Οδηγός για αρχάριους για τη χρήση του WordPress

Το WordPress είναι μια δύναμη που πρέπει να υπολογιστεί στον κόσμο των ιστότοπων. Οι δημοφιλείς CMS τροφοδοτούν εταιρείες όπως η Sony, η Time και ακόμη και η αίθουσα ειδήσεων του Facebook. Παρά τη δύναμη αυτή, ακόμη και οι πιο ταπεινοί ιστότοποι μπορούν να εκμεταλλευτούν την πλατφόρμα. Προσωπικά ιστολόγια, περιοδικά, ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλα μπορούν να αισθανθούν τη δύναμη του WordPress και αυτός ο οδηγός έχει σχεδιαστεί για να σας ξεκινήσει.


Σε αυτόν τον οδηγό για αρχάριους για τη χρήση του WordPress, θα καλύψουμε τα πάντα για την εγκατάσταση για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του WordPress. Στην πορεία, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές και κόλπα για να μετακινηθείτε, καθώς και να ρίξετε μερικά πρόσθετα με τα οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε και να τα χάσετε.

Ωστόσο, οι ιστότοποι απαιτούν πολύ περισσότερα από μια ιδέα και έναν κεντρικό υπολογιστή. Εδώ στο Cloudwards.net, έχουμε τα πάντα, από την αποθήκευση στο cloud έως την ανάκτηση δεδομένων, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει ερωτήσεις για συγκεκριμένες ερωτήσεις. Ειδικά για το WordPress, ο τρόπος εγγραφής ενός ονόματος domain και του διαδικτυακού μας οδηγού απορρήτου θα είναι χρήσιμος.

Με όλα αυτά εκτός λειτουργίας, η καλύτερη ιδέα είναι να ξεκινήσετε στην κορυφή του τι είναι το WordPress και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας.

Τι είναι το WordPress?

Αυτός ο οδηγός, όπως υποδηλώνει το όνομα, προορίζεται για πλήρεις αρχάριους. Ενώ καλύπτουμε αρκετό έδαφος, θα συνεχίσουμε με την απόλυτη ελάχιστη γνώση του WordPress. Εάν είστε εξοικειωμένοι με την πλατφόρμα, μπορείτε να παραλείψετε αυτήν την ενότητα. Για συνολικά αρχάριους, ο ορισμός του WordPress είναι το πρώτο βήμα.

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές CMS στον κόσμο ή σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Περίπου το 30 τοις εκατό όλων των διαδικτυακών ιστότοπων το χρησιμοποιούν λόγω της ευελιξίας του. Μπορεί να προσαρμοστεί σχεδόν σε κάθε ανάγκη, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή ανεξάρτητα από το είδος του ιστότοπου που δημιουργείτε. Για κάποια προοπτική, εταιρείες όπως το eBay και η Disney χρησιμοποιούν το WordPress με το Pagely (διαβάστε την κριτική μας Pagely) για τη δημιουργία των ιστότοπών τους.


© Cloudwards.net


© Cloudwards.net


© Cloudwards.net

Προηγούμενος

Επόμενο

Μερικοί δημοφιλείς ιστότοποι που βασίζονται στο WordPress

Κάθε CMS είναι πραγματικά πολύ απλό. Όλο το όνομα σημαίνει ότι το πρόγραμμα χειρίζεται τη δημιουργία, τροποποίηση και διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου. Ένα CMS χρησιμοποιεί μια διεπαφή backend ενώ ένας δημιουργός ιστότοπων όπως το Wix (διαβάστε την κριτική Wix) χειρίζεται τα πάντα μέσα σε μία διεπαφή επεξεργασίας.

Ωστόσο, το WordPress δεν είναι για όλους. Το σύστημα ενθαρρύνει τον πειραματισμό, απαιτώντας συχνά πολλή δουλειά για να ξεκινήσετε. Θα έχετε μεγάλη ευελιξία, δημιουργώντας τον ιστότοπο για να ταιριάζει με τον σκοπό που θέλετε ενώ κοιτάζετε τον τρόπο που θέλετε. Αυτό, ωστόσο, έρχεται στο κόστος του χρόνου.

Εάν θέλετε μια απλούστερη διαδρομή, το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων είναι ίσως το καλύτερο στοίχημά σας. Θα χρησιμοποιήσετε μια απλή διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης για τη δημιουργία του ιστότοπού σας, συνήθως ξεκινώντας από ένα θέμα σχεδιαστών. Δεν υπάρχει πολύς έλεγχος, αλλά η ευκολία χρήσης είναι πολύ καλύτερη. Ρίξτε μια ματιά στους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων για προτάσεις.

αρχάριοι-wordpress-gif-1

Για όσους από εσάς δεν έχετε φοβηθεί, ετοιμαστείτε για μεγάλες αποστάσεις. Το WordPress είναι μια απίστευτα πυκνή πλατφόρμα που είναι τόσο απαιτητική όσο είναι επιβραβευτική. Αυτός ο οδηγός έχει σκοπό να σας ξεκινήσει στο WordPress, οπότε φροντίστε να δείτε τους άλλους δύο οδηγούς μας για πιο προηγμένα μαθήματα.

 • Ενδιάμεσος οδηγός για τη χρήση του WordPress
 • Προηγμένος οδηγός για τη χρήση του WordPress

Λήψη Web Hosting για WordPress

Για να μπορέσετε να κάνετε οτιδήποτε με το WordPress, χρειάζεστε web hosting. Η φιλοξενία Ιστού είναι βασικά χώρος αποθήκευσης για τον ιστότοπό σας. Ο πάροχος λαμβάνει όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τον ιστότοπό σας, το τοποθετεί σε διακομιστή και χειρίζεται όλο το δίκτυο πίσω από την παράδοσή του στον χρήστη. Ωστόσο, δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες σχετικά με τη φιλοξενία ιστού, οπότε φροντίστε να ανατρέξετε στον καλύτερο οδηγό φιλοξενίας ιστού για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εάν ολόκληρος ο κόσμος φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι νέος για εσάς, φροντίστε να διαβάσετε πώς να επιλέξετε έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων ως βασική γραμμή πριν συνεχίσετε. Αφού έχετε ορισμένους όρους, μπορούμε να τροποποιήσουμε αυτά τα κριτήρια ειδικά για το WordPress.

Πρώτον, θα θέλατε αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Γενικά, οι ιστότοποι WordPress βασίζονται σε περιεχόμενο, που σημαίνει πολλά αρχεία και εικόνες. Καθώς οι αναλύσεις ανεβαίνουν όλο και περισσότερο σε οθόνες και κινητές συσκευές, τα μεγέθη της εικόνας σας πρέπει να είναι επίσης έτοιμα. Απαιτείται περισσότερος χώρος, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα μεγάλο ποσό από τον οικοδεσπότη Ιστού σας.

Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε οτιδήποτε για να αυξήσετε την ταχύτητα. Το SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) παίζει μεγάλο ρόλο στους περισσότερους ιστότοπους WordPress και οι χρόνοι φόρτωσης σελίδων είναι κάτι που εξετάζουν οι μηχανές αναζήτησης. Θα μπορούσε να είναι διακομιστές χαμηλής πυκνότητας, ένα CDN ή ένα εργαλείο προσωρινής αποθήκευσης, απλώς βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κάποια ποσότητα ταχύτητας. Για έναν οικοδεσπότη Ιστού που περιλαμβάνει και τα τρία, ρίξτε μια ματιά στο HostGator (διαβάστε την κριτική μας στο HostGator).

Το HostGator είναι ένας από τους παρόχους ανάμεσα στις καλύτερες ιστοσελίδες φιλοξενίας για το WordPress. Αυτός ο οδηγός θα σας δώσει μερικές προτάσεις για το WordPress συγκεκριμένα.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress

Μόλις έχετε φιλοξενία ιστοσελίδων σε αναδιπλώσεις, μπορείτε τελικά να εγκαταστήσετε το WordPress. Μερικά άτομα δεν θα χρειαστεί να αγγίξουν τίποτα, καθώς πολλά σχέδια WordPress συνήθως έρχονται με το προεγκατεστημένο CMS. Το InMotion (διαβάστε την αναθεώρηση της φιλοξενίας InMotion) για παράδειγμα, έχει ήδη εγκαταστήσει το WordPress στον τομέα σας όταν εγγραφείτε.

Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης με ένα κλικ για να ξεκινήσετε και να λειτουργείτε. Μπορείτε να το βρείτε κάνοντας είσοδο στο cPanel και αναζητώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης του WordPress. Απλώς εκτελέστε το και είστε έτοιμοι. Το SiteGround (διαβάστε την κριτική SiteGround) θα σας δείξει ακόμη και την τρέχουσα εγκατάσταση του WordPress από τον πίνακα χρεώσεων.

Αυτό καλύπτει σχεδόν όλους και είναι απίθανο να χρειαστεί να αγγίξετε μια μη αυτόματη εγκατάσταση WordPress. Ωστόσο, στην απίθανη περίπτωση που μπορείτε να κάνετε, μπορείτε να ξεφορτώσετε τα απαραίτητα αρχεία μέσω ενός προγράμματος-πελάτη FTP. Αυτό είναι ένα καλό εργαλείο για να μάθετε ακόμα κι αν δεν το εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας το WordPress, καθώς σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Το FTP ή το πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων είναι μια απευθείας γραμμή στον ιστότοπό σας που είναι αποθηκευμένη στους διακομιστές του κεντρικού υπολογιστή. Χρησιμοποιείτε έναν πελάτη όπως το FileZilla για να συνδεθείτε στο διακομιστή και να δείτε την ιεραρχία φακέλων του ιστότοπού σας. Τα διαπιστευτήρια που χρησιμοποιείτε εδώ είναι διαφορετικά από τα στοιχεία σύνδεσής σας στο WordPress. Μπορείτε γενικά να τα βρείτε δίπλα στην εγκατάσταση του WordPress στο cPanel, αλλά απλώς επικοινωνήστε με τον οικοδεσπότη Ιστού σας εάν έχετε προβλήματα.

Με το FileZilla εγκατεστημένο, μεταβείτε στο WordPress.org (όχι .com) και κατεβάστε την τελευταία έκδοση. Αναβαθμίστε το αρχείο και τοποθετήστε το φάκελο κάπου εύκολα προσβάσιμο. Ανοίξτε το πρόγραμμα-πελάτη FTP, συνδεθείτε και προσθέστε το φάκελο WordPress στον ριζικό σας κατάλογο (συνήθως / public_html /). Μπορείτε επίσης να τον προσθέσετε σε έναν υποκατάλογο εάν έχετε ήδη έναν ιστότοπο ζωντανά, όπως “/ public_html / example”.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων MySQL. Θα χρησιμοποιούμε το cPanel για να το κάνουμε αυτό, καθώς είναι η πιο κοινή διεπαφή μεταξύ των φιλοξενούμενων ιστού. Εάν ο οικοδεσπότης Ιστού σας δεν χρησιμοποιεί το cPanel, απλώς επικοινωνήστε με την υποστήριξη και μπορεί να σας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση για να προσθέσετε ένα.

Μεταβείτε στο cPanel και βρείτε τις βάσεις δεδομένων MySQL. Συνήθως μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο από την κορυφή αυτής της σελίδας, ονομάζοντας ό, τι θέλετε.

Θα χρειαστείτε ένα όνομα χρήστη για να εκτελέσετε τυχόν ενέργειες στη βάση δεδομένων. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε την περιοχή για να προσθέσετε έναν νέο χρήστη. Δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης και έναν κωδικό πρόσβασης για να προσθέσετε τον χρήστη στον λογαριασμό σας.

Αυτό όμως δεν προσθέτει τον χρήστη στη βάση δεδομένων. Ακριβώς κάτω από την ενότητα για να προσθέσετε έναν χρήστη, θα βρείτε την ενότητα “Προσθήκη χρήστη σε μια βάση δεδομένων”. Επιλέξτε τον χρήστη και τη βάση δεδομένων που μόλις δημιουργήσατε, και οι δύο θα συνδεθούν μεταξύ τους.

Το δύσκολο μέρος είναι εκτός δρόμου, αλλά το WordPress δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη. Μεταβείτε στον τομέα στον οποίο εγκαταστήσατε το WordPress και θα σας υποδεχτεί μια οθόνη ρύθμισης. Αφού επιλέξετε τη γλώσσα σας και διαβάσετε μερικές σύντομες οδηγίες, θα πρέπει να εισαγάγετε τις πληροφορίες της βάσης δεδομένων σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα ακόλουθα:

 • Ονομα βάσης δεδομένων
 • Όνομα χρήστη
 • Κωδικός πρόσβασης
 • Κεντρικός υπολογιστής βάσης δεδομένων
 • Πρόθεμα πίνακα

Τα δύο τελευταία είναι πολύ πιο απλά από ό, τι φαίνεται. Διατηρήστε τον κεντρικό υπολογιστή της βάσης δεδομένων στο “localhost” εκτός εάν ο κεντρικός υπολογιστής ιστού σας λέει διαφορετικά και το πρόθεμα πίνακα στο “wp_”. Εφόσον εκτελείτε μόνο μία εγκατάσταση WordPress στον ιστότοπό σας, αυτές οι ρυθμίσεις θα λειτουργούν καλά.

Εκτελέστε την εγκατάσταση και θα σας υποδεχτεί μια σελίδα για να δημιουργήσετε τον διαχειριστή μόλις ολοκληρωθεί. Είναι σημαντικό να θυμάστε τα στοιχεία σύνδεσης του διαχειριστή. Εάν σκοπεύετε να γράψετε στον ιστότοπο, τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να είναι διαφορετικά, αλλά αυτός ο λογαριασμός διαχειριστή εξακολουθεί να έχει τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας.

Αυτό είναι. Η διάσημη εγκατάσταση πέντε λεπτών διαρκεί περισσότερο από ό, τι κάνει. Είναι απίθανο να χρειαστεί ποτέ να εγκαταστήσετε το WordPress με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι μια καλή άσκηση για να εξοικειωθείτε με τους πελάτες FTP και τις βάσεις δεδομένων MySQL. Τώρα που το WordPress λειτουργεί και λειτουργεί, ήρθε η ώρα να το ρυθμίσετε.

Πώς να ρυθμίσετε το WordPress

Σε αυτήν την ενότητα του οδηγού, θα διαλύσουμε όλες τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που διαθέτει το WordPress. Θα εξετάσουμε θέματα, προσθήκες, χρήστες και μενού, ώστε να έχετε έναν ωραίο ιστότοπο βάσης στον οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε.

Επιλογή και εγκατάσταση ενός θέματος

Μόλις εγκατασταθεί το WordPress, θα έχετε ένα προεπιλεγμένο θέμα στον ιστότοπό σας. Θα πρέπει, στις περισσότερες περιπτώσεις, να το αλλάξετε σε κάτι λίγο πιο μοναδικό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε διαφορετικά θέματα, είτε απευθείας μέσω του WordPress είτε από τρίτο προμηθευτή όπως το MOJO Marketplace. Πριν από τη λήψη ή την αγορά ενός θέματος, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε το θέμα όσο το δυνατόν πιο απλό. Είναι εύκολο να τυλιχτείτε στη λάμψη και τη λάμψη των υπερβολικών επιλογών, αλλά αυτές θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα στο δρόμο. Το θέμα σας θα πρέπει να προωθεί τον στόχο του ιστότοπού σας, όχι μόνο να δείχνει ένα δροσερό χαρακτηριστικό που έγραψε ο προγραμματιστής. Για παράδειγμα, ένας ιστότοπος πολυμέσων πιθανότατα θέλει να προωθήσει το περιεχόμενο στο προσκήνιο όσο το δυνατόν περισσότερο αντί να έχει μια σελίδα προορισμού.

Επιπλέον, το θέμα ενός ιστότοπου παίζει ρόλο στο SEO. Μιλάμε περισσότερο για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για μηχανές αναζήτησης στον ενδιάμεσο οδηγό μας για τη χρήση του WordPress. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε τώρα είναι ότι η επιλογή ενός θέματος που έχει βελτιστοποιηθεί για SEO και έχει καλές βαθμολογίες θα επηρεάσει τον ιστότοπό σας.

Αν και δεν είναι τόσο σημαντικό, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να ελέγξετε ότι η επιλογή σας ανταποκρίνεται επίσης. Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος και η γενική διάταξη του θέματος θα προσαρμοστούν για tablet και κινητές συσκευές. Η Google θάβει ιστότοπους που δεν ανταποκρίνονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, βλάπτοντας σοβαρά την οργανική επισκεψιμότητα. Ωστόσο, τα περισσότερα θέματα ανταποκρίνονται στις μέρες μας, οπότε δεν πρέπει να ανησυχεί πολύ.

Για γρήγορη αναφορά, εδώ είναι τα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα θέμα:

 • Απλός
 • Καθαρίστε τον κωδικό
 • Αποκριτικός

Η επιλογή ενός θέματος είναι το πιο δύσκολο μέρος. Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή. Στο backend του WordPress, μεταβείτε στην ενότητα “Εμφάνιση”>Θέματα. ” Εκεί, θα βρείτε όλα τα θέματα WordPress που είναι εγκατεστημένα στον ιστότοπό σας και, εάν κάποιος λειτουργεί για εσάς, μπορείτε απλώς να το ενεργοποιήσετε. Εάν το αγοράσατε από κάπου αλλού, υπάρχει ένα επιπλέον βήμα.

Πραγματοποιήστε λήψη του αγορασμένου θέματος σε κάπου εύκολα προσβάσιμο, αλλά μην το αποσυμπιέστε. Επιστρέψτε στην ενότητα θεμάτων του backend του WordPress και κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη νέου” στην κορυφή. Θα βρείτε μια λίστα με τα διαθέσιμα θέματα απευθείας από το WordPress που μπορείτε να αγοράσετε ή να κατεβάσετε. Σε αυτήν την περίπτωση, θα επιλέξετε “μεταφόρτωση θέματος” στην κορυφή. Μεταφορτώστε το αρχείο .zip και θα εμφανιστεί στην ενότητα θεμάτων μόλις τελειώσετε. Κάντε κλικ στο “ενεργοποίηση” και είστε έτοιμοι.

Όπως η εγκατάσταση του WordPress, μπορείτε να χειριστείτε θέματα με έναν πελάτη FTP. Σε περίπτωση που συζητάτε με τον κώδικα του θέματος και κάτι δεν λειτουργεί, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας. Αποσυμπιέστε το αρχείο, ανοίξτε το πρόγραμμα-πελάτη FTP και συνδεθείτε. Εκεί, βρείτε τη διαδρομή “/ wp-content / θέματα /” και σύρετε το φάκελο εκεί.

Τα θέματα μπορούν να ανατραπούν με πολλά διαφορετικά στοιχεία στον ιστότοπό σας, οπότε είναι σημαντικό να δοκιμάσετε μερικά και να διατηρήσετε αυτό που σας αρέσει. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που να ταιριάζει στις ανάγκες σας, μπορείτε πάντα να αναπτύξετε το δικό σας θέμα. Μιλάμε περισσότερο για αυτό στον προηγμένο οδηγό για τη χρήση του WordPress.

Εγκατάσταση προσθηκών στο WordPress

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το WordPress είναι τόσο μεγάλο είναι λόγω της πρόσβασής του σε προσθήκες. Αυτό είναι το καλύτερο μέρος του WordPress, επιτρέποντάς σας να τοποθετήσετε σχεδόν οτιδήποτε στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν πρόσθετα για φόρμες δημιουργίας, προσθήκη σελίδων προορισμού, τοποθέτηση φόρουμ στον ιστότοπό σας, αλλαγή του συστήματος υποστήριξης WordPress και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσατε να ονειρευτείτε.

Υπάρχουν μερικά προεγκατεστημένα από την αρχή, όπως το “Hello Dolly”, ένα βύσμα που θα εμφανίζει τυχαία μια λυρική από το τραγούδι μέσα στο backend του WordPress. Η εγκατάσταση ενός νέου plugin είναι ίσως το πιο εύκολο πράγμα που πρέπει να κάνετε και στο WordPress.

Μεταβείτε στις “προσθήκες” από το μενού και επιλέξτε “Προσθήκη νέου”. Θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα με μερικές από τις πιο δημοφιλείς προσθήκες, με μια γραμμή αναζήτησης στην κορυφή. Βρείτε αυτό που ψάχνετε και κάντε κλικ στην επιλογή “εγκατάσταση”. Περιμένετε να ολοκληρωθεί, πατήστε “ενεργοποίηση” και έχετε ένα νέο πρόσθετο έτοιμο να ξεκινήσει.

Πρέπει να ρυθμίσετε ορισμένες προσθήκες για να τις χρησιμοποιήσετε. Συνήθως, θα βρείτε τις ρυθμίσεις απευθείας από το παράθυρο προσθήκης. Εάν όχι, η προσθήκη δημιουργεί το δικό της μενού, είτε απευθείας στη γραμμή εργαλείων του WordPress είτε στην καρτέλα “Ρυθμίσεις”. Υπάρχει μια ενότητα “πρόγραμμα επεξεργασίας” για τις προσθήκες σας που δείχνει τον κώδικα, αλλά μην τα χτυπάτε εδώ εκτός και αν ξέρετε τι κάνετε.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες περιοχές στο WordPress, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να προσθέσετε μια προσθήκη. Μπορείτε να ανεβάσετε ένα που έχετε αναπτύξει ή από μια πηγή όπως το GitHub χρησιμοποιώντας το κουμπί “μεταφόρτωση προσθήκης” από τη σελίδα προσθήκης. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε ένα πρόσθετο μέσω FTP κατεβάζοντας, εξάγοντας και προσθέτοντας το φάκελο στο “wp-content / plugins”. Εάν ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στο αρχείο readme που περιλαμβάνεται στην προσθήκη για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ειδικές οδηγίες.

Αυτό είναι το πιο συναρπαστικό μέρος της εκκίνησης του ιστότοπού σας, παρουσιάζοντας την πραγματική δύναμη της χρήσης του WordPress. Ωστόσο, αφού έχετε αφαιρέσει όλο το σύστημα, είναι καλύτερο να αφαιρέσετε μόνο τα απαραίτητα πρόσθετα που θα χρειαστείτε. Η προσθήκη φορτίου με βάρκα θα προκαλέσει αύξηση των χρόνων φόρτωσης που δεν είναι κάτι που θέλετε για τη συγκέντρωση χρηστών.

Εάν δεν θέλετε να ανακαλύψετε νέες προσθήκες, τότε αυτή είναι πιθανώς η χειρότερη περιοχή του WordPress. Για να ανακουφίσετε κάποια από την παράλυση επιλογών, ακολουθεί μια σύντομη λίστα βασικών προσθηκών που θέλουν οι περισσότεροι ιστότοποι WordPress:

 • Yoast SEO
 • W3 Total Cache (ή άλλη προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης)
 • WP Smush
 • Jetpack

Προσθήκη και διαχείριση χρηστών στο WordPress

Πίσω όταν εγκαταστήσατε το WordPress, σας ζητήθηκε να δημιουργήσετε έναν χρήστη διαχειριστή και, εφόσον έχετε περάσει από αυτόν τον οδηγό με χρονολογική σειρά, έχετε πραγματοποιήσει όλες τις αλλαγές ως αυτός ο χρήστης. Προτού προχωρήσουμε στην προσαρμογή του ιστότοπού σας με αναρτήσεις, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε έναν νέο χρήστη ξεχωριστό από τον διαχειριστή σας.

Στο backend του WordPress, μεταβείτε στους “χρήστες” και μετά “προσθέστε νέο”. Μπορείτε να ορίσετε το email, το όνομα, τον κωδικό πρόσβασης και τον ρόλο του νέου χρήστη εδώ και το WordPress θα στείλει αυτόματα τις πληροφορίες στο email που έχετε εισάγει. Μπορείτε να βρείτε τις λεπτομέρειες κάθε ρόλου στο WordPress Codex.

Εάν ο νέος χρήστης είναι προσωπικός, προτείνουμε να ορίσετε το ρόλο σας στο “editor” ή “administrator”. Ένας συντάκτης έχει τον πλήρη έλεγχο του περιεχομένου του ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιεύσεων, των σελίδων και των πινάκων, ενώ ένας διαχειριστής μπορεί να χειριστεί τις εγκαταστάσεις προσθηκών, τις αλλαγές θέματος και τις γενικές ρυθμίσεις. Μόλις δημιουργήσετε τον νέο χρήστη, μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση yourdomain.com/wp-login.php για να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας.

Ωστόσο, αυτό είναι ένα γενικό URL για όλους τους ιστότοπους του WordPress και σας αφήνει λίγο ευάλωτο. Τα ανεπιθύμητα ρομπότ πιθανότατα θα ανιχνεύσουν στον ιστότοπό σας και θα εγγραφούν για ρόλο συνδρομητή, ακόμα κι αν δεν το σκοπεύετε επίσης. Μπορεί να γίνει αρκετά χάος αργότερα, οπότε είναι σημαντικό να εξαλείψετε αυτά τα ζητήματα εάν δεν σκοπεύετε να συγκεντρώσετε συνδρομή.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε την εγγραφή μέλους. Μεταβείτε στις γενικές ρυθμίσεις σας στο backend του WordPress και καταργήστε την επιλογή “οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί” για να τον απενεργοποιήσετε. Μετά από αυτό, μόνο οι χρήστες που προσθέτετε έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Εάν διαθέτετε ήδη πολλούς λογαριασμούς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, χρησιμοποιήστε την προσθήκη μαζικής διαγραφής για να τις απαλλαγείτε.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση URL σύνδεσης. Η προσθήκη WPS Hide Login λειτουργεί καλά για αυτό, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε τη διεύθυνση URL σύνδεσης σε οτιδήποτε θέλετε. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι θυμάστε τι καταθέσατε, καθώς το να ξεχάσετε θα σας κλειδώσει από τον ιστότοπο. Εάν συμβεί αυτό, απλώς διαγράψτε την προσθήκη μέσω FTP και θα πρέπει να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση.

Μπορείτε να έχετε μέλη, αλλά μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο για να το κάνετε. Το Ultimate Member είναι μια καλή επιλογή, καθώς σας επιτρέπει να εισαγάγετε ένα reCAPTCHA για να εξαλείψετε τυχόν spam bots. Μπορείτε επίσης να χειριστείτε την εγγραφή μέλους μέσω μιας προσθήκης φόρουμ, αλλά θα το συζητήσουμε σε μια ενότητα αργότερα στον οδηγό.

Μενού

Τα μενού φαίνονται σαν ένα αρκετά απλό χαρακτηριστικό μέσα στο WordPress, αλλά συχνά προκαλούν περιττή σύγχυση. Θα εξετάσουμε τι μπορεί να μπει στα μενού σας, πώς μπορείτε να τα ρυθμίσετε και πού πρέπει να τα τοποθετήσετε στον ιστότοπό σας. Από προεπιλογή, θα έχετε αυτά τα τρία μενού:

 • Κορυφαίο μενού
 • Κυρίως μενού
 • Μενού υποσέλιδου

Για να τα επεξεργαστείτε, μεταβείτε στο backend του WordPress, κάντε κλικ στο “εμφάνιση” και στη συνέχεια στο “μενού”. Εδώ, μπορείτε να προσθέσετε νέα μενού, να οργανώσετε τα υπάρχοντα, να μετονομάσετε και να διαγράψετε τυχόν εκεί που υπάρχουν εκεί. Θα ξεκινήσουμε με το κύριο μενού, καθώς είναι συνήθως αυτό που χρησιμοποιείται για την κύρια πλοήγηση.

Μπορείτε να προσθέσετε κατηγορίες, σελίδες ή προσαρμοσμένους συνδέσμους σε ένα μενού. Οι κατηγορίες και οι σελίδες πρέπει να έχουν ήδη δημιουργηθεί πριν από την προσθήκη τους εδώ, αλλά μπορείτε πάντα να επιλέξετε το πλαίσιο “αυτόματη προσθήκη νέων σελίδων ανώτερου επιπέδου” για να προσθέσετε σελίδες καθώς τις δημιουργείτε. Μπορείτε επίσης να αναπαράγετε τη διάταξη του μενού σας μεταφέροντας και αποθέτοντας τα διαφορετικά στοιχεία. Εάν ένα στοιχείο έχει εσοχή κάτω από ένα άλλο, τότε είναι μια υποενότητα αυτής της κατηγορίας.

Ανάλογα με το θέμα σας, θα έχετε επίσης μερικές διαφορετικές τοποθεσίες μενού. Κάθε θέμα είναι διαφορετικό, επομένως δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε με βεβαιότητα ποιες τοποθεσίες είναι διαθέσιμες σε εσάς. Ωστόσο, είναι αρκετά απλοί, οπότε δεν θα πρέπει να έχετε πάρα πολλά προβλήματα.

Εάν λατρεύετε το θέμα σας, αλλά μισείτε τα μενού του, μπορείτε πάντα να επεξεργαστείτε το CSS. Το φύλλο στυλ απαιτεί κάποια γνώση κωδικοποίησης, επομένως μόνο για προχωρημένους χρήστες. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο όπως το CSS Hero που διαθέτει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας WYSISYG (αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε) για να το χάσετε χωρίς γνώσεις κωδικοποίησης.

Προσαρμογή του ιστότοπού σας

Στη συνέχεια, θα βρούμε την προσαρμογή του ιστότοπού σας. Θα μπορούσατε να ολοκληρώσετε τις επιλογές θέματος και προσθηκών σε αυτήν την περιοχή, αλλά εστιάζουμε περισσότερο στο περιεχόμενο του ιστότοπού σας και σε αυτό που τον καθιστά μοναδικό, όχι μόνο τη συνολική αισθητική. Εδώ, θα μάθετε για τις βασικές αρχές του WordPress σε καθημερινή βάση και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CMS για την παράδοση περιεχομένου στον ιστότοπό σας.

Σελίδες VS Δημοσιεύσεις

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι δημιουργίας περιεχομένου στο WordPress. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα ή μια ανάρτηση και η κατανόηση της διαφοράς αποτελεί μεγάλο μέρος της εκμάθησης της πλατφόρμας. Για παράδειγμα, όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά, χρησιμοποίησα σελίδες για όλα, συμπεριλαμβανομένων των κανονικών αναρτήσεων ιστολογίου. Όσο κεφάλια όπως φαίνεται τώρα, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάποια σύγχυση μεταξύ των δύο.

Ας ξεκινήσουμε με σελίδες, καθώς συνήθως δημιουργούνται στην αρχή της δημιουργίας ιστότοπων και αναστατώνουν πολύ αργότερα. Οι σελίδες είναι ακριβώς αυτές, οι σελίδες στον ιστότοπό σας. Χρησιμοποιείτε περιορισμένο αριθμό από αυτά για να προσθέσετε στο μενού σας ή να δημιουργήσετε ειδικές περιοχές του ιστότοπού σας. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν την αρχική σελίδα και τη σελίδα επαφών σας.

Από προεπιλογή, το WordPress θα φορτώνει τις πιο πρόσφατα δημοσιευμένες αναρτήσεις σας ως αρχική σελίδα στον ιστότοπό σας. Καθώς οι περισσότεροι ιστότοποι αναζητούν κάτι πιο ενδιαφέρον, θα πρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας στατική αρχική σελίδα.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο backend του WordPress, κάντε κλικ στις “σελίδες” και, στη συνέχεια, “προσθέστε νέο”. Θα παρατηρήσετε το συνηθισμένο πρόγραμμα επεξεργασίας WordPress, ενώ λείπουν μερικές επιπλέον επιλογές, όπως κατηγορίες και ετικέτες. Εάν έχετε εγκαταστήσει το πρόσθετο Yoast SEO, μπορείτε ακόμα να εισαγάγετε τη λέξη-κλειδί και τη μετα-περιγραφή σας.

Δημιουργήστε τη σελίδα όπως θέλετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “προσαρμογή” στην επάνω γραμμή εργαλείων. Από εκεί, κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις αρχικής σελίδας” και ορίστε τη σελίδα που μόλις δημιουργήσατε ως στατική αρχική σελίδα.

Εάν το θέμα σας δεν συνοδεύεται από ένα, σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε μια προσθήκη δημιουργού σελίδων για να δημιουργήσετε την αρχική σας σελίδα. Ορισμένα πρόσθετα σάς παρέχουν έναν επεξεργαστή WYSISYG, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν μπλοκ μέσα στο backend του WordPress. Όπως και με τα πρόσθετα, αυτή είναι η ευκαιρία για να γίνετε δημιουργικοί και να βρείτε το εργαλείο που λειτουργεί σωστά για εσάς. Ακολουθούν μερικά εύχρηστα εργαλεία δημιουργίας σελίδων για να ξεκινήσετε:

 • Δημιουργία σελίδων από το SiteOrigin
 • Εργαλείο δημιουργίας σελίδων Elementor
 • Κατασκευαστής Beaver

Πριν προχωρήσουμε σε αναρτήσεις, θα θέλαμε να σημειώσουμε τη διαφορά μεταξύ των σελίδων και των κατηγοριών που σχετίζονται με τα μενού. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή σελίδα για κάθε ενότητα του ιστότοπού σας, εκτός εάν θέλετε. Για παράδειγμα, μια κατηγορία “ειδήσεις” μπορεί απλά να προστεθεί στο μενού σας και το θέμα σας θα εμφανίζει αυτόματα τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις σε αυτήν την κατηγορία χωρίς την ανάγκη για ξεχωριστή σελίδα.

Οι αναρτήσεις συνεχίζονται πολύ, αλλά εξακολουθούν να είναι απλές. Κάντε κλικ στο “δημοσιεύσεις” και στη συνέχεια στο “προσθήκη νέου” για να δημιουργήσετε ένα νέο. Μπορείτε να γράψετε την ανάρτησή σας στο πλαίσιο κειμένου, να προσθέσετε πολυμέσα, να ορίσετε τις ετικέτες σας και πιο άμεσα στον επεξεργαστή.

Δεν υπάρχει πολύς τρόπος με τον οδηγό για τη δημιουργία μιας ανάρτησης. Απλώς δημιουργήστε το περιεχόμενό σας, ορίστε την κατηγορία σας και πατήστε δημοσίευση. Αντί να παραπλανηθείτε, θα σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για αυτήν την περιοχή. Μπορείτε να δημιουργήσετε κατηγορίες απευθείας στη σελίδα ανάρτησης. Απλώς κάντε κλικ στο “Προσθήκη νέας κατηγορίας” και δώστε το ένα όνομα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια γονική κατηγορία εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα υποσύνολο μιας υπάρχουσας.

Από προεπιλογή, το πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων WordPress δεν εμφανίζει όλες τις ενότητες που διαθέτει. Για παράδειγμα, δεν θα δείτε μια ενότητα για τον συντάκτη της ανάρτησης από προεπιλογή. Στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος επεξεργασίας, κάντε κλικ στο “Επιλογές οθόνης”. Μπορείτε να ελέγξετε τις ενότητες που θέλετε να δείτε και αυτές που δεν θέλετε, αν και αυτό είναι ατομικό για κάθε χρήστη στον ιστότοπό σας.

Τέλος, εάν θέλετε να ενσωματώσετε ένα βίντεο από το YouTube ή ένα μουσικό κλιπ από το SoundCloud, θα πρέπει να μεταβείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Ακριβώς πάνω από την περιοχή κειμένου, θα δείτε δύο καρτέλες. Μεταβείτε σε αυτό με την ένδειξη “κείμενο” και θα δείτε τα δεδομένα της ανάρτησής σας σε HTML. Αντιγράψτε τον κώδικα ενσωμάτωσης όπου θέλετε στην ανάρτησή σας, επιστρέψτε στον οπτικό επεξεργαστή και είστε έτοιμοι.

Μπαρ

Ένα στατικό blog, ακόμη και με μια ελκυστική αρχική σελίδα, αισθάνεται άγονο χωρίς πλευρικές γραμμές. Είναι ένα μικρό χαρακτηριστικό που μπορεί εύκολα να απαρατήρητο όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, αλλά χωρίς αυτόν, η εμφάνιση δεν αισθάνεται ολοκληρωμένη.

Ουσιαστικά, μια πλαϊνή μπάρα συμπληρώνει τα κενά που απομένουν αφού το κύριο περιεχόμενό σας γεμίσει τη σελίδα. Αν και παραδοσιακά μια πλευρική γραμμή πηγαίνει και στις δύο πλευρές του κύριου περιεχομένου, ορισμένα θέματα σάς επιτρέπουν να τοποθετήσετε ένα πάνω ή κάτω από το περιεχόμενο επίσης.

Τα περισσότερα θέματα WordPress διαθέτουν τουλάχιστον μία πλευρική γραμμή στον ιστότοπο, είτε δεξιά είτε αριστερά. Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο όπως το Custom Sidebars, για να προσθέσετε σχεδόν άπειρο ποσό από αυτά. Για να επεξεργαστείτε αυτό που έχετε ήδη, κάντε κλικ στο “customize” και στη συνέχεια στο “widgets” στην επάνω γραμμή εργαλείων του WordPress. Μπορείτε να βρείτε τις ίδιες ρυθμίσεις στο backend του WordPress μεταβαίνοντας στο “εμφάνιση” και στη συνέχεια στο “widget”.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο, το WordPress θα εμφανίσει μια λίστα με τις τρέχουσες πλευρικές γραμμές σας. Όπως τα μενού, μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε διαφορετικά κομμάτια περιεχομένου με τη σειρά που θέλετε στην πλευρική γραμμή σας. Οι προεπιλεγμένες επιλογές περιλαμβάνουν πράγματα όπως ημερολόγιο και κατηγορίες δημοσιεύσεων, αλλά το θέμα σας μπορεί να έχει μοναδικές επιλογές πλευρικής γραμμής.

Θα βρείτε επιλογές τοποθέτησης στις ρυθμίσεις του θέματός σας, αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένος οδηγός για την ακριβή τοποθεσία που θα χρειαστείτε. Κάθε θέμα είναι διαφορετικό, συμπεριλαμβανομένων των WordPress που έχουν αναπτυχθεί, οπότε θα πρέπει να ψάξετε λίγο για να βρείτε επιλογές τοποθέτησης.

Οι πλευρικές γραμμές γίνονται πολύ πιο χρήσιμες καθώς προχωράτε στις γνώσεις σας στο WordPress. Ανάλογα με το θέμα σας, μπορούν να πάνε σχεδόν οπουδήποτε και να σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε σελίδες και αναρτήσεις με μοναδικούς τρόπους. Θα καλύψουμε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις, όπως την εφαρμογή διαφημίσεων, στον επόμενο οδηγό μας.

Φόρουμ στο WordPress

Τα φόρουμ είναι μία από αυτές τις πτυχές στο Διαδίκτυο που δεν θα εξασθενίσουν ποτέ. Έχουν περάσει από τότε που οι άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο διαδίκτυο και έκτοτε έχουν χάσει λίγη ή καθόλου δημοτικότητα. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή κοινότητα, ένα φόρουμ είναι μια εξαιρετική επιλογή και, ευτυχώς, το WordPress διαθέτει πολλά εργαλεία για να σας βοηθήσει.

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα ειδικά για φόρουμ. Οι απαντήσεις BuddyPress, bbPress, WP Symposium και CM Answers είναι όλες οι επιλογές. Ωστόσο, για αυτήν την ενότητα του οδηγού, θα χρησιμοποιήσουμε το bbPress ιδιαίτερα επειδή διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργών χρηστών και είναι αρκετά ανθεκτικό στις δυνατότητες.

Πρώτα, κατεβάστε το plugin είτε μέσω του backend του WordPress είτε μέσω FTP. Μόλις εγκατασταθεί, θα δείτε τρεις νέες επιλογές στην πλαϊνή γραμμή του WordPress: φόρουμ, θέματα και απαντήσεις. Τα φόρουμ σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα εντελώς νέο φόρουμ. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε «γενική συζήτηση» και «ερωτήσεις» ως ξεχωριστά φόρουμ. Οι άλλοι δύο κάνουν ακριβώς αυτό που λένε, σας επιτρέπουν να προβάλετε, να επεξεργαστείτε και να διαγράψετε θέματα και απαντήσεις.

Πριν αποκτήσετε χρήστες στο φόρουμ σας, πρέπει να τους δοκιμάσετε. Στο backend του WordPress μεταβείτε στις “ρυθμίσεις > φόρουμ. ” Κάτω από τις επιλογές “root root”, βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει ό, τι σκοπεύετε να είναι η ετικέτα του φόρουμ σας. Σε αυτήν την περίπτωση, το να διατηρήσετε το όνομά του ως «φόρουμ» όπως είναι από προεπιλογή είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Στη συνέχεια, μεταβείτε στα “φόρουμ” στο μενού του WordPress και δημιουργήστε ένα δοκιμαστικό.

Αφού ολοκληρωθεί, μεταβείτε στην ενότητα των σελίδων σας και προσθέστε ένα νέο με τίτλο “φόρουμ”. Μπορείτε να το αλλάξετε αργότερα, αλλά είναι σημαντικό ο μόνιμος σύνδεσμος να είναι ο ίδιος με τη ρίζα προς το παρόν. Σε αυτήν τη σελίδα απλώς πληκτρολογήστε “[bbp-topic-index]”, δημοσιεύστε και θα εμφανιστούν τα φόρουμ σας. Αυτός είναι ένας από τους μεγάλους καταλόγους των σύντομων κωδικών που χρησιμοποιεί το bbPress, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει σελιδοδείκτη για γρήγορη αναφορά.

Το φόρουμ σας είναι τώρα έτοιμο να ξεκινήσει. Μπορείτε να προσθέσετε τη σελίδα στο μενού σας και να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις, όπως ο αριθμός θεμάτων ανά σελίδα στο μενού ρυθμίσεων του φόρουμ. Ωστόσο, χρειάζεστε έναν τρόπο για τους χρήστες να εγγραφούν και να χρησιμοποιούν τα φόρουμ σας.

Αυτό είναι όπου ένα πρόσθετο όπως το Ultimate Member έρχεται ιδιαίτερα βολικό καθώς επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν και να αποκτήσουν ένα εξατομικευμένο προφίλ. Όπως ακριβώς αυτό το πρόσθετο, το bbPress δεν είναι η μόνη επιλογή φόρουμ για εσάς. Πειραματιστείτε με διαφορετικά πρόσθετα για να βρείτε την καλύτερη δυνατή προσαρμογή για εσάς και τους χρήστες του ιστότοπού σας.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress

Ως τρόπος για να κλείσετε αυτόν τον εισαγωγικό οδηγό για το WordPress, φαίνεται κατάλληλο μόνο για την προστασία όλων των εργασιών που έχουν επενδύσει μέχρι τώρα στον ιστότοπό σας. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του WordPress είναι ένα από τα θεμελιώδη κομμάτια του CMS και η κατανόηση του βαθμού απόλυσης της απόλυσης είναι σημαντική, ώστε να μην χάσετε όλη αυτή τη σκληρή δουλειά.

Πολλοί από τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων περιλαμβάνουν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας με ιστότοπους WordPress, όπως το Bluehost (διαβάστε την κριτική μας στο Bluehost). Αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας ελέγχονται από κεντρικούς υπολογιστές, που σημαίνει ότι καταλαμβάνουν ένα καθορισμένο χώρο στο διακομιστή. Ο οικοδεσπότης σας θα τα αντιμετωπίσει αυτόματα στις περισσότερες περιπτώσεις, οπότε να είστε βέβαιοι ότι εάν ο οικοδεσπότης σας το προσφέρει, είστε καλυμμένοι.

Ωστόσο, δεν καλύπτεται πλήρως. Οι οικοδεσπότες Ιστού διατηρούν μόνο έναν συγκεκριμένο αριθμό αντιγράφων ασφαλείας και, εάν έχετε έναν μεγάλο ιστότοπο, μπορεί να διατηρείται μόνο μια μικρή χούφτα. Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας με μη αυτόματο τρόπο χρησιμοποιώντας μία από τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όπως το Backblaze (διαβάστε την κριτική Backblaze).

Μπορείτε να χειριστείτε αντίγραφα ασφαλείας με έναν από τους δύο τρόπους. Το πρώτο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο όπως το BackUpWordPress. Αυτό το εργαλείο θα προγραμματίσει αντίγραφα ασφαλείας και θα τα αποθηκεύσει στον χώρο σας στον οικοδεσπότη Ιστού σας. Ωστόσο, είναι καλύτερο να κατεβάσετε αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας, να τα τοποθετήσετε σε έναν κάδο αποθήκευσης στο διαδίκτυο και, στη συνέχεια, να τα διαγράψετε από τον κεντρικό υπολογιστή σας για να μην καταλάβετε χώρο στον ιστότοπό σας.

Υπάρχουν άλλες προσθήκες όπως το UpdraftPlus που σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας απευθείας στο Dropbox (διαβάστε την κριτική μας στο Dropbox) ή στο Google Drive (διαβάστε την κριτική μας στο Google Drive). Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ιστότοποι μπορούν να είναι αρκετά μεγάλοι, ειδικά εάν έχετε πολύ περιεχόμενο, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή χώρο αποθήκευσης πριν από την εγκατάσταση.

Ενώ πολλές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διαφημίζουν το σύστημα “ρυθμίστε το και ξεχάστε το”, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα αντίγραφα ασφαλείας σας. Τα πράγματα περιστασιακά μπερδεύονται, οπότε φροντίστε να ελέγχετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας περιοδικά, ακόμα και αν όλα λειτουργούν ομαλά. Έχουμε έναν οδηγό για το πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του WordPress εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα.

Τελικές σκέψεις

Το WordPress είναι μια εξαιρετικά βαθιά πλατφόρμα. Αυτή η στοιχειώδης ματιά στο CMS θα πρέπει, ωστόσο, να προσφέρει μια καλή βάση για να προχωρήσουμε. Εάν είστε εντελώς καινούργιοι, τότε αυτές είναι όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε στο WordPress. Φροντίστε να δείτε τους άλλους οδηγούς μας για πιο προηγμένα θέματα καθώς προχωράτε κατά τη χρήση της πλατφόρμας.

Καλύπτουμε θέματα όπως διαφημίσεις, SEO, ανάπτυξη προσθηκών και παιδικά θέματα. Αν και, ενώ αποκαλύπτουμε μερικές πολύπλοκες περιοχές, δεν μπορούμε να καλύψουμε κάθε περιοχή του WordPress. Για αυτό, είναι βολικό να προσθέσετε σελιδοδείκτη σε έναν σύνδεσμο για το WordPress Codex και το WordPress TV για να μάθετε σχετικά με συγκεκριμένα ζητήματα.

Πού βρίσκεστε με το WordPress; Ενημερώστε μας και οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το WP στα παρακάτω σχόλια, ώστε να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε σε έναν μελλοντικό οδηγό.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map