Vuoden 2020 parhaat online-varmuuskopiointipalveluntarjoajat


Kuinka löytää paras pilvien varmuuskopiointipalvelu?

Yksi asia on päättää varmuuskopioida tietokoneesi. Löydä oikea tarjoaja kaikista parhaista pilvitallennuspalvelujen tarjoajista. Koska kiintolevyn alkuperäinen varmuuskopiointi voi viedä päiviä tai jopa viikkoja sen mukaan, kuinka monta gigatavua olet saanut suojata, ja että monet varmuuskopiointipalvelut vaativat vuositilauksen, olet todennäköisesti, että olet suhteessa pitkään.

Jos olet tekniikan suhteen yhtä nirso kuin olemme täällä Cloudwards.net-sivustossa, et epäilemättä halua tietää kaikkea mitä on tiedettävissä olevasta varmuuskopiosta ennen solmun sitomista..

Siksi koottiin tämä kätevä opas parhaan online-varmuuskopiointiratkaisun löytämiseksi, samoin kuin noin 30 online-varmuuskopio-arviota. Alla löydät suosikkejamme useista luokista, joiden mielestämme määrittelemme nykyaikaisen online-varmuuskopiotilan. Mutta ensin varmistetaan, että olet oikeassa paikassa.

Paras online-varmuuskopio vuonna 2020

Ero online-varmuuskopioinnin ja pilvisäilön välillä

Kun ostat online-varmuuskopiointityökalua, yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun tulisi ymmärtää, on, että online-varmuuskopion ja pilvisäilön välillä on perustavanlaatuinen ero.

Monille ihmisille heidän vararatkaisunsa ovat Dropbox, Google Drive tai OneDrive. Tarkkaan ottaen nämä ovat kuitenkin pilvivarastointiratkaisuja. Toisin kuin online-varmuuskopiointi, niitä ei ole varustettu palauttamiseen. Heillä ei ole aikatauluja automaattisen varmuuskopioinnin automatisoimiseksi, he eivät yleensä säilytä tiedostorakennetta tallennettaessa pilveen, eikä heillä ole napsautus- ja palautusominaisuuksia.

Näistä rajoituksista huolimatta pilvitallennustyökalut ovat hyödyllisiä monille asioille, joita online-varmuuskopiointityökaluilla ei ole. Yhden tapauksessa pilvitallennus on suunniteltu auttamaan sinua vähentämään kiintolevyn tilaa vievien tiedostojen määrää lataamalla ne etädatakeskuksiin. Sillä välin online-varmuuskopio on yleensä suunniteltu replikointiin eikä korvaamiseen.

Useimmat nykyaikaiset pilvitallennustyökalut voivat myös suorittaa laitteiden synkronoinnin, mikä on tapa saada sama tiedostosisältö saataville useissa laitteissa, heijastaen jopa tiedostojen muutoksia lähes reaaliajassa. Hyvin harvat online-varmuuskopiointityökalut voivat synkronoida sisällön.

Pilvitallennustyökalut ovat yleensä myös enemmän suunnattuja sisällön jakamiseen kuin online-varmuuskopiointityökaluja, jakavatko ne yksittäisiä tiedostoja vai kutsuvatko muita käyttämään kansioita. Tällä tavalla pilvitallennus on suuri yhteistyön helpottamiseksi; online-varmuuskopio ei ole.  

Jotkut pilvitallennustyökalut integroituvat myös tuottavuussovelluksiin, kuten Office Online ja Google Docs. Joten, toinen tapa ajatella pilvitallennusta on tuottavuuden työkalu. Yhteistyön ja tuottavuuden suhteen online-varmuuskopiointityökalut vastaavat harvoin tarpeitasi.

Jos haluat lisätietoja aiheesta, meillä on artikkeli, jossa selvitetään erot verkkovarmuuskopion ja pilvisäilön välillä. Jos olet etsimäsi pilvivarasto, muista lukea artikkeli parhaan pilvitallennusratkaisun löytämisestä.

Puhutaanpa nyt lisää online-varmuuskopiointityökalun lisäämisen merkityksestä.  

Mitä varmuuskopio tekee

Kun puhutaan termiä ”katastrofien palauttaminen”, monet käyttäjät luultavasti ajattelevat kiintolevyongelmia. Tuossa on järkeä. Joillakin meistä on ollut valitettava kokemus kiintolevyn kaatumisesta, kun taas suurin osa meistä on todennäköisesti kuullut kauhutarinoita muilta.

Kiintolevyt on valmistettu liikkuvista osista, jotka voivat rikkoutua, etenkin jos kannettavan tietokoneen ympärillä on roskaa. Tiedostojärjestelmän vioittumisia voi myös tapahtua, mikä johtaa loogisiin virheisiin. Lisäksi osiot voidaan vahingossa poistaa tai alustaa

On kuitenkin muitakin katastrofeja, jotka voivat edellyttää parannusta. Luettelon kärjessä ovat kadonneet ja varastetut kannettavat tietokoneet. Gartnerin vuonna 2015 tekemä tutkimus osoittaa, että kannettava tietokone varastetaan 53 sekunnin välein. Tämä on hyvä syy salata kiintolevy. Se on myös hyvä syy varmuuskopiointiin.

Tallennamme lisää tiedostoja kiintolevylle, jotta voimme helposti siirtyä pilvitallennustilaan. Tämä tarkoittaa, että kaatunut, vaurioitunut, varastettu tai väärin asetettu kiintolevy johtaa varmasti tärkeiden tiedostojen menetykseen, jos et ole ottanut käyttöön oikeaa varmuuskopioratkaisua. Ne voivat olla perhevalokuvia, taloudellisia tietoja, sähköposteja tai muita korvaamattomia tiedostoja.

Online-varmuuskopioratkaisut helpottavat näiden tiedostojen suojaamista automaattisen varmuuskopion avulla. Jotkut merkitsevät automaattisesti tavalliset kansiot, kuten käyttäjän ja työpöytäkansio varmuuskopiointia varten, kun taas toiset siirtyvät askeleen eteenpäin ja varmuuskopioivat kaikki tiedostot automaattisesti tietyillä laajennuksilla.

Onnettomuuden sattuessa online-varmuuskopiointityökalujen avulla voit palauttaa kaiken kerralla korjatulle tai vaihdetulle kiintolevylle pitämällä saman tiedostojärjestelmän kuin aiemmin. Vaihtoehtoisesti niiden avulla voit myös palauttaa yksittäiset tiedostot, jos tarvitset jotain erityistä. Tämä voidaan yleensä tehdä myös selaimen tai mobiilisovelluksen kautta, antamalla etäkäyttö tietokoneesi sisältöön.

Vaikka online-varmuuskopion perusajatus on sama kaikille palveluntarjoajille, palvelujen lähestymisessä varmuuskopiointiin on huomattavia eroja. Kuten johdannossa mainitsimme, alkuperäinen varmuuskopiointiprosessi voi viedä jonkin aikaa, joten sinun on varmistettava, että olet hyvin perehtynyt näihin variaatioihin, ennen kuin sitoa rahaa.

Lopun tämän kierroksen tavoitteena on auttaa sinua saavuttamaan ymmärryksen taso; ajattele sitä ostajan oppaana.

Online-varmuuskopiovertailu

Tämä opas näyttää sinulle, mikä – mielestämme – paras online-varmuuskopiointipalvelu vuonna 2020. Käytämme vertailevaa lähestymistapaa, jossa kaikki tärkeimmät palvelut luokitellaan ominaisuuksien ja luokkien mukaan. 

Kustannus

Vaikka se ei todellakaan ole ainoa komponentti online-varmuuskopiointipalvelun arvon määrittämisessä, lopputuloksella on selvästi suuri merkitys. Tarrahinnan lisäksi sinun kannattaa harkita, kuinka paljon tilaa tilaa sinulle antaa ja kuinka monta laitetta se kattaa.

CrashPlan pääsi 22. elokuuta 2017 voimaan kuluttajavarmuuspelistä ja otti sen mukanaan perheensä varmuuskopiointisuunnitelman – yhden parhaista online-varmuuskopioinnin tarjouksista. Valitettavasti tällä hetkellä ei oikeastaan ​​ole muita mainitsemisen arvoisia perhesuunnitelmia. Siellä on kuitenkin edelleen joitain erittäin hyviä CrashPlan-vaihtoehtoja, jos etsit vaihtoehtoa, joka ei riko pankkia.

Ensimmäinen paikka: Backblaze

Backblaze antaa sinulle rajoittamattoman tallennustilan, mutta on myös halpaa. Siksi voimme valita parhaan online-varmuuskopion kokonaisarvon: Kuukausikustannukset ovat vain 5 dollaria per tietokone. Lisäksi Backblaze on yksi harvoista hyvistä online-varmuuskopiopalveluista, jolla on jopa kuukausittain-vaihtoehto.

Sillä on myös vuosittaiset ja kaksivuotiset tilaustarjoukset, jos haluat säästää vielä enemmän rahaa. Vuotuinen liittymä säästää 10 dollaria ja kaksivuotinen tilaus säästää 25 dollaria; muista lukea Backblaze-arvostelu, niin saat lisätietoja palvelun hinnoittelusta.

Ennen sitoutumista voit kokeilla Backblazea viidentoista päivän ajan, mutta se ei tarjoa minkäänlaista ilmaista suunnitelmaa.  

Toinen paikka: IDrive

IDrive ei tarjoa rajoittamatonta tallennustilaa. Sen 2 Tt: n tallennussuunnitelmaa voidaan kuitenkin käyttää rajoittamattomien laitteiden varmuuskopiointiin, mikä joillekin ihmisille on tärkeämpää. Se on myös melko halpaa, vain 52 dollaria ensimmäisen käyttövuoden aikana. Voit myös kirjautua kahdeksi vuodeksi etukäteen hintaan. Myöhemmin se palaa normaaliin kuukausikustannukseen, joka on 69,50 dollaria. IDrivellä ei ole kuukausittaista vaihtoehtoa.

Jos 2TB ei riitä sinulle, IDrive tarjoaa erittäin hyvän tarjouksen 5TB tallennustilasta, joka kattaa myös rajoittamattomat laitteet. Jos haluat välttää lainkaan rahaa, IDrive tarjoaa myös 5 Gt ilmaiseksi.

Itse varmuuskopioinnin kustannukset ovat paljon, mutta IDrive makeuttaa tarjouksen vastaavalla synkronointitilalla. Hyvin harvat varmuuskopiointipalvelut tarjoavat laitteiden synkronoinnin, joka, kuten aiemmin mainitsimme, on todella pilvitallennusominaisuus; saadaksesi lisätietoja, katso IDrive-arvostelu.

Kolmas paikka: karboniitti

Carbonite antaa sinulle rajoittamattoman varmuuskopion yhdestä laitteesta, kuten Backblaze, mutta sen 59,99 dollarin perussuunnitelma on vähän kalliimpi. Suunnitelmaan ei sisälly myöskään ulkoisen aseman varmuuskopiointia. Jos haluat, tarvitset poni 99,99 dollaria vuodessa. Carbonitilla on myös erittäin kallis Prime-suunnitelma, joka maksaa 149,99 dollaria ja sisältää automaattisen videon varmuuskopion ja kuriiripalvelun.

Toisin kuin Backblaze, Carbonitella ei ole kuukausittaista vaihtoehtoa, josta voit lukea lisää Carbonite-arvosteluamme.  

Carbonitilla on kuitenkin 30 päivän kokeiluvelvollisuus, jos haluat kokeilla sitä ennen ostamista.

Helppokäyttöisyys

Useimmat online-varmuuskopiointiratkaisut tekevät kiintolevyn suojaamisesta helppoa verrattuna pilvitallennustyökaluihin, mutta jotkut helpottavat sitä paljon kuin toiset. On erittäin todennäköistä, että kuka tahansa valitset ainakin tietyt yleiset kansiot varmuuskopiointia varten. Tämän jälkeen sinun on jätettävä tiedostojärjestelmäsi läpi ja merkitä kaikki muut yksitellen.

Parhaat ratkaisut säästävät sinut kaikesta työstä. Asennuksen jälkeen he skannaavat kiintolevyn automaattisesti ja alkavat varmuuskopioida kaikki asiakirjat, valokuvat, videosi, sähköpostit, kirjanmerkit ja muut yleiset tiedostotyypit. Yleensä ainoat asiat, joita ei varmuuskopioida, ovat järjestelmätiedostot ja väliaikaiset tiedostot, jotka voivat aiheuttaa ongelmia, jos palautat ne uuteen koneeseen.

Arvioidessamme helppokäyttöisyyttä, täällä Cloudwards.net arvioimme myös työpöytäohjelmien, verkkoliittymien ja mobiilisovellusten käyttäjäystävällisyyttä. Hyvät työkalut tasoittavat oppimiskäyrää loppujen lopuksi.

Ensimmäinen paikka: Backblaze

Backblaze on tarkoitettu ihmisille, jotka eivät todellakaan halua häiritä tietokoneen varmuuskopiointia, mutta haluavat silti sen varmuuskopioida.

Backblaze hyödyntää asemaansa rajattomana varmuuskopiointipalveluna varmuuskopioimalla kaikki tietokoneesi tärkeät tiedostot. Kun olet asentanut työpöytäohjelman, se tarkistaa tietokoneeltasi nopean kaiken, mikä sen mielestä pitäisi tallentaa, ja antaa sinulle lukeman kyseisistä tiedoista.

Napsauta “ok” ja se käynnistää varmuuskopioinnin. Voit jatkaa elämääsi joutumatta enää vaivautumaan varmistamaan kiintolevyn turvallisuutta

Rajapinnan suunnittelu on suunnilleen niin pieni kuin se tulee. Vain muutamalla asetuksella voi pelata, mukaan lukien siirtyminen jatkuvasta varmuuskopiosta ajoitettuihin varmuuskopioihin, poiminta, mitkä tietokoneesi asemista suojaavat, ja kansiot ja tiedostotyyppien poissulkemisten muuttaminen, joita ei varmuuskopioida..

Backblaze -sovelluksessa on myös selain, johon pääset palauttamaan yksittäiset tiedostot. Mobiilisovellukset tai iOS ja Android ovat myös saatavana tiedostoihin pääsyä varten. Selaimen ja älypuhelimen käyttö on niin yksinkertaista kuin mahdollista, rajoittamatta toimintoja.

Kaiken kaikkiaan Backblaze-lähestymistapa on todella helppokäyttöisyys, mikä tekee siitä helpon valinnan ykkössijalle tässä kategoriassa.

Toinen paikka: karboniitti

Kuten Backblaze, kun asennat työpöytäohjelmiston, Carbonite skannaa kiintolevyltä automaattisesti tietyt tiedostotyypit (miinus järjestelmätiedostot) ja alkaa varmuuskopioida niitä ilman, että sinun on hallittava prosessia tarkasti.

Alkuperäinen Carbonite-varmuuskopio ei tarjoa niin paljon hyödyllistä tietoa, joka saat Backblaze-käyttöliittymästä, kuten kertoo kuinka monta tiedostoa on merkitty varmuuskopiointia varten. Backblaze-sivulla on myös verkkosivusto-linkki, joka antaa sinulle arvion siitä, kuinka kauan varmuuskopioi kestää ja kuinka nopeat yhteysnopeutesi datakeskukseen ovat, joten et enää jää niin paljon pimeään kuin Carbonite-palvelun kanssa..

Tämän lisäksi käyttäjäkokemus ei ole kuitenkaan liian kaukana Backblazesta, minkä vuoksi se ansaitsi nyökkäyksemme ensimmäiseksi. Pöytätietokone on hyvin suunniteltu ilman liikaa hämmentäviä valikoita ja asetuksia. Verkkokäyttöliittymän avulla voit helposti lajitella tiedostojasi etäpalautusta varten.

Kolmas paikka: IDrive

IDrive-tilaukset ovat joko 2TB tai 5TB. Sinänsä automaattinen varmuuskopiointi tiedostotyypeittäin ei toimi tämän palvelun kanssa, koska se voi helposti johtaa siihen, että ihmiset ylittävät varmuuskopionsa, eikä ole helppoa tapaa palata sen alle.

Sen sijaan IDrive merkitsee automaattisesti tärkeät kansiot varmuuskopiointia varten, mukaan lukien työpöytä- ja asiakirjakansio. Voit lisätä ylimääräisiä kansioita helposti IDrive-asiakasohjelman varmuuskopio-välilehdeltä. Voit myös valita yksittäisiä tiedostoja.

IDrive-käyttöliittymä on vähän monimutkaisempi kuin joko Backblaze tai Carbonite. Jotkut käyttäjät, etenkin ne, jotka mieluummin hallitsevat tiiviisti varmuuskopiointiprosessiaan, pitävät sitä parempana. Esimerkiksi IDrive tarjoaa paljon mukautettavia ajoitusvaihtoehtoja, mukaan lukien mahdollisuuden asettaa varmuuskopioiden sekä aloitus- että päättymisajat.

Sama monimutkaisuus täynnä verkkokokemusta, vaikkakin tämä johtuu pitkälti siitä tosiasiasta, että IDrive sisältää pilvitallennusominaisuuksia, kuten synkronoinnin, joita Backblaze ja Carbonite eivät.

IDrive-matkaviestintäkokemus on yksi parhaimmista, joita olemme nähneet online-varmuuskopiointipalvelun avulla, joten voit helposti varmuuskopioida puhelintiedot. Puhumme lisää näistä ominaisuuksista seuraavassa osiossamme.

Joustavuus

Arvioidessasi vaihtoehtoja löytääksesi parhaiten tarpeitasi vastaavat, on olemassa vakio-ominaisuuksia, jotka eivät ole niin vakiovarusteita, jotka haluavat olla etsimässä ja jotka parantavat huomattavasti online-varmuuskopiointipalvelun apuohjelmaa.

Yksi tällainen ominaisuus on ulkoinen kiintolevyn varmuuskopio. Joitakin varmuuskopiointipalveluita voidaan käyttää paikallisten tallennuslaitteiden varmuuskopiointiin, kun taas osaa voidaan käyttää varmuuskopiointiin paikallisiin tallennuslaitteisiin (pilven lisäksi). Tämä sisältää satunnaisesti NAS-laitteita.

Useimmissa online-varmuuskopiopalveluissa on älypuhelinsovelluksia, joiden avulla voit käyttää tiedostoja. Harvempaa voidaan käyttää älypuhelimen varmuuskopiointiin. Jos sinulla on valokuvia, yhteystietoluetteloita ja tekstiviestejä, joita haluat suojata, varmista, että online-varmuuskopiopalveluesi mahtuu tai joudut ehkä ostamaan erillisen palvelun.

Ehkä harvinaisimmat ominaisuudet, jotka lisäävät varmuuskopiointipalvelun hyödyllisyyttä, ovat ominaisuudet, jotka yleensä kuuluvat pilvitallennustyökaluille. Muutama vuosi sitten useat parhaat varmuuskopiointipalvelut sisällyttivät synkronoinnin ominaisuudeksi. Nykyään vain kourallinen vielä. Yleisemmät ovat tiedostojen jakamisominaisuudet, jotka mahdollistavat yhteistyön.  

Ensimmäinen paikka: IDrive

IDrive on yksi harvoista online-varmuuskopiointiyrityksistä, joka yrittää edelleenkin toimia pilvitallennustilassa. Se tekee tämän antamalla käyttäjille yhtä suuret varastoerät sekä tiedostojen varmuuskopioinnille että tiedostojen synkronoinnille.

IDrive luo synkronointikansion kiintolevylle, joka on sama tapa kuin Dropbox, Google Drive ja muut pilvitallennuspalvelut. Kaikki tähän kansioon lisäämäsi tiedostot tallennetaan pilvisynkronointitilaan ja lähetetään muille laitteille, joissa IDrive-asiakkaat on asennettu.   

IDrive antaa sinun myös jakaa tiedostoja ja kansioita tietyille henkilöille sähköpostitse tai luoda linkkejä, joita kuka tahansa voi käyttää. Nämä linkit voidaan lähettää jopa Facebookiin ja Twitteriin.

Sen lisäksi, että IDrive on kaksinkertaistunut pilvitallennuspalveluksi, se on yksi harvoista varmuuskopiopalveluista, joka tarjoaa kattavan älypuhelinten varmuuskopion. Tämä sisältää valokuvia, musiikkia, videoita, kalentereita ja yhteystietoja iOS- ja Android-laitteille. Android-sovellus voi myös varmuuskopioida tekstiviestejä.

IDrive SmartDocs antaa sinun skannata asiakirjoja, kuten henkilökortteja, ja tallentaa ne pilveen. Se tarkistaa jopa henkilöllisyystodistuksen voimassaoloajat ja lähettää muistutuksia, kun on aika uusia ne.

IDrive-sovelluksen avulla voidaan varmuuskopioida valokuvia ja videoita myös Facebook- ja Instagram-tileiltäsi, mukaan lukien ne, joihin sinut on merkitty.   

IDrive myös varmuuskopioi kaikki kartoitetut paikalliset tallennusvälineet, mukaan lukien USB-asemat ja ulkoiset kiintolevyt. Voit myös varmuuskopioida ulkoisiin asemiin, jos haluat pitää varmuuskopion paikallisen kopion käsillä. Jotta joustavuutta voidaan tukea, IDrive -sovelluksella voidaan varmuuskopioida rajoittamattomia laitteita yhdellä käyttäjän tilauksella.

Toinen paikka: SpiderOak ONE

Kuten IDrive, myös SpiderOak ONE tarjoaa pilvitallennusominaisuuksia, mikä luonnollisesti antaa sille paljon enemmän joustavuutta kuin useimmat varmuuskopiointipalvelut. Sen pilvitallennusominaisuuksiin kuuluu synkronointikansio nimeltään “SpiderOak Hive”, josta voit lukea lisää SpiderOak-katsauksessa.

Sen jakamisominaisuudet eivät kuitenkaan ole aivan yhtä edistyneitä kuin IDrive tai Jottacloud. Kokemus riippuu siitä, mitä yritys kutsuu “ShareRoomsiksi”. ShareRooms voidaan linkittää kansioihin, jotka olet tallentanut pilveen. Se on hieno tapa jakaa asiat toisiinsa, mutta toivomme, että oli tapa jakaa yksittäisiä tiedostoja luomalla linkkejä.

SpiderOak ONE ei myöskään täytä IDrive-sovellusta, koska sen avulla voit käyttää tiedostoja vain älypuhelinsovelluksestaan. Älypuhelimesi varmuuskopiointi ei ole mahdollista. Palvelu antaa kuitenkin varmuuskopioida ulkoiset kiintolevyt ja kuten IDrive, yhden käyttäjän tilausta voidaan käyttää rajoittamattomien laitteiden varmuuskopiointiin.

Kolmas paikka: CloudBerry-varmuuskopio

CloudBerry Backup ei tarjoa pCloud- tai SpiderOak-sovellusten pilvitallennusominaisuuksia, mutta sen avulla voit muuttaa pilvitallennuspalvelusi online-varmuuskopiointitilaksi. Sen sijaan, että tarjota omia palvelinlaitteita käytettäväksi, palvelun avulla voit yhdistää ohjelmiston minkä tahansa yli 50 erilaisen tallennusvaihtoehdon kanssa. Lisätietoja tämän toiminnasta suosittelemme lukemaan CloudBerry varmuuskopio -katsauksen.

Vaihtoehtoihin sisältyy suosittuja pilvitallennusvaihtoehtoja, kuten Google Drive ja OneDrive, sekä skaalattavia tallennusvaihtoehtoja, kuten Amazon S3, Google Cloud, Azure ja Backblaze B2. Lisäksi CloudBerry-varmuuskopiota voidaan käyttää tietojen lähettämiseen paikallisille tallennuslaitteille.

Muutaman muun pilvivarmistuksen vaihtoehdon, kuten Duplicati ja Arq, avulla voit myös valita tallennusvaihtoehtoja, mutta mikään niistä ei tällä hetkellä tarjoa yhtä monta vaihtoehtoa kuin CloudBerry Backup. Näet kolmen palvelun vastaavuuden tarkistamalla parhaan Mac-varmuuskopion.

Palauta prosessi

Tietojesi saaminen pilveen voi viedä viikkoja. Yleisesti ottaen katastrofipaikkaprosessilla on taipumus toimia nopeammin, koska useimmat Internet-palveluntarjoajat tarjoavat nopeamman lataamisen kuin lähetysyhteydet. Silti, jos tarvitset tiedostoja nopeasti, sinulla ei ehkä ole aikaa odottaa.

Useimpien varmuuskopiointipalvelujen avulla voit käyttää tiedostoja etäkäytössä ja palauttaa ne yksittäin sen sijaan, että sinun pitäisi palauttaa kaikki kerralla. Jotkut muutamat, mukaan lukien kolme tämän kategorian suositusta, lähettävät sinulle tiedostoja myös ulkoiseen asemaan. Jos sinulla on satoja gigatavuja tietoja varmuuskopioinnista, se voi tehdä merkittävän muutoksen.  

Ensimmäinen paikka: IDrive

IDrive tarjoaa useita tapoja palauttaa tiedostosi. Voit palauttaa kaikki tiedostosi tai yksittäiset tiedostosi suoraan työpöytäohjelmasta, sekä IDrive-pilvestä että ulkoisesta asemasta, jos olet tallentanut tiedostosi yhteen.

IDrive tukee rajoittamattomien koneiden varmuuskopioita ja voit palauttaa mistä tahansa niistä työpöytäohjelman kautta. Voit myös ladata minkä tahansa IDrive-verkkosovelluksesta ja IDrive-älypuhelinsovelluksesta tallennetun kansion tai tiedoston.

Mikä kuitenkin asettaa IDrive-järjestelmän kaikkien muiden online-varmuuskopiointityökalujen edelle, on IDrive Express -palvelu. Vain Yhdysvaltojen asiakkaille saatavana IDrive Express on ilmainen toimituskuriiripalvelu jopa 3 kt: n datalle. Vaikka muut palveluntarjoajat tarjoavat kuriirien toimituspalvelun, vain IDrive tarjoaa sen ilmaiseksi kerran vuodessa henkilökohtaisen suunnitelman tilaajille. Sitä voidaan käyttää myös alkuperäisiin varmuuskopioihin.

Toinen paikka: karboniitti

Carbonite antaa sinulle mahdollisuuden palauttaa kaikki tiedostosi työpöytäohjelmasta tai siirtyä web-käyttöliittymään valita ja ladata tiettyjä tiedostoja. Kun palautat kaikki tiedostot, voit palauttaa ne alkuperäiseen sijaintiinsa tai tallentaa ne kaikki ZIP-tiedostoon.

Verkon palauttamisen avulla voit palauttaa tiedostojärjestelmähierarkian perusteella. Voit myös etsiä tiettyjä tiedostoja, jos tiedät tarkalleen mitä etsit.

Voit käyttää tiedostoja myös Carbonite-mobiilisovelluksesta.

Siksi, että luokittelemme karboniitin alhaisemmalle kuin IDrive, on, että sen kuriiripalvelu sisältyy ilmaiseksi vain Carbonite Prime -tilauksella, joka maksaa 150 dollaria vuodessa – ja silloin joudut maksamaan lähetyskulut. Carbonite Basic- ja Carbonite Plus -käyttäjät voivat silti saada ulkoisen aseman, joka toimitetaan palauttamisen nopeuttamiseksi, mutta se maksaa vähintään 99 dollaria.

Kolmas paikka: Backblaze

Backblaze ei anna sinun palauttaa tiedostoja suoraan työpöydältä. sinun on kirjauduttava sisään verkkosivustolle. Kun palautat verkkosivustolta, tiedostoja ei voi palauttaa alkuperäiseen sijaintiinsa. Sinun on ladattava zip-tiedosto.

Voit kuitenkin halutessasi ladata kaikki tiedostosi tai valita tiedostot nopeuttaaksesi prosessia. Kun zip-tiedosto on valmis ladattavaksi, Backblaze lähettää sinulle sähköpostia.

Backblaze tarjoaa myös kuriirien palautuspalvelun, joka lähettää sinulle joko muistitikun, jossa on jopa 128 Gt tiedostoja, tai kiintolevyn, jossa on enintään 4 kt tiedostoja. Kumpikaan ei ole vapaana edessä; flash-asema maksaa 99 dollaria ja kiintolevy maksaa 189 dollaria. Jos lähetät ne takaisin, Backblaze myöntää hyvityksen.

versiointi

Toinen hyödyllinen palautusominaisuus, josta on kiinnitettävä huomiota valittaessa online-varmuuskopiopalvelua, on versiointi, joka on keino säilyttää tiedostojen aiemmat tilat muutosten tekemisen jälkeen. Versiointi suojaa sinua vahingossa tapahtuvilta muutoksilta ja tiedostovaurioilta, mukaan lukien ransomware-ohjelmien, kuten WannaCry, aiheuttamilta vaurioilta..  

Suurimpaan osaan online-varmuuskopiointipalveluista sisältyy versiointi, mutta joillakin on parempia versiointikäytäntöjä kuin toisilla. Yleiset versiomääritteet, joista on syytä huolehtia, sisältävät kuinka kauan tiedostoversiot säilytetään ja kuinka monta tiedostoversiota säilytetään.

Ensimmäinen paikka: SpiderOak

Aina SpiderOakiin tallennettua tiedostoa muutetaan, palvelu tallentaa tiedoston edellisen version toistaiseksi. Sinulle ei ole 30 päivän rajoitusta eikä rajaa, kuinka monta versiota voit säilyttää. Tallennettuja versioita ei myöskään lasketa varmuuskopiotilasi.

Ainoa ongelma, joka meillä on SpiderOakin lähestymistavassa versiointiin, on, että mitenkään ei voida asettaa rajoituksia siitä, kuinka monta versiota säilytetään. Jos et halua niitä, voit poistaa ne manuaalisesti, mutta se vie aikaa.

Toinen paikka: IDrive

IDrive käyttää varmennettua lähestymistapaa varmuuskopiointiin kuin SpiderOak: Minkä tahansa tiedoston 10 viimeistä versiota pidetään määräämättömän ajan.

Vaikka se ei ole niin vaikuttava kuin kaikkien tiedostoversioiden säilyttäminen, useimmissa tapauksissa sen pitäisi olla enemmän kuin tarpeeksi suojaa ei-toivotuilta tiedostojen muutoksilta tai tiedostovaurioilta. Kuten SpiderOak, myös tallennetut tiedostoversiot eivät laske varmuuskopiotasi, joten sinun ei tarvitse huolehtia ylimääräisen käytön seuraamisesta.

IDrive myös helpottaa takaisin pääsyä järjestelmänlaajuisesta vioittumisesta IDrive Rewind -ominaisuuden avulla. Kelaus taaksepäin -sovelluksella voit palauttaa aiemmissa versioissa massoihin kaikki kansion tiedostot.  

Kolmas paikka: karboniitti

Carboniten kanssa kaikkien tiedostojen kolme viimeistä versiota säilytetään iästä riippumatta. Tämän lisäksi yksi versio pidetään myös jokaisesta edellisestä seitsemästä päivästä, yksi jokaisesta kolmesta edellisestä viikosta ja yksi jokaisesta kahdesta edellisestä kuukaudesta. Koska Carbonite on rajoittamaton varmuuskopiointipalvelu, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, kuinka paljon tilaa nämä versiot vievät.

Varoitussana: Jos käytät Macia ja tarvitset versiointia, sinun kannattaa etsiä muualta. Tällä hetkellä Carbonite ei tue heidän versiointiominaisuuksia. PC-käyttäjille sen versiointikäytäntö on kuitenkin parempi kuin useimmat.

turvallisuus

Tiedostojesi suojaaminen pilvessä on ensiarvoisen tärkeää. Tämä pätee enemmän online-varmuuskopiointiin kuin pilvisäilöön, koska online-varmuuskopiointipalveluilla on taipumus ladata enemmän tiedostoja kuin olet tietoinen.

Arvioidessasi online-varmuuskopiopalvelua, sinun kannattaa olla varma, että se sekoittaa tiedostot levossaan palvelimella joko käyttämällä AES- tai Blowfish-salausta. Tällä tavalla kukaan, joka saa nämä tiedostot, ei voi lukea niitä ilman salausavainta.

Suurimmassa osassa online-varmuuskopiopalveluja nämä salausavaimet säilytetään sinulle. Muutama kuitenkin antaa sinulle mahdollisuuden määrittää yksityinen salaus. Yksityisellä salauksella luot oman salausavaimen, eikä palvelu koskaan tiedä mikä se on. Tämä tunnetaan myös nimellä nollatiedon salaus. Tämä estää ketään muuta kuin lukemasta tiedostojasi.

Jopa AES- tai Blowfish-salauksen ollessa paikoillaan, heikot salasanat voivat helposti käyttää hyväkseen niitä, jotka osaavat suorittaa raa’ita voimahyökkäyksiä. Suojaamiseksi siitä, monet online-varmuuskopiointipalvelut tarjoavat kaksifaktorisen todennuksen, joka edellyttää, että puhelimeesi lähetetty suojakoodi syötetään kirjautuessasi tilillesi tuntemattomalta koneelta..

Haluat myös varmistaa, että varmuuskopiointisi tarjoaja tallentaa tietoja kovetettuihin palvelinlaitteisiin, jotka on suunniteltu kestämään luonnonkatastrofit sekä fyysiset ja virtuaaliset hyökkäykset.

Ensimmäinen paikka: Acronis True Image

Acronis True Image sisältää monia houkuttelevia standardeja ja epätyypillisiä suojausominaisuuksia, mikä johti kärkipaikkaan tässä kategoriassa.

Tärkein sen tarjoama tietoturvaominaisuus on yksityinen, päästä päähän -salaus, jolla ei todellakaan ole tietoa. Oletuksena tiedostoja ei ole salattuja, mutta vaihtamalla ”salattu varmuuskopio” varmuuskopiointisuunnitelmaa luotaessa ne muutetaan ennen tietokoneen jättämistä Acronis-pilveen.

Sinua pyydetään asettamaan salasana, jota käytetään salausavaimen luomiseen. Acronis ei koskaan tiedä tätä salasanaa, vaikka tiedostoja palautettaisiin, joten yritys ei koskaan pysty replikoimaan avainta.

Käytetty salausprotokolla on AES 256, mikä tarkoittaa sen 256-bittistä avainta. Arvioidaan, että maailman edistyneimpien supertietokoneiden 256-bittisen avaimen murtamiseen raa’an voiman avulla tarvitaan useita miljardia vuotta, joten tietosi olisi oltava melko turvallisia – pelkät kuolevaiset, joka tapauksessa.

Suuri ongelma, joka meillä on Acroniksen kanssa, on, että se ei myöskään tarjoa vaihtoehtoa kaksifaktoriselle todennukselle. Vaikka oletetaan olevan Acronis-tehtäväluettelossa, täytäntöönpanopäivämääriä ei ole vielä sanottu.

Tästä suuresta puutteesta huolimatta sijoitimme Acronisin edelleen ykkönen joidenkin innovatiivisten turvaominaisuuksien takia, joita et löydä muualta. Paras näistä on Acronis Active Protection, joka tarkistaa varmuuskopiosi älykkäästi mahdollisen lunasuojaohjelman vaurioiden varalta.

Acronis Cloud koostuu tietokeskuksista ympäri maailmaa, joista jokainen on suunniteltu torjumaan sekä fyysisiä että virtuaalisia hyökkäyksiä. He ovat vartioituja ympäri vuorokauden ympäri, niitä valvotaan ja suojataan korkeilla aitoilla, biometrisillä skannerilla ja avainkorteilla.

Toinen paikka: karboniitti

Karboniittitiedot on suojattu monilla tarkistuksilla tietojen suojaamiseksi. Näitä ovat ilmastointijärjestelmät, akkuvarmuuskopiointi, CCTV-valvonta, vartiopartiot, biometriset skannerit ja elektroniset avainkortit.

Kaikki sen palvelimille tallennetut tiedot sekoitetaan AES: n avulla. Yleensä Carbonite säilyttää salausavaimet sinulle. Kun kuitenkin kirjaudut ensimmäisen kerran, sinulle annetaan mahdollisuus määrittää sen sijaan yksityinen salausavain.

Jos karboniitti säilyttää salausavaimet, se käyttää 128-bittistä AES: tä. Jos määrität yksityisen salauksen, se käyttää 256-bittistä salausta.

Karboniitin avulla voit myös määrittää kaksifaktorisen todennuksen,

Kolmas paikka: Backblaze

Backblaze pyöristää kolme parasta turvallisuusvalintaa online-varmuuskopiointia varten. Tärkein syy siihen, että se ei päässyt korkeammalle, on se, että meillä on joitain huolenaiheita yksityisen salauksen toteuttamisesta.

Oletuksena Backblaze pitää salausavaimesi kiinni. Voit kuitenkin asettaa yksityisen salausavaimen varmuuskopioidessasi tietoja, joita yritys ei tiedä tai tallenna.

Backblazen osa on, että yritys vaatii, että annat heille salasanasi palauttaessasi tietoja, jotta he voivat purkaa tietosi ennen kuin ne kopioidaan ja lähetetään sinulle.

Backblaze väittää, että se ei tallenna avainta, ja tuhoaa sen, kun salauksen purku on valmis, mutta suosittelemme, että tiedostot pysyvät vain salattuina, kunnes ne saapuvat koneellesi, missä ne voidaan salata yksityisesti..

Backblaze-toiminnolla käytetään 128-bittistä salausta riippumatta siitä, pidätkö salausavainta yrityksesi vai sinä. Vaikka mieluummin 256-bittinen AES, kummankaan salaustason ei uskota olevan hajottavissa.

Backblaze-ohjelmassa on myös vaihtoehto kahdelle tekijälle, jonka voit asettaa käynnistämään joka kerta kun kirjaudut sisään tai vain kun kirjaudut sisään tuntemattomasta laitteesta.

Backblaze-ohjelmassa on myös vaihtoehto kaksifaktoriselle todennukselle, jonka voit asettaa käynnistämään joka kerta kun kirjaudut sisään tai vain kun kirjaudut sisään tuntemattomasta laitteesta.

Backblaze-laitteessa on myös sijaintiominaisuus kadonneiden tai varastettujen tietokoneiden löytämiseen. Vaikka se on hieman epätavallinen varmuuskopiointipalvelun suhteen, se on silti mukava tietoturvalisä.

Lopulliset ajatukset

Ei ole helppoa vastausta siihen, mikä on nykyään paras online-varmuuskopiopalvelu, ja se ei ole huono asia. Useat tunnetut pelaajat ovat rakentaneet tilarakoja, joiden tulisi vetää ihmisiä, joilla on erilaisia ​​tarpeita. Toivomme, että tämä yleiskatsaus auttoi sinua saamaan laakerit. Tavalliselle ostajalle riittää, että valitset ratkaisun, joka vastaa heidän tarpeitaan.

Tiedämme kuitenkin myös, että joillakin lukijoillamme on tarkempia tarpeita online-varmuuskopioiden suhteen. Jos tämä sisältää sinut, iloitse: Meillä on laaja valikoima artikkeleita varmuuskopioratkaisujen löytämisestä moniin tarpeisiin.

 • Paras online-varmuuskopio pienille yrityksille
 • Paras rajoittamaton online-varmuuskopiointipalvelu
 • Paras ilmainen pilvivarmuuskopio
 • Paras palvelimen varmuuskopiointiratkaisu
 • Paras Mac-varmuuskopio
 • Rajoittamattoman varmuuskopion edut pienille ja keskisuurille yrityksille
 • IDrive vs Backblaze
 • CloudBerry vs Acronis vs Storagecraft vs Macrium
 • Azure vs Amazon S3 vs. Google Cloud vs. Backblaze B2
 • Kuinka varmuuskopiointi Microsoft Azure -sovelluksella toimii
 • Kuinka varmuuskopio Amazon S3: lla toimii

Toivomme, että nautit online-varmuuskopion yleiskatsauksesta. Jos sinulla on ajatuksia, kysymyksiä tai riitaa, muista ilmoittaa meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map