritás számodra, nézd meg a többi felhőalapú tárolási véleményünket.

A Google Drive kiválóan használható azoknak a felhasználóknak, akiknek együtt kell működniük a dokumentumokkal, meg kell osztaniuk őket és velük együtt kell dolgozniuk. Elegendő lesz-e kipróbálnia, vagy elkerül egyértelműen, és olyan megoldást választ, amely jobb biztonsággal és magánélettel rendelkezik? Tudassa velünk, mit gondol az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map