Ένας απλός αλγόριθμος για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δίσκων σας

Εάν εργάζεστε σε IT, τότε θα εκτιμήσετε την ανάγκη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δίσκων σας τακτικά εκτός σύνδεσης (στους τοπικούς σταθμούς εργασίας ή στους διακομιστές σας) καθώς και στο διαδίκτυο. Για μεγαλύτερο έλεγχο, ασφάλεια και χρηστικότητα, είναι καλύτερο να έχετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εσωτερικών αρχείων. Αυτό το άρθρο παρουσιάζει έναν αλγόριθμο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε με την εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εσωτερικών αρχείων.


Οι διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι αναπόφευκτα πιο ισχυρές, επεκτάσιμες και διανεμήσιμες, αλλά υπάρχουν γνωστά ζητήματα ειδικά με το απόρρητο, την ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα που καθιστούν σημαντικό για τις επιχειρήσεις να διατηρούν συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων εκτός σύνδεσης για πρόσθετο πλεονασμό δεδομένων.

Διαθεσιμότητα

Οι υπηρεσίες που βασίζονται στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντα διαθέσιμες. Παρόλο που η ίδια η υπηρεσία μπορεί να είναι πάντα διαθέσιμη στο διαδίκτυο, ενδέχεται να μην είναι πάντα δυνατή η πρόσβαση στην υπηρεσία όπως και όταν απαιτείται.

Τυπικοί λόγοι για τους οποίους η πρόσβαση μπορεί να μην είναι πάντα δυνατή είναι οι διακοπές ρεύματος (συχνές σε ορισμένες χώρες), ο χρόνος διακοπής του εξοπλισμού, η συνήθης συντήρηση ή αναβαθμίσεις, οι διακοπές λειτουργίας του δικτύου (επίσης συχνές σε ορισμένες χώρες, ειδικά στον αναπτυσσόμενο κόσμο) ή ακόμη και πολύ άσχημος καιρός που μπορεί να παρεμβαίνει στην κανονική λειτουργία του εξοπλισμού δικτύου.

χρόνος αργίας
© Cloudwards.net 

Για περιόδους όπου το Διαδίκτυο ή οι διαδικτυακές υπηρεσίες δεν είναι διαθέσιμες ή προσβάσιμες, είναι καλύτερο να έχετε ένα τοπικό (offline) βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων για να διατηρήσετε τις απολύσεις που εκκρεμούν όταν μπορεί να προσπελαστεί ξανά η ηλεκτρονική υπηρεσία.

Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να διατηρείτε τοπικές και διαδικτυακές απολύσεις ταυτόχρονα, έτσι ώστε ακόμη και όταν δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσία που βασίζεται στο Διαδίκτυο, τα ακριβή αρχεία ή δεδομένα που απαιτούνται μπορούν να έχουν τοπική πρόσβαση.

Μυστικότητα

Υπάρχουν γνωστά ζητήματα απορρήτου με την αποθήκευση δεδομένων στο διαδίκτυο. Ένας από τους φόβους που έχουν οι επιχειρήσεις σχετικά με τα συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud είναι ο περιορισμένος έλεγχος των δεδομένων τους. Με πολλά ηλεκτρονικά συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, τα επιχειρηματικά αρχεία και τα δεδομένα αποθηκεύονται σε εξωτερικούς (δημόσιους) διακομιστές όπου ενδέχεται να υπόκεινται σε πρόσβαση τρίτων με τη μία ή την άλλη μορφή.

μυστικότητα

Ακόμα και αν η ασφάλεια των δεδομένων δεν αποτελεί άμεση απειλή, το γεγονός ότι τα δεδομένα μπορεί να διαχειρίζονται ή ακόμη και να τροποποιούνται από τον πάροχο αποθήκευσης είναι πολύ ανησυχητικό για πολλές επιχειρήσεις. Με ένα τοπικό ή offline σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχούν για το απόρρητο.

Ασφάλεια

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες υπόκεινται πάντα σε απειλές για την ασφάλεια. Είτε μιλάμε για επιθέσεις DDoS (κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας) είτε για κλοπή πληροφοριών, οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί για τις επιχειρήσεις.

Στην πρόσφατη μνήμη, οι βάσεις δεδομένων της Sony δέχτηκαν επίθεση τον Απρίλιο του 2011, αφήνοντας ζωτικές πληροφορίες πελατών στα χέρια των χάκερ με 77 εκατομμύρια λογαριασμούς που έχουν κλαπεί σε διακοπή που διήρκεσε 24 ημέρες.

ασφάλεια στο cloud
Ασφάλεια Cloud

Πιο πρόσφατα, ένας λογαριασμός Skype ενός ανθρώπου παραβιάστηκε έξι φορές σε μια μέρα. Εκδηλώσεις όπως αυτές τείνουν να εμπνέουν φόβους για την ασφάλεια των διαδικτυακών υπηρεσιών γενικά, παρόλο που οι επιτυχείς επιθέσεις δεν είναι συνηθισμένες. Αυτοί οι τύποι απειλών ασφαλείας δεν ισχύουν για τοπικές συσκευές αποθήκευσης, ειδικά όταν ο κεντρικός υπολογιστής ή το δίκτυο δεν είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο.

5 λόγοι για τη χρήση ενός εσωτερικού βοηθητικού προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων

Μεγαλύτερος έλεγχος: έχετε τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων σας όταν χρησιμοποιείτε ένα βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εσωτερικών αρχείων. Δεν υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να ανησυχείτε εδώ.

Εξοικονόμηση κόστους: το γεγονός ότι είναι εσωτερικό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε ένα λεπτό για αυτό – έχει αναπτυχθεί, συντηρηθεί και αναβαθμιστεί όπως απαιτείται από το προσωπικό πληροφορικής σας.

Περισσότερη ασφάλεια: τα δεδομένα σας είναι πολύ πιο ασφαλή στους τοπικούς σκληρούς δίσκους ή στο ιδιωτικό σας δίκτυο από ότι σε ένα δημόσιο δίκτυο, αρκεί να λαμβάνετε επίσης τις κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας.

Μεγαλύτερη ευχρηστία: ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της ύπαρξης του δικού σας βοηθητικού προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι ότι μπορείτε να το προσαρμόσετε για να χειρίζεται εργασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ακριβώς όπως τις χρειάζεστε – γι ‘αυτό μιλάμε για μια εγγενώς πιο αποτελεσματική λύση.

Πολλαπλές υλοποιήσεις: δεδομένου ότι είναι η δική σας λύση, μπορείτε να την αναπτύξετε οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο θέλετε χωρίς περιορισμούς, σε αντίθεση με λύσεις τρίτων.

Ένας απλός αλγόριθμος για το σχεδιασμό του δικού σας βοηθητικού προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων

Τώρα που καταλαβαίνετε τα οφέλη από το δικό σας βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εσωτερικών αρχείων, θα εξετάσουμε έναν απλό αλγόριθμο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε τη δική σας εφαρμογή.

δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων
© Cloudwards.net

Το παραπάνω διάγραμμα ροής είναι ένας αλγόριθμος για μια απλή εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων. Όπως φαίνεται στην εικόνα, μια βασική εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων αποτελείται από: μητρώο αντιγράφων ασφαλείας, αντίγραφο ασφαλείας (ελεγκτής), είσοδο χρήστη, αντιπρόσωπο αντιγραφής και διαχειριστή αναφορών.

Πως δουλεύει

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το απλό σύστημα αποτελείται από πέντε μόνο στοιχεία: μητρώο, αποστολή, εισαγωγή, αντιγράφος και διαχειριστής αναφορών.

Είναι τόσο απλό! Στην πραγματικότητα, με αυτόν τον αλγόριθμο, θα πρέπει να είστε καλά στο δρόμο για το σχεδιασμό της εσωτερικής σας εφεδρικής εφαρμογής. Εάν οι δεξιότητες δεν είναι διαθέσιμες, μην απελπιστείτε. Σε ένα επερχόμενο άρθρο θα παράσχουμε πραγματικά μια αναλυτική περιγραφή για το πώς να αναπτύξετε το δικό σας βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με πλήρως κωδικοποιημένα παραδείγματα, επομένως προσέξτε.

συμπέρασμα

Ας ελπίσουμε ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση και σίγουρα καλύψαμε κάποιο λόγο: εξετάσαμε γιατί είναι σημαντικό το τοπικό (εκτός σύνδεσης) αντίγραφο ασφαλείας δεδομένων και αναφέρθηκαν λόγοι όπως η διαθεσιμότητα, το απόρρητο και η ασφάλεια. Παρέχουμε επίσης πέντε εξαιρετικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα βοηθητικό πρόγραμμα εσωτερικών αντιγράφων ασφαλείας, όπως μεγαλύτερο έλεγχο, εξοικονόμηση κόστους, αυξημένη χρηστικότητα, περισσότερη ασφάλεια και πολλαπλές εφαρμογές.

Τέλος, μόλις είδαμε έναν αλγόριθμο για την ανάπτυξη του δικού σας βοηθητικού προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εσωτερικών δεδομένων. Δεν είναι τίποτα φανταχτερό, αλλά θα ολοκληρώσω τη δουλειά. Και υποσχεθήκαμε να σας παρουσιάσουμε ένα άρθρο με μια πλήρως κωδικοποιημένη περιγραφή σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας της δικής σας εφεδρικής εφαρμογής, οπότε σίγουρα προσέξτε αυτό. Συνεχίστε τα σχόλια και ας μιλήσουμε! Κάντε τις ερωτήσεις σας σχετικά με το άρθρο και λάβετε άμεσα σχόλια από την ομάδα.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map