Καλύτερο Cloud Storage για Linux 2020: Ευχάριστο το Penguin

Το Linux μπορεί να είναι μόνο στο 2,6 τοις εκατό των υπολογιστών παγκοσμίως, αλλά ο πιγκουίνος είναι δημοφιλής στους χρήστες ενέργειας. Ωστόσο, αυτοί οι χρήστες δυσκολεύονται να αποφασίσουν για μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Όχι επειδή υπάρχουν πάρα πολλά για να διαλέξετε, αλλά επειδή πολλές υπηρεσίες δεν υποστηρίζουν το Linux. Γι ‘αυτό αποφασίσαμε να επιλέξουμε το καλύτερο cloud storage για Linux μεταξύ αυτών που το κάνουν.


Ενώ το Linux ενδέχεται να παρουσιάσει σφάλμα σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ορισμένα λειτουργικά συστήματα, ο σκληρός δίσκος σας ενδέχεται να εξακολουθήσει να παρουσιάζει δυσλειτουργία και να σας κάνει να χάσετε τα αρχεία σας. Οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και άλλες πράξεις φύσης μπορεί επίσης να καταστρέψουν το υλικό σας. Οι μονάδες στερεάς κατάστασης δεν είναι απολύτως αξιόπιστες, επειδή αντιμετωπίζουν περισσότερα σφάλματα δεδομένων, ακόμη και αν έχουν ποσοστό αστοχίας μικρότερο από 1 τοις εκατό.

Η μετακίνηση των αρχείων σας στο cloud δεν θα τα καταστήσει απρόσβλητα από ατυχήματα, αλλά οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud δημιουργούν τα κέντρα δεδομένων τους για προστασία από αυτά. Χρησιμοποιούν πολλούς διακομιστές σε ξεχωριστές τοποθεσίες για να διατηρήσουν τα αρχεία σας που καθιστούν περιττά τα δεδομένα σας. Αυτό είναι παρόμοιο με τον τρόπο λειτουργίας του RAID. Τα κέντρα δεδομένων προστατεύουν επίσης από εισβολείς, φυσικές καταστροφές και απατεώνες υπαλλήλους.

Εάν είστε πωλημένοι με την αξία του cloud storage μπορούμε να προχωρήσουμε στη λίστα, αλλά πριν το κάνουμε, ας μιλήσουμε για τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε για να το κάνουμε.

Καλύτερο Cloud Storage για Linux 2020

Τι κάνει το Cloud Storage το καλύτερο για Linux

Η υποστήριξη Linux είναι το κύριο κριτήριό μας. Όλες οι υπηρεσίες σε αυτήν τη λίστα υποστηρίζουν το Linux, αλλά θα δούμε επίσης πόσο καλή είναι η εμπειρία των χρηστών τους. Αν και οι περισσότεροι χρήστες Linux λατρεύουν να εργάζονται με τη διεπαφή γραμμής εντολών, το να έχουν έναν εύκολο στη χρήση γραφικό πελάτη δεν θα βλάψει. Επιπλέον, οι πελάτες πρέπει να εργάζονται στον Ιστό και στο κινητό.

Στη συνέχεια, θα δούμε τα σχέδια συνδρομών. Είναι καλύτερο αν προσφέρουν πολύ χώρο αποθήκευσης για φθηνά. Όσο περισσότερα σχέδια έχει μια υπηρεσία τόσο το καλύτερο γιατί αυτό διευκολύνει την εύρεση κατάλληλης αντιστοίχισης για την εγκατάστασή σας. Αν όμως οι ανάγκες σας είναι υψηλές, διαβάστε τον καλύτερο απεριόριστο οδηγό παρόχων αποθήκευσης στο διαδίκτυο.

Τα αρχεία σας θα πρέπει να επωφελούνται από ισχυρή ασφάλεια ενώ βρίσκονται στο cloud. Το πόσο ισχυρό είναι θα εξαρτηθεί από το επίπεδο κρυπτογράφησης αρχείων, ποια πρωτόκολλα προστατεύουν τα αρχεία σας κατά τη μεταφορά, πόσο ασφαλή είναι τα κέντρα δεδομένων και άλλα. Είναι καλύτερο να έχετε κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, επειδή διασφαλίζει το απόρρητο των αρχείων σας. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων θα βοηθήσει εάν κάποιος κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας.

Τέλος, οι ταχύτητες μεταφοράς, που καθορίζουν πόσο γρήγορα μπορείτε να μετακινήσετε τα αρχεία σας στο cloud, είναι επίσης σημαντικές. Όσο γρηγορότερα είναι το καλύτερο, γιατί κανείς δεν αρέσει να περιμένει να ολοκληρωθεί η μεταφόρτωσή του. Οι ταχύτητες μεταφοράς σας θα εξαρτηθούν από το πόσο κοντά είστε σε έναν διακομιστή και στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου.

Τώρα που έχουμε καθορίσει τα κριτήριά μας, ας ξεκινήσουμε με το κορυφαίο pCloud pick, το οποίο είναι αγαπημένο εδώ και καιρό στον καλύτερο οδηγό αποθήκευσης cloud. Αν θέλετε απλώς μια γρήγορη λίστα υπηρεσιών, ανατρέξτε στις καλύτερες κριτικές αποθήκευσης cloud.

1. Καλύτερο Cloud Storage για Linux: pCloud

Το pCloud με έδρα την Ελβετία κυκλοφόρησε το 2013. Εκτός από την κορυφαία επιλογή αυτής της λίστας, κατατάσσεται στην κορυφή της καλύτερης σύγκρισης αποθήκευσης cloud. Επιπλέον, ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας λειτουργεί σε Linux.

Είναι ευχάριστο και εύκολο στη χρήση. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό μέσω του εικονιδίου του δίσκου συστήματος. Η διεπαφή είναι βαρετή αλλά καθαρή και διαισθητική. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα δίσκου pCloud στη διαχείριση αρχείων συστήματος για πρόσβαση στα αρχεία σας. 

Σε αντίθεση με τη διαδρομή του φακέλου συγχρονισμού, μια μονάδα δίσκου δικτύου σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας χωρίς να τα κατεβάσετε πρώτα, γεγονός που εξοικονομεί χώρο στον σκληρό σας δίσκο. Το μειονέκτημα είναι ότι τα αρχεία σας δεν είναι διαθέσιμα όταν είστε εκτός σύνδεσης.

Αρχεία διεπαφής Ιστού pCloud

φάκελος συγχρονισμού pCloud

pCloud Share Link Link

pCloud Λήψη συνδέσμων

πελάτης pCloud Drive

Προηγούμενος

Επόμενο

Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό υπολογιστή και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή-πελάτη ιστού. Δεν έχει ελκυστική ή μοντέρνα εμφάνιση, αλλά δεν θα απογοητεύσει γιατί είναι καθαρό, εύκολο στη χρήση, γρήγορο και προσφέρει μια ρευστή εμπειρία. Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι καλό να μεταφέρετε μεγάλα αρχεία. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας για αυτό.

Η εφαρμογή για κινητά είναι επίσης απλή και απλή στη χρήση. Τα εικονίδια στο μενού burger σάς επιτρέπουν να φιλτράρετε τα αρχεία σας για φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και μουσική. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για αυτόματη μεταφόρτωση φωτογραφιών και βίντεο και για αναπαραγωγή αρχείων ήχου και βίντεο. Είναι διαθέσιμο για Android και iOS.

Το pCloud έχει μόνο δύο προσωπικά σχέδια: Premium 500GB και Premium Plus 2TB. Το πρώτο είναι 4,99 $ ανά μήνα και το δεύτερο είναι 9,99 $ ανά μήνα. Εάν εγγραφείτε για ένα χρόνο εκ των προτέρων, οι τιμές μειώνονται στα 47,88 $ και 95,88 $ ανά έτος, αντίστοιχα.

Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το pCloud για μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη μια άδεια ζωής, γιατί θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα. Επί του παρόντος, οι τιμές έχουν μειωθεί, οπότε η άδεια Premium 500 GB είναι 175 $ και η άδεια Premium Plus 2TB είναι 375 $.

Πριν αποφασίσετε να πληρώσετε, μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν πρόγραμμα, το οποίο σας δίνει 2 GB μετά την εγγραφή ενός λογαριασμού και έως και 10 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου, εάν ολοκληρώσετε μια διαδικασία πολλών βημάτων. Επιπλέον, κάθε φίλος που αναφέρεστε σας έχει 1 GB επιπλέον χώρου έως και 20 GB.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το pCloud

Το pCloud χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για την προστασία των αρχείων σε κατάσταση ηρεμίας και το πρωτόκολλο TLS / SSL για την προστασία τους κατά τη μεταφορά από απειλές όπως επιθέσεις man-in-the-middle. 

Η υπηρεσία παρέχει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης με τη μορφή pCloud Crypto, το οποίο είναι ένα πρόσθετο επί πληρωμή που κοστίζει 3,99 $ ανά μήνα. Σας προτείνουμε να το αποκτήσετε, επειδή το pCloud διατηρεί τα αρχεία σας στις Η.Π.Α., γεγονός που τα υπόκειται στους νόμους και κανονισμούς των ΗΠΑ. Επιπλέον, οι αναγνώστες μας λένε ότι το pCloud θα καταργήσει αρχεία που παραβιάζουν τους όρους του εάν δεν χρησιμοποιείτε το Crypto.

Λάβετε υπόψη ότι το pCloud δεν θα μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης του φακέλου Crypto εάν τον ξεχάσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικούς από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για να μην το κάνετε.

Το pCloud χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για την προστασία του λογαριασμού σας εάν κάποιος κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε τεμπέλης και να δημιουργήσετε έναν αδύναμο κωδικό πρόσβασης, ωστόσο. Πρέπει ακόμα να κάνετε ένα δυνατό.

Το pCloud δεν διαθέτει παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών. Τους κρατά στις ΗΠΑ. Αυτό όμως δεν επηρέασε τις ταχύτητες μεταφοράς μας, καθώς οι δοκιμές μας έδειξαν ταχύτητες συγκρίσιμες με άλλες υπηρεσίες. Επιπλέον, η μεταφορά σε επίπεδο αποκλεισμού θα βοηθήσει στις επόμενες μεταφορτώσεις. Εάν οι μεταφορές παίρνουν πολύ μεγάλο εύρος ζώνης, μπορείτε να τις περιορίσετε στις ρυθμίσεις της επιφάνειας εργασίας.

Έχουμε τοποθετήσει το pCloud στην κορυφή αυτής της λίστας επειδή έχει ανταγωνιστικές τιμές, ισχυρή ασφάλεια, ευχάριστους και εύχρηστους πελάτες και γρήγορες ταχύτητες. Εάν θέλετε να μάθετε τις λεπτομέρειες σχετικά με την υπηρεσία, διαβάστε την κριτική μας στο pCloud.

2. Tresorit

Το Tresorit είναι από τις πιο ασφαλείς υπηρεσίες αποθήκευσης cloud χάρη στην κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης και σε άλλες λειτουργίες ασφαλείας. Ωστόσο, είναι πιο ακριβό λόγω αυτού.

Ο υπολογιστής-πελάτης του επιτραπέζιου υπολογιστή λειτουργεί σε Linux και είναι σαφής και εύχρηστος. Είναι επίσης ένα από τα πιο δελεαστικά στην αγορά. Ωστόσο, η εμπειρία χρήστη είναι πιο περίπλοκη επειδή πρέπει να δημιουργήσετε μεμονωμένους φακέλους συγχρονισμού που ονομάζονται “tresors” για να συγχρονίσετε αρχεία. 

Tresorit-αρχική σελίδα-2019

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ιστού Tresorit για πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο στο cloud. Έχει ελκυστικό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό που είναι εύκολο στην πλοήγηση.

Η εφαρμογή smartphone της Tresorit λειτουργεί σε Android και iOS. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο χώρο αποθήκευσης στο cloud, να διαθέσετε αρχεία για χρήση εκτός σύνδεσης και να ανεβάσετε φωτογραφίες και βίντεο από το τηλέφωνό σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε ένα κλείδωμα κωδικού πρόσβασης για να το κάνετε πιο ασφαλές.

Το φθηνότερο πακέτο από την Tresorit είναι Premium, το οποίο θα σας αποφέρει πίσω 10,42 $ το μήνα και σας δίνει μόνο 200 GB αποθηκευτικού χώρου. Το άλλο προσωπικό σχέδιο, το Solo, παρέχει 2 TB χώρου για 24 $ ανά μήνα.

Εάν χρειάζεστε χώρο αποθήκευσης για την επιχείρησή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα επιχειρηματικά σχέδια της Tresorit. Η Small Business είναι 20 $ ανά χρήστη ανά μήνα για 1 TB αποθηκευτικού χώρου για κάθε χρήστη. Η επιχείρηση έχει έκπτωση 50 τοις εκατό, γεγονός που το κάνει 12 $ ανά χρήστη ανά μήνα. Εάν πρέπει να φιλοξενήσετε 100 ή περισσότερους χρήστες, χρειάζεστε το εταιρικό σχέδιο, το οποίο είναι 24 $ ανά χρήστη ανά μήνα. 

Δεν υπάρχει δωρεάν πρόγραμμα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν δοκιμή για να δοκιμάσετε την υπηρεσία.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Tresorit

Το Tresorit χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για την προστασία αρχείων σε κατάσταση ηρεμίας, κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης για να διασφαλίσει το απόρρητό σας και το πρωτόκολλο TLS για την αποτροπή επιθέσεων που στοχεύουν αρχεία κατά τη μεταφορά. Επιπλέον, διατίθεται έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για την προστασία του λογαριασμού σας σε περίπτωση που κάποιος κλέψει τα διαπιστευτήριά σας.

Η Tresorit διαθέτει διακομιστές στα κέντρα δεδομένων Microsoft Azure στην Ιρλανδία και τις Κάτω Χώρες. Αυτά τα κέντρα δεδομένων έχουν 24/7 ασφάλεια, βιομετρική σάρωση και επιτήρηση. Συμμορφώνονται επίσης με τα πιο πρόσφατα πρότυπα ISO. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Azure, διαβάστε την κριτική Microsoft Azure.

Δοκιμάσαμε τις ταχύτητες μεταφοράς του Tresorit κατά τη διάρκεια του ελέγχου Tresorit. Οι ταχύτητες μεταφόρτωσης ήταν μέσες, αλλά οι ταχύτητες λήψης ήταν χαμηλότερες από ό, τι περιμέναμε. Εάν διαπιστώσετε ότι το Tresorit σας εμποδίζει να κάνετε τη δουλειά σας ή χρησιμοποιείτε περιορισμένο πρόγραμμα δεδομένων, μπορείτε να περιορίσετε το εύρος ζώνης δικτύου.

Την τοποθετήσαμε δεύτερη λόγω των υψηλών τιμών της, αλλά είναι μια εξαιρετική υπηρεσία χάρη στις ισχυρές δυνατότητες ασφάλειας και την ευχάριστη εμπειρία χρήστη.

3. ΜΕΓΑ

Το MEGA κυκλοφόρησε το 2013 και το παρουσιάζουμε συχνά στις ενημερώσεις ασφαλείας χάρη στην κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, η οποία επεκτείνεται στην κοινή χρήση συνδέσμων. Είναι επίσης μια από τις σπάνιες υπηρεσίες που προσφέρουν υποστήριξη Linux. Ο επιτραπέζιος πελάτης της MEGA παίζει ωραία με τον πιγκουίνο και τον καθαρό και εύκολο στη χρήση. 

Ο πελάτης Ιστού είναι απλός και φιλικός προς τον χρήστη. Είναι επίσης γρήγορο, σας επιτρέπει να μεταφέρετε και να αποθέτετε τα αρχεία σας οπουδήποτε για να τα ανεβάσετε και σας δίνει γρήγορη πρόσβαση στις πιο χρήσιμες λειτουργίες μέσω του μενού δεξιού κλικ.

MEGA-Αρχική σελίδα-2018

Οι εφαρμογές για κινητά λειτουργούν σαν γοητεία και είναι διαθέσιμες για Android και iOS. Η κύρια προβολή της οθόνης σάς επιτρέπει να περιηγηθείτε στα αρχεία σας και το μενού στο κάτω μέρος σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε συνομιλία, αρχεία εκτός σύνδεσης, κάμερα και μεταφόρτωση και προβολή κοινόχρηστων φακέλων. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες μεταφορτώσεις των φωτογραφιών και των βίντεό σας.

Η MEGA έχει τέσσερα σχέδια: PRO LITE, PRO I, PRO II και PRO III. Πρέπει να πληρώσετε 5,69 $ το μήνα για το πρόγραμμα PRO LITE, το οποίο σας προσφέρει μόλις 200 GB αποθηκευτικού χώρου και 1 TB μεταφοράς. Το PRO I είναι 11,20 $ ανά μήνα και σας δίνει 1 TB αποθήκευσης και 2 TB μεταφοράς. Αυτό είναι πιο ακριβό από το πρόγραμμα 2TB του pCloud.

Το MEGA δεν έχει ισοδύναμο σχέδιο με αυτό, αλλά το πρόγραμμα PRO II σας προσφέρει 4 TB αποθηκευτικού χώρου και 8 TB μεταφοράς για 22,41 $ ανά μήνα. Το PRO III προσφέρει 8 TB αποθηκευτικού χώρου και 16 TB μεταφοράς για 33,62 $ ανά μήνα. Εάν πληρώσετε για ένα χρόνο εκ των προτέρων για οποιοδήποτε πρόγραμμα, θα λάβετε δύο μήνες δωρεάν.

Για να βελτιώσει τη συμφωνία, η MEGA προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα που αρχικά προσφέρει 50 GB ελεύθερου χώρου, αλλά αυτό μειώνεται στα 15 GB μετά από λίγο.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν η MEGA

Η MEGA διαφημίζεται ως εταιρεία απορρήτου, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι προσφέρει ιδιωτική, end-to-end κρυπτογράφηση στους χρήστες της. Χρησιμοποιεί AES 128-bit που δεν είναι τόσο ισχυρό όσο AES 256-bit, αλλά κανείς δεν κατάφερε να το σπάσει όσο ξέρει κανείς. Το MEGA χρησιμοποιεί επίσης το πρωτόκολλο TLS για την προστασία δεδομένων κατά τη μεταφορά και προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Επιπλέον, ο πηγαίος κώδικας του είναι δημόσιος, οπότε όποιος θέλει να ρίξει μια ματιά στην ασφάλεια της MEGA μπορεί να το κάνει.

Η MEGA διαθέτει διακομιστές στην Ευρώπη, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά αυτό δεν μας βοήθησε να φτάσουμε στις ταχύτητες που περιμέναμε. Το MEGA ήταν πιο αργό από το μέσο όρο και δεν βοηθάει στο ότι δεν χρησιμοποιεί αντιγραφή αρχείων σε επίπεδο μπλοκ. Επιπλέον, πολλοί χρήστες παραπονιούνται για τις αργές ταχύτητές του στην αναθεώρηση MEGA.

4. Dropbox

Το Dropbox είναι ένα οικιακό όνομα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι δημοφιλές λόγω της εξαιρετικής εμπειρίας του χρήστη, το οποίο περιλαμβάνει υποστήριξη Linux.

Για να το χρησιμοποιήσετε σε Linux, πρέπει να εγκαταστήσετε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, ο οποίος αποτελείται από ένα εικονίδιο δίσκου συστήματος και ένα φάκελο συγχρονισμού. Αυτό είναι το κοινό μοντέλο συγχρονισμού, το οποίο εφευρέθηκε το Dropbox το 2007. Ο πελάτης είναι λεπτός, οπότε θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε χωρίς ταλαιπωρία.

Διαφάνεια αρχείων Dropbox Online1

Ρυθμιστικό φακέλου Dropbox Sync

Slide αιτήματος αρχείου Dropbox4

Dropbox Selective Sync Slide5

Προηγούμενος

Επόμενο

Ο πελάτης Ιστού έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Είναι σαφές, εύκολο στη χρήση και γρήγορο. Μπορείτε απλά να μεταφέρετε και να αποθέσετε αρχεία για να αρχίσετε να τα ανεβάζετε.

Η εφαρμογή για κινητά, η οποία προορίζεται για Android και iOS, είναι επίσης εύκολη στη χρήση. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό σας, να σαρώσετε έγγραφα, να κάνετε διαθέσιμα αρχεία εκτός σύνδεσης και να έχετε πρόσβαση στο Dropbox Paper. Εάν το Dropbox Paper είναι νέο για εσάς, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην αναθεώρηση Dropbox Paper.

Το Dropbox διατηρεί το πρόγραμμα τιμολόγησης απλό, καθώς έχει μόνο δύο σχέδια για προσωπικούς χρήστες. Το πρώτο, Plus, είναι 11,99 $ ανά μήνα ή 119,88 $ ανά έτος. Παρέχει 2 TB αποθηκευτικού χώρου. Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για εσάς, το επόμενο πρόγραμμα, Professional, σας δίνει 3 TB για 19,99 $ ανά μήνα ή 199,00 $ ανά έτος.

Πριν αποφασίσετε να εγγραφείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε το Dropbox χρησιμοποιώντας το δωρεάν πρόγραμμα. Προσφέρει ελάχιστο χώρο αποθήκευσης 2 GB.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Dropbox

Το Dropbox χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο TLS με AES 128-bit για την προστασία των αρχείων σας κατά τη μεταφορά και το AES 256-bit για να ανακατεύει τα αρχεία σας σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό είναι ένα καλό επίπεδο ασφάλειας, αλλά το Dropbox αποκρυπτογραφεί τα αρχεία σας για εξαγωγή μεταδεδομένων για ευρετηρίαση όταν φτάνουν στους διακομιστές του και τα κρυπτογραφούν αργότερα. 

Επιπλέον, τα μεταδεδομένα σας παραμένουν σε απλό κείμενο σε ξεχωριστό διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι η ιδιωτική κρυπτογράφηση δεν είναι διαθέσιμη. Για να το ξεπεράσετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Boxcryptor, ένα ιδιωτικό πρόσθετο κρυπτογράφησης, για να βεβαιωθείτε ότι κανένας στο Dropbox δεν μπορεί να διαβάσει τα αρχεία σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό στην κριτική μας στο Boxcryptor.

Αν και δεν διαθέτει ιδιωτική κρυπτογράφηση, το Dropbox δεν διαθέτει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε συνδεδεμένες συσκευές, ενεργές περιόδους σύνδεσης ιστού και εφαρμογές τρίτων με πρόσβαση στον λογαριασμό σας από τη σελίδα ασφαλείας του λογαριασμού σας. Εάν πιστεύετε ότι κάτι είναι ύποπτο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Το Dropbox διατηρεί τους διακομιστές του στις ΗΠΑ, ώστε οι ταχύτητες μεταφοράς σας να εξαρτώνται από το πόσο κοντά είστε σε αυτούς. Τούτου λεχθέντος, το Dropbox ήταν γρήγορο στις δοκιμές μεταφοράς μας και αποδίδει ακόμα καλύτερα κατά τη μεταφορά αρχείων που έχουν ήδη μεταφορτωθεί χάρη στον συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ. Το Dropbox το εφευρέθηκε, οπότε δεν είναι περίεργο που λειτουργεί τόσο καλά. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας στην αναθεώρηση Dropbox. 

5. Κούφρ

Το Koofr είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud που βασίζεται στη Σλοβενία ​​και ενισχύει τις υπηρεσίες που υποστηρίζουν το Linux. Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας ακολουθεί το κοινό μοντέλο συγχρονισμού και δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη χρήση του, επειδή είναι σαφές και διαισθητικό. 

Εάν είστε εν κινήσει, μπορείτε να βασιστείτε στον πελάτη ιστού. Είναι επίσης φιλικό προς τον χρήστη. Έχει πολύ αρνητικό χώρο, το οποίο το καθιστά σαφές και σας επιτρέπει να βρείτε γρήγορα αυτό που ψάχνετε. Λειτουργεί αρκετά γρήγορα ώστε να αισθάνεστε ότι εργάζεστε με μια εφαρμογή για υπολογιστές.

Koofr-αρχική σελίδα-2018

Η εφαρμογή smartphone είναι διαθέσιμη για iOS και Android. Είναι απλό στη χρήση και η διεπαφή είναι καθαρή και ελκυστική. Έχει τις ίδιες δυνατότητες με την εφαρμογή ιστού, αλλά σας επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε αρχεία εκτός σύνδεσης. Μπορείτε να ανεβάσετε υπάρχοντα αρχεία πολυμέσων, καθώς και φωτογραφίες και βίντεο μόλις τα τραβήξετε.

Η Koofr έχει καλή ευελιξία σχεδίου χάρη στα πέντε πληρωμένα σχέδιά της, αλλά η αξία τους δεν είναι κάτι που καυχιέται. 

Το πρώτο σχέδιο, S, είναι μόνο 57 σεντ ανά μήνα και σας δίνει 10 GB αποθηκευτικού χώρου. Το M κοστίζει 1,14 $ το μήνα για 25 GB. Η L θα σας πάρει 100 GB για 2,28 $ ανά μήνα. Το XL είναι 4,55 $ το μήνα για 250 GB και, τέλος, το XXL είναι 11,38 $ το μήνα για 1 TB χώρου.

Το δωρεάν πακέτο, Starter, σας προσφέρει 2 GB αποθηκευτικού χώρου που είναι ένα μικρό ποσό αλλά αρκετά για να δοκιμάσετε την υπηρεσία.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν οι Koofr

Το Koofr χρησιμοποιεί AES 256-bit για να ανακαλύψει τα αρχεία σας σε κατάσταση ηρεμίας και το πρωτόκολλο TLS / SSL για να τα προστατεύσει στο δρόμο τους προς τους διακομιστές του. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ιδιωτική κρυπτογράφηση για να διασφαλιστεί το απόρρητό σας.

Το πόσο κοντά είστε στους διακομιστές της Koofr θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο πόσο γρήγορα θα είναι οι ταχύτητες μεταφοράς σας. Ήμασταν σχετικά κοντά όταν πραγματοποιήσαμε τις δοκιμές ταχύτητας, οπότε οι ταχύτητές μας ήταν γρήγορες. Ωστόσο, το Koofr δεν χρησιμοποιεί συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ για να επιταχύνει τις επόμενες μεταφορτώσεις. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ταχύτητες του Koofr και τις άλλες δυνατότητές του στην κριτική μας για το Koofr.

Τελικές σκέψεις

Αν και δεν υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που υποστηρίζουν το Linux, υπάρχουν εξαιρετικές υπηρεσίες μεταξύ αυτών που το κάνουν. Από αυτούς έχουμε επιλέξει το pCloud να είναι η κορυφαία υπηρεσία χάρη στην ισχυρή ασφάλεια, τις ανταγωνιστικές τιμές, την καλή εμπειρία χρήστη και τις γρήγορες ταχύτητες.

Το pCloud είναι η κορυφαία επιλογή μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι σε αυτήν τη λίστα δεν είναι βιώσιμες επιλογές, τουλάχιστον σε συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης. Εάν εκτιμάτε την ασφάλειά σας, ίσως είστε πρόθυμοι να κερδίσετε περισσότερα μετρητά και να εγγραφείτε στο πιο ακριβό Tresorit. Εναλλακτικά, μπορείτε να εγγραφείτε στο MEGA το οποίο είναι φθηνότερο και έχει δωρεάν πακέτο 15 GB, αλλά δεν έχει γρήγορες και σταθερές ταχύτητες μεταφοράς.

Το Dropbox έχει γρήγορες ταχύτητες και χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο συγχρονισμού σε επίπεδο μπλοκ, μαζί με μια εμπειρία χρήστη που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των υπηρεσιών αποθήκευσης cloud, αλλά δεν διαθέτει τόσο πολλές δυνατότητες ασφαλείας όσο οι δύο κορυφαίες επιλογές μας και δεν είναι φθηνή. Τέλος, θα μπορούσατε να πάτε με το Koofr εάν δεν χρειάζεστε πολύ χώρο αποθήκευσης και δεν σας πειράζει η έλλειψη ιδιωτικής κρυπτογράφησης.

Τι πιστεύετε για τις επιλογές μας; Έχετε ένα αγαπημένο; Υπάρχει μια υπηρεσία που χάσαμε; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map