Carbonite vs Mozy: Μια μάχη του 2020 για τον επιχειρηματικό κόσμο

Πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα που είναι καλύτερο για εσάς, ειδικά εάν εξετάζετε δύο υπηρεσίες. Σε αυτό το άρθρο θα συγκρίνουμε το Carbonite vs Mozy για να σας διευκολύνουμε να επιλέξετε μεταξύ τους. Ωστόσο, εάν πιστεύετε ότι θέλετε μια άλλη λύση, συμβουλευτείτε την καλύτερη λίστα αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο για να μάθετε ποια υπηρεσία είναι στην κορυφή.

Το Carbonite βρίσκεται στη λίστα αυτή επειδή προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης σε καλή τιμή και, ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέγετε, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας πολλών υπολογιστών ή διακομιστών.

Το MozyPro δεν είναι, ωστόσο, επειδή είναι πολύ ακριβό. Ωστόσο, είναι μια ευέλικτη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που είναι καλή για επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας πολλών υπολογιστών. Είναι ενδιαφέρον ότι είναι ένα άλλο προϊόν Carbonite. Θα δούμε αν μπορεί να κερδίσει μερικούς γύρους εναντίον του ξαδέλφου υψηλότερης κατάταξης.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους ανταγωνιστές, διαβάστε την κριτική Carbonite και την κριτική MozyPro. Εάν είστε μπερδεμένοι σχετικά με τη διαφορά μεταξύ αποθήκευσης στο cloud και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, διαβάστε την εξήγησή μας.

Είναι έξυπνο να χρησιμοποιείτε αντίγραφα ασφαλείας στο cloud, επειδή δεν μπορείτε να είστε σίγουροι πότε θα διακοπεί ή δυσλειτουργεί ο σκληρός σας δίσκος και θα σας κάνει να χάσετε τα δεδομένα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό ανάκτησης δεδομένων για να προσπαθήσετε να το ανακτήσετε, αλλά δεν είναι αξιόπιστη μέθοδος. Δεν μπορείτε να βασιστείτε σε μονάδες στερεάς κατάστασης, καθώς αντιμετωπίζουν περισσότερα σφάλματα δεδομένων, ακόμη και αν το ποσοστό αστοχίας τους είναι μικρότερο από 1 τοις εκατό.

Πάνω από πέντε γύρους, θα δούμε πώς συγκρίνονται οι υπηρεσίες μεταξύ τους για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε έναν. Στο τέλος του καθενός, θα ονομάσουμε έναν νικητή. Μετά το κουδούνι, θα κάνουμε μια ανακεφαλαίωση και θα δηλώσουμε τον συνολικό νικητή.

1

αξία

Είναι καλύτερο αν κερδίσετε περισσότερα με λιγότερα χρήματα και έχετε πολλά σχέδια για να διαλέξετε, διότι αυξάνει τις πιθανότητες εύρεσης ενός που να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Είναι υπέροχο εάν ο πάροχος προσφέρει επίσης δωρεάν πρόγραμμα ή δοκιμή, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία. Αν ψάχνετε για δωρεάν σχέδια, διαβάστε το καλύτερο δωρεάν εφεδρικό κομμάτι μας.

Για όσους χρειάζονται απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας και θα ήθελαν να δουν άλλες επιλογές εκτός από το Carbonite, ανατρέξτε στην καλύτερη λίστα απεριόριστων ηλεκτρονικών αντιγράφων ασφαλείας.

τιμολόγηση carbo-vs-mozy-carbonite

Το Carbonite έχει τρία απεριόριστα σχέδια: Basic, Plus και Prime. Το βασικό κόστος 71,99 $ ετησίως και παρέχει απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με γυμνά οστά. Το Plus είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα και προσθέτει αντίγραφα ασφαλείας εξωτερικής μονάδας δίσκου και αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας βίντεο για 111,99 $ ετησίως. Για 149,99 $ ετησίως, η Prime σάς προσφέρει μια υπηρεσία ανάκτησης ταχυμεταφορών πάνω από τα υπόλοιπα.

Πριν εγγραφείτε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών για να δοκιμάσετε την υπηρεσία. Εάν αποφασίσετε ότι ταιριάζει, μπορείτε να λάβετε έκπτωση 5 τοις εκατό για πληρωμή για δύο χρόνια ή 10 τοις εκατό για τρία. Εάν δεν χρειάζεστε απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας και θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων υπολογιστών, το IDrive προσφέρει επί του παρόντος έκπτωση. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία στην αναθεώρηση IDrive.

Σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας πολλών υπολογιστών. Το Carbonite Safe Backup Pro ξεκινά από 287,99 $ ετησίως και σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας έως και 25 υπολογιστών και παρέχει εφεδρικό χώρο 250 GB.

carbo-vs-mozy-mozy-τιμολόγηση

Τα σχέδια του Mozy παρέχουν εφεδρικό χώρο που μπορείτε να μοιραστείτε μεταξύ απεριόριστων υπολογιστών και διακομιστών. Μπορείτε να πληρώσετε ανά μήνα, ετήσια ή ανά διετία. Τα σχέδια ξεκινούν από 10 GB και φτάνουν τα 4 TB, αλλά η Mozy αναφέρει μόνο τιμές έως 250 GB στον ιστότοπό της.

Εάν χρειάζεστε περισσότερα από αυτό, πρέπει να ζητήσετε τιμολόγηση. Υπάρχουν επίσης σχέδια χωρίς διακομιστές που είναι φθηνότεροι από τους αντίστοιχους.

Είναι ωραίο ότι υπάρχει ευελιξία σχεδίου, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το MozyPro ξεκινά από 10 GB. Αυτό δεν αρκεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός υπολογιστή, πόσο μάλλον ενός διακομιστή. Εάν έχετε πολλούς διακομιστές, το 4TB μπορεί να μην είναι αρκετό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, είναι πόσο ακριβό είναι. Η MozyPro χρεώνει μια γελοία τιμή 850 $ ετησίως για 250 GB αντιγράφων ασφαλείας. Άλλες υπηρεσίες παρέχουν πολύ καλύτερη αξία.

Η τιμή ανά ποσό χώρου αποθήκευσης δεν είναι κοντά, οπότε δεν μπορούμε να θεωρήσουμε την κατάλληλη αντιστοίχιση εδώ. Το Carbonite κερδίζει επειδή προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για φθηνά.

Γύρος: Σημείο αξίας για καρβονίτη

Λογότυπο Carbonite
Λογότυπο MozyPro

2

Ασφάλεια

Η ισχυρή ασφάλεια θα διατηρήσει το αντίγραφο ασφαλείας σας ασφαλές. Η ισχύς του εξαρτάται από την κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται κατά τη μεταφορά και σε κατάσταση ηρεμίας, το οποίο πρωτόκολλο προστατεύει τα αρχεία σας κατά τη μεταφορά και άλλους παράγοντες.

Στην καλύτερη περίπτωση, η υπηρεσία χαρακτηρίζεται ως μηδενική γνώση, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο εσείς μπορείτε να διαβάσετε τα αρχεία σας. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι επίσης σημαντικός, γιατί βοηθάει όταν κάποιος κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας.

carbo-vs-mozy-carbonite-security

Το Carbonite κρυπτογραφεί αρχεία χρήστη με κρυπτογράφηση Blowfish 128-bit πριν τα μεταφέρει στο cloud χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο TLS.

Στη συνέχεια, η υπηρεσία ασφαλίζει δεδομένα στους διακομιστές της με AES 128-bit και αποθηκεύει το κλειδί σας σε ένα προστατευμένο κέντρο δεδομένων, έτσι ώστε οι υπάλληλοί της να μην μπορούν να διαβάσουν τα δεδομένα σας. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική κρυπτογράφηση εάν είστε χρήστης των Windows και διαχειριστείτε μόνοι σας το κλειδί. Σε αυτήν την περίπτωση, η υπηρεσία θα αλλάξει σε AES 256-bit, αλλά δεν θα μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας εάν τον χάσετε.

Μπορείτε να βασιστείτε στον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να σας βοηθήσουμε να προστατέψετε και τον λογαριασμό σας. Πιθανότατα δεν θα χρειαστεί, επειδή το Carbonite έχει ισχυρές απαιτήσεις κωδικού πρόσβασης.

Το Carbonite αποθηκεύει τα αρχεία σας σε ασφαλή κέντρα δεδομένων. Μπορούν να υποστούν εικονικές επιθέσεις, καθώς και καταστροφές, όπως σεισμούς και πυρκαγιές. Τα μέτρα ασφαλείας του περιλαμβάνουν περιττή μονάδα διανομής ισχύος, εφεδρική μπαταρία, γεννήτριες επί τόπου, συστήματα κλιματισμού, περιπολίες 24/7, βιομετρικούς σαρωτές, ηλεκτρονικές κάρτες κλειδιών και παρακολούθηση τηλεόρασης κλειστού κυκλώματος.

carbo-vs-mozy-mozy-security

Το MozyPro έχει μια ισχυρή προσέγγιση στην ασφάλεια. Καλεί τρίτους ελέγχους για να διασφαλίσει ότι τα κέντρα δεδομένων του είναι σε θέση να διατηρήσουν τα δεδομένα σας ασφαλή. Οι εγκαταστάσεις μπορούν να αντέξουν φυσικές καταστροφές, επιθέσεις ιών και άλλα ανεπιθύμητα συμβάντα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα σας. Το προσωπικό ασφαλείας βρίσκεται στις εγκαταστάσεις 24/7 και τα κέντρα δεδομένων προστατεύονται από κάμερες κλειστού κυκλώματος, πύλες και πρόσβαση ηλεκτρονικών κλειδιών.

Τα αρχεία σας είναι κρυπτογραφημένα στους διακομιστές του Mozy. Στην πραγματικότητα, είναι κρυπτογραφημένα πριν φύγουν από τον υπολογιστή σας και προστατεύονται εν κινήσει με σύνδεση TLS. Το MozyPro διατηρεί το κλειδί σας από προεπιλογή και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση Blowfish 448-bit. Μπορείτε, ωστόσο, να επιλέξετε ιδιωτική κρυπτογράφηση, η οποία αλλάζει τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης σε AES 256-bit.

Και οι δύο υπηρεσίες έχουν ισχυρή ασφάλεια, αλλά το MozyPro χρησιμοποιεί ένα υψηλότερο επίπεδο του αλγορίθμου Blowfish για να κρυπτογραφήσει τα αρχεία σας πριν από τη μεταφορά, οπότε κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο ασφαλείας για το MozyPro

Λογότυπο Carbonite
Λογότυπο MozyPro

3

Ταχύτητα

Το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας με οποιαδήποτε υπηρεσία μπορεί να διαρκέσει πολύ. Πόσο καιρό εξαρτάται από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου και πόσο κοντά βρίσκεστε σε έναν διακομιστή. Όσο πιο κοντά είστε, τόσο καλύτερη θα είναι η σύνδεσή σας. Οι υπηρεσίες λαμβάνουν περισσότερους πόντους εάν σας επιτρέπουν να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις μεταφοράς, τις ταχύτητες πεταλούδας και να χρησιμοποιήσετε έναν αλγόριθμο μεταφοράς επιπέδου μπλοκ, ο οποίος βοηθά μετά την αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Το Carbonite δεν συγκαταλέγεται στις ταχύτερες υπηρεσίες σύμφωνα με τις δοκιμές μας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εκτός Βοστώνης με ταχύτητα μεταφόρτωσης 10Mbps. Χρειάστηκαν περισσότερες από τρεις ώρες για να ανεβάσετε ένα φάκελο 1 GB. Αν και η αρχική μεταφόρτωση μπορεί να είναι αργή, οι μεταγενέστερες μεταφορτώσεις θα είναι πιο γρήγορες χάρη στην αντιγραφή σε επίπεδο μπλοκ. Οι ταχύτητες λήψης ήταν επίσης γρήγορες.

Το MozyPro ήταν πολύ πιο γρήγορο στις αρχικές μεταφορτώσεις, καθώς οι δοκιμές μας έδειξαν ότι χρειάζεται περίπου μία ώρα για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός συμπιεσμένου φακέλου 1 GB στο cloud. Εκτελέσαμε τις δοκιμές μας από την Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη μέσω σύνδεσης WiFi με λήψη 55 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητες μεταφόρτωσης 22 Mbps. Το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι το MozyPro δεν συμπιέζει δεδομένα.

Η μία ώρα του Mozy για ένα gigabyte δεδομένων είναι εξαιρετική σε σύγκριση με τα τρία Carbonite, αλλά όχι τόσο πολύ σε σύγκριση με την υπόλοιπη διαδικτυακή αγορά αντιγράφων ασφαλείας. Εάν χρειάζεστε μια υπηρεσία που μεταφορτώνει τα αρχεία σας όπως αστραπή, ακόμη και κατά την αρχική μεταφόρτωση, ρίξτε μια ματιά στον πίνακα δοκιμής ταχύτητας στην αναθεώρηση Acronis True Image.

Λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορά στην ταχύτητα μεταφόρτωσης, είναι εύκολο να μαντέψετε ποια υπηρεσία είναι η καλύτερη επιλογή εδώ. Ο Mozy κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο ταχύτητας για το MozyPro

Λογότυπο Carbonite
Λογότυπο MozyPro

4

Ευκολία στη χρήση

Η αρχική ρύθμιση του αντιγράφου ασφαλείας σας, καθώς και τα επόμενα, και η ανάκτηση των δεδομένων σας πρέπει να είναι απλή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κάνετε σωστή δουλειά αντί να ανησυχείτε για τα δεδομένα σας. Για να διασφαλιστεί ότι, ο υπολογιστής-πελάτης επιτραπέζιου υπολογιστή θα πρέπει να εργάζεται στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα και η διασύνδεσή του, μαζί με αυτά του ιστού και των εφαρμογών για κινητά, πρέπει να είναι ευχάριστο και διαισθητικό στη χρήση.

carbo-vs-mozy-carbonite-interface-desktop

Ο υπολογιστής-πελάτης της Carbonite είναι απλός και δεν σας πνίγει στις επιλογές. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας είναι αυτοματοποιημένο, επομένως πρέπει να εκτελέσετε μόνο ένα βήμα για να ξεκινήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Είναι διαθέσιμο για Windows και macOS.

Το χρώμα της υπηρεσίας κωδικοποιεί τα αρχεία σας, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε εύκολα την κατάστασή τους. Εξαιρεί ορισμένα αρχεία και επεκτάσεις και δεν δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας αρχείων μεγαλύτερα από 4 GB από προεπιλογή, επομένως θα πρέπει να τα επιλέξετε χειροκίνητα για να τα συμπεριλάβετε.

carbo-vs-mozy-carbonite-interface-web

Εάν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο “προβολή του αντιγράφου ασφαλείας μου”, θα μεταφερθείτε στη διεπαφή ιστού. Αν και κουραστικό, είναι λειτουργικό και σας επιτρέπει να ελέγξετε την κατάσταση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία και να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας.

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με την εφαρμογή Carbonite για κινητά για Android και iOS. Η διεπαφή του είναι καθαρή και ελάχιστη, οπότε δεν θα σας μπερδέψει.

Το MozyPro απαιτεί περισσότερη δουλειά από ό, τι πριν να αρχίσετε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Ωστόσο, μόλις το ρυθμίσετε, διαθέτει χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τη διαδικασία.

Είναι απλό να κατεβάσετε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας και η εγκατάσταση δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά για να ρυθμίσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας, επειδή το MozyPro σαρώνει το σύστημα αρχείων σας και επιλέγει τους πιο συνηθισμένους τύπους αρχείων για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Δεν έχει την πιο αποτελεσματική διεπαφή που έχουμε δει ποτέ, αλλά ο οδηγός βοηθά στην ολοκλήρωση της εργασίας. Λειτουργεί σε Windows, macOS και Linux.

Η διεπαφή ιστού διαθέτει μια κονσόλα διαχειριστή με εύχρηστες λειτουργίες που διευκολύνουν τη διαχείριση του λογαριασμού. Μπορείτε να αναζητήσετε τις συνδέσεις στον λογαριασμό σας ανά χρήστη ή συσκευή και να δείτε πόσα δεδομένα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας και πότε εκτελέστηκε το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας. Η ενότητα “γραφήματα και αναφορές” εμφανίζει το ιστορικό και την υγεία των αντιγράφων ασφαλείας και σας επιτρέπει να ορίσετε ειδοποιήσεις μέσω email.

Οι εφαρμογές smartphone του MozyPro δεν μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, αλλά σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε αυτά. Διατίθενται για Android και iOS.

Η διεπαφή ιστού του Mozy δεν είναι τόσο σαφής ή ελκυστική όσο η Carbonite. Είναι παρόμοιο στην επιφάνεια εργασίας, επειδή το Carbonite είναι πιο εύκολο στη χρήση. Ο καρβονίτης κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για καρβονίτη

Λογότυπο Carbonite
Λογότυπο MozyPro

5

Η ετυμηγορία

Και οι δύο υπηρεσίες έχουν δύο νίκες, αλλά ο Mozy μόλις κερδίζει με ασφάλεια και είναι πολύ πιο ακριβός, οπότε δηλώνουμε την Carbonite ως τον γενικό νικητή. Είναι απλό στη χρήση, διαθέτει ισχυρή ασφάλεια και προσφέρει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για φθηνό.

Ωστόσο, το MozyPro δεν είναι πολύ πίσω στην ευκολία χρήσης. Επιπλέον, έχει ισχυρότερη προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση που θα διευκολύνει το μυαλό σας εάν έχετε ευαίσθητα δεδομένα για κρυπτογράφηση. Και οι δύο υπηρεσίες σας δίνουν τη δυνατότητα να χειριστείτε το ιδιωτικό σας κλειδί, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τους απατεώνες υπαλλήλους που διαβάζουν τα αρχεία σας.

Νικητής: Carbonite

Τι πιστεύετε για αυτήν τη μάχη; Προτιμάτε το Carbonite ή πιστεύετε ότι οι λειτουργίες του Mozy δικαιολογούν την υψηλή τιμή; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me