Αναθεώρηση δίσκου Yandex – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση δίσκου Yandex

Ο δίσκος Yandex με έδρα τη Ρωσία θα ήταν μια εξαιρετική υπηρεσία χάρη στην καλά εφαρμοσμένη εμπειρία χρήστη, αλλά δεν διαθέτει την ασφάλεια για να φτάσει στην κορυφή της κατάταξής μας. Επίσης, η υπαγωγή στους νόμους περί απορρήτου της Μόσχας μπορεί να αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα για πολλούς χρήστες. Διαβάστε την πλήρη κριτική δίσκου Yandex για λεπτομέρειες.

Κριτικές Cloud Storage

Το Yandex Disk είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud που ανήκει στον Όμιλο Yandex, η οποία συχνά αναφέρεται ως “Ρωσική Google”. Η υπηρεσία ξεκίνησε το 2012, γεγονός που την καθιστά νεότερη από τις παλαιότερες υπηρεσίες cloud storage. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανεπαρκές, αλλά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης προτού καλύψει τις υπηρεσίες στην καλύτερη σύγκριση cloud storage.

Εάν δεν γνωρίζετε πολλά για το cloud storage και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, ρίξτε μια ματιά στη βιβλιοθήκη αποθήκευσης cloud.

Ενώ το Yandex Disk προσφέρει μια καλή εμπειρία χρήστη και αξιοπρεπή σχέδια υψηλής ποιότητας, δεν διαθέτει κρίσιμα χαρακτηριστικά, έχει ασθενή ασφάλεια και συμμορφώνεται με τους ρωσικούς νόμους περί απορρήτου. Μείνετε μαζί μας γιατί θα μιλήσουμε περισσότερο για την υπηρεσία σε αυτήν την κριτική δίσκου Yandex.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το δίσκο Yandex

Χαρακτηριστικά

Το κύριο χαρακτηριστικό του Yandex Disk είναι η αποθήκευση περιεχομένου στο cloud. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε δυσλειτουργίες του σκληρού δίσκου και να σας επιτρέψει να συγχρονίσετε και να μοιραστείτε τα αρχεία σας σε όλες τις συσκευές. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιφάνεια εργασίας, την εφαρμογή για κινητά ή τον ιστό για να ανεβάσετε αρχεία. Θα μιλήσουμε περισσότερο για το συγχρονισμό αρχείων στην ενότητα “κοινή χρήση αρχείων και συγχρονισμός”.

yandex-disk-versioning

Ο δίσκος Yandex δεν είχε εκδόσεις, αλλά τώρα η δυνατότητα είναι ακόμη διαθέσιμη σε χρήστες με δωρεάν λογαριασμούς. Το Versioning σάς βοηθά όταν χρειάζεται να επαναφέρετε ανεπιθύμητες αλλαγές και το Yandex Disk διατηρεί εκδόσεις από τις τελευταίες 90 ημέρες χωρίς να χρειάζεται επιπλέον χώρο. Ωστόσο, αν δεν εγγραφείτε σε πρόγραμμα επί πληρωμή, έχετε πρόσβαση μόνο στις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Συμβουλευτείτε τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για το άρθρο εκδόσεων για εναλλακτικές υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να επαναφέρετε το χρόνο και να επαναφέρετε τα αρχεία σας.

yandex-disk-versioning

Ο δίσκος Yandex ενσωματώνεται στο Microsoft Office Online, οπότε οι χρήστες που πρέπει να συνεργαστούν σε έγγραφα θα είναι ευχαριστημένοι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να δημιουργήσετε αρχεία Word, Excel και PowerPoint. Αυτό δεν βοήθησε το Yandex Disk να δημιουργήσει τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για τη λίστα συνεργασίας, ωστόσο. Το Dropbox Business είναι η κορυφαία επιλογή εκεί. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην κριτική μας στο Dropbox Business.

yandex-zip-προεπισκόπηση

Η εφαρμογή ιστού του Yandex Disk σάς επιτρέπει να αναπαράγετε αρχεία μουσικής και βίντεο. Ωστόσο, οι παίκτες είναι γυμνοί, οπότε αν χρειάζεστε περισσότερα μπορείτε να συμβουλευτείτε την καλύτερη αποθήκευση cloud για μουσική και την καλύτερη αποθήκευση cloud για άρθρα φωτογραφιών και βίντεο. Ωστόσο, οι επιλογές φωτογραφιών του είναι καλύτερες, επειδή μπορείτε να δημιουργήσετε άλμπουμ και να κατεβάσετε φωτογραφίες στο αρχικό τους μέγεθος.

Σας επιτρέπει επίσης να κάνετε προεπισκόπηση αρχείων .pdf και ακόμη και αρχείων .zip. Όταν κάνετε προεπισκόπηση ενός αρχείου, υπάρχει η επιλογή εξαγωγής μεμονωμένων αρχείων.

Οι χρήστες ενέργειας θα χαρούν να γνωρίζουν ότι η υπηρεσία υποστηρίζει πρόσβαση στο WebDAV. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό το πρωτόκολλο, διαβάστε την εξήγηση WebDAV.

Η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή του Yandex Disk σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας από το cloud χωρίς να τα αποθηκεύετε στον υπολογιστή σας. Αυτό είναι χρήσιμο εάν πρέπει να εξοικονομήσετε χώρο, αλλά λάβετε υπόψη ότι δεν θα έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας εάν είστε εκτός σύνδεσης. Όταν εγκαθιστάτε την εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, εγκαθίσταται επίσης μια συνοδευτική εφαρμογή που ονομάζεται Yandex Notes. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό μέσω ενός εικονιδίου επιφάνειας εργασίας ή πατώντας ctrl + alt + b.

Εάν θέλετε μια εφαρμογή που να ενσωματώνεται στον πελάτη ιστού, διαβάστε τον καλύτερο οδηγό εφαρμογών λήψης σημειώσεων. Το Microsoft OneNote είναι ένα καλό παράδειγμα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία πίσω από την κριτική μας στο OneDrive.

ημερολόγιο δίσκου yandex

Το Yandex Disk διαθέτει μια λίστα εφαρμογών που είναι διαθέσιμες σε χρήστες του Yandex εκτός από το Δίσκο. Περιλαμβάνει Ημερολόγιο, Χάρτες και άλλα. Οι εφαρμογές δεν ενσωματώνονται απευθείας στο Yandex Disk, αλλά είναι διαθέσιμες όταν εγγραφείτε στην εφαρμογή αποθήκευσης.

Επισκόπηση δυνατοτήτων δίσκου Yandex

Λογότυπο δίσκου Yandexdisk.yandex.com

Ξεκινά από 170 $ ανά μήνα για 100 GBΌλα τα πακέτα

Συγχρονισμός

Συγχρονισμός φακέλου

Συγχρονισμός επιπέδου μπλοκ

Επιλεκτικός συγχρονισμός

Διαχείριση εύρους ζώνης

Συγχρονισμός οποιουδήποτε φακέλου

Κοινή χρήση αρχείων

Κοινή χρήση συνδέσμων αρχείων

Σύνδεση κωδικών πρόσβασης

Σύνδεση ημερομηνιών λήξης

Κοινή χρήση φακέλων

Δικαιώματα φακέλων

Όρια λήψης συνδέσμου

Μεταφόρτωση συνδέσμων

Παραγωγικότητα

Προεπισκοπήσεις αρχείων

Επεξεργασία αρχείων

Συνεργασία εντός εφαρμογής

Office Online

Έγγραφα Google

Εφαρμογές σημειώσεων

Αναπαραγωγή πολυμέσων

Εφαρμογές για κινητά

Διαγραφή αρχείου

Εκδόσεις

WebDAV

Ασφάλεια

Κρυπτογράφηση At-Rest

Κρυπτογράφηση εντός διαμετακόμισης

Πρωτόκολλο κρυπτογράφησης

Μηδενική γνώση

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Τοποθεσία διακομιστή
ΕΕ

Υποστήριξη

Υποστήριξη 24/7

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας

Τηλεφωνική υποστήριξη

Υποστήριξη μέσω email

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Όταν εγγραφείτε στο δίσκο Yandex, λαμβάνετε 10 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Αυτό ξεπερνά το Dropbox, αλλά όχι το Google Drive, το οποίο προσφέρει 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την υπηρεσία, διαβάστε την κριτική μας στο Google Drive. Για περισσότερες υπηρεσίες με καλά δωρεάν πακέτα αποθήκευσης, διαβάστε το καλύτερο άρθρο δωρεάν cloud storage.

Και τα δύο σχέδια καταργούν τις διαφημίσεις που συνορεύουν με το κάτω μέρος του προγράμματος-πελάτη ιστού. Προσθέτουν επίσης βελτιωμένο changelog για αρχεία, υποστήριξη προτεραιότητας που αποκρίνεται εντός τριών ωρών και απεριόριστες λήψεις από δημόσιους συνδέσμους.

Το πακέτο + 100 GB είναι μια εξαιρετική προσφορά, επειδή πολλοί χρήστες δεν χρειάζονται περισσότερο χώρο αποθήκευσης και είναι μόνο 2 $ ανά μήνα. Υπάρχει έκπτωση αν πληρώσετε και για το έτος. Το κόστος αντιστοιχεί στο Google Drive, το οποίο έχει επίσης 100 GB για 2 $ και έναν δίσκο Yandex. Ο δίσκος Yandex δεν ταιριάζει με την ευελιξία των σχεδίων του Google Drive και δεν έκανε τις καλύτερες προσφορές μας στη λίστα αποθήκευσης cloud.

Το Sync.com έχει πολύ καλύτερη συμφωνία με ένα πακέτο 2 TB που κοστίζει 99,60 $ ετησίως. Αυτό είναι 3 $ φθηνότερο από το σχέδιο 1TB του Yandex Disk. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Sync.com, διαβάστε την κριτική μας στο Sync.com. Για να μάθετε πώς αξιολογούμε τις υπηρεσίες και να δούμε πού ταιριάζει το Sync.com, διαβάστε το κομμάτι των κριτικών αποθήκευσης cloud.

Ευκολία στη χρήση

yandex-disk-web-client

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο δίσκο Yandex χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή ιστού, επιτραπέζιου υπολογιστή ή για κινητά. Η εφαρμογή ιστού είναι ελκυστική, καθαρή και εύκολη στην πλοήγηση, οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε αυτό που χρειάζεστε. Το μενού στα αριστερά σάς βοηθά να πλοηγηθείτε στα αρχεία σας, ενώ η δεξιά πλευρά περιέχει το μενού του λογαριασμού σας. Μπορείτε να αναζητήσετε αρχεία χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος. Είναι διαισθητικό και γρήγορο.

Η πιο εμφανής δυνατότητα είναι το κουμπί μεταφόρτωσης, το οποίο ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου μεταφόρτωσης, αλλά μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία ή φακέλους σύροντάς τα και αποθέτοντάς τα οπουδήποτε στη σελίδα. Κάτω από αυτό το κουμπί υπάρχει ένα κουμπί “δημιουργία” που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αρχεία, άλμπουμ ή φακέλους του Office Online. Η περιοχή “αρχεία” μπορεί να εμφανίσει τα αρχεία σας σε ένα μικρό ή μεγάλο πλέγμα ή ως λίστα.

yandex-disk-desktop-client

Η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές ακολουθεί το κοινό μοντέλο συγχρονισμού, που σημαίνει ότι έχει ένα εικονίδιο με το δίσκο συστήματος και ένα φάκελο συγχρονισμού. Είναι διαθέσιμο για Windows, macOS και Linux. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του δίσκου θα ανοίξει η εφαρμογή. Ο σχεδιασμός του είναι καθαρός αλλά όχι εντυπωσιακός και η εφαρμογή είναι απλή και εύχρηστη. Η γρήγορη πρόσβαση εμφανίζει τους συχνούς φακέλους και τα πρόσφατα αρχεία σας, επομένως θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε γρήγορα.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε μεμονωμένα αρχεία κάνοντας δεξί κλικ ή επιλέγοντάς τα και χρησιμοποιώντας το μενού που εμφανίζεται στο πάνω μέρος του παραθύρου.

Για να ανεβάσετε αρχεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί μεταφόρτωσης, να μεταφέρετε και να αποθέσετε ένα αρχείο στο παράθυρο της εφαρμογής ή να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε στο φάκελο συγχρονισμού. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την προεπιλεγμένη θέση δίσκου, μπορείτε να την αλλάξετε στο μενού ρυθμίσεων. Το μενού ρυθμίσεων σάς επιτρέπει επίσης να τροποποιήσετε τον τρόπο λήψης στιγμιότυπων οθόνης στην επιφάνεια εργασίας σας, σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε απεριόριστες μεταφορτώσεις φωτογραφιών σε κινητά και άλλα.

yandex-disk-mobile-client

Εκτός από απεριόριστες μεταφορτώσεις φωτογραφιών, η εφαρμογή για κινητά σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε αρχεία για πρόσβαση εκτός σύνδεσης, να βλέπετε τις ενέργειές σας στην καρτέλα “ροή” και να κάνετε προεπισκόπηση φωτογραφιών από το τηλέφωνό σας. Μπορείτε να ασφαλίσετε την εφαρμογή ρυθμίζοντας ένα κλείδωμα PIN ή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η εφαρμογή έχει έναν ελάχιστο σχεδιασμό και είναι εύχρηστη.

Κοινή χρήση αρχείων & Συγχρονισμός

κοινή χρήση δίσκου yandex

Ο πελάτης Ιστού σάς επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία ή φακέλους κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας “κοινή χρήση”. Θα ανοίξει ένα μενού που θα σας δείχνει τον σύνδεσμό σας, τον οποίο μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε ή να στείλετε απευθείας στο Facebook ή το Twitter. Μπορείτε να το στείλετε και μέσω email, χρησιμοποιώντας τον πελάτη email Yandex. Υπάρχει επίσης η επιλογή δημιουργίας κωδικού QR.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιλογές ελέγχου περιεχομένου. Οι υπηρεσίες στην καλύτερη αποθήκευση cloud για λίστα κοινής χρήσης έχουν επιλογές όπως προστασία κωδικού πρόσβασης, ημερομηνίες λήξης συνδέσμου, όρια λήψης συνδέσμου και άλλα.

yandex-disk-folder-sharing

Μπορείτε να μοιραστείτε έναν φάκελο προσκαλώντας άλλους μέσω email και εκχωρώντας δικαιώματα “προβολής” ή “πλήρους πρόσβασης”. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο όταν δημιουργείτε έναν κοινόχρηστο φάκελο από το μηδέν.

yandex-disk-shared-folder

Η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές σάς επιτρέπει να κάνετε κοινή χρήση κάνοντας δεξί κλικ σε ένα αρχείο και επιλέγοντας “αντιγραφή συνδέσμου στο yandex.disk”, το οποίο θα αντιγράψει το σύνδεσμο στο πρόχειρο ώστε να μπορείτε να το επικολλήσετε. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με φακέλους ή αρχεία εκτός του φακέλου συγχρονισμού, πράγμα που σημαίνει ότι η εφαρμογή θα αντιγράψει πρώτα το περιεχόμενο στο φάκελο συγχρονισμού και στη συνέχεια θα δημιουργήσει έναν σύνδεσμο.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κοινή χρήση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο και να τον στείλετε μέσω των εφαρμογών που έχετε εγκαταστήσει στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε κοινή χρήση στέλνοντας το αρχείο.

Ο συγχρονισμός σάς επιτρέπει να εργάζεστε με αρχεία στις συσκευές σας και να αντικατοπτρίζετε τις αλλαγές στο cloud. Ο δίσκος Yandex σάς επιτρέπει να επιλέξετε ποιους φακέλους και αρχεία θέλετε να συγχρονίσετε από το σύννεφο. Αυτό ονομάζεται επιλεκτικός συγχρονισμός και η έκδοση του Yandex Disk σάς επιτρέπει ακόμη και να κάνετε προεπισκόπηση αρχείων από το cloud στην εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές. Ωστόσο, δεν μπορείτε να συγχρονίσετε φακέλους με το σύννεφο.

Η συνολική διαδικασία συγχρονισμού είναι ομαλή και δεν είχαμε προβλήματα κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας.

Ταχύτητα

Το Yandex Disk διατηρεί τους διακομιστές του σε κέντρα δεδομένων στη Ρωσία και τη Φινλανδία, οπότε η ταχύτητά σας θα εξαρτηθεί από το πόσο κοντά είστε σε αυτούς. Πραγματοποιήσαμε τις δοκιμές μας χρησιμοποιώντας σύνδεση Ethernet στο Βελιγράδι, Σερβία, με ταχύτητα μεταφόρτωσης 6 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα λήψης 100 Mbps.

Ο μέσος χρόνος μεταφόρτωσης των 23 λεπτών και των 10 δευτερολέπτων ήταν κοντά στο αναμενόμενο δεδομένης της ταχύτητας μεταφόρτωσης, οπότε ο δίσκος Yandex δεν συγκαταλέγεται στις πιο αργές υπηρεσίες που δοκιμάσαμε. Ο μέσος χρόνος λήψης ήταν κατά μέσο όρο ένα λεπτό και 47 δευτερόλεπτα, οπότε ήταν και στο σήμα.

Πρώτη προσπάθεια: Δεύτερη προσπάθεια: Μέσος όρος:
Χρόνος μεταφόρτωσης00:23:0500:23:1000:23:10
Ώρα λήψης00:01:5100:01:4200:01:47

Ο δίσκος Yandex δεν χρησιμοποιεί αλγόριθμο συγχρονισμού σε επίπεδο μπλοκ, ο οποίος θα επιταχύνει τη μεταφορά αρχείων που έχουν ήδη μεταφορτωθεί με τη μεταφόρτωση μόνο των αλλαγμένων τμημάτων. Δεν μπορείτε να επιταχύνετε το εύρος ζώνης σας όπως μπορείτε και στις περισσότερες υπηρεσίες.

Ασφάλεια

Το να καταλάβετε ποιες μεθόδους χρησιμοποιεί το Yandex για την προστασία του περιεχομένου σας αποδείχθηκε δύσκολη εργασία. Η εταιρεία δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με το εάν κρυπτογραφεί αρχεία σε κατάσταση ηρεμίας στους διακομιστές της. Προσπαθήσαμε να λάβουμε πληροφορίες από το Yandex σχετικά με αυτό, αλλά δεν λάβαμε απάντηση.

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να υποθέσετε ότι τα αρχεία σας δεν είναι κρυπτογραφημένα ενώ αποθηκεύονται στο cloud. Είναι ασυνήθιστο για τις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud να μην κρυπτογραφούν αρχεία σε κατάσταση ηρεμίας, αλλά και το Amazon Drive το κάνει. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την υπηρεσία στην αναθεώρηση του Amazon Drive.

Αυτό δεν το καθιστά αποδεκτό, ωστόσο, δεδομένης ιδίως της αύξησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο τα τελευταία χρόνια και του γεγονότος ότι μεγάλο μέρος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο προέρχεται από τη Ρωσία, την έδρα της Yandex.

Ο δίσκος Yandex αναφέρει σε συχνές ερωτήσεις ότι τα αρχεία είναι κρυπτογραφημένα κατά τη μεταφορά, αλλά δεν περιγράφουν λεπτομερώς ποιες μεθόδους χρησιμοποιούνται. Τα καλά νέα είναι ότι είναι συμβατό με το Boxcryptor, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε το απόρρητό σας. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το χρήσιμο πρόσθετο στην κριτική μας στο Boxcryptor.

Ο δίσκος Yandex επίσης δεν σας δίνει την επιλογή να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ο οποίος παρέχει ένα μέσο προστασίας σε περίπτωση κλοπής του κωδικού πρόσβασής σας.

Ανακαλύψαμε ότι ο δίσκος Yandex σαρώνει όλα τα αρχεία σε μέγεθος έως 1 GB για ιούς, οπότε αυτό είναι ένα πλεονέκτημα. Ωστόσο, είναι το μόνο. Μέχρι να γίνει πιο διαφανές το Yandex σχετικά με το τι κάνει για την προστασία των αρχείων σας, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε μια πιο ασφαλή επιλογή αποθήκευσης στο cloud, όπως αυτή στην καλύτερη αναθεώρηση αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης.

Εάν η μηδενική γνώση δεν είναι το κύριο μέλημά σας, διαβάστε το πιο ασφαλές άρθρο υπηρεσιών αποθήκευσης cloud για μια συνολική κατάταξη.

Μυστικότητα

Η Ρωσία δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που έχουν τους καλύτερους νόμους περί απορρήτου στον κόσμο. Η κυβέρνηση εκεί έχει τη δυνατότητα να αποκλείει περιεχόμενο χάρη στους νόμους που έχει εφαρμόσει για να το επιτρέψει. Το 2017, πολλοί ιστότοποι αποκλείστηκαν επειδή ήταν “ανεπιθύμητοι”. Την ίδια χρονιά, οι τοπικοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου διατάχθηκαν να αποκλείσουν 8.000 ιστότοπους πειρατών.

Στη συνέχεια, υπάρχει ο νόμος Yarovaya, ο αντιτρομοκρατικός νόμος της Ρωσίας, ο οποίος παρέχει στις αρχές πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών. Οποιοσδήποτε ιστότοπος ή πλατφόρμα που προστίθεται στο Μητρώο των Οργανωτών Διάδοσης Πληροφοριών πρέπει να συλλέγει, να αποθηκεύει και να παρέχει μεταδεδομένα των χρηστών στις ρωσικές αρχές.

Εάν αυτό σας έχει στην άκρη του καθίσματος σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να προστατεύσετε το απόρρητό σας και το καλύτερο άρθρο μας για το VPN για τη Ρωσία έχει μια κατάταξη που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μία.

Τούτου λεχθέντος, για χρήστες στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ή την Ελβετία, η Yandex εκπροσωπείται από τη φινλανδική οντότητά της, Yandex Oy, μια εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με το φινλανδικό δίκαιο με έδρα στη Φινλανδία. Αυτό σημαίνει ότι τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της ΕΕ αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες προστασίας δεδομένων της ΕΕ.

Το Yandex Disk συλλέγει τα προσωπικά σας δεδομένα κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία, καθώς και τα δεδομένα που αντιπροσωπεύουν τη χρήση της υπηρεσίας από εσάς. Η προσέγγιση είναι κοινή μεταξύ των υπηρεσιών αποθήκευσης cloud. Το Yandex Disk δεν συλλέγει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως φυλή, πολιτικές απόψεις, υγεία ή βιομετρικά στοιχεία.

Ωστόσο, θα χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας στοιχεία, τις προτιμήσεις, το ιστορικό αναζήτησης και άλλα διαθέσιμα δεδομένα για την παροχή εξατομικευμένων διαφημίσεων και εμπορικών προσφορών. Αυτό σημαίνει ότι ο δίσκος Yandex μπορεί να μεταφέρει προσωπικά στοιχεία σε τρίτα μέρη εκτός του Ομίλου Yandex, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει διαφημιστικά δίκτυα, εκδότες πολυμέσων και άλλους συνεργάτες.

Η επεξεργασία των προσωπικών πληροφοριών γίνεται αυτόματα και το προσωπικό του Yandex δεν έχει πρόσβαση σε αυτά. Ωστόσο, οι υπάλληλοι της Yandex μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας εάν είναι απαραίτητο. Πρέπει να συμμορφώνονται με τους εσωτερικούς κανόνες και να ακολουθούν πρωτόκολλα για την επεξεργασία αυτών των πληροφοριών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να τις παραβιάσουν.

Η πολιτική απορρήτου της λέει ότι “η Yandex έχει επίσης εφαρμόσει επαρκή τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των Προσωπικών Πληροφοριών από μη εξουσιοδοτημένη, τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, αλλοίωση, κατάχρηση, αποκάλυψη ή πρόσβαση και έναντι όλων των άλλων παράνομων μορφών επεξεργασίας.”

Αυτό δεν είναι ακόμα ιδιωτική κρυπτογράφηση και πρέπει να πάρετε τη λέξη του Yandex για αυτήν, η οποία μπορεί να επιστρέψει για να σας δαγκώσει.

Η Yandex συμφωνεί να αποθηκεύει τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο και όχι πλέον. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή της υπηρεσίας.

Έχετε επίσης το δικαίωμα:

  • Πρόσβαση και τροποποίηση των προσωπικών σας στοιχείων.
  • Ζητήστε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας στοιχείων.
  • Ζητήστε αντίγραφο των τυπικών συμβατικών ρητρών που επιτρέπουν τη μεταφορά των προσωπικών σας στοιχείων στη Ρωσία.
  • Αντικειθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας στοιχείων εάν παρέχονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Το Yandex δεν είναι προπύργιο απορρήτου. Δεν διαθέτει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης και πρέπει να συμμορφώνεται με τους αμφισβητήσιμους ρωσικούς νόμους περί απορρήτου. Εάν θέλετε μια υπηρεσία που ακολουθεί μια ισχυρότερη προσέγγιση κατά την προστασία του απορρήτου, θα πρέπει να δοκιμάσετε το Sync.com ή το Tresorit. Διαβάστε περισσότερα για το τελευταίο στην κριτική μας Tresorit.

Εξυπηρέτηση πελατών

Το κέντρο βοήθειας χωρίζεται σε κατηγορίες που συνδέονται με τη λύση για τα πιο κοινά ζητήματα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την απάντηση στην ερώτησή σας με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή.

Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία υποστήριξης χρησιμοποιώντας ένα κουμπί που βρίσκεται στο τέλος κάθε άρθρου. Μια καλύτερη προσέγγιση θα ήταν να την τοποθετήσετε στην αρχική σελίδα του κέντρου βοήθειας. Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί, θα δείτε μια φόρμα που σας ζητά να περιγράψετε το πρόβλημά σας, αλλά, περίεργα, είναι στα ρωσικά, ενώ το υπόλοιπο κέντρο βοήθειας είναι στα αγγλικά.

Αφού στείλετε το αίτημα, εμφανίζεται ένα μήνυμα που σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας στην έρευνα, γεγονός που το καθιστά ακόμη πιο συγκεχυμένο. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών με άλλο τρόπο, επειδή δεν υπάρχει υποστήριξη συνομιλίας ή τηλεφώνου. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την υποστήριξη χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας, αλλά δεν λάβαμε απάντηση.

Η ετυμηγορία

Μας αρέσει η εμπειρία χρήστη του Yandex Disks σε όλες τις συσκευές, καθώς και η επιλογή διατήρησης των αρχείων σας μόνο στο διαδίκτυο. Επιπλέον, έχει σχέδια τιμολόγησης που δεν είναι ακριβά και ενσωματώνεται στο Office Online για να αυξήσει την παραγωγικότητα και τις επιλογές συνεργασίας σας.

Ωστόσο, έχει και πολλά μειονεκτήματα. Δεν υπάρχει ιδιωτική κρυπτογράφηση για την προστασία του απορρήτου σας και πρέπει να υποθέσουμε ότι λείπουν και άλλες επιλογές ασφαλείας. Αυτό περιλαμβάνει επιλογές ασφαλείας για τις μετοχές σας. Ο δίσκος Yandex πρέπει επίσης να συμμορφώνεται με τους ρωσικούς νόμους περί απορρήτου.

Εάν θέλετε μια διαφορετική υπηρεσία, συμβουλευτείτε τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για μια λίστα εναλλακτικών λύσεων.

Τι πιστεύετε για το δίσκο Yandex; Θα το χρησιμοποιούσατε παρά την αδύναμη ασφάλειά του; Ζείτε στη Ρωσία και χρησιμοποιείτε άλλη υπηρεσία; Πείτε μας τη γνώμη σας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me