Πώς να επιδιορθώσετε μια βάση δεδομένων SQL το 2020

Η αντιμετώπιση αλλοιώσεων βάσης δεδομένων είναι αναπόφευκτη στην καριέρα ενός MS SQL DBA. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί τρόποι προσέγγισης των διαφθορών, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών μη αυτόματων επιδιορθώσεων και της φυγής στο Μπελίζ, υπάρχει μια άλλη εναλλακτική λύση: λογισμικό αποκατάστασης τρίτων.


Το σωστό λογισμικό, στην πραγματικότητα, μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και απογοήτευση, και να σας κάνει να φαίνεσαι πολύ καλός για τους εταιρικούς άρχοντες ή τους πανικοβλημένους πελάτες σας. Ένα από τα καλύτερα προγράμματα αποκατάστασης βάσης δεδομένων SQL που έχουμε ελέγξει είναι ένα εργαλείο που παράγεται από τον προγραμματιστή λογισμικού πληροφορικής Stellar Data Recovery.

 
Το Stellar SQL Database Repair μπορεί να επιδιορθώσει κατεστραμμένα αρχεία βάσης δεδομένων, να ανακτήσει διαγραμμένα αρχεία και να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων βάσεων δεδομένων και για την επιδιόρθωση υπαρχόντων, ζωντανών. Η εμπειρία του χρήστη είναι αρκετά απλή, ώστε ένας εκπαιδευμένος πίθηκος θα μπορούσε πιθανότατα να χειριστεί τις επισκευές, στην πραγματικότητα, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να μείνετε ήσυχο, εκτός κι αν είστε πρόθυμοι να εργαστείτε και για μπανάνες.
 

Δεν εκπλαγούμε πραγματικά από το πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό. Αυτή ήταν πραγματικά η τάση με κάθε προϊόν Stellar με το οποίο παίξαμε από τότε που αξιολογήσαμε το κορυφαίο προϊόν της εταιρείας, Stellar Data Recovery, το οποίο επί του παρόντος κατατάσσεται πρώτη στην καλύτερη κατάταξη λογισμικού ανάκτησης δεδομένων.

Ερχόμενοι, θα μιλήσουμε γενικά για την επισκευή της βάσης δεδομένων, τις δυνατότητες που θα λάβετε με το Stellar SQL Database Recovery και θα ακολουθήσουμε τα βήματα που απαιτούνται για την επιδιόρθωση αρχείων .mdf και .ndf. Θα ρίξουμε επίσης μια γρήγορη ματιά στο κόστος, ώστε να μπορείτε να μάθετε εάν το προϊόν της Stellar θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας IT.

Ποιος χρειάζεται λογισμικό επισκευής βάσεων δεδομένων SQL?

Πιθανότατα, εάν έχετε φτάσει σε αυτό το άρθρο, γνωρίζετε ακριβώς γιατί χρειάζεστε λογισμικό επιδιόρθωσης βάσης δεδομένων SQL: έχει σχεδιαστεί για να επιδιορθώνει κατεστραμμένα αρχεία βάσης δεδομένων, τόσο πρωτεύοντα (.mdf) όσο και δευτερεύοντα (.ndf). Τέτοιο λογισμικό αναζητείται από διαχειριστές MS SQL ή παρόμοιους επαγγελματίες πληροφορικής είτε επιθυμούν να ανακάμψουν από μια καταστροφή είτε σχεδιάζουν να προετοιμαστούν για έναν.

Υπάρχει μια σειρά από ζητήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προβλήματα βάσης δεδομένων, όπως κατεστραμμένο ή λείπει αρχείο καταγραφής συναλλαγών, αποτυχημένο υλικό, επίθεση ιών, ακατάλληλη διακοπή λειτουργίας του διακομιστή και, φυσικά, σφάλμα χρήστη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να εκτελέσετε μια ανάκτηση για να αποκτήσετε πρόσβαση στη βάση δεδομένων MS SQL ή να πραγματοποιήσετε συναλλαγές.

Εάν έχετε την εξειδίκευση και το νεύρο, μπορείτε να επιχειρήσετε μια μη αυτόματη επιδιόρθωση, χρησιμοποιώντας ανέπαφα αρχεία καταγραφής (.ldf) για να το κάνετε. Τα αρχεία καταγραφής, ωστόσο, δεν θα σας βγάζουν πάντα από ζεστό νερό, ειδικά επειδή αυτά τα αρχεία μπορούν επίσης να είναι κατεστραμμένα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εντολές όπως DBCC CHECKDB και DBCC DBREPAIR από την κονσόλα βάσης δεδομένων για την επίλυση μικρών προβλημάτων.

Για πιο δύσκολες συνθήκες, ή για όσους δεν είναι σίγουροι για τις τεχνικές γνώσεις τους ή για αναζήτηση ευκολότερης πορείας για ανάκτηση, ένα εργαλείο ανάκτησης τρίτων είναι η καλύτερη λύση.

Ενώ υπάρχουν πολλά εργαλεία εκεί έξω για την επιδιόρθωση αρχείων .mdf και .ndf, επιλέξαμε να δείξουμε πώς να πλοηγηθούμε σε αυτά τα προβληματικά νερά χρησιμοποιώντας το Stellar SQL Database Repair επειδή πιστεύουμε ότι προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό δυνατοτήτων και χρηστικότητας.

Θα φτάσουμε λίγο στην εμπειρία του χρήστη αλλά πρώτα, ας μιλήσουμε για τις γενικές δυνατότητες για να βεβαιωθούμε ότι αυτό είναι το εργαλείο που ψάχνετε. Πρώτα απ ‘όλα, το λογισμικό υποστηρίζει τις περισσότερες εκδόσεις του MS SQL Server, από το 2016 και μετά.

Το λογισμικό μπορεί να ανακτήσει αρχεία .mdf και .ndf και όλα τα αντικείμενα που περιέχονται σε αυτά, συμπεριλαμβανομένων πινάκων, σκανδάλης, ευρετηρίων, κλειδιών, κανόνων και αποθηκευμένων διαδικασιών. Οι πίνακες με συμπίεση PAGE και ROW μπορούν να διορθωθούν και από το εργαλείο Stellar.

Μόλις ολοκληρωθεί η εργασία επιδιόρθωσης, η οποία λειτουργεί σαρώνοντας τα αρχεία της βάσης δεδομένων για περιοχές που έχουν διαμορφωθεί και διορθώνοντας το μοτίβο bit, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα διορθωμένα αρχεία σε μορφές MS SQL, .html, .xls και .csv. Εάν δεν χρειάζεστε ολόκληρο το αρχείο ή δεν χρειάζεται να φτάσετε γρήγορα σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, το Stellar SQL Database Repair υποστηρίζει επίσης επιλεκτική ανάκτηση αντικειμένων.

Πριν από την ανάκτηση, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση αντικειμένων για να βεβαιωθείτε ότι είναι αυτό που ψάχνετε. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο της σάρωσης ως .dat για εργασία με αργότερα.

Δοκιμάσαμε όλες τις δυνατότητες για να βεβαιωθούμε ότι λειτουργούσαν όπως λέει ο Stellar. Θα σας καθοδηγήσουμε σε μερικές από τις βασικές διαδικασίες σε μια στιγμή. Αρχικά, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο πόσο θα σας επαναφέρει.

Επιλογές αδειών αποκατάστασης βάσης δεδομένων Stellar SQL

Η Stellar πωλεί επί του παρόντος δύο εκδόσεις του λογισμικού SQL Database Recovery: Technician και Platinum. Υπάρχει επίσης ένα κιτ εργαλείων βάσης δεδομένων SQL που συνοδεύεται από κάποιο άλλο λογισμικό που θα προσελκύσει τους διαχειριστές του MS SQL που χρειάζονται την κατασκευή της βιβλιοθήκης λογισμικού τους.


Τεχνικός
Πλατίνα
Εργαλειοθήκη
Κόστος:349 $449 $549 $
Ισχύς άδειας:Διάρκεια ΖωήςΔιάρκεια ΖωήςΔιάρκεια Ζωής
Συστήματα:ΠολλαπλούςΠολλαπλούςΠολλαπλούς

Το κόστος μπορεί να φαίνεται αρχικά υψηλό, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι είναι καλό για τη ζωή, απεριόριστες βάσεις δεδομένων και για χρήση σε πολλά συστήματα. Λάβετε επίσης υποστήριξη καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, η τιμή είναι σύμφωνη με παρόμοια – και, σύμφωνα με την εμπειρία μας, κατώτερα – προϊόντα όπως το Kernel SQL Recovery.

Το Stellar SQL Database Recovery Platinum προσθέτει την επιδιόρθωση αντιγράφων ασφαλείας SQL για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων .bak, ενώ το πρόγραμμα εργαλειοθήκης περιλαμβάνει τόσο αυτά όσο και την ανάκτηση κωδικού πρόσβασης SQL.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το λογισμικό με μια δωρεάν δοκιμή, η οποία θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε τα αντικείμενα σάρωσης και προεπισκόπησης, αλλά να μην εκτελέσετε την πραγματική ανάκτηση για να δημιουργήσετε καθαρά αρχεία βάσης δεδομένων. Η Stellar προσφέρει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών εάν το προϊόν δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σας.

Επιδιόρθωση βάσης δεδομένων SQL

Μπορείτε να κατεβάσετε τη δοκιμαστική έκδοση του Stellar κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί “δωρεάν λήψη” και όχι στο κουμπί “αγορά τώρα” στη σελίδα προορισμού του προϊόντος. Εάν αγοράσετε μια άδεια, η Stellar θα σας στείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έναν κωδικό εγγραφής που θα πρέπει να εισαγάγετε προτού πραγματοποιήσετε μια ανάκτηση.

Μόλις εγκαταστήσετε το λογισμικό και το εκκινήσετε, το Stellar θα σας υπενθυμίσει να διακόψετε το διακομιστή βάσης δεδομένων και να αντιγράψετε το κατεστραμμένο αρχείο σε διαφορετική τοποθεσία. Κάντε κλικ στο “ok” και στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να υποδείξετε τη θέση αυτού του αρχείου.

Εάν δεν γνωρίζετε πού έχει αποθηκευτεί το κατεστραμμένο αρχείο σας, κάντε κλικ στο “εύρεση” και το λογισμικό θα το αναζητήσει, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο για να κάνετε πιο σημαντικά πράγματα, όπως έρευνα καλύτερου συγχρονισμού επιχειρήσεων και επιλογές κοινής χρήσης για την επιχείρησή σας. Ωστόσο, διαβάστε γρήγορα, καθώς η σάρωση θα διαρκέσει μόνο ένα λεπτό.

Στη λίστα των επιστρεφόμενων αρχείων, επισημάνετε το αρχείο .mdf ή .ndf που θέλετε να διορθώσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “επιδιόρθωση”. Υπάρχει επίσης εναλλαγή για “συμπερίληψη διαγραμμένων εγγραφών”, εάν θέλετε να συμπεριλάβετε αυτές στα αποτελέσματά σας.

Η επισκευή θα ξεκινήσει, με μια γραμμή προόδου και ένα αρχείο καταγραφής που θα σας δείχνει τι συμβαίνει κοντά στο κάτω μέρος του πελάτη. Για εμάς, η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε περίπου δέκα δευτερόλεπτα. Προφανώς, ωστόσο, το μήκος της επισκευής θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της βάσης δεδομένων σας. Χρησιμοποιήσαμε ένα μικρό αρχείο .mdf 10KB για να δοκιμάσουμε το λογισμικό.

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση και η επιδιόρθωση, κάντε κλικ στο “ok” στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται. Εάν δεν το έχετε κάνει, θα πρέπει να καταχωρίσετε το αντίγραφο για να ολοκληρώσετε την επισκευή. Ένα αντίγραφο των αποτελεσμάτων σάρωσης θα αποθηκευτεί αυτόματα εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.

Το επιδιορθωμένο αρχείο θα φορτωθεί στην κονσόλα πελάτη μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση. Μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αντικείμενα στο επισκευασμένο αρχείο χρησιμοποιώντας το ιερό μενού στην αριστερή πλευρά.

Θα βρείτε υποκαταστήματα για πίνακες, προβολές και συνώνυμα. Υπάρχει επίσης ένας κλάδος προγραμματισμού, με δευτερεύοντες κλάδους για αποθηκευμένες διαδικασίες, λειτουργίες, κανόνες και άλλα αντικείμενα.

Το μεγαλύτερο, κεντρικό παράθυρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προεπισκόπηση αντικειμένων που έχουν επιδιορθωθεί. Για παράδειγμα, εάν αναπτύξετε τον κλάδο του πίνακα και κάνετε κλικ σε έναν πίνακα, μπορείτε να δείτε τα περιεχόμενα αυτού του πίνακα.

Αυτό είναι αρκετά βολικό, ειδικά, για να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο σας έχει επιδιορθωθεί επιτυχώς και έχει πρόσβαση πιο γρήγορα σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά δεδομένα. Μπορείτε να επεκτείνετε το μενού κάτω από οποιονδήποτε πίνακα και να ελέγξετε τις στήλες του πίνακα, τα κύρια και τα ξένα κλειδιά, τους περιορισμούς, τα ευρετήρια και άλλες πληροφορίες.

Υπάρχει επίσης ένα πεδίο αναζήτησης για να βρείτε αντικείμενα δέντρων, ιδιαίτερα χρήσιμα με μεγάλες βάσεις δεδομένων.

Όταν είστε ικανοποιημένοι, τα αποτελέσματα είναι αυτά που θέλετε, κάντε κλικ στην επιλογή “αποθήκευση” για να ολοκληρώσετε την επισκευή. Όπως αναφέρθηκε, δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε το επιδιορθωμένο αρχείο ως αρχείο βάσης δεδομένων. Υπάρχουν επίσης επιλογές για .csv, .html και .xls.

Εάν δημιουργείτε ένα νέο αρχείο βάσης δεδομένων, θα σας δοθούν επιλογές για τη δημιουργία μιας νέας βάσης δεδομένων ή την αποθήκευση σε μια ζωντανή βάση δεδομένων.

Για να δημιουργήσετε μια νέα βάση δεδομένων, κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής “υπάρχουσα βάση δεδομένων” και εισαγάγετε το όνομα διακομιστή / παρουσίας, επιλέξτε έναν προορισμό και κάντε κλικ στο “σύνδεση” για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Για υπάρχουσα ανάκτηση βάσης δεδομένων, κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής “ζωντανή βάση δεδομένων”, εισαγάγετε το όνομα διακομιστή / παρουσίας και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κλικ στο “σύνδεση”.

Σε κάθε περίπτωση, ο πελάτης θα σας ενημερώσει ότι το αρχείο έχει αποθηκευτεί στην επιθυμητή θέση.

Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά τη διαδικασία επιδιόρθωσης, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια μη αυτόματη λειτουργία και μια λειτουργία συχνών ερωτήσεων απευθείας από τον πελάτη, χωρίς να χρειάζεται να κατευθυνθείτε στην ηλεκτρονική βάση γνώσεων της Stellar Data Recovery. Κάντε κλικ στο “?” εικονίδιο για να κάνετε και τα δύο.

Τελικές σκέψεις

Ο στόχος αυτού του γρήγορου οδηγού ήταν να σας δείξει πόσο εύκολη μπορεί να είναι η επισκευή βάσης δεδομένων SQL με καλό λογισμικό τρίτων. Επιλέξαμε το Stellar SQL Database Repair ως παράδειγμα λόγω της απλότητας, των χαρακτηριστικών και του κατάλληλου κόστους σε σχέση με παρόμοιο λογισμικό. Μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας το λογισμικό κατεβάζοντας μια δωρεάν δοκιμή, φυσικά, για να το αξιολογήσετε μόνοι σας.

Εάν είστε τόσο ευχαριστημένοι με το λογισμικό όσο ήμασταν, μην ξεχάσετε να δείτε την κριτική μας για την Stellar Data Recovery, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση διαγραμμένων και κατεστραμμένων αρχείων στον σκληρό σας δίσκο. Το Stellar διαθέτει επίσης μια σειρά από άλλα προϊόντα, μερικά από τα οποία έχουμε παρουσιάσει σε παρόμοιους οδηγούς με αυτό:

 • Τρόπος μετατροπής αρχείων Outlook OST σε PST
 • Τρόπος μετατροπής αρχείων EDB Exchange σε PST
 • Τρόπος ανάκτησης γραμματοκιβωτίου Microsoft Exchange
 • Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων βάσης δεδομένων του Outlook

Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε σχετικά με την επιδιόρθωση αρχείων βάσης δεδομένων ή του λογισμικού Stellar, παρακάτω και θα προσπαθήσουμε να βρούμε απαντήσεις για εσάς. Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map