CloudBerry Backup εναντίον Acronis True Image: Ευελιξία έναντι ταχύτητας

Είναι δύσκολο να πλοηγηθείτε στην τεράστια αγορά διαδικτυακών λύσεων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συντάξει μια λίστα με τις καλύτερες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε. Τούτου λεχθέντος, αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αποφασίσετε και ζυγίζετε το CloudBerry Backup εναντίον του Acronis True Image, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Θα τα συγκρίνουμε σε αυτό το άρθρο για να δούμε ποια υπηρεσία είναι καλύτερη.


Το Acronis True Image είναι μια τυπική υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, αλλά το CloudBerry Backup χρειάζεται μια υπηρεσία συνεργάτη επειδή δεν είναι. Αντίθετα, είναι μια λύση υποδομής ως υπηρεσία που δεν προσφέρει εφεδρικό χώρο και λειτουργεί σαν κέντρο ελέγχου που σας βοηθά να διαχειριστείτε σχέδια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.

Για αυτόν τον αγώνα, συνδυάζουμε το CloudBerry Backup με το Wasabi επειδή διαθέτει εξαιρετική τιμολόγηση και υποδομή διακομιστή. Η υπηρεσία είναι φθηνή και επεκτάσιμη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ορίσετε το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου που θέλετε και να καθορίσετε το ποσό που πληρώνετε. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό στην κριτική Wasabi.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους ανταγωνιστές, διαβάστε την κριτική CloudBerry Backup και την κριτική Acronis True Image. Εάν το διαβάζετε και έχετε υπόψη σας την αποθήκευση cloud, διαβάστε την εξήγησή μας για τη διαφορά μεταξύ αποθήκευσης cloud και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Είναι συνετό να χρησιμοποιείτε αντίγραφα ασφαλείας στο cloud, επειδή ο σκληρός σας δίσκος ενδέχεται να συντριβεί, κάποιος θα μπορούσε να κλέψει τον φορητό υπολογιστή σας ή κάποιο άλλο ατύχημα μπορεί να σας κάνει να χάσετε τα δεδομένα σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό ανάκτησης δεδομένων για να προσπαθήσετε να ανακτήσετε τα αρχεία σας, αλλά αυτή δεν είναι αξιόπιστη μέθοδος. Οι μονάδες στερεάς κατάστασης δεν είναι αξιόπιστες, επειδή αντιμετωπίζουν περισσότερα σφάλματα δεδομένων, παρόλο που το ποσοστό αστοχίας τους είναι μικρότερο από 1 τοις εκατό.

Πάνω από πέντε γύρους, θα δούμε πώς συγκρίνονται οι υπηρεσίες μεταξύ τους. Στο τέλος του καθενός, θα ονομάσουμε έναν νικητή. Στη συνέχεια, στο συμπέρασμα, θα κάνουμε μια ανακεφαλαίωση και θα δηλώσουμε τον συνολικό νικητή.

1

αξία

Είναι καλύτερο αν η υπηρεσία έχει σχέδια που προσφέρουν καλή αξία, που σημαίνει ότι παρέχουν περισσότερο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με λιγότερα χρήματα. Είναι ακόμα καλύτερο αν υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Είναι υπέροχο εάν ο πάροχος προσφέρει επίσης δωρεάν πρόγραμμα ή δοκιμή, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία. Αν ψάχνετε για απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας, ρίξτε μια ματιά στην καλύτερη λίστα απεριόριστων αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο.

τιμολόγηση cberry-vs-acronis-cberry

Σε αντίθεση με τους περισσότερους παρόχους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud, οι οποίοι σας χρεώνουν με αριθμό υπολογιστή και gigabyte χώρου, το CloudBerry Backup απαιτεί να αγοράσετε μια εφάπαξ άδεια. Στα 49,99 $, η επιφάνεια εργασίας είναι η φθηνότερη επιλογή. Το πιο ακριβό, το Ultimate, έχει 299,99 $. Μπορείτε να δοκιμάσετε το αντίγραφο ασφαλείας της επιφάνειας εργασίας με μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών πριν αποφασίσετε να εγγραφείτε.

Με αυτό τον τρόπο, πρέπει να λάβετε μια εφεδρική υπηρεσία που παρέχει χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Η Wasabi χρεώνει 0,0049 $ ανά gigabyte αποθηκευτικού χώρου. Για 1000 GB, θα πρέπει να βγάζετε μόνο 5 $ το μήνα. Η λήψη δεν θα σας κοστίσει ούτε μια δεκάρα, σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες IaaS.

τιμολόγηση cberry-vs-acronis-acronis

Το Acronis True Image έχει επίσης μια επιλογή για άδεια ζωής. Δεν συνιστούμε, ωστόσο, να το αποκτήσετε, επειδή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μόνο στον τοπικό χώρο αποθήκευσης και όχι στο cloud. Υπάρχουν δύο προγράμματα συνδρομής για να διαλέξετε: Advanced και Premium.

Το προηγμένο κόστος κοστίζει 4,16 $ το μήνα ή 49,99 $ ετησίως, για 250 GB. Περιλαμβάνει πλήρη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εικόνων, ενεργή κλωνοποίηση δίσκου, καθολική επαναφορά και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κοινωνικών μέσων.

Το Premium είναι 8,33 $ το μήνα ή 99,99 $ ετησίως, για 1 TB. Προσθέτει πιστοποίηση blockchain για αρχεία και ηλεκτρονικές υπογραφές στη λίστα χαρακτηριστικών.

Εάν πληρώσετε για να αυξήσετε το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου, θα το λάβετε σε μειωμένη τιμή. Αυτό ισχύει επίσης για τον αριθμό των υπολογιστών που περιλαμβάνονται στο σχέδιο.

Το CloudBerry Backup σε συνδυασμό με το Wasabi έχει εξαιρετικές τιμές, και παρόλο που απαιτεί από εσάς να αγοράσετε μια άδεια και να πληρώσετε για το χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, είναι λιγότερο ακριβό από τον αντίπαλό του. Το CloudBerry Backup σε συνδυασμό με τον Wasabi κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο τιμής για το Cloudberry Backup από MSP360

2

Ασφάλεια

Πρέπει να επιλέξετε μια εφεδρική υπηρεσία με ισχυρή ασφάλεια για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή. Η ισχύς του εξαρτάται από την κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται κατά τη μεταφορά και σε κατάσταση ηρεμίας, το οποίο πρωτόκολλο προστατεύει τα αρχεία σας κατά τη μεταφορά και άλλους παράγοντες.

Είναι καλύτερο εάν η υπηρεσία χαρακτηρίζεται ως μηδενική γνώση, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο εσείς μπορείτε να διαβάσετε τα αρχεία σας. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι επίσης σημαντικός, επειδή βοηθά στην αποτροπή της πρόσβασης στον λογαριασμό σας εάν κάποιος κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας.

cberry-vs-acronis-cberry-security

Το CloudBerry Backup υποστηρίζει αυτές τις μεθόδους ασφαλείας, αλλά η διαθεσιμότητά τους εξαρτάται επίσης από την υπηρεσία συνεργατών. Με το σωστό συνεργάτη, το CloudBerry Backup μπορεί να χρησιμοποιήσει έως και AES 256-bit από την πλευρά του πελάτη.

Πολλές υπηρεσίες υποστηρίζουν μόνο κρυπτογράφηση από διακομιστή. Εάν το έχετε στην πλευρά του πελάτη, μόνο εσείς μπορείτε να ελέγξετε το κλειδί κρυπτογράφησης και να διαβάσετε τα δεδομένα σας. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη, φροντίστε να απομνημονεύσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, επειδή το CloudBerry Backup δεν θα μπορεί να τον επαναφέρει.

Κατά τη μεταφορά, το CloudBerry χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο TLS για την προστασία των αρχείων σας, ενώ η έκδοση θα βοηθήσει εάν κάποια από αυτά χτυπηθούν από ransomware. Το Wasabi υποστηρίζει κρυπτογράφηση at-rest και σας παρέχει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Αν και δεν διαθέτει εγγενή ιδιωτική κρυπτογράφηση, θα λειτουργεί με την εφαρμογή του CloudBerry Backup.

Τα κέντρα δεδομένων της Wasabi είναι η τέταρτη βαθμίδα, η οποία είναι η υψηλότερη βαθμολογία του Ινστιτούτου Uptime με 99,9% εγγύηση χρόνου λειτουργίας. Έχουν περιπολίες, παρακολούθηση CCTV και βιομετρικό σαρωτή για να κρατούν τους εισβολείς έξω. Διαβάστε αυτό για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά.

cberry-vs-acronis-acronis-ασφάλεια

Τα κέντρα δεδομένων της Acronis είναι επίσης ασφαλή, επειδή χρησιμοποιούν βιομετρική σάρωση, κάρτες-κλειδιά, περιπολίες και παρακολούθηση για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν παραβιάσεις. Τα δεδομένα σας αποθηκεύονται επίσης σε πολλούς διακομιστές που προστατεύονται από φυσικές καταστροφές και πυρκαγιές.

Το Acronis True Image χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για να ανακαλύψει τα αρχεία σας και το πρωτόκολλο TLS / SSL για να τα προστατεύσει κατά τη μεταφορά. Μπορείτε να κρυπτογραφήσετε αρχεία πριν τα στείλετε και στους διακομιστές της Acronis. Αυτό απαιτεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, τον οποίο μόνο εσείς γνωρίζετε. Τα αρχεία θα παραμείνουν κρυπτογραφημένα στο cloud έως ότου τα αποκρυπτογραφήσετε. Αυτό κάνει την υπηρεσία μηδενική γνώση.

Υπάρχει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Acronis Active Protection που βοηθά στην αντιμετώπιση επιθέσεων ransomware. Εάν αποτύχει, μπορείτε να βασιστείτε στην έκδοση για να ανακτήσετε τα αρχεία σας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Και οι δύο υπηρεσίες προσφέρουν ισχυρές δυνατότητες ασφαλείας που προστατεύουν τα δεδομένα σας, αλλά το CloudBerry Backup σάς επιτρέπει να συνεργαστείτε με μια υπηρεσία που θέλετε να επιτρέψετε να τροποποιήσετε περαιτέρω το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Απονέμεται σε αυτόν τον γύρο στο CloudBerry Backup και στο Wasabi.

Γύρος: Σημείο ασφαλείας για Cloudberry Backup από MSP360

3

Ταχύτητα

Η αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να διαρκέσει πολύ. Πόσο καιρό εξαρτάται από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου και πόσο κοντά είστε σε έναν διακομιστή Όσο πιο κοντά είστε, τόσο καλύτερη θα είναι η σύνδεσή σας.

Εάν η υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σάς επιτρέπει να ορίσετε προτιμώμενες ρυθμίσεις μεταφοράς, αυξήστε τον αριθμό των νημάτων για να αυξήσετε τις ταχύτητες και να τα πετάξετε εάν είναι απαραίτητο, αυτό είναι ακόμα καλύτερο. Ένας αλγόριθμος μεταφοράς επιπέδου μπλοκ θα βοηθήσει επίσης μετά την αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Το CloudBerry Backup δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την ταχύτητα, η υπηρεσία τρίτου μέρους είναι. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι το Wasabi. Διαθέτει κέντρα δεδομένων στο Όρεγκον, τη Βόρεια Βιρτζίνια και ένα που θα λειτουργεί στις Κάτω Χώρες τον Ιανουάριο του 2019.

Το δοκιμάσαμε από τη Νοτιοανατολική Ασία και πήραμε μια μέση ταχύτητα 19 λεπτών για ένα φάκελο 1 GB. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι τα αρχεία κρυπτογραφήθηκαν χρησιμοποιώντας την κρυπτογράφηση του CloudBerry Backup από την πλευρά του πελάτη πριν από την αποστολή. Επιπλέον, οι ταχύτητές σας θα είναι ακόμα καλύτερες αν είστε πιο κοντά στους διακομιστές της Wasabi.

Το Acronis True Image δεν είναι αργό. Στην πραγματικότητα, μας εξέπληξε με την ταχύτητά του γιατί χρειάστηκαν μόνο 15 λεπτά για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτηση ενός φακέλου 1 GB. Χρησιμοποιήσαμε τη “βέλτιστη” ρύθμιση για λήψη, αλλά υπάρχει επίσης μια “μέγιστη” ρύθμιση, πιθανώς, ακόμη πιο γρήγορη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έδειξε το Acronis True Image στις δοκιμές μας, είναι σαφές ότι είναι ταχύτερο από πολλές υπηρεσίες. Το CloudBerry Backup με Wasabi έχει μεγάλες ταχύτητες, αλλά δεν ταιριάζει αρκετά.

Γύρος: Σημείο ταχύτητας για το Acronis True Image Review 2020

4

Ευκολία στη χρήση

Η ευκολία χρήσης πρέπει να είναι απλή. Όσο καλύτερο είναι, τόσο περισσότερο εστιάζετε στην εργασία σας αντί να ανησυχείτε για τα δεδομένα σας. Για να διασφαλιστεί ότι, ο υπολογιστής-πελάτης επιτραπέζιου υπολογιστή θα πρέπει να εργάζεται στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα και η διασύνδεσή του, μαζί με αυτά του ιστού και των εφαρμογών για κινητά, θα πρέπει να είναι ευχάριστο και διαισθητικό στη χρήση.

Η ρύθμιση του CloudBerry Backup είναι δύσκολη. Πρέπει να προσθέσετε τον λογαριασμό σας στην υπηρεσία συνεργατών που χρησιμοποιείτε με μη αυτόματο τρόπο και να δημιουργήσετε το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το οποίο απαιτεί από εσάς να επιλέξετε από πολλές επιλογές. Εάν σας αρέσει να παίζετε με τις ρυθμίσεις, θα σας αρέσει, αλλά οι κύριοι χρήστες θα θέλουν να απομακρυνθούν.

Αν θεωρείτε τον εαυτό σας μέρος του mainstream, πρέπει να διαβάσετε τον τρόπο χρήσης του οδηγού CloudBerry Backup with Amazon S3 για να αποκτήσετε μια αίσθηση του τι πρέπει να κάνετε για να το κάνετε να τρέχει με το Wasabi.

Δεν είναι εύκολο να ανακτήσετε αρχεία, αλλά σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα περίπλοκο σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

διεπαφή cberry-vs-acronis-cberry

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας για Windows έχει μια σαφή διεπαφή που μοιάζει με το Microsoft Office, αλλά δεν είναι η πιο ελκυστική που έχουμε δει. Τούτου λεχθέντος, είναι στη λίστα μας με τα καλύτερα αντίγραφα ασφαλείας cloud για Windows. Υπάρχουν επίσης πελάτες για macOS και Linux. Ωστόσο, δεν διαθέτουν όλες τις δυνατότητες που διαθέτει η έκδοση των Windows.

cberry-vs-acronis-cberry-interface-web

Εάν διαθέτετε διανομή Linux χωρίς γραφικό περιβάλλον εργασίας χρήστη, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη διεπαφή ιστού από την εφαρμογή για υπολογιστές. Έχει μοντέρνο και ελκυστικό σχεδιασμό που είναι καθαρός και σας επιτρέπει να βρείτε αυτό που χρειάζεστε γρήγορα.

Υπάρχει μια διεπαφή ιστού στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω του ιστότοπου CloudBerry, αλλά λειτουργεί μόνο με το Amazon S3.

Το Acronis True Image λειτουργεί σε Windows και macOS. Αν είστε χρήστης Linux, ανατρέξτε στο καλύτερο διαδικτυακό μας αντίγραφο ασφαλείας για το άρθρο Linux για να βρείτε μια κατάλληλη υπηρεσία.

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας είναι διαισθητικός και εύκολος στην πλοήγηση, αλλά το κείμενό του θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο. Υπάρχει ένα μενού στα αριστερά για πλοήγηση στην εφαρμογή.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για όλα, αντί να πρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένα αρχεία. Αυτό απαιτεί περισσότερο χώρο, αλλά διευκολύνει τη δημιουργία ενός προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Εάν επιλέξετε να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξαιρέσετε αρχεία που δεν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Επιπλέον, οι ειδοποιήσεις του είναι χρήσιμες για την ενημέρωσή σας.

Εάν κινείστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου για να εκτελέσετε μη αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και να ανακτήσετε αρχεία. Αυτό το καθιστά χρήσιμο για απομακρυσμένη διαχείριση. Η διαδικτυακή διεπαφή είναι καθαρή και δεν θα σας μπερδέψει.

Το CloudBerry Backup είναι ιδανικό για χρήστες ενέργειας, αλλά το Acronis True Image είναι εύκολο στη χρήση και δεν θα προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες, οπότε αυτός ο γύρος πηγαίνει σε αυτό.

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για το Acronis True Image Review 2020

5

Η ετυμηγορία

Το CloudBerry Backup και το Acronis True Image είναι τρίτο και τέταρτο στη λίστα μας με τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αντίστοιχα, και αυτό επιβεβαιώνεται από την ισοτιμία σε αυτό το άρθρο. Ωστόσο, χάρη στην ελαφρώς καλύτερη αξία του, τη μεγαλύτερη ευελιξία και την καλύτερη ασφάλεια, θα πλησιάσουμε λίγο πιο κοντά στο CloudBerry Backup εδώ και θα το δηλώσουμε νικητή, ακόμα κι αν μόνο με μια τρίχα.

Νικητής: CloudBerry Backup

Τούτου λεχθέντος, το Acronis True Image εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή, επειδή το CloudBerry Backup δεν το κερδίζει με μεγάλο περιθώριο. Ωστόσο, θα προσελκύσει τους χρήστες που θέλουν την εμπειρία χρήστη να είναι απλοί, καθώς είναι εύκολο στη χρήση. Αυτό και οι ισχυρές επιλογές ασφαλείας του το καθιστούν κατάλληλο για όσους δεν θέλουν να ανησυχούν ή να σκέφτονται το αντίγραφο ασφαλείας τους.

Τι πιστεύετε για αυτήν τη σύγκριση; Συμφωνείτε ότι το CloudBerry Backup είναι καλύτερο; Ποια υπηρεσία προτιμάτε για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map