Πώς να επεξεργαστείτε ένα PDF το 2020 γρήγορα και αποτελεσματικά

Η επεξεργασία ενός .pdf μπορεί να είναι δύσκολη. Αν και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για γρήγορη συλλογή και δημοσίευση πληροφοριών, δεν είναι μια μορφή αρχείου που μπορείτε να επεξεργαστείτε έξω από το κουτί. Σε αντίθεση με ένα έγγραφο του Microsoft Office, ένα .pdf δεν έχει σχεδιαστεί για επεξεργασία, γι ‘αυτό χρειάζεστε τα κατάλληλα εργαλεία για να τροποποιήσετε το περιεχόμενο.


Μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα σας δείξει πολλές επιλογές επεξεργασίας για έγγραφα .pdf. Μερικά είναι αρκετά ακριβά, αλλά οι φθηνοί ή δωρεάν συντάκτες προσφέρουν μόνο βασικές δυνατότητες και δεν μετατρέπουν αρχεία με ακρίβεια. Πολλοί δεν μπορούν να επεξεργαστούν το κείμενο ή τα γραφικά σε ένα .pdf, αλλά σας επιτρέπουν να προσθέσετε σχόλια χρησιμοποιώντας κολλώδεις σημειώσεις σε στυλ σημείωσης ή πλαίσια κειμένου και γραμμές πάνω από τα περιεχόμενα του αρχείου.

Ορισμένοι συντάκτες λειτουργούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας, αλλά δεν διαθέτουν τόσες δυνατότητες με τους αντίστοιχους υπολογιστές τους. Επιπλέον, εκθέτουν τα αρχεία σας στο Διαδίκτυο, κάτι που μπορεί να σας απασχολεί, ειδικά εάν περιέχουν εμπιστευτικό ή ευαίσθητο περιεχόμενο. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να κρυπτογραφήσετε τη σύνδεσή σας για επιπλέον ασφάλεια.

Ένας καλός επεξεργαστής .pdf θα σας επιτρέψει να μετακινήσετε, να αλλάξετε, να διαγράψετε και να προσθέσετε περιεχόμενο στο έγγραφο. Θα διατηρήσει επίσης τις τροποποιήσεις σας ανέπαφες, ώστε κανένας άλλος να μην μπορεί να τις αλλάξει, εκτός εάν έχουν εξίσου καλό εργαλείο.

Οι βασικές τεχνικές είναι παρόμοιες σε όλους τους συντάκτες .pdf, αλλά οι διεπαφές τους είναι διαφορετικές. Ωστόσο, μπορείτε να επεξεργαστείτε το ίδιο έγγραφο .pdf σε περισσότερα από ένα εργαλεία. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα για να επεξεργαστείτε το κείμενο και άλλο για να επεξεργαστείτε φόρμες, να ενημερώσετε εικόνες ή να καταργήσετε σελίδες. 

Πώς να επεξεργαστείτε ένα PDF

Από προεπιλογή, τα έγγραφα .pdf ανοίγουν στο Adobe Acrobat. Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε το αρχείο απευθείας από το πρόγραμμα Acrobat, δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

 1. Ανοίξτε το Adobe Acrobat
 2. Επιλέξτε “αρχείο” και, στη συνέχεια, “ανοίξτε …”
 3. Επιλέξτε το αρχείο .pdf από το παράθυρο του εγγράφου και κάντε κλικ στο “άνοιγμα”
 4. Στη δεξιά γραμμή εργαλείων, κάντε κλικ στην επιλογή “επεξεργασία PDF”. Με το Acrobat, μπορείτε να επεξεργαστείτε, να αντικαταστήσετε ή να προσθέσετε κείμενο, να διορθώσετε τυπογραφικά λάθη, να προσαρμόσετε ευθυγραμμίσεις, να αλλάξετε γραμματοσειρές και μεγέθη γραμματοσειρών, να προσθέσετε υπεργράφους ή συνδρομητές και να αλλάξετε το μέγεθος των παραγράφων ή του κειμένου
 5. Βρείτε το κείμενο που θέλετε να επεξεργαστείτε και τοποθετήστε το δρομέα σε αυτό
 6. Στο επάνω μέρος της δεξιάς γραμμής εργαλείων, κάντε κλικ στο “μορφή” για να επεξεργαστείτε το κείμενό σας. Για εικόνες, τοποθετήστε τον κέρσορα στην εικόνα που θέλετε να επεξεργαστείτε και κάντε κλικ στην επιλογή “αντικείμενα” στη δεξιά γραμμή εργαλείων

Σημείωση: Αυτά τα βήματα ισχύουν για τα Acrobat X και XI. Τα παλαιότερα προϊόντα Acrobat απαιτούν να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “εργαλεία” στην επάνω δεξιά πλευρά της γραμμής πλοήγησης και, στη συνέχεια, επιλέξτε “επεξεργασία κειμένου & εικόνες. “

Οι καλύτεροι συντάκτες PDF

Θα σας δώσουμε τρεις επιλογές για να επεξεργαστείτε έγγραφα .pdf όταν πρέπει να κάνετε σημαντικές αλλαγές και θα τα εξετάσουμε ένα προς ένα, ξεκινώντας από το Adobe Acrobat.

Adobe Acrobat DC

Το Adobe Acrobat DC είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας μετάβασης στο .pdf. Μπορείτε να προσθέσετε μια παράγραφο με ένα κλικ ή να πατήσετε, να διορθώσετε τυπογραφικά λάθη, να αναδιατάξετε σελίδες ή ακόμη και να περικόψετε ή να αλλάξετε φωτογραφίες.

Διαθέτει εργαλεία επεξεργασίας πλήρους σελίδας που προσαρμόζουν αυτόματα τις παραγράφους όταν προσθέτετε κείμενο σε μια σελίδα και προσαρμόζετε τη μορφή όταν προσθέτετε γραμμές σε λίστες με κουκκίδες. Ο αυτόματος ορθογραφικός έλεγχος διασφαλίζει ότι οι τροποποιήσεις σας είναι σωστές, ενώ το εργαλείο “εύρεση και αντικατάσταση” διορθώνει κάθε παρουσία μιας φράσης ή ημερομηνίας που πρέπει να ενημερώσετε.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που δεν προσφέρει άλλη εφαρμογή είναι η δυνατότητα αντιστοίχισης γραμματοσειρών σε σαρωμένες εικόνες. Το κάνει αυτό χρησιμοποιώντας οπτική αναγνώριση χαρακτήρων και δημιουργεί μια γραμματοσειρά από τους χαρακτήρες που βρίσκει. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενο σε σαρωμένες εικόνες χρησιμοποιώντας την ίδια γραμματοσειρά, ανεξάρτητα από την ηλικία της γραμματοσειράς.

Χάρη στην εφαρμογή Acrobat Reader για κινητά, μπορείτε να επεξεργαστείτε το .pdf από ένα iPad και να απολαύσετε τα οφέλη της απομακρυσμένης εργασίας. Μια δωρεάν δοκιμαστική επταήμερη είναι διαθέσιμη αν θέλετε να δοκιμάσετε τις ισχυρές δυνατότητες του Acrobat DC, αλλά φροντίστε να την ακυρώσετε πριν τελειώσει επειδή θα χρεωθείτε για αυτήν διαφορετικά.

Αν και είναι ακριβό, τα χαρακτηριστικά του Acrobat DC είναι δύσκολο να ξεπεραστούν. Η Adobe κατέχει την αγορά επεξεργασίας φωτογραφιών και αν σας ενδιαφέρει, ο καλύτερος οδηγός λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών κατατάσσεται στις καλύτερες επιλογές. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε καλά αποτελέσματα από φθηνότερες επιλογές, επειδή οι βασικές τεχνικές είναι παρόμοιες σε όλους τους εκδότες .pdf.

Microsoft Word

Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε το Acrobat DC, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Word για να επεξεργαστείτε το αρχείο .pdf. Εάν διαθέτετε το Microsoft Word 2013, 2016 ή 2019, μπορείτε να ανοίξετε το .pdf στο πρόγραμμα και να το μετατρέψετε σε επεξεργάσιμο έγγραφο του Word. 

Μόλις ολοκληρώσετε τις αλλαγές, μπορείτε να αποθηκεύσετε ξανά το έγγραφο ως αρχείο .pdf.

Τρόπος χρήσης ενός μετατροπέα PDF

Ένας μετατροπέας .pdf σάς βοηθά να μετατρέψετε αρχεία .pdf σε διαφορετικές αλλά επεξεργάσιμες μορφές, ώστε να μπορείτε να επεξεργαστείτε το περιεχόμενό τους. Αυτό σημαίνει ότι το έγγραφο δεν θα είναι πλέον .pdf, αλλά θα ανοίγει σε προγράμματα επεξεργασίας εγγράφων, όπως το Microsoft Word.

Σε σύγκριση με τη χρήση ενός προγράμματος επεξεργασίας .pdf, ένας μετατροπέας είναι πιο άνετος και εξοικειωμένος και μπορεί να σας εξοικονομήσει ώρες χρόνου και προσπάθειας. Ο ευκολότερος τρόπος για να αλλάξετε ή να εξαγάγετε κείμενο ή εικόνες είναι να μετατρέψετε το .pdf σε έγγραφο του Word και, στη συνέχεια, να το ανοίξετε με το λογισμικό γραφείου που προτιμάτε.

Πολλά προγράμματα μπορούν να κάνουν τη δουλειά διατηρώντας παράλληλα την αρχική μορφοποίηση. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα ίδια, επειδή μερικά δίνουν πιο ακριβή αποτελέσματα από άλλα.

Ενδέχεται να μην μπορείτε να αγοράσετε συνδρομή στο Acrobat DC και πιθανώς να μην διαθέτετε το Microsoft Word 2013, 2016 ή 2019. Ωστόσο, οι διαδικτυακοί συντάκτες .pdf είναι πάντοτε διαθέσιμοι, και ορισμένοι είναι δωρεάν. 

Ένας από τους καλύτερους δωρεάν μετατροπείς .pdf είναι το Smallpdf. Όχι μόνο μπορεί να μετατρέψει το αρχείο .pdf σε διαφορετική, επεξεργάσιμη μορφή, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσθέσετε κείμενο ή εικόνες στο έγγραφό σας. Ακολουθούν τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να χρησιμοποιήσετε το Smallpdf για να επεξεργαστείτε το .pdf.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να επεξεργαστείτε το έγγραφο .pdf με το Smallpdf: να το μετατρέψετε σε ένα επεξεργάσιμο έγγραφο του Word και, στη συνέχεια, να κάνετε τις αλλαγές σας σε αυτό ή να επεξεργαστείτε το αρχείο στο διαδίκτυο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Smallpdf για να μετατρέψετε ένα PDF σε έγγραφο του Word

Μεταβείτε στον ιστότοπο Smallpdf και επιλέξτε τον τύπο μετατροπής που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Σε αυτήν την περίπτωση, κάντε κλικ στο “PDF σε Word”.

smallpdf-edit-pdf-convert-pdf-word

Ανεβάστε το έγγραφο .pdf που θέλετε να μετατρέψετε σε Word.

smallpdf-edit-pdf-convert-pdf-word-upload

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετατροπής.

Θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι το αρχείο έχει μετατραπεί σε έγγραφο του Word. Μπορείτε να κατεβάσετε το επεξεργάσιμο έγγραφο του Word, να το στείλετε ως σύνδεσμο μέσω Gmail εάν θέλετε να το μοιραστείτε με άλλους ή να το αποθηκεύσετε στο Dropbox ή στο Google Drive για επεξεργασία αργότερα.

Κάντε κλικ στο έγγραφο του Word για να το ανοίξετε και κάντε τις αλλαγές σας. 

Κάντε κλικ στο “αρχείο” και, στη συνέχεια, “αποθήκευση ως …” και επιλέξτε PDF για να μετατρέψετε το έγγραφο του Word σε ένα .pdf.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Smallpdf για να επεξεργαστείτε ένα PDF

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Smallpdf ως διαδικτυακό πρόγραμμα επεξεργασίας .pdf εάν δεν θέλετε να μετατρέψετε το .pdf σε επεξεργάσιμη μορφή. 

Ανοίξτε το Smallpdf και επιλέξτε “επεξεργασία PDF”.

smallpdf-edit-pdf-smallpdf

Ανεβάστε το έγγραφο .pdf που θέλετε να επεξεργαστείτε.

smallpdf-edit-pdf-συντάκτης

Ένα μενού με διαφορετικά εργαλεία επεξεργασίας θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος της οθόνης. 

smallpdf-edit-pdf-editor-μενού

Μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, εικόνες ή σχήματα. Σας επιτρέπει επίσης να σχεδιάσετε διαφορετικές φόρμες στο έγγραφο .pdf.

smallpdf-edit-pdf-editor-add-text

Μόλις ολοκληρώσετε τις αλλαγές που θέλετε, κάντε κλικ στο κουμπί “φινίρισμα” στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης σας

smallpdf-edit-pdf-editor-finish

Το επεξεργασμένο έγγραφό σας είναι τώρα έτοιμο. Μπορείτε να το κατεβάσετε, να το μοιραστείτε με άλλους ή να το αποθηκεύσετε στο Dropbox ή στο Google Drive

smallpdf-edit-pdf-editor-edited

Τελικές σκέψεις

Η επεξεργασία ενός .pdf μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά δεν είναι αδύνατο. Με τα σωστά εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας, μπορείτε να επεξεργαστείτε αρχεία .pdf τόσο εύκολα όσο τα έγγραφα του Word, είτε πρέπει να κάνετε μερικές γρήγορες τροποποιήσεις ή περαιτέρω αλλαγές.

Το Adobe Acrobat DC είναι αρκετά ακριβό, αλλά κάνει τη δουλειά. Ένας επεξεργαστής .pdf, όπως το Smallpdf, θα προσφέρει μόνο βασικές δυνατότητες επεξεργασίας και δεν θα παρέχει απαραίτητα ακριβείς μετατροπές αρχείων. Από την άλλη πλευρά, το Microsoft Word είναι μια φθηνότερη, ταχύτερη μέθοδος που σας εξοικονομεί την ατελείωτη ταλαιπωρία των άλλων δύο επιλογών.

Θα θέλαμε να ακούσουμε τις συμβουλές και τις προτάσεις σας σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας ενός .pdf. Μοιραστείτε τα μαζί μας στα σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map