Καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για το NAS 2020

Είστε ένας από αυτούς τους χρήστες ενέργειας που τους αρέσει να παίζουν και να βελτιώνουν το υλικό και το λογισμικό σας. Είστε ικανοποιημένοι με το αντίγραφο ασφαλείας στο σπίτι σας, αλλά θέλετε να προσθέσετε μία ή περισσότερες συσκευές NAS σε αυτό. Η επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά έχουμε την υποστήριξή σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε μια λίστα με τα καλύτερα διαδικτυακά αντίγραφα ασφαλείας για το NAS, ώστε να μπορείτε να ολοκληρώσετε τη ρύθμισή σας.


Ο δικτυακός χώρος αποθήκευσης είναι ένας μίνι διακομιστής με ένα δίκτυο στο οποίο έχουν πρόσβαση άλλες συσκευές υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα διαπιστευτήρια. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα προσωπικό σύστημα πολυμέσων που βασίζεται σε σύννεφο ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του σκληρού σας δίσκου. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε το άρθρο NAS.

Εάν έχετε σκοντάψει στο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας και αναρωτιέστε γιατί πρέπει να το κάνετε, η απάντηση είναι εύκολη: η προστασία των δεδομένων σας. Δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για πόσο καιρό θα διαρκέσει ο σκληρός σας δίσκος πριν διακοπεί η λειτουργία ή δυσλειτουργίες. Οι μονάδες στερεάς κατάστασης έχουν ποσοστό αστοχίας μικρότερο από 1 τοις εκατό, αλλά αντιμετωπίζουν περισσότερα σφάλματα δεδομένων. Ο φορητός σας υπολογιστής ή το Western Digital My Passport είναι επίσης εύκολο να κλέψουν.

Είναι καλύτερα να βασίζεστε στο cloud, καθώς και στο τοπικό αντίγραφο ασφαλείας. Αυτός είναι ο κανόνας 3-2-1. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας από απόσταση, να ρυθμίσετε αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας και να το κάνετε σταδιακά για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε το αντίγραφο ασφαλείας του cloud που υποστηρίζει το NAS. Εάν αναζητάτε χώρο αποθήκευσης και δεν γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ αυτού και του αντιγράφου ασφαλείας cloud, διαβάστε την εξήγηση εδώ. Πριν ξεκινήσουμε την κατάταξη των εφεδρικών αντιγράφων μας στο διαδίκτυο, ας δούμε τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε τις επιλογές μας.

Καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για το NAS 2020

Τι κάνει το καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για το NAS

Όλοι θέλουμε να δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας περισσότερο και να πληρώνουμε λιγότερα, έτσι ψάχναμε από αυτές τις υπηρεσίες. Επιπλέον, όσο περισσότερα σχέδια έχει η υπηρεσία τόσο το καλύτερο γιατί σας δίνει μια καλύτερη ευκαιρία να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Είναι καλό εάν η υπηρεσία διαθέτει επίσης δωρεάν πρόγραμμα ή δοκιμή. Υπάρχουν επίσης υπηρεσίες που προσφέρουν σχέδια με απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Όταν στέλνετε τα δεδομένα σας στο cloud, θέλετε να είναι ασφαλές, επομένως η ασφάλεια είναι το επόμενο κριτήριό μας. Θα πρέπει να διαθέτει κρυπτογράφηση κατά τη μεταφορά και σε κατάσταση ηρεμίας, έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, πρωτόκολλο TLS / SSL για την προστασία των δεδομένων σας κατά τη μεταφορά, ισχυρά κέντρα δεδομένων με περιττή αρχιτεκτονική διακομιστή και κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης.

Η εμπειρία χρήστη πρέπει να είναι απλή. Όσο καλύτερο είναι, τόσο περισσότερο μπορείτε να εστιάσετε στην εργασία σας και να μην ανησυχείτε για τα δεδομένα σας. Για να διασφαλιστεί ότι, ο υπολογιστής-πελάτης επιτραπέζιου υπολογιστή θα πρέπει να εργάζεται στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα και οι διεπαφές τους, μαζί με εκείνες των εφαρμογών ιστού και κινητών, θα πρέπει να είναι ευχάριστες και διαισθητικές στη χρήση.

Τέλος, για την ολοκλήρωση των αρχικών αντιγράφων ασφαλείας απαιτείται πολύς χρόνος, αλλά δεν θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο από ό, τι είναι απαραίτητο. Η σύνδεση δεν πρέπει να κολλάει, να σύρεται ή να αποτυγχάνει. Αυτό εξαρτάται από την υποδομή της εφεδρικής υπηρεσίας, καθώς και από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου και από το πόσο κοντά είστε στους διακομιστές.

Με τα κριτήρια που ορίζονται, ας ρίξουμε μια ματιά στην κορυφαία επιλογή μας για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εξωτερικής μονάδας δίσκου.

1. Καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για το NAS: IDrive

Το IDrive εδρεύει στην κοιλάδα San Fernando στην Καλιφόρνια. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1995, γεγονός που την καθιστά αληθινό βετεράνο. Η ηλικία του δεν δείχνει, ωστόσο, μόνο την πλούσια εμπειρία του. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται κοντά στην κορυφή της καλύτερης λίστας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο.

Το IDrive δεν προσφέρει απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων συσκευών, συμπεριλαμβανομένης της NAS. Υπάρχουν δύο ετήσια προσωπικά σχέδια για να διαλέξετε: 2TB και 5TB. Το πρόγραμμα 2TB θα σας επιστρέψει μόλις πάνω από 50 $, ενώ το πρόγραμμα 5TB κοστίζει περίπου 75 $.

Πάνω από αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο, λαμβάνετε 2TB ή 5TB χώρου συγχρονισμού, ανάλογα με το πρόγραμμα, που ανέρχεται σε 4TB ή 10TB του πραγματικού χώρου. Εάν πληρώσετε για δύο χρόνια εκ των προτέρων, θα λάβετε μια επιπλέον έκπτωση. Και τα δύο σχέδια προορίζονται για έναν μόνο χρήστη και απεριόριστες συσκευές. Για να δοκιμάσετε την υπηρεσία, το IDrive προσφέρει επίσης δωρεάν πακέτο με 5 GB εφεδρικού χώρου.

IDrive-Client-Backup-Slider1
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Restore-Slider2
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Scheduler-Slider3
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Sync-Slider4
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Disk-Image-Slider5
© Cloudwards.net

Προηγούμενος

Επόμενο

Οι επιχειρηματικοί χρήστες μπορούν να επιλέξουν από πολλά σχέδια που δεν περιορίζουν τον αριθμό των χρηστών ή των υπολογιστών που μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας. Τα σχέδια ξεκινούν από 250 GB για 99,50 $ και φτάνουν τα 12,5 TB για 2,999,50 $. Τα επιχειρηματικά σχέδια έχουν τις ίδιες εκπτώσεις με τα προσωπικά. Μπορείτε να πληρώνετε ανά μήνα για προγράμματα που προσφέρουν 2,5 TB ή περισσότερο χώρο αποθήκευσης, αλλά αυτό είναι πιο ακριβό.

Το IDrive χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο AES 256-bit για την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας σε κατάσταση ηρεμίας και μεταφοράς. Διατηρεί το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων σας, αλλά μπορείτε να τα διατηρήσετε εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι έχετε ιδιωτική κρυπτογράφηση. Ωστόσο, πρέπει να το επιλέξετε πριν από την εκτέλεση του πρώτου αντιγράφου ασφαλείας.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων εκτός από αυτά τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Επειδή δεν είναι διαθέσιμο για την προστασία των διαπιστευτηρίων σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας είναι ισχυρός. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις λειτουργίες ασφαλείας στην αναθεώρηση IDrive.

Το IDrive διατηρεί τους διακομιστές του σε ασφαλή κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ. Μπορούν να αντέξουν καταστροφές, όπως σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές. Οι συναγερμοί, οι αισθητήρες παρακολούθησης και κίνησης προστατεύουν τα δεδομένα σας και από τους εισβολείς.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το IDrive

Είναι πιο περίπλοκο να δουλεύεις με το IDrive επειδή δεν προσφέρει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας. Πρέπει να διαλέξετε και να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Μπορείτε να το κάνετε με βάση την τοποθεσία, αλλά όχι τον τύπο αρχείου. Επιπλέον, το IDrive έχει πολλές επιλογές για ρυθμίσεις, οπότε πρέπει να το συνηθίσετε. Ωστόσο, δεν πρέπει να είναι πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το IDrive σε Windows, macOS και Linux. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές smartphone για Android ή iOS.

Το IDrive μπορεί να μεταφέρει τις αρχικές μεταφορτώσεις. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ρύθμιση για την εκκίνηση αντιγράφων ασφαλείας πολλαπλών νημάτων για την επιτάχυνσή του. Τούτου λεχθέντος, το IDrive διαθέτει μια δωρεάν υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, που ονομάζεται IDrive Express, η οποία μπορεί να βοηθήσει. Είναι δωρεάν μία φορά το χρόνο για προσωπικούς χρήστες και τρεις φορές το χρόνο για επιχειρηματικούς χρήστες. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για λήψεις.

Επιπλέον, υπάρχει αντιγραφή αρχείων σε επίπεδο μπλοκ, το οποίο ανεβάζει μόνο τα τμήματα των αρχείων που έχουν αλλάξει από το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας, για να επιταχυνθεί η μεταφορά.

Το IDrive έχει μεγάλη αξία και ισχυρή ασφάλεια, με κρυπτογράφηση σε κατάσταση ηρεμίας και ενδιάμεσης μεταφοράς και προαιρετική ιδιωτική κρυπτογράφηση για την προστασία του απορρήτου σας. Δεν είναι γρήγορη, αλλά διαθέτει IDrive Express και αντιγραφή σε επίπεδο μπλοκ για αποζημίωση. Αυτό αρκεί για να γίνει η κορυφαία επιλογή μας για αυτήν τη λίστα.

2. Αληθινή εικόνα Acronis

Η Acronis δραστηριοποιείται στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από το 2003 και η πλούσια εμπειρία της είναι εμφανής στην τελευταία της κυκλοφορία, το Acronis True Image 2018.

Μπορείτε να λάβετε άδεια διάρκειας ζωής για το Acronis True Image. Δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο cloud, ωστόσο, μόνο στον τοπικό χώρο αποθήκευσης. Γι ‘αυτό σας προτείνουμε να λάβετε ένα ετήσιο πρόγραμμα. Υπάρχουν δύο για να διαλέξετε: Advanced και Premium.

Το προηγμένο κόστος κοστίζει 4,16 $ το μήνα ή 49,99 $ ετησίως, για 250 GB. Περιλαμβάνει πλήρη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εικόνων, ενεργή κλωνοποίηση δίσκου, καθολική επαναφορά και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κοινωνικών μέσων. Το ασφάλιστρο κοστίζει 8,33 $ το μήνα, 99,99 $ ετησίως, για 1 TB. Προσθέτει πιστοποίηση blockchain για αρχεία και ηλεκτρονικές υπογραφές στη λίστα χαρακτηριστικών.

Acronis-True-Image-Backup-Setup-Slider1
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Destination-Slider2
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Settings-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Tools-Slider5
© Cloudwards.net

Προηγούμενος

Επόμενο

Εάν πληρώσετε για να αυξήσετε το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου, θα το λάβετε σε μειωμένη τιμή. Αυτό ισχύει επίσης για τον αριθμό των υπολογιστών που περιλαμβάνονται στο σχέδιο.

Το Acronis True Image χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit και το πρωτόκολλο TLS / SSL για την προστασία των δεδομένων σας κατά τη μεταφορά. Μπορείτε να κρυπτογραφήσετε αρχεία πριν τα στείλετε και στους διακομιστές της Acronis. Αυτό απαιτεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, τον οποίο μόνο εσείς γνωρίζετε. Τα αρχεία θα παραμείνουν κρυπτογραφημένα στο cloud έως ότου τα αποκρυπτογραφήσετε. Αυτό κάνει το Acronis True Image μηδενικό.

Υπάρχει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Acronis Active Protection, το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση επιθέσεων ransomware. Εάν αποτύχει, μπορείτε να βασιστείτε στην έκδοση για να ανακτήσετε τα αρχεία σας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Τα κέντρα δεδομένων της Acronis χρησιμοποιούν βιομετρική σάρωση, κάρτες-κλειδιά, περιπολίες και παρακολούθηση για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν παραβιάσεις. Τα δεδομένα σας αποθηκεύονται επίσης σε πολλούς διακομιστές που προστατεύονται από φυσικές καταστροφές και πυρκαγιές.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Acronis True Image

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας είναι διαισθητικός και εύκολος στην πλοήγηση, αλλά το κείμενό του θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο. Υπάρχει ένα μενού στα αριστερά για πλοήγηση στην εφαρμογή.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για όλα, αντί να πρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένα αρχεία. Αυτό απαιτεί περισσότερο χώρο, αλλά διευκολύνει τη δημιουργία ενός προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Εάν επιλέξετε να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξαιρέσετε αρχεία που δεν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Επιπλέον, οι ειδοποιήσεις του είναι χρήσιμες και θα σας ενημερώνουν.

Λειτουργεί σε Windows και macOS. Αν είστε χρήστης Linux, ανατρέξτε στο καλύτερο διαδικτυακό μας αντίγραφο ασφαλείας για το άρθρο Linux για να βρείτε μια κατάλληλη υπηρεσία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου για την εκτέλεση μη αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας και την ανάκτηση αρχείων. Αυτό το καθιστά χρήσιμο για απομακρυσμένη διαχείριση. Η διαδικτυακή διεπαφή είναι καθαρή και δεν θα σας μπερδέψει.

Η υπηρεσία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τις αρχικές μεταφορτώσεις. Στην πραγματικότητα, μας εξέπληξε με την ταχύτητά του γιατί χρειάστηκαν μόνο 15 λεπτά για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτηση ενός φακέλου 1 GB. Χρησιμοποιήσαμε τη ρύθμιση «βέλτιστη» για λήψη, αλλά υπάρχει επίσης μια «μέγιστη» ρύθμιση που, πιθανώς, ακόμη πιο γρήγορη. Μπορείτε να βρείτε τον πίνακα με τα αποτελέσματα των δοκιμών στην αναθεώρηση Acronis True Image.

Το Acronis True Image είναι γρήγορο, έχει καλή ασφάλεια και προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήστη από το IDrive, αλλά δεν μπορεί να ταιριάζει με την αξία του ή την εφεδρική απεριόριστη συσκευή. Αυτό το καθιστά νούμερο δύο στη λίστα μας.

3. Αρχική σελίδα BigMIND

Το BigMIND Home είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από την εταιρεία που δημιούργησε το Zoolz Home Backup. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι παρόμοια, αλλά το BigMIND Home έχει νέα χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει το Zoolz Home.

Το Προσωπικό πρόγραμμα του BigMIND Home κοστίζει 2,99 $ το μήνα, αλλά πληρώνεται ετησίως και παρέχει έναν περιορισμένο εφεδρικό χώρο 100 GB για έναν χρήστη και τρεις υπολογιστές.

Το οικογενειακό πρόγραμμα κοστίζει 6,99 $ το μήνα και σας δίνει 500 GB αποθηκευτικού χώρου για τρεις χρήστες, εννέα υπολογιστές και έξι φορητές συσκευές. Είναι μια καλύτερη συμφωνία, αλλά μάλλον δεν είναι αρκετός χώρος για πολλούς χρήστες.

Πίνακας ελέγχου επιτραπέζιου υπολογιστή BigMIND

Επιλογές σύνδεσης BigMIND

Έξυπνη επιλογή BigMIND

Πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας BigMIND

BigMIND Online Εξερεύνηση αρχείων

Προηγούμενος

Επόμενο

Μπορείτε να λάβετε 1 TB χώρου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud για 12,99 $ εγγράφοντας το πρόγραμμα Family Plus. Αυτός είναι ένας αξιοπρεπής χώρος, αλλά δεν είναι η καλύτερη συμφωνία για αυτό. Το σχέδιο σάς επιτρέπει να μοιράζεστε με τέσσερις ακόμη χρήστες σε 15 υπολογιστές και απεριόριστες φορητές συσκευές.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία χρησιμοποιώντας το δωρεάν πρόγραμμα, το οποίο σας παρέχει 5 GB εφεδρικού χώρου για έναν χρήστη. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός υπολογιστή, μιας εξωτερικής μονάδας δίσκου και δύο φορητών συσκευών.

Το BigMIND Home κρυπτογραφεί αρχεία σε διακομιστές χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο AES 256-bit. Η υπηρεσία διαχειρίζεται το κλειδί κρυπτογράφησης από προεπιλογή. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να επιλέξετε ιδιωτική κρυπτογράφηση κατά τη δημιουργία του εφεδρικού σχεδίου, αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε αργότερα. Η αντιστάθμιση είναι ότι το BigMIND Home δεν θα μπορεί να ανακτήσει τον κωδικό πρόσβασής σας εάν το κάνετε.

Τα αρχεία προστατεύονται από το πρωτόκολλο SSL κατά τη μεταφορά, αλλά, περίεργα, πρέπει να το ενεργοποιήσετε. Το BigMIND παρέχει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για την προστασία των διαπιστευτηρίων σας.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το BigMIND Home

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας είναι χρήσιμος επειδή δείχνει την κατάσταση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, πότε ήταν το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας, πόσα αρχεία δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας και πόσα εκκρεμούν. Αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες και η διεπαφή είναι ελκυστική και σαφής.

Μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ανά τύπο αρχείου ή τοποθεσία. Η προσφορά μιας επιλογής είναι μια ωραία πινελιά, λαμβάνοντας υπόψη ότι άλλες υπηρεσίες χρησιμοποιούν μόνο μία μέθοδο.

Η διεπαφή ιστού, η οποία εμφανίζει κατηγορίες αρχείων και συσκευές, είναι πιο πολύχρωμη και σας επιτρέπει να περιηγηθείτε εύκολα στο περιεχόμενό σας στο cloud. Ο πίνακας ελέγχου του δείχνει πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο BigMIND Home και πόσες δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας. Υπάρχει επίσης ένα γράφημα που δείχνει την εφεδρική σας δραστηριότητα με την πάροδο του χρόνου και ένα γράφημα πίτας που παρουσιάζει μια επισκόπηση των τύπων αρχείων σας.

Το BigMIND Home είναι διαθέσιμο για Windows, macOS, Android και iOS.

Η αρχική σας μεταφόρτωση θα πρέπει να είναι γρήγορη και οι λήψεις σας να είναι αργές επειδή το BigMIND Home χρησιμοποιεί το Amazon Glacier, έναν ψυχρό χώρο αποθήκευσης σχεδιασμένο για μακροχρόνια αρχειοθέτηση, για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αν αυτό μοιάζει με το φλιτζάνι του τσαγιού σας, διαβάστε την αναθεώρηση του Amazon Glacier. Ο μέσος χρόνος μεταφόρτωσης για 1 GB δεδομένων πρέπει να είναι περίπου 30 λεπτά. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία στην κριτική BigMIND Home.

4. Carbonite Safe Backup Pro

Το Carbonite είναι μια από τις παλαιότερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Διαθέτει δύο λύσεις: Carbonite Safe και Carbonite Safe Backup Pro. Το πρώτο είναι κατάλληλο για έναν μόνο υπολογιστή, ενώ ο δεύτερος προσφέρει αντίγραφο ασφαλείας NAS.

Το Carbonite Safe Backup Pro προσφέρει τρία σχέδια για να διαλέξετε: Core, Power και Ultimate.

Ο πυρήνας κοστίζει 24 $ το μήνα, αλλά πληρώνεται ετησίως. Εάν πληρώσετε δύο ή τρία χρόνια εκ των προτέρων, θα λάβετε έκπτωση 20 ή 30 τοις εκατό. Σας δίνει 250 GB εφεδρικού χώρου για έως και 25 υπολογιστές.

Παίρνετε επίσης εξωτερικό σκληρό δίσκο και αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο, κεντρική διαχείριση λογαριασμού και κονσόλες διαχειριστή και την επιλογή λήψης σκληρού δίσκου ανάκτησης μέσω ταχυδρομείου.

Το σχέδιο ενέργειας θα σας αποφέρει 66,67 $ ανά μήνα, χρεώνεται ετησίως (ανέρχεται σε 50 $ για περιορισμένο χρονικό διάστημα), για 500 GB χώρου αντιγράφων ασφαλείας και δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έως και 25 υπολογιστών και ενός διακομιστή.

Το Ultimate προσθέτει αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων διακομιστών στο προηγούμενο πακέτο για $ 108,34. Επί του παρόντος, η τιμή είναι 83,34 $ για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το Carbonite Safe Backup Pro χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 128-bit για να ανακαλύψει τα αρχεία σας. Μπορείτε να μεταβείτε σε AES 256-bit εάν επιλέξετε να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική κρυπτογράφηση και να διαχειριστείτε μόνοι σας το κλειδί. Εάν το κάνετε αυτό, δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας εάν τα χάσετε.

Μπορείτε να προστατεύσετε το κλειδί με κωδικό πρόσβασης, αλλά το Carbonite δεν θα μπορεί να το επαναφέρει αν το ξεχάσετε. Δεν θα είναι δυνατή η επαναφορά του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού σας. Αυτό κάνει το Carbonite Safe Backup Pro μηδενικό. Φροντίστε να μην ξεχάσετε τους κωδικούς πρόσβασης και να τους κάνετε δυνατούς. Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Άλλοι λόγοι μας αρέσουν το Carbonite Safe Backup Pro

Ο υπολογιστής-πελάτης του Carbonite Safe Backup Pro είναι εύκολο στην εγκατάσταση. Μόλις το κάνετε, πρέπει να εκτελέσετε μόνο ένα βήμα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επειδή το μεγαλύτερο μέρος λειτουργεί αυτόματα. Εξαιρεί όμως ορισμένα αρχεία και επεκτάσεις και δεν δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας αρχείων μεγαλύτερων από 4 GB από προεπιλογή. Εάν θέλετε να τις συμπεριλάβετε, πρέπει να τις προσθέσετε χειροκίνητα.

Ο πελάτης κωδικοποιεί επίσης τα αρχεία σας, ώστε να μπορείτε να βλέπετε εύκολα την κατάστασή του κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα επειδή δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Υπάρχει επίσης μια ελκυστική διεπαφή ιστού, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την κατάσταση του αντιγράφου ασφαλείας σας, να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία και να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας.

Η εφαρμογή για κινητά έχει τα ίδια χαρακτηριστικά συσκευασμένα σε μια καθαρή και μινιμαλιστική διεπαφή. Εκτός από την αποθήκευση αρχείων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να δημιουργήσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών στο τηλέφωνό σας. Δεν μπορείτε να το κάνετε με άλλους τύπους αρχείων, αλλά η απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε την κριτική μας για το Carbonite.

Η αρχική διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Carbonite Safe Backup Pro είναι αργή και δεν πλησιάζει εκείνες των ανταγωνιστών της. Τα επόμενα αντίγραφα ασφαλείας θα είναι πολύ πιο γρήγορα, ωστόσο, χάρη στον αλγόριθμο μεταφοράς σε επίπεδο μπλοκ.

5. MozyPro

Το MozyPro είναι μια ευέλικτη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που είναι καλή για επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας πολλών υπολογιστών.

Τα σχέδιά του παρέχουν εφεδρικό χώρο που μπορείτε να μοιραστείτε μεταξύ υπολογιστών και διακομιστών. Μπορείτε να πληρώσετε ανά μήνα, ετήσια ή ανά διετία. Τα σχέδια ξεκινούν από 10 GB και φτάνουν τα 4 TB, αλλά η Mozy αναφέρει μόνο τιμές έως 250 GB στον ιστότοπό της. Εάν χρειάζεστε περισσότερα από αυτό, πρέπει να ζητήσετε τιμολόγηση. Υπάρχουν επίσης σχέδια χωρίς διακομιστές που είναι φθηνότεροι από τους αντίστοιχους.

Είναι ωραίο που υπάρχει ευελιξία, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το MozyPro ξεκινά από 10 GB. Αυτό δεν αρκεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός υπολογιστή, πόσο μάλλον ενός διακομιστή. Εάν έχετε πολλούς διακομιστές, το 4TB μπορεί να μην είναι αρκετό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, είναι πόσο ακριβό είναι. Η MozyPro χρεώνει μια γελοία τιμή 850 $ ετησίως για 250 GB αντιγράφων ασφαλείας. Άλλες υπηρεσίες παρέχουν πολύ καλύτερη αξία.

Το MozyPro φροντίζει για την ασφάλειά του. Καλεί τρίτους ελέγχους για να διασφαλίσει ότι τα κέντρα δεδομένων του είναι σε θέση να διατηρήσουν τα δεδομένα σας ασφαλή. Οι εγκαταστάσεις μπορούν να αντέξουν φυσικές καταστροφές, επιθέσεις ιών και άλλα ανεπιθύμητα συμβάντα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα σας. Το προσωπικό ασφαλείας βρίσκεται στις εγκαταστάσεις 24/7 και τα κέντρα δεδομένων προστατεύονται από κάμερες κλειστού κυκλώματος, πύλες και πρόσβαση ηλεκτρονικών κλειδιών.

Τα αρχεία σας είναι κρυπτογραφημένα στους διακομιστές του Mozy. Στην πραγματικότητα, κρυπτογραφούνται πριν φύγουν από τον υπολογιστή σας και προστατεύονται κατά τη μεταφορά με σύνδεση TLS. Το MozyPro διατηρεί το κλειδί σας από προεπιλογή και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση Blowfish 448-bit.

Μπορείτε, ωστόσο, να επιλέξετε ιδιωτική κρυπτογράφηση, η οποία αλλάζει τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης σε AES 256-bit.

Το μειονέκτημα είναι ότι το MozyPro δεν θα μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας και η προεπισκόπηση αρχείων και οι μικρογραφίες των εικόνων δεν θα εμφανίζονται στον ιστό. Δεν θα μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Δυστυχώς, το MozyPro δεν παρέχει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το MozyPro

Το MozyPro απαιτεί περισσότερη δουλειά από άλλα διαδικτυακά αντίγραφα ασφαλείας προτού ξεκινήσετε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Ωστόσο, μόλις το ρυθμίσετε, έχει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τη διαδικασία. Για μια εξήγηση των βημάτων που πρέπει να ολοκληρώσετε, διαβάστε την κριτική μας στο MozyPro.

Είναι απλό να κατεβάσετε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας και η εγκατάσταση δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά για να ρυθμίσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας, επειδή το MozyPro σαρώνει το σύστημα αρχείων σας και επιλέγει τους πιο συνηθισμένους τύπους αρχείων για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Δεν έχει την πιο αποτελεσματική διεπαφή που έχουμε δει ποτέ, αλλά ο οδηγός βοηθά στην ολοκλήρωση της εργασίας. Λειτουργεί σε Windows, macOS και Linux.

Η διεπαφή ιστού διαθέτει μια κονσόλα διαχειριστή με εύχρηστες λειτουργίες που διευκολύνουν τη διαχείριση του λογαριασμού. Μπορείτε να αναζητήσετε τις συνδέσεις στον λογαριασμό σας ανά χρήστη ή συσκευή και να δείτε πόσα δεδομένα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας και πότε εκτελέστηκε το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας. Η ενότητα “γραφήματα και αναφορές” εμφανίζει το ιστορικό και την υγεία των αντιγράφων ασφαλείας και σας επιτρέπει να ορίσετε ειδοποιήσεις μέσω email.

Οι εφαρμογές smartphone του MozyPro δεν μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, αλλά σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε αυτά. Διατίθενται για Android και iOS.

Οι δοκιμές μας έδειξαν ότι το MozyPro χρειάζεται περίπου μία ώρα για να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας ενός συμπιεσμένου φακέλου 1GB στο cloud. Εκτελέσαμε τις δοκιμές μας από την Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη μέσω σύνδεσης WiFi με λήψη 55 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητες μεταφόρτωσης 22 Mbps. Ωστόσο, μια ώρα για 1 GB είναι πολύ μεγάλη. Το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι το MozyPro δεν συμπιέζει δεδομένα.

Ωστόσο, τα επόμενα αντίγραφα ασφαλείας θα εκτελούνται πολύ πιο γρήγορα με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου αντιγραφής αρχείων σε επίπεδο μπλοκ.

Τελικές σκέψεις

Το NAS σας μπορεί να είναι το αντίγραφο ασφαλείας του σκληρού σας δίσκου, αλλά πρέπει επίσης να το προστατεύσετε. Το έχουμε αντιμετωπίσει σε αυτό το άρθρο παρέχοντας σας τη λίστα με τα καλύτερα διαδικτυακά αντίγραφα ασφαλείας για τη NAS.

Το IDrive είναι η κορυφαία επιλογή μας επειδή έχει μεγάλη αξία, ισχυρή ασφάλεια, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων συσκευών και σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το IDrive Express μία φορά το χρόνο.

Δεν μπορούμε να προτείνουμε το MozyPro επειδή είναι ακριβό και δεν προσφέρει πολύ χώρο αποθήκευσης καθώς είναι αργό και δεν παρέχει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Το BigMIND Home διευκολύνει τη δημιουργία ενός προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και τη γρήγορη μεταφόρτωση των αρχείων σας. Ωστόσο, η ανάκτηση αρχείων της είναι αργή και θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερες προσφορές.

Το Acronis True Image 2018 παρέχει επίσης μια καλή εμπειρία χρήστη, αλλά πάσχει από υψηλή τιμή. Επιπλέον, ο αριθμός των συσκευών που μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας είναι περιορισμένος. Το Carbonite Safe Backup Pro προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, αλλά είναι αργό και δεν προσφέρει μηνιαίες συνδρομές.

Χρησιμοποιείτε άλλη υπηρεσία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των συσκευών NAS; Τι πιστεύετε για τις επιλογές μας; Πείτε μας για αυτό στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map