Sync.com εναντίον SpiderOak ONE: Ποιο κάνει τι;

Είναι δύο από τις καλύτερες διαθέσιμες υπηρεσίες cloud σήμερα, η καθεμία με εξαιρετική υποστήριξη για το απόρρητο των χρηστών. Ωστόσο, το Sync.com και το SpiderOak ONE δεν παίζουν ακριβώς για την ίδια ομάδα. Το Sync.com κατατάσσεται ως ίσως η καλύτερη υπηρεσία αποθήκευσης cloud σήμερα, ενώ το SpiderOak ONE είναι ένα αξιόλογο μέλος του καλύτερου διαδικτυακού κλαμπ δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.


Παρά τη διαφορά αυτή, σίγουρα θα μπορούσαμε να δούμε να αγωνιζόμαστε με την επιλογή μεταξύ των δύο. Το SpiderOak ONE, τελικά, έχει μερικά κόλπα αποθήκευσης στο cloud, όπως συγχρονισμό αρχείων και κοινή χρήση. Το Sync.com, εν τω μεταξύ, λειτουργεί εξαιρετικά για την προστασία των πολύτιμων αρχείων σας, ακόμη και αν δεν μπορεί να εκτελέσει προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας.

Όντας το φιλικό cloud υποστηρίζει ότι είμαστε, αποφασίσαμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε την επιλογή μεταξύ των δύο. Ερχόμενοι, θα αναλύσουμε τις βασικές διαφορές μεταξύ του Sync.com και του SpiderOak ONE, ώστε να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι παίρνετε. Μην ξεχάσετε να δείτε το εργαλείο σύγκρισης cloud για περισσότερη βοήθεια.

Έχουμε επίσης μια πλήρη κριτική Sync.com, καθώς και μια κριτική SpiderOak ONE, καθώς και μια περίληψη βίντεο αυτού του άρθρου.

Sync.com εναντίον SpiderOak: Cloud Storage vs. Online Backup

Έχουμε αναλύσει σε βάθος τις διαφορές μεταξύ του χώρου αποθήκευσης και της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, οπότε δεν θα επαναλάβουμε ολόκληρο το shebang εδώ. Η σύντομη έκδοση είναι ότι το cloud storage έχει σχεδιαστεί για να ελευθερώσει χώρο στο σκληρό δίσκο, να συγχρονίσει συσκευές και να μοιραστεί περιεχόμενο. Το διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας, εν τω μεταξύ, προορίζεται να αναπαράγει πιστά τον σκληρό σας δίσκο σε περίπτωση ατυχήματος, κλοπής ή κάποιας άλλης καταστροφής.

Το Sync.com, όπως αναφέρθηκε, εμπίπτει σταθερά στην κατηγορία αποθήκευσης cloud. Το SpiderOak ONE είναι μια online υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αλλά μία από τις λίγες που προσπαθούν να συνδυάσουν τις παραδοσιακές γραμμές μεταξύ αποθήκευσης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό το κάνει προσφέροντας συγχρονισμό και δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων.

Το αν το κάνει το SpiderOak ONE μια πιο ευέλικτη λύση από το Sync.com δεν είναι πραγματικά προς συζήτηση. Κάνει. Ωστόσο, ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε πολλά για το SpiderOak ONE προτού το επιλέξετε μέσω του Sync.com ή οποιασδήποτε άλλης επιλογής αποθήκευσης cloud.

Το μεγαλύτερο, πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε είναι ότι ενώ το SpiderOak σας επιτρέπει να συγχρονίζετε και να μοιράζεστε αρχεία, δεν θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο στο σκληρό δίσκο. Το Sync.com θα το κάνει.

Ενώ είναι κρίσιμη, αυτή η διαφορά μεταξύ του Sync.com (ή οποιουδήποτε cloud storage) και του SpiderOak είναι αρκετά εύκολο να το κατανοήσεις. Άλλες διαφορές δεν είναι. Το SpiderOak ONE, ενώ είναι καταπληκτικό με πολλούς τρόπους, είναι μια από τις πιο δύσκολες υπηρεσίες για να τυλίξετε το κεφάλι σας, γι ‘αυτό γράψαμε έναν ολόκληρο οδηγό SpiderOak ONE.

Ερχόμενοι, θα διερευνήσουμε μερικές από τις πιο αποχρωματισμένες διαφορές μεταξύ των δύο επιλεγμένων υπηρεσιών μας. Θα το πάρουμε βήμα-βήμα και δίπλα-δίπλα, ώστε να μπορείτε να λάβετε τη σωστή απόφαση μεταξύ της καλύτερης υπηρεσίας αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης και ενός από τα πιο ευέλικτα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο.

Χώρος και κόστος

Το Sync.com είναι μια από τις καλύτερες προσφορές στο cloud storage. Μπορείτε είτε να εγγραφείτε για 500 GB αποθηκευτικού χώρου για λίγο κάτω από 50 $ ετησίως, ή να τετραπλασιάσετε αυτό με 2 TB για μόλις δύο φορές την τιμή.

Το SpiderOak ONE, εν τω μεταξύ, αν και σε λογικές τιμές για μια διαδικτυακή εφεδρική υπηρεσία, δεν θα σας κάνει υψηλό πέντε τον λογιστή σας. Το 1 TB αντιγράφων ασφαλείας κοστίζει περίπου 120 $ ετησίως. Το φθηνότερο πακέτο, το οποίο είναι 60 $ ετησίως, θα σας προσφέρει μόνο 100 GB αντιγράφων ασφαλείας.

Αν ψάχνετε για τεράστιο όγκο gigabyte, το Sync.com κερδίζει το SpiderOak ONE με σχετική ευκολία. Το μοναδικό πλεονέκτημα που έχετε με το SpiderOak ONE είναι ότι μπορείτε να πληρώνετε από μήνα σε μήνα, ενώ το Sync.com απαιτεί ετήσια δέσμευση.

Υπό το φως αυτής της ετήσιας δέσμευσης, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε πρώτα την υπηρεσία. Το Sync.com σας παρέχει δωρεάν 5 GB για όλη τη ζωή. Η εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ένα πολύ καλό πρόγραμμα παραπομπής που σας προσφέρει 1 GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου για κάθε φίλο που αναφέρεστε, χωρίς όρια για το πόσα μπορείτε να πείσετε.

Προσέγγιση φιλοξενίας αρχείων

Μόλις εγγραφείτε, η μέθοδος εισαγωγής αρχείων στο cloud είναι πολύ διαφορετική για το Sync.com έναντι του SpiderOak ONE.

Εγκαταστήστε το πρόγραμμα-πελάτη Sync.com στον υπολογιστή σας Windows ή Mac και θα δημιουργηθεί ένας ειδικός φάκελος συγχρονισμού στο σύστημα αρχείων σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να στείλετε αρχεία στο cloud είναι να τα αποθέσετε σε αυτόν το φάκελο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μετακινήσετε αρχεία στο Sync.com Vault, το οποίο είναι ένα αρχείο ασφαλών αρχείων. Μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στο Vault μέσω του GUI ιστού Sync.com ή μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε αρχεία στο σύστημα αρχείων σας και να επιλέξετε “αντιγραφή στο Vault”. Τα αρχεία μπορούν επίσης να μεταφορτωθούν στο φάκελο συγχρονισμού μέσω του GUI ιστού.

Για να εισάγετε αρχεία στο SpiderOak cloud, θα πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε έναν πελάτη. Ωστόσο, αντί να τα προσθέσετε σε ένα φάκελο συγχρονισμού, πρέπει να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, τουλάχιστον στην αρχή.

Όπως με τα περισσότερα αντίγραφα ασφαλείας, το αρχικό μέρος της διαδικασίας με το SpiderOak μπορεί να είναι λίγο κουραστικό. Η βασική ιδέα είναι ότι πρέπει να επιλέξετε όλους τους φακέλους και τα αρχεία που θέλετε να προστεθούν στο αντίγραφο ασφαλείας σας.

Το SpiderOak ONE βοηθά ορισμένους, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε μια κατηγορία στα δεξιά για αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά περιορίζεστε σε συγκεκριμένες τοποθεσίες όπως η επιφάνεια εργασίας, τα έγγραφα ή οι φάκελοι εικόνων.

Προς τα εμπρός, οποιοδήποτε αρχείο τοποθετείται σε ένα φάκελο με ετικέτα για αντίγραφο ασφαλείας θα αποστέλλεται αυτόματα στο SpiderOak ONE cloud space. Δηλαδή, εκτός εάν μεταβείτε στον πελάτη και καταργήσετε την ετικέτα του συγκεκριμένου αρχείου.

Συγχρονισμός αρχείων

Το Sync.com χρησιμοποιεί ένα φάκελο συγχρονισμού για την αποστολή αρχείων στο cloud. Αυτό δεν είναι κάτι που κάνουν οι περισσότερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, με μερικές εξαιρέσεις όπως το SpiderOak.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να στείλετε αρχεία στο cloud με το SpiderOak εκτός από το να τα τοποθετήσετε σε ένα φάκελο με ετικέτα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας: μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο φάκελο συγχρονισμού που δημιουργεί το SpiderOak στον σκληρό σας δίσκο.

Ονομάζεται Hive, αυτός ο φάκελος λειτουργεί όπως οι περισσότεροι άλλοι φάκελοι συγχρονισμού.

Η διαφορά είναι ότι τα αρχεία σε αυτό αποθηκεύονται στην εφεδρική σας θέση και είναι τεχνικά μέρος του σχεδίου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό για συγκεκριμένους τύπους αρχείων στο φάκελο συγχρονισμού εάν δεν θέλετε να τους συγχρονίσετε, αλλά δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για αρχεία που συγχρονίζονται.

Το SpiderOak ONE επίσης δεν διαθέτει δυνατότητα επιλεκτικού συγχρονισμού. Οι περισσότερες αποθήκες cloud, συμπεριλαμβανομένου του Sync.com. Ο επιλεκτικός συγχρονισμός σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό για αρχεία, έτσι ώστε να αποθηκεύονται μόνο στο cloud και όχι επίσης στον σκληρό σας δίσκο. Όπως το Sync.com Vault, είναι ένα μέσο απελευθέρωσης χώρου στο σκληρό δίσκο.

Λόγω των περιορισμών του SpiderOak ONE, είναι δίκαιο να πούμε ότι ο συγχρονισμός αρχείων με το Sync.com είναι πιο ευέλικτος και ισχυρός από τον συγχρονισμό αρχείων με το SpiderOak ONE. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε και να συγχρονίσετε γρήγορα και δεν σας ενδιαφέρει η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων, αυτός είναι ένας καλός λόγος για να επιλέξετε το Sync.com έναντι του SpiderOak ONE.

Το μόνο πρόσθετο πλεονέκτημα που έχει το SpiderOak ONE όταν πρόκειται για συγχρονισμό είναι ότι διαθέτει πρόγραμμα-πελάτη Linux, ενώ το Sync.com δεν το κάνει. Ούτε οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, όπως μπορείτε να διαβάσετε στον καλύτερο οδηγό αποθήκευσης cloud για Linux.

Κοινή χρήση αρχείων

Ενώ η κοινή χρήση αρχείων είναι πιο συνηθισμένη με την αποθήκευση cloud, πολλά διαδικτυακά αντίγραφα ασφαλείας σάς επιτρέπουν επίσης να μοιράζεστε αρχεία. Το SpiderOak ONE το κάνει, αν και ακολουθεί μια κάπως μοναδική προσέγγιση.

Η διαφορά είναι αυτό που το SpiderOak αποκαλεί “ShareRoom”. Το ShareRoom λειτουργεί όπως ένας κοινόχρηστος φάκελος στο ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο τοποθετείται σε αυτό είναι προσβάσιμο σε όσους έχουν λάβει πρόσβαση.

Μπορείτε να εκχωρήσετε σε κάθε ShareRoom έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης και μια μοναδική διεύθυνση URL, η οποία θα επιτρέψει σε άλλους να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο μέσω του ιστού, ώστε να μην χρειάζεται να εγκαταστήσουν έναν πελάτη SpiderOak ONE.

Εάν η ρύθμιση του ShareRoom μοιάζει πολύ δουλειά, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο που να οδηγεί σε ένα αρχείο που μπορεί να κοινοποιηθεί σε οποιονδήποτε. Ωστόσο, η κοινή χρήση συνδέσμων με το SpiderOak είναι αρκετά περιορισμένη.

Οι δημιουργημένοι σύνδεσμοι δεν μπορούν να ανακληθούν αργότερα: είναι ένα μόνο πράγμα, οπότε θα πρέπει να τον γράψετε ή να δημιουργήσετε έναν νέο σύνδεσμο εάν πρέπει να μοιραστείτε ξανά το αρχείο. Οι σύνδεσμοι λήγουν αυτόματα μετά από τρεις ημέρες, αλλά το γεγονός ότι δεν μπορείτε να τα αναζητήσετε αργότερα καθιστά την εποπτεία των κοινοποιήσεων αρχείων λίγο δύσκολη με το SpiderOak ONE.

Το αντίθετο ισχύει για το Sync.com, το οποίο καθιστά εύκολο τον έλεγχο κοινόχρηστων αρχείων χάρη σε δύο ειδικές προβολές στο GUI ιστού του. Ο πρώτος, που ονομάζεται “σύνδεσμοι”, δείχνει όλους τους συνδέσμους αρχείων που έχετε δημιουργήσει. Το δεύτερο, που ονομάζεται “κοινές χρήσεις”, δείχνει όλους τους φακέλους που έχετε μοιραστεί.

Άλλες δυνατότητες κοινής χρήσης Sync.com που μας αρέσουν περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ορισμού κωδικών σύνδεσης, ημερομηνιών λήξης και ορίων λήψης. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε συνδέσμους μεταφόρτωσης για να επιτρέψετε σε άλλους να μοιράζονται αρχεία μαζί σας. Καμία από αυτές τις δυνατότητες δεν είναι διαθέσιμη με το SpiderOak ONE.

Με λίγα λόγια, εάν χρειάζεστε ένα καλό εργαλείο κοινής χρήσης αρχείων, το SpiderOak ONE είναι λίγο αδέξια. Το Sync.com, εν τω μεταξύ, είναι πιθανώς το κορυφαίο εργαλείο αποθήκευσης cloud για κοινή χρήση αρχείων, το οποίο συνδυάζεται μόνο με το πολύ πιο ακριβό Tresorit (βλ. Sync.com εναντίον Tresorit για μια πλήρη κατανομή κατά κεφαλή).

Ασφάλεια

Το τελευταίο πράγμα που πρόκειται να μιλήσουμε είναι η ασφάλεια. Θα διατηρήσουμε αυτό το μέρος σύντομο, ωστόσο, επειδή είναι μια πολύ απλή ιστορία: Sync.com και SpiderOak ONE είναι δύο από τις πιο ασφαλείς υπηρεσίες cloud που θα βρείτε.

Αν και γενικά υποστηρίζουμε ότι οι καταναλωτές λαμβάνουν μέτρα για την προστασία του απορρήτου τους, μπορούν να το κάνουν πολύ πιο εύκολο χρησιμοποιώντας υπηρεσίες cloud zero-knowledge. Με κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, εννοούμε ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Κανείς εκτός από εσάς και σε εσάς στους οποίους επιτρέπετε πρόσβαση δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία σας και ότι “κανένας” δεν περιλαμβάνει την ίδια την υπηρεσία cloud.

Το Sync.com και το SpiderOak OnE κατατάσσονται σταθερά μεταξύ των επιλογών μας για τις καλύτερες υπηρεσίες cloud μηδενικής γνώσης. Από τα δύο, δίνουμε ώθηση στο Sync.com, καθώς επεκτείνει τη μηδενική γνώση σε όλα τα κοινόχρηστα αρχεία, ενώ το SpiderOak δεν το κάνει..

Το Sync.com έχει επίσης κάποια άλλα οφέλη ασφαλείας έναντι του SpiderOak ONE, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. Από τον Δεκέμβριο του 2017, το SpiderOak ισχυρίστηκε ότι εργάζεται σε αυτήν τη δυνατότητα για όλους τους χρήστες, αλλά αυτή τη στιγμή προσφέρεται μόνο για παλαιούς πελάτες.

Τελικές σκέψεις

Ο στόχος εδώ ήταν να ξεκαθαρίσει κάποια σύγχυση σχετικά με το Sync.com και το SpiderOak ONE. Ας ελπίσουμε ότι το κάναμε, αλλά θα παρουσιάσουμε τη σύντομη έκδοση σε περίπτωση που εξακολουθείτε να αγωνίζεστε ή να παραλείψετε στο τέλος.

Αν θέλετε να αυξήσετε τη χωρητικότητα του σκληρού δίσκου σας, η επιλογή είναι ξεκάθαρη: επιλέξτε Sync.com. Το SpiderOak ONE δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό. Εκτός αυτού, με το Sync.com, μπορείτε να αποκτήσετε 2 TB αποθηκευτικού χώρου με φτηνό τρόπο.

Εάν χρειάζεστε μια λύση αποκατάστασης καταστροφών, πιθανώς θέλετε το SpiderOak ONE. Αν και ένας πολύ καλός τρόπος αποθήκευσης φωτογραφιών, το Sync.com δεν διαθέτει τις δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να κάνει τη διαδικασία εύκολη και περιεκτική. Εν ολίγοις, εάν χρησιμοποιείτε το Sync.com ως εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, δεν θα λειτουργήσει πολύ καλά.

Για κοινή χρήση αρχείων, το Sync.com είναι το καλύτερο εργαλείο. Θα λέγαμε το ίδιο και για τον συγχρονισμό, στις περισσότερες περιπτώσεις (εκτός από το Linux).

Όπου το SpiderOak ONE έχει πραγματικά ένα πλεονέκτημα δεν είναι τόσο πολύ από το Sync.com όσο και από άλλα online εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Διαφορετικά, εξαιρετικές επιλογές όπως το Backblaze (διαβάστε την κριτική Backblaze) και το CloudBerry Backup δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συγχρονισμό αρχείων. Το CloudBerry δεν μπορεί καν να χρησιμοποιηθεί για κοινή χρήση τους (διαβάστε την κριτική του CloudBerry Backup).

Τελικός νικητής: SpiderOak ONE

Για εναλλακτικές λύσεις στο SpiderOak για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με συγχρονισμό, οι μόνες πραγματικά ικανές επιλογές είναι το Acronis True Image και το IDrive. Διαβάστε την κριτική True Image και την αναθεώρηση IDrive για περισσότερες πληροφορίες.

Αυτή είναι η δική μας γνώμη για τη συζήτηση Sync.com ή SpiderOak ONE. Είστε ευπρόσδεκτοι να ακούσετε ένα σχόλιο παρακάτω. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map