Καλύτερο δωρεάν λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων 2020: Τα δεδομένα σας επιστρέφονται χωρίς κόστος

Οι τυχαίες διαγραφές αρχείων ή αλλοιώσεις αρχείων μπορεί να είναι πονοκέφαλος, ειδικά αν δεν χρησιμοποιείτε αποθήκευση cloud ή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Και οι δύο υποστηρίζουν συνήθως την ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων και την έκδοση για να σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από τέτοιες εμπλοκές. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε το cloud, συχνά η μόνη σας ευκαιρία να ανακτήσετε χαμένα ή κατεστραμμένα δεδομένα είναι να κάνετε ζάρια με λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων.


Υπάρχουν δύο προβλήματα με αυτήν την προσέγγιση. Το πρώτο είναι ότι το λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων δεν λειτουργεί πάντα. Το δεύτερο είναι ότι το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων μπορεί να είναι ακριβό, με τα κορυφαία εργαλεία να κοστίζουν περίπου 100 $ ή περισσότερα για μια άδεια.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα παρουσιάσουμε μερικές από τις καλύτερες δωρεάν επιλογές ανάκτησης δεδομένων. Αντί για επιλογές δεύτερης κατηγορίας, πολλά από τα εργαλεία που αναφέρονται είναι δοκιμαστικές εκδόσεις επαγγελματικών εργαλείων όπως το Stellar Data Recovery και το Prosoft Engineering Data Rescue: ονόματα που θα βρείτε επισημασμένα στον καλύτερο οδηγό λογισμικού ανάκτησης δεδομένων.

Προτού φτάσουμε στη λίστα, ας μιλήσουμε λίγο περισσότερο για ορισμένα χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά που αναζητήσαμε στη σύνταξη της.

Αυτό που κάνει το δωρεάν λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων το καλύτερο

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων και μόνο και μόνο επειδή ψάχνετε για μια δωρεάν επιλογή δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκατασταθείτε για αμάξια ή αδέξια λογισμικό.

Πολλές από τις καλύτερες επιλογές σάς επιτρέπουν μόνο να ανακτήσετε ένα συγκεκριμένο ποσό δεδομένων προτού πρέπει να μεταβείτε σε μια πληρωμένη έκδοση. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι αναζητούν δωρεάν λύσεις ανάκτησης δεδομένων επειδή δεν είναι ένα εργαλείο που χρειάζονται τακτικά.

Έχοντας αυτό κατά νου, επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε λογισμικό περιορισμένης ανάκτησης, προκειμένου να μπορούμε να προτείνουμε επιλογές που δεν είναι μόνο γενικά ευκολότερες στη χρήση, αλλά πιο ικανές από τις περισσότερες πάντα ελεύθερες λύσεις.

Σε αυτό το σημείωμα, βάζουμε πολύ βάρος στην απόδοση, τόσο όσον αφορά τον χρόνο ανάκαμψης όσο και την επιτυχία ανάκτησης. Εξετάσαμε επίσης τους τύπους αρχείων που μπορούν να ανακτηθούν, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων, βίντεο, εικόνων και αρχείων ήχου.

Τέλος, εξετάσαμε την εμπειρία χρήστη. Έχουμε δοκιμάσει ορισμένα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων και έχουμε αντιμετωπίσει πάρα πολλά ατημέλητα και δύσκολα πλοήγητα εργαλεία. Ακριβώς επειδή το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να μοιάζει με το ότι αναπτύχθηκε το 1990.

Οδηγός ανάκτησης δεδομένων EaseUS

Ορίσαμε τον Οδηγό ανάκτησης δεδομένων EaseUS ως την κορυφαία επιλογή για αυτό το συγκεκριμένο άρθρο. Ο λόγος για αυτό είναι ότι ενώ μια άδεια EaseUS κοστίζει περίπου το ίδιο με τον ηγέτη της βιομηχανίας Stellar, μπορείτε να ανακτήσετε δωρεάν τα διπλάσια δεδομένα προτού πρέπει να πληρώσετε για αυτό.

Η ανάκτηση δεδομένων 2 GB μπορεί να σας βγάλει από πολλές εμπλοκές. Το EaseUS υποστηρίζει την ανάκτηση και των περισσότερων τύπων αρχείων, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων, μουσικής, εικόνων και βίντεο. Αν και δεν είναι σε θέση να ανακτήσει δεδομένα από οπτικά μέσα, ο Οδηγός αποκατάστασης δεδομένων υποστηρίζει την ανάκτηση εξωτερικής μονάδας δίσκου, κάρτας SD και μονάδας flash, εκτός από την εργασία με τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας.

Ωστόσο, με το EaseUS δεν μπορείτε να περιορίσετε τις σαρώσεις σε συγκεκριμένους τύπους αρχείων και μπορεί να σαρώσει μόνο κατά διαμέρισμα και όχι ολόκληρο τον σκληρό σας δίσκο ταυτόχρονα. Μπορείτε, ωστόσο, να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα ανά τύπο αρχείου και να τα κάνετε προεπισκόπηση πριν από την ανάκτηση. Αυτό θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη δωρεάν ανάκτηση των 2 GB.

Οι γρήγορες σαρώσεις με το EaseUS χρειάστηκαν περίπου δύο δευτερόλεπτα στις δοκιμές μας για διαμέρισμα 518 GB, ενώ οι βαθιές σαρώσεις χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες. Όλες οι δοκιμές μας είχαν ως αποτέλεσμα την επιτυχή ανάκτηση των δοκιμαστικών αρχείων μας, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην πλήρη αναθεώρηση του Οδηγού ανάκτησης δεδομένων EaseUS.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν ο Οδηγός ανάκτησης δεδομένων EaseUS

Το EaseUS πηγαίνει πάνω και πέρα ​​με την υποστήριξη, με μερικούς από τους πιο ευαίσθητους και ακριβείς τεχνικούς που έχουμε συναντήσει. Προσφέρονται email και live chat. Για αυτοβοήθεια, η εταιρεία διαθέτει επίσης μια διεξοδική και εύχρηστη βάση γνώσεων.

Για χρήστες που επιθυμούν να αγοράσουν άδεια, υποστηρίζεται επίσης η ανάκτηση RAID για διακομιστές και συσκευές αποθήκευσης συνδεδεμένων στο δίκτυο (NAS).

Piriform Recuva

Αν και δεν είναι τόσο φανταχτερά ή γεμάτα χαρακτηριστικά όσο οι κορυφαίες λύσεις όπως το Stellar και το EaseUS, το Piriform Recuva είναι πολύ πιο φιλικό προς τον προϋπολογισμό. Αυτή η αξιολόγηση περιλαμβάνει μια 100% δωρεάν έκδοση του εργαλείου που, σε αντίθεση με αυτές τις κορυφαίες λύσεις, δεν θέτει όριο στο πόσα δεδομένα μπορείτε να ανακτήσετε προτού να αγοράσετε μια άδεια.

Όπως συζητήθηκε στην πλήρη αναθεώρηση Piriform Recuva, η δωρεάν έκδοση του λογισμικού δεν έχει καμία υποστήριξη, οπότε θα πρέπει να είστε άνετοι να το κάνετε μόνοι σας. Η δωρεάν έκδοση επίσης δεν περιλαμβάνει αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού ή ανάκτηση οπτικών μέσων.

Εάν αυτά είναι χαρακτηριστικά που χρειάζεστε, τα καλά νέα είναι ότι η άδεια για το Recuva Pro κοστίζει μόνο $ 20 το χρόνο. Παρόλο που δεν συνιστούμε αυτό το λογισμικό για επαγγελματίες πληροφορικής, υπάρχει επίσης μια επαγγελματική άδεια για 35 $ ετησίως.

Το Piriform Recuva δεν είναι διαθέσιμο για χρήστες Mac, αλλά η έκδοση των Windows έχει καλή απόδοση στις δοκιμές μας. Μπορείτε να σαρώσετε μόνο για συγκεκριμένους τύπους αρχείων και να εκτελέσετε σάρωση διαμερισμάτων ή πλήρους δίσκου. Μπορούν επίσης να ανακτηθούν αρχεία σε εξωτερικούς δίσκους και αφαιρούμενα μέσα. Οι κάρτες SD δεν υποστηρίζονται και το Recuva δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση διαγραμμένων κατατμήσεων, όπως οι δύο κορυφαίες επιλογές μας.

Οι γρήγορες σαρώσεις χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθούν, ενώ οι βαθιές σαρώσεις του διαμερίσματός μας 518 GB έτρεξαν στην πραγματικότητα δύο φορές πιο γρήγορα από αυτές με τους Stellar και EaseUS. Όλα τα δοκιμαστικά αρχεία μας ανακτήθηκαν επίσης με επιτυχία, οπότε λειτουργεί σίγουρα.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Piriform Recuva

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πούμε για τον Recuva. Λειτουργεί και είναι εντελώς δωρεάν και για πολλούς χρήστες θα είναι αρκετό. Ο πελάτης, ωστόσο, δεν είναι πολύ καλά σχεδιασμένος και η υποστήριξη, ακόμη και αν πληρώνετε για μια άδεια, είναι κάτω του μέσου όρου.

Κατάργηση διαγραφής IOBit

Το IOBit Undelete είναι ένα άλλο λειτουργικό εργαλείο ανάκτησης δεδομένων που δεν θα σας κοστίσει ποτέ μια δεκάρα. Λειτουργεί με βίντεο, εικόνες, μουσική και έγγραφα και διαθέτει μία από τις απλούστερες διεπαφές οποιουδήποτε εργαλείου με το οποίο παίξαμε.

Αυτή η απλότητα το καθιστά καλή επιλογή για οικιακούς χρήστες που δεν χρειάζονται ένα εργαλείο με χαρακτηριστικά. Μπορείτε να σαρώσετε για συγκεκριμένους τύπους αρχείων και τα σαρωμένα αρχεία μπορούν συχνά να κάνουν προεπισκόπηση πριν από την ολοκλήρωση της ανάκτησης, το οποίο είναι το ίδιο θέμα ελέγχου ενός πλαισίου και πατήματος ενός κουμπιού.

Το μεγάλο χτύπημα στο IOBit Undelete είναι ότι δεν είναι σε θέση να εκτελεί βαθιές σαρώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι γενικά λιγότερο επιτυχημένο από άλλες επιλογές. Ωστόσο, λειτουργεί καλά για τυχαίες διαγραφές αρχείων και συνήθως λειτουργεί καλά για τη διαμόρφωση διαμερισμάτων και τις αλλοιώσεις αρχείων.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το IOBit Undelete

Ενώ είναι εντελώς δωρεάν, το IOBit Undelete εξακολουθεί να διαθέτει ένα αξιοπρεπές δίκτυο υποστήριξης χάρη στο γεγονός ότι η εταιρεία κερδίζει χρήματα από άλλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των Advanced SystemCare Pro και DriveBooster Pro. Οι επιλογές βοήθειας περιλαμβάνουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μια γνωστή βάση.

PhotoRec

Μην αφήσετε το όνομα να σας ξεγελάσει: Το PhotoRec δεν είναι μόνο για την ανάκτηση φωτογραφιών, αν και λειτουργεί πολύ καλά για αυτόν τον σκοπό. Το λογισμικό υποστηρίζει πραγματικά εκατοντάδες διαφορετικούς τύπους αρχείων, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων, ήχου και βίντεο.

Αυτό που θα επηρεάσει μερικούς ανθρώπους, ωστόσο, είναι ότι το λογισμικό βασίζεται στη γραμμή εντολών. Δεν υπάρχει φανταχτερό ή όχι τόσο φανταχτερό (σε κοιτάζω, Remo) για να κάνεις τη ζωή εύκολη.

Ωστόσο, η διεπαφή γραμμής εντολών δεν είναι τόσο δύσκολη που οι περισσότεροι χρήστες δεν μπορούν να το καταλάβουν. Το πιο σημαντικό, το PhotoRec υποστηρίζεται από ένα ισχυρό σύνολο αλγορίθμων που μπορούν να συρράψουν ακόμη και αρχεία που έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά.

Το PhotoRec είναι επίσης ανοιχτού κώδικα και εντελώς δωρεάν. Μπορείτε να ανακτήσετε όσα δεδομένα θέλετε χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε ποτέ δεκάρα. Το μειονέκτημα του να είναι ένα δωρεάν εργαλείο ανοιχτού κώδικα, ωστόσο, είναι ότι η υποστήριξη είναι αρκετά λεπτή.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το PhotoRec

Το PhotoRec λειτουργεί με ένα ευρύ φάσμα συσκευών, όχι μόνο με υπολογιστές. Αυτό περιλαμβάνει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, smartphone, tablet, κάρτες μνήμης και CD-ROM. Παρόλο που δεν προσφέρεται ανάκτηση διαμερισμάτων, το συνοδευτικό λογισμικό που ονομάζεται TestDisk μπορεί να βοηθήσει εκεί.

Όπως το PhotoRec, το TestDisk μπορεί να φαίνεται λίγο εκφοβιστικό λόγω της προσέγγισης γραμμής εντολών, αλλά είναι δωρεάν και, το πιο σημαντικό, λειτουργεί πολύ καλά.

Αξιότιμη αναφορά: Wondershare

Όπως το Piriform Recuva, το Wondershare είναι μια άλλη φιλική προς τον προϋπολογισμό λύση ανάκτησης δεδομένων που πραγματικά μας αρέσει για οικιακούς χρήστες, αν και όχι επαγγελματίες πληροφορικής. Σε αντίθεση με το Piriform Recuva, ωστόσο, έχετε περιοριστεί στα 100MB ανάκτησης δεδομένων προτού πρέπει να αγοράσετε το λογισμικό.

Μια άδεια ζωής ισόβια κοστίζει 40 $ για έναν υπολογιστή, κάτι που δεν είναι κακό για τις δυνατότητες που έχετε. Αυτές περιλαμβάνουν γρήγορη και βαθιά σάρωση, σάρωση ανά τύπο αρχείου, εξαιρετικές δυνατότητες ταξινόμησης και ακόμη και κλωνοποίηση. Το Wondershare λειτουργεί επίσης για εξωτερικούς δίσκους και τα περισσότερα αφαιρούμενα μέσα, αν και όχι για κάρτες SD.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του λογισμικού είναι ότι οι βαθιές σαρώσεις χρειάζονται πολύ χρόνο για να ολοκληρωθούν. Στις δοκιμές μας, που περιγράφονται λεπτομερώς στην αναθεώρηση Wondershare Data Recovery, μια σάρωση 518 GB χρειάστηκε πάνω από επτά ώρες.

Τελικές σκέψεις

Για όσους δεν έχουν πολλά δεδομένα για ανάκτηση ή εκείνοι που δεν με πειράζουν να δουλεύουμε με ανεπτυγμένο λογισμικό, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά δωρεάν επιλογών ανάκτησης δεδομένων που μπορείτε να δοκιμάσετε. Τονίσαμε πέντε από τα αγαπημένα μας, με επικεφαλής αυτό που θεωρούμε δύο καλύτερες επιλογές στην κατηγορία, δωρεάν ή όχι: Stellar Data Recovery και Prosoft Engineering Data Rescue.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές εκτός από αυτές που προσγειώσαμε. Το κόλπο είναι να βρεις ένα εργαλείο που έχει ισχυρούς αλγόριθμους σάρωσης, διαφορετικά, πιθανότατα θα σπαταλάς το χρόνο σου και, για μερικούς από εμάς, ο χρόνος είναι χρήμα.

Φυσικά, το καλύτερο στοίχημα είναι η πρόληψη και γι ‘αυτό, σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά στον καλύτερο διαδικτυακό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπου θα βρείτε αξιόπιστες λύσεις όπως το Backblaze, το IDrive και το CrashPlan. Μη διστάσετε να συνδυάσετε με τις δικές σας επιλογές για δωρεάν ανάκτηση δεδομένων παρακάτω και ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map