Καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για εξωτερικούς σκληρούς δίσκους το 2020

Οι ανάγκες αποθήκευσης τείνουν να είναι υψηλές επειδή οι άνθρωποι συνεχίζουν να συσσωρεύουν όλο και περισσότερα δεδομένα. Οι σκληροί δίσκοι μπορούν να αποθηκεύσουν terabyte δεδομένων και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά εξωτερικές μονάδες για να μοιράζονται το φορτίο ή για να μεταφέρουν εύκολα δεδομένα μεταξύ υπολογιστών. Παρόλο που οι εξωτερικές μονάδες δίσκου είναι αξιόπιστες, είναι καλύτερο να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων στο cloud, επομένως έχουμε συντάξει μια λίστα με τις καλύτερες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο για εξωτερικές μονάδες δίσκου.


Η μεταφορά εξωτερικής μονάδας δίσκου μαζί σας είναι λίγο κουραστική, αλλά εάν μεταφέρετε δεδομένα στο cloud, δεν θα χρειαστεί να το κάνετε. Η τοποθέτηση δεδομένων στο cloud είναι ακόμα πιο βολική αν έχετε πολλές εξωτερικές μονάδες δίσκου για να ανησυχείτε. Για να μην αναφέρουμε ότι οι εξωτερικές μονάδες δίσκου μπορεί να κλαπεί ή ότι μπορείτε να τις χάσετε ή να τις καταστρέψετε.

Επιπλέον, το cloud storage μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο απώλειας των αρχείων σας λόγω βλάβης του σκληρού δίσκου. Αυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση SSD, τα οποία έχουν ποσοστό αποτυχίας μικρότερο από 1 τοις εκατό, αλλά είναι πιο επιρρεπή σε σφάλματα δεδομένων από τους σκληρούς δίσκους. Μπορεί επίσης να βασιστείτε σε μία από τις καλύτερες εφαρμογές λογισμικού ανάκτησης δεδομένων για να σας βοηθήσουμε να ανακτήσετε τα αρχεία σας, αλλά αυτή δεν είναι αξιόπιστη μέθοδος.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud είναι ότι σας επιτρέπει να ρυθμίζετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, να αποκτάτε πρόσβαση στα δεδομένα σας από απόσταση και να εκτελείτε σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Το να βασίζεστε στο cloud εκτός από μια εξωτερική μονάδα δίσκου είναι μια καλή στρατηγική για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή, επειδή σας βοηθά να εφαρμόσετε τον κανόνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1.

Αν ψάχνετε εδώ για μια εξαιρετική συνολική υπηρεσία, ρίξτε μια ματιά στην καλύτερη σύγκριση εφεδρικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Διαφορετικά, πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της εξωτερικής μονάδας δίσκου και βρίσκεστε στο σωστό μέρος. 

Εάν δεν έχετε, συμβουλευτείτε την καλύτερη συλλογή εξωτερικού σκληρού δίσκου για προτάσεις. Όταν πρόκειται για εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, το Samsung T5 είναι μία από τις αγαπημένες μας επιλογές. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην κριτική Samsung T5. Πριν φτάσουμε στη λίστα, όμως, θα μιλήσουμε για τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε για να το κάνουμε.

Καλύτερο Cloud Backup για εξωτερικό σκληρό δίσκο 2020

Τι κάνει το Online Backup το καλύτερο για εξωτερικούς σκληρούς δίσκους

Πρώτον, θα εξετάσουμε εάν οι υπηρεσίες επιβάλλουν περιορισμούς στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εξωτερικών δίσκων. Μπορεί να περιλαμβάνουν τον αριθμό των δίσκων που μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, το μέγεθός τους ή εάν συνδέονται τακτικά με τον υπολογιστή σας ή όχι.

Στη συνέχεια, τα προγράμματα συνδρομής θα πρέπει να παρέχουν μια καλή τιμή, που σημαίνει ότι πρέπει να προσφέρουν περισσότερα για λιγότερο πράσινο. Είναι επίσης υπέροχο εάν μια υπηρεσία έχει πολλά σχέδια για να διαλέξετε, διότι διευκολύνει την εύρεση μιας που ταιριάζει στην οικιακή σας εγκατάσταση. Αν, ωστόσο, οι ανάγκες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι υψηλές, διαβάστε τον καλύτερο απεριόριστο ηλεκτρονικό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Δεν πρέπει να είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, επειδή οι περισσότεροι χρήστες θέλουν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους και να βρίσκονται στο δρόμο τους. Για να επιτευχθεί αυτό, η υπηρεσία θα πρέπει να έχει μια ευχάριστη και απλή εμπειρία χρήστη. Έχοντας αυτό κατά νου, η υπηρεσία πρέπει να λειτουργεί στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, καθώς και να διευκολύνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την επαναφορά αρχείων.

Είναι υπέροχο εάν η υπηρεσία είναι εύκολη στη χρήση, αλλά αυτό δεν θα βοηθήσει αν χρειαστεί να ανεβάσετε αρχεία. Η δημιουργία ενός αρχικού αντιγράφου ασφαλείας μπορεί να διαρκέσει πολύ, αλλά δεν πρέπει να συνεχιστεί για πάντα. Εξαρτάται από το πόσο κοντά βρίσκεστε σε έναν διακομιστή, την υποδομή της εφεδρικής υπηρεσίας και τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου. Ο αλγόριθμος αντιγραφής αρχείων σε επίπεδο μπλοκ θα βοηθήσει με τις επόμενες μεταφορτώσεις.

Το τελευταίο κριτήριο είναι η ασφάλεια στο cloud. Η ισχύς του εξαρτάται από το επίπεδο κρυπτογράφησης αρχείων, τα πρωτόκολλα TLS / SSL που προστατεύουν τα αρχεία κατά τη μεταφορά, πόσο ασφαλή είναι τα κέντρα δεδομένων και άλλα. 

Είναι καλύτερο να έχετε ιδιωτική, κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο – ή, μηδενική γνώση στο σύννεφο – επειδή εμποδίζει κανέναν εκτός από εσάς να διαβάζετε τα αρχεία σας. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων βοηθά επίσης, εάν κάποιος κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας.

Καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για εξωτερικούς σκληρούς δίσκους: IDrive

Το IDrive κυκλοφόρησε το 1995 και αυτό το καθιστά μια εταιρεία με μεγάλη εμπειρία. Χάρη σε αυτό και τις πολλές δυνατότητές του, καθώς και τα υπέροχα σχέδια αξίας και το απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής, βρίσκεται κοντά στην κορυφή της λίστας με τις κριτικές των online αντιγράφων ασφαλείας. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν υποστήριξη NAS και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Εάν πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το NAS, διαβάστε το καλύτερο online αντίγραφο ασφαλείας για τη συλλογή NAS.

IDrive-Client-Backup-Slider1

IDrive-Client-Restore-Slider2

IDrive-Client-Scheduler-Slider3

IDrive-Client-Sync-Slider4

IDrive-Client-Disk-Image-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Επιπλέον, το IDrive προσφέρει απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συσκευών, η οποία περιλαμβάνει υπολογιστές, tablet, smartphone και εξωτερικές μονάδες δίσκου. 

Το IDrive δεν προσφέρει απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επομένως ο αριθμός των εξωτερικών δίσκων που μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας εξαρτάται από το πόσα δεδομένα διαθέτουν. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο ετήσια προσωπικά προγράμματα που προσφέρουν τις επιλογές των 2 TB ή 5 TB. 

Το πρόγραμμα 2TB είναι 52,12 $ ετησίως, ενώ το πρόγραμμα 5 TB θα σας αποφέρει 74,62 $ ετησίως. Δεν υπάρχει επιλογή πληρωμής ανά μήνα. Πάνω από αυτόν τον εφεδρικό χώρο, λαμβάνετε 2TB ή 5TB χώρου συγχρονισμού, ανάλογα με το σχέδιο, που ανέρχεται σε 4TB ή 10TB πραγματικού χώρου. 

Εάν πιστεύετε ότι το IDrive είναι μια υπηρεσία που θα χρησιμοποιήσετε μακροπρόθεσμα, μπορείτε να πληρώσετε για δύο χρόνια εκ των προτέρων και να λάβετε έκπτωση. Εάν δεν είστε σίγουροι για το IDrive, μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν 5 GB για να το δοκιμάσετε πριν εγγραφείτε.

Εάν χρειάζεστε IDrive για την επιχείρησή σας, μπορείτε να επιλέξετε από πολλά σχέδια που δεν περιορίζουν τον αριθμό των χρηστών ή υπολογιστών για τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. 

Τα επιχειρηματικά σχέδια ξεκινούν από 250 GB για 74,62 $ ετησίως και φτάνουν τα 12,5 TB για 2249,62 $ ετησίως και έχουν τις ίδιες εκπτώσεις με τα προσωπικά. Τα επιχειρηματικά σχέδια που προσφέρουν 2,5 TB ή περισσότερο χώρο αποθήκευσης σάς επιτρέπουν να πληρώνετε ανά μήνα, αλλά κάτι τέτοιο είναι πιο ακριβό.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το IDrive

Ο υπολογιστής-πελάτης του IDrive λειτουργεί σε Windows και macOS, αλλά όχι σε Linux. Αν θέλετε αυτό, διαβάστε το καλύτερο online αντίγραφο ασφαλείας για Linux. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το IDrive, μπορείτε να βασιστείτε σε δέσμες ενεργειών ή να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα-πελάτη Ιστού ως λύση.

Ο πελάτης Ιστού είναι απλός και εύχρηστος. Η αρχική σελίδα της εφαρμογής εμφανίζει τα αντίγραφα ασφαλείας, το φάκελο συγχρονισμού και τα αρχεία καταγραφής κοινής χρήσης και ιστού. Εμφανίζει επίσης τις συνδεδεμένες συσκευές σας.

Η εφαρμογή για κινητά είναι επίσης φιλική προς το χρήστη, επειδή έχει έναν ελάχιστο και διαισθητικό σχεδιασμό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του τηλεφώνου σας, καθώς και να αποκτήσετε πρόσβαση στο αντίγραφο ασφαλείας και στο χρονοδιάγραμμα των φωτογραφιών σας. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιήσει την αναγνώριση προσώπου για να εντοπίσει άτομα στις φωτογραφίες σας. Χάρη σε αυτές τις δυνατότητες, παίρνει την πρώτη θέση στο καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για τη λίστα κινητών.

Το IDrive διατηρεί τους διακομιστές του σε ασφαλή κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ. Είναι εξοπλισμένοι για να αντέχουν σε καταστροφές, όπως σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές. Οι συναγερμοί, οι αισθητήρες παρακολούθησης και κίνησης προστατεύουν τα δεδομένα σας από τους εισβολείς homo sapien. Μάθετε περισσότερα στο άρθρο μας σχετικά με την ασφάλεια του κέντρου δεδομένων.

Έχουμε τοποθετήσει το IDrive στην πρώτη θέση χάρη στην απεριόριστη υποστήριξη εξωτερικού δίσκου, το εξαιρετικό πρόγραμμα τιμολόγησης και την ισχυρή ασφάλεια. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε την κριτική IDrive.

Αληθινή εικόνα Acronis

Το Acronis True Image είναι ακριβό, αλλά μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας πολλών υπολογιστών και εξωτερικών σκληρών δίσκων. Για να το επιτύχετε αυτό, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά προγράμματα τιμολόγησης.

Το “Standard” είναι το πρώτο σχέδιο που σας παρέχει άδεια ζωής για το Acronis True Image. Ωστόσο, δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο cloud, ωστόσο, μόνο στον τοπικό χώρο αποθήκευσης. Εξαιτίας αυτού, συνιστούμε να λαμβάνετε ένα από τα δύο ετήσια προγράμματα.

Acronis-True-Image-Backup-Setup-Slider1

Acronis-True-Image-Destination-Slider2

Acronis-True-Image-Active-Protect-Slider3

Acronis-True-Image-Settings-Slider4

Acronis-True-Image-Tools-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Το πρώτο από αυτά είναι το πρόγραμμα Advanced, το οποίο παρέχει 250 GB εφεδρικού χώρου για έναν υπολογιστή με 49,99 $ ετησίως. Μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των υπολογιστών σε τρεις ή πέντε, αλλά κάθε αύξηση αυξάνει την τιμή κατά 20 $. Είναι το ίδιο αν προσθέσετε 250 GB χώρου.

Το άλλο πρόγραμμα, Premium, ξεκινά από 1 TB για 99,99 $ ετησίως. Προστατεύει τον ίδιο αριθμό υπολογιστών με το Advanced, αλλά κάθε προσθήκη αυξάνει την τιμή κατά 50 $. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τον χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας κατά 1 TB έως 5 TB, κάτι που σας αποφέρει 40 $ ανά χτύπημα. Τα σχέδια είναι ευέλικτα αλλά δεν είναι φθηνά.

Πριν αποφασίσετε να πληρώσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αυτό που χρειάζεστε. Αν θέλετε να έχετε πολλές δυνατότητες, η Acronis θα συνδυαστεί καλά με το Western Digital My Book, κάτι που δεν είναι απλώς ένας απλός εξωτερικός σκληρός δίσκος. Διαβάστε σχετικά με το τι παρέχει στην αναθεώρηση Western Digital My Book.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Acronis True Image

Ο επιτραπέζιος πελάτης έχει ελκυστικό και διαισθητικό σχεδιασμό Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του υπολογιστή σας αντί να επιλέξετε συγκεκριμένα αρχεία και φακέλους, παρόλο που ο χώρος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεν είναι απεριόριστος. Αυτό σημαίνει ότι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι ταχύτερη, ωστόσο. Για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε όλο το χώρο σας, μπορείτε να εξαιρέσετε αρχεία από το αντίγραφο ασφαλείας σας. Λειτουργεί σε Windows και macOS, αλλά όχι σε Linux.

Το Acronis True Image χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για να ανακαλύψει τα αρχεία σας σε κατάσταση ηρεμίας και το πρωτόκολλο TLS / SSL προστατεύει τα δεδομένα σας κατά τη μεταφορά. Επιπλέον, το καινοτόμο χαρακτηριστικό του, που ονομάζεται Acronis Active Protection 2.0, σας προστατεύει από επιθέσεις ransomware. Δυστυχώς, δεν υπάρχει έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Στη θετική πλευρά, μπορείτε να κρυπτογραφήσετε αρχεία χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασής σας και το Acronis True Image δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι η κρυπτογράφηση σας είναι ιδιωτική. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα σχετικά με τις εκτενείς δυνατότητες του Acronis στην αναθεώρηση Acronis True Image.

Αρχική σελίδα BigMIND

Το BigMIND Home είναι ένα σχετικά νέο προϊόν της Zoolz που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας πολλών υπολογιστών και απεριόριστων εξωτερικών δίσκων. Μπορεί να μην ταιριάζει με τις τιμές του IDrive, αλλά το BigMIND Home εξακολουθεί να είναι μια καλή προσφορά.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα για να χρησιμοποιήσετε το BigMIND Home επειδή διαθέτει δωρεάν πρόγραμμα. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας ενός υπολογιστή, μιας εξωτερικής μονάδας δίσκου και δύο φορητών συσκευών, αλλά προσφέρει μόνο 1 GB εφεδρικού χώρου. Αυτό είναι μικρό, αλλά αρκετό για να δοκιμάσετε την υπηρεσία και να δείτε αν θέλετε να χωρίσετε με τα χρήματά σας.

Πίνακας ελέγχου επιτραπέζιου υπολογιστή BigMIND

Επιλογές σύνδεσης BigMIND

Έξυπνη επιλογή BigMIND

Πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας BigMIND

BigMIND Online Εξερεύνηση αρχείων

Προηγούμενος

Επόμενο

Προς τα εμπρός, υπάρχουν τρία premium σχέδια για να διαλέξετε και όλα απαιτούν από εσάς να πληρώνετε ετησίως. Όλα σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστου αριθμού εξωτερικών δίσκων. Το Προσωπικό πρόγραμμα σας προσφέρει 100 GB εφεδρικού χώρου για 35,88 $ όταν πληρώνεται ετησίως, που σημαίνει 2,99 $ ανά μήνα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων εξωτερικών δίσκων και τριών υπολογιστών. 

Το οικογενειακό πρόγραμμα είναι 83,88 $ ετησίως και παρέχει 500 GB αποθηκευτικού χώρου για τρεις χρήστες, εννέα υπολογιστές και έξι φορητές συσκευές. Είναι μια καλύτερη συμφωνία, αλλά δεν προσφέρει πολύ χώρο για τέτοιο αριθμό χρηστών.

Εάν χρειάζεστε περισσότερα, μπορείτε να αποκτήσετε 1 TB χώρου εφεδρικού cloud για 155,88 $ ετησίως, εγγράφοντας το πρόγραμμα Family Plus. Αυτό είναι καλύτερο, αλλά εξακολουθεί να μην αντιπροσωπεύει πολλά. Το σχέδιο σάς επιτρέπει να μοιράζεστε χώρο με τέσσερις ακόμη χρήστες σε 15 υπολογιστές και απεριόριστες φορητές συσκευές.

Το BigMIND έχει να κάνει με τα μοντέρνα χαρακτηριστικά του, τα οποία ταιριάζουν σε ένα SSD, όπως το SanDisk Extreme Portable. Είναι επίσης ένα από τα φθηνότερα εξωτερικά SSD που εξετάσαμε, οπότε ταιριάζει με τις τιμές του BigMIND. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην αναθεώρηση SanDisk Extreme Portable.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το BigMIND Home

Η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι απλή, ελκυστική και διατίθεται σε Windows και macOS, αλλά όχι σε Linux. Με μια ματιά, εμφανίζει την κατάσταση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, τον χρόνο που έχει περάσει από το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας, πότε πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο και πόσος χώρος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιείται. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για την εκκίνηση του προγράμματος-πελάτη ιστού.

Η αρχική σελίδα του προγράμματος-πελάτη ιστού είναι ο πίνακας ελέγχου, ο οποίος εμφανίζει τις συσκευές σας, τη ροή δραστηριότητας, την εφεδρική επισκεψιμότητα, ένα γράφημα πίτας που περιγράφει λεπτομερώς τους τύπους δεδομένων σας, τα πολυμέσα σας και τον αποθηκευτικό χώρο που έχετε χρησιμοποιήσει. Μπορεί να φαίνεται συντριπτικό στην αρχή, αλλά είναι σαφές και εύκολο στη χρήση.

Η υπηρεσία προστατεύει τα αρχεία σας σε ηρεμία χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES 256-bit και το πρωτόκολλο SSL για την προστασία τους κατά τη μεταφορά. Πρέπει, ωστόσο, να το ενεργοποιήσετε, επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου “χρήση SSL” στο μενού ρυθμίσεων του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας. Επιπλέον, το BigMIND Home διαθέτει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για την προστασία των διαπιστευτηρίων σας.

Από την πλευρά του κέντρου δεδομένων, το BigMIND Home χρησιμοποιεί πλεονασμούς για την προστασία των αρχείων σας και τα κέντρα δεδομένων του υποβάλλονται σε ελέγχους ασφαλείας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του BigMIND Home, διαβάστε την κριτική του BigMIND Home.

Πίσω φλόγα

Το Backblaze υπάρχει από το 2007 και σήμερα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, χάρη στο πρόγραμμα συνδρομής που είναι τόσο φθηνό και παρέχει απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Το Backblaze σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για απεριόριστες εξωτερικές μονάδες δίσκου, αλλά απαιτεί λίγο ταχυδακτυλουργία για να κάνετε τα πάντα να λειτουργούν.

Για αρχάριους, το Backblaze απαιτεί να έχετε συνδέσει τις εξωτερικές σας μονάδες δίσκου μόλις ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του Backblaze. Εάν δεν το κάνετε, θα πρέπει να ξεκινήσετε μια μη αυτόματη σάρωση. 

Backblaze-Slider1

Backblaze-Slider2

Backblaze-Slider3

Backblaze-Slider4

Backblaze-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Επιπλέον, πρέπει να αποσυνδέσετε και να επανασυνδέσετε την εξωτερική μονάδα δίσκου για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων Backblaze. Εάν αποσυνδέσετε τον σκληρό σας δίσκο για περισσότερες από 30 ημέρες, το Backblaze θα το ερμηνεύσει σαν να έχουν διαγραφεί οριστικά τα δεδομένα σας και θα τα διαγράψουν από το κέντρο δεδομένων του. Αυτό είναι δύσκολο αν πρόκειται για εκτεταμένο ταξίδι ή φυλακή.

Μια περαιτέρω επιπλοκή είναι ότι, σύμφωνα με το Backblaze, «θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει τις μονάδες σας συνδεδεμένες ταυτόχρονα όσο το δυνατόν περισσότερο. Το σύστημά μας έχει έναν τρόπο ενημέρωσης των μονάδων δίσκου σας, ακόμα και αν δεν απομένει τίποτα για μεταφόρτωση. ” Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό εδώ.

Στη θετική πλευρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Backblaze για να αποθηκεύσετε τεράστιο όγκο δεδομένων, αρκεί να μην σας πειράζει να κάνετε την επιπλέον εργασία για να το διατηρήσετε στο διαδίκτυο.

Για να βελτιώσει περαιτέρω αυτή τη συμφωνία, το Backblaze έχει ένα υπέροχο πρόγραμμα τιμολόγησης. Λέμε “σχέδιο” γιατί, σε αντίθεση με τις περισσότερες υπηρεσίες, υπάρχει μόνο ένα πρόγραμμα για προσωπική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και κοστίζει 6 $ ανά μήνα. Επιπλέον, το Backblaze σάς επιτρέπει να πληρώνετε ανά μήνα και όχι ανά έτος. 

Εάν πληρώνετε για ένα χρόνο εκ των προτέρων, η τιμή μειώνεται στα 5 $ ανά μήνα, ή ακόμη λιγότερο εάν πληρώνετε για δύο. Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε το Backblaze πριν εγγραφείτε χρησιμοποιώντας τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Backblaze

Ο υπολογιστής-πελάτης του Backblaze διευκολύνει τη δημιουργία του σχεδίου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επειδή δεν χρειάζεται να επιλέξετε αρχεία, επειδή το Backblaze δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για τα πάντα. Ωστόσο, μπορείτε να εξαιρέσετε αρχεία που δεν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας χρησιμοποιώντας την καρτέλα εξαίρεσης του μενού ρυθμίσεων. Λειτουργεί σε Windows και macOS.

Οι ταχύτητες μεταφοράς του Backblaze είναι γρήγορες και σας επιτρέπει να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις μεταφοράς, τις ταχύτητες πεταλούδας και να απολαύσετε έναν αλγόριθμο μεταφοράς επιπέδου μπλοκ για να επιταχύνετε τα αντίγραφα ασφαλείας μετά την αρχική. Εάν θέλετε να επιτύχετε υψηλότερες ταχύτητες, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των εφεδρικών σπειρωμάτων που εκτελείτε. 

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία στην πλήρη αναθεώρηση του Backblaze ή ελέγξτε τα σχέδια τιμολόγησης για τον εαυτό σας και δείτε ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή.

Καρβονίτης

Το Carbonite είναι μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία επειδή παρέχει τρία απεριόριστα προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για προσωπικούς χρήστες. Η πρώτη, που ονομάζεται Basic, δεν μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας εξωτερικών δίσκων. Αυτό σας αφήνει να επιλέξετε ανάμεσα στα σχέδια Plus και Prime, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας μιας εξωτερικής μονάδας δίσκου.

Αρχική σελίδα Carbonite 2019

Το πρόγραμμα Plus παρέχει επίσης αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας βίντεο για 111,99 $ ετησίως. Η Prime είναι 149,99 $ ετησίως και προσθέτει μια υπηρεσία ανάκτησης ταχυμεταφορών εκτός από τις δυνατότητες του προγράμματος Plus. Μπορείτε να λάβετε έκπτωση 5 τοις εκατό εάν εγγραφείτε για δύο χρόνια ή 10 τοις εκατό εάν εγγραφείτε για τρία. Πριν βγάλτε την πιστωτική σας κάρτα, μπορείτε να δοκιμάσετε το Carbonite χρησιμοποιώντας τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών.

Άλλοι λόγοι μας αρέσουν οι καρβονίτες

Ο υπολογιστής-πελάτης της Carbonite λειτουργεί σε Windows και macOS, αλλά όχι σε Linux. Είναι απλό στη χρήση, επειδή απαιτεί μόνο ένα βήμα για τη δημιουργία του σχεδίου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Προεπιλέγει τους πιο συνηθισμένους τύπους αρχείων για συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εάν δεν χρειάζεται να τροποποιήσετε τίποτα.

Η εμπειρία από τη χρήση του προγράμματος-πελάτη Ιστού της Carbonite είναι παρόμοια, αλλά ο σχεδιασμός της είναι κουραστικός. Η κύρια σελίδα του δείχνει τους υπολογιστές που έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και σας επιτρέπει να προσθέσετε έναν υπολογιστή, να προβάλετε ή να επαναφέρετε τα αρχεία σας ή να επανεγκαταστήσετε το Carbonite.

Η εφαρμογή για κινητά είναι απλή, αλλά δεν διαθέτει τόσες δυνατότητες όπως άλλες υπηρεσίες σε αυτήν τη λίστα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε το αντίγραφο ασφαλείας σας και να ενεργοποιήσετε τα αρχεία από αυτό για πρόσβαση εκτός σύνδεσης. 

Το Carbonite είναι μια από τις πιο αργές υπηρεσίες για την αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επειδή χρειάστηκε περισσότερο από μία ώρα για τη μεταφόρτωση ενός φακέλου 1 GB στις δοκιμές μας. Επιπλέον, δεν μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των εφεδρικών νημάτων για να αυξήσετε τις ταχύτητες, αλλά η αντιγραφή αρχείων σε επίπεδο μπλοκ βοηθά με μεταγενέστερες μεταφορτώσεις. 

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αναθεώρηση Carbonite, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 128-bit για την προστασία των αρχείων σας σε κατάσταση ηρεμίας. Ωστόσο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική κρυπτογράφηση, γεγονός που κάνει το Carbonite να χρησιμοποιεί AES 256-bit. Το πρωτόκολλο SSL προστατεύει τα αρχεία κατά τη διαδικασία μετάδοσης δεδομένων. Διατίθεται επίσης έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Το έχουμε τοποθετήσει τελευταίο επειδή η υπηρεσία είναι ακριβή και δεν προσφέρει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας εξωτερικού δίσκου με τα προσωπικά της σχέδια. Τα σχέδια τιμολόγησης που είναι κατάλληλα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή είναι πιο ακριβά και προσφέρουν περιορισμένο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Τελικές σκέψεις

Κατατάξαμε τις υπηρεσίες σε αυτήν τη λίστα ανάλογα με τον αριθμό των εξωτερικών δίσκων που μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας και αν θέτουν άλλους περιορισμούς σε αυτήν. Το IDrive βγήκε στην κορυφή χάρη στην υποστήριξή του για απεριόριστες συσκευές, εξαιρετικά σχέδια τιμολόγησης και ισχυρή ασφάλεια. Οι ταχύτητες μεταφοράς της υπηρεσίας είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο, αλλά όχι πολύ, και δεν παρέχει απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Το Acronis True Image είναι πολύ πιο γρήγορο, αλλά δεν ταιριάζει με τις τιμές του IDrive. Τούτου λεχθέντος, το Acronis έχει πολλές δυνατότητες που μπορεί να το κάνουν πολύ καλύτερο εάν τα χρειάζεστε. Αυτό ισχύει και για το BigMIND Home, εκτός από το ότι είναι λίγο πιο ακριβό. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας περισσότερων συσκευών που τη χρησιμοποιούν.

Το Backblaze βρίσκεται κοντά στο τέλος αυτής της λίστας, κάτι που είναι σπάνιο για μια υπηρεσία που συνήθως κατατάσσεται ψηλά στις ενημερώσεις μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να κάνετε ταχυδακτυλουργίες στις εξωτερικές σας μονάδες για να αποτρέψετε τη διαγραφή των αντιγράφων ασφαλείας από το Backblaze. Το Carbonite βρίσκεται στο πίσω μέρος, επειδή είναι ακριβό και δεν μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας περισσότερων από μία εξωτερικών δίσκων. Η ποιότητα εξαργύρωσης είναι το απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας του.

Τι πιστεύετε για αυτές τις υπηρεσίες; Ποιο είναι το πιο κατάλληλο για τις εξωτερικές σας μονάδες; Πείτε μας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map