Τι είναι το Green Cloud Storage και ποιοι πάροχοι το προσφέρουν το 2020;

Το cloud storage είναι ένας τύπος υπηρεσίας που μπορεί να συμπληρώσει τη χωρητικότητα του σκληρού δίσκου σας και να αυξήσει την παραγωγικότητα. Αυτό το κάνει προσφέροντάς σας έναν απλό τρόπο αποθήκευσης των δεδομένων σας στο cloud, ενώ σας παρέχει γρήγορη πρόσβαση. Αυτό είναι αρκετά βολικό, αλλά οι υπηρεσίες ενδέχεται να μην είναι φιλικές προς το περιβάλλον, οπότε σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποιες από αυτές σας προσφέρουν λίγο πράσινο cloud storage.


Πρώτον, ωστόσο, πρέπει να προσθέσουμε ότι οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud μπορούν να κάνουν περισσότερα από την απλή αποθήκευση των δεδομένων σας. Τα βασικά χαρακτηριστικά τους – όπως κοινή χρήση αρχείων και συγχρονισμός συσκευών ή “συγχρονισμός” για σύντομο χρονικό διάστημα – συμβάλλουν στη βελτίωση της συνεργασίας, καθιστώντας αυτά τα εργαλεία ιδανικά για επιχειρήσεις, ειδικά εκείνες που βασίζονται σε απομακρυσμένη εργασία.

Πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud σάς επιτρέπουν επίσης να σημειώσετε, να ανακτήσετε διαγραμμένα αρχεία, να συνομιλήσετε, να μοιραστείτε ημερολόγια, να αναθέσετε εργασίες και να επεξεργαστείτε έγγραφα σε πραγματικό χρόνο με συνεργάτες. 

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό διαδικτυακό περιβάλλον για συνεργασία, θα πρέπει να ξεκινήσετε συμβουλευόμενοι τη λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες EFSS (συγχρονισμός και κοινή χρήση αρχείων επιχείρησης).

Διαφορετικά, εάν χρειάζεστε απλώς μια γενική επισκόπηση των υπηρεσιών αποθήκευσης cloud, διαβάστε τις κριτικές αποθήκευσης cloud. Τώρα που έχουμε καθορίσει τι είναι το cloud storage, θα δούμε τι κάνει αυτές τις υπηρεσίες φιλικές προς το περιβάλλον.

Τι κάνει το Cloud Storage πράσινο?

Τα κέντρα δεδομένων αποθήκευσης στο cloud έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν δεδομένα αποτελεσματικά. Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών και των διακομιστών εγκατάστασης είναι το ποσό της χρήσης πόρων. 

Οι διακομιστές εγκατάστασης λειτουργούν, κατά μέσο όρο, με χωρητικότητα 12 έως 18 τοις εκατό, ενώ οι διακομιστές κέντρου δεδομένων cloud μπορούν να φτάσουν το μέγιστο 40 έως 70 τοις εκατό της χρήσης, με τον μέσο όρο να είναι από 10 έως 50, σύμφωνα με μια έκθεση ενεργειακής απόδοσης του 2014 από το Συμβούλιο Άμυνας Φυσικών Πόρων, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση των ΗΠΑ. 

Η αυξημένη χρήση του διακομιστή στα κέντρα δεδομένων αποθήκευσης cloud οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα κέντρα δεδομένων χρησιμοποιούν τεχνολογία εικονικοποίησης. 

Η εικονικοποίηση επιτρέπει σε πολλές εφαρμογές – καθεμία στο δικό της εικονικό περιβάλλον – να εκτελούνται σε έναν φυσικό διακομιστή. Αυτό μειώνει σημαντικά τον αριθμό των διακομιστών και την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για την εκτέλεση ενός δεδομένου αριθμού εφαρμογών.

Η ποσότητα ισχύος που χρησιμοποιείται είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και η πιο συνηθισμένη μέτρηση για αυτό είναι «αποτελεσματικότητα χρήσης ισχύος» ή PUE. Ο μέσος όρος PUE το 2019 για την παγκόσμια βιομηχανία κέντρων δεδομένων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Uptime, ήταν 1,67 (η χαμηλότερη είναι καλύτερη), η οποία αντιπροσωπεύει αύξηση από το 1,58 του 2018. 

Ωστόσο, η ύπαρξη πολλών διακομιστών απαιτεί μεγάλη ισχύ, η οποία με τη σειρά της αυξάνει το κόστος τους. Αυτό παρακινεί ορισμένους παρόχους cloud μεγάλης κλίμακας να είναι πιο ενεργειακά αποδοτικοί από αυτόν τον παγκόσμιο μέσο όρο. 

Χάρη σε αυτό, ορισμένες υπηρεσίες, όπως η Google, αναφέρουν PUE μόλις 1,11. Επιπλέον, τα μεγάλα κέντρα δεδομένων έχουν πιο αποτελεσματική ψύξη, η οποία, πάλι, βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Για να ανακεφαλαιώσουμε, τα κέντρα δεδομένων αποθήκευσης cloud είναι εγγενώς πιο πράσινα από τα κέντρα δεδομένων εγκατάστασης. Οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα απλώς μεταφέροντας τα δεδομένα τους στο κέντρο δεδομένων ενός παρόχου cloud, όπου θα χρησιμοποιούν λιγότερους πόρους και θα βελτιστοποιήσουν την αποδοτικότητά τους.

Υπηρεσίες Green Cloud Storage

Σε αυτήν την ενότητα, θα αναφέρουμε όλες τις υπηρεσίες που ταιριάζουν με τους παράγοντες που αναφέραμε στην προηγούμενη ενότητα. Το πρώτο, χωρίς συγκεκριμένη σειρά, είναι το Google Drive.

Google Drive

Όπως αναφέραμε, τα κέντρα δεδομένων της Google είναι ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά εκεί έξω, και αυτό περιλαμβάνει την υπηρεσία αποθήκευσης cloud, το Google Drive. Συγκεκριμένα, η Google επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα χρήσης ενέργειας χάρη σε προσαρμοσμένους, πολύ αποδοτικούς διακομιστές που σπαταλούν λιγότερη ενέργεια. 

Επιπλέον, η Google χρησιμοποιεί φθηνούς τρόπους για τη διαχείριση της ψύξης, επαναχρησιμοποιεί παλιό υλικό και ανακυκλώνει αυτό που δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Διεπαφή ιστού Google Drive

Φάκελος συγχρονισμού Google Drive

Έγγραφα Google Drive Google

Σύνδεσμος δημιουργίας Google Drive

Ρυθμίσεις δικτύου Google Drive

Προηγούμενος

Επόμενο

Το Google Drive είναι μια καλή επιλογή εάν πρέπει να εργαστείτε στο διαδίκτυο σε αρχεία γραφείου και να τα μοιραστείτε με συναδέλφους. Διαθέτει επίσης μια από τις καλύτερες υπηρεσίες υποστήριξης πελατών στην αγορά. 

Η Google έχει πολλά σχέδια και τα περισσότερα από αυτά προσφέρουν μεγάλη αξία. Ο πελάτης ιστού και οι εφαρμογές για κινητά είναι απλοποιημένοι και εύχρηστοι. Επιπλέον, το Google Drive διαθέτει ένα δίκτυο διακομιστών που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο, το οποίο τον βοηθά να φτάσει σε γρήγορες ταχύτητες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι προσφέρει το Google Drive στην κριτική μας στο Google Drive.

Amazon Drive

Ένα άλλο μεγάλο όνομα στη βιομηχανία τεχνολογίας, το Amazon, απέχει πολύ από έναν ξένο στην πράσινη τεχνολογία. Το PUE είναι μικρότερο από 1,2 και το Amazon ισχυρίζεται ότι περισσότερο από το 50 τοις εκατό της ενέργειας του προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Είναι εύκολο να καταλάβουμε πώς μπορεί να το επιτύχει αυτό επειδή χρησιμοποιεί έξι ηλιακά πάρκα και τρία αιολικά πάρκα. Επιπλέον, η Amazon ανακοίνωσε τέσσερα νέα έργα αιολικών πάρκων και ένα ηλιακό αγρόκτημα.

Στιγμιότυπο οθόνης αρχικής σελίδας αξιολόγησης Amazon Cloud Drive

Το Amazon Drive διαθέτει αξιοπρεπείς δυνατότητες, όπως προεπισκοπήσεις αρχείων και φωτογραφιών, καθώς και αναπαραγωγή βίντεο. Έχει επίσης μερικά από τα καλύτερα σχέδια τιμολόγησης στην αγορά. Μπορείτε να λάβετε 100 GB με μόνο $ 1 το μήνα ή ένα μεγάλο 1TB με μόνο $ 5 το μήνα.

Χάρη στο παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών της Amazon, το Amazon Drive θα ανεβάσει γρήγορα τα δεδομένα σας στο cloud. Μας αρέσει επίσης ο τρόπος με τον οποίο οι πελάτες του Ιστού και των κινητών είναι ελκυστικοί και εύχρηστοι. Το Amazon Drive έχει επίσης αξιοπρεπείς δυνατότητες κοινής χρήσης. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτό στην αναθεώρηση του Amazon Drive.

Microsoft OneDrive

Η Microsoft πέτυχε ουδετερότητα άνθρακα το 2012 και έχει μέσο PUE 1,125 για οποιοδήποτε νέο κέντρο δεδομένων. Η Microsoft είναι επίσης αφιερωμένη στη βιωσιμότητα, οπότε επαναχρησιμοποιεί και ανακυκλώνει προϊόντα και καθιστά τα προϊόντα της βιώσιμα. Επαναχρησιμοποιεί επίσης τα απόβλητα και απορρίπτει υπεύθυνα ό, τι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Η Microsoft εργάζεται επίσης για το «έργο Natick», το οποίο τελικά θα δει τα κέντρα μικρο δεδομένων που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να πέφτουν στον πυθμένα της θάλασσας.

Αρχεία διασύνδεσης Web OneDrive

Ρυθμιστικό φακέλου συγχρονισμού OneDrive

Εκκίνηση εφαρμογών OneDrive

Κοινή χρήση αρχείων OneDrive Δημιουργία συνδέσμου

OneDrive Word στο Διαδίκτυο

Προηγούμενος

Επόμενο

Οι φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές της Microsoft περιλαμβάνουν τα κέντρα δεδομένων Microsoft Azure, τα οποία τροφοδοτούν το Microsoft OneDrive, την υπηρεσία αποθήκευσης cloud.

Το OneDrive σάς παρέχει πρόσβαση στα Office Online, Skype, Outlook, OneNote (ανατρέξτε στην κριτική μας για το OneNote για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή λήψης σημειώσεων) και πολλές άλλες δυνατότητες από τον γίγαντα που βασίζεται στο Redmond. Δεν θα χρειαστεί να αδειάσετε το πορτοφόλι σας για να το χρησιμοποιήσετε, επειδή τα σχέδια του OneDrive έχουν καλές τιμές. Το πρόγραμμα 1TB θα σας επιστρέφει μόνο 6 $ ανά μήνα.

Επιπλέον, μας αρέσει το πόσο ελκυστικοί είναι οι υπολογιστές, οι πελάτες ιστού και κινητών συσκευών. Είναι απλοί και δεν θα σας δώσουν προβλήματα. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε και να συνεργαστείτε σε αρχεία, ενώ έχετε ικανή ασφάλεια κοινής χρήσης αρχείων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κοινή χρήση του OneDrive, διαβάστε την κριτική μας στο OneDrive.

Tresorit

Όπως και στην προηγούμενη καταχώριση, το Tresorit χρησιμοποιεί διακομιστές Microsoft Azure, επομένως είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Το Tresorit μπορεί να κάνει προεπισκόπηση των αρχείων σας, αλλά δεν διαθέτει εφαρμογές εγγενών παραγωγικότητας ή δυνατότητα ενσωμάτωσης με εφαρμογές τρίτων.

Tresorit-αρχική σελίδα-2019

Δεν ενσωματώνεται με άλλες εφαρμογές, επειδή διατηρεί υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Αυτό όμως έρχεται σε απότομη τιμή, επειδή το Tresorit είναι ακριβότερο από άλλες υπηρεσίες αυτής της λίστας. Το φθηνότερο πακέτο του είναι 12,50 $ ανά μήνα. Ωστόσο, το Tresorit είναι μια υπηρεσία που απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις, οπότε η τιμολόγηση είναι κατανοητή.

Το Tresorit διαθέτει επίσης ισχυρές δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων που δεν έχουν καμία επιλογή ασφάλειας. Επιπλέον, οι ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης αρχείων είναι γρήγορες. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Tresorit και τις ολοκληρωμένες δυνατότητες ασφαλείας του στην αναθεώρηση Tresorit.

Τελικές σκέψεις

Η τοποθέτηση των δεδομένων σας στο cloud έχει οφέλη που όχι μόνο σας βοηθούν να είστε πιο παραγωγικοί και να καταλαμβάνετε λιγότερο χώρο στους υπολογιστές σας, αλλά και να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα. Δεν χρειάζεται να ψάξετε σκληρά για μια πράσινη υπηρεσία επειδή τα περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα στον κλάδο της τεχνολογίας (και του cloud) έχουν ήδη μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα.

Περιγράψαμε πολλές υπηρεσίες σε αυτό το άρθρο και οι περισσότερες από αυτές εμφανίζονται στη λίστα με τις καλύτερες συγκρίσεις αποθήκευσης cloud. Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι ποια είναι η καλύτερη υπηρεσία για εσάς, συμβουλευτείτε τον καλύτερο οδηγό αποθήκευσης cloud. Έχουμε επίσης ένα άρθρο που περιγράφει λεπτομερώς την καλύτερη αποθήκευση cloud για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Τα κέντρα δεδομένων μεγάλης κλίμακας είναι πιο ενεργειακά αποδοτικά, αλλά σύμφωνα με το The Independent, η διευρυμένη βιομηχανία κέντρων δεδομένων θα καταναλώνει τρεις φορές περισσότερη ενέργεια την επόμενη δεκαετία, οπότε θα χρειαστεί αυξημένη προσπάθεια για την κάλυψη των νέων απαιτήσεων. 

Τι πιστεύετε για το πράσινο cloud storage και το μέλλον του; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map