Καλύτερο λογισμικό σχεδίασης του 2020: Adobe CC, Corel & More

Το να είσαι καλλιτέχνης συνήθιζε να κουβαλάς καμβάδες, μολύβια και χρώματα όπου θέλεις να σχεδιάσεις. Σήμερα, απαιτεί απλώς έναν υπολογιστή και το καλύτερο πρόγραμμα τέχνης για τον τύπο της τέχνης που θέλετε να δημιουργήσετε.


Υπάρχουν δεκάδες προγράμματα για να διαλέξετε, από δωρεάν εργαλεία λογισμικού σχεδίασης έως σουίτες επί πληρωμή που σας επιτρέπουν επίσης να κάνετε περισσότερα με την τέχνη σας μόλις το δημιουργήσετε. Αυτά τα προγράμματα έχουν επίσης διάφορα επίπεδα πολυπλοκότητας και πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως αντίγραφα ασφαλείας.

Αν είστε περίεργοι για την καλύτερη συνολική μας επιλογή, επιλέξαμε το Creative Cloud της Adobe επειδή έχετε πρόσβαση στο Photoshop και το Illustrator, καθώς και στην υπόλοιπη σουίτα προγραμμάτων της Adobe. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για το Adobe CC και την υπόλοιπη επιλογή μας.

Τι κάνει το καλύτερο λογισμικό σχεδίασης το καλύτερο?

Όταν επιλέξαμε το καλύτερο λογισμικό σχεδίασης, εξετάσαμε επιλογές που δεν είχαν πολύ απότομη καμπύλη μάθησης και που υποστηρίχθηκαν καλά, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν κοινότητες γύρω τους. Εξετάσαμε επίσης μοναδικές δυνατότητες προσαρμογής, όπως εργαλεία ανάμειξης χρωμάτων και βούρτσισμα με βελτιωμένη GPU.

Δίνουμε επίσης μεγάλη έμφαση στις βούρτσες. Οι προεπιλεγμένες βούρτσες σε οποιοδήποτε καλλιτεχνικό πρόγραμμα δεν ταιριάζουν πάντα σε όλους και γι ‘αυτό θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι έχετε είτε μια τεράστια επιλογή πινέλου είτε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ή να προσθέσετε επιπλέον πινέλα.

Τέλος, θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι η τιμή ήταν λογική για το λογισμικό. Αν και δεν είναι όλες οι επιλογές στη λίστα μας δωρεάν, είναι δημοφιλείς επιλογές μεταξύ επαγγελματιών καλλιτεχνών και έχουν σχεδιαστεί για να αποτελούν μέρος μιας επαγγελματικής ροής εργασίας.

Το καλύτερο λογισμικό σχεδίασης: Creative Cloud της Adobe

Η σουίτα εργαλείων της Adobe υπήρξε το πρότυπο για χειρισμό φωτογραφιών, σχεδίαση και ζωγραφική για μεγάλο χρονικό διάστημα, τόσο πολύ ώστε ο όρος για τη μετάδοση μιας ψεύτικης εικόνας ως πραγματικής είναι κοινώς γνωστός ως “photoshopping”. Προγράμματα όπως το Photoshop και το Illustrator χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες καλλιτέχνες, μαθητές και ερασιτέχνες για να δημιουργήσουν τα πάντα, από πίνακες ζωγραφικής έως καρτ-ποστάλ.

Το Creative Cloud είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που μπορείτε να αγοράσετε με μόλις 52,99 $ ανά μήνα για το ετήσιο πρόγραμμα ή 79,49 $ εάν θέλετε να πάτε από μήνα σε μήνα. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε και να αντιστοιχίσετε εφαρμογές ή να πληρώσετε μόνο μία κάθε φορά εάν δεν τις χρειάζεστε όλες. Κάθε πακέτο συνοδεύεται από αποθήκευση cloud, από 20 GB έως 100 GB.

Εάν δεν έχετε πάντα πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή προτιμάτε να αποθηκεύετε τα αρχεία σας σε πολλά μέρη, ρίξτε μια ματιά στον πιο αξιόπιστο εξωτερικό οδηγό σκληρού δίσκου. 

Τα εργαλεία απεικόνισης και σχεδίασης της Adobe περιλαμβάνουν το Photoshop και το Illustrator, καθώς και το Portfolio και Behance, τα οποία χρησιμοποιούνται για την προβολή της δουλειάς σας και την ανακάλυψη έργων άλλων καλλιτεχνών. Η Adobe διευκολύνει τη χρήση του λογισμικού της για όλη τη διαδικασία, από τη δημιουργία έως την προβολή.

photoshop-main

Το ίδιο το Photoshop μπορεί να είναι τρομακτικό στην αρχή εάν προέρχεστε από ένα πρόγραμμα με λιγότερες δυνατότητες, όπως το Autodesk SketchBook. Ευτυχώς, το Photoshop έχει μια τεράστια παρακολούθηση και υπάρχουν αμέτρητα μαθήματα YouTube τόσο από το Adobe όσο και από άλλους χρήστες του Photoshop.

Επειδή το Photoshop έχει σχεδιαστεί για σχεδίαση και ζωγραφική, εκτός από την επεξεργασία φωτογραφιών, μπορείτε να συνδέσετε ένα tablet και γραφίδα σχεδίασης για μεγαλύτερη ακρίβεια και ευαισθησία στην πίεση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επιτάχυνση GPU για να μειώσετε την καθυστέρηση σε μεγάλες πινελιές.

εικονογράφος3δ

Το Illustrator είναι ένα εργαλείο σχεδίασης φορέα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία όμορφων εικόνων, καρτ-ποστάλ, περίπλοκων περιγραμμάτων, γραμμάτων και άλλων. Το Illustrator μοιάζει πολύ με το Photoshop, καθώς τα πινέλα και άλλα εργαλεία βρίσκονται στα αριστερά και τα στρώματα στα δεξιά. Η γραμμή μενού περιέχει ρυθμίσεις για τον χειρισμό εικόνων που έχετε δημιουργήσει, συμπεριλαμβανομένης της τρισδιάστατης ή της παραμόρφωσής τους.

Ενσωμάτωση σε όλο το Adobe Creative Cloud

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της Creative Cloud σουίτας είναι ότι οι εφαρμογές της συνεργάζονται μεταξύ τους, επιτρέποντάς σας να εργάζεστε σε έργα σε πολλά διαφορετικά προγράμματα. Αυτό ανοίγει τη ροή εργασίας σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιείτε προγράμματα που είναι δυνητικά ασυμβίβαστα ή είναι δύσκολο να εργαστείτε μαζί.

Συνολικά, το Adobe’s CC είναι μια ισχυρή σουίτα εφαρμογών που σας επιτρέπει να κάνετε τα πάντα, από την επεξεργασία μεγάλων αρχείων βίντεο έως τη δημιουργία καρτών διακοπών για τους φίλους και την οικογένειά σας. Η ικανότητα απρόσκοπτης εργασίας σε ένα έργο μεταξύ πολλών εφαρμογών είναι μοναδική λόγω της τεράστιας επιλογής προγραμμάτων της Adobe.

Παρόλο που το Adobe CC είναι ιδανικό για δημιουργούς, υπάρχουν δύο μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πρώτον, υπάρχει μια καμπύλη μάθησης για προγράμματα όπως το Photoshop, επειδή υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Υπάρχουν επίσης πολλές επιπλέον υπηρεσίες και προγράμματα που συνοδεύουν σχεδόν κάθε πακέτο Creative Cloud.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Creative Cloud και την επεξεργασία βίντεο, ανατρέξτε στην κριτική του Adobe Premiere Pro CC.

Το καλύτερο λογισμικό ζωγραφικής: Corel Painter

Το Corel Painter μπορεί να μοιάζει με το μέσο λογισμικό τέχνης με την πρώτη ματιά, αλλά αποτελεί καταφύγιο για όσους θέλουν να προσθέσουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά ζωγραφικής στη ροή εργασίας τους. Αν και το κόστος των 429 $ είναι απότομο, ο Corel Painter έχει πολλές ισχυρές δυνατότητες που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.

corel-main

Σε αντίθεση με άλλο λογισμικό τέχνης, το Corel σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε σχεδόν κάθε πτυχή του καμβά ή της βαφής σας, ώστε να συμπεριφέρεται σαν το πραγματικό πράγμα. Είτε χρησιμοποιείτε λάδι, ακρυλικό ή κάτι ενδιάμεσο, θα μπορείτε να βάψετε με τρόπο που να μιμείται τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να συμπεριφέρεται το επιλεγμένο μέσο στον καμβά σας.

Το Corel σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε την υφή και τη συμπεριφορά του καμβά ώστε να ταιριάζει με το μέσο που χρησιμοποιείτε, οπότε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ακουαρέλα, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο είδος χαρτιού με το οποίο θα χρησιμοποιούσατε πραγματικά παραδοσιακή ακουαρέλα. Μπορείτε επίσης να βρέξετε και να στεγνώσετε τον καμβά, διάχυτο χρώμα και πολλά άλλα.

Η κύρια οθόνη με την οποία χαιρετίζετε αφού επιλέξετε τις ρυθμίσεις του καμβά σας μοιάζει με άλλα προγράμματα τέχνης, αν και η γραμμή μενού έχει επιλογές ειδικά για τη ζωγραφική. Υπάρχουν μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά στο μενού που σας επιτρέπουν να προσθέσετε συγκεκριμένους τύπους στρωμάτων, όπως ένα παχύ στρώμα βαφής ή ένα στρώμα υδατογραφίας. Αυτά σας επιτρέπουν να έχετε πιο ρεαλιστικό έλεγχο των πινέλων.

Χρησιμοποιώντας τα πινέλα Corel Painter

Οι ίδιες οι βούρτσες διαχωρίζονται από τον τύπο χρώματος που χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα, τα λάδια, τα ακρυλικά και τα μπλέντερ ομαδοποιούνται εύκολα για να διευκολύνεται η πρόσβαση σε ό, τι χρειάζεστε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εύκολα πινέλα από το μενού πινέλου και να χρησιμοποιήσετε την ευαισθησία πίεσης με το tablet σχεδίασης.

βούρτσες corel

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Corel Painter είναι οι πινελιές με βελτιωμένη GPU. Αυτό αποτρέπει – ή μειώνει πολύ – οποιαδήποτε καθυστέρηση που προκαλείται από ευρείες πινελιές με μεγάλη βούρτσα, καθιστώντας τα σημάδια σας πιο ακριβή και επιτρέποντάς σας να βάψετε χωρίς διακοπές.

Συνολικά, εάν είστε επαγγελματίας ζωγράφος και θέλετε να μεταβείτε σε ψηφιακά μέσα ή σε διαφορετικό λογισμικό, θα θέλατε να δοκιμάσετε τον Corel Painter. Η προσαρμογή του πινέλου και του καμβά από μόνο του κάνει το Corel Painter να αξίζει μια ματιά. Για να μάθετε περισσότερα για το λογισμικό της Corel, ανατρέξτε στην κριτική μας για το Corel VideoStudio Ultimate.

Το καλύτερο δωρεάν λογισμικό σχεδίασης: Inkscape

inkscape-main

Το Inkscape είναι ένα διανυσματικό εργαλείο που ανταγωνίζεται το Adobe Illustrator σε λειτουργίες και είναι σοβαρός ανταγωνιστής εάν δεν ψάχνετε για όλα τα επιπλέον εργαλεία και υπηρεσίες που παρέχονται με το Creative Cloud. Το καλύτερο είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν.

Με το Inkscape, μπορείτε να κάνετε όλες τις ίδιες σχεδιαστικές εργασίες, γράμματα και μετασχηματισμούς που θα περιμένατε από οποιοδήποτε δαπανηρό εργαλείο σχεδίασης φορέα. Το Inkscape είναι συμβατό με διάφορες μορφές και μπορείτε να μεταμορφώσετε τα σχέδιά σας με εφέ 3D, φίλτρα, pixelation, blurring και άλλα. Βασικά, μπορείτε να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε με το Inkscape που μπορείτε να κάνετε με το Illustrator ή οποιοδήποτε άλλο διανυσματικό εργαλείο.

φίλτρα inkscape

Επειδή το Inkscape είναι δωρεάν, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για κάποιον που ενδιαφέρεται για τη σχεδίαση φορέα ή για κάποιον που θέλει να δημιουργήσει σχέδια για κάτι σαν έναν ιστότοπο εκτύπωσης κατ ‘απαίτηση. Είναι επίσης υπέροχο για κάποιον νέο στον σχεδιασμό του φορέα που μπορεί να θέλει να γίνει ικανός πριν κάνει το άλμα σε εργαλεία όπως το Illustrator λόγω του πόσο παρόμοια είναι.

Το Inkscape έχει μια αναπτυσσόμενη κοινότητα, με σελίδες και σελίδες σεμιναρίων σε ιστότοπους όπως το YouTube για τη δημιουργία όλων, από γραφικά φόντου έως λογότυπα. Δεν θα έχετε πρόβλημα να καταλάβετε τις δυνατότητες του Inkscape.

Το καλύτερο λογισμικό σχεδίασης για Windows: Autodesk SketchBook

άλμπουμ

Το Autodesk SketchBook είναι ένα από τα πιο βασικά διαθέσιμα προγράμματα σχεδίασης. Έχετε μια πλωτή γραμμή εργαλείων στην κορυφή για πράγματα όπως χάρακες, καθρέφτες και κάδο βαφής. Στην κάτω αριστερή γωνία, θα βρείτε αυτό που το Autodesk αποκαλεί «αποβάθρα λιμνοθάλασσας». Αυτό σας επιτρέπει να κρατάτε τη γραφίδα σας σε ένα από τα εικονίδια, το οποίο στη συνέχεια επεκτείνεται σε ένα μεγαλύτερο μενού.

Αν και οι παραπάνω αποβάθρες είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή, μπορείτε να τις αποκρύψετε ή ακόμα και να ενεργοποιήσετε διαφορετικές αποβάθρες. Η βάση βιβλιοθήκης Copic είναι μία από τις πρόσθετες αποβάθρες και σας δίνει γρήγορη πρόσβαση σε πινέλα Copic, για όσους απολαμβάνουν τη χρήση παραδοσιακών μαρκαδόρων Copic.

sketchbook-αποβάθρες

Με το Sketchbook, μπορείτε να κατεβάσετε επιπλέον πινέλα εάν τα προεπιλεγμένα πινέλα δεν είναι αρκετά. Οι βούρτσες μπορούν επίσης να προσαρμοστούν σε μεγάλο βαθμό με το κουμπί ιδιοτήτων πινέλου στη βάση πινέλου. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάξετε, μεταξύ άλλων, την ευαισθησία πίεσης, την αδιαφάνεια και το διάστημα των πινέλων σας.

Λόγω της απλότητας του Sketchbook, ο καθένας μπορεί να το πάρει και να γνωρίζει σχεδόν όλα τα πράγματα σε αυτό μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι ιδανικό για κάποιον που μόλις μπαίνει στο σχέδιο ή για κάποιον που θέλει να μιμηθεί την απλότητα των παραδοσιακών μέσων.

Αν και το Sketchbook μπορεί να είναι απλό, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των επιπέδων που μπορείτε να δημιουργήσετε στα Windows. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό για καλλιτέχνες που θέλουν ένα απλό πρόγραμμα σχεδίασης αλλά εξακολουθούν να θέλουν να μπορούν να δημιουργήσουν πολύπλοκη τέχνη με πολλά επίπεδα.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Sketchbook από το κατάστημα εφαρμογών των Windows 10 ή απευθείας από τον ιστότοπο. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις, μπορείτε τώρα να το χρησιμοποιήσετε όσο θέλετε δωρεάν.

Το καλύτερο λογισμικό σχεδίασης για Mac: Krita

krita-main

Το Krita είναι ένα δωρεάν εργαλείο σχεδίασης που έχει σχεδιαστεί για να φέρει επαγγελματικά εργαλεία ψηφιακής τέχνης σε όλους. Η διάταξη χρειάζεται λίγο να συνηθίσει. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά ισχυρά χαρακτηριστικά που κάνουν την Krita όχι μόνο μια εξαιρετική επιλογή για κάποιον που ψάχνει ένα δωρεάν πρόγραμμα τέχνης για το Mac του, αλλά και για όποιον θέλει ένα πρόγραμμα στερεάς τέχνης γενικά.

Όταν ανοίγετε το Krita, θα παρατηρήσετε μερικά διανυσματικά εργαλεία στα αριστερά, καθώς και τυπικές βούρτσες κάτω δεξιά. Η Krita υποστηρίζει την ευαισθησία πίεσης για σχεδίαση δισκίων, καθιστώντας το το τέλειο πρόγραμμα τέχνης για τα πάντα, από τη δημιουργία λογότυπων έως κινούμενων σχεδίων. Το YouTube είναι γεμάτο σεμινάρια που καλύπτουν κάθε πτυχή του Krita, το οποίο μετριάζει μέρος της καμπύλης μάθησης.

Η Krita δεν συνοδεύεται από πολλές βούρτσες, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε τις προεπιλογές πινέλου και να προσθέσετε επιπλέον πινέλα εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που χρειάζεστε. Το Krita περιλαμβάνει επίσης μερικά βολικά εργαλεία που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε βούρτσα για να φωτίσετε, να κάψετε και να ρυθμίσετε με άλλο τρόπο το χρώμα της εργασίας σας.

Παρόλο που η Krita έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα πρόγραμμα ζωγραφικής και ζωγραφικής, η ικανότητα να αγγίζει το χρώμα, τον κορεσμό και τη φωτεινότητα το καθιστά ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών σε μια πρέζα.

Κρίτα-κινούμενα σχέδια

Το Krita σας επιτρέπει επίσης να κάνετε κινούμενες εικόνες. Αυτό το καθιστά ένα θαυμάσιο δωρεάν εργαλείο κινούμενης εικόνας, καθιστώντας το ως jack όλων των συναλλαγών για καλλιτέχνες που δημιουργούν πολλούς τύπους περιεχομένου.

Συνολικά, εάν είστε καλλιτέχνης που χρησιμοποιεί Mac – ή ακόμα και υπολογιστή, για αυτό – Krita είναι μια σοβαρή επιλογή που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός προγράμματος ψηφιακής τέχνης.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα τέχνης που ταιριάζουν σε όλα τα είδη καλλιτεχνών, είτε διαθέτετε προϋπολογισμό είτε θέλετε κάθε δυνατότητα σε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα υπέροχα.

Οι επιλογές σε αυτήν τη λίστα είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα ψηφιακής τέχνης λόγω της ευελιξίας τους, των δυνατοτήτων τους και των τεράστιων κοινοτήτων που παρέχουν σεμινάρια, προσαρμοσμένες βούρτσες και συμβουλές, ενώ καταλαμβάνετε το νέο σας εργαλείο.

Όσον αφορά την απόλυτη καλύτερη επιλογή, έπρεπε να επιλέξουμε το Creative Cloud της Adobe λόγω των συνεχών ενημερώσεων, ενοποίησης, υποστήριξης και αποθήκευσης στο cloud. Η δυνατότητα δημιουργίας ενός έργου σε ένα πρόγραμμα και εργασίας σε πολλαπλά προϊόντα Adobe είναι μια ανεκτίμητη δυνατότητα που δεν βρίσκεται αλλού, γεγονός που καθιστά δύσκολο να νικήσει.

Τι πιστεύετε για το Adobe CC; Αξίζει η ενοποίηση το μηνιαίο ή ετήσιο κόστος για εσάς ή προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πρόγραμμα από τη λίστα; Ενημερώστε μας στα σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map