Το πιο ασφαλές Cloud Storage του 2020: Κρατήστε το μυστικό, Διατηρήστε το ασφαλές

Οι παραβιάσεις δεδομένων μεγάλης κλίμακας γίνονται όλο και πιο συχνές, με τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν την αποδιοργανωτική απώλεια ευαίσθητων, εμπορικών δεδομένων. Δεν είμαστε άνοσοι στο σπίτι, ούτε με επιθέσεις ransomware και phishing που θέτουν σε κίνδυνο τα δεδομένα μας. Όταν αποθηκεύουμε τις πληροφορίες μας στο cloud, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση χωρίς την άδειά μας.


Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να βρείτε τον πιο ασφαλή χώρο αποθήκευσης στο cloud για τα δεδομένα σας. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες cloud storage εκεί έξω που έχουν αναλάβει την αποστολή τους να προσφέρουν αποθήκευση cloud με ισχυρή ασφάλεια σε λογικές τιμές. Δημιουργήσαμε μια σύντομη λίστα με έξι από τους καλύτερους και ασφαλέστερους παρόχους αποθήκευσης cloud για προσωπική και επαγγελματική χρήση.

Ποιο είναι το πιο ασφαλές Cloud Storage?

 1. Sync.com
 2. pCloud
 3. Tresorit
 4. Egnyte
 5. ΜΕΓΑ
 6. SpiderOak

Δεν απαιτείται αγωνία – ο πιο ασφαλής πάροχος αποθήκευσης cloud στη λίστα μας είναι το Sync.com. Προσφέρει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης ως στάνταρ, ακόμη και ως επιλογή για κοινόχρηστα αρχεία. Για τους άλλους κορυφαίους παρόχους αποθήκευσης cloud για ασφάλεια, ρίξτε μια ματιά στη σύντομη λίστα μας παρακάτω.

Το pCloud κάνει ένα δεύτερο δευτερόλεπτο, παρά το ότι απαιτεί ένα πρόσθετο για να παρέχει προστασία μηδενικής γνώσης. Είμαστε μεγάλοι θαυμαστές τόσο του Sync.com όσο και του pCloud για ασφαλή αποθήκευση cloud, αλλά καθένας από τους παρόχους μας προσφέρει κάτι διαφορετικό, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε πάροχο.

1. Sync.com

Το Sync.com είναι μία από τις αγαπημένες μας υπηρεσίες αποθήκευσης cloud και το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει παίζει σημαντικό ρόλο στο γιατί. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις άλλες δυνατότητές του στην αναθεώρηση Sync.com, αλλά εδώ θα επικεντρωθούμε στην ασφάλεια.

sync.com-sync-web-app

Για την καλύτερη ασφάλεια των αρχείων σας, χρειάζεστε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud που προσφέρει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης. Αυτό σημαίνει ότι ο πάροχός σας δεν αποθηκεύει αντίγραφο του κλειδιού κρυπτογράφησης. Χωρίς το κλειδί, η εταιρεία δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας – περίοδο. Εάν η πρόσβαση στους διακομιστές ήταν παράνομη ή η κυβέρνηση εξέδωσε ένταλμα, οι πληροφορίες σας θα εξακολουθούσαν να είναι απρόσιτες σε κανέναν εκτός από εσάς.

Το Sync.com προσφέρει ασφάλεια μηδενικής γνώσης σε όλα τα σχέδιά της, ξεκινώντας από έναν δωρεάν λογαριασμό που περιλαμβάνει 5 GB αποθήκευσης cloud, τον οποίο θεωρούμε ως μία από τις πιο ασφαλείς δωρεάν επιλογές αποθήκευσης cloud. 

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε μόνο λίγα αρχεία, αλλά θέλετε να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή, τότε αυτό το δωρεάν πακέτο αποθήκευσης είναι η τέλεια εφαρμογή. Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Sync.com ήταν στην κορυφή της λίστας μας με τις καλύτερες υπηρεσίες cloud μηδενικής γνώσης.

Οι λειτουργίες ασφαλείας που προσφέρει το Sync.com δεν σταματούν καθόλου. Το πρωτόκολλο TLS χρησιμοποιείται για την προστασία των δεδομένων σας κατά τη μεταφορά, ενώ τα δεδομένα σε ηρεμία προστατεύονται με κρυπτογράφηση AES 256-bit βιομηχανικού προτύπου. Τα ίδια τα κλειδιά κρυπτογράφησης προστατεύονται με κρυπτογράφηση RSA 2048-bit.

Το Sync.com προσφέρει επίσης έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αν και δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, επομένως είναι κάτι που σας συνιστούμε να ενεργοποιήσετε αμέσως.

Οι προσωπικοί λογαριασμοί ξεκινούν από μόλις 5 $ το μήνα για 200 GB αποθηκευτικού χώρου ή μόλις 8 $ το μήνα για 2 TB. Οι επαγγελματικοί λογαριασμοί ξεκινούν από 5 $ ανά μήνα για κάθε χρήστη, με 1 TB αποθηκευτικού χώρου ο καθένας. Όλα αυτά τα προγράμματα χρεώνονται ετησίως – δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής μηνιαίως.

Απόρρητο Sync.com

Με μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια, οι αποδόσεις ισχύουν και για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Όλα όσα αποθηκεύετε στο Sync.com διαθέτουν κατοικία δεδομένων στον Καναδά, ένα από τα καλύτερα έθνη για την προστασία των δεδομένων.

Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες σας διατηρούνται ασφαλείς από οποιεσδήποτε απόπειρες πρόσβασης σε αυτές μέσω του USA Patriot Act. Αντί αυτού, εμπίπτει στον καναδικό νόμο περί προστασίας προσωπικών πληροφοριών και ηλεκτρονικών εγγράφων (PIPEDA), ο οποίος απαιτεί από τις επιχειρήσεις να ζητήσουν τη συγκατάθεση ενός ατόμου όταν αποκαλύπτουν προσωπικά στοιχεία.

Στην πραγματικότητα, το απόρρητο και η ασφάλεια του Sync.com είναι τόσο καλά που συμμορφώνεται με το HIPAA. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που πρέπει να αποθηκεύουν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες υγείας μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud του Sync.com και εξακολουθούν να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς. Μόνο οι πάροχοι με αποδεδειγμένο ιστορικό ισχυρής ασφάλειας και απορρήτου πληρούν αυτά τα πρότυπα.

Εάν ανησυχείτε για την κοινή χρήση ιδιωτικών πληροφοριών με άλλα άτομα, τότε το Sync.com σας έχει καλύψει και εκεί. Μπορείτε να επιλέξετε να στείλετε τους συνδέσμους σας με κρυπτογράφηση SSL κατά τη μεταφορά, αλλά εάν ενεργοποιήσετε το βελτιωμένο απόρρητο, τότε οι σύνδεσμοί σας θα έχουν επίσης κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. 

Ένα ζήτημα με αυτό το επίπεδο απορρήτου για συνδέσμους είναι ότι δεν είναι πλήρως συμβατό με ορισμένα προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένου του Safari, του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης για τους περισσότερους χρήστες iPhone.

2. pCloud

Εάν έχετε διαβάσει μερικούς από τους άλλους οδηγούς μας, θα γνωρίζετε ότι το pCloud διαθέτει τακτικά κοντά ή στην κορυφή πολλών από τις λίστες μας. Είναι ένα πολύ καλό all-rounder, και δεν διστάζουμε να το προτείνουμε για ένα ευρύ φάσμα χρήσεων. Μπορείτε να διαβάσετε μια ευρύτερη εξέταση των πλεονεκτημάτων της στην αναθεώρηση pCloud μας.

pcloud-desktop-app

Μιλήσαμε για την προστασία μηδενικής γνώσης του Sync.com, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε όταν διαπιστώνετε ότι το pCloud δεν προσφέρει στην πραγματικότητα μηδενικές γνώσεις ως στάνταρ. Εάν θέλετε μηδενικές γνώσεις για τα αρχεία και τους φακέλους σας, θα πρέπει να πληρώσετε για ένα πρόσθετο που ονομάζεται pCloud Crypto, το οποίο κοστίζει 3,99 $ ανά μήνα για μια ετήσια συνδρομή. 

Με 2 TB αποθηκευτικού χώρου που κοστίζει 9,99 $ ανά μήνα, το pCloud Crypto θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό πρόσθετο κόστος για τους καταναλωτές, κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν έχετε προϋπολογισμό.

pCloud Crypto

Δεν είμαστε οπαδοί που πληρώνουμε επιπλέον για ασφάλεια, αλλά το pCloud έχει οφέλη που δεν πρέπει να αγνοούνται. Σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τόσο κρυπτογραφημένα όσο και μη κρυπτογραφημένα αρχεία στον ίδιο λογαριασμό. Εάν ανησυχείτε μόνο για την προστασία ορισμένων από τα πιο ευαίσθητα αρχεία σας, μπορείτε να τα απομονώσετε με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια από τα μη ευαίσθητα αρχεία, καθιστώντας τα άλλα αρχεία σας πιο προσβάσιμα.

Αυτό έχει ως στόχο να ξεπεράσει ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα της χρήσης ασφάλειας μηδενικής γνώσης – ο ίδιος ο διακομιστής δεν έχει ιδέα τι είδους αρχεία αντιμετωπίζει. Αυτό περιορίζει πόσο μπορεί να σας βοηθήσει με τα αρχεία σας. Για παράδειγμα, ο διακομιστής δεν μπορεί να διακωδικοποιήσει αρχεία πολυμέσων, εμποδίζοντας την αναπαραγωγή τους στο cloud στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση μικρογραφιών εικόνων κρυπτογραφημένων φωτογραφιών αποθήκευσης στο cloud, κάτι που μπορεί να είναι πραγματικό πρόβλημα όταν προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε τη συλλογή φωτογραφιών σας. Με το pCloud Crypto, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης για όλες τις φωτογραφίες σας ή να την ενεργοποιήσετε μόνο για αυτές που δεν θέλετε να βλέπουν αδιάκριτα μάτια. 

Όσον αφορά την αποθήκευση φωτογραφιών στο cloud, το pCloud είναι μια ισχυρή επιλογή. κατέλαβε υψηλή θέση στη λίστα μας με τον καλύτερο διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης φωτογραφιών. 

Ένα άλλο πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό του pCloud Crypto είναι ότι μπορείτε να κλειδώσετε τα τοπικά αρχεία σας, έτσι ώστε να απαιτείται κωδικός πρόσβασης για να τα ανοίξετε. Με κάποιους άλλους παρόχους, εάν κάποιος έχει πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας ή στον φορητό υπολογιστή σας, μπορεί να μεταβεί στον φάκελο συγχρονισμού και να δει όλα τα αποκρυπτογραφημένα αρχεία σας. 

Αυτή η δυνατότητα προσφέρει μεγαλύτερη προστασία εάν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστο υπολογιστή ή εάν είστε αρκετά ατυχής για να κλέψετε τον φορητό υπολογιστή σας.

Πρόσθετες δυνατότητες pCloud

Το pCloud είναι ένας πάροχος που βάζει τα χρήματά του όπου είναι το στόμα του όταν πρόκειται για ασφάλεια. Η πρόκληση Hacking pCloud Crypto – ένας εξαμηνιαίος διαγωνισμός στον οποίο το pCloud προσέφερε ανταμοιβή 100.000 $ σε όποιον μπορούσε να χάσει μέσω της κρυπτογράφησης από την πλευρά του πελάτη – είχε σχεδόν 3.000 συμμετέχοντες. Κανένας συμμετέχων δεν κατάφερε να παραβιάσει τα μέτρα ασφαλείας του pCloud.

Σε αντίθεση με ορισμένους από τους άλλους παρόχους σε αυτήν τη λίστα, το pCloud προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα-πελάτη Linux, καθώς και πελάτες Windows και macOS. Εάν είστε χρήστης Linux, τότε θα σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι το pCloud ήταν στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα cloud storage για Linux. Υπάρχει ακόμη και ένα πρόσθετο Adobe Lightroom που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε απευθείας από το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών στον λογαριασμό σας στο pCloud.

Ως εταιρεία με έδρα την Ελβετία, το pCloud συμμορφώνεται με τους κανονισμούς GDPR της ΕΕ. Ωστόσο, τα αρχεία σας αποθηκεύονται σε διακομιστές των Η.Π.Α., οπότε ενδέχεται να βρείτε ότι τα μη κρυπτογραφημένα αρχεία σας θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση από πράκτορες επιβολής του νόμου, εάν καταλάβουν τους διακομιστές που τα κατέχουν.

3. Tresorit

Με ένα όνομα που βασίζεται στη γερμανική λέξη “safe” ή “θησαυροφυλάκιο” (tresor), θα περιμένατε το Tresorit να είναι αρκετά ψηλό σε οποιαδήποτε λίστα με τον πιο ασφαλή χώρο αποθήκευσης στο cloud. Το Tresorit σίγουρα ανταποκρίνεται στο όνομά του, με την ασφάλεια να είναι το μεγαλύτερο σημείο πώλησης, αν και έχει πολλές άλλες χρήσιμες λειτουργίες για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην κριτική μας Tresorit.

tresorit-drive

Όπως το Sync.com, το Tresorit προσφέρει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης σε όλα τα σχέδιά του, συμπεριλαμβανομένου του δωρεάν λογαριασμού του, ο οποίος περιλαμβάνει 3 GB αποθηκευτικού χώρου. Χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο TLS για δεδομένα υπό διαμετακόμιση για προστασία από επιθέσεις man-in-the-middle. Τα δεδομένα σε κατάσταση ηρεμίας προστατεύονται χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES 256-bit. 

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Tresorit είναι λίγο διαφορετικός από το μεγαλύτερο μέρος του διαγωνισμού, καθώς σας βοηθά να διατηρείτε τις πληροφορίες σας ασφαλείς διαχωρίζοντάς τις. Αντί να έχετε έναν εικονικό φάκελο για την αποθήκευση των δεδομένων σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μεμονωμένους γονικούς φακέλους που ονομάζονται “tresors” που μπορείτε να κρυπτογραφήσετε. Οποιοσδήποτε τοπικός φάκελος στον υπολογιστή σας μπορεί να μετατραπεί σε tresor.

Εάν δημιουργήσετε ένα νέο tresor, τυχόν αρχεία ή φάκελοι που ανεβαίνουν σε αυτό θα αποθηκευτούν μόνο στο cloud, απελευθερώνοντας χώρο στον σκληρό σας δίσκο. Εάν θέλετε οι αλλαγές που κάνετε στα τοπικά αρχεία να συγχρονίζονται αυτόματα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στις ρυθμίσεις του Tresorit. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε έναν τοπικό φάκελο στο Tresorit και θα συγχρονιστεί.

Ένα πλεονέκτημα της χρήσης παντελονιού είναι ότι σας επιτρέπουν να ελέγχετε τι μοιράζεται με άλλα άτομα. Μπορείτε να μοιραστείτε έναν σύνδεσμο με οποιοδήποτε tresor – ή σε οποιονδήποτε φάκελο ή αρχείο που διατηρείται σε ένα – και οι παραλήπτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία, αλλά δεν θα μπορούν να τα επεξεργαστούν, εκτός εάν δώσετε άδεια.

Η άλλη επιλογή είναι να προσκαλέσετε συνεργάτες σε ένα συγκεκριμένο tresor. Στη συνέχεια, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ίδια ακριβώς αρχεία και φακέλους, επιτρέποντάς τους να προσθέσουν, να επεξεργαστούν ή να τα διαγράψουν. Αυτό είναι ιδανικό για μια ομάδα ατόμων που θέλουν να συνεργαστούν με τα ίδια αρχεία, ενώ σας επιτρέπουν να διατηρήσετε ιδιωτικούς άλλους tresors. 

Οι συνεργάτες σας θα χρειαστούν λογαριασμούς Tresorit για να το κάνουν αυτό, αλλά μπορείτε να μοιραστείτε περιεχόμενο με χρήστες που έχουν δωρεάν λογαριασμό Tresorit, οπότε το κόστος είναι ελάχιστο.

Άλλες δυνατότητες ασφάλειας Tresorit

Ένα μειονέκτημα της μηδενικής γνώσης είναι επίσης το μεγαλύτερο όφελος. Εάν χάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας και δεν έχετε το κλειδί κρυπτογράφησης, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας και τα αρχεία σας χάνονται για πάντα. 

Το Tresorit δεν μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας και δεν θα μπορεί να παρακάμψει την κρυπτογράφηση. Έχοντας αυτό κατά νου, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν καλό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, όπως το LastPass ή το Dashlane, για να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασης ή το κλειδί σας.

Ένα άλλο προαιρετικό χαρακτηριστικό που πρέπει να εξετάσετε είναι να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Συνήθως έχει τη μορφή κωδικού που δημιουργείται σε μια συγκεκριμένη συσκευή, όπως το τηλέφωνό σας. Εκτός αν οι χάκερ έχουν τον κωδικό πρόσβασης και το τηλέφωνό σας, δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας, προσφέροντας ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την Tresorit, σε σύγκριση με τους δύο κορυφαίους παρόχους μας, είναι το κόστος. Θα χρειαστεί να πληρώσετε 12,50 $ το μήνα για μόλις 200 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud και τεράστια 30 $ το μήνα για 2 TB. Αυτό είναι περισσότερο από τρεις φορές την τιμή του Sync.com για το ίδιο ποσό αποθηκευτικού χώρου. 

Εάν ακολουθείτε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, υπάρχει επί του παρόντος έκπτωση 50 τοις εκατό για επιχειρήσεις που απαιτούν 10 ή περισσότερους χρήστες, καθιστώντας το 15 $ για 1 TB αποθηκευτικού χώρου ανά χρήστη ανά μήνα.

4. Egnyte Connect

Το Egnyte είναι ένας από τους πιο ασφαλείς αποθηκευτικούς χώρους cloud για επιχειρηματικές επιλογές και αξίζει σίγουρα να δούμε αν πρέπει να αποθηκεύσεις εμπορικά αρχεία, ειδικά καθώς βγήκε στην κορυφή συνολικά στη λίστα με τους καλύτερους παρόχους συγχρονισμού και κοινής χρήσης αρχείων επιχειρήσεων. Εάν είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, σίγουρα θα συνιστούσαμε να ρίξετε μια ματιά στην κριτική μας Egnyte. 

egnyte-connect-network-drive

Το Egnyte δεν προσφέρει προστασία μηδενικής γνώσης, αλλά εάν θέλετε να ελέγξετε τον τρόπο αποθήκευσης του κλειδιού κρυπτογράφησης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση κλειδιών Egnyte. Αυτό σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τα δικά σας κλειδιά κρυπτογράφησης, είτε εσείς είτε μέσω μιας λύσης τρίτου μέρους, όπως το Microsoft Azure Key Vault. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Egnyte Key Management διατίθεται μόνο στο πρόγραμμα Egnyte Enterprise, επομένως δεν είναι φθηνό.

Τα καλά νέα είναι ότι εάν το εταιρικό σχέδιο είναι πάρα πολύ, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε την ασφάλεια της μηδενικής γνώσης ακόμη και αν ο πάροχός σας δεν το προσφέρει. Το λογισμικό κρυπτογράφησης σάς επιτρέπει να κρυπτογραφείτε τα αρχεία σας πριν μεταφορτωθούν στο cloud. 

Οι υπηρεσίες τρίτων, όπως το Boxcryptor, σας επιτρέπουν να κρυπτογραφείτε τα αρχεία σας, ανεξάρτητα από τον πάροχο που χρησιμοποιείτε. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας στο Boxcryptor.

Επειδή η Egnyte απευθύνεται στην επιχειρηματική αγορά, δεν υπάρχουν μεμονωμένα σχέδια. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Egnyte για προσωπική αποθήκευση, τότε το πρόγραμμα ομάδας έχει τουλάχιστον έναν χρήστη και κοστίζει 10 $ για 1 TB αποθήκευσης.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας Egnyte

Παρά την έλλειψη μηδενικής γνώσης, η Egnyte εξακολουθεί να προσφέρει πολλά ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας, ειδικά την πιο «φυσική» προστασία που ενδέχεται να απαιτούν οι πληροφορίες σας. Τα κέντρα δεδομένων του διαθέτουν 24ωρη παρακολούθηση, βιομετρικά στοιχεία ελέγχου πρόσβασης και είναι ανθεκτικά σε φυσικές καταστροφές, διασφαλίζοντας ότι οι πληροφορίες σας διατηρούνται με ασφάλεια. 

Σε πιο τεχνικό επίπεδο, η Egnyte χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit βιομηχανικού προτύπου για την αποθήκευση των δεδομένων σας και το πρωτόκολλο TLS για την προστασία του κατά τη μεταφορά. 

Υπάρχει επίσης μια επιλογή να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, έτσι ώστε οι πληροφορίες σας να είναι ασφαλείς, ακόμη και αν ο κωδικός πρόσβασής σας είναι εκτεθειμένος. Ως διαχειριστής λογαριασμού, μπορείτε επίσης να ορίσετε ελάχιστες απαιτήσεις ισχύος κωδικού πρόσβασης για να διασφαλίσετε ότι κανένας από τους συναδέλφους σας δεν προσπαθεί να συνδεθεί με αδύναμους κωδικούς πρόσβασης.

Τα επιχειρηματικά σχέδια της Egnyte σάς επιτρέπουν επίσης να διαχειρίζεστε συσκευές υπαλλήλων για να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο της ασφάλειας των δεδομένων σας. Μπορείτε να ορίσετε κλειδώματα κωδικού πρόσβασης έτσι ώστε οι χρήστες να πρέπει να εισάγουν έναν τετραψήφιο κωδικό όταν συνδέονται στο Egnyte. Είναι επίσης δυνατό να σκουπίσετε απομακρυσμένα τις συσκευές, εάν χαθούν ή κλαπούν για να αποφευχθούν ευαίσθητες πληροφορίες σε λάθος χέρια.

5. ΜΕΓΑ

Η MEGA παρείχε δωρεάν τεράστια αποθήκευση cloud 50 GB. Αυτό δεν ισχύει πλέον, αλλά κερδίζετε ένα νέο μπόνους χρήστη 35 GB για τις πρώτες 30 ημέρες, καθώς και άλλα μπόνους για τους χρήστες παραπομπής. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας για το MEGA, αξίζει να δείτε και τα πληρωμένα προγράμματα.

ΜΕΓΑ

Η εταιρεία έχει λίγο φήμη, χάρη στον περίφημο δημιουργό της, Kim Dotcom, ο οποίος ζητείται από τις ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν κατηγορίες παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Η εταιρεία είναι πλέον ανεξάρτητη από την ηγεσία και τον έλεγχό του, αλλά συνεχίζει με το ήθος του, προσφέροντας ασφάλεια μηδενικής γνώσης σχεδιασμένη για να εμποδίζει τους κρατικούς πράκτορες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας κατά βούληση..

Η MEGA συνιστά τη χρήση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ώστε να μην χάσετε την πρόσβαση στα στοιχεία σας και θα συνιστούσαμε μια επιλογή όπως 1 Κωδικός πρόσβασης για να κάνετε τη δουλειά. Σε αντίθεση με πολλούς παρόχους μηδενικής γνώσης, το MEGA σάς δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης ενός εφεδρικού κλειδιού ανάκτησης σε περίπτωση που χάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σημαίνει ότι το MEGA δεν μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας για εσάς, επομένως αυτό το κλειδί θα σας επιτρέψει να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας μόνοι σας. Εάν δεν χειριστείτε σωστά αυτό το κλειδί κρυπτογράφησης, κάποιος άλλος μπορεί να μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας και να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας, οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε να τον αποθηκεύσετε με ασφάλεια.

Η προσέγγιση της MEGA εστιάζει στον ασθενέστερο σύνδεσμο για την ασφάλεια δεδομένων: τον χρήστη. Έχοντας αυτό κατά νου, ο ιστότοπος συνιστά ανεπιφύλακτα τη χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων καθώς και την κρυπτογράφηση ολόκληρου του σκληρού δίσκου σας για να διατηρούνται τα δεδομένα ασφαλή στο σημείο χρήσης. 

Απόρρητο της MEGA

Τα κέντρα δεδομένων της MEGA βρίσκονται σε εύλογες τοποθεσίες φιλικές προς το απόρρητο, όπως το Λουξεμβούργο, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία. Ωστόσο, καμία από αυτές τις τοποθεσίες δεν αποτελεί τη λίστα των χωρών με τους καλύτερους νόμους περί απορρήτου στο cloud. 

Το πιο σημαντικό, κανένα από τα αρχεία σας δεν αποθηκεύεται ποτέ ούτε διατίθεται από τις Η.Π.Α., επομένως δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της νομοθεσίας, όπως το Patriot Act. Οι ευρωπαϊκές τοποθεσίες σημαίνουν ότι η τιμολόγηση είναι σε ευρώ, αλλά λειτουργεί περίπου 11 $ ανά μήνα για 2 TB αποθήκευσης cloud.

Η MEGA συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς GDPR που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των δεδομένων των πολιτών της ΕΕ. Η εταιρεία προχωρά τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα και εφαρμόζει τις ίδιες προστασίες GDPR σε όλους τους χρήστες της, ανεξάρτητα από το αν διαμένουν στην ΕΕ ή όχι. 

Η πολιτική απορρήτου της MEGA δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο κάποια που έχουμε δει, αλλά δηλώνει ρητά ότι κανένα από τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα πουληθεί σε τρίτους. Για λόγους διαφάνειας, οι εφαρμογές πελατών της MEGA είναι ανοιχτού κώδικα, ώστε όλοι να μπορούν να τις ελέγχουν για σφάλματα ή αδυναμίες ασφαλείας.

Υπάρχει επίσης ένα πρόγραμμα ανταμοιβής ευπάθειας που προσφέρει κίνητρα σε μετρητά σε οποιονδήποτε μπορεί να βρει πιθανά ζητήματα ασφάλειας.

6. SpiderOak

Το SpiderOak ξεχωρίζει σε σύγκριση με άλλες επιλογές αυτής της λίστας ως online υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, παρά ως «πραγματικός» πάροχος αποθήκευσης cloud. Ωστόσο, προσφέρει επίσης κοινή χρήση αρχείων και συγχρονισμό, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκευση στο cloud, αν και μπορείτε να συγχρονίσετε και να μοιραστείτε μόνο αρχεία που αποτελούν μέρος των αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας. 

Παρόλα αυτά, αν ψάχνετε για μια εφεδρική υπηρεσία, καθώς και χώρο αποθήκευσης στο cloud, σίγουρα αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην κριτική μας SpiderOak ONE.

spider-vs-dropbox-spider-web

Το SpiderOak προσφέρει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης ως στάνταρ. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για δεδομένα σε κατάσταση ηρεμίας και TLS / SSL για όλη την κυκλοφορία του δικτύου. Κάθε αρχείο και φάκελος κρυπτογραφείται με διαφορετικό κλειδί, καθώς και κάθε έκδοση των αρχείων σας. Αυτό επιτρέπει στο SpiderOak να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας πολλών εκδόσεων των αρχείων σας, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε σε παλαιότερο αντίγραφο, αν χρειαστεί.

Ωστόσο, αυτό το επίπεδο ασφάλειας δεν ισχύει για αρχεία και φακέλους που έχετε μοιραστεί με άλλα άτομα. Εάν μοιράζεστε έναν φάκελο (τον οποίο το SpiderOak αποκαλεί “sharerooms”), τότε τα περιεχόμενα αυτού του φακέλου δεν προστατεύονται πλέον από μηδενικές γνώσεις. Εάν θέλετε ισχυρή ασφάλεια ακόμη και για κοινόχρηστα αρχεία, θα πρέπει να δείτε μια από τις άλλες επιλογές στη λίστα. 

Το SpiderOak είναι διαθέσιμο για Windows, Linux και macOS, με υψηλή βαθμολογία στη λίστα με τα καλύτερα αντίγραφα ασφαλείας cloud για Mac. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες εφαρμογές για iOS και Android, αλλά αυτές θα σας δώσουν πρόσβαση μόνο για ανάγνωση στον λογαριασμό σας, επομένως δεν μπορείτε να ανεβάσετε ή να συγχρονίσετε από ένα τηλέφωνο ή tablet, κάτι που αποτελεί μεγάλη απογοήτευση. Παραδόξως, προς το παρόν δεν υπάρχει έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Το SpiderOak σίγουρα δεν είναι η φθηνότερη επιλογή στη λίστα μας. Για 6 $ ανά μήνα, θα έχετε μόνο 150 GB αποθηκευτικού χώρου. Για 2 TB θα πρέπει να πληρώνετε 14 $ ανά μήνα. Δεν υπάρχει επίσης δωρεάν βαθμίδα, αν και υπάρχει μια δωρεάν δοκιμή 21 ημερών εάν θέλετε να δοκιμάσετε το SpiderOak.

Απόρρητο SpiderOak

Το SpiderOak πήρε μια μεγάλη ώθηση στα διαπιστευτήρια απορρήτου του όταν ελέγχθηκε από την φιγούρα ασφαλείας μίσους Edward Snowden ως παράδειγμα ασφαλών εναλλακτικών Dropbox που χρησιμοποιούν προστασία μηδενικής γνώσης. Σε αντίθεση με ορισμένους παρόχους σε αυτήν τη λίστα, το SpiderOak έχει μια αρκετά σαφή και απλή πολιτική απορρήτου. 

Οι μόνες πληροφορίες που συλλέγει είναι τα στοιχεία σύνδεσής σας, τα στοιχεία χρέωσης και ορισμένες πληροφορίες συσκευής, όπως ο όγκος των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στην υπηρεσία του, καθώς και η ημερομηνία και η ώρα των αιτημάτων πρόσβασης. Σύμφωνα με το SpiderOak, αυτές οι πληροφορίες δεν πωλούνται ούτε κοινοποιούνται σε τρίτους, εκτός από τη συμμόρφωση με τις νομικές απαιτήσεις.

Οι διακομιστές του SpiderOak βασίζονται στις ΗΠΑ, επομένως τα δεδομένα σας εξακολουθούν να υπόκεινται στον Patriot Act. Αυτό σημαίνει ότι το SpiderOak θα μπορούσε να υποχρεωθεί να παραδώσει όλα τα δεδομένα σας στην επιβολή του νόμου, εάν απαιτείται.

Ωστόσο, επειδή το SpiderOak χρησιμοποιεί μηδενικές γνώσεις, τα δεδομένα σας θα είναι κρυπτογραφημένα και δεν θα είναι αναγνώσιμα χωρίς τον κωδικό πρόσβασής σας ή το κλειδί κρυπτογράφησης. Ακόμα κι αν το SpiderOak ήθελε να το αποκρυπτογραφήσει, δεν θα ήταν δυνατό (εκτός από κοινόχρηστους φακέλους).

Πώς επιλέξαμε τους παρόχους μας

Όπως συμβαίνει με όλες τις κριτικές αποθήκευσης στο cloud, εξετάζουμε κάθε πάροχο για να εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του καθενός. Επιλέγουμε ποιοι πιστεύουμε ότι είναι οι καλύτεροι πάροχοι για κάθε κατηγορία, ανεξάρτητα από το πώς τους έχουμε αξιολογήσει σε άλλες κριτικές.

Στόχος μας είναι να σας παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συμβουλές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε στην ευχάριστη θέση να προτείνουμε το SpiderOak, ένα εφεδρικό προϊόν, σε αυτήν τη λίστα παρόχων αποθήκευσης cloud, λόγω του ότι επικεντρώνεται στην ασφάλεια που συνδυάζεται με καλές τιμές. Γι ‘αυτό το λόγο το pCloud και το Sync.com κάνουν τη λίστα μας, με προσιτά σχέδια, καθώς και καλά μέτρα ασφάλειας και απορρήτου που προσφέρονται.

Τελικές σκέψεις

Αν αναζητάτε τον πιο ασφαλή χώρο αποθήκευσης στο cloud, η πρώτη μας επιλογή είναι το Sync.com. Προσφέρει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, ακόμα και για δωρεάν χρήστες. Τα προγράμματα επί πληρωμή έχουν πολύ λογικές τιμές, οπότε αν έχετε πολλά δεδομένα για αποθήκευση, δεν πρόκειται να σπάσει την τράπεζα.

Ένα δεύτερο δευτερόλεπτο είναι το pCloud, το οποίο – παρόλο που απαιτεί πρόσθετο επί πληρωμή για κρυπτογράφηση – έχει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ισχυρό ανταγωνιστή. Αυτές περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να αποφασίζετε ποια αρχεία και φακέλους θα έχουν την ισχυρότερη κρυπτογράφηση, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε άλλα αρχεία με διαφορετικούς χρήστες.

Οι Tresorit, SpiderOak, Egnyte και MEGA φέρνουν κάτι διαφορετικό στο τραπέζι και οποιοδήποτε από αυτά θα έκανε εξαιρετική δουλειά διατηρώντας τα δεδομένα σας ασφαλή στο cloud. Ενημερώστε μας για τις σκέψεις και τις απόψεις σας σχετικά με αυτές τις ασφαλείς υπηρεσίες αποθήκευσης cloud στα παρακάτω σχόλια και ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map