Καλύτερο λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εκτός σύνδεσης 2020

Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, αλλά δεν είστε σίγουροι για τη χρήση μιας από τις καλύτερες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Ίσως το σύννεφο δεν είναι δικό σας πράγμα ή είστε απλά παλιό σχολείο. Δεν έχει σημασία, γιατί έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εκτός σύνδεσης.


Εάν θέλετε κάτι που μπορεί να λειτουργήσει στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης, θα πρέπει να ελέγξετε την κριτική μας για το CloudBerry Backup.

Όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσετε, η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας είναι καλή ιδέα, επειδή δεν μπορείτε να ξέρετε πότε ο σκληρός σας δίσκος θα περιστρέψει τον τελευταίο του κύκλο ή θα αντιμετωπίσει σφάλμα ή δυσλειτουργία.

Το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση, αλλά δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα ανακτήσει τα δεδομένα σας. Δεν πρέπει επίσης να βασίζεστε σε μονάδες στερεάς κατάστασης, επειδή, παρά το ποσοστό αποτυχίας τους λιγότερο από 1 τοις εκατό, αντιμετωπίζουν περισσότερα σφάλματα.

Η αποθήκευση των δεδομένων σας σε πολλές τοποθεσίες, όπως εξωτερικές μονάδες δίσκου και διακομιστές, είναι μια καλή μέθοδος για την εξασφάλιση της ασφάλειάς του. Είναι τόσο χρήσιμο που είναι γνωστό ως κανόνας 3-2-1.

Εάν έχετε εργαστεί μόνο με το cloud storage και δεν γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτού και του αντιγράφου ασφαλείας, θα πρέπει να διαβάσετε την εξήγησή μας. Πριν προχωρήσουμε στη λίστα, θα συγκρίνουμε εκτός σύνδεσης με διαδικτυακές λύσεις.

Εκτός σύνδεσης έναντι διαδικτύου

Η κύρια διαφορά είναι ότι το αντίγραφο ασφαλείας εκτός σύνδεσης δεν στέλνει τα αρχεία σας πουθενά, κάτι που είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη από τη χρήση του. Η αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απαιτεί πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί με τις διαδικτυακές υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες εκτός σύνδεσης είναι πιο γρήγορες επειδή δεν χρειάζεται να μεταφέρουν τα δεδομένα σας για να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο ασφαλείας. Ό, τι κερδίζετε στην ταχύτητα, ωστόσο, χάνετε στο χώρο αποθήκευσης επειδή πρέπει να το παρέχετε.

Δεδομένου ότι τα δεδομένα σας δεν βρίσκονται στο cloud, η πρόσβαση σε αυτό θα είναι δύσκολη αν δεν βρίσκεστε κοντά στον υπολογιστή σας, στον εξωτερικό σκληρό δίσκο ή στο USB stick. Εάν τα δεδομένα σας είναι εκτός σύνδεσης, αυτό μειώνει την απειλή των διαδικτυακών επιθέσεων στο μηδέν, αλλά σας αφήνει ευάλωτο εάν κάποιος κλέψει τη συσκευή σας, επειδή ορισμένες λύσεις εκτός σύνδεσης δεν χρησιμοποιούν προηγμένες κρυπτογράφηση.

Οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για την προστασία των δεδομένων σας, συμπεριλαμβανομένων κρυπτογράφησης σε κατάσταση ηρεμίας και κατά τη μεταφορά, πρωτόκολλα TLS / SSL για την προστασία των αρχείων σας κατά τη μεταφορά, έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για να διατηρούνται τα διαπιστευτήριά σας ασφαλή και ιδιωτικά, από άκρο σε άκρο κρυπτογράφηση για να διασφαλιστεί το απόρρητό σας.

Εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις που στοχεύουν χρήστες ενέργειας, οι διαδικτυακές λύσεις παρέχουν βελτιωμένες διεπαφές που είναι εύχρηστες και απαιτούν λίγα βήματα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του σκληρού δίσκου ή του υπολογιστή σας. Πολλοί προσφέρουν τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ανά τύπο αρχείου ή χειροκίνητη προσθήκη ετικετών.

Οι διαδικτυακές λύσεις είναι χρήσιμες όταν πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας πολλών υπολογιστών, επειδή μπορείτε να επιβλέπετε κάθε αντίγραφο ασφαλείας από ένα κεντρικό διανομέα ιστού. Αν σας ενδιαφέρει, διαβάστε το καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για πολλούς υπολογιστές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για εξωτερικούς δίσκους. Για περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε την καλύτερη αποθήκευση cloud για κομμάτι εξωτερικών δίσκων.

Στο υπόλοιπο αυτού του άρθρου, θα περιγράψουμε τις καλύτερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εκτός σύνδεσης και θα δούμε πώς συσσωρεύονται.

Καλύτερο αντίγραφο ασφαλείας εκτός σύνδεσης: Cobian Backup 11

Το Cobian Backup πήρε το όνομά του από τον δημιουργό του, Luis Cobian. Το προϊόν κυκλοφόρησε το 2000 και από τότε έχει ενημερωθεί πολλές φορές. Η τρέχουσα έκδοση, 11, είναι ο κωδικός Gravity. Λειτουργεί σε όλες τις κύριες εκδόσεις των Windows.

cobian-ui-έναρξη

Η διεπαφή μοιάζει χρονολογημένη και δεν είναι τόσο απλή όσο θα μπορούσε, αλλά είναι λειτουργική. Η αριστερή πλευρά εμφανίζει μια λίστα με τις εργασίες σας (αντίγραφα ασφαλείας) και η δεξιά εμφανίζει τις ιδιότητες καταγραφής, ιστορικού ή εργασιών. Στην κορυφή, θα βρείτε αναπτυσσόμενα μενού και εικονίδια που σας επιτρέπουν να εκτελείτε, να διακόπτετε ή να ακυρώνετε εργασίες, να προσθέτετε μια νέα εργασία, επιλογές πρόσβασης και να ελέγχετε για ενημερώσεις.

cobian-ui-new-task

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να επιλέξετε ένα αρχείο, κατάλογο ή διακομιστή FTP ως πηγή του αντιγράφου ασφαλείας σας. Μπορείτε να επιλέξετε το ίδιο για τον προορισμό σας. Εάν δεν γνωρίζετε τι είναι το FTP, διαβάστε τον οδηγό FTP. Το Cobian Backup σάς επιτρέπει να επιλέξετε έναν από τους τέσσερις τύπους αντιγράφων ασφαλείας: “πλήρης”, “αυξητικός”, “διαφορικός” ή “ανδρεικέλος”.

“Πλήρης”, όπως υποδηλώνει το όνομα, δημιουργεί ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων σας. Το “Incremental” βοηθά στην επιτάχυνση των επόμενων αντιγράφων ασφαλείας καθώς δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων που έχουν τροποποιηθεί από το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας. Το “Differential” αποθηκεύει τα αρχεία που έχουν τροποποιηθεί από το τελευταίο πλήρες αντίγραφο ασφαλείας. Το “Dummy” δεν δημιουργεί αντίγραφο ασφαλείας, αλλά σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εργασίας ως προγραμματιστή για την εκτέλεση συμβάντων.

Μπορείτε να προγραμματίσετε εργασίες που εκτελούνται καθημερινά, εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια, κατά την εκκίνηση, χρονοδιακόπτη ή χειροκίνητα. Το Cobian Backup σάς επιτρέπει επίσης να επιλέξετε ημέρες της εβδομάδας. Μπορείτε να συνδυάσετε όλες αυτές τις επιλογές για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Για να ορίσετε συμβάντα, μπορείτε να τα επισυνάψετε πριν ή μετά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Μπορούν να περιλαμβάνουν εκτέλεση και παύση μιας εφαρμογής, λειτουργίες γραμμής εντολών, κλείσιμο ενός προγράμματος και έναρξη ή διακοπή μιας υπηρεσίας.

Επιλογές αντιγράφων ασφαλείας Cobian

Το Cobian Backup έχει δύο τύπους συμπίεσης: zip και 7zip. Θα κάνουν το αντίγραφο ασφαλείας σας μικρότερο, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να το δημιουργήσετε. Τούτου λεχθέντος, χρειάστηκε το πρόγραμμα λίγο λιγότερο από ένα λεπτό για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του δοκιμαστικού φακέλου 2 GB με πολλά αρχεία σε αυτό. Η ταχύτητα θα ποικίλει ανάλογα με το πόσο ισχυρός είναι ο υπολογιστής σας.

Στο ίδιο μενού, μπορείτε να ρυθμίσετε το Cobian Backup να κρυπτογραφεί τα αρχεία σας χρησιμοποιώντας AES 128-bit, 192-bit ή 256-bit. Το τελευταίο είναι μια από τις ισχυρότερες κρυπτογραφίες που χρησιμοποιούνται σήμερα, καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστούν σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρόνια για να το σπάσει χρησιμοποιώντας έναν υπερυπολογιστή.

φίλτρο cobian-ui

Πριν από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να συμπεριλάβετε ή να εξαιρέσετε δεδομένα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία φίλτρου. Μπορείτε να επιλέξετε αρχεία ή φακέλους ή να τα φιλτράρετε. Οι επιλογές φιλτραρίσματος περιλαμβάνουν μέγεθος αρχείου, ημερομηνία δημιουργίας ή επέκταση αρχείου, το οποίο θα πρέπει να πληκτρολογήσετε χειροκίνητα.

Το Cobian Backup θα μπορούσε να βελτιώσει τη διεπαφή χρήστη του, αλλά είναι γρήγορο, μπορεί να κρυπτογραφήσει τα αρχεία σας με τον αλγόριθμο AES και έχει πολλές ισχυρές δυνατότητες. Επιπλέον, δεν θα σας κοστίσει μια δεκάρα. Αυτό το καθιστά κατάλληλο να είναι η πρώτη μας επιλογή.

FBackup 7

Το FBackup 7 είναι προϊόν της Softland, μιας εταιρείας που εδρεύει στη Ρουμανία και ιδρύθηκε το 1999. Χρησιμεύει ως μια δωρεάν έκδοση της εφαρμογής premium backup της εταιρείας, Backup4all.

fbackup-Welcome-οθόνη

Η διεπαφή του FBackup είναι μοντέρνα, ελκυστική και φιλική προς τον χρήστη. Μια οθόνη καλωσορίσματος σας καλωσορίζει όταν ξεκινάτε την εφαρμογή και σας βοηθά να ξεκινήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Τα κουμπιά στην κορυφή ξεχωρίζουν και αντιστοιχούν στη λειτουργία τους, οπότε είναι εύκολο να βρείτε αυτό που θέλετε. Η εφαρμογή καλεί τα αντίγραφα ασφαλείας «εργασίες» και στην αριστερή πλευρά έχει ένα φίλτρο εργασιών που σας επιτρέπει να προβάλλετε και να φιλτράρετε τα αντίγραφα ασφαλείας.

Το σωστό τμήμα του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη δείχνει την τρέχουσα επιλογή εργασιών. Εκτός από την εμφάνιση των ονομάτων τους, μπορείτε να τα εκτελέσετε ξανά γρήγορα, να τα δοκιμάσετε ή να τα επαναφέρετε.

Το FBackup λειτουργεί σε όλες τις κύριες εκδόσεις των Windows και στην οικογένεια λειτουργικών συστημάτων Windows Server.

Μπορείτε να προσθέσετε συγκεκριμένους φακέλους ή αρχεία ή να επιλέξετε ένα πρόσθετο κατά τη δημιουργία του αντιγράφου ασφαλείας σας. Τα πρόσθετα λειτουργούν σαν προκαθορισμένες λίστες αρχείων που θα συμπεριληφθούν. Οι υπάρχουσες προσθήκες μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των φακέλων “τα έγγραφά μου” ή “οι φωτογραφίες μου”, τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης, το Microsoft Outlook και το FBackup.

Μπορείτε να λάβετε περισσότερες επιλογές κατεβάζοντας από μια μεγάλη λίστα απομακρυσμένων προσθηκών, η οποία περιλαμβάνει φίλτρα αρχείων και φακέλων για αρχεία Microsoft Office, Avast, Acronis True Image και AVG (διαβάστε την αναθεώρηση Acronis True Image και την κριτική AVG).

Για τον προορισμό, μπορείτε να επιλέξετε τοπικό ή εξωτερικό δίσκο, μονάδα οπτικού δίσκου, αφαιρούμενο χώρο αποθήκευσης ή δίκτυο. Μπορείτε ακόμη και να αποθηκεύσετε το τοπικό σας αντίγραφο ασφαλείας στο Google Drive ή το Dropbox. Μπορείτε να το επεκτείνετε ώστε να περιλαμβάνει τα Amazon S3, Microsoft Azure, OneDrive και Box εάν αγοράσετε το Backup4all. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά, διαβάστε τον καλύτερο συγχρονισμό αρχείων για επιχειρήσεις και μοιραστείτε πληροφορίες.

fbackup-create-backup

Μπορείτε να κάνετε ένα “πλήρες” ή “καθρέφτη” αντίγραφο ασφαλείας. Το “Mirror” είναι το ίδιο με το “full”, αλλά δεν συμπιέζει τα αρχεία σας σε αρχείο zip και δεν τα προστατεύει με κωδικό πρόσβασης. Το “Incremental”, “διαφορικό” και “έξυπνο αντίγραφο ασφαλείας”, που είναι συνδυασμός των προηγούμενων μεθόδων, διατίθενται με το Backup4all.

Το FBackup σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας μία φορά ή να το ορίσετε σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, μήνες, σε αδράνεια ή κάθε φορά που ένας χρήστης συνδέεται. Οι επιλογές για προχωρημένους σάς επιτρέπουν να ορίσετε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα ή επαναλαμβανόμενο μοτίβο.

Η δυνατότητα φίλτρου σάς επιτρέπει να εξαιρέσετε ή να συμπεριλάβετε αρχεία πληκτρολογώντας επεκτάσεις αρχείων ή επιλέγοντας από μια αναπτυσσόμενη λίστα. Εάν χρησιμοποιείτε τη “απλή” λειτουργία για να δημιουργήσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας, μπορείτε να εφαρμόσετε απλά φίλτρα, τα οποία περιλαμβάνουν έγγραφα, εικόνες, μουσική και αρχεία βίντεο.

Προγραμματισμός FBackup

Αφού ορίσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας, μπορείτε να το επεκτείνετε με προγραμματισμένα συμβάντα. Μπορούν να εκτελεστούν πριν ή μετά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τη σαφή ενέργεια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας πριν. Οι ενέργειες μετά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπορούν να είναι “αναμονή”, “αποσύνδεση”, “αδρανοποίηση” ή “τερματισμός λειτουργίας”.

Είναι απλά και όχι τόσο ισχυρά όσο οι επιλογές που προσφέρει το Cobian Backup.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο την κρυπτογράφηση Zip2.0, η οποία δεν μπορεί να σας προστατεύσει από άτομα με πρόσβαση σε εξειδικευμένα εργαλεία ανάκτησης κωδικού πρόσβασης. Το μόνο πλεονέκτημα που έχει έναντι του AES είναι ότι είναι συμβατό με εφαρμογές τρίτων.

fbackup-backup-in-progress

Το Backup4all παρέχει AES, εκτός από το ότι μπορεί να ανεβάσει το αντίγραφο ασφαλείας σας σε πολλούς παρόχους cloud. Χρησιμοποιεί επίσης αντίγραφο ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ, το οποίο επιταχύνει τις μεταφορές ανεβάζοντας μόνο τα αλλαγμένα τμήματα των αρχείων και παρακολουθεί τις εκδόσεις των αρχείων σας. Μπορείτε να αποκτήσετε αυτές και άλλες δυνατότητες αγοράζοντας την έκδοση Professional για 49,99 $.

Το Backup4all Standard θα σας επαναφέρει 39,99 $, αλλά παραλείπει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την κρυπτογράφηση cloud από τη λίστα των δυνατοτήτων.

Δοκιμάσαμε τις λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας ενός φακέλου 2 GB. Ήταν γρήγορο, αλλά 50% πιο αργό από το Cobian Backup.

Το FBackup 7 προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία χρήστη, αξιοπρεπείς λειτουργίες και χρήσιμες προσθήκες που σας βοηθούν να δημιουργήσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας. Ωστόσο, είναι περισσότερο μια βιτρίνα για την premium προσφορά της εταιρείας, το Backup4all, καθώς πολλές από τις ισχυρές επιλογές κρύβονται πίσω από ένα paywall. Το Cobian Backup παρέχει αυτές τις δυνατότητες δωρεάν και είναι γρηγορότερο, γι ‘αυτό το FBackup παίρνει τη δεύτερη θέση.

Ανασκόπηση

Το Retrospect δεν προσφέρει δωρεάν έκδοση, μόνο μια δοκιμαστική έκδοση. Άρχισε να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων το 1989, οπότε δεν διαθέτει εμπειρία, αλλά υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Το πιο προφανές παράδειγμα είναι η διεπαφή χρήστη, η οποία μοιάζει με κάτι από τα τέλη του αιώνα και κάνει την εταιρεία να φαίνεται σαν να έχει κολλήσει στο παρελθόν.

Η διεπαφή χρήστη αισθάνεται αδέξια επειδή απαιτεί από εσάς να εκτελέσετε διάφορα βήματα για να επιλέξετε συγκεκριμένους φακέλους για τους οποίους θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις σύγχρονες εφαρμογές που αισθάνονται διαισθητικές και είναι εύχρηστες. Τα εικονίδια στην κορυφή του κύριου παραθύρου είναι μικρά και πρέπει να μαντέψετε ποιες είναι οι λειτουργίες τους.

Το μενού στα αριστερά σάς επιτρέπει να εκτελέσετε αντίγραφα ασφαλείας, να επαναφέρετε ή να επιλέξετε άλλες επιλογές. Υπάρχει μια οθόνη δραστηριότητας, η οποία δείχνει τη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όταν έχετε πρόσβαση σε αυτήν. Ωστόσο, αυτό θα ήταν πιο χρήσιμο στο κύριο παράθυρο.

Το Retrospect λειτουργεί σε Windows και macOS.

Χρησιμοποιώντας το Retrospect

αναδρομική οθόνη καλωσορίσματος

Κατά τη δημιουργία του αντιγράφου ασφαλείας σας, μπορείτε να επιλέξετε έναν ολόκληρο τόμο ή να χρησιμοποιήσετε ένα κλικ για να επιτρέψετε στο Retrospect να δημιουργήσει αυτόματα ένα αντίγραφο ασφαλείας για εσάς. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε συγκεκριμένα αρχεία ή φακέλους, αλλά πρέπει να περάσετε από μερικά παράθυρα για να μπορέσετε να επιλέξετε αυτά που χρειάζεστε.

retrospect-backup-wizard

retrospect-backup-advanced-mode

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας σε κασέτα, το οποίο είναι χρήσιμο εάν ζείτε στη δεκαετία του ’70, οπτικούς ή αφαιρούμενους δίσκους, σκληρούς δίσκους σε τοπικούς υπολογιστές ή δίκτυα και αποθήκευση cloud. Οι επιλογές cloud περιλαμβάνουν Amazon S3, Backblaze B2, Dropbox ή τοπικό χώρο αποθήκευσης. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας σε πολλούς άλλους παρόχους cloud.

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την κριτική Backblaze B2 και την κριτική Dropbox.

retrospect-cloud-partner

Το Retrospect αποθηκεύει αντίγραφα ασφαλείας σε ένα “σύνολο αντιγράφων ασφαλείας”, το οποίο αποτελείται από έναν ή περισσότερους σκληρούς δίσκους. Μπορείτε να αποθηκεύσετε σε πολλά σετ αντιγράφων ασφαλείας για να αυξήσετε το επίπεδο προστασίας σας. Για να επιταχύνει τα επόμενα αντίγραφα ασφαλείας, χρησιμοποιεί σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας.

Μπορείτε να προγραμματίσετε όταν εκτελούνται αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας με το χρονοδιάγραμμα. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να ορίσετε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα, να κάνετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας να εκτελούνται σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας ή να ρυθμίσετε ένα επαναλαμβανόμενο διάστημα.

Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να επιλέξετε να συμπιέσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο zip και να το κρυπτογραφήσετε. Το Retrospect χρησιμοποιεί πολλαπλές μεθόδους κρυπτογράφησης. Το SimpleCrypt είναι γρήγορο, αλλά όχι τόσο ασφαλές όσο το DES. Τα AES 128-bit και 256-bit είναι πιο ασφαλή από το DES, αλλά θα επιβραδύνουν το αντίγραφο ασφαλείας σας.

Η αναδρομή χρειάστηκε 1 λεπτό, 12 δευτερόλεπτα για να δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας ενός δοκιμαστικού φακέλου 2 GB χωρίς συμπίεση και κρυπτογράφηση.

Αυτό είναι μέσο όρο σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες.

Μπορείτε να επιλέξετε πολλούς τύπους αρχείων, όπως μουσική, έγγραφα του Office, εφαρμογές και εικόνες. Εκτός από αυτά, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες σε φακέλους και αρχεία που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Το Retrospect δεν μπορεί να ορίσει συμβάντα προ-δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή μετά από δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε και να προγραμματίσετε σενάρια για την εκτέλεση αντιγράφων ασφαλείας, διπλότυπου, αρχειοθέτησης, επαναφοράς και άλλων λειτουργιών.

Η εφαρμογή έχει μια ενδιαφέρουσα ρύθμιση που ονομάζεται «πολιτική διαχείρισης εφεδρικών δίσκων». Με ενεργοποιημένο το Retrospect ζητά έναν νέο δίσκο εάν ο δίσκος προορισμού γεμίσει, διατηρεί μόνο τα τελευταία αντίγραφα ασφαλείας ή διατηρεί αντίγραφα ασφαλείας σύμφωνα με την καθορισμένη πολιτική του Retrospect.

Για να προστατευτείτε περαιτέρω από την απώλεια χώρου στο δίσκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προληπτικό αντίγραφο ασφαλείας, το οποίο μπορεί να προσαρμόσει το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με βάση τις παραμέτρους που ορίζετε.

Κοιτάζοντας πίσω στο Retrospect

Μπορείτε να απολαύσετε τις λειτουργίες του Retrospect χωρίς να πληρώσετε τίποτα για 45 ημέρες, που είναι η διάρκεια της δοκιμής. Αφού λήξει, θα πρέπει να αγοράσετε μία από τις άδειες. Η προσωπική άδεια, η οποία είναι μια καλή επιλογή για οικιακούς υπολογιστές, ονομάζεται Solo και κοστίζει 67,05 $.

Το Retrospect έχει πολλές δυνατότητες, όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud, διάφορους αλγόριθμους κρυπτογράφησης, προληπτικά αντίγραφα ασφαλείας και σετ αντιγράφων ασφαλείας. Ωστόσο, δεν είναι φθηνό και η εμπειρία του χρήστη είναι ανώτερη, τουλάχιστον.

Bvckup 2

Όπως και η κορυφαία μας επιλογή, το Bvckup είναι μια εφαρμογή Windows που αναπτύχθηκε από έναν μόνο συγγραφέα. Σε αντίθεση με το Cobian Backup, δεν είναι δωρεάν και δεν προσφέρει τόσο πολύ.

bvckup2-οθόνη καλωσορίσματος

Όταν ξεκινάτε το Bvckup, θα δείτε την οθόνη καλωσορίσματος. Έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό και κρύβει επιλογές, οπότε δεν κατακλύζει τον χρήστη. Είναι ξεκάθαρο και εύκολο στη χρήση, αλλά κουραστικό. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φάκελο ή μονάδα δίσκου για την πηγή και τον προορισμό του αντιγράφου ασφαλείας σας.

bvckup2-new-backup

Μπορείτε να αντιγράψετε ολόκληρα τα αρχεία ή να χρησιμοποιήσετε το δέλτα αντιγραφή, το οποίο δημιουργεί σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας. Η αντιγραφή Delta είναι ταχύτερη επειδή τα αρχεία σαρώνονται για αλλαγές και μόνο τα τροποποιημένα μέρη αντιγράφονται. Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε πλήρως τα αρχεία, γεγονός που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων.

Το Bvckup παρέχει προγραμματιστή, οπότε δεν χρειάζεται να εκτελείτε αντίγραφα ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο. Μπορείτε να προγραμματίσετε την ημερομηνία και την ώρα και να ορίσετε το διάστημα μετά το οποίο θα εκτελούνται ξανά οι εργασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Για παράδειγμα, μπορείτε να το ρυθμίσετε για κάθε έξι ώρες, ημέρες, εβδομάδες ή μήνες.

Μπορείτε επίσης να το ρυθμίσετε ώστε να εκτελεί αντίγραφα ασφαλείας όταν τροποποιούνται αρχεία ή φάκελοι. Επειδή αυτό μπορεί να κάνει τα αντίγραφα ασφαλείας να λειτουργούν συνεχώς, μπορείτε να ορίσετε το ελάχιστο διάστημα μεταξύ των αντιγράφων ασφαλείας σε ώρες, λεπτά ή δευτερόλεπτα.

bvckup2-backup-list

Η συμπίεση και η κρυπτογράφηση δεν είναι διαθέσιμα ή προγραμματισμένα. Μπορείτε, ωστόσο, να ορίσετε συμβάντα χρησιμοποιώντας εντολές προ-δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και μετά την εφεδρική αντιγραφή. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να τα ορίσετε μόνο με το χέρι, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα πληκτρολογήσετε. Θα βρείτε τη λίστα εντολών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπο υποστήριξης.

Το Bvckup 2 χρειάστηκε μόνο 30 δευτερόλεπτα για να δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας χρησιμοποιώντας τον δοκιμαστικό φάκελο μας, και αυτό το καθιστά το γρηγορότερο σε αυτήν τη λίστα.

Δοκιμή Bvckup 2

Δεν υπάρχει δωρεάν έκδοση, αλλά υπάρχει μια δοκιμή 14 ημερών. Αφού τελειώσει, πρέπει να αγοράσετε μια άδεια. Έχετε δύο επιλογές: Προσωπικά ή Επαγγελματικά.

Το προσωπικό κοστίζει 19,95 $ και παρέχει βασική υποστήριξη μέσω email, ενημερώσεις συντήρησης και μειωμένες τιμές από τη δεύτερη άδεια και μετά.

Επαγγελματικά κορυφαία που με τεχνική υποστήριξη προτεραιότητας, υποστήριξη για λειτουργία σε λειτουργία υπηρεσίας και υποστήριξη για οικογένεια λειτουργικών συστημάτων Windows Server. Κοστίζει 39,95 $. Εάν λάβετε δύο πακέτα ή πέντε πακέτα αδειών, θα λάβετε έκπτωση.

Η εφαρμογή είναι ελαφριά και σταθερή επιλογή για όσους πρέπει να δημιουργήσουν γρήγορα αντίγραφα ασφαλείας χωρίς πολλές επιλογές. Δεν υπάρχουν αλγόριθμοι συμπίεσης ή ασφάλειας, οπότε θα πρέπει να πάτε με άλλο πρόγραμμα εάν τους χρειάζεστε. Αν και η τιμή δεν είναι απότομη, το Bvckup δεν είναι και η καλύτερη τιμή, όταν λάβετε υπόψη τι προσφέρει.

Τελικές σκέψεις

Οι εφαρμογές εκτός σύνδεσης έχουν τα πλεονεκτήματά τους έναντι των υπηρεσιών cloud, όπως ταχύτερη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και εφάπαξ τέλη άδειας. Τούτου λεχθέντος, η χρήση του cloud προσφέρει περισσότερα επίπεδα προστασίας, καθώς οι πάροχοι cloud διατηρούν τα δεδομένα σας σε πολλές τοποθεσίες για απόλυση και σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε αυτό από πολλές εφαρμογές.

Ορισμένες εφαρμογές εκτός σύνδεσης χρησιμοποιούν αποθήκευση cloud για το σκοπό αυτό και παρουσιάζουν έναν ενδιαφέρον συνδυασμό. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να πληρώσετε για δύο υπηρεσίες.

Έχουμε κάνει το Cobian Backup 11 κορυφαία επιλογή μας επειδή είναι δωρεάν, ισχυρό και ασφαλές. Το FBackup είναι επίσης μια καλή επιλογή, αν χρειάζεστε μια δωρεάν λύση που είναι πιο φιλική προς τον χρήστη. Το Retrospect και το Bvckup 2 απαιτούν να αγοράσετε μια άδεια. Το πρώτο είναι πιο ακριβό, αλλά προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, αν και με κακή διασύνδεση. Το τελευταίο δεν είναι τόσο ισχυρό ή ακριβό, αλλά είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη.

Εάν χρειάζεστε μια εναλλακτική λύση και χρησιμοποιείτε Windows XP ή Linux, ρίξτε μια ματιά στο Areca. Για μια ισχυρή λύση που δεν προσφέρει δωρεάν δοκιμή ή έκδοση και λειτουργεί σε κάθε μεγάλο λειτουργικό σύστημα Windows, σκεφτείτε το CyberLink PowerBackup.

Τι πιστεύετε για τις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εκτός σύνδεσης; Έχετε ένα αγαπημένο; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map