Καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για το Linux 2020

Η εύρεση της καλύτερης διαδικτυακής λύσης για εσάς είναι δύσκολη και είναι ακόμη πιο δύσκολη αν σας αρέσει το λογισμικό ανοιχτού κώδικα και εργάζεστε κάτω από το πανό του πιγκουίνου. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί στη λίστα μας με τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας υποστηρίζουν το Linux. Ωστόσο, βρήκαμε περισσότερα από αρκετά για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τη σωστή υπηρεσία για εσάς και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων σας.


Η εργασία στο Linux έχει τα μειονεκτήματά της. Δεν χρειάζεται να το πληρώσετε όπως θα κάνατε με Windows ή macOS, μπορείτε να μπείτε στον κωδικό και να το παίξετε και δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με τη διάσημη μπλε οθόνη θανάτου των Windows.

Είναι έξυπνο να χρησιμοποιείτε αντίγραφα ασφαλείας στο cloud, επειδή ο σκληρός σας δίσκος ενδέχεται να καταρρεύσει, κάποιος θα μπορούσε να κλέψει τον φορητό υπολογιστή σας ή κάποιο άλλο ατύχημα μπορεί να σας κάνει να χάσετε τα δεδομένα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή μας του καλύτερου λογισμικού ανάκτησης δεδομένων για να προσπαθήσετε να ανακτήσετε τα αρχεία σας, αλλά αυτή δεν είναι αξιόπιστη μέθοδος. Δεν μπορείτε να βασιστείτε σε μονάδες στερεάς κατάστασης, επειδή αντιμετωπίζουν περισσότερα σφάλματα δεδομένων, παρόλο που το ποσοστό αστοχίας τους είναι μικρότερο από 1 τοις εκατό.

Είναι καλύτερο να βασίζεστε στο cloud εκτός από το τοπικό αντίγραφο ασφαλείας. Αυτός είναι ο κανόνας 3-2-1. Με μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας από απόσταση, να ρυθμίζετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και να τα κάνετε σε βήματα για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για το Linux 2020

Αυτό που κάνει το Online Backup το καλύτερο για Linux

Η υποστήριξη Linux είναι πιο σημαντική. Θέλουμε μια υπηρεσία που την υποστηρίζει με μια εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές που λειτουργεί σε μια ελκυστική, εύχρηστη και διαισθητική διεπαφή. Οι πελάτες Ιστού και κινητών συσκευών πρέπει να έχουν τις ίδιες ιδιότητες.

Η ισχυρή ασφάλεια θα διατηρήσει τα αρχεία σας ασφαλή. Η ισχύς της εξαρτάται από την κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί η υπηρεσία, όταν τη χρησιμοποιεί, πόσο ασφαλή είναι τα κέντρα δεδομένων της και πολλά άλλα. Είναι καλύτερο εάν η υπηρεσία είναι μηδενική, γεγονός που καθιστά αδύνατο για οποιονδήποτε άλλο εκτός από εσάς να διαβάσει τα αρχεία σας. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων θα βοηθήσει επίσης, εάν κάποιος κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας.

Περισσότερος χώρος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με λιγότερα χρήματα είναι καλύτερος από την εκκένωση του πορτοφολιού σας για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας. Εκτός από την αξία, οι υπηρεσίες διαφέρουν ως προς τον αριθμό των προγραμμάτων συνδρομής που προσφέρουν. Όσο περισσότερα σχέδια στη σύνθεση, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να βρείτε αυτό που να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Ο απεριόριστος χώρος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι ο καλύτερος. Αν ψάχνετε για δωρεάν δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, διαβάστε τον οδηγό μας για το καλύτερο δωρεάν αντίγραφο ασφαλείας cloud.

Πολύς φθηνός χώρος αποθήκευσης είναι καλός, αλλά δεν θα είναι χρήσιμος αν χρειαστεί για πάντα για τη μεταφορά αρχείων. Όλες οι αρχικές μεταφορτώσεις χρειάζονται πολύ χρόνο, αλλά δεν πρέπει να διαρκέσουν περισσότερο από το απαραίτητο. Η ταχύτητα της σύνδεσής σας εξαρτάται από την υποδομή της υπηρεσίας, πόσο κοντά είστε στους διακομιστές της και στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου. Η μεταφορά σε επίπεδο μπλοκ θα βοηθήσει με τις επόμενες μεταφορτώσεις.

Πολύς φθηνός χώρος αποθήκευσης είναι καλός, αλλά δεν θα είναι χρήσιμος αν χρειαστεί για πάντα για τη μεταφορά αρχείων. Όλες οι αρχικές μεταφορτώσεις χρειάζονται πολύ χρόνο, αλλά δεν πρέπει να διαρκέσουν περισσότερο από το απαραίτητο. Η ταχύτητα της σύνδεσής σας εξαρτάται από την υποδομή της υπηρεσίας, πόσο κοντά είστε στους διακομιστές της και στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου. Η μεταφορά σε επίπεδο μπλοκ θα βοηθήσει με τις επόμενες μεταφορτώσεις.

Τώρα που έχουμε καθορίσει τα κριτήριά μας, ας ρίξουμε μια ματιά στο CloudBerry Backup με το Wasabi, την κορυφαία επιλογή μας για Linux.

1. Καλύτερο Cloud Backup για Linux: CloudBerry Backup

Το CloudBerry Backup δεν είναι μια τυπική διαδικτυακή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αντίθετα, είναι ένα κέντρο ελέγχου που σας βοηθά να διαχειρίζεστε προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. Στην τεχνολογική ομιλία, είναι μια λύση υποδομής ως υπηρεσία που δεν προσφέρει εφεδρικό χώρο.

Εξαιτίας αυτού, χρειάζεται μια υπηρεσία συνεργάτη για να παρέχει χώρο για να χρησιμοποιήσετε για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Για το Linux, αυτό είναι το Wasabi επειδή έχει εξαιρετική τιμολόγηση και υποδομή διακομιστή. Η υπηρεσία είναι φθηνή και επεκτάσιμη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ορίσετε το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου που θέλετε και να καθορίσετε το ποσό που πληρώνετε. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό στην κριτική Wasabi.

CloudBerry-Backup-Plans-Slider1

CloudBerry-Cloud-Storage-Slider2

CloudBerry-Backup-Mode-Slider3

CloudBerry-Backup-Source-Slider4

CloudBerry-Backup-Schedule-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Το CloudBerry Backup υποστηρίζει πολλές τυπικές μεθόδους ασφαλείας για λύσεις cloud, αλλά η διαθεσιμότητά τους εξαρτάται επίσης από την υπηρεσία συνεργατών. Με το σωστό συνεργάτη, το CloudBerry Backup μπορεί να χρησιμοποιήσει έως και AES 256-bit από την πλευρά του πελάτη.

Πολλές υπηρεσίες υποστηρίζουν μόνο κρυπτογράφηση από διακομιστή. Εάν το έχετε στην πλευρά του πελάτη, μόνο εσείς μπορείτε να ελέγξετε το κλειδί κρυπτογράφησης και να διαβάσετε τα δεδομένα σας. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη, φροντίστε να απομνημονεύσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, επειδή το CloudBerry Backup δεν θα μπορεί να τον επαναφέρει.

Κατά τη μεταφορά, η υπηρεσία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο TLS για την προστασία των αρχείων σας. Προσφέρει επίσης εκδόσεις, η οποία βοηθάει εάν χτυπηθείτε από ransomware.

Το Wasabi υποστηρίζει κρυπτογράφηση at-rest και σας παρέχει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Αν και δεν διαθέτει εγγενή ιδιωτική κρυπτογράφηση, θα λειτουργεί με την εφαρμογή του CloudBerry Backup.

Τα κέντρα δεδομένων του Wasabi είναι το Tier 4, το οποίο είναι η υψηλότερη βαθμολογία που δίνει το Ινστιτούτο Uptime, με εγγύηση λειτουργίας 99,9%. Έχουν περιπολίες, παρακολούθηση τηλεόρασης κλειστού κυκλώματος και βιομετρικούς σαρωτές για να κρατούν τους εισβολείς έξω. Διαβάστε αυτό για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το CloudBerry Backup

Η ρύθμιση του CloudBerry Backup δεν είναι για την εξασθένιση της καρδιάς. Πρέπει να προσθέσετε τον λογαριασμό σας στην υπηρεσία συνεργατών που χρησιμοποιείτε με μη αυτόματο τρόπο και να δημιουργήσετε το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το οποίο απαιτεί από εσάς να επιλέξετε από πολλές επιλογές. Εάν θέλετε να αναπαράγετε τις ρυθμίσεις, θα σας αρέσει, αλλά οι κύριοι χρήστες θα θέλουν να απομακρυνθούν.

Εάν είστε ένας από αυτούς τους χρήστες, πρέπει να διαβάσετε τον τρόπο χρήσης του οδηγού CloudBerry Backup with Amazon S3 για να κατανοήσετε τι πρέπει να κάνετε για να το κάνετε να τρέξει.

Δεν είναι εύκολο να ανακτήσετε αρχεία, αλλά σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα περίπλοκο αντίγραφο ασφαλείας που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας έχει μια σαφή διεπαφή που μοιάζει με το Microsoft Office, αλλά δεν είναι η πιο ελκυστική που έχουμε δει. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ είναι πλέον διαθέσιμη για χρήστες Linux και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με βάση την εικόνα βρίσκεται στο δρόμο.

Οι χρήστες Linux που δεν χρησιμοποιούν γραφικό περιβάλλον χρήστη μπορούν να έχουν πρόσβαση στη διεπαφή ιστού από την εφαρμογή για υπολογιστές. Υπάρχει επίσης μια διεπαφή ιστού στην οποία μπορείτε να μεταβείτε μέσω του ιστότοπου CloudBerry, αλλά λειτουργεί μόνο με το Amazon S3. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ευκολία χρήσης του CloudBerry Backup στην κριτική CloudBerry Backup.

Οι περισσότεροι πάροχοι αντιγράφων ασφαλείας cloud σας χρεώνουν με τον αριθμό υπολογιστών και gigabyte χώρου που χρησιμοποιείτε, αλλά το CloudBerry Backup απαιτεί μόνο μία άδεια. Στα 49,99 $, η επιφάνεια εργασίας είναι η φθηνότερη επιλογή. Το πιο ακριβό, το Ultimate, κοστίζει 299,99 $. Μπορείτε να δοκιμάσετε το αντίγραφο ασφαλείας της επιφάνειας εργασίας με μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών πριν αποφασίσετε να εγγραφείτε.

Μόλις γίνει αυτό, θα πρέπει να λάβετε μια εφεδρική υπηρεσία που παρέχει χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Η Wasabi χρεώνει 0,0049 σεντ ανά gigabyte αποθηκευτικού χώρου. Αυτό σημαίνει ότι το 1TB κοστίζει μόνο 5 $ το μήνα. Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες IaaS, ούτε η Wasabi χρεώνει για λήψη.

Το CloudBerry Backup δεν επηρεάζει την ταχύτητά σας, αλλά ενδέχεται η υπηρεσία τρίτου μέρους. Το Wasabi διαθέτει κέντρα δεδομένων στο Όρεγκον και τη βόρεια Βιρτζίνια. Ένα άλλο θα ανοίξει στις Κάτω Χώρες τον Ιανουάριο του 2019.

Το δοκιμάσαμε από τη Νοτιοανατολική Ασία και πήραμε μια μέση ταχύτητα 19 λεπτών για ένα φάκελο 1 GB. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι τα αρχεία κρυπτογραφήθηκαν χρησιμοποιώντας την κρυπτογράφηση του CloudBerry Backup από την πλευρά του πελάτη πριν από την αποστολή. Επιπλέον, οι ταχύτητες θα βελτιωθούν όσο πιο κοντά βρίσκεστε στους διακομιστές της Wasabi.

Το CloudBerry Backup διαθέτει καλή ασφάλεια, γρήγορες ταχύτητες και χαμηλή τιμή όταν συνεργάζεται με την Wasabi. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο στη χρήση και απαιτεί την εκτέλεση υπηρεσίας τρίτου μέρους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι χρήστες Linux δεν είναι μέσοι Joes, ωστόσο, θα αισθανθούν σαν να το χρησιμοποιούν. Όλα αυτά κάνουν το combo κατάλληλο για να είναι η κορυφαία επιλογή μας για Linux.

2. CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

Το CrashPlan κυκλοφόρησε το 2007, αλλά αποχώρησε από την αγορά καταναλωτών το 2017. Ωστόσο, έχει ένα σχέδιο που είναι φθηνό, προσφέρει καλές δυνατότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οικιακούς καταναλωτές.

Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας και η διαδικασία διαρκεί μόνο μερικά λεπτά. Η χρήση του δεν είναι δύσκολη, αλλά η δημιουργία του πρώτου αντιγράφου ασφαλείας δεν είναι λειτουργία με ένα κλικ. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ανά τύπο αρχείου. Θα πρέπει να δημιουργήσετε το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο, παρόλο που είναι απεριόριστο.

Ο πελάτης είναι διαισθητικός και εύκολος στην πλοήγηση. Οι καρτέλες πλοήγησης για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επαναφορά, ρυθμίσεις, ιστορικό και προορισμό ευθυγραμμίζονται κάθετα κατά μήκος της αριστεράς πλευράς.

Εάν πρέπει να επιβλέπετε το αντίγραφο ασφαλείας σας, η διεπαφή ιστού πρέπει να κάνει το τέχνασμα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τα στατιστικά στοιχεία χρήστη, να δημιουργήσετε αναφορές και να παρακολουθήσετε την αποκατάσταση αρχείων. Υπήρχε επίσης μια εφαρμογή για smartphone, αλλά διακόπηκε.

Το CrashPlan for Small Business χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για να ανακαλύψει τα αρχεία σας πριν από τη μεταφορά και AES 128-bit για να τα προστατεύσει κατά τη μεταφορά. Από προεπιλογή, η υπηρεσία διατηρεί το κλειδί σας, οπότε μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας εάν τον χάσετε. Το πλεονέκτημα είναι ότι επιτρέπει επίσης σε έναν αδίστακτο υπάλληλο να εξετάσει τα δεδομένα σας. Μπορείτε να επιλέξετε να διατηρήσετε το κλειδί σας για να το αποφύγετε.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, επειδή το CrashPlan for Small Business δεν προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Η ασφάλεια στα κέντρα δεδομένων της είναι ισχυρή, με την επιτήρηση 24/7 και άλλα μέτρα για την πρόληψη της εισβολής και μπορούν να αντισταθούν στις διακοπές ρεύματος, τις φυσικές καταστροφές και τις πυρκαγιές. Η υπηρεσία είναι επίσης συμβατή με το HIPAA.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

Για 10 $ το μήνα, λαμβάνετε απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για έναν υπολογιστή. Δεν είναι η καλύτερη τιμή, αλλά ούτε και η χειρότερη. Επειδή πρόκειται για μηνιαία συνδρομή, μπορείτε να ακυρώσετε ανά πάσα στιγμή, κάτι που είναι ασυνήθιστο για μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud. Πριν το αγοράσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών για να δείτε εάν η υπηρεσία λειτουργεί για εσάς.

Είναι δύσκολο να μου αρέσει η ταχύτητα του CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις, επειδή δεν είναι γρήγορη. Θα μπορούσατε να απενεργοποιήσετε ορισμένες από τις διαδικασίες του κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας, αλλά δεν συνιστούμε να το κάνετε. Εάν οι πόροι του συστήματός σας είναι χαμηλοί, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το γκάζι και να ορίσετε τον πελάτη να καταργήσει το όριο μόλις απομακρυνθείτε. Η αντιγραφή σε επίπεδο μπλοκ θα επιταχύνει τα επόμενα αντίγραφα ασφαλείας.

Το CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις δεν δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας ανά τύπο αρχείου, δεν διαθέτει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και μπορεί να είναι πιο γρήγορος. Τούτου λεχθέντος, έχει ένα μηνιαίο πρόγραμμα που είναι αξιοπρεπής αξία, απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας, ισχυρή ασφάλεια και καλή ευχρηστία. Είναι μια καλή υπηρεσία συνολικά, γι ‘αυτό είναι η δεύτερη στη λίστα μας. Μάθετε περισσότερα για αυτό στην αναλυτική κριτική μας για το CrashPlan.

3. SpiderOak ΕΝΑ

Το SpiderOak ONE δεν είναι η τυπική υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud, επειδή, όπως και οι καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, παρέχει χώρο συγχρονισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συγχρονίσετε αρχεία στις συσκευές σας.

Ο υπολογιστής-πελάτης της επιφάνειας εργασίας δεν διαθέτει ελκυστική διεπαφή. Αισθάνεται χρονολογημένο, αλλά, χάρη στον ωφέλιμο χαρακτήρα του, είναι σαφές και απλό στη χρήση. Οι πέντε καρτέλες στο πάνω μέρος του πελάτη σάς επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Είναι “ταμπλό”, “αντίγραφο ασφαλείας”, “διαχείριση”, “συγχρονισμός” και “κοινή χρήση”.

SpiderOakONE-DesktopDashboard-Slider1

SpiderOakONE-Backup-Files-Slider2

SpiderOakONE-Λήψη-Αρχείο-Slider3

Φάκελος συγχρονισμού SpiderOak Hive

Κυψέλη διασύνδεσης ιστού SpiderOakONE

Προηγούμενος

Επόμενο

Η διεπαφή ιστού του SpiderOak ONE αντικατοπτρίζει, εν μέρει, τις δυνατότητες του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας. Ωστόσο, δεν υπάρχει καρτέλα αρχικής σελίδας για να σας δείξει τη δραστηριότητα του λογαριασμού σας και δεν μπορείτε να αλλάξετε το εφεδρικό σας πρόγραμμα. Ωστόσο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον χώρο συγχρονισμού σας, καθώς και να διαχειριστείτε και να μοιραστείτε καρτέλες. Υπάρχει επίσης μια καρτέλα λογαριασμού για να μεταβείτε και να αλλάξετε τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία χρέωσής σας.

Η εφαρμογή smartphone είναι εύχρηστη, αλλά έχει περιορισμένη λειτουργικότητα. Το μενού στα αριστερά σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση και να κατεβάζετε αρχεία που έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας από τις συσκευές σας. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο χώρο συγχρονισμού Hive και στο “ShareRooms”. Είναι διαθέσιμο για Android και iOS.

Το SpiderOak ONE βασίζεται στο απόρρητο και χρησιμοποιεί από προεπιλογή ιδιωτική κρυπτογράφηση. Αυτό βοηθά στην προστασία του απορρήτου σας, αλλά η υπηρεσία δεν θα μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας εξαιτίας αυτού. Το SpiderOak ONE χρησιμοποιεί AES 256-bit για κρυπτογράφηση αρχείων πριν φύγει από τον υπολογιστή σας και TLS / SSL για να τα προστατεύσει κατά τη μεταφορά.

Δεν διατηρεί μια κεντρική βάση δεδομένων των μεταδεδομένων του αρχείου σας, αλλά δημιουργεί μια τοπική στον υπολογιστή σας. Τα μεταδεδομένα κρυπτογραφούνται όταν γίνεται κοινή χρήση μεταξύ συσκευών. Αυτή η προσέγγιση peer-to-peer είναι μια καλή μέθοδος για την προστασία του απορρήτου σας.

Αν και τα δεδομένα σας είναι κρυπτογραφημένα και κανείς δεν θα μπορεί να τα διαβάσει, το SpiderOak διαθέτει τα κέντρα δεδομένων του έτσι ώστε να αντέχει σε εικονικές και φυσικές επιθέσεις, σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές. Συμμορφώνονται με το SAS 70 Type II και ταξινομούνται ως Tier 3 από το Uptime Institute.

Το SpiderOak ONE δεν προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε νέους χρήστες, αλλά ορισμένοι χρήστες παλαιού τύπου το έχουν.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το SpiderOak ONE

Το SpiderOak ONE έχει τέσσερα σχέδια. Το πακέτο 150 GB κοστίζει 5 $ το μήνα ή 59 $ για το έτος. Το πακέτο 400 GB είναι 9 $ το μήνα ή 99 $ το χρόνο. Το τρίτο πακέτο είναι η καλύτερη τιμή στα 12 $ ανά μήνα, ή 129 $ το χρόνο, για 2 TB. Το τελευταίο πρόγραμμα σας δίνει 5 TB για 25 $ ανά μήνα ή 279 $ για το έτος. Όλα σας επιτρέπουν να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων συσκευών.

Ο SpiderOak λέει ότι χρειάζεται περίπου μία ώρα για να ανεβάσετε 1 GB δεδομένων και οι δοκιμές μας επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό. Αυτό μπορεί να φαίνεται αργό, αλλά είναι σωστό για ένα αντίγραφο ασφαλείας στο διαδίκτυο. Μόλις τελειώσει, το αντίγραφο ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ θα επιταχύνει τα πράγματα.

Το SpiderOak ONE φροντίζει ιδιαίτερα για την προστασία του απορρήτου σας και προσφέρει αξιοπρεπείς ταχύτητες, αλλά δεν ταιριάζει απόλυτα με τις δύο κορυφαίες υπηρεσίες μας από άποψη αξίας. Η ευκολία χρήσης του δεν είναι μεγάλη. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γι ‘αυτό, μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας στο SpiderOak ONE.

4. Διπλάτι

Το Duplicati είναι μια λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ανοιχτού κώδικα που, όπως το CloudBerry Backup, σας επιτρέπει να επιλέξετε την υπηρεσία cloud για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων. Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας τοπικά σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, τοπικό διακομιστή ή συσκευή αποθήκευσης συνδεδεμένη στο δίκτυο.

Επειδή το Duplicati δεν παρέχει αποθηκευτικό χώρο, πρέπει να επιλέξετε έναν πάροχο αποθήκευσης. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ευελιξία, αν δεν σας πειράζει η εργασία. Μπορεί να συνδυαστεί με MEGA, Google Drive, OneDrive και άλλα. Μπορείτε να δείτε έναν πίνακα τιμών στην κριτική μας για το Duplicati.

Duplicati Προσθήκη ρυθμιστικού αντιγράφων ασφαλείας 1

Duplicati Προσθήκη ρυθμιστικού προορισμού2

Duplicati Προσθήκη ρυθμίσεων παγετώνων Slide3

Duplicati Προσθήκη αρχείων Slider4

Duplicati Encryption Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Το Duplicati απαιτεί από εσάς να κάνετε λήψη ενός προγράμματος-πελάτη υπολογιστή, αλλά θα χρησιμοποιείτε τον πελάτη ιστού τις περισσότερες φορές. Η διεπαφή ιστού έχει καθαρή εμφάνιση και είναι εύκολο να μετακινηθείτε χρησιμοποιώντας τις καρτέλες πλοήγησης στην αριστερή πλευρά. Αν και προσφέρει πολλές επιλογές, η εμπειρία χρήστη παραμένει απλή, αλλά δεν είναι τόσο απλή όσο οι αυτόνομες εφεδρικές λύσεις.

Αφού δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το Duplicati θα σας δώσει την επιλογή να κρυπτογραφήσετε αρχεία πριν τα μεταφέρετε στο cloud. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit, η οποία δεν έχει ποτέ σπάσει όσο ξέρει κανείς. Το Duplicati σάς επιτρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε το SSL. Αυτό θα προστατεύσει τα δεδομένα σας από την υποκλοπή, αλλά θα επιβραδύνει επίσης τα αντίγραφα ασφαλείας σας.

Εάν κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Το Duplicati θα σας πει εάν είναι αδύναμο και θα δημιουργήσει ένα δυνατό για εσάς εάν το χρειάζεστε.

Αυτό εξαρτάται μόνο από το Duplicati. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τις υπηρεσίες συνεργατών. Ορισμένα, όπως το Amazon Drive και το OneDrive, δεν κρυπτογραφούν τα δεδομένα σας, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι πρόβλημα, επειδή το Duplicati μπορεί. Διαθέτουμε το Duplicati και στο καλύτερο άρθρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Mac, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις επιλογές του εκεί.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Duplicati

Το Duplicati είναι ανοιχτού κώδικα, οπότε δεν χρειάζεται να το πληρώσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το κατεβάσετε από το Duplicati.com. Ωστόσο, θα πρέπει να εγγραφείτε για μια συμβατή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή αποθήκευσης στο διαδίκτυο στο διαδίκτυο, και αυτό πιθανώς θα σας κοστίσει.

Η ταχύτητα της αρχικής μεταφόρτωσής σας εξαρτάται περισσότερο από την υπηρεσία συνεργατών που επιλέγετε από την Duplicati, αλλά παίζει ρόλο. Μπορεί γρήγορα να συμπιέσει και να κρυπτογραφήσει αρχεία, κάτι που έχει μεγάλη επίδραση στις ταχύτητες. Το δοκιμάσαμε μεταφέροντας έναν συμπιεσμένο φάκελο 1 GB στο Google Drive και χρειάστηκαν μόλις 12 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Οι βιώσιμοι συνεργάτες αποθήκευσης cloud για 1 TB αποθηκευτικού χώρου περιλαμβάνουν το Dropbox για 99,99 $, το Amazon Drive για 59,99 $ και το Backblaze B2 για 60 $. Το Backblaze B2 χρεώνεται ανά gigabyte, ώστε να μπορείτε να πάτε χαμηλότερα ή υψηλότερα, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αν σας ενδιαφέρει, διαβάστε την κριτική Backblaze B2 για να μάθετε περισσότερα.

5. Δίσκος ζούγκλας

Το Jungle Disk είναι μια διαδικτυακή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που απευθύνεται σε επιχειρήσεις. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να έχετε τουλάχιστον δύο χρήστες. Αυτό δεν είναι ιδανικό, αλλά οι χρήστες Linux δεν έχουν πολλές επιλογές. Από τη θετική πλευρά, είναι γρήγορο και σας επιτρέπει να επιλέξετε πόσο χώρο χρειάζεστε συνεργαζόμενοι με το Amazon S3. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Amazon S3, διαβάστε την κριτική μας στο Amazon S3.

Υποστηρίζει επίσης το Rackspace Cloud Files, το οποίο είναι μακράν ο πιο ακριβός πάροχος IaaS. Εάν θέλετε να δείτε τον πίνακα τιμολόγησης, διαβάστε την κριτική Rackspace Cloud Files.

Μόλις εγγραφείτε στο Jungle Disk, πρέπει να δημιουργήσετε έναν εξατομικευμένο τομέα για τον κύριο λογαριασμό σας. Αφού το κάνετε, μπορείτε να προσθέσετε χρήστες. Για να διευκολυνθεί η διαδικασία, η υπηρεσία προσφέρει υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας, η οποία είναι μια ωραία πινελιά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πύλη ιστού για να διαχειριστείτε τους χρήστες σας και να εκχωρήσετε άδεια πρόσβασης στις αναφορές χρήσης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Κάθε χρήστης θα πρέπει να εγκαταστήσει τον πελάτη ξεχωριστά. Ένας οδηγός θα τους καθοδηγήσει στη διαδικασία, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί σύγχυση επειδή θα πρέπει να συνδεθούν σε έναν διαδικτυακό δίσκο, να ρυθμίσουν φακέλους συγχρονισμού και πολλά άλλα, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται εκτός του φυσιολογικού πεδίου των λύσεων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο.

Η εμπειρία χρήστη δεν είναι τόσο απλή όσο είναι με τις υπηρεσίες set-it-and-Ξεχάστε, όπως το Backblaze. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισής του, διαβάστε την κριτική Backblaze.

Το Jungle Disk κρυπτογραφεί αρχεία σε κατάσταση ηρεμίας και μετακίνησης χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES 256-bit. Υποστηρίζει επίσης ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο αν θέλετε να διατηρήσετε το κλειδί κρυπτογράφησης. Μπορείτε επίσης να αφήσετε την υπηρεσία να το χειριστεί. Αν το κάνετε, ωστόσο, δεν θα μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας για εσάς.

Η ασφάλεια του κέντρου δεδομένων θα εξαρτηθεί από το αν θα επιλέξετε το Amazon S3 ή το Rackspace Cloud Files ως πάροχο cloud. Και οι δύο λαμβάνουν τα συνήθη μέτρα για να ασφαλίσουν τις εγκαταστάσεις διακομιστή τους έναντι φυσικών και εικονικών εισβολέων και φυσικών καταστροφών.

Δεν υπάρχει εγγενής έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, αλλά οι διαχειριστές λογαριασμών μπορούν να το αποκτήσουν χρησιμοποιώντας Λογαριασμούς Google για να συνδεθούν στους πίνακες ελέγχου του Jungle Disk.

Άλλοι λόγοι μας αρέσει το Jungle Disk

Το Jungle Disk απαιτεί τουλάχιστον δύο χρήστες και υποστηρίζει έως και 250. Κοστίζει 4 $ ανά άδεια για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας υπολογιστή. Οι άδειες σάς προσφέρουν δωρεάν 10 GB αντιγράφων ασφαλείας, επομένως το απόλυτο ελάχιστο ποσό που θα πληρώσετε είναι 8 $ το μήνα (δύο χρήστες, 4 $ το καθένα).

Αυτή είναι μια αξιοπρεπής τιμή, αλλά το κόστος μπορεί να αυξηθεί επειδή χρεώνεστε 15 σεντς ανά gigabyte πέρα ​​από τα πρώτα 10 GB σας. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την υπηρεσία συνεργατών. Στην περίπτωση του Amazon S3, το κόστος είναι 2,3 σεντ ανά gigabyte έως ότου φτάσετε τα 50 TB. Το Rackspace Cloud Files είναι πιο ακριβό, ωστόσο, στα 10 σεντ ανά gigabyte.

Λάβετε υπόψη ότι το Amazon S3 χρεώνει επίσης 9 σεντ ανά gigabyte που έχουν ληφθεί σε τέλη χρήσης. Δείτε εδώ για τον πλήρη πίνακα τιμών.

Το Jungle Disk δεν είναι τόσο γρήγορο όσο μερικές από τις υπηρεσίες που έχουμε δοκιμάσει, όπως το Acronis True Image (διαβάστε την κριτική μας για την Αληθινή εικόνα Acronis), αλλά δεν είναι τόσο άσχημα όσο τα πιο αργά.

Δοκιμάσαμε την υπηρεσία με σύνδεση WiFi που είχε ταχύτητα λήψης 25 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα μεταφόρτωσης 10 Mbps. Χρειάστηκε κατά μέσο όρο μία ώρα και μισή για να ανεβάσετε έναν φάκελο 1 GB και περίπου 9 λεπτά για να τον κατεβάσετε.

Η υπηρεσία δεν έχει καλό σχέδιο για μεμονωμένους χρήστες και προκαλεί σύγχυση στη χρήση. Γι ‘αυτό το τοποθετήσαμε τελευταίο στη λίστα μας. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε την κριτική δίσκου Jungle.

Τελικές σκέψεις

Οι χρήστες Linux δεν μπορούν να είναι επιλεκτικοί, επειδή δεν υπάρχουν πολλές ποιοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στο λειτουργικό σύστημα. Υπάρχουν όμως αρκετά ποιοτικά, όπως το CloudBerry Backup με το Wasabi και το CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις. Και οι δύο έχουν ισχυρή ασφάλεια και αξιοπρεπή τιμολόγηση. Εάν κανένα από αυτά δεν λειτουργεί για εσάς, μπορείτε επίσης να επιλέξετε το Duplicati ή το SpiderOak ONE.

Ωστόσο, δεν συνιστούμε το Jungle Disk, επειδή δεν είναι φιλικό προς τον χρήστη και στοχεύει επιχειρήσεις.

Τι πιστεύετε για τη λίστα μας; Συμφωνείτε ότι το CloudBerry Backup with Wasabi είναι η καλύτερη επιλογή για Linux; Γνωρίζετε άλλες υπηρεσίες που θα ικανοποιούν τους χρήστες Linux; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map