12 καλύτερες δωρεάν cloud storage για το 2020: Sync.com, pCloud, MEGA και άλλα

Εάν δεν πληρώνετε ήδη για αποθηκευτικό χώρο στο cloud, πιθανότατα δεν θα θέλατε να ξεκινήσετε μια συνδρομή χωρίς να το δοκιμάσετε. Ευτυχώς, σχεδόν όλοι οι καλύτεροι πάροχοι αποθήκευσης cloud προσφέρουν ένα δωρεάν πρόγραμμα που θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο χωρίς να πληρώσετε ούτε ένα λεπτό για το προνόμιο.

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ταξινομήσετε το κακό από το καλό με τη λίστα με μερικά από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα αποθήκευσης cloud στην αγορά σήμερα. Έχουμε 12 από τους κορυφαίους παρόχους εδώ, από το pCloud έως το IDrive και όλα τα ενδιάμεσα, καθένα με διαφορετικά όρια αποθήκευσης και δυνατότητες.

Ποια είναι η καλύτερη δωρεάν αποθήκευση cloud?

Ας το απαντήσουμε γρήγορα. Η καλύτερη δωρεάν αποθήκευση cloud στην αγορά σήμερα είναι το pCloud, το οποίο διαθέτει έως και 10 GB αποθηκευτικού χώρου και πολλά premium χαρακτηριστικά, όλα εντελώς δωρεάν. Για να αποκτήσετε τα πλήρη 10 GB, θα χρειαστεί να εκτελέσετε μερικές εργασίες, αλλά είναι κυρίως αβίαστες.

Το Sync.com έρχεται σε λίγο, ωστόσο, και οι άλλοι πάροχοι δεν είναι πολύ πίσω, οπότε ας τα ξεπεράσουμε όλα, ένα προς ένα.

 1. pCloud – δωρεάν αποθήκευση δεδομένων έως 10 GB
 2. Sync.com
 3. Google Drive
 4. ΜΕΓΑ
 5. Dropbox
 6. Amazon Drive
 7. Apple iCloud
 8. Microsoft OneDrive
 9. MediaFire
 10. Δίσκος Yandex
 11. Ντεγκού
 12. Οδηγώ

1. pCloud

Ας ξεκινήσουμε με τον αγαπημένο μας πάροχο. Όπως δείχνει η προηγούμενη κριτική μας στο pCloud, είμαστε μεγάλοι θαυμαστές αυτού του παρόχου αποθήκευσης cloud για αρκετό καιρό, επειδή είναι μια ολοκληρωμένη, προσφέροντας άφθονο χώρο αποθήκευσης με εξαιρετικές επιλογές ασφάλειας και εξαιρετικής αναπαραγωγής για το περιεχόμενο των πολυμέσων σας.

pcloud-desktop-app

Ορισμένα δωρεάν προγράμματα αποθήκευσης cloud προσφέρουν πολύ χώρο, αλλά σε προσωρινή βάση. Εν τω μεταξύ, η προσφορά 10 GB του pCloud είναι δική σας για πάντα – χωρίς όρια, χωρίς προβλήματα. Θα χρειαστεί να κάνετε μερικές επιπλέον εργασίες για να λάβετε τα πλήρη 10 GB, όπως παραπομπή άλλων χρηστών στο pCloud. Διαφορετικά, θα μείνετε με αρκετά βασικά 2 GB.

Καλύτερη αποθήκευση για μουσική

Εκτός από τον χώρο αποθήκευσης, το ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων HD του pCloud για βίντεο το καθιστά ένα καλό μέρος για την αποθήκευση των αγαπημένων σας τηλεοπτικών εκπομπών και οικιακών βίντεο. Είναι επίσης μια από τις καλύτερες δωρεάν επιλογές αποθήκευσης cloud για μουσική, χάρη σε ένα εντυπωσιακά σχεδιασμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τις δικές σας λίστες αναπαραγωγής από τα αποθηκευμένα αρχεία μουσικής σας.

Οι μόνες λειτουργίες που θα χάσετε στο δωρεάν πρόγραμμα του pCloud είναι η προστασία κωδικού πρόσβασης για αρχεία, οι ημερομηνίες λήξης για κοινόχρηστα αρχεία και η κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης για τα σημαντικά σας έγγραφα. 

Εάν πρόκειται για πρόβλημα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση σε pCloud Premium με αποθηκευτικό χώρο 500 GB ή 2 TB, ξεκινώντας από 4,99 $ ανά μήνα.

2. Sync.com

Εάν το pCloud δεν σας ενδιαφέρει, σας συνιστούμε να πάρετε το Sync.com για μια δεύτερη εναλλακτική λύση. Μπορείτε να δείτε πρώτα την κριτική μας στο Sync.com για μια πιο λεπτομερή ματιά στην υπηρεσία.

sync.com-sync-web-app

Το Sync.com προσφέρει μόνο 5 GB αποθηκευτικού χώρου στο δωρεάν πακέτο του. Αυτό είναι αρκετό για να το δοκιμάσετε, αλλά μόλις αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, ενδέχεται να δυσκολευτείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό της αναβάθμισης σε 500 GB ή 2 TB αποθηκευτικού χώρου, διαθέσιμο από 60 $ ετησίως. Επίσης, δεν υπάρχουν όρια μεγέθους αρχείου, καθιστώντας το μία από τις καλύτερες επιλογές αποθήκευσης cloud για μεγάλα αρχεία.

Εάν προτιμάτε το “δωρεάν” να σημαίνει δωρεάν και δεν σας πειράζει λίγο, μπορείτε να επωφεληθείτε από το γενναιόδωρο σύστημα παραπομπών του Sync.com. Ζητήστε από πραγματικούς ανθρώπους να εγγραφούν για να χρησιμοποιούν το Sync.com (πρέπει να είναι πραγματικοί, το Sync.com ελέγχει) και θα κερδίσετε επιπλέον 1 GB ανά εγγραφή. Παρόλο που το 20GB είναι το ανώτατο όριο, η εταιρεία είναι γνωστό ότι το αφαιρεί αν στείλετε email.

Καλύτερο για Android

Το Sync.com είναι μία από τις καλύτερες δωρεάν επιλογές αποθήκευσης cloud για Android, χάρη στον γενναιόδωρο αποθηκευτικό χώρο και την πανίσχυρη, εύχρηστη εφαρμογή για κινητά. Είναι ένας από τους καλύτερους παρόχους αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης εκεί έξω, με κρυπτογράφηση αρχείων AES 256-bit και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων ως στάνταρ. 

Οι ισχυροί νόμοι περί απορρήτου από τον Καναδά (όπου βασίζεται το Sync.com) βοηθούν να τον καταστήσουμε έναν από τους πιο ασφαλείς παρόχους αποθήκευσης cloud στη λίστα μας. Τα premium χαρακτηριστικά είναι επίσης άφθονα, με ένα μήνα ιστορικού αρχείων, προστασία με κωδικό πρόσβασης για τα αρχεία σας, απομακρυσμένη διαγραφή αρχείων και εύκολα προσβάσιμα αρχεία καταγραφής λογαριασμού διαθέσιμα. 

Εάν αναρωτιέστε πώς οι Sync.com και το pCloud ανταλλάσσονται μεταξύ τους, η σύγκριση Sync.com εναντίον pCloud θα βοηθήσει.

3. Google Drive

Θα ήταν τρέλα αν ένα άρθρο σχετικά με τον καλύτερο δωρεάν διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης δεν περιλάμβανε το Google Drive. Όπως δείχνει η κριτική μας στο Google Drive, είναι μια από τις καλύτερες δωρεάν λύσεις αποθήκευσης cloud, χάρη στην απρόσκοπτη ενσωμάτωσή της με τα Έγγραφα Google, καθώς και ένα γενναιόδωρο όριο αποθήκευσης 15 GB για δωρεάν χρήστες.

Διεπαφή ιστού Google Drive

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εάν διαθέτετε λογαριασμό Google, καθώς ο χώρος αποθήκευσης του Google Drive περιλαμβάνεται ως στάνταρ. Αυτός ο χώρος αποθήκευσης ισχύει για το Drive, το Gmail και άλλα προϊόντα Google, όπως το Google Photos. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν έχετε ήδη ανεβάσει μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών στους διακομιστές της Google.

Λειτουργεί επίσης ως χώρος αποθήκευσης για τυχόν έγγραφα που δημιουργείτε χρησιμοποιώντας τα Έγγραφα Google, τα ισχυρά (και δωρεάν) προϊόντα συνεργασίας της Google. Όλα τα προϊόντα και οι λειτουργίες των Εγγράφων Google περιλαμβάνονται δωρεάν ως στάνταρ. 

Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για το απόρρητο (τελικά, είναι η Google), η οποία μπορεί να είναι δυσάρεστη. Η Google είναι γνωστό ότι σαρώνει τα αρχεία σας χωρίς άδεια και αν δεν τους αρέσει αυτό που βρίσκουν, θα τερματίσει τον λογαριασμό σας. Είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε εάν το απόρρητο είναι το κύριο επίκεντρο, ειδικά επειδή το Google Drive δεν περιλαμβάνει κρυπτογράφηση αρχείων.

Τιμές Google Drive

Ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος 15 GB του Google Drive είναι πιο γενναιόδωρος από τις κορυφαίες προτάσεις μας, το pCloud και το Sync.com. Δεν μπορείτε να το επεκτείνετε με δωρεάν ή παραπομπές, αλλά μπορείτε να ανεβάσετε ορισμένα τεράστια αρχεία, μεγέθους έως 5 TB.

Εάν χρειάζεστε επιπλέον χώρο αποθήκευσης στο Google Drive, θα σας κοστίσει. Η τιμή θα ποικίλει ανάλογα με τη χώρα σας, αλλά οι χρήστες των ΗΠΑ αναμένουν να πληρώνουν 19,99 $ ετησίως (1,99 $ ανά μήνα) για 100 GB αποθηκευτικού χώρου, 29,99 $ ετησίως για 200 GB ή 99,99 $ ετησίως για 2 TB. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε αυτόν τον επιπλέον αποθηκευτικό χώρο με μέλη της οικογένειας.

4. ΜΕΓΑ

Με ένα όνομα όπως το MEGA, θα πρέπει πραγματικά να περιμένετε κάτι εντυπωσιακό. Αυτό δεν ισχύει, αλλά το MEGA έρχεται με μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και εκπληκτικό χώρο αποθήκευσης που το τοποθετεί στις πέντε πρώτες μας.

ΜΕΓΑ

Μιλήσαμε για την απόλυτη εστίαση της MEGA στο απόρρητο στην προηγούμενη αναθεώρηση MEGA – κάτι που προέρχεται από τον ιδρυτή της MEGA, Kim Dotcom. Η ατυχής του φήμη βοήθησε να ωθήσει το MEGA στη δημόσια σφαίρα, και παρόλο που έχει από καιρό εγκαταλείψει την εταιρεία, το ήθος του παραμένει στην ετικέτα της εταιρείας: «Η εταιρεία απορρήτου». 

Μεγάλη διαδικτυακή αποθήκευση

Όπως το Sync.com, το MEGA παρέχει επίσης κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης για τα αρχεία σας. Ωστόσο, η αποθήκευσή του είναι το πιο εντυπωσιακό πράγμα για το MEGA. Οι νέοι χρήστες απολαμβάνουν έναν απίστευτα γενναιόδωρο χώρο αποθήκευσης 50 GB, αν και αυτό είναι προσωρινό και συνοδεύεται από συμβολοσειρές. 

Το προεπιλεγμένο ποσό αποθήκευσης στο δωρεάν πακέτο MEGA είναι 15 GB. Προστίθεται επιπλέον 35 GB για νέους χρήστες, αλλά λήγει μετά από 30 ημέρες. Μπορείτε επίσης να ξεκλειδώσετε επιπλέον 10 GB, 15 GB και 20 GB εγκαθιστώντας τις εφαρμογές για υπολογιστές και κινητές συσκευές και παραπέμποντας χρήστες. Αυτά λήγουν μετά από 180 ημέρες (για την εγκατάσταση των εφαρμογών) και 365 ημέρες (για παραπομπή σε νέο χρήστη.)

Μόλις λήξουν αυτά τα δικαιώματα, θα επιστρέψετε στον προεπιλεγμένο χώρο αποθήκευσης 15 GB. Ο μόνος τρόπος για να αυξήσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο είναι να συνεχίσετε να παραπέμψετε τους χρήστες (κερδίζοντας 10 GB για κάθε εγγραφή) ή να πληρώνετε, με πακέτα επί πληρωμή που προσφέρουν μεταξύ 200 GB και ένα τεράστιο 8 TB στο χώρο αποθήκευσης. 

Υπάρχουν επίσης μερικές καινοτόμες, ξεχωριζόμενες δυνατότητες που περιλαμβάνονται στο MEGA, ακόμη και στο δωρεάν πακέτο, από κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για ασφαλείς συνομιλίες έως ενσωματωμένη έκδοση αρχείων και ανάκτηση.

5. Dropbox

Το Dropbox είναι ο μπαμπάς όλων των παρόχων αποθήκευσης cloud. Είναι ο πάροχος που έκανε όλη την ιδέα του cloud storage να φαίνεται εφικτή όταν κυκλοφόρησε το 2007 και παρόλο που δεν είναι η καλύτερη διαθέσιμη μονάδα cloud σήμερα, είναι ακόμα αρκετά άξια για να φτάσουμε στα πέντε κορυφαία μας.

dropbox-web-app

Εξακολουθεί να είναι μια γρήγορη, εύκολη στη χρήση επιλογή αποθήκευσης στο διαδίκτυο για τους χρήστες, αλλά με έναν ελαφρύ 2 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου, δεν είναι πουθενά κοντά στο επίδομα της MEGA (διαβάστε τη σύγκριση Dropbox έναντι MEGA) και δεν πρόκειται να αποθηκευτεί τη συλλογή φωτογραφιών ή βίντεο. Τα χαρακτηριστικά του είναι επίσης πολύ βασικά, αλλά σας επιτρέπει να μοιράζεστε τα αρχεία σας δημόσια. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις λειτουργίες στην αναθεώρηση Dropbox.

Δεν υπάρχουν πολλά άλλα που μπορείτε να κάνετε στο δωρεάν πακέτο, αλλά αν ψάχνετε για ένα απλό κατάστημα αρχείων, το Dropbox κάνει ακριβώς αυτό. Λειτουργεί και αυτό είναι υπέροχο, αλλά μην περιμένετε τίποτα premium ή επιπλέον.

Τιμολόγηση Dropbox

Αν ανταποκριθείτε στην πρόκληση, μπορείτε να επεκτείνετε τον δωρεάν χώρο αποθήκευσης Dropbox έως και 16 GB παραπέμποντας σε νέους χρήστες. Κάθε νέος χρήστης σας προσφέρει επιπλέον 500 GB, αλλά θα πρέπει να παραπέμψετε πολλούς χρήστες για να φτάσετε στο όριο. 

Αν θέλετε επιπλέον, το πακέτο Dropbox Plus κοστίζει 9,99 $ ανά μήνα για έως και 2 TB αποθηκευτικού χώρου και το επαγγελματικό πρόγραμμα κοστίζει 16,58 $ ανά μήνα για έως και 3 TB αποθηκευτικού χώρου.

Ωστόσο, το Dropbox δεν είναι ιδανικό για απόρρητο ή ασφάλεια. Έχει υποστεί παραβιάσεις δεδομένων στο παρελθόν και, σε αντίθεση με το pCloud, δεν υποστηρίζει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης (διαβάστε το κομμάτι pCloud vs Dropbox). Ίσως να μην θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Dropbox για τα σημαντικά αρχεία σας, αλλά με ένα απλό περιβάλλον εργασίας χρήστη, είναι το είδος της λύσης που θα μπορούσατε να ρυθμίσετε για τους παππούδες και γιαγιάδες σας και περιμένετε να το χρησιμοποιήσουν με λίγα προβλήματα.

6. Amazon Drive

Με τον τεράστιο όγκο υπολογιστικών πόρων που έχει στη διάθεσή του, η Amazon έχει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα έναντι ορισμένων άλλων μικρότερων παικτών. Μπορεί να προσφέρει αποθηκευτικό χώρο φθηνά και αυτό ακριβώς κάνει με το Amazon Drive.

Amazon-Drive

Ωστόσο, μην περιμένετε το όνομα να φέρει εξαιρετική ποιότητα. Η Amazon μπορεί να είναι μια εταιρεία megabucks, αλλά η Amazon Drive είναι μια υπόθεση του δρόμου. Είναι αρκετά βασικό και ελαφρύ στις δυνατότητες, όπως δείχνει η προηγούμενη κριτική μας στο Amazon Drive. 

Δεν υπάρχει ούτε κρυπτογράφηση για τα αρχεία σας, οπότε περιμένετε από την Amazon να κρατήσει όλες τις κάρτες όσον αφορά το απόρρητό σας. Εάν αυτό είναι πρόβλημα, μπορείτε να ενισχύσετε το απόρρητό σας χρησιμοποιώντας το Amazon Drive με μια υπηρεσία κρυπτογράφησης όπως το Boxcryptor.

Καλή αποθήκευση για φωτογραφίες

Δεν είναι ο καλύτερος χώρος αποθήκευσης στο διαδίκτυο για φωτογραφίες, αλλά σίγουρα έκανε τη σύντομη λίστα μας. Όχι μόνο έχετε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης φωτογραφιών, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα κοινόχρηστο “οικογενειακό θησαυροφυλάκιο” για να συνδυάσετε και να αποθηκεύσετε τα οικογενειακά άλμπουμ στο cloud. 

Το καλό για το Amazon Drive είναι ότι είναι δωρεάν για οποιονδήποτε έχει εγγραφεί στο Amazon Prime, την all-inclusive συνδρομητική υπηρεσία που προσφέρει η Amazon για δωρεάν παράδοση, τηλεόραση και άλλα. Οι συνδρομητές του Amazon Prime λαμβάνουν 5 GB αποθηκευτικού χώρου για τα αρχεία τους, καθώς και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης φωτογραφιών.

Εάν ο χώρος αποθήκευσης των 5 GB δεν είναι αρκετός ή εάν δεν είστε μέλος του Amazon Prime, μπορείτε να αυξήσετε το όριο σας στα 100 GB για 19,99 $ ετησίως ή 1 TB για 59,99 $ ετησίως. Ωστόσο, ο απεριόριστος χώρος αποθήκευσης φωτογραφιών είναι διαθέσιμος μόνο για τους συνδρομητές του Amazon Prime, επομένως θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε το κόστος συνδρομής των 119 $ ανά έτος.

7. Apple iCloud

Η πραγματική χαρά της χρήσης αποθήκευσης cloud από κατασκευαστές όπως η Apple ή η Google είναι η ενοποίηση. Γι ‘αυτό το Apple iCloud είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δωρεάν λύσεις αποθήκευσης cloud που διατίθενται για τους χρήστες.

iCloud

Οι χρήστες της Apple δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το iCloud. Είναι μόνο εκεί, διαθέσιμο ως μονάδα αποθήκευσης στην εφαρμογή Mac Finder ή διαθέσιμη ως εφεδρική λύση για τις συσκευές σας iOS. Εάν βρίσκεστε εκτός του οικοσυστήματος της Apple, είναι πιο δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε, όπως εξηγεί η κριτική μας στο iCloud Drive.

Συνδεδεμένο με το Apple ID σας, το δωρεάν πακέτο αποθήκευσης iCloud προσφέρει 5 GB αποθηκευτικού χώρου. Αυτό μπορεί να εξαντληθεί αρκετά γρήγορα, ειδικά αν έχετε ρυθμίσει το iPhone ή το iPad σας για αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο iCloud.

Σχέδια Apple Apple

Καθώς πηγαίνει δωρεάν διαδικτυακός χώρος αποθήκευσης, το iCloud δεν θα κερδίσει βραβεία αποθήκευσης, αλλά δεν είναι απαραίτητο για τους χρήστες της Apple να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν. Μπορείτε να αναβαθμίσετε τον ασήμαντο χώρο αποθήκευσης 5 GB στο δωρεάν πρόγραμμα σε 50 GB, 200 GB ή 2 TB. Οι χρήστες των πακέτων 200 GB ή 2TB μπορούν να μοιράζονται το χώρο αποθήκευσης και με άλλα μέλη της οικογένειάς τους.

Για χρήστες των ΗΠΑ, 50 GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου κοστίζουν 0,99 $ ανά μήνα, 200 GB κοστίζουν 2,99 $ ανά μήνα και 2 TB κοστίζουν 9,99 $ ανά μήνα.

Ο αποθηκευτικός σας χώρος διαθέτει επιπλέον ενσωματωμένη ασφάλεια. Το Cloud έρχεται με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και τα δεδομένα σας κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES 128-bit. Δεν είναι μηδενική, αλλά η Apple δεν είναι γνωστό ότι παραδίδει δεδομένα βιαστικά, οπότε είστε καλύτερα με το iCloud από άλλους παρόχους.

8. Microsoft OneDrive

Καλύψαμε το Google Drive και η λύση αποθήκευσης cloud που προσφέρει η Microsoft είναι παρόμοια, ενσωματώνοντας το cloud storage με τις δημοφιλείς υπηρεσίες Office και Outlook της Microsoft. Συγκρίναμε το Google Drive με το OneDrive σε ξεχωριστή κριτική, αλλά ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας στο OneDrive για μια καθαρότερη εικόνα της υπηρεσίας από μόνη της.

Αρχεία διασύνδεσης Web OneDrive

Οι δωρεάν χρήστες συμπεριλαμβάνουν 5 GB αποθηκευτικού χώρου με το πακέτο τους, με όριο μεγέθους αρχείου 20 GB. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο με τις εφαρμογές για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές της Microsoft ή μέσω της άμεσης ενσωμάτωσής του με εφαρμογές Office. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποθηκεύσετε έγγραφα του Word απευθείας στον αποθηκευτικό χώρο του OneDrive.

Αυτό το επίπεδο ολοκλήρωσης είναι ο λόγος για τον οποίο το επιχειρηματικό σχέδιο του OneDrive έφτασε στην καλύτερη λίστα αποθήκευσης cloud για συνεργασία.

Η ασφάλεια αποτελούσε πρόβλημα για το OneDrive, αλλά η Microsoft προσφέρει τώρα κρυπτογράφηση AES 256-bit για αρχεία. Η ιστορία της Microsoft εδώ είναι λίγο ανομοιογενής, ειδικά με την ύποπτη συμμετοχή της στο πρόγραμμα PRISM.

Τιμολόγηση OneDrive

Εάν είστε ικανοποιημένοι με τους όρους απορρήτου της Microsoft, αλλά ανησυχείτε για τον περιορισμένο χώρο αποθήκευσης 5 GB, τότε θα μπορούσατε να κάνετε αναβάθμιση. Εάν επιλέξετε μια συνδρομή στο Office 365, θα κερδίσετε 1 TB αποθηκευτικού χώρου για 69,99 $ ετησίως.

Αυτό περιλαμβάνει πλήρη, απεριόριστη πρόσβαση σε προϊόντα του Office για Windows και Mac, καθώς και επιπλέον υποστήριξη για προστασία ransomware και προστασία αρχείων κωδικού πρόσβασης. Εάν αυτό δεν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να πάρετε μια απλή συνδρομή OneDrive με 1,99 $ ανά μήνα.

Αυτό σας δίνει 100 GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου, αλλά δεν περιλαμβάνει πρόσβαση στο Office, προστασία με κωδικό πρόσβασης ή προστασία ransomware.

9. MediaFire

Ακριβώς επειδή κάτι είναι δωρεάν δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι υπέροχο ή ακόμη και καλό. Περιγράψαμε το MediaFire ως “γυμνά κόκαλα” στην προηγούμενη κριτική μας στο MediaFire, και αυτό ισχύει ακόμα με αυτήν την υπηρεσία, η οποία βρίσκεται κοντά στο κάτω μέρος της λίστας μας.

mediafire-web-client

Ας ξεκινήσουμε με το καλό, γιατί μιλάμε για αποθήκευση αρχείων που δεν σας κοστίζει τίποτα, και αυτό ακριβώς προσφέρει το MediaFire. Οι δωρεάν χρήστες λαμβάνουν δωρεάν 10 GB χώρου, παρόλο που μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε 1 TB για 5 $ ανά μήνα, ή ένα εξαιρετικά μεγάλο 100 TB για 50 $ ανά μήνα για επιχειρηματικούς χρήστες. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τα δωρεάν 10 GB έως και 49 GB με παραπομπές εγγραφής. 

Δυστυχώς, μόνο οι πληρωμένοι πελάτες λαμβάνουν όλα τα καλούδια. Στο δωρεάν πρόγραμμα, οι χρήστες του MediaFire δεν μπορούν να μοιράζονται αρχεία δημόσια, να προστατεύουν με κωδικό πρόσβασης τα αρχεία τους, να έχουν πρόσβαση σε ένα αρχείο καταγραφής ασφαλείας ή να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές για κινητά του MediaFire για iOS ή Android. Μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε τα αρχεία σας στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή για υπολογιστές.

Προβλήματα απορρήτου του MediaFire

Οι λειτουργίες δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, ακόμη και στα προγράμματα επί πληρωμή. Το πραγματικό πρόβλημα, ωστόσο, είναι οι αρκετά θλιβερές διαδικασίες απορρήτου και ασφάλειας του MediaFire.

Δεν είναι πάροχος μηδενικής γνώσης (όσο μπορούμε να πούμε) και δεν προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προστασίας των αρχείων σας. Δεν μπορούμε να σας πούμε αν το MediaFire κρυπτογραφεί τα αρχεία σας ή κάνει κάτι ιδιαίτερο όταν πρόκειται για ασφάλεια.

Η πολιτική διατήρησης δεδομένων του MediaFire υποδηλώνει ότι θα διατηρήσει ορισμένα από τα δεδομένα σας. Περιλαμβάνει μια μάλλον ασαφή δήλωση που αναφέρει ότι θα διατηρήσει «αρχεία που απαιτούνται για νομική συμμόρφωση» για 10 χρόνια. Δεν μπορούμε να προτείνουμε το MediaFire για απόρρητο ή για ευκολία στη χρήση, αλλά αν χρειάζεστε έναν βασικό πάροχο αποθήκευσης, αυτό θα μπορούσε να είναι.

10. Δίσκος Yandex

Καλό, κακό, άσχημο. Με αυτόν τον τρόπο θα περιγράφαμε το Yandex Disk με τρεις λέξεις, διότι υπάρχουν πολλά να σας αρέσει αυτή η υπηρεσία με βάση τη Ρωσία, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά προβλήματα που θα κάνουν πολλούς χρήστες να θέλουν να το αποφύγουν, όπως εξηγεί η κριτική μας για το δίσκο Yandex..

yandex-disk-web-client

Ας ξεκινήσουμε με το καλό. Ο δίσκος Yandex είναι αρκετά ευχάριστος για χρήση, με εφαρμογές για κινητά, μια εφαρμογή για υπολογιστές για Mac και Windows και έναν απλό ιστότοπο για μεταφορά και απόθεση των αρχείων σας. Η έκδοση αρχείων είναι διαθέσιμη, με προηγούμενες εκδόσεις των αρχείων σας να διατηρούνται για 90 ημέρες. Το Yandex Disk προσφέρει επίσης ενοποίηση με το Microsoft Office Online για την επεξεργασία των αρχείων σας στο διαδίκτυο.

Οι χρήστες λαμβάνουν 10 GB αποθηκευτικού χώρου δωρεάν, αλλά μπορείτε να το αυξήσετε έως και 20 GB με παραπομπές. Υπάρχει επίσης δωρεάν απεριόριστος χώρος αποθήκευσης φωτογραφιών για χρήστες με τις διαθέσιμες εφαρμογές για κινητά.

Υπάρχουν επίσης προγράμματα επί πληρωμή. Το Yandex Disk Pro προσφέρει 100 GB για 2 $ ανά μήνα ή 1 TB αποθηκευτικό χώρο για 10 $ ανά μήνα.

Θέματα απορρήτου και ασφάλειας

Πριν βιαστείτε να εγγραφείτε στο δίσκο Yandex, ας καλύψουμε το κακό. Η εταιρεία προσφέρει πολύ λίγες πληροφορίες για το πώς διαχειρίζεται τα αρχεία σας. Δεν μπορούμε να σας πούμε αν κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας, επομένως θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας προτού ανεβάσετε τα αρχεία.

Πιο προβληματικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι ο δίσκος Yandex προέρχεται από τη Russa, μια χώρα που δεν είναι γνωστό ότι διαθέτει τους καλύτερους νόμους περί απορρήτου. Για χρήστες στην Ευρώπη, η φινλανδική θυγατρική της Yandex Disk είναι υπεύθυνη για τα δεδομένα σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να προστατεύεστε από τον αυστηρότερο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.

Με ασαφείς πολιτικές σχετικά με τη διατήρηση αρχείων και την κρυπτογράφηση, ο δίσκος Yandex δεν είναι μία από τις κορυφαίες προτάσεις μας.

11. Degoo

Μειώσαμε τα πρότυπα μας για αποδεκτές δωρεάν λύσεις αποθήκευσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δίνουμε στο Degoo ένα δωρεάν πάσο. Τα 100 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου είναι το μόνο καλό πράγμα που αξίζει να αναφερθεί σε αυτόν τον πάροχο.

Ντεγκού

Η Degoo αποκαλείται υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud. Αυτό σημαίνει ότι δεν συνοδεύεται από τα καθημερινά εργαλεία για τη βελτίωση της παραγωγικότητας που προσφέρουν το Sync.com ή το Google Drive. Ο συγχρονισμός αρχείων δεν περιλαμβάνεται και δεν μπορείτε πραγματικά να μοιραστείτε τα αρχεία σας με άλλους.

Η εμπειρία στην επιφάνεια εργασίας δεν είναι κάτι που προτείναμε στην προηγούμενη κριτική μας στο Degoo, αλλά οι εφαρμογές για κινητά δεν είναι κακές, με υποστήριξη για Android και iOS.

Τιμολόγηση Degoo

Ως “εφεδρική” υπηρεσία, τα 100 GB είναι γενναιόδωρα αλλά όχι αρκετά. Ωστόσο, μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα με παραπομπές και έρχεται με υποστήριξη εφαρμογών για κινητά. 

Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 3 $ ανά μήνα για 500 GB χώρου ή 9,99 $ ανά μήνα για 10 TB. Αυτό είναι πιο ακριβό από άλλους παρόχους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud, όπως το CrashPlan, το οποίο προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για 10 $ ανά μήνα (δείτε την κριτική μας για το CrashPlan). Έρχεται επίσης με μηδενική ανταπόκριση από την υποστήριξη πελατών, οπότε αν αντιμετωπίσετε προβλήματα, είστε μόνοι σας.

Πλεονεκτήματα:

 • Τεράστιο 100 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου
 • Υποστήριξη για κινητά

Μειονεκτήματα:

 • Ακριβά προγράμματα πληρωμής
 • Δεν υπάρχει υποστήριξη εφαρμογών παραγωγικότητας

Λογότυπο Degoo

Αναθεώρηση Degoo

Ξεκινά από 093 $ ανά μήνα για 2000 GB
Διατίθεται δωρεάν πακέτο Όλα τα πακέτα

Επισκεφτείτε το Degoo

12. IDrive

Το IDrive είναι ένας άλλος πάροχος αντιγράφων ασφαλείας, αλλά, σε αντίθεση με το Degoo, είναι επίσης μια υβριδική επιλογή. Όπως αναφέραμε στην κριτική μας για το IDrive, είναι μια αρκετά παλιά εταιρεία αποθήκευσης, που χρονολογείται από το 1995. Με 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου που κλιμακώνει έως και 5 TB στα προγράμματα επί πληρωμή, είναι επίσης ο κορυφαίος πάροχος αντιγράφων ασφαλείας στον κατάλογο με τις καλύτερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud.

ταμπλό idrive

Το IDrive προσφέρει εφαρμογές για κινητά για Android και iOS, καθώς και μια εφαρμογή για υπολογιστές για Mac και υπολογιστές που χρησιμοποιούν Windows ή Linux. Διαθέτει επίσης ένα εργαλείο διαχείρισης που σας επιτρέπει να ελέγχετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας στο διαδίκτυο. Οι υπολογιστές-πελάτες υποστηρίζουν συγχρονισμό αρχείων, ο οποίος σας επιτρέπει να ανεβάζετε γρήγορα αρχεία στο cloud.

Μια υβριδική λύση

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ονομάζουμε το ICloud μια υβριδική υπηρεσία, καθώς προσφέροντας συγχρονισμό στην επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το IDrive ως λύση τύπου Dropbox για τα αρχεία σας. Έρχεται με έκδοση αρχείων, καθώς και κοινή χρήση αρχείων μέσω της διαδικτυακής διεπαφής.

Παρόλο που το IDrive προσφέρει 5 GB δωρεάν, οι προσωπικοί χρήστες μπορούν να αναβαθμίσουν σε 2 TB αποθηκευτικού χώρου για 52,12 $ ετησίως (περίπου 4 $ ανά μήνα) ή 5 TB για 74,62 $ ετησίως (περίπου 6 $ ανά μήνα). Η ασφάλεια του IDrive είναι αρκετά ισχυρή και στα δωρεάν και επί πληρωμή πακέτα, με κρυπτογράφηση AES 256-bit ως στάνταρ.

Το ιδιωτικό κλειδί αποκρυπτογράφησης δεν διατηρείται από το IDrive. Εάν το χάσετε, χάνετε τη δυνατότητα αποκρυπτογράφησης των δεδομένων σας. Το IDrive διατηρεί τα δεδομένα σας στις Η.Π.Α., οι οποίοι δεν διαθέτουν τους καλύτερους νόμους περί απορρήτου στο cloud, αλλά η εταιρεία τονίζει έντονα τη δέσμευσή της για προστασία της ιδιωτικής ζωής δηλώνοντας ότι μόνο εσείς – όχι το IDrive – μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας.

Πλεονεκτήματα:

 • Υβριδική αποθήκευση cloud & αντιγράφων ασφαλείας
 • Καλές εφαρμογές για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές

Μειονεκτήματα:

 • Εντάξει (αλλά όχι εξαιρετικός) δωρεάν χώρος αποθήκευσης
 • Δεδομένα που φιλοξενούνται σύμφωνα με τους νόμους περί απορρήτου των ΗΠΑ

Λογότυπο IDrive

Αναθεώρηση IDrive

Ξεκινά από 579 $ ανά μήνα για 2000 GB
Διατίθεται δωρεάν πακέτο Όλα τα πακέτα

Επισκεφτείτε το IDrive

Πώς επιλέξαμε τους παρόχους μας

Όταν καταλήγουμε σε σύντομες λίστες όπως αυτό, τα κύρια κριτήρια που αναζητούμε περιλαμβάνουν αποθήκευση, ταχύτητα, ευκολία χρήσης, συνολική ασφάλεια και τις προσφερόμενες λειτουργίες. Προφανώς, αυτοί είναι δωρεάν πάροχοι, επομένως τα πρότυπά μας δεν είναι τόσο υψηλά όσο θα μπορούσαν για τις πληρωμένες προσωπικές κριτικές αποθήκευσης cloud.

Τούτου λεχθέντος, περιμένουμε ένα βασικό επίπεδο ποιότητας και υπηρεσιών, ακόμη και από δωρεάν προγράμματα. Γι ‘αυτό είμαστε οπαδοί του pCloud και του Sync.com, καθώς και οι δύο πάροχοι προσφέρουν ένα προϊόν υψηλής ποιότητας δωρεάν. Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης γιατί οι πάροχοι, όπως το Yandex Disk και το Degoo, δεν λαμβάνουν την πλήρη πρότασή μας.

Καλύτερο δωρεάν απεριόριστο Cloud Storage

Αν δείτε ποτέ έναν πάροχο που προσφέρει δωρεάν, απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στο cloud – και η εταιρεία που προσφέρει δεν ονομάζεται Google, Amazon, Apple ή Microsoft – σταματήστε και κοιτάξτε αλλού. Δεν υπάρχει (από όσο γνωρίζουμε) κανένας πάροχος που δεν προσφέρει αυτήν τη στιγμή δωρεάν και απεριόριστο cloud storage στους καταναλωτές και, για να είμαστε αμβλείς, θα ήμασταν εξαιρετικά αμφίβολοι για οποιαδήποτε εταιρεία που την προσέφερε.

Οι λόγοι για τους οποίους είναι αρκετά προφανείς. Το cloud storage είναι δαπανηρό για τους παρόχους και η πιθανότητα κατάχρησης αυτού του είδους προϊόντων είναι υψηλή. Οι εταιρείες αποθήκευσης υπάρχουν γενικά για να βγάλουν λεφτά, επομένως είναι απίθανο οποιοσδήποτε πάροχος να υποτιμήσει τα πιθανά προγράμματα επί πληρωμή και να σπαταλήσει τα κέρδη με ένα τόσο γενναιόδωρο προϊόν.

Δυστυχώς, τα μόνα απεριόριστα πακέτα αποθήκευσης cloud στην αγορά θα σας κοστίσουν. Δεν το προσφέρουν όλοι οι πάροχοι, αλλά ορισμένοι το κάνουν, με το Dropbox να είναι ένα από τα καλύτερα.

Τελικές σκέψεις

Φτάσατε στο τέλος, αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα έχετε αποφασίσει ποιος δωρεάν πάροχος αποθήκευσης cloud θέλετε να δοκιμάσετε. Το καλό με την τιμή – αγαπήσατε αυτά τα μηδενικά – είναι ότι, ακόμη και αν δεν σας αρέσει το pCloud (η κορυφαία μας πρόταση), μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα σε ένα από τα άλλα προϊόντα, όπως το Sync.com.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να αγνοήσετε ορισμένα από τα άλλα σχέδια στη λίστα μας. Το Google Drive και το iCloud θα κάνουν πάντα μια αναφορά, χάρη στην ευκολία στην οποία ενσωματώνονται με iPhone και συσκευές Android. Επίσης, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με τον τεράστιο χώρο αποθήκευσης που παρέχει το MEGA ή την απλότητα μεταφοράς και απόθεσης που προσφέρει το Dropbox.

Όποιο σχέδιο κι αν επιλέξετε, ελπίζουμε να σας προσφέρει τον αποθηκευτικό χώρο και την ποιότητα που αναζητάτε. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από τα προϊόντα που έχουμε αναφέρει ή εάν διαφωνείτε με οποιοδήποτε από τα σχόλιά μας, ενημερώστε μας για τις εμπειρίες σας στα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Λογότυπο Sync.com

Αναθεώρηση Sync.com

Ξεκινά από 500 $ ανά μήνα για 1000 GB
Διατίθεται δωρεάν πακέτο Όλα τα πακέτα

Επισκεφτείτε το Sync.com

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me