SugarSync vs Dropbox: Μια μάχη Old-School το 2020

Εδώ στο Cloudwards.net, θέλουμε να σας διευκολύνουμε να περιηγηθείτε στην αγορά αποθήκευσης cloud. Είναι ιδιαίτερα κουραστικό όταν δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ δύο υπηρεσιών, γι ‘αυτό θα το κάνουμε για εσάς. Σε αυτήν τη σύγκριση SugarSync vs Dropbox, θα δούμε ποιος θα βγει στην κορυφή.


Το Dropbox κατατάσσεται υψηλότερο από το SugarSync στη λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κερδίζει από προεπιλογή σε όλες τις κατηγορίες που πρόκειται να περάσουμε. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud μπορούν να επικεντρωθούν σε διαφορετικά πράγματα, όπως ασφάλεια, ταχύτητα ή εμπειρία χρήστη. Ανάλογα με αυτό που ψάχνετε, ένας πάροχος μπορεί να ταιριάζει καλύτερα από τον άλλο, επομένως θα τους συγκρίνουμε με γενικούς παράγοντες.

Εάν θέλετε μια λεπτομερή ματιά στις υπηρεσίες, συμβουλευτείτε την ξεχωριστή αναθεώρηση SugarSync και την κριτική Dropbox.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε γύρων, θα δούμε πώς θα είναι οι υπηρεσίες σε σύγκριση μεταξύ τους. Στο τέλος κάθε γύρου, θα ονομάσουμε έναν νικητή. Στη συνέχεια, μετά την ηρεμία, θα ολοκληρώσουμε με μια περίληψη των αποτελεσμάτων και θα δηλώσουμε τον συνολικό νικητή.

1

Κόστος αποθήκευσης

Το καλό κόστος αποθήκευσης καθορίζεται από το πόσο προσφέρουν τα προγράμματα συνδρομής για τα χρήματα. Όσο περισσότερα σχέδια έχει μια υπηρεσία, τόσο καλύτερες θα είναι οι επιλογές σας. Είναι υπέροχο εάν η υπηρεσία προσφέρει επίσης δωρεάν πρόγραμμα ή δοκιμή, οπότε μπορείτε να τη δοκιμάσετε πριν από την εκτέλεση. Εάν ενδιαφέρεστε μόνο για την καλή αξία, διαβάστε τις καλύτερες προσφορές μας στον οδηγό αποθήκευσης cloud.

Το πρώτο πλάνο του Dropbox ονομάζεται Basic. Είναι δωρεάν και σας δίνει 2 GB αποθηκευτικού χώρου, στον οποίο μπορείτε να προσθέσετε προσαυξήσεις 500MB με παραπομπές. Ωστόσο, υπάρχουν δωρεάν σχέδια με περισσότερο χώρο αποθήκευσης, όπως μπορείτε να δείτε στο καλύτερο κομμάτι δωρεάν αποθήκευσης cloud.

Το Plus είναι 10 $ το μήνα για 1 TB που είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία, αλλά όχι μεταξύ των καλύτερων αξιών στην αγορά. Εάν πληρώσετε για το έτος, μπορείτε να μειώσετε την τιμή στα 99 $. Έρχεται με πρόσβαση εκτός σύνδεσης, σβήσιμο απομακρυσμένης συσκευής και υποστήριξη email προτεραιότητας.

Ο επαγγελματίας κοστίζει 20 $ το μήνα και παρέχει 2 TB αποθηκευτικού χώρου. Έχει όλα όσα έχει το Plus, καθώς και αναζήτηση πλήρους κειμένου, ιστορικό εκδόσεων 120 ημερών, υποστήριξη συνομιλίας προτεραιότητας, έξυπνο συγχρονισμό και πολλά άλλα. Και πάλι, ωστόσο, υπάρχουν καλύτερες τιμές για αυτό το ποσό αποθήκευσης.

Το SugarSync είναι πολύ πιο ακριβό. Υπάρχουν τρία σχέδια για προσωπικούς χρήστες. Το πακέτο των 100 GB είναι 7,49 $ το μήνα, το οποίο πλησιάζει αυτό που χρεώνουν ορισμένες υπηρεσίες για 1 TB. Το επόμενο πρόγραμμα σας δίνει 250 GB για 9,99 $. Για 500 GB, θα πρέπει να πληρώνετε ένα γελοίο 18,95 $ το μήνα. Το πρόγραμμα 1TB κοστίζει απότομα 55,00 $ το μήνα.

Για την ίδια τιμή με το πακέτο 250 GB της SugarSync, μπορείτε να λάβετε 2 TB από το pCloud. Διαβάστε την κριτική μας στο pCloud για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη συμφωνία.

Αν και και οι δύο υπηρεσίες έχουν σταθερή ευελιξία προγράμματος, η SugarSync έχει μερικά από τα χειρότερα σχέδια τιμολόγησης στην αγορά. Είναι μια από τις σπάνιες υπηρεσίες που κατάφερε να κερδίσει το Dropbox στο τμήμα τιμολόγησης.

Γύρος: Σημείο κόστους αποθήκευσης για το Dropbox

Λογότυπο SugarSync
Λογότυπο Dropbox

2

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Δεν υπάρχει έλλειψη κινδύνων στο Διαδίκτυο, οπότε η καλή ασφάλεια είναι απαραίτητη. Οι χάκερ δεν θα διστάσουν να στοχεύσουν τα δεδομένα σας με ransomware ή επιθέσεις man-in-the-middle. Μπορεί επίσης να προσπαθήσουν να κλέψουν τα διαπιστευτήριά σας.

Οι υπηρεσίες Cloud χρησιμοποιούν πολλές μεθόδους για την προστασία των δεδομένων σας από πιθανές απειλές. Για παράδειγμα, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων θα εμποδίσει τους εισβολείς που έχουν κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για να ξεκινήσετε.

Το πρωτόκολλο TLS αποτρέπει την επιτυχία των επιθέσεων man-in-the-middle, ενώ η κρυπτογράφηση ασφαλίζει τα δεδομένα σας σε διαμετακόμιση και σε ηρεμία. Η ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο δεν επιτρέπει σε κανέναν άλλο από εσάς να διαβάζει τα αρχεία σας.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-security

Το SugarSync έχει σταθερή ασφάλεια. Χρησιμοποιεί AES 256-bit για την κρυπτογράφηση των αρχείων σας σε κατάσταση ηρεμίας και του πρωτοκόλλου TLS για την προστασία τους κατά τη μεταφορά. Δυστυχώς, δεν είναι πάροχος μηδενικής γνώσης. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας θα μπορούσαν να διαβάσουν τα αρχεία σας. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε το Sync.com, την κορυφαία υπηρεσία cloud storage. Διαβάστε την κριτική Sync.com για να μάθετε περισσότερα.

Το SugarSync υποστηρίζει επίσης εκδόσεις, διατηρώντας τις τελευταίες 12 εκδόσεις των αρχείων σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επιστρέψετε σε προηγούμενη έκδοση, εάν χτυπηθείτε από ransomware.

Το Dropbox έχει ιστορικό καρώ με ασφάλεια, επειδή παραβιάστηκε το 2012 και συνδέθηκε με το έργο PRISM το 2013. Ωστόσο, η εταιρεία έλαβε μέτρα μετά την παραβίαση και έχει βελτιωθεί.

Χρησιμοποιεί AES 256-bit σε κατάσταση ηρεμίας και το πρωτόκολλο TLS με AES 128-bit για την προστασία των αρχείων σας κατά τη μεταφορά. Το επίπεδο κρυπτογράφησης είναι καλό, αλλά το Dropbox αποκρυπτογραφεί τα αρχεία σας για εξαγωγή μεταδεδομένων για ευρετηρίαση όταν φτάσουν στο κέντρο δεδομένων του και στη συνέχεια τα κρυπτογραφούν ξανά.

Τα μεταδεδομένα σας θα παραμείνουν σε απλό κείμενο σε ξεχωριστό διακομιστή. Αυτό δεν είναι το καλύτερο σενάριο για το απόρρητό σας, γι ‘αυτό σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Boxcryptor, ένα ιδιωτικό πρόσθετο κρυπτογράφησης. Ωστόσο, το Dropbox προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Υπάρχει έκδοση για να σας βοηθήσει να ανακάμψετε από επιθέσεις ransomware. Οι χρήστες Basic και Plus μπορούν να επαναφέρουν εκδόσεις έως 30 ημερών, ενώ οι Επαγγελματίες χρήστες λαμβάνουν 120 ημέρες.

Ούτε το SugarSync ούτε το Dropbox ταξινομούνται ως μηδενικές γνώσεις, αλλά και οι δύο χρησιμοποιούν το AES 256-bit για την κρυπτογράφηση των αρχείων σας. Το Dropbox προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για τη διασφάλιση των διαπιστευτηρίων σας, αλλά επίσης αποκρυπτογραφεί τα αρχεία σας για εξαγωγή μεταδεδομένων, κάτι που μπορεί να προκαλεί ανησυχία σε ορισμένους. Το SugarSync δεν το κάνει έτσι κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Ασφάλεια & Σημείο απορρήτου για το SugarSync

Λογότυπο SugarSync
Λογότυπο Dropbox

3

Εμπειρία χρήστη

Μια απλή εμπειρία χρήστη είναι καλύτερη από αυτή που είναι περίπλοκη, ξεπερασμένη και απαιτεί βοήθεια από τους λάτρεις του υπολογιστή. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud θα πρέπει να λειτουργούν στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, καθώς και ελκυστικές και διαισθητικές διεπαφές.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-web

Η εφαρμογή ιστού του SugarSync είναι λειτουργική, αλλά αισθάνεται παλιά επειδή απαιτεί περισσότερα βήματα για την ολοκλήρωση απλών λειτουργιών αρχείων από πολλές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στον ριζικό φάκελο και θέλετε να ανεβάσετε ένα αρχείο, πρέπει να αλλάξετε την περιοχή μεταφοράς και απόθεσης, αντί να εμφανίζεται μόλις μεταφέρετε ένα αρχείο. Επιπλέον, δεν μπορείτε να ανεβάσετε φακέλους χρησιμοποιώντας μεταφορά και απόθεση.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-επιφάνεια εργασίας

Ωστόσο, η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι πιο ελκυστική και διαισθητική. Η πλοήγηση βρίσκεται στα αριστερά και διαφορετικά χρώματα κάνουν καλές αντιθέσεις, οπότε είναι εύκολο να εντοπίσετε αυτό που ψάχνετε. Μετά την εγκατάστασή του, ο φάκελος “my SugarSync”, ο οποίος είναι ο προεπιλεγμένος φάκελος συγχρονισμού, τοποθετείται στον υπάρχοντα φάκελο εγγράφων. Λειτουργεί σε Windows και macOS.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-mobile

Η εφαρμογή για κινητά είναι εύχρηστη. Σας δίνει την επιλογή να δημιουργείτε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό σας και σας επιτρέπει να μοιράζεστε τα αρχεία σας και να τα αποθηκεύετε για πρόσβαση εκτός σύνδεσης.

sugarsync-vs-dropbox-dropbox-desktop

Η εμπειρία χρήστη του Dropbox είναι στιλβωμένη. Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας είναι εύχρηστος και αποτελείται από ένα εικονίδιο δίσκου συστήματος και ένα φάκελο συγχρονισμού. Λειτουργεί σε Windows, macOS και Linux. Το εικονίδιο του δίσκου συστήματος εμφανίζει τις ειδοποιήσεις σας, σας επιτρέπει να μεταβείτε γρήγορα στο φάκελο συγχρονισμού, να ξεκινήσετε τον υπολογιστή-πελάτη ιστού και να ορίσετε τις προτιμήσεις σας.

sugarsync-vs-dropbox-dropbox-web

Ο πελάτης Ιστού έχει μια ελκυστική διεπαφή. Είναι ένα αεράκι για πλοήγηση και εμφανίζει πληροφορίες με καθαρό τρόπο. Μεταφορά και απόθεση και άλλες βασικές λειτουργίες το καθιστούν ρευστό και ευχάριστο στη χρήση.

sugarsync-vs-dropbox-dropbox-mobile

Η εφαρμογή για κινητά λειτουργεί σε Android και iOS. Σας επιτρέπει να ανεβάζετε φωτογραφίες και βίντεο από το τηλέφωνό σας αυτόματα. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες του αρχείου σας με ένα μόνο βήμα, το οποίο είναι καλύτερο από αυτό που μπορείτε να κάνετε με την εφαρμογή SugarSync και σας επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε αρχεία και φακέλους.

Αν και το SugarSync έχει καλή ευκολία στη χρήση, υπολείπεται του ανταγωνιστή του, επειδή το Dropbox είναι διαθέσιμο για Linux και αποδίδει καλύτερα στον Ιστό και στο κινητό.

Γύρος: Σημείο εμπειρίας χρήστη για το Dropbox

Λογότυπο SugarSync
Λογότυπο Dropbox

4

Μοιρασιά

Μόλις τα αρχεία σας συνδεθούν στο διαδίκτυο, θα θέλετε να τα μοιραστείτε. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να είναι κουραστικό, αλλά εύκολο και γρήγορο. Επιπλέον, θα πρέπει να μπορείτε να μοιράζεστε απευθείας στα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, άτομα και ομάδες. Θα πρέπει επίσης να μπορείτε να προστατεύετε τις κοινοποιήσεις σας χρησιμοποιώντας στοιχεία ελέγχου περιεχομένου, όπως προστασία με κωδικό πρόσβασης, ημερομηνίες λήξης και δικαιώματα.

sugarsync-vs-dropbox-dropbox-share

Όταν θέλετε να μοιραστείτε ένα αρχείο χρησιμοποιώντας το Dropbox, δημιουργείτε έναν σύνδεσμο για αυτό. Μπορείτε να στείλετε με email τον σύνδεσμο ή να τον αντιγράψετε και να τον στείλετε χειροκίνητα. Μπορείτε να τον προστατεύσετε προσθέτοντας έναν κωδικό πρόσβασης ή ημερομηνία λήξης ή απενεργοποιώντας τις λήψεις. Για φακέλους, μπορείτε να προσκαλέσετε άλλους μέσω email και να ορίσετε δικαιώματα για “επεξεργασία” ή “προβολή”. Υπάρχει μια σελίδα που σας δείχνει τι έχετε μοιραστεί επίσης.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κοινή χρήση από τον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας. Η δυνατότητα αιτήματος αρχείων σάς επιτρέπει να προσκαλέσετε άλλους, ακόμη και αυτούς που δεν χρησιμοποιούν το Dropbox, να ανεβάσετε αρχεία στο φάκελό σας. Το “Showcase” σάς επιτρέπει να μοιράζεστε τα αρχεία σας σε μια επαγγελματική σελίδα, η οποία είναι μια ωραία προσθήκη. Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος άμεσης κοινοποίησης στα κοινωνικά δίκτυα.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-share

Το SugarSync σάς επιτρέπει να μοιράζεστε συνδέσμους απευθείας σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter ή το Facebook, αλλά δεν μπορείτε να τους προστατεύσετε με κωδικούς πρόσβασης ή ημερομηνίες λήξης. Μπορείτε να μοιραστείτε φακέλους με τον ίδιο τρόπο ή μπορείτε να προσκαλέσετε άτομα μέσω email να συνεργαστούν σε αυτούς. Όταν μοιράζεστε φακέλους με πρόσκληση, μπορείτε να επιλέξετε να δώσετε άδεια για “επεξεργασία” ή “προβολή”.

Εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση από αυτόν κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο ή στο φάκελο και επιλέγοντας “αντιγραφή δημόσιου συνδέσμου”. Υπάρχει επίσης μια σελίδα “κοινή χρήση από εμένα” που δείχνει τι έχετε μοιραστεί. Αυτό είναι χρήσιμο και δεν είναι κάτι που προσφέρουν όλες οι υπηρεσίες.

Το SugarSync διαθέτει τις λειτουργίες γυμνού οστού που χρειάζεστε για κοινή χρήση αρχείων ή φακέλων, αλλά δεν διαθέτει δυνατότητες που θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τις μετοχές σας. Το Dropbox διαθέτει αυτές τις δυνατότητες και όλα τα άλλα απαραίτητα για κοινή χρήση, οπότε κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο κοινής χρήσης για το Dropbox

Λογότυπο SugarSync
Λογότυπο Dropbox

5

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Θα εξετάσουμε λειτουργίες που υπερβαίνουν το βασικό σύνολο αυτής της σύγκρισης. Μερικά παραδείγματα είναι η προεπισκόπηση και η αναπαραγωγή πολυμέσων, η ενσωμάτωση με εφαρμογές τρίτων και τα εργαλεία παραγωγικότητας.

sugarsync-vs-dropbox-dropbox-χαρακτηριστικά

Το Dropbox ενσωματώνεται στο Office Online, επιτρέποντάς σας να συνεργάζεστε σε έγγραφα. Σας δίνει επίσης μια αξιοπρεπή εφαρμογή λήψης σημειώσεων που ονομάζεται Dropbox Paper, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας για το Dropbox Paper. Εάν χρειάζεστε ένα πιο ισχυρό, ωστόσο, σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο για τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων.

Ο επιλεκτικός συγχρονισμός είναι διαθέσιμος, αλλά μας αρέσει περισσότερο η βελτιωμένη έκδοση που ονομάζεται “έξυπνος συγχρονισμός”. Σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό για έναν φάκελο, αλλά να τον εμφανίσετε στον φάκελο συγχρονισμού. Αυτό φαίνεται μικρό, αλλά σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ιστού για να μάθετε πού βρίσκονται τα αρχεία σας.

Μπορείτε επίσης να παίξετε μουσική και βίντεο με το Dropbox. Το εγγενές πρόγραμμα αναπαραγωγής δεν είναι υπέροχο, αλλά υπάρχουν πολλά καλά που ενσωματώνονται στην υπηρεσία. Εξαιτίας αυτού, το Dropbox βρίσκεται στη λίστα με τα καλύτερα αποθηκευτικά cloud για βίντεο.

Το SugarSync δεν προσφέρει πολύ περισσότερα από τα τυπικά χαρακτηριστικά του cloud storage. Αυτό που προσφέρει καταλήγει σε μια προσθήκη του Outlook και αποστολή email. Η προσθήκη υποστήριξης για διαδικτυακές εφαρμογές και ενσωματώσεις με υπηρεσίες τρίτων θα το βοηθούσε να ξεχωρίζει.

Ωστόσο, το Dropbox προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά, οπότε κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο πρόσθετων δυνατοτήτων για το Dropbox

Λογότυπο SugarSync
Λογότυπο Dropbox

6

Η ετυμηγορία

Το SugarSync έχει μόνο μία νίκη, οπότε ο προφανής νικητής είναι το Dropbox. Τούτου λεχθέντος, το SugarSync έχει ισχυρή ασφάλεια, καλή ευκολία στη χρήση και σταθερές δυνατότητες κοινής χρήσης. Ωστόσο, αυτό χαρακτηρίζεται από την υψηλή τιμή και την έλλειψη επιλογών ασφαλείας για κοινή χρήση.

Το Dropbox, που μας εκπλήσσει, έχει σχέδια συνδρομής που έχουν καλύτερη αξία από το SugarSync’s, βελτιωμένη ευκολία στη χρήση και κοινή χρήση που δεν θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερες επιλογές για την ασφάλεια αρχείων και φακέλων.

Τι πιστεύετε για αυτήν τη σύγκριση; Σας βοήθησε να αποφασίσετε; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map