SpiderOak vs Dropbox: Ποιο είναι το καλύτερο για εσάς το 2020;

Μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά στην αγορά. Είναι ιδιαίτερα κουραστικό όταν δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ δύο υπηρεσιών. Τούτου λεχθέντος, εμείς στο Cloudwards.net προσπαθούμε να σας διευκολύνουμε να το κάνετε. Σε αυτό το άρθρο, θα κάνουμε ένα SpiderOak ONE εναντίον Dropbox head-to-head για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ένα.

Το Dropbox είναι μία από τις παλαιότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud και είναι στην πρώτη θέση 10 στην καλύτερη σύγκριση cloud storage. Το SpiderOak ONE δεν είναι μια σωστή υπηρεσία αποθήκευσης cloud, αλλά μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud με χώρο αποθήκευσης συγχρονισμού και επιλογές κοινής χρήσης. Στην πραγματικότητα, είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, συγκαταλέγεται μεταξύ της ασφαλέστερης αποθήκευσης cloud, και σωστά. Διαβάστε για έναν άλλο ασφαλή πάροχο στην αναθεώρηση Sync.com.

Εάν θέλετε μια αναλυτική ματιά στις υπηρεσίες, συμβουλευτείτε την ξεχωριστή κριτική SpiderOak ONE και την κριτική Dropbox.

Στους επόμενους πέντε γύρους, θα συγκρίνουμε τις υπηρεσίες και θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Στο τέλος κάθε γύρου, θα δηλώσουμε νικητή και θα ολοκληρώσουμε, επιλέγοντας την επιλογή μας για την καλύτερη συνολική εξυπηρέτηση.

1

Κόστος αποθήκευσης

Το καλό κόστος αποθήκευσης καθορίζεται από το πόσο προσφέρουν τα προγράμματα συνδρομής για τα χρήματα. Εάν μια υπηρεσία προσφέρει περισσότερα σχέδια, είναι πιο πιθανό να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Είναι υπέροχο εάν μια υπηρεσία προσφέρει επίσης δωρεάν πρόγραμμα ή δοκιμή, οπότε μπορείτε να τη δοκιμάσετε πριν εγγραφείτε. Αν ψάχνετε για μια συμφωνία, διαβάστε τις καλύτερες προσφορές μας στον οδηγό αποθήκευσης cloud.

Το SpiderOak ONE έχει τέσσερα premium σχέδια. Το πακέτο 150 GB κοστίζει 5 $ το μήνα ή 59 $ για το έτος. Το πακέτο 400 GB είναι 9 $ το μήνα ή 99 $ το χρόνο. Το τρίτο πακέτο έχει την καλύτερη αξία επειδή προσφέρει 2 TB για 12 $ ανά μήνα ή 129 $ ετησίως. Το τέταρτο πρόγραμμα σας δίνει 5 TB για 25 $ ανά μήνα ή 279 $ εάν πληρώσετε για το έτος εκ των προτέρων. Όλα σας επιτρέπουν να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων συσκευών.

Το SpiderOak ONE έχει μια δωρεάν δοκιμή 21 ημερών, η οποία είναι αρκετός χρόνος για να δοκιμάσει την υπηρεσία, αλλά δεν προσφέρει χώρο αποθήκευσης μαζί της.

Το Dropbox ξεκινά με το Basic, ένα δωρεάν πρόγραμμα που σας παρέχει αποθηκευτικό χώρο 2 GB. Ωστόσο, μπορείτε να το προσθέσετε σε προσαυξήσεις 500MB με παραπομπές. Ωστόσο, υπάρχουν δωρεάν σχέδια με περισσότερο χώρο αποθήκευσης, όπως μπορείτε να δείτε στο καλύτερο κομμάτι δωρεάν αποθήκευσης cloud.


Το Dropbox έχει δύο σχέδια για μεμονωμένους χρήστες: Plus και Professional. Το Plus κοστίζει 10 $ το μήνα για 1 TB που είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία, αλλά όχι μια από τις καλύτερες τιμές στην αγορά. Εάν πληρώσετε για το έτος, η τιμή μειώνεται στα 99 $. Σας παρέχει πρόσβαση εκτός σύνδεσης, σβήσιμο απομακρυσμένης συσκευής και υποστήριξη email προτεραιότητας.

Ο επαγγελματίας κοστίζει 20 $ το μήνα και παρέχει 2 TB αποθηκευτικού χώρου. Έχει όλα όσα έχει το Plus, καθώς και αναζήτηση πλήρους κειμένου, ιστορικό εκδόσεων 120 ημερών, υποστήριξη συνομιλίας προτεραιότητας, έξυπνο συγχρονισμό και πολλά άλλα. Ωστόσο, υπάρχουν καλύτερες τιμές για αυτό το ποσό αποθήκευσης.

Το SpiderOak ONE έχει σταθερή ευελιξία σχεδίου και τα σχέδιά του είναι καλύτερες τιμές από το Dropbox. Κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο κόστους αποθήκευσης για το SpiderOak ONE

2

Ασφάλεια και απόρρητο

Δεν υπάρχει έλλειψη κινδύνων στο Διαδίκτυο, οπότε η καλή ασφάλεια είναι απαραίτητη. Οι χάκερ δεν θα διστάσουν να στοχεύσουν τα δεδομένα σας με ransomware ή επιθέσεις man-in-the-middle. Μπορεί επίσης να προσπαθήσουν να κλέψουν τα διαπιστευτήριά σας.

Οι υπηρεσίες Cloud χρησιμοποιούν πολλές μεθόδους για την προστασία των δεδομένων σας από τέτοιες απειλές. Περιλαμβάνουν πρωτόκολλα που προστατεύουν τα δεδομένα σας κατά τη μεταφορά και κρυπτογραφήσεις που λειτουργούν σε διαμετακόμιση και σε ηρεμία. Οι αλγόριθμοι κρυπτογράφησης μπορούν να είναι AES 128-bit ή 256-bit.

Η ιδιωτική κρυπτογράφηση διασφαλίζει ότι μόνο εσείς μπορείτε να διαβάσετε τα δεδομένα σας και το πρωτόκολλο TLS προστατεύει τα δεδομένα σας κατά τη μεταφορά. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι χρήσιμος εάν κάποιος κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας.

Το SpiderOak ONE έχει ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Βοηθά στην προστασία του απορρήτου σας, αλλά εμποδίζει επίσης την υπηρεσία να μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας εάν τον χάσετε. Το SpiderOak ONE χρησιμοποιεί AES 256-bit για κρυπτογράφηση αρχείων πριν φύγει από τον υπολογιστή σας και TLS / SSL για να τα προστατεύσει κατά τη μεταφορά.

Για την περαιτέρω προστασία του απορρήτου σας, η υπηρεσία δεν διατηρεί μια κεντρική βάση δεδομένων των μεταδεδομένων αρχείων σας. Αντ ‘αυτού, δημιουργεί μια τοπική βάση δεδομένων στον υπολογιστή σας. Τα μεταδεδομένα κρυπτογραφούνται όταν γίνεται κοινή χρήση μεταξύ συσκευών, η οποία είναι μια προσέγγιση peer-to-peer που παρέχει ακόμη μεγαλύτερη προστασία απορρήτου.

Αν και οτιδήποτε θα μπορούσαν να κλέψουν οι εισβολείς κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας ισχυρούς κρυφτήρες, οι προσπάθειες ασφαλείας του SpiderOak ONE δεν τελειώνουν εκεί. Διαθέτει κέντρα δεδομένων που μπορούν να αντέξουν σε εικονικές και φυσικές επιθέσεις, σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές. Συμμορφώνονται με το SAS 70 Type II και ταξινομούνται ως Tier 3 από το Uptime Institute.

Δυστυχώς, δεν προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε νέους χρήστες, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι χρήστες παλαιού τύπου το έχουν.

spider-vs-dropbox-dropbox-security

Το Dropbox έχει κακό ιστορικό ασφάλειας, επειδή παραβιάστηκε το 2012 και συνδέθηκε με το έργο PRISM το 2013. Ωστόσο, η εταιρεία έλαβε μέτρα μετά την παράβαση και έχει πολύ καλύτερη ασφάλεια.

Χρησιμοποιεί AES 256-bit at-rest και το πρωτόκολλο TLS με AES 128-bit για την προστασία των αρχείων σας κατά τη μεταφορά. Το επίπεδο κρυπτογράφησης είναι καλό, αλλά το Dropbox αποκρυπτογραφεί τα αρχεία σας όταν φτάνουν στο κέντρο δεδομένων του για να εξαγάγει μεταδεδομένα για ευρετηρίαση και στη συνέχεια να τα κρυπτογραφεί ξανά. Τα μεταδεδομένα σας θα παραμείνουν σε απλό κείμενο σε ξεχωριστό διακομιστή. Αυτό δεν είναι το καλύτερο σενάριο για το απόρρητό σας, γι ‘αυτό εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε το Boxcryptor, ένα ιδιωτικό πρόσθετο κρυπτογράφησης. Ωστόσο, το Dropbox προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Είναι προφανές ότι το SpiderOak ONE φροντίζει πολύ καλύτερα το απόρρητό σας με την εγγενή ιδιωτική κρυπτογράφηση, πολιτική που αποτρέπει την αποθήκευση των μεταδεδομένων σας στους διακομιστές του και την προσέγγιση peer-to-peer για συγχρονισμό. Κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο ασφάλειας και απορρήτου για το SpiderOak ONE

3

Εμπειρία χρήστη

Είναι καλύτερο εάν μια υπηρεσία έχει μια ευχάριστη και απλή εμπειρία χρήστη που σας επιτρέπει να εστιάζετε στην εργασία σας αντί να χειρίζεστε την εφαρμογή. Δεν πρέπει να χρειάζεστε βοήθεια πληροφορικής, επειδή ο πάροχος διαθέτει πολύπλοκη ή ξεπερασμένη διεπαφή. Επιπλέον, οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud θα πρέπει να λειτουργούν στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, καθώς και να έχουν ελκυστικές και διαισθητικές διεπαφές.

spider-vs-dropbox-spider-web

Η διεπαφή ιστού του SpiderOak ONE διαθέτει τις περισσότερες από τις δυνατότητες που διαθέτει ο υπολογιστής-πελάτης. Περιέργως, δεν υπάρχει αρχική καρτέλα για να εμφανίζεται η δραστηριότητα του λογαριασμού σας και δεν μπορείτε να αλλάξετε το εφεδρικό σας πρόγραμμα. Μπορείτε, ωστόσο, να αποκτήσετε πρόσβαση στον χώρο συγχρονισμού Hive, καθώς και να διαχειριστείτε και να μοιραστείτε καρτέλες. Υπάρχει επίσης μια καρτέλα λογαριασμού, όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία χρέωσής σας.

spider-vs-dropbox-spider-desktop

Η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές του SpiderOak ONE είναι διαθέσιμη για Linux, macOS και Windows. Η διεπαφή του είναι χρονολογημένη και αδέξια, αλλά, χάρη στη χρησιμότητα της, είναι σαφές και εύκολο στη χρήση. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβετε μόνοι σας ορισμένα πράγματα, όπως το γεγονός ότι μπορείτε να συγχρονίσετε μόνο φακέλους που έχουν προστεθεί στο αντίγραφο ασφαλείας σας.

Οι πέντε καρτέλες στο επάνω μέρος της εφαρμογής σάς βοηθούν να την πλοηγηθείτε. Είναι “ταμπλό”, “αντίγραφο ασφαλείας”, “διαχείριση”, “συγχρονισμός” και “κοινή χρήση”.

Το “Dashboard” είναι το κέντρο ελέγχου, το “backup” σάς επιτρέπει να επιλέξετε αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και το “management” σας επιτρέπει να κατεβάσετε ή να αφαιρέσετε αρχεία από το αντίγραφο ασφαλείας.

Το “Συγχρονισμός” σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στον χώρο συγχρονισμού της κυψέλης, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τον φάκελό σας. Ο φάκελος Hive εκτελεί συγχρονισμούς σε όλες τις συσκευές σας. Δεν μπορείτε να το μετακινήσετε, αλλά μπορείτε να επιλέξετε άλλο φάκελο για λειτουργία ως συγχρονισμός. Θα προτιμούσαμε, ωστόσο, να συγχρονίσουμε οποιονδήποτε φάκελο, όχι μόνο αυτούς που υπάρχουν στο αντίγραφο ασφαλείας μας.

Το “Κοινή χρήση” σάς επιτρέπει να μοιράζεστε τα δεδομένα σας, αλλά θα το συζητήσουμε αργότερα.

Η εφαρμογή smartphone είναι εύχρηστη, αλλά έχει περιορισμένη λειτουργικότητα. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να κατεβάσετε μόνο τα αρχεία σας από αντίγραφα ασφαλείας συσκευών. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να μεταβείτε στο χώρο συγχρονισμού Hive και στο ShareRooms. Είναι διαθέσιμο για Android και iOS.

spider-vs-dropbox-dropbox-web

Η εμπειρία χρήστη του Dropbox είναι κομψή και αντικατοπτρίζει ότι η υπηρεσία ήταν στην πρώτη γραμμή αυτής της κατηγορίας από τότε που ξεκίνησε.

Ο πελάτης ιστού έχει μια ελκυστική διεπαφή, είναι ένα αεράκι για πλοήγηση και σας δείχνει πληροφορίες με σαφή τρόπο. Μεταφορά και απόθεση και άλλα χαρακτηριστικά το καθιστούν ρευστό και ευχάριστο.

spider-vs-dropbox-dropbox-desktop

Ο υπολογιστής-πελάτης της επιφάνειας εργασίας είναι επίσης εύχρηστος και αποτελείται από ένα εικονίδιο δίσκου συστήματος και ένα φάκελο συγχρονισμού. Τρέχει σε Windows, macOS και Linux. Το εικονίδιο του δίσκου συστήματος εμφανίζει τις ειδοποιήσεις σας, σας επιτρέπει να μεταβείτε γρήγορα στο φάκελο συγχρονισμού, να ξεκινήσετε τον υπολογιστή-πελάτη ιστού και να ορίσετε τις προτιμήσεις σας.

spider-vs-dropbox-dropbox-mobile

Η εφαρμογή για κινητά είναι επίσης απλή στη χρήση και λειτουργεί σε Android και iOS. Σας επιτρέπει να ανεβάζετε αυτόματα φωτογραφίες και βίντεο από το τηλέφωνό σας και μπορείτε να πατάτε «φωτογραφίες» για ταχύτερη πρόσβαση στις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε αρχεία για πρόσβαση εκτός σύνδεσης και να λάβετε ειδοποιήσεις.

Η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές του SpiderOak ONE δεν είναι τόσο εύκολη στη χρήση ή τόσο απλή όσο το Dropbox. Και οι δύο εφαρμογές για κινητά είναι διαισθητικές, αλλά το Dropbox έχει περισσότερες δυνατότητες, όπως αποθήκευση αρχείων εκτός σύνδεσης, επιλογή τύπων φωτογραφιών και αυτόματες μεταφορτώσεις για φωτογραφίες και βίντεο. Η σύγκριση στις εφαρμογές ιστού είναι παρόμοια – το Dropbox είναι πιο φιλικό προς το χρήστη, έχει περισσότερες δυνατότητες και δεν αισθάνεται αδέξια.

Γύρος: Σημείο εμπειρίας χρήστη για το Dropbox

4

Μοιρασιά

Μόλις τα αρχεία σας είναι συνδεδεμένα, πιθανότατα θα τα μοιραστείτε. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι εύκολο και γρήγορο και θα πρέπει να είστε σε θέση να μεταβείτε απευθείας στα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, άτομα και ομάδες. Θα πρέπει επίσης να λάβετε κατάλληλα στοιχεία ελέγχου περιεχομένου, ώστε να μπορείτε να περιορίσετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση με προστασία με κωδικό πρόσβασης, ημερομηνίες λήξης και δικαιώματα.

spider-vs-dropbox-spider-share

Το SpiderOak ONE μπορεί να δημιουργήσει μια διεύθυνση URL που οδηγεί σε οποιοδήποτε αρχείο, αλλά θα είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να λήξει αυτόματα μετά από τρεις ημέρες. Ένας καλύτερος τρόπος για κοινή χρήση είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “ShareRoom”.

Σας επιτρέπει να μοιράζεστε φακέλους με όποιον θέλετε. Κάθε ShareRoom έχει μια μοναδική διεύθυνση URL που μπορείτε να προστατεύσετε περαιτέρω με έναν κωδικό πρόσβασης. Όσοι έχουν πρόσβαση στο ShareRoom σας μπορούν να κατεβάσουν αρχεία σε φακέλους που σχετίζονται με αυτό. Αν και είναι ένας ασφαλής τρόπος κοινής χρήσης των αρχείων και των φακέλων σας, έχουμε συνηθίσει στις πιο φιλικές προς το χρήστη λύσεις που παρέχουν άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, όπως το Dropbox.

Όταν θέλετε να μοιραστείτε ένα αρχείο ή φάκελο με το Dropbox, δημιουργείτε έναν σύνδεσμο για αυτό. Μπορείτε να το στείλετε μέσω email ή να το αντιγράψετε και να το στείλετε χειροκίνητα. Για την προστασία του συνδέσμου, μπορείτε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης, ημερομηνία λήξης ή απενεργοποίηση λήψεων. Για φακέλους, μπορείτε να ορίσετε δικαιώματα σε “επεξεργασία” ή “προβολή”. Υπάρχει μια σελίδα που σας δείχνει τι έχετε μοιραστεί επίσης.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κοινή χρήση από τον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας. Η δυνατότητα αιτήματος αρχείων σάς επιτρέπει να προσκαλέσετε άλλους, ακόμη και αυτούς που δεν χρησιμοποιούν το Dropbox, να ανεβάσετε αρχεία στο φάκελό σας. Το “Showcase” σάς επιτρέπει να μοιράζεστε τα αρχεία σας σε μια επαγγελματική σελίδα, η οποία είναι μια ωραία προσθήκη. Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος άμεσης κοινοποίησης στα κοινωνικά δίκτυα.

Το Dropbox καθιστά απλή και εύκολη την κοινή χρήση περιεχομένου και διαθέτει ισχυρές επιλογές ελέγχου περιεχομένου. Αυτό είναι αρκετό για να κερδίσει το SpiderOak ONE σε αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο κοινής χρήσης για το Dropbox

5

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Θα εξετάσουμε επίσης λειτουργίες που υπερβαίνουν το βασικό σύνολο αυτής της σύγκρισης. Μερικά παραδείγματα είναι η προεπισκόπηση και η αναπαραγωγή πολυμέσων, η ενσωμάτωση με εφαρμογές τρίτων και τα εργαλεία παραγωγικότητας.

Το SpiderOak ONE είναι περισσότερο υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας παρά αποθήκευση, η οποία είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό για τους σκοπούς αυτού του αγώνα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων εξωτερικών συσκευών, κάτι που είναι βολικό αν έχετε πολλές. Ωστόσο, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του smartphone σας.

Μια άλλη χρήσιμη λειτουργία είναι η έκδοση, η οποία διατηρεί προηγούμενες εκδόσεις των αρχείων σας όταν κάνετε μια αλλαγή. Οι νέες εκδόσεις αρχείων αποθηκεύουν μόνο τα δεδομένα που έχουν αλλάξει από τις προηγούμενες εκδόσεις για εξοικονόμηση χώρου. Μπορείτε να διαγράψετε εκδόσεις που δεν χρειάζεται να μειώσετε ακόμη περισσότερο τον χώρο που χρειάζονται.

Όταν διαγράφετε αρχεία, αποστέλλονται στον διαγραμμένο κάδο αντικειμένων του SpiderOak ONE. Μπορείτε να φτάσετε εκεί χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, το οποίο πρέπει να κάνετε για να διαγράψετε πραγματικά τα αρχεία. Διαφορετικά, θα παραμείνουν εκεί. Στην τεχνολογία, αυτό ονομάζεται απεριόριστη διατήρηση αρχείων.

spider-vs-dropbox-dropbox-χαρακτηριστικά

Το Dropbox ενσωματώνεται στο Office Online, επιτρέποντάς σας να συνεργάζεστε σε έγγραφα. Σας δίνει επίσης μια αξιοπρεπή εφαρμογή λήψης σημειώσεων που ονομάζεται Dropbox Paper, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας για το Dropbox Paper. Εάν χρειάζεστε ένα με λίγο περισσότερη γροθιά, σας προτείνουμε να διαβάσετε το καλύτερο άρθρο για τις εφαρμογές λήψης σημειώσεων.

Μπορείτε επίσης να παίξετε μουσική και βίντεο με το Dropbox. Το εγγενές πρόγραμμα αναπαραγωγής δεν είναι υπέροχο, αλλά υπάρχουν πολλά καλά που ενσωματώνονται στην υπηρεσία. Εξαιτίας αυτού, το Dropbox βρίσκεται στη λίστα με τα καλύτερα αποθηκευτικά cloud για βίντεο.

Ο επιλεκτικός συγχρονισμός είναι διαθέσιμος, αλλά μας αρέσει περισσότερο η βελτιωμένη έκδοση που ονομάζεται “έξυπνος συγχρονισμός”. Σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό για έναν φάκελο, αλλά εξακολουθείτε να τον βλέπετε στο φάκελο συγχρονισμού. Αυτό φαίνεται μικρό, αλλά, με αυτό, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ιστού για να μάθετε πού βρίσκονται τα αρχεία σας.

Το SpiderOak ONE και το Dropbox διαθέτουν δυνατότητες που εμπλουτίζουν την εμπειρία σας στο cloud. Το SpiderOak ONE σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας, να χρησιμοποιείτε την έκδοση και να διατηρείτε τα διαγραμμένα αρχεία σας επ ‘αόριστον. Το Dropbox ενσωματώνεται στο Office Online, έχει αναπαραγωγή πολυμέσων και σας επιτρέπει να τραβάτε σημειώσεις σε συνδυασμό με αρχεία πολυμέσων με την εφαρμογή σημειώσεων.

Αυτή η κατηγορία εξαρτάται από το τι χρειάζεστε περισσότερο, αλλά το Dropbox κάνει καλύτερη δουλειά στην παραγωγικότητα και έχει αναπαραγωγή πολυμέσων, γι ‘αυτό το βραβεύουμε σε αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο πρόσθετων δυνατοτήτων για το Dropbox

6

Η ετυμηγορία

Τα μαθηματικά είναι ξεκάθαρα: Το Dropbox έχει τρεις νίκες, ενώ το SpiderOak ONE έχει μόνο δύο. Ενώ το SpiderOak ONE έχει ισχυρότερη ασφάλεια, φροντίζει καλύτερα το απόρρητό σας και τα σχέδιά του προσφέρουν πολύ καλύτερη αξία, το Dropbox μοιράζεται πιο εύκολα, έχει περισσότερες δυνατότητες παραγωγικότητας και μια διαισθητική εμπειρία χρήστη.

Δεν είναι όμως απλή προσθήκη. Οι χρήστες που χρειάζονται καλή αξία και ασφάλεια θα πρέπει να πάνε με το SpiderOak ONE, ειδικά υπό το φως των παραβιάσεων που έχει υποστεί το Dropbox στο παρελθόν. Όσοι θέλουν μια υβριδική λύση που τους επιτρέπει να διαχειριστούν ταυτόχρονα την αποθήκευση και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud, θα πρέπει επίσης να εξετάσουν το SpiderOak. 

Τι πιστεύετε για αυτήν τη σύγκριση; Σας βοήθησε να αποφασίσετε; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me