Cloud Storage εκτός ΗΠΑ: Παροχείς εκτός της προσέγγισης του θείου Σαμ

Η επιλογή μιας τοποθεσίας για τα δεδομένα σας δεν είναι κάτι που πρέπει να απορριφθεί, αλλά μια σημαντική απόφαση. Ανάλογα με το πού έχει μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud οι διακομιστές της, ισχύουν διαφορετικοί νόμοι και κανονισμοί για τα δεδομένα σας. Οι Η.Π.Α. έχουν πολλούς νόμους που δεν λειτουργούν υπέρ του απορρήτου σας, οπότε θα σας πούμε πώς να τους αποφύγετε τοποθετώντας δεδομένα στο cloud storage εκτός των Η.Π.Α..

Ορισμένοι νόμοι, όπως το HIPAA, έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν τα δεδομένα των πολιτών ασφαλή. Άλλοι είναι πιο παραπλανητικοί και εργάζονται υπέρ της κυβέρνησης επιτρέποντάς τους να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Η νεότερη προσθήκη σε αυτήν την ομάδα είναι ο νόμος για τη διευκρίνιση νόμιμης χρήσης δεδομένων στο εξωτερικό (που αναφέρει “σύννεφο.” Αναστενάζω). Επιτρέπει στα γραφεία αλφαβήτου να συλλέγουν δεδομένα που ανήκουν σε κατοίκους των Η.Π.Α. που είναι αποθηκευμένα εκτός των Η.Π.Α. εάν η χώρα όπου είναι αποθηκευμένο έχει συμφωνία με τον θείο Σαμ. Όλα αυτά δικαιολογούνται με τους πολέμους κατά της τρομοκρατίας και του εγκλήματος.

Ας μην ξεχνάμε τον νόμο περί πατριωτών των ΗΠΑ, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια για τους μελλοντικούς νόμους επιτήρησης και τη διαρροή PRISM από τον Edward Snowden, ο οποίος μας ενημέρωσε για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ που παρακολουθεί τα μηνύματα των πολιτών..

Η αποθήκευση των δεδομένων σας στις Η.Π.Α. δεν είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Αν και πολλές υπηρεσίες διαθέτουν κέντρα δεδομένων εκεί, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Για παράδειγμα, υπάρχουν αξιοσημείωτες υπηρεσίες στον Καναδά και την Ευρώπη, οι οποίοι έχουν νόμους που προστατεύουν το απόρρητό σας καλύτερα από τους αντίστοιχους των ΗΠΑ.

Η Ευρώπη εισήγαγε τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων τον Μάιο του 2018 για να επιτρέπει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο στα δεδομένα τους και να αυξάνουν πρόστιμα εάν οι υπηρεσίες δεν συμμορφώνονται. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στο περιεκτικό άρθρο του GDPR.

Ο Καναδάς προσπάθησε να ταιριάξει με τον νέο κανονισμό, διότι δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη συμφωνία ελεύθερης ροής δεδομένων που έχει με την Ευρώπη. Αν σας ενδιαφέρει η νομοθεσία περί απορρήτου του Καναδά, διαβάστε το κομμάτι του cloud storage στον Καναδά.

Τώρα που ξέρετε γιατί οι Η.Π.Α. είναι ένα τρομακτικό μέρος για την αποθήκευση των δεδομένων σας και ποια άλλα μέρη κάνουν κατάλληλες αντικαταστάσεις, πρέπει να καθορίσουμε τι καθιστά μια υπηρεσία έναν καλό υποψήφιο για τη διατήρηση των δεδομένων σας.

Καλύτερο Cloud Storage εκτός των ΗΠΑ 2020

Σημαντικοί παράγοντες κατά την αποθήκευση δεδομένων εκτός των Η.Π.Α..

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νόμος CLOUD υπάρχει, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είστε ασφαλείς όταν αποθηκεύετε τα δεδομένα σας εκτός των ΗΠΑ. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα, οπότε κανείς εκτός από εσάς μπορείτε να τα διαβάσετε. Αυτή είναι η ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας προτού αφήσει τον υπολογιστή σας με μια φράση πρόσβασης που μόνο εσείς γνωρίζετε. Εξαιτίας αυτού, κανείς άλλος δεν μπορεί να το αποκρυπτογραφήσει και να το διαβάσει. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν ο θείος Σαμ λάβει τα δεδομένα σας, δεν θα μπορεί να το κατανοήσει. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν τέτοια κρυπτογράφηση ονομάζονται συχνά «μηδενικές γνώσεις».

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κρυπτογράφηση, διαβάστε την περιγραφή της κρυπτογράφησης.

Εάν αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή, η ταχύτητα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Μπορείτε να το διορθώσετε επιλέγοντας μια υπηρεσία που διαθέτει καλή υποδομή και ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών. Με αυτόν τον τρόπο, δεν πρέπει να παρατηρήσετε καθυστέρηση κατά τη μεταφόρτωση ή τη λήψη.

Έχουμε δοκιμάσει υπηρεσίες από όλο τον κόσμο. Γενικά, οι ταχύτητες μεταφοράς σας θα είναι πιο γρήγορες όσο πιο κοντά είστε στον διακομιστή. Τούτου λεχθέντος, πόσο γρήγορη και σταθερή είναι η σύνδεσή σας εξαρτάται και από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου.

Ορισμένες υπηρεσίες σάς επιτρέπουν να βελτιώσετε τη σύνδεσή σας αλλάζοντας τις ρυθμίσεις μεταφοράς. Πολλοί χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο μεταφοράς επιπέδου μπλοκ. Αυτό επιταχύνει τη μεταφορά αρχείων που έχουν ήδη μεταφορτωθεί μεταφέροντας μόνο το τμήμα που έχει αλλάξει. Λάβετε υπόψη ότι δεν λειτουργεί καλά με ιδιωτική κρυπτογράφηση, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ ταχύτητας και απορρήτου.

Με αυτόν τον τρόπο, ας φτάσουμε στα καλά πράγματα και ρίξτε μια ματιά στις υπηρεσίες. Μιλάμε για αποθήκευση cloud σε αυτό το άρθρο. Εάν χρειάζεστε δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μέσω διαδικτύου, μπορείτε να ανατρέξετε στο καλύτερο αντίγραφο ασφαλείας cloud για τον Καναδά και τις καλύτερες λίστες διαδικτυακής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την Αυστραλία για προτάσεις. Εάν δεν είστε σαφείς σχετικά με τη διαφορά μεταξύ αντιγράφων ασφαλείας και αποθηκευτικού χώρου, διαβάστε την εξήγησή μας για να μάθετε περισσότερα.

1. Sync.com

Το Sync.com ιδρύθηκε στο Τορόντο το 2011 και έχει δημιουργήσει μια φήμη για την ισχυρή ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών, γεγονός που το βοήθησε στην κορυφή αυτής της λίστας και τη σύγκριση cloud storage.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-Folder-Slider-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Two-Factor-Authentication-Slider-5
© Cloudwards.net

Προηγούμενος

Επόμενο

Η ισχυρή ασφάλειά του αποδεικνύεται από τη χρήση της κρυπτογράφησης AES 256-bit για να ανακαλύψει αρχεία και το πρωτόκολλο TLS, το οποίο προστατεύει τα δεδομένα από την υποκλοπή κατά τη μεταφορά σε κέντρα δεδομένων.

Δημιουργεί το κλειδί για αυτήν την κρυπτογράφηση στο διακομιστή και την κρυπτογραφεί με δημόσιο κλειδί RSA 2048-bit. Μόλις φτάσει στην πλευρά του πελάτη, μόνο το ιδιωτικό κλειδί που έχει ο πελάτης μπορεί να το αποκρυπτογραφήσει. Αυτό το καθιστά μία από τις καλύτερες υπηρεσίες μηδενικής γνώσης στην αγορά. Τα κέντρα δεδομένων του Sync.com είναι πιστοποιημένα με το SOC 1 και χρησιμοποιούν αρχιτεκτονική RAID για να αποτρέψουν τις αποτυχίες διακομιστών από την απώλεια δεδομένων.

Εκτός από την ιδιωτική κρυπτογράφηση, η οποία προστατεύει το απόρρητό σας, το Sync.com χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για την προστασία του λογαριασμού σας. Ιστορικό εκδόσεων, επαναφορά και προστασία προς τα πίσω, επίσης από κακόβουλο λογισμικό. Οι επιχειρήσεις μπορούν να εγγραφούν σε επιχειρηματικά σχέδια και να αποκτήσουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες ασφαλείας. Για την πλήρη λίστα, κάντε κλικ εδώ.

Συνολικά, το Sync.com διαθέτει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά σχέδια τιμολόγησης στην αγορά. Μπορείτε να δείτε τον πίνακα τιμών και να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι προσφέρει στην κριτική μας στο Sync.com.

Οι ταχύτητες μεταφοράς του είναι μέσες για μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud, ωστόσο, και δεν υπάρχει αντιγραφή σε επίπεδο μπλοκ για να αυξήσει τις ταχύτητες μετά. Τούτου λεχθέντος, ο Καναδάς δεν απέχει πολύ από τις ΗΠΑ, επομένως θα πρέπει να έχετε αξιοπρεπείς ταχύτητες. Εάν η διαδικασία συγχρονισμού χρησιμοποιεί πάρα πολύ από τους πόρους του συστήματός σας, υπάρχει μια επιλογή για να το πετάξετε. Το Sync.com σάς δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε μηνιαία όρια μεταφόρτωσης και λήψης, κάτι που είναι καλό για όσους διαθέτουν περιορισμένο πρόγραμμα δεδομένων.

2. ΜΕΓΑ

Η MEGA ιδρύθηκε από τον διαβόητο Kim Dotcom το 2013. Δεν συνδέεται πλέον με την εταιρεία, αλλά ζει και διαφημίζεται ως «εταιρεία απορρήτου» επειδή παρέχει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης και βασίζεται στη φιλική προς το απόρρητο Νέα Ζηλανδία.


© Cloudwards.net

Παρά τη χρήση ιδιωτικής κρυπτογράφησης, χρησιμοποιεί AES 128-bit για να ανακατέψει τα αρχεία σας σε κατάσταση ηρεμίας, κάτι που είναι καλό, αλλά δεν είναι AES 256-bit. Το πρωτόκολλο TLS προστατεύει τα αρχεία σας κατά τη μεταφορά. Ωστόσο, δεν προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, κάτι που αφήνει τον κωδικό πρόσβασής σας πιο ευάλωτο, οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι ισχυρός.

Η MEGA προσέφερε ένα δωρεάν πακέτο 50 GB, που ήταν ένας από τους κύριους λόγους για τη χρήση της υπηρεσίας. Το 2017, η εταιρεία το έκανε τόσο μεγάλο μέρος του χώρου, ωστόσο, εξατμίζεται. Μπορείτε να το πάρετε μετά από άλματα μέσα από στεφάνες, αλλά θα εξαφανιστεί ξανά. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προγράμματα τιμολόγησης και τον αποθηκευτικό χώρο που δεν εξαφανίζεται, διαβάστε την κριτική MEGA.

Η υπηρεσία διαθέτει κέντρα δεδομένων στο Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία, οπότε θα πρέπει να έχετε καλύτερες ταχύτητες όσο πιο κοντά βρίσκεστε σε μια από αυτές τις περιοχές. Τούτου λεχθέντος, ορισμένα κέντρα δεδομένων ενδέχεται να έχουν καλύτερο I / O από άλλα, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι χρήστες MEGA δίνουν διαφορετικές αναφορές σχετικά με την ταχύτητα και την αξιοπιστία της υπηρεσίας.

Το δοκιμάσαμε ανεβάζοντας έναν δοκιμαστικό φάκελο 1 GB μέσω σύνδεσης WiFi από το Κανγκού, Μπαλί με ταχύτητα μεταφόρτωσης 10 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα λήψης 20 Mbps. Η μεταφόρτωσή μας χρειάστηκε σχεδόν διπλάσιο από το χρόνο που θα έπρεπε, γεγονός που καθιστά το MEGA πιο αργό από το μέσο όρο των υπηρεσιών cloud και ο συγχρονισμός σε επίπεδο αποκλεισμού δεν ήταν διαθέσιμος για τη βελτίωσή του. Ωστόσο, η ταχύτητα λήψης ήταν στο σημείο.

3. Tresorit

Η Tresorit εδρεύει στην Ελβετία, αλλά διατηρεί τα δεδομένα της σε διακομιστές στις Κάτω Χώρες και την Ιρλανδία. Είναι μια από τις πιο ασφαλείς υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.


© Cloudwards.net

Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για να ασφαλίζει τα αρχεία σας σε ηρεμία και το πρωτόκολλο TLS για να τα προστατεύει κατά τη μεταφορά. Οι πρακτικές μηδενικής γνώσης της υπηρεσίας διατηρούν το κλειδί κρυπτογράφησης ασφαλές και τα αρχεία σας απόρρητα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας. Ενώ αυτό το επίπεδο κρυπτογράφησης δεν θα βοηθήσει με έναν κλεμμένο κωδικό πρόσβασης, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων θα είναι.

Τα κέντρα δεδομένων της Tresorit συμμορφώνονται με τα πιο πρόσφατα πρότυπα ISO και εκτελούν το Microsoft Azure. Χρησιμοποιούν 24/7 ασφάλεια, παρακολούθηση και βιομετρική σάρωση.

Εάν κάποιος κλέψει τη συσκευή σας, το Tresorit σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε μια απομακρυσμένη διαγραφή δεδομένων. Εάν τα αρχεία σας είχαν καταστραφεί από κακόβουλο λογισμικό ή κάποιος τα επεξεργάστηκε ή τα διέγραψε κατά λάθος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα εκδόσεων αρχείων για να τα ανακτήσετε.

Ενώ η ασφάλεια της Tresorit είναι ισχυρή, οι τιμές της δεν μπορούν να συγκριθούν με άλλες υπηρεσίες. Το φθηνότερο πακέτο κοστίζει 12,50 $ το μήνα και παρέχει μόνο 200 GB. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές και τα χαρακτηριστικά του, διαβάστε την κριτική μας στο Tresorit.

Το Tresorit είναι πιο αργό από άλλες υπηρεσίες, αλλά συμβαδίζει με αυτές που χρησιμοποιούν ιδιωτική κρυπτογράφηση. Εάν χρησιμοποιεί πάρα πολύ από τους πόρους του συστήματός σας, μπορείτε να πετάξετε τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης ξεχωριστά. Μπορείτε ακόμη και να προγραμματίσετε όταν είναι ενεργοποιημένο το γκάζι. Ωστόσο, ο συγχρονισμός επιπέδου αποκλεισμού δεν είναι διαθέσιμος.

4. Jottacloud

Οι διακομιστές και τα κεντρικά γραφεία της Jottacloud βρίσκονται στη Νορβηγία, η οποία διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους νόμους περί απορρήτου στον κόσμο. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει εγγύηση απορρήτου που υπόσχεται ότι δεν θα παρακολουθεί τις πληροφορίες που αποθηκεύετε. Ωστόσο, καταγράφει προσωπικές πληροφορίες και μεταδεδομένα για λόγους υποστήριξης, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της.

Δεν χρησιμοποιεί ιδιωτική κρυπτογράφηση για να ανακαλύψει τα αρχεία σας, αλλά το επίπεδο κρυπτογράφησης είναι AES 256-bit και το πρωτόκολλο SSL τα προστατεύει κατά τη μεταφορά. Το SSL έχει καταργηθεί, αλλά είναι καλύτερο από τη μεταφορά χωρίς προστασία. Διατίθεται επίσης έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.


© Cloudwards.net

Το Jottacloud έχει δύο δωρεάν σχέδια: ένα για προσωπικούς χρήστες και ένα για επιχειρήσεις. Και οι δύο σας δίνουν 5 GB χώρου, αλλά η επιχείρηση σας επιτρέπει να έχετε δύο χρήστες. Εκτός από αυτά, υπάρχουν τέσσερα ακόμη σχέδια για να διαλέξετε. Μπορείτε να δείτε τον πίνακα τιμών και να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα σχέδια στην κριτική μας στο Jottacloud.

Δοκιμάσαμε το Jottacloud χρησιμοποιώντας τον δοκιμαστικό φάκελο 1 GB και χρειάστηκαν 10 λεπτά περισσότερο, κατά μέσο όρο, από άλλες υπηρεσίες. Οι ταχύτητες λήψης δεν ήταν πολύ καλύτερες. Οι ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης ήταν 6 Mbps και 30 Mbps, αντίστοιχα. Μπορείτε να ελέγξετε τη χρήση του εύρους ζώνης εάν χρησιμοποιείτε περιορισμένο πρόγραμμα. Από προεπιλογή, δεν υπάρχει όριο. Δυστυχώς, ο συγχρονισμός σε επίπεδο αποκλεισμού δεν είναι διαθέσιμος.

5. Κούφρ

Η έδρα της Koofr βρίσκεται στη Σλοβενία, αλλά οι διακομιστές της βρίσκονται στη Γερμανία. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους που επιβάλλονται στην ΕΕ. Αυτό είναι τυχερό, επειδή δεν χρησιμοποιεί ιδιωτική κρυπτογράφηση. Δεν έχει ούτε ύποπτες ρήτρες στην πολιτική απορρήτου της. Συνολικά, αυτό σημαίνει ότι η έλλειψη ιδιωτικής κρυπτογράφησης δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση στην περίπτωση του Koofr.

Koofr-αρχική σελίδα-2018
© Cloudwards.net

Για να σας προστατεύσει από τους εισβολείς, χρησιμοποιεί AES 256-bit για να ανακαλύψει τα αρχεία σας σε κατάσταση ηρεμίας και το πρωτόκολλο TLS για την προστασία των δεδομένων σας κατά τη μεταφορά. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, καθώς και «υποχρεωτική προστασία με κωδικό πρόσβασης».

Το Koofr δεν προσφέρει πολύ χώρο αποθήκευσης, αλλά έχει καλή ευελιξία σχεδίου, επειδή προσφέρει έξι σχέδια για να διαλέξετε. Ξεκινούν από 57 σεντ και ανεβαίνουν από εκεί. Εάν σας ενδιαφέρει τόσο χαμηλή τιμή, διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το Koofr.

Στη δοκιμή μας, ο Koofr χρειάστηκε περίπου 23 λεπτά, κατά μέσο όρο, για να ανεβάσει έναν φάκελο με φερμουάρ 1 GB. Συνδεθήκαμε μέσω WiFi στο Βελιγράδι, Σερβία με ταχύτητα μεταφόρτωσης 6 Mbps και ταχύτητα λήψης 102 Mbps. Αυτό πλησιάζει στον θεωρητικό χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά δεδομένων 1 GB.

Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να επιταχύνετε τις μεταφορές για αρχεία που έχουν ήδη μεταφορτωθεί, επειδή το Koofr δεν χρησιμοποιεί συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ.

Τελικές σκέψεις

Αυτή η λίστα δεν είναι εξαντλητική, αλλά σας δίνει μια καλή ιδέα για το τι μπορείτε να περιμένετε εάν αποφασίσετε να μετακινήσετε τα δεδομένα σας εκτός των ΗΠΑ. Υπάρχουν καλοί λόγοι για να το κάνετε, με τον κύριο να είναι νόμοι και κανονισμοί απορρήτου που δεν ευνοούν τους πολίτες.

Οι περισσότερες υπηρεσίες στη λίστα προσφέρουν ιδιωτική κρυπτογράφηση, η οποία είναι κρίσιμη για την προστασία του απορρήτου σας. Επικεφαλής μεταξύ τους είναι το Sync.com, το οποίο βρίσκεται κοντά στην κορυφή των καλύτερων λιστών υπηρεσιών αποθήκευσης cloud και των μηδενικών γνώσεων. Το Tresorit και το MEGA είναι επίσης βιώσιμες επιλογές. Οι τρεις τελευταίες υπηρεσίες της λίστας δεν είναι υπέροχα παραδείγματα, αλλά μπορεί να έχουν συγκεκριμένα μειονεκτήματα για εσάς.

Τι πιστεύετε για τη χρήση υπηρεσιών εκτός των ΗΠΑ; Ποιο σας αρέσει περισσότερο; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me