pCloud vs MEGA: Ασφαλής δωρεάν χώρος αποθήκευσης για όλους το 2020

Όσον αφορά τις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που εστιάζουν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, ξεχωρίζουν δύο ονόματα: το pCloud και το MEGA. Εάν το όνομα Kim Dotcom σημαίνει κάτι για εσάς, τότε μάλλον είστε ήδη εξοικειωμένοι με τη MEGA, τη λύση αποθήκευσης cloud που ιδρύθηκε από αυτόν τον πολύχρωμο απόρρητο που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής (αν και ο μεγάλος άντρας έχει από καιρό εγκαταλείψει την εταιρεία).


Οι άλλες συγκρίσεις αποθήκευσης cloud θα σας δείξουν ότι είμαστε και μεγάλοι θαυμαστές του pCloud. Τόσο το pCloud όσο και το MEGA προσφέρουν κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης για να διατηρήσουν τα δεδομένα σας ασφαλή, αν και αυτό κοστίζει λίγο επιπλέον με μια συνδρομή pCloud. Και τα δύο είναι αρκετά εύκολο στη χρήση, αλλά το pCloud έχει κάποιες ανώτερες δυνατότητες συγχρονισμού.

Διαβάστε παρακάτω καθώς ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο pCloud vs MEGA για να δούμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτήν την κριτική σύγκρισης.

Ρύθμιση μιας μάχης: pCloud εναντίον MEGA

Η σύγκριση διαφορετικών υπηρεσιών αποθήκευσης cloud μπορεί να είναι μια πρόκληση, διότι κανένα από τα δύο προϊόντα δεν είναι ακριβώς όμοια. Για να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα, θα ρίξουμε μια ματιά στο pCloud και το MEGA σε αρκετούς γύρους. Σε κάθε γύρο, βάζουμε τους δύο παρόχους μας από κοινού σε μια σημαντική πτυχή της αποθήκευσης στο cloud. 

Ο πάροχος που κερδίζει το γύρο παίρνει έναν βαθμό και αν είναι ισοπαλία, οι πόντοι μοιράζονται. Στο τέλος του άρθρου, θα συγκεντρώσουμε τους πόντους για να βρούμε τον συνολικό νικητή.

1

Τιμή

Και οι δύο πάροχοι προσφέρουν δωρεάν χώρο αποθήκευσης και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που τις τοποθετούν στη λίστα των καλύτερων δωρεάν υπηρεσιών αποθήκευσης cloud. Παίρνετε 10 GB αποθηκευτικού χώρου δωρεάν με το pCloud, ενώ το MEGA διαθέτει 50 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για τους χρήστες του. Ωστόσο, καμία προσφορά δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα πλήρη 10 GB με το pCloud, θα πρέπει να το ξεκλειδώσετε. Παρόλο που 2 GB αποθηκευτικού χώρου είναι άμεσα διαθέσιμα, μπορείτε να ξεκλειδώσετε τα επόμενα 5 GB επιβεβαιώνοντας το email σας, ανεβάζοντας ένα αρχείο στο cloud, εγκαθιστώντας την εφαρμογή για υπολογιστές και κινητές συσκευές και ενεργοποιώντας τη λειτουργία αυτόματης μεταφόρτωσης φωτογραφιών. 

Το τελικό 3GB είναι διαθέσιμο αφού αρχίσετε να προσκαλείτε άλλους χρήστες στο pCloud, αλλά θα λάβετε τον επιπλέον αποθηκευτικό χώρο μόνο εάν εγγραφούν. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική pCloud για να μάθετε περισσότερα.

Η MEGA προσφέρει επίσης δωρεάν χώρο αποθήκευσης για τους πελάτες: 50 GB δωρεάν κατά την εγγραφή λογαριασμού. Ωστόσο, τα 35 GB λήγουν μετά από μόλις 30 ημέρες, ανεξάρτητα από το τι κάνετε. Μπορείτε να κερδίσετε 20 GB για την εγκατάσταση της εφαρμογής για επιτραπέζιους υπολογιστές και επιπλέον 15 GB για την εγκατάσταση της εφαρμογής για κινητά, αλλά και τα δύο αυτά μπόνους λήγουν μετά από 180 ημέρες. 

Ακόμα και τα 10 GB που έχετε για να προσκαλέσετε άλλα άτομα να λάβουν μέρος λήγουν μετά από ένα χρόνο. Στην πραγματικότητα, το ποσό του δωρεάν χώρου αποθήκευσης που δεν περιορίζεται στο χρόνο ισούται με 15 GB. Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα αξιοπρεπές ποσό και σίγουρα βελτιώνεται στο δωρεάν όριο του pCloud, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί βρόχοι για να περάσετε για να κερδίσετε περισσότερα.

Για πληρωμένο χώρο αποθήκευσης, το pCloud προσφέρει δύο προσωπικά πακέτα με την επιλογή να πληρώνετε μηνιαία ή ετησίως ή να πραγματοποιείτε μια εφάπαξ ισόβια πληρωμή. Το πακέτο Premium διαθέτει 500 GB αποθηκευτικού χώρου. Η μηνιαία επιλογή κοστίζει 4,99 $ ανά μήνα, η ετήσια πληρωμή κοστίζει ισοδύναμο 3,99 $ κάθε μήνα και η συνδρομή διάρκειας ζωής ανέρχεται σε 175 $ συνολικά.

Το κορυφαίο πακέτο, Premium Plus, διαθέτει 2 TB αποθηκευτικού χώρου. Η μηνιαία επιλογή κοστίζει 9,99 $ ανά μήνα, η ετήσια πληρωμή κοστίζει ισοδύναμο 7,99 $ κάθε μήνα και η συνδρομή διάρκειας ζωής κοστίζει 350 $ συνολικά. 

Παρόμοια προγράμματα είναι διαθέσιμα με τη MEGA, η οποία προσφέρει τέσσερα προσωπικά προγράμματα επί πληρωμή. Αυτές οι τιμές είναι σε ευρώ, επομένως οι τιμές ενδέχεται να κυμαίνονται, με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία.

Τη στιγμή της δημοσίευσης, το MEGA Pro Lite έχει 400 GB χώρου για περίπου 5,55 $ το μήνα, το Pro 1 είναι περίπου 11,11 $ για 2 TB, το Pro 2 είναι περίπου 22,23 $ για 8 TB και το Pro 3 είναι περίπου 33,36 $ για 16 TB. Κερδίζετε δύο επιπλέον μήνες δωρεάν εάν πληρώσετε για ένα ολόκληρο έτος εκ των προτέρων. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι λαμβάνετε με κάθε επίπεδο στην αναθεώρηση MEGA.

pCloud vs MEGA Business Pricing

Και οι δύο πάροχοι προσφέρουν επίσης αποθήκευση cloud για επιχειρήσεις. Το επιχειρηματικό σχέδιο του pCloud είναι 9,99 $ ανά μήνα για 1 TB αποθηκευτικού χώρου ανά χρήστη, αν και χρειάζεστε τουλάχιστον τρεις χρήστες για να εγγραφείτε. Η ετήσια πληρωμή μειώνει αυτό στα 7,99 $ ανά χρήστη ανά μήνα. Ένα πραγματικό όφελος του επιχειρηματικού σχεδίου είναι ότι περιλαμβάνει το pCloud Crypto για κάθε χρήστη – θα μιλήσουμε για αυτήν τη λειτουργία αργότερα.

Η MEGA διαθέτει επίσης μόνο ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Το MEGA για επιχειρήσεις κοστίζει περίπου 11 $ ανά μήνα για κάθε χρήστη και, όπως το pCloud, έχει ελάχιστη πολιτική τριών χρηστών. Προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, αλλά μόνο για “γνήσιους επιχειρηματικούς σκοπούς” με μια πολιτική ορθής χρήσης που θα ξεκινήσει εάν χρησιμοποιείτε περισσότερο χώρο αποθήκευσης σε σύγκριση με τον μέσο επιχειρηματικό χρήστη MEGA. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη απεριόριστη επιλογή αποθήκευσης για το pCloud, οπότε αν ψάχνετε για απεριόριστο χώρο και το MEGA δεν σας ενδιαφέρει, ρίξτε μια ματιά σε ανταγωνιστές όπως το Dropbox Business και το Box στο καλύτερο απεριόριστο άρθρο αποθήκευσης cloud.

Η σύγκριση του like-for-like με τις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud είναι πάντα μια πρόκληση, αλλά και οι δύο πάροχοι προσφέρουν ένα πακέτο 2TB που λειτουργεί λίγο φθηνότερα με το pCloud. Αν και η MEGA προσφέρει περισσότερο δωρεάν χώρο αποθήκευσης, οι επιβραβεύσεις με περιορισμένο χρόνο είναι αρκετά συγκεχυμένες. Είναι μια στενή κλήση, αλλά το pCloud κάνει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο τιμής για το pCloud

Λογότυπο pCloud
Λογότυπο MEGA

2

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Η πιο ασφαλής αποθήκευση cloud απαιτεί κάτι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης. Με αυτό, τα αρχεία που αποθηκεύετε είναι κρυπτογραφημένα και ο πάροχος αποθήκευσης cloud δεν διαθέτει εγγραφή του κλειδιού για την αποκρυπτογράφηση τους. παραμένει στα χέρια σας μόνο. Χωρίς το κλειδί, δεν υπάρχει τρόπος για κανέναν εκτός από εσάς να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας. 

Ακόμα κι αν ο πάροχος υποχρεωθεί να παραδώσει τα δεδομένα σας στις αρχές, αυτά τα δεδομένα είναι άχρηστα χωρίς το κλειδί αποκρυπτογράφησής σας. Για το λόγο αυτό, όσον αφορά την ασφάλεια, τόσο το MEGA όσο και το pCloud προσφέρουν το σωστό είδος λύσεων.

pcloud-crypto

Η MEGA χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης για όλα τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν βαθμίδας, που σημαίνει ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα με έναν πάροχο μηδενικής γνώσης: δεν μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας για εσάς, καθώς αυτό θα απαιτούσε το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων σας.

Ως λύση, το MEGA σας παρέχει ένα κλειδί ανάκτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν τον ξεχάσετε. Αν το χάσετε, ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος πίσω και τα δεδομένα σας χάνονται. Θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε έναν καλό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης όπως το Dashlane για να αποθηκεύσετε αυτό το κλειδί. Ελέγξτε τη λίστα με τις καλύτερες επεκτάσεις διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για εναλλακτικές λύσεις.

Παρόλο που το pCloud προσφέρει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, πρέπει να το πληρώσετε (εκτός αν είστε επαγγελματικός χρήστης). Με την επωνυμία pCloud Crypto, σας επιτρέπει να κρυπτογραφείτε μερικά ή όλα τα αρχεία σας χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης. Κοστίζει 4,99 $ επιπλέον το μήνα ή περίπου 3,99 $ το μήνα για το ετήσιο πρόγραμμα, με χρέωση 125 $ για πρόσβαση σε όλη τη ζωή.

Απόρρητο pCloud και MEGA

Το pCloud εδρεύει στην Ελβετία, μια χώρα με μερικούς από τους καλύτερους νόμους περί απορρήτου cloud στον κόσμο. Ωστόσο, διαθέτει διακομιστές στις ΗΠΑ, επομένως τα δεδομένα σας ενδέχεται να εμπίπτουν σε πολύ λιγότερο φιλικούς προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής νόμους των ΗΠΑ. Ένας καλός τρόπος για αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε το pCloud Crypto ή να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία μόνοι σας χρησιμοποιώντας το Boxcryptor (δείτε την κριτική μας στο Boxcryptor).

Εάν χρησιμοποιείτε το pCloud Crypto, τότε τα δεδομένα σας είναι ασφαλή από αδιάκριτα μάτια. Ωστόσο, εάν δεν χρησιμοποιείτε το pCloud Crypto, τότε το pCloud μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας και μπορεί να το κάνει για να διασφαλίσει ότι δεν παραβιάζετε κανέναν από τους όρους του. Λάβετε υπόψη αυτό εάν ανησυχείτε για το απόρρητο.

Ως η αποκαλούμενη «εταιρεία απορρήτου», η MEGA επικεντρώνεται αναμφίβολα στο απόρρητο των χρηστών. Όλοι οι διακομιστές του βρίσκονται σε αρκετά φιλικές προς το απόρρητο τοποθεσίες – συμπεριλαμβανομένων της Νέας Ζηλανδίας, του Καναδά και του Λουξεμβούργου – χωρίς διακομιστές στο έδαφος των ΗΠΑ.

Οι Ευρωπαίοι χρήστες συμμετέχουν στους ισχυρούς κανόνες προστασίας δεδομένων του GDPR, αλλά η MEGA το κάνει αυτό ένα βήμα παραπέρα και εφαρμόζει τους ίδιους κανόνες σε όλους τους χρήστες, ακόμη και σε αυτούς που ζουν εκτός ΕΕ.

Και οι δύο πάροχοι προσφέρουν καλή ασφάλεια, ο καθένας τον κατατάσσει στη λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες cloud μηδενικής γνώσης. Το pCloud Crypto είναι μια καλή λύση, αλλά το MEGA προσφέρει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης ως στάνταρ και χωρίς επιπλέον κόστος. Το MEGA έχει επίσης καλύτερο απόρρητο, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλέστερα από αιτήματα κρατικών υπηρεσιών.

Το pCloud είναι εξαιρετικό τόσο για την ασφάλεια όσο και για το απόρρητο, αλλά το MEGA είναι καλύτερο, καθιστώντας το νικητή εδώ.

Γύρος: Ασφάλεια & Σημείο απορρήτου για το MEGA

Λογότυπο pCloud
Λογότυπο MEGA

3

Ευκολία στη χρήση

Οι περισσότεροι πάροχοι αποθήκευσης cloud προσφέρουν πελάτες για macOS και Windows, αλλά και οι δύο διεκδικητές εδώ προσφέρουν επίσης υποστήριξη Linux για κάλυψη όλων των πιθανών χρηστών επιτραπέζιων υπολογιστών. Και οι δύο υπηρεσίες το κατατάσσουν στη λίστα με τα καλύτερα cloud storage για Linux. Για χρήστες κινητών συσκευών, υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές Android και iOS καλής ποιότητας και για τις δύο υπηρεσίες.

pcloud-web-app

Το MEGA και το pCloud χρησιμοποιούν και τα δύο το γνωστό σύστημα φακέλων συγχρονισμού που το Dropbox διαδόθηκε πριν από μια δεκαετία. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud, θα βρείτε τόσο το pCloud όσο και το MEGA εύχρηστο με γνωστές λειτουργίες. Και οι δύο χρησιμοποιούν εικονίδια γραμμής συστήματος ή γραμμής μενού σε επιτραπέζιους υπολογιστές που σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις σας.

Έχουμε ένα μικρό πρόβλημα με το pCloud: branding. Το εικονίδιο cloud είναι πολύ παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν άλλοι πάροχοι, όπως το OneDrive, το Google και το Amazon. Εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς cloud, αυτό θα μπορούσε να είναι λίγο συγκεχυμένο (παρόλο που, παραδεχόμαστε, αυτό πιθανότατα είναι σχεδιασμένο). Το MEGA έχει ένα ωραίο απλό λογότυπο “M”, οπότε δεν κινδυνεύετε να το συγχέετε για έναν άλλο λογαριασμό.

Οι διεπαφές ιστού και των δύο παρόχων μπορεί επίσης να είναι λίγο αδέξιες σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους όπως το Sync.com και το Dropbox. Η μεταφορά και απόθεση ενός αρχείου στην εφαρμογή web pCloud μπορεί να γίνει μόνο με τον τρέχοντα ανοιχτό φάκελο και όχι σε υποφακέλους. 

Με το MEGA, παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα. Δεν μπορείτε απλώς να αποθέσετε ένα αρχείο σε ένα φάκελο στην οθόνη. πρέπει να καθορίσετε σε ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου θέλετε να το τοποθετήσετε.

Ένα παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει με τις εφαρμογές για κινητά. Εάν θέλετε να μετακινήσετε ένα αρχείο, δεν μπορείτε να το κρατήσετε πατημένο και να το σύρετε όπως μπορείτε με άλλους παρόχους. Αντ ‘αυτού, πρέπει να πατήσετε παρατεταμένα το αρχείο και να επιλέξετε να το μετακινήσετε στο μενού που εμφανίζεται μόλις το κάνετε.

Συγκριτικά, ανταγωνιστές όπως το OneDrive και το Dropbox σάς επιτρέπουν να μεταφέρετε και να αποθέσετε αρχεία μέσα στην ίδια την εφαρμογή για κινητά, κάτι που είναι πολύ απλούστερο, πιο γρήγορο και πιο διαισθητικό για τους χρήστες. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική του OneDrive για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή του.

Παρά αυτά τα (αρκετά μικρά) ζητήματα, οι εφαρμογές είναι διαφορετικά χρήσιμες. Για παράδειγμα, τόσο το pCloud όσο και το MEGA κατατάσσονται στη λίστα των καλύτερων cloud storage για Android. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των παρόχων όσον αφορά την ευκολία χρήσης, γι ‘αυτό καλούμε αυτόν τον γύρο ισοπαλία.

Γύρος: Ευκολία χρήσης Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο pCloud
Λογότυπο MEGA

4

Συγχρονισμός και κοινή χρήση αρχείων

Η βάση όλης της αποθήκευσης στο cloud είναι η αποθήκευση και η κοινή χρήση αρχείων. Ως κορυφαίοι πάροχοι, το MEGA και το pCloud το κάνουν πολύ καλά.

Το MEGA σάς επιτρέπει να ελέγχετε ποια αρχεία συγχρονίζετε με τον υπολογιστή σας. Εάν ο χώρος αποθήκευσης είναι περιορισμένος, μπορείτε να επιλέξετε επιλεκτικά τα αρχεία στα οποία θέλετε να έχετε άμεση πρόσβαση ή να τα κατεβάσετε όλα αυτά για εύκολη πρόσβαση. Μπορείτε να προσθέσετε άλλους φακέλους υπολογιστή ως νέες θέσεις συγχρονισμού από το μενού ρυθμίσεων.

mega-web-interface

Το pCloud χρησιμοποιεί μια διαφορετική μέθοδο που (θα υποστηρίζαμε) ότι είναι ανώτερη και αφαιρεί την πολυπλοκότητα. Όταν εγκαθιστάτε το pCloud, ο φάκελος συγχρονισμού ρυθμίζεται ως εικονική μονάδα δίσκου. Τα περιεχόμενα αυτής της μονάδας αποθηκεύονται στο cloud και είναι ορατά στον υπολογιστή σας σαν να ήταν αποθηκευμένα στον σκληρό σας δίσκο, αλλά δεν καταλαμβάνουν χώρο στον υπολογιστή σας.

Εάν θέλετε να μπορείτε να εργαστείτε σε αρχεία εκτός σύνδεσης, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα συγχρονισμού. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε τοπικούς φακέλους στον υπολογιστή σας για συγχρονισμό με το pCloud, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εργάζεστε σε αυτούς εκτός σύνδεσης. Όταν συνδεθείτε στη συνέχεια στο Διαδίκτυο, τυχόν αλλαγές που έχετε πραγματοποιήσει συγχρονίζονται αυτόματα με τους διακομιστές pCloud.

Κοινή χρήση αρχείων

Και οι δύο πάροχοι σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε συνδέσμους για κοινή χρήση αρχείων. Με το pCloud, μπορείτε να συμπεριλάβετε έναν κωδικό πρόσβασης ή μια ημερομηνία λήξης ή να χρησιμοποιήσετε έναν συντομευμένο σύνδεσμο. Ωστόσο, δεν μπορείτε να μοιραστείτε κρυπτογραφημένα αρχεία από το pCloud Crypto, εκτός εάν έχετε επαγγελματικό λογαριασμό.

mega-vs-tresorit-mega-share

Το MEGA σάς επιτρέπει επίσης να ορίσετε ημερομηνία λήξης και κωδικό πρόσβασης για κοινόχρηστα αρχεία, αλλά μόνο εάν έχετε λογαριασμό επί πληρωμή. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε κρυπτογραφημένα αρχεία, με την επιλογή κοινής χρήσης των συνδέσμων σας με ή χωρίς το κλειδί αποκρυπτογράφησης. 

Εάν στείλετε έναν σύνδεσμο MEGA με το κλειδί, οποιοσδήποτε διαθέτει τον σύνδεσμο μπορεί να τον ανοίξει. Εάν το κλειδί δεν περιλαμβάνεται, θα πρέπει να στείλετε το κλειδί αποκρυπτογράφησης ξεχωριστά σε οποιονδήποτε θέλετε να μπορεί να ανοίξει το αρχείο ή το φάκελο.

Το pCloud περιορίζει το εύρος ζώνης λήψης κάθε μήνα για κοινόχρηστους συνδέσμους. Οι δωρεάν λογαριασμοί λαμβάνουν 50 GB, οι λογαριασμοί Premium λαμβάνουν 500 GB και οι λογαριασμοί Premium Plus λαμβάνουν 2 TB. 

Το MEGA διαθέτει παρόμοιο σύστημα, με πληρωμένες βαθμίδες που προσφέρουν εύρος ζώνης 1TB, 2TB, 4TB και 8TB κάθε μήνα, αντίστοιχα. Οι δωρεάν λογαριασμοί δεν έχουν καθορισμένο όριο. Η MEGA λέει ότι εξαρτάται από την ώρα της ημέρας και από άλλους παράγοντες, αλλά μην περιμένετε περισσότερα από περίπου 4 GB ανά ημέρα.

Ταχύτητα

Στις δοκιμές ταχύτητας, τόσο το pCloud όσο και το MEGA ήταν αρκετά παρόμοια με τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης. Κάθε ένα χρειάστηκε περίπου 24 λεπτά για να ανεβάσει ένα αρχείο 1 GB και περίπου τρία λεπτά για να κατεβάσει ένα στη δοκιμή γρήγορης ταχύτητας.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχει το pCloud όσον αφορά την ταχύτητα είναι ότι χρησιμοποιεί συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ για να χωρίσει τα αρχεία σας σε μικρά μπλοκ. Όταν επεξεργάζεστε το αρχείο, συγχρονίζονται μόνο τα μέρη – ή μπλοκ – του αρχείου που αλλάζετε, αντί να χρειάζεται να συγχρονίσετε ολόκληρο το αρχείο. 

Εάν συγχρονίζετε μεγάλα αρχεία, αυτό μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στην επιτάχυνση των μεταφορτώσεων. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το pCloud το κατατάσσει στην καλύτερη λίστα αποθήκευσης cloud για μεγάλα αρχεία, μαζί με το Sync.com και το OneDrive.

Μας αρέσει η προσέγγιση του εικονικού δίσκου του pCloud. Είναι απλό και κατανοητό και σας δίνει αποτελεσματικά 2 TB επιπλέον χώρο για την αποθήκευση των αρχείων σας στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιεί επίσης συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ, κάνοντας τον συγχρονισμό μεγάλων αρχείων με ελάχιστες αλλαγές πολύ πιο γρήγορα, καθιστώντας το pCloud τον εύκολο νικητή εδώ.

Γύρος: Συγχρονισμός αρχείων και σημείο κοινής χρήσης για το pCloud

Λογότυπο pCloud
Λογότυπο MEGA

5

Χαρακτηριστικά

Όπως θα περίμενε κανείς, τα χαρακτηριστικά είναι άφθονα τόσο από το MEGA όσο και από το pCloud, αν και ορισμένες λειτουργίες είναι αναμφισβήτητα πιο χρήσιμες από άλλες.

Για παράδειγμα, το pCloud διαθέτει ένα ειδικό πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής για τη μουσική συλλογή σας, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής και να αναζητήσετε ανά τίτλο τραγουδιού, τίτλο άλμπουμ ή καλλιτέχνη. Αυτό από μόνο του το καθιστά έναν από τους καλύτερους αποθηκευτικούς χώρους cloud για μουσικές επιλογές εάν αποθηκεύετε τη μουσική σας στο cloud. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία ροής, τότε είναι πιθανώς περιττή.

pcloud-audio-player

Το pCloud σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων απευθείας από άλλες υπηρεσίες cloud, όπως Dropbox, Google Drive και OneDrive, καθώς και από τον λογαριασμό σας Instagram ή Facebook. Αυτό σας επιτρέπει να συγκεντρώσετε γρήγορα και να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Υπάρχει επίσης μια δυνατότητα εκδόσεων αρχείων που σας επιτρέπει να επιστρέψετε σε παλαιότερη έκδοση των αρχείων σας. Μπορείτε να επιστρέψετε έως και 30 ημέρες για λογαριασμούς επί πληρωμή ή έως και ένα χρόνο για επιπλέον 39 $. Το MEGA περιλαμβάνει παρόμοιο χαρακτηριστικό, αν και είναι λιγότερο εύκολο στη χρήση.

Υπάρχει μια κρυπτογραφημένη δυνατότητα συνομιλίας και κοινής χρήσης αρχείων για χρήστες λογαριασμών MEGA. Αυτή η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο μπορεί να σας ελκύσει ειδικά εάν ανησυχείτε για το απόρρητο εφαρμογών όπως το WhatsApp.

Εάν θέλετε να μοιραστείτε μεγάλα αρχεία με άλλους χρήστες, μπορείτε να τα στείλετε απευθείας χρησιμοποιώντας το MEGAbird, μια επέκταση για τον πελάτη αλληλογραφίας Mozilla Thunderbird. Αυτό σας επιτρέπει να στέλνετε μεγάλα αρχεία μέσω MEGA απευθείας από το Thunderbird, ανεξάρτητα από την υπηρεσία φιλοξενίας email σας. Υπάρχει επίσης ένα εργαλείο γραμμής εντολών που σας επιτρέπει να ελέγχετε και να αυτοματοποιείτε τον λογαριασμό σας.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτές οι λειτουργίες – εκτός των τυπικών λειτουργιών αποθήκευσης cloud που θα περιμένατε – κυμαίνονται από χρήσιμες έως εξειδικευμένες. Ενώ το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής του pCloud και η κρυπτογραφημένη συνομιλία του MEGA μπορεί να προσελκύσουν ορισμένους, η μεγαλύτερη κλήρωση θα είναι η εφεδρική υπηρεσία του pCloud, επιτρέποντάς σας να αποθηκεύετε αρχεία σε πολλές πλατφόρμες. Έχοντας αυτό υπόψη, το pCloud κερδίζει εδώ.

Γύρος: Σημείο χαρακτηριστικών για το pCloud

Λογότυπο pCloud
Λογότυπο MEGA

6

Η ετυμηγορία

Ο διαγωνισμός ήταν αρκετά σφιχτός στους τρεις πρώτους γύρους, με τους δύο παρόχους να κερδίζουν μία νίκη και μία ισοπαλία. Ωστόσο, το pCloud τελείωσε πιο δυνατά, λαμβάνοντας τους δύο τελευταίους γύρους. Με σκορ τριών προς ένα, με έναν γύρο ως ισοπαλία, το pCloud είναι ο γενικός νικητής εδώ.

Το MEGA βγήκε στην κορυφή όσον αφορά την ασφάλεια και το απόρρητο, χάρη στο ότι προσφέρει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης ως στάνταρ, ακόμη και στο δωρεάν επίπεδο. Τα σημεία κοινοποιήθηκαν όταν εξετάσαμε την ευκολία χρήσης, με μερικά μικρά ζητήματα χρηστικότητας που επηρεάζουν μια σχεδόν άψογη εμπειρία και για τους δύο παρόχους.

Το pCloud ήταν ο ξεκάθαρος νικητής όσον αφορά τον συγχρονισμό και την κοινή χρήση αρχείων, με συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ επιταχύνοντας τον συγχρονισμό αρχείων (ειδικά για μεγάλα αρχεία) και το σύστημα εικονικής μονάδας δίσκου που χρησιμοποιείται για την απελευθέρωση χώρου στο δίσκο. 

Οι δυνατότητες του pCloud κέρδισαν επίσης, με την ενοποίηση με άλλες υπηρεσίες cloud να αποδεικνύεται χρήσιμη. Η τιμή ήταν λίγο πιο κοντά, αλλά το pCloud πήρε τη νίκη βγαίνοντας λίγο φθηνότερα σε σύγκριση παρόμοια, παρόλο που η MEGA προσφέρει περισσότερο δωρεάν χώρο αποθήκευσης.

Νικητής: pCloud

Αν ψάχνετε για μια ποιοτική υπηρεσία αποθήκευσης cloud, τόσο το pCloud όσο και το MEGA έχουν τα πλεονεκτήματά τους και θα ήταν καλόι πάροχοι για να το χρησιμοποιήσετε. Εάν το απόρρητο είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας, τότε η MEGA είναι ένας ισχυρός υποψήφιος. Αν ψάχνετε για γρήγορο συγχρονισμό ή θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία cloud χωρίς να γεμίσετε τη μονάδα σας στη διαδικασία, τότε το pCloud είναι μια εξαιρετική επιλογή. 

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως το MEGA ή το pCloud και θέλετε να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε με οποιοδήποτε από αυτά τα σημεία, κάντε το. Αφήστε τα στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map