4Sync Review – Frissítve 2020

4Sync Review

A 4Synch egy nagyon érdekes felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely elsősorban a médiafájlok tárolására és megosztására koncentrál. Jó munkát végez, amint azt a 4Sync áttekintésben leírtuk, de a rugalmasság hiánya miatt sok felhasználó számára ez nem vonzó..


Felhő-tárolás - vélemények

A 4Sync nem az Ön által elvégzett felhőtárolási szolgáltatás. A legtöbbnél egyszerűbb, és a médiafájlok tárolására összpontosít. Ez nem azt jelenti, hogy nem tárolhat más típust, de a szolgáltatásnak nincs olyan alkalmazásai, amelyek velük működnének. Ebben a 4Sync beszámolóban mélyreható pillantást adunk annak jellemzőire, és megmondjuk, mi hiányzik.

Noha nem a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásaink közé tartozik, valószínűleg a fotósok és videók listájának legjobb felhőalapú tárolására való pályázó. A 4Sync azonban nem felel meg a pCloud értékének, amely a listán első helyen áll, tehát olvassa el a pCloud áttekintésünket, ha fotóit és videóit olcsón szeretné tárolni..

A 4Sync gyors szinkronizálási sebességgel és jó szinkronizálási és megosztási lehetőségekkel rendelkezik, de más kategóriákban is fejlesztésre szorul. A cikk hátralévő részében részletesen megvitatjuk a funkciókat, és megmondhatjuk, hogyan működnek.

Alternatívák a 4Sync-hez

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A 4Sync célja, hogy segítse a fontos fájlok tárolását a felhőben, és bárhová, otthon vagy útközben hozzáférhessen hozzájuk. Szinkronizálhat webes, asztali, mobil és táblagépek között.

Biztonsági másolatot készíthet számítógépéről bizonyos mértékig, de ehhez felhő biztonsági mentési szolgáltatást kell használnia. Ha többet szeretne tudni a különbségről, olvassa el magyarázatunkat. Ha biztonsági másolatot kell készítenie a számítógépéről, keresse fel a legjobb online biztonsági mentési listánkat.

4sync-web-kép-előnézet

A 4Sync a médialejátszásra összpontosít, és lehetővé teszi a fényképek megtekintését miniatűr nézetben, így gyorsan megtalálhatja, amire szüksége van. Az egyes fényképeket elforgathatja, vagy diavetítésként megnézheti őket. Mások hozzáfűzhetik megjegyzéseidet a megosztott fotóidhoz, és meggondolhatják a kép meghatározott területeit, ami nagyszerű visszajelzéshez.

Azt is beállíthatja, hogy a szolgáltatás kezelje a képernyőképeket, ami automatikusan feltölti őket a számítógépről.

4sync-web-zene-lejátszó

Egy sima zenelejátszó bukkan fel, amikor a felhőben lévő audiofájlok lejátszására kattint. A szabványos funkciókkal rendelkezik, amelyeket elvárhat egy zenelejátszótól, beleértve a lejátszási listák létrehozását, a dalok hozzáadását a sorba és a véletlenszerű sorrendbe. Ön is megoszthatja a lejátszási listát. Amikor bezárja az ablakot, egy kisebb marad a munkaterületén, és megmutatja az aktuális dalt.

Ha szeretné tudni, hogy mennyi helyet és forgalmat használt fel, keresse meg fiókja statisztikai oldalát. Megmutathatja a forgalom fogyasztását az aktuális vagy az előző hónapban. Láthatja a legnépszerűbb fájlokat is az utolsó nap és az előző 14 nap letöltéseinek száma alapján.

4Sync szolgáltatások áttekintése

4Sync logóen.4sync.com

Havonta 825 dollártól kezdődik, 10000 GBA összes terv esetén

Szinkronizál

Mappa szinkronizálása

Blokk szintű szinkronizálás

Szelektív szinkronizálás

Sávszélesség-menedzsment

Bármely mappa szinkronizálása

Fájlmegosztás

File Link Sharing

Link jelszavak

Link lejárati időpontok

Mappa megosztása

Mappa engedélyek

Link letöltési korlátai

Feltöltési linkek

Termelékenység

Fájl előnézetek

Fájlok szerkesztése

Alkalmazáson belüli együttműködés

Office Online

Google Dokumentumok

Notes App

Médialejátszás

Mobil alkalmazások

Törölve a fájlmegőrzés

Versioning

WebDAV

Biztonság

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll

Nulla tudás

Két tényezős hitelesítés

Szerver helye
Kanada

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

Számos szolgáltatás számos választási tervet kínál, amelyek közül választhat, amely növeli a rugalmasságot, és lehetővé teszi az igényeinek legjobban megfelelõ terv elkészítését. Ugyanakkor nem ez a helyzet a 4Sync esetében. Csak egy tervvel rendelkezik: Prémium.

1 TB tárhelyet és 10 TB sávszélességet biztosít havonta, amelyhez szükség esetén hozzá lehet adni. Ha úgy dönt, hogy havonta fizet, akkor 16,99 dollárt kell fizetnie. Ez évi 203,88 USD. 50% kedvezményt kap, ha egy év előre fizet, amely 99 dollárral egyenlő havi 8,25 dollárral..

Havonta mindössze 8 dollárt fizethet, hogy 2TB-t kapjon a Sync.com webhelyen. A pCloud közel van a 2 TB-val havonta 9,99 dollárért, vagyis évente 96 dollárért, az Amazon Drive pedig évi 60 dollárt számít fel az 1 TB-ért. Ha az érdeklődésük meghiúsul, olvassa el a Sync.com és az Amazon Drive áttekintést, vagy olvassa el az összes legfontosabb értékünket a felhőalapú tárolási szolgáltatások legjobb ajánlatai között..

A 4Sync nem kínál ingyenes tervet, de van egy ingyenes 60 napos próbaperiódus, amely lényegesen hosszabb, mint amit más szolgáltatások kínálnak. Meghosszabbíthatja a tárgyalást minden hivatkozott barátjával, és viszont további hónapot kapnak. Ha feliratkoznak a prémiumra, további két hónapra jár.

A próbaidőszak befejezése után 30 nap áll rendelkezésére a Premium-ra való frissítésre, vagyis a fiókját inaktiválják.

Felhasználói tapasztalat

A 4Sync felhőben tárolt fájlok elérésének számos módja van. Használhatja az asztali klienst, a webalkalmazást vagy az okostelefon alkalmazást.

4sync-desktop-beállítások

Az asztali alkalmazás egy szinkronizáló mappából és a tálca ikonból áll. Amit azonban szeretnénk látni, a szinkronizáló mappában lévő fájlokon lévő ikonok jelzik az állapotukat, ám ezek csak akkor jelennek meg, ha eltávolít egy mappát vagy fájlt a szinkronizálásból. Az asztali felület keltezettnek tűnik, de egyértelmű és könnyű navigálni.

Van egy ikon, amely az alapértelmezett böngészőben is megnyitja a webalkalmazást.

Windows és macOS esetén is elérhető, de a Linuxhoz nem. Ha Linuxon kell dolgoznia, olvassa el a legjobb felhőalapú tároló Linuxunk című cikket.

4sync-web-ui

Az internetes alkalmazás a fájljait miniatűr- vagy listanézetben jeleníti meg. Időben is érzi magát, de kellemes és könnyen használható. A felső gombok segítségével gyorsan elvégezheti a közös műveleteket, és a bal oldali navigáció követi a közös fa szerkezetét, így nem zavarodhat meg. Válthat egy egyszerű nézetre, amely az összes lényeges funkció kivételével elrejti a fókuszt.

4sync-mobile-ui

Ugyanazokat a funkciókat a mobil alkalmazásban is használhatja. A tetején található egy keresősáv, amellyel szűrheti a fájljait, és egy sor ikon a navigációhoz. Ezek lehetővé teszik a fájlok elérését, a fényképezőgépről való feltöltést, a veled megosztott tartalmak megtekintését, a fájlok offline üzemmódban történő mentését, valamint a hírcsatorna és a fiók beállításainak ellenőrzését. A beállításokban engedélyezheti a fényképek automatikus feltöltését.

A mobilalkalmazás elérhető Android vagy iOS rendszerre.

File Sync & megosztása

A szinkronizálás és a megosztás fontos a felhőalapú tárolás szempontjából, mivel ezek az elsődleges mechanizmusok, amelyek lehetővé teszik a tárhely áthelyezését a felhőbe, különböző eszközökről való elérését és megosztását..

4sync-sync-mappa

Az asztali kliens a szinkronizálási mappát és a tálca ikont követve követi a szinkronizálási modellt. Az ikon lehetővé teszi a beállítások elérését és a szinkronizáló mappa megnyitását anélkül, hogy átmenne a fájlkezelő alkalmazáson.

Bármi, amit a szinkronizálási mappába helyez, szinkronizálódik a felhőbe, és bármi, amit a felhőbe helyez, letöltődik a szinkronizálási mappába..

Nem kell azonban a szinkronizálási mappát használni, mivel a 4Sync lehetővé teszi bármilyen mappa szinkronizálását. Ha nem akarja ezt megtenni, kattintson a jobb gombbal bármelyik mappára vagy fájlra, és válassza a másolatot a szinkronizálási mappába. Csak a kiválasztott mappákat szinkronizálhatja, de ha szinkronizálja őket, akkor nem törli őket. Csak megszakítja a kapcsolatot a továbblépéssel. Az egyes fájlok kizárásához hozzáadhatja azokat a figyelmen kívül hagyási listához.

A szinkronizálást finomhangolhatja a fájlok törlésekor is. Amikor egy fájlt törölnek az internetről, automatikusan törölheti azt az asztalon, beállíthatja, hogy megkérdezze, vajon ezt megtenné-e, vagy visszaállíthatja a fájlt a szerveren a helyi számítógépről..

A szinkronizálás mellett az asztali alkalmazás lehetővé teszi a fájlok megosztását a Facebook-on vagy a Twitter-en, vagy létrehozhat egy linket, amelyet másolhat és beilleszthet. Meg lehet osztani egy linket, amely letölti a fájlt, vagy azt, amely megnyitja a megosztást a 4Sync webes felületén. Ezen felül HTML vagy fórumkódot kaphat, ha be akarja ágyazni a megosztást. A link jelszavát vagy a lejárat dátumát azonban nem állíthatja be.

A mappát privátra állíthatja, ha nem akarja megosztani, vagy nyilvánosságra hozni, hogy minden meghívott személy hozzáférhessen hozzá. Ezen túlmenően engedélyezheti a meghívott személyek számára a „csak megtekintés” vagy a „feltöltés és szerkesztés” lehetőséget. A mappák megosztását egy jelszó megadásával védheti meg, és az aldomain részévé teheti. Az iframe HTML-címke widget-ként is beágyazható.

4sync-web-share

Az internetes alkalmazás lehetővé teszi ugyanezt a műveletet, de lehetőséget ad arra, hogy lerövidítse a megosztási linket, és e-mailben is elküldje. Mappákat megoszthat a Facebook-on, de a beállítások menüből csatlakoznia kell a Twitter-hez, hogy megosszák velük.

A mobilalkalmazás segítségével fájlokat és mappákat oszthat meg telepített alkalmazásokkal, mint például a WhatsApp, a Slack és a Skype. Alternatív megoldásként linket is küldhet.

Annak ellenére, hogy a 4Sync jó megosztási funkciókkal rendelkezik, nem közeledik a megosztási lista legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásainkat nyújtó szolgáltatókhoz..

Sebesség

Átlagosan körülbelül 23 percig tartott egy 1 GB-os zip tesztmappa feltöltése. Csatlakozásunkat a szerbiai Belgrádból származó WiFi-n keresztül végeztük, másodpercenként 6 megabites feltöltési sebességgel és 102 Mbps letöltési sebességgel.

A feltöltési idő megegyezik az 1 GB-os mappa átviteléhez szükséges elméleti idővel, tehát arra a következtetésre juthatunk, hogy minél gyorsabban fog megtapasztalni, minél közelebb van a 4Sync szervereihez. Feltételezzük, hogy az Egyesült Államokban vannak, mert a cég székhelye Kaliforniában van, de az egyik politikája megakadályozta a támogató csoportot abban, hogy ezt az információt közzétegye.

A sebesség nagyobb tényező, ha már feltöltött fájlokkal együttműködünk. Ahelyett, hogy a teljes fájlt feltöltené a módosítása után, a blokk szintű szinkronizáló algoritmus csak a megváltozott részt továbbíthatja, ami jelentősen csökkenti a feltöltési időt. Sajnos azt találtuk, hogy a 4Sync nem használja, mivel a teszt fájljaink nem töltöttek fel gyorsabban, miután módosítottuk őket.

Biztonság & Magánélet

Ha interneten tárolja fájljait anélkül, hogy megfelelő biztonsággal rendelkezne, akkor enyhén szólva, a játékra vállalkozik. A hackerek valószínűleg megsértik a ransomware szoftvert, elfoghatják a fájlokat az átvitel közben a középtávú támadásokkal, vagy ellophatják a jelszavadat.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a felhőalapú tárolási szolgáltatásoknak nyugalmi és átmeneti titkosításokat kell alkalmazniuk, a TLS protokoll az adatok átmeneti védelme érdekében, a két tényezővel történő hitelesítés pedig a fiókjához való jogosulatlan hozzáférés megakadályozása érdekében. A magánéletének legjobb védelme a magántulajdonban lévő, végponttól kezdődő titkosítás, amely megakadályozza, hogy bárki más, mint a fájlok olvassa el.

Sajnos a 4Sync nem számol be biztonságáról. Tudjuk, hogy az SSL használatával megvédheti a fájlokat a számítógépről a szerverre történő átvitel során, és lehetővé teszi a HTTPS számára, hogy adott esetben biztonságot biztosítson a kapcsolaton..

A szolgáltatás nem használ kétfaktoros hitelesítést, ezért feltétlenül hozzon létre egy erős jelszót.

Adatvédelmi politikájában a 4Sync kijelenti, hogy csak a metaadatokat és a statisztikákkal kapcsolatos egyéb információkat gyűjti, kivéve ha a Google, a Facebook vagy a Twitter segítségével feliratkozik rá. Ebben az esetben a személyes adatait gyűjti. A fájlok titkosságát ugyanakkor nem garantáljuk, ahogyan a Tresorit, az egyik legjobb nulla ismeretű szolgáltatás esetében.

Támogatás

A 4Sync támogatása egy GYIK-ból és egy űrlapból áll, amely lehetővé teszi, hogy üzenetet küldjön a műszaki támogatási csoportnak. Nincs telefonos vagy csevegő támogatás. A GYIK könnyen használható, mivel részekre osztható: „általános”, „Windows”, „Mac”, „Android” és „iPhone”.

Néhány kérdéssel üzenetet küldtünk a támogatási csoportnak, és néhány nappal később válaszoltak. Nem kaptunk megerősítő e-mailt arról, hogy megkaptuk az üzenetünket, ami könnyebbé tette volna a várakozást.

Az ítélet

A 4Sync egy tisztességes szolgáltatás, amely egyszerű módon tárolja és megtekintheti a zene-, video- és képfájlokat. Másokről visszajelzést kaphat a képeiről megjegyzéscsapokkal. A videolejátszó akadály nélkül játssza le a filmeit, míg a zenelejátszó lehetővé teszi, hogy zenék gyűjteményét a felhőből élvezze.

A felhasználói élmény tisztességes, de idősebbnek érzi magát, mondjuk a Dropbox-hoz képest. A megosztás képes, de hiányzik a tartalomvezérlő lehetőségek. A szinkronizálási sebesség összehasonlítható a gyorsabb szolgáltatások némelyikével, de ugyanez nem mondható el a biztonságról, mivel a 4Sync-nek sok olyan szolgáltatója van, amelyet más szolgáltatók nyújtanak, és amelyeket magától értetődőnek tekintünk..

A szolgáltatásnak javítania kell értékét, akár az ár csökkentésével, akár a tárhely növelésével. Ennek ellenére, ha nem bánod egy éven át, ez jó hely a médiafájlok tárolására. Ellenkező esetben nézze meg a felhőalapú tárolóról szóló egyéb véleményeinket.

Mit gondolsz a 4Syncről? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map