Dropbox vs Tresorit το 2020: Κλείσιμο κλήσης

Το Tresorit είναι μία από τις πιο ασφαλείς υπηρεσίες αποθήκευσης cloud εκεί έξω, ενώ το Dropbox είναι μία από τις πιο δημοφιλείς χάρη στη μεγάλη ευκολία χρήσης. Εμείς στο Cloudwards.net θέλουμε να σας διευκολύνουμε να επιλέξετε ανάμεσα σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες, οπότε πρόκειται να κάνουμε pit Tresorit εναντίον Dropbox για να δούμε ποια είναι η κορυφή.

Ο βασικός σκοπός των υπηρεσιών αποθήκευσης cloud είναι η αποθήκευση των αρχείων σας στο cloud. Αν και όλες οι υπηρεσίες σας επιτρέπουν να το κάνετε, διαφέρουν ως προς το πόσο καλά το κάνουν και ποιες άλλες δυνατότητες προσφέρουν. Επιπλέον, ορισμένες υπηρεσίες, όπως το Tresorit, ενδέχεται να επικεντρώνονται περισσότερο στην ασφάλεια, ενώ άλλες, όπως το Dropbox, επικεντρώνονται στην ευκολία χρήσης και τις δυνατότητες.

Το τι θα σας ταιριάζει εξαρτάται από το τι θέλετε να λάβετε από την υπηρεσία. Έχοντας αυτό κατά νου, θα τα συγκρίνουμε με γενικούς παράγοντες για τις υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud. Εάν έχετε ήδη αποφασίσει, διαβάστε την ξεχωριστή κριτική Dropbox ή Tresorit για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία που θέλετε.

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτά, ανατρέξτε στον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για βοήθεια. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε την καλύτερη σύγκριση cloud storage για να δείτε ποιες υπηρεσίες προσφέρουν με μια ματιά.

Πάνω από πέντε γύρους, θα δούμε πώς συγκρίνονται οι υπηρεσίες για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε μεταξύ τους. Θα ονομάσουμε έναν νικητή μετά από κάθε γύρο και αφού χτυπήσει το κουδούνι, θα σας δώσουμε μια περίληψη του αποτελέσματος και θα δηλώσουμε τον συνολικό νικητή.

1

Ασφάλεια

Η ισχυρή ασφάλεια στο cloud είναι σημαντική επειδή το Διαδίκτυο έχει το μερίδιό του στους κινδύνους. Κακόβουλα άτομα, όπως χάκερ, ελπίζουν να κλέψουν τα διαπιστευτήριά σας, να υποκλέψουν τα δεδομένα σας με επιθέσεις man-in-the-middle, να κρατήσουν όμηρους τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας ransomware ή να εκτελέσουν κάποια άλλη έξυπνη τέχνη εναντίον σας.

Οι υπηρεσίες Cloud χρησιμοποιούν πολλές μεθόδους για να σας προστατεύσουν από πιθανές απειλές. Για παράδειγμα, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων θα εμποδίσει τους εισβολείς που έχουν κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Ωστόσο, μην βασίζεστε μόνο σε αυτό. Απλώς δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Το πρωτόκολλο TLS / SSL προστατεύει από επιθέσεις man-in-the-middle, ενώ η κρυπτογράφηση ανακαλύπτει τα δεδομένα σας σε κατάσταση ηρεμίας και μεταφοράς. Η ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σάς βοηθά να διατηρείτε τα αρχεία σας ιδιωτικά επιτρέποντάς σας να τα διαβάσετε.

Αυτή είναι μια σημαντική κατηγορία για υπηρεσίες cloud, τουλάχιστον. Ας δούμε πώς κάνουν το Tresorit και το Dropbox.

Tresorit

Το Tresorit επικεντρώνεται στην ασφάλεια. Το κύριο όπλο στο οπλοστάσιό του είναι η ιδιωτική κρυπτογράφηση, που ονομάζεται επίσης κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης. Το Tresorit είναι μια από τις σπάνιες υπηρεσίες που το προσφέρει, το οποίο κερδίζει μια θέση στη λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-ασφάλεια

Λάβετε υπόψη ότι επειδή το Tresorit χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης για την προστασία του απορρήτου σας, δεν θα μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας εάν τον ξεχάσετε. Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης από το άρθρο του καλύτερου διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα συμβεί.

Το Tresorit χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο TLS για την αποτροπή επιθέσεων που στοχεύουν αρχεία κατά τη μεταφορά και κρυπτογράφηση AES 256-bit για να ανακαλύψουν αρχεία σε κατάσταση ηρεμίας. Επιπλέον, εάν κάποιος καταφέρει να σπάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων θα αποτρέψει την πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Η Tresorit διατηρεί τους διακομιστές της σε ασφαλή κέντρα δεδομένων Microsoft Azure στην Ιρλανδία και τις Κάτω Χώρες. Χρησιμοποιούν παρακολούθηση, ασφάλεια 24/7 και βιομετρική σάρωση. Συμμορφώνονται επίσης με τα πιο πρόσφατα πρότυπα ISO. Διαβάστε την κριτική Microsoft Azure για να μάθετε περισσότερα.

Όταν ανεβάζετε δεδομένα στο Tresorit, αναπαράγονται σε πολλούς διακομιστές σε ένα κέντρο δεδομένων, το οποίο είναι παρόμοιο με μια ρύθμιση RAID. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων και αυξάνει τη διαθεσιμότητα των αρχείων σας.

Εάν το ransomware καταστρέφει τα αρχεία σας, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για να τα επιστρέψετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση αρχείων για να τα ανακτήσετε. Το φθηνότερο πακέτο περιορίζεται σε 10 προηγούμενες εκδόσεις, αλλά οι άλλες διαθέτουν απεριόριστη έκδοση. Το Tresorit σάς επιτρέπει επίσης να διαγράψετε δεδομένα από τη συσκευή σας από απόσταση, κάτι που βοηθά αν κάποιος το κλέψει.

Τα πιο ακριβά σχέδια σάς προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες ασφάλειας, όπως τον καθορισμό πολιτικών ασφαλείας, την παρακολούθηση διαχειριστή και την ανάκληση πρόσβασης από συσκευές.

Η Tresorit πραγματοποίησε μια ανοιχτή πρόκληση hacking που κάλεσε τους hackers να προσπαθήσουν να μπουν σε αυτό, αλλά κανείς δεν πέτυχε σε μια περίοδο που διήρκεσε ενάμιση χρόνο. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια του Tresorit, διαβάστε τη λευκή βίβλο ασφαλείας της.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-security

Dropbox

Είναι σαφές ότι το Dropbox δεν δίνει την ίδια έμφαση στην ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, η υπηρεσία έχει ένα καρό ιστορικό μαζί της. Η εταιρεία βρισκόταν στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια μιας παραβίασης το 2012 κατά την οποία είχαν κλαπεί 68 εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης και το περιστατικό δεν αναφέρθηκε πριν από χρόνια.

Επιπλέον, το Dropbox συνδέθηκε με το έργο PRISM το 2013. Τούτου λεχθέντος, η εταιρεία έλαβε μέτρα για την αύξηση της ασφάλειας μετά από αυτό.

Το Dropbox χρησιμοποιεί AES 256-bit για να ανακαλύψει τα αρχεία σας σε κατάσταση ηρεμίας και το πρωτόκολλο TLS με AES 128-bit για την προστασία των αρχείων σας κατά τη μεταφορά. Αυτή είναι μια καλή πρακτική, αλλά επιτρέπει στο Dropbox να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία σας για να εξαγάγει μεταδεδομένα για ευρετηρίαση όταν προσγειώνονται στους διακομιστές του και να τα κρυπτογραφούν αργότερα..

Επιπλέον, τα μεταδεδομένα σας παραμένουν σε απλό κείμενο σε ξεχωριστό διακομιστή. Είναι προφανές ότι το Dropbox δεν προσφέρει ιδιωτική κρυπτογράφηση. Αυτή δεν είναι η καλύτερη πρακτική για την προστασία του απορρήτου σας, γι ‘αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Boxcryptor, ένα ιδιωτικό πρόσθετο κρυπτογράφησης. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό στην κριτική μας στο Boxcryptor.

Το Dropbox χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ώστε να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας χωρίς να έχει το smartphone σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση για να επαναφέρετε παλαιότερες εκδόσεις αρχείων που είναι έως και 120 ημερών για την καταπολέμηση της επίδρασης του ransomware. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για εσάς, διαβάστε το καλύτερο cloud storage για την έκδοση του άρθρου για εναλλακτικές λύσεις.

Η σελίδα ασφαλείας του λογαριασμού σας σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε συνδεδεμένες συσκευές, ενεργές περιόδους σύνδεσης ιστού και εφαρμογές τρίτων με πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Εάν κάτι φαίνεται ύποπτο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Το Dropbox έχει μια σελίδα στο HackerOne που ανταμείβει τους χάκερ εάν μπορούν να σπάσουν την ασφάλεια του Dropbox. Μέχρι στιγμής, το Dropbox έχει πληρώσει σχεδόν 300.000 $ ως απάντηση.

Οι πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του κέντρου δεδομένων του Dropbox είναι λιγοστές, αλλά η εταιρεία αναφέρει ότι «είναι σκληροπυρηνικοί για την ενίσχυση της ασφάλειας και την προστασία από επιθέσεις».

Στρογγυλές σκέψεις

Το Dropbox δεν διαθέτει χαλαρή ασφάλεια, αλλά δεν παρέχει το υψηλό επίπεδο που διαθέτει το Tresorit. Αυτό είναι χάρη στην ιδιωτική κρυπτογράφηση της Tresorit, την απεριόριστη έκδοση και μια πρόκληση χάκερ που δεν είχε καμία αξίωση.

Γύρος: Σημείο ασφαλείας για Tresorit

Λογότυπο Tresorit
Λογότυπο Dropbox

2

Κόστος αποθήκευσης

Όσο περισσότερο παίρνετε για την τιμή τόσο καλύτερο θα είναι το κόστος αποθήκευσης. Είναι επίσης καλό εάν μια υπηρεσία έχει πολλά σχέδια, διότι αυξάνει τις πιθανότητές σας να βρείτε μια καλή εφαρμογή. Ένα δωρεάν πρόγραμμα ή δοκιμή είναι επίσης ένα πλεονέκτημα, επειδή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε μια υπηρεσία πριν από την εκτέλεση. Εάν ο προϋπολογισμός είναι το κύριο μέλημά σας, διαβάστε τις καλύτερες προσφορές μας στο cloud storage για μια λίστα υπηρεσιών φιλικών προς το πορτοφόλι.

Τιμολόγηση tresorit-vs-dropbox-tresorit

Tresorit

Η ασφάλεια του Tresorit είναι ισχυρή, αλλά δεν είναι φθηνή. Δεν προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα, αλλά τα προγράμματα επί πληρωμή έχουν δωρεάν δοκιμαστική περίοδο. Το φθηνότερο είναι το Premium που είναι 10,42 $ το μήνα για μόνο 200 GB αποθηκευτικού χώρου. Έχει κοινές δυνατότητες αποθήκευσης cloud, μαζί με πρόσβαση σε πέντε συσκευές, συγχρονισμό, ιστορικό εκδόσεων 90 ημερών και δυνατότητα επαναφοράς 10 προηγούμενων εκδόσεων αρχείων.

Το Solo είναι το άλλο προσωπικό σχέδιο. Παρέχει 2 TB χώρου για 24 $ ανά μήνα. Αυτό είναι περισσότερο από το διπλάσιο της τιμής που χρεώνουν ορισμένες υπηρεσίες για τα πακέτα 2 TB. Το σχέδιο προσθέτει έλεγχο δικαιωμάτων, κοινή χρήση αρχείων με συνδέσμους που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, ενσωμάτωση του Microsoft Outlook και άλλα.

Η Tresorit έχει επίσης επιχειρηματικά σχέδια. Η Small Business είναι 20 $ ανά χρήστη ανά μήνα και σας δίνει 1 TB αποθηκευτικού χώρου για κάθε χρήστη. Η επιχείρηση έχει έκπτωση 50 τοις εκατό τη στιγμή αυτής της γραφής, καθιστώντας την 12 $ ανά χρήστη ανά μήνα. Προσθέτει συμμόρφωση HIPAA, απομακρυσμένη διαγραφή, προσαρμοσμένη επωνυμία, προηγμένους ελέγχους αρχείων και υποστήριξη.

Το Enterprise είναι 24 $ ανά χρήστη ανά μήνα και υποστηρίζει περισσότερους από 100 χρήστες. Προσθέτει επίσης λειτουργίες, όπως προσαρμοσμένες ροές email, προσαρμοσμένη ανάπτυξη, API διαχειριστή, εκπαίδευση προσωπικού και άλλα.

Τιμολόγηση tresorit-vs-dropbox-dropbox

Dropbox

Το φθηνότερο πακέτο του Dropbox είναι το Plus, το οποίο είναι 9,99 $ το μήνα ή 99 $ το χρόνο. Παρέχει 1 TB αποθηκευτικού χώρου. Περιλαμβάνει ενοποίηση του Microsoft Office 365, ιστορικό έκδοσης 30 ημερών, υποστήριξη email προτεραιότητας και τις τυπικές δυνατότητες αποθήκευσης cloud.

Το επόμενο σχέδιο είναι Professional, το οποίο προσθέτει κοινόχρηστα στοιχεία ελέγχου συνδέσμων, προηγμένα εργαλεία συνεργασίας, εκτεταμένο ιστορικό εκδόσεων, όπως έξυπνο συγχρονισμό και Showcase και πρόσβαση στην υποστήριξη συνομιλίας. Είναι 16,58 $ το μήνα ή 198,96 $ το χρόνο.

Υπάρχουν δύο ομαδικά σχέδια: Standard και Advanced. Το Standard παρέχει 3 TB κοινόχρηστου χώρου για 12,50 $ ανά χρήστη ανά μήνα ή 150 $ ανά χρήστη ανά έτος. Διαθέτει δυνατότητες όπως ένα εργαλείο μεταφοράς λογαριασμού, φάκελο ομάδας, απεριόριστη πρόσβαση API σε συνεργάτες πλατφόρμας ασφαλείας, συμμόρφωση με HIPAA, στοιχεία ελέγχου διαχειριστή και κεντρική χρέωση.

Το Advanced δεν θέτει ανώτατο όριο στον αποθηκευτικό χώρο σας, αλλά αυξάνει την τιμή σε 25 $ ανά χρήστη ανά μήνα ή 240 $ ανά χρήστη ανά έτος. Γλυκώνει τη συμφωνία με εγκρίσεις συσκευών, ιστορικό θεατών και προηγμένες λειτουργίες ομάδας, όπως μεμονωμένη σύνδεση, ρόλους διαχειριστή με κλιμακωτή κλίμακα, έλεγχο καταγραφής και τηλεφωνική υποστήριξη κατά τις εργάσιμες ώρες.

Το δωρεάν πακέτο προσφέρει ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο 2 GB, το οποίο δεν το καθιστά κατάλληλο για το καλύτερο δωρεάν κομμάτι αποθήκευσης cloud. Ακόμα, αρκεί να δείτε αν το Dropbox λειτουργεί για εσάς.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Καμία υπηρεσία δεν έχει ιδιαίτερα ανταγωνιστικά σχέδια. Ωστόσο, το Dropbox είναι φθηνότερο, ενώ το Tresorit σάς δίνει περισσότερα χρήματα για το λογαριασμό σας, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι η ισοπαλία είναι σωστή. Αν ενδιαφέρεστε περισσότερο για τα ομαδικά σχέδια του Dropbox, διαβάστε την κριτική μας για το Dropbox Business για να μάθετε τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτά.

Γύρος: Κόστος αποθήκευσης Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο Tresorit
Λογότυπο Dropbox

3

Εμπειρία χρήστη

Είναι υπέροχο αν μια υπηρεσία έχει πολλές δυνατότητες, αλλά αυτό δεν θα το κάνει καλό αν δεν είναι τυλιγμένο σε μια ευχάριστη εμπειρία χρήστη. Οι χρήστες τείνουν να αποφεύγουν τις υπηρεσίες που δεν το κάνουν.

Tresorit

Το Tresorit συγκαταλέγεται στις κορυφαίες υπηρεσίες από τις κριτικές αποθήκευσης cloud, αλλά η εμπειρία του χρήστη είναι πιο περίπλοκη από τη μέση υπηρεσία, επειδή πρέπει να δημιουργήσετε μεμονωμένους tresors – “θησαυροφυλάκιο” στα γερμανικά – για να συγχρονίσετε αρχεία.

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας λειτουργεί σε Windows, macOS και Linux. Η υποστήριξη για Linux είναι σπάνια μεταξύ των υπηρεσιών αποθήκευσης cloud. Εάν το Tresorit δεν λειτουργεί για εσάς, διαβάστε την καλύτερη συλλογή αποθήκευσης cloud για Linux για άλλες επιλογές.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-επιφάνεια εργασίας

Εκτός από τον περίπλοκο συγχρονισμό, ο υπολογιστής-πελάτης είναι καθαρός και εύχρηστος. Η γεύση είναι υποκειμενική, αλλά πιστεύουμε ότι ο υπολογιστής-πελάτης της Tresorit είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς στην αγορά.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-web

Εάν βρίσκεστε μακριά από τη συσκευή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ιστού Tresorit για να αποκτήσετε πρόσβαση στο χώρο αποθήκευσης στο cloud. Ο ελάχιστος σχεδιασμός του διευκολύνει την εύρεση φακέλων και συνδέσμων πλοήγησης. Τούτου λεχθέντος, ο σύνθετος συγχρονισμός περιπλέκει το ζήτημα επειδή δεν μπορείτε απλώς να μεταφέρετε και να αποθέσετε περιεχόμενο στον ριζικό φάκελο του προγράμματος-πελάτη ιστού. Είναι λογικό, επειδή δεν είναι τροχαλία, αλλά η προσέγγιση είναι ασυνήθιστη.

Το Tresorit διαθέτει επίσης εφαρμογές smartphone για Android και iOS. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να ανεβάσετε φωτογραφίες και βίντεο από το τηλέφωνό σας. Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο χώρο αποθήκευσης στο cloud, να δημιουργήσετε συνδέσμους προς το περιεχόμενό σας και να εργαστείτε εκτός σύνδεσης. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι μόνο εσείς έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή, μπορείτε να ορίσετε ένα κλείδωμα κωδικού πρόσβασης.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-desktop

Dropbox

Το Dropbox ήταν στην πρώτη γραμμή της εμπειρίας χρήστη από τότε που ξεκίνησε το 2007 και αυτό ισχύει σήμερα. Στην πραγματικότητα, εκεί επινοήθηκε το κοινό μοντέλο συγχρονισμού.

Το κοινό μοντέλο συγχρονισμού αποτελείται από ένα εικονίδιο δίσκου συστήματος και ένα φάκελο συγχρονισμού. Οτιδήποτε τοποθετήσετε στο φάκελο συγχρονισμού θα συγχρονιστεί με το σύννεφο. Είναι τόσο απλό. Ωστόσο, για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας που λειτουργεί σε Windows, macOS και Linux.

Ο υπολογιστής-πελάτης του Dropbox περιστρέφεται γύρω από το εικονίδιο του δίσκου συστήματος. Εξαιτίας αυτού, είναι λεπτό και δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά βήματα για να βρείτε αυτό που θέλετε. Οι πιο συνηθισμένες λειτουργίες βρίσκονται στην επάνω δεξιά γωνία, ενώ στο κύριο παράθυρο εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις ή τα πρόσφατα αρχεία σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση μέσω αυτών που είναι βολικό.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-web-client

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ίδιες δυνατότητες από τον πελάτη ιστού. Είναι σαφές και διαισθητικό και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταφέρετε και να αποθέσετε ένα αρχείο οπουδήποτε για να ξεκινήσετε μια μεταφόρτωση. Η εναλλαγή μεταξύ σελίδων και λειτουργιών είναι επίσης γρήγορη.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-mobile

Οι εφαρμογές για κινητά είναι επίσης εύχρηστες. Σας επιτρέπουν να σαρώσετε έγγραφα, να κάνετε διαθέσιμα αρχεία εκτός σύνδεσης, να αποκτήσετε πρόσβαση στο Dropbox Paper και να δημιουργήσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό σας. Επιπλέον, μπορείτε να μοιραστείτε τα αρχεία σας. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Dropbox Paper, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην κριτική μας για το Dropbox Paper.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Το Tresorit έχει μια σταθερή εμπειρία χρήστη, αλλά είναι πιο περίπλοκο από το Dropbox χάρη στην ανάγκη δημιουργίας tresors. Το Dropbox είναι επίσης πιο διαισθητικό και πιο εύκολο στη χρήση.

Γύρος: Σημείο εμπειρίας χρήστη για το Dropbox

Λογότυπο Tresorit
Λογότυπο Dropbox

4

Μοιρασιά

Η κοινή χρήση είναι ένα μεγάλο μέρος της εμπειρίας αποθήκευσης στο cloud, επομένως θα πρέπει να είναι εύκολη, γρήγορη και ικανή να μεταβεί απευθείας στα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, άτομα και ομάδες. Για να ολοκληρώσετε την εμπειρία, θα πρέπει να μπορείτε να προστατεύετε τις κοινοποιήσεις σας χρησιμοποιώντας στοιχεία ελέγχου περιεχομένου, όπως προστασία με κωδικό πρόσβασης, ημερομηνίες λήξης και δικαιώματα.

Tresorit

Το Tresorit διαθέτει ισχυρούς ελέγχους περιεχομένου και δυνατότητες κοινής χρήσης, κάτι που το βοηθά να δημιουργήσει τη λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud για κοινή χρήση. Οι ίδιες δυνατότητες είναι διαθέσιμες είτε χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Ιστού ή επιτραπέζιου υπολογιστή.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-share

Εάν θέλετε να κάνετε κοινή χρήση ενός φακέλου, πρέπει να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο ή να προσκαλέσετε χρήστες μέσω email. Εάν ακολουθήσετε τη διαδρομή email, οι παραλήπτες θα πρέπει να εγγραφούν για λογαριασμό Tresorit. Τα αρχεία δεν έχουν αυτήν την απαίτηση, αλλά μπορούν να κοινοποιηθούν μόνο σε έναν σύνδεσμο.

Μπορείτε να προστατεύσετε συνδέσμους χρησιμοποιώντας ημερομηνία λήξης, κωδικό πρόσβασης ή όριο πρόσβασης. Οι φάκελοι μπορούν να έχουν τρία επίπεδα δικαιωμάτων. Σας επιτρέπουν να διαβάσετε, να διαβάσετε και να τροποποιήσετε ή να επεξεργαστείτε.

Για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τους συνδέσμους που έχετε δημιουργήσει, η Tresorit παρέχει μια προβολή “συνδέσμων”. Μια άλλη προβολή, “επαφές” σάς επιτρέπει να γνωρίζετε με ποια άτομα έχετε πρόσβαση σε κοινόχρηστο φάκελο.

Το Tresorit λείπει μερικά πράγματα. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε συνδέσμους μεταφόρτωσης ή να κάνετε κοινή χρήση σε κοινωνικά δίκτυα.

Dropbox

Το Dropbox σάς επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε αυτό χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας, την εφαρμογή smartphone ή τον πελάτη προγράμματος περιήγησης.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-share

Μπορείτε να μοιραστείτε συνδέσμους χρησιμοποιώντας τον πελάτη ιστού αντιγράφοντας και επικολλώντας τους ή στέλνοντάς τους μέσω email, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση απευθείας σε κοινωνικά δίκτυα. Το Dropbox σάς επιτρέπει να προστατεύετε συνδέσμους χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης ή ημερομηνία λήξης, απενεργοποιώντας τις λήψεις ή επιλέγοντας συγκεκριμένα άτομα που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Εάν θέλετε να διακόψετε την κοινή χρήση, πρέπει να διαγράψετε τον σύνδεσμο

Οι συνδρομητές στο φθηνότερο πακέτο, Plus, δεν έχουν αυτές τις δυνατότητες. Εάν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε, πρέπει να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Professional, το οποίο είναι διπλάσιο του κόστους.

Μπορείτε να μοιραστείτε φακέλους και να ορίσετε την άδειά τους σε “επεξεργασία” ή “προβολή”. Υπάρχει μια σελίδα που δείχνει τι έχετε μοιραστεί και με άλλους. Εάν θέλετε να προσκαλέσετε άλλους να μοιραστούν μαζί σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα “αίτημα αρχείου”.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Και οι δύο υπηρεσίες έχουν ικανές δυνατότητες κοινής χρήσης. Το Tresorit έχει καλύτερη ασφάλεια για κοινές χρήσεις και το Dropbox σας επιτρέπει να δημιουργείτε αιτήματα αρχείων. Η διαφορά στην ασφάλεια δεν είναι μεγάλη, αλλά το Dropbox διατηρεί κοινές δυνατότητες για τα πιο ακριβά σχέδιά του, ενώ η Tresorit τις έχει φθηνότερη, οπότε η Tresorit κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο κοινής χρήσης για Tresorit

Λογότυπο Tresorit
Λογότυπο Dropbox

5

Χαρακτηριστικά

Αυτή η κατηγορία ασχολείται με δυνατότητες που υπερβαίνουν αυτές που προσφέρονται από τις περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. Μερικά παραδείγματα είναι εφαρμογές παραγωγικότητας, αναπαραγωγή πολυμέσων, προηγμένη έκδοση, ανάλυση φωτογραφιών και ενσωμάτωση με εφαρμογές τρίτων.

Tresorit

Το Tresorit δεν ενσωματώνεται σε εφαρμογές τρίτων, όπως το Microsoft Office Online ή το Trello, επειδή το μηδενικό το εμποδίζει. Η μηδενική γνώση αποτρέπει επίσης την αναπαραγωγή μουσικής ή βίντεο. Εάν χρειάζεστε υπηρεσίες που έχουν τέτοιες δυνατότητες, διαβάστε το καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud για συνεργασία.

Επιλεκτικός συγχρονισμός Tresorit

Το Tresorit διαθέτει μια λειτουργία δίσκου δικτύου που ονομάζεται Tresorit Drive. Το Tresorit Drive σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε αρχεία μόνο στο cloud και να συνεχίζετε να έχετε πρόσβαση σε αυτά από την επιφάνεια εργασίας σας. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο στο σκληρό σας δίσκο.

Η υπηρεσία παρέχει επίσης ένα πρόσθετο για το Microsoft Outlook, το οποίο σας δίνει έναν τρόπο κοινής χρήσης αρχείων που είναι πιο ασφαλή από τα συνημμένα συνημμένα email. Οι χρήστες Linux θα χαρούν να ακούσουν ότι το Tresorit προσφέρει μια απλή διεπαφή γραμμής εντολών που λειτουργεί σε σταθμούς εργασίας ή διακομιστές Linux. Σας επιτρέπει να αυτοματοποιήσετε εργασίες, όπως συγχρονισμό και αναφορές, επίσης.

Το Tresorit έχει ισχυρές δυνατότητες εκδόσεων, κερδίζοντας επίσης μια θέση στην καλύτερη αποθήκευση cloud για λίστα εκδόσεων.

Dropbox

Το Dropbox ενσωματώνεται στο Office Online, το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργείτε αρχεία Word, PowerPoint ή Excel στους φακέλους Dropbox. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε έγγραφα αφού τα ανεβάσετε.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-χαρτί

Το Dropbox διαθέτει επίσης μια ιδιόκτητη εφαρμογή λήψης σημειώσεων που ονομάζεται Paper. Σας επιτρέπει να σημειώσετε, να ενσωματώσετε αρχεία πολυμέσων και να συνεργαστείτε με άλλους. Ωστόσο, δεν μπορεί να κάνει πολλά άλλα. Για καλύτερη εναλλακτική λύση, διαβάστε το άρθρο των καλύτερων εφαρμογών λήψης σημειώσεων.

Το Dropbox διαθέτει μια άλλη εφαρμογή που ονομάζεται Showcase που σας επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία σε μια ελκυστική σελίδα.

Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση πλήρους κειμένου για να σαρώσετε το περιεχόμενο των αρχείων σας. Αυτό περιλαμβάνει έγγραφα που σαρώθηκαν με την εφαρμογή για κινητά. Όταν σαρώσετε ένα έγγραφο, μπορείτε να το τροποποιήσετε και να το ανεβάσετε ως αρχείο .pdf ή .jpeg στο cloud.

Το Versioning σάς επιτρέπει να επαναφέρετε διαγραμμένα αρχεία ή παλαιότερες εκδόσεις από τις τελευταίες 30 ημέρες. Μπορείτε επίσης να αναπαράγετε τα αρχεία πολυμέσων και να κάνετε προεπισκόπηση φωτογραφιών. Τούτου λεχθέντος, δεν έκανε την περικοπή για την καλύτερη αποθήκευση cloud για τη λίστα μουσικής.

Μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες είναι ο έξυπνος συγχρονισμός που σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία και τους φακέλους στον λογαριασμό σας Dropbox από τον υπολογιστή σας χωρίς να τα συγχρονίσετε πρώτα. Αυτό εξοικονομεί χώρο στο σκληρό δίσκο. Λειτουργεί όπως η λειτουργία δίσκου Tresorit.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Αν και η Tresorit έχει έναν καλό λόγο να τα λείπει, το Dropbox έχει περισσότερες εφαρμογές και ενσωματώσεις, οπότε κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο χαρακτηριστικών για το Dropbox

Λογότυπο Tresorit
Λογότυπο Dropbox

6

Τελικές σκέψεις

Το Dropbox και το Tresorit είναι από τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. Έχουμε δύο γύρους υπέρ του καθενός, με μία ισοπαλία. Ωστόσο, βαθμολογήσαμε το Tresorit υψηλότερα στη συνολική κατάταξή μας, οπότε θα δώσουμε το ίδιο για τον ελβετικό υποψήφιο.

Νικητής: Tresorit 

Το Tresorit απαιτεί από εσάς να πληρώσετε μεγάλα χρήματα για την κορυφαία ασφάλεια και ορισμένοι χρήστες μπορεί να πιστεύουν ότι είναι πάρα πολύ. Από την άλλη πλευρά, το Dropbox θα προσφέρει καλή παραγωγικότητα, ενσωματώσεις τρίτων και ωραίες δυνατότητες κοινής χρήσης. Τα σχέδιά του σας προσφέρουν επίσης περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

Τι πιστεύετε για αυτήν τη σύγκριση; Ποια υπηρεσία προτιμάτε; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me