Τρόπος μεταφόρτωσης στο Google Drive

Εάν είστε πιστός αναγνώστης του Cloudwards.net, ίσως γνωρίζετε ότι είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να προτείνουμε το Google Drive ως μία από τις καλύτερες λύσεις αποθήκευσης cloud εκεί έξω. Είναι δωρεάν έως και 15 GB, προσφέρει πολλές επιλογές και τα Έγγραφα Google είναι ένας εξαιρετικός επεξεργαστής κειμένου για εκκίνηση. Ωστόσο, κανένα πρόγραμμα δεν έχει τις ιδιαιτερότητές του, γι ‘αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν οδηγό σχετικά με τον τρόπο μεταφόρτωσης στο Google Drive.


Η μεταφόρτωση αρχείων στο Google Drive είναι γενικά μια πολύ ευχάριστη εμπειρία – αν και είναι λίγο αργή, ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσής σας – αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα Google, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να καθαρίσετε μια γάτα. Με το πρόγραμμα-πελάτη ιστού μπορείτε απλά να κάνετε μεταφορά και απόθεση, ο φάκελος συγχρονισμού σάς επιτρέπει να επισημαίνετε αρχεία και η εφαρμογή για κινητά (η οποία διατίθεται τόσο σε γεύσεις Android όσο και σε iOS) έχει επίσης μερικές ωραίες δυνατότητες.

Εκτός από αυτόν τον οδηγό μεταφόρτωσης, έχουμε επίσης μια πιο γενική επισκόπηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Google Drive, καθώς και μια πλήρη κριτική του Google Drive.

Μεταφόρτωση αρχείων στο Google Drive

Τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας ρίξουμε μια ματιά στους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στο Google Drive. Πρώτα απ ‘όλα, θα ξεκινήσουμε με τη διεπαφή ιστού, καθώς θα λειτουργεί για οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που τρέχει και είναι επίσης πολύ ανόητο.

Μεταφόρτωση αρχείων στη διεπαφή Ιστού

Μόλις ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί “εφαρμογές” στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησής σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Drive”.

Αυτό θα σας μεταφέρει στην κύρια διεπαφή του Google Drive.

Εδώ είναι ένα απλό θέμα να επιλέξετε το αρχείο που χρειάζεστε από τον υπολογιστή σας και να το σύρετε και να το ρίξετε στο Google Drive, όπως:

uploadgdrive-1

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει, αν και λάβετε υπόψη ότι ενώ ένα μικρό αρχείο (όπως η εικόνα που ανέβαλα παραπάνω) θα διαρκέσει μόνο λίγα δευτερόλεπτα, ένα μεγαλύτερο αρχείο θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Αν και το Google Drive είναι ένας από τους καλύτερους διαδικτυακούς μας αποθηκευτικούς χώρους για βίντεο, είναι μακράν η πιο αργή. Εάν χρειάζεστε κάτι με λίγο περισσότερη ταχύτητα, ίσως θελήσετε να δείτε την κριτική Sync.com ή την κριτική pCloud.

Μεταφόρτωση αρχείων μέσω του φακέλου συγχρονισμού του Google Drive

Αν και η μέθοδος που περιγράφεται παραπάνω είναι μακράν ο απλούστερος τρόπος για τη μεταφόρτωση αρχείων στο Google Drive, αυτό συνεπάγεται ότι αναζητάτε τα αρχεία σας με το χέρι και στη συνέχεια τα σύρετε ένα προς ένα – για κάποιο λόγο, όταν ρίχνετε πολλά αρχεία στο Google Η διεπαφή του Drive επιβραδύνει σημαντικά.

Μια πολύ λιγότερο εμπλεκόμενη διαδικασία είναι απλά η ρύθμιση του φακέλου συγχρονισμού του Google Drive πιθανότατα έχετε δει τις ειδοποιήσεις να εμφανίζονται στην κορυφή του προγράμματος περιήγησής σας. Η ρύθμιση του φακέλου είναι ένα κομμάτι κέικ και όχι μόνο θα συγχρονίζονται τα διαδικτυακά και τα offline έγγραφα σας, αλλά θα έχετε επίσης ένα εύχρηστο μικρό σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ταυτόχρονα (αν και σημειώστε ότι είναι πολύ βασικό. Για ένα πλήρες λύση, φροντίστε να δείτε τους καλύτερους διαδικτυακούς παρόχους αντιγράφων ασφαλείας).

Για να ρυθμίσετε το φάκελο συγχρονισμού, απλώς μεταβείτε στη σελίδα λήψης του Google Drive και πατήστε το μεγάλο μπλε κουμπί που λέει “λήψη του Drive”. Αυτό θα τοποθετήσει αυτόματα έναν φάκελο Google Drive στον υπολογιστή σας, ο οποίος θα μοιάζει με αυτό:

Το 97 τοις εκατό των αναγνωστών πιθανότατα θα παρατηρήσει ότι το σύστημα αρχείων μου δεν μοιάζει με το δικό τους, αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιώ Linux. Η Google προσφέρει φακέλους συγχρονισμού μόνο για Windows και Mac, με την υπόσχεση ότι μια έκδοση Linux θα έρθει σύντομα (η εταιρεία το έχει πει εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια, οπότε μην κρατάτε την ανάσα σας, Team Penguin).

Ωστόσο, οι χρήστες Linux δεν πρέπει να απελπιστούν, καθώς υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λύσεις τρίτων. το αγαπημένο μου είναι το OverGrive, το οποίο φαίνεται να λειτουργεί καλά και προσφέρει μια δοκιμή 14 ημερών. Εάν θέλετε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε μετά τη λήξη αυτής της περιόδου, κοστίζει κατ ‘αποκοπή χρέωση $ 5.

Ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα στο οποίο ανήκετε, ωστόσο, όλα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο: μπορείτε να επιλέξετε ποια αρχεία από το Google Drive θα συγχρονιστούν στον φάκελο Google Drive στον υπολογιστή σας, καθώς και πόσο συχνά θα συγχρονιστούν (ξανά , η διεπαφή μου φαίνεται λίγο διαφορετική, αλλά όχι πολύ):

Μόλις το έχετε ρυθμίσει, όλοι οι φάκελοι που έχετε επισημάνει στο Google Drive θα εμφανιστούν στον σκληρό σας δίσκο και τυχόν αλλαγές που πραγματοποιούνται κατά την εργασία είτε απευθείας στα Έγγραφα Google είτε στο τοπικό σας σύστημα θα μεταφερθούν στο άλλο. 

Είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε πόσο βολικό είναι αυτό, καθώς το κύριο μειονέκτημα για το Google Drive είναι η ανάγκη να είστε πάντα συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Εάν, για παράδειγμα, το Διαδίκτυο σας έχει διακοπεί, αυτό θα σήμαινε κανονικά ότι πρέπει να σταματήσετε να εργάζεστε. Με τη ρύθμιση του συγχρονισμού, μπορείτε να συνεχίσετε και όταν το Διαδίκτυο επανέλθει, τα αρχεία θα μεταφορτωθούν απλά χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε έναν διακόπτη.

Η διαδικασία συγχρονισμού λειτουργεί και με τους δύο τρόπους, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε αρχεία στο φάκελο Google Drive και θα αντιγραφούν αυτόματα στο σύννεφο. Εάν η μέθοδος μεταφοράς και απόθεσης είναι πολύ απαιτητική για εσάς, η ρύθμιση συγχρονισμού είναι ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσετε.

Μεταφόρτωση αρχείων σε Android και iOS

Τέλος, αν διαθέτετε μια συσκευή Android ή iOS, μπορείτε επίσης να ανεβάσετε εύκολα αρχεία στο Google Drive. Οι ακόλουθες οδηγίες βασίζονται σε ένα τηλέφωνο Android, αλλά η εμπειρία είναι σχεδόν ίδια για τα iPhone.

Αρχικά, μεταβείτε στην εφαρμογή Google Drive (εάν δεν την έχετε, κατεβάστε την από το Google Play Store ή το App Store). Ανοίξτε την εφαρμογή και θα δείτε μια μικροσκοπική έκδοση της διεπαφής ιστού του Google Drive. Υπάρχει ένα μεγάλο μπλε κουμπί με το εικονίδιο “συν” στην κάτω δεξιά γωνία. αυτό είναι που πρέπει να είστε, οπότε αγγίξτε το.

Θα εμφανιστεί ένα μικρό μενού, επιλέξτε “μεταφόρτωση”. 

Αυτό θα σας μεταφέρει σε ένα μενού αρχείων, όπου μπορείτε να επιλέξετε το φάκελο στον οποίο αφήνετε τις εικόνες, τα βίντεό σας ή ακόμη και τα μηνύματα κειμένου και, αφού πατήσετε, θα μεταφορτώσουν αυτόματα (αν και λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μηνυμάτων κειμένου στο Android από αυτό). Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε WiFi όταν ανεβάζετε αρχεία με αυτόν τον τρόπο, εκτός εάν αισθάνεστε την έντονη επιθυμία να πληρώσετε για επιπλέον δεδομένα αυτόν τον μήνα.

Εάν θέλετε να έχετε περισσότερο αίσθηση συγχρονισμού, όπως κάνετε εγκαθιστώντας έναν φάκελο Google Drive, ο ευκολότερος τρόπος είναι να τραβήξετε όλες τις σημειώσεις σας με τα Έγγραφα Google ενώ βρίσκεστε στο τηλέφωνό σας. Προαιρετικά, το Evernote καθώς και άλλες εφαρμογές λήψης σημειώσεων θα σας επιτρέψουν να συγχρονίσετε ό, τι κάνετε στο Google Drive. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι οι εφαρμογές τρίτων ενδέχεται να έχουν περιορισμένη λειτουργικότητα σε αυτό το πλαίσιο, οπότε φροντίστε να ελέγξετε αν θα παίξουν ωραία με το Google Drive προτού καταλήξετε σε μία.

Τελικές σκέψεις

Και εκεί το έχετε: τρεις εύκολους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στο Google Drive. Αυτή η φανταστική ευκολία χρήσης είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο εμείς στο Cloudwards.net χρησιμοποιούμε το Google Drive για να εργαζόμαστε στο διαδίκτυο και αισθανόμαστε σίγουροι ότι θα το προτείνουμε σε σχεδόν όλους όσους πρέπει να μείνουν εν κινήσει χωρίς να ξοδέψουν πάρα πολλά χρήματα.

Αν και όσον αφορά την καθαρή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την αποθήκευση υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις εκεί έξω, όταν πρόκειται για διαδικτυακή συνεργασία και παραγωγικότητα, το Google Drive είναι δύσκολο να νικήσει. Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αυτό το σημαντικό βήμα, εάν έχετε απορίες, μην διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map