Ενδιάμεσος οδηγός για τη χρήση του WordPress

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές CMS (σύστημα διαχείρισης περιεχομένου) που διατίθεται σήμερα, τροφοδοτώντας σήμερα πάνω από το 30 τοις εκατό όλων των ιστότοπων στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μια εξαιρετικά διαφορετική πλατφόρμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε σχολαστικά έναν ιστότοπο για να ταιριάζει στις ανάγκες σας.


Σε αυτόν τον ενδιάμεσο οδηγό για τη χρήση του WordPress, θα πάμε πιο βαθιά στην τρύπα του κουνελιού της χρήσης της πλατφόρμας. Θα ρίξουμε μια ματιά στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, μειώνοντας τους χρόνους φόρτωσης στον ιστότοπό σας, αντιμετωπίζοντας το WordPress σε καθημερινή ρύθμιση και θα λύσουμε ορισμένα κοινά ζητήματα WordPress.

Ανάλογα με το πού βρίσκεστε, αυτός ο οδηγός μπορεί να είναι λίγο πολύ απλός ή πολύ περίπλοκος. Έχουμε δύο άλλους οδηγούς για το WordPress, οπότε φροντίστε να τους ελέγξετε αφού περάσετε από αυτόν:

 • Οδηγός για αρχάριους για τη χρήση του WordPress
 • Προηγμένος οδηγός για τη χρήση του WordPress

Βελτιστοποίηση WordPress και μηχανών αναζήτησης

Αν και δεν είναι συγκεκριμένη για το WordPress, το SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) αποτελεί τεράστιο μέρος της χρήσης του CMS. Όπως αναφέρεται στον οδηγό WordPress για αρχάριους, η προσθήκη Yoast SEO είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο για να διασφαλίσετε ότι συγκεντρώνετε επισκεψιμότητα οργανικά από τις μηχανές αναζήτησης. Θα εξετάσουμε τα βασικά της προσθήκης, καθώς και μερικές βέλτιστες πρακτικές για το SEO γενικά.

Ευρετηρίαση μηχανών αναζήτησης

Προτού μπορέσετε να κάνετε οποιοδήποτε SEO, θα πρέπει να υποβάλετε τον ιστότοπό σας για ευρετηρίαση. Θα ανατρέξουμε στην ευρετηρίαση του Google συγκεκριμένα, αλλά υπάρχουν ξεχωριστά βήματα για άλλες μηχανές αναζήτησης. Αρχικά, μεταβείτε στο Google Search Console και συνδεθείτε με έναν λογαριασμό Google.

Μόλις μπείτε μέσα, κάντε κλικ στο “προσθήκη ιδιότητας” και υποβάλετέ το για ευρετηρίαση. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να πληκτρολογήσετε την πλήρη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοκόλλου. Για παράδειγμα, εάν έχετε πιστοποιητικό SSL, θα πρέπει να προσθέσετε το “https: //” στο μπροστινό μέρος του URL σας.

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με δύο καρτέλες. Κάντε κλικ στο «εναλλακτικές μέθοδοι» και επιλέξτε το πλαίσιο «HTML tag». Θα δείτε ένα πλήρες σενάριο για να το τοποθετήσετε στην κεφαλίδα σας, αλλά δεν το χρειάζεστε όλα για το Yoast SEO. Αντίθετα, αντιγράψτε τον κώδικα σε παρένθεση μετά το “content =.”

Με αυτόν τον κώδικα ακόμα στο πρόχειρο σας, επιστρέψτε στο WordPress και βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την προσθήκη Yoast SEO. Στη γραμμή εργαλείων αριστερά, κάντε κλικ στην καρτέλα με την ένδειξη “SEO”. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο “Εργαλεία για webmaster”.

Επικολλήστε τον κώδικα στον “κωδικό επαλήθευσης Google” και αποθηκεύστε τις αλλαγές. Υπάρχουν επίσης κουλοχέρηδες για κωδικούς Bing και Yandex. Επιστρέψτε στο Google Search Console και κάντε κλικ στην επιλογή “επαλήθευση”. Μετά από αυτό, έχετε επαληθεύσει επίσημα ότι είστε ο κάτοχος του τομέα, αλλά δεν έχετε υποβάλει τον ιστότοπό σας για ευρετηρίαση. Για αυτό, θα πρέπει να υποβάλετε έναν χάρτη ιστότοπου.

Το Yoast SEO δημιουργεί αυτόματα έναν χάρτη ιστότοπου για εσάς. Βασικά, είναι ένα ευρετήριο όλων των ιστοσελίδων σας που επιτρέπει στα bots της Google να ανιχνεύουν τον ιστότοπό σας και να βρίσκουν πληροφορίες για ευρετηρίαση.

Η προσθήκη ενός στο Google Search Console είναι τόσο απλή όσο ποτέ. Επιστρέψτε στην κονσόλα σας και διαγράψτε όλους τους ξεπερασμένους ή μη έγκυρους χάρτες ιστότοπου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “add / test sitemap” στην επάνω δεξιά γωνία. Πληκτρολογήστε “sitemap_index.xml” και υποβάλετέ το. Κατά τη διάρκεια μερικών ημερών, η Google θα αρχίσει να ανιχνεύει τον ιστότοπό σας και να ευρετηριάζει σελίδες και αναρτήσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το ευρετήριο χάρτη ιστότοπου που δημιουργεί το Yoast περιλαμβάνει τα πάντα για τον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων, κατηγοριών και φόρουμ. Εάν δεν θέλετε τα πάντα να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, τότε μπορείτε να διαμορφώσετε τον χάρτη ιστοτόπου σας στο WordPress.

Επιστρέψτε στην καρτέλα Yoast SEO και κάντε κλικ στο “εμφάνιση εμφάνισης”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “τύποι περιεχομένου” για να δείτε όλους τους διαφορετικούς χάρτες ιστότοπου στο ευρετήριό σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε μεμονωμένα οποιονδήποτε από τους χάρτες ιστότοπου, καθώς και να ορίσετε ένα πρότυπο τίτλου και μετα-περιγραφής. Θα θέλατε να σπρώξετε λίγο περισσότερο αυτήν την περιοχή καθώς έχει ρυθμίσεις για τον τρόπο εμφάνισης στα αποτελέσματα αναζήτησης και στις ροές RSS.

Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης

Τώρα που έχετε ευρετηριαστεί, μπορείτε να αρχίσετε να βελτιστοποιείτε τις αναρτήσεις σας για την κατάταξη αναζήτησης. Αυτό είναι ένα αρκετά πυκνό θέμα, οπότε θα εξετάσουμε τα βασικά στοιχεία του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη Yoast SEO για να βοηθήσετε τις κατατάξεις αναζήτησης.

Σε κάθε ανάρτηση και σελίδα, θα έχετε ένα πλαίσιο για SEO. Υπάρχουν δύο καρτέλες: λέξη-κλειδί και αναγνωσιμότητα. Η αναγνωσιμότητα είναι μια αυτοματοποιημένη ανάλυση του πόσο απλή είναι η ανάγνωση του περιεχομένου σας με ορισμένες προτάσεις σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της βαθμολογίας σας. Η ποιότητα των παραγόντων περιεχομένου στις κατατάξεις της Google, επομένως, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν την ενότητα.

Στη συνέχεια είναι η λέξη-κλειδί σας. Αυτό είναι το κέντρο όλων των SEO, της λέξης-κλειδιού ή της φράσης που λέει στις μηχανές αναζήτησης το περιεχόμενο του περιεχομένου σας. Θα θελήσετε να διαλέξετε κάτι που να σχετίζεται με το θέμα σας, αλλά όχι πολύ ευρύ. Για παράδειγμα, αν έγραφες μια ανάρτηση για το πώς να φτιάξεις σπιτική πίτσα, τότε η «σπιτική πίτσα» θα ήταν πολύ καλύτερη λέξη-κλειδί από το «πίτσα» και «πώς να φτιάξεις σπιτική πίτσα» ακόμη καλύτερη.

Θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε τη λέξη-κλειδί σας σε μερικές περιοχές. Ο τίτλος της ανάρτησης, η διεύθυνση URL, η μετα-περιγραφή και το πραγματικό περιεχόμενο θα πρέπει να περιέχουν τη λέξη-κλειδί. Ωστόσο, μην το προσθέσετε στο περιεχόμενο σε μια προσπάθεια να αποκτήσετε υψηλότερη κατάταξη αναζήτησης καθώς η Google έχει λάβει μέτρα για την ανακούφιση αυτού του είδους της πρακτικής.

ενδιάμεσος-οδηγός-wordpress-6

Αφού ρυθμίσετε τα πάντα για SEO, θα λάβετε βαθμολογία, είτε κόκκινο, πορτοκαλί ή πράσινο. Υπάρχουν μερικές προτάσεις κάτω από την περιοχή περιεχομένου σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε το SEO ενός συγκεκριμένου θέματος, αν και θα πρέπει να πάρετε μερικές με έναν κόκκο αλατιού.

Για παράδειγμα, ένας ιστότοπος ειδήσεων που δημοσιεύει άρθρα με λιγότερες από 300 λέξεις πιθανότατα θα βρίσκεται στο σκορ Yoast, επειδή το περιεχόμενο είναι πολύ μικρό. Σε αυτήν την περίπτωση, το πρόβλημα που δηλώνει η Yoast δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα, οπότε χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρίση σας όταν τα διαβάσετε.

Αυτό είναι βασικό για την κατανόηση του SEO που μπορούμε να δώσουμε σε αυτόν τον οδηγό. Το σύστημα της Google αλλάζει συνεχώς, επομένως είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για το τι ψάχνουν τα bot της Google κατά τη σάρωση του περιεχομένου του ιστότοπού σας.

Βελτιστοποίηση του WordPress

Υπάρχει ένα έντονο ζήτημα από όλη τη δύναμη του WordPress. Η πλατφόρμα μπορεί εύκολα να επιβραδυνθεί σε ανίχνευση, όταν έχει παγιδευτεί από πάρα πολλά πρόσθετα, υπερβολικά θέματα ή περιττά στοιχεία σχεδίασης. Σε αυτήν την ενότητα, θα σας βοηθήσουμε να μειώσετε το λίπος, έτσι ώστε το WordPress να λειτουργεί ομαλά χωρίς να είναι ξεπερασμένο.

Βελτιστοποίηση εικόνας

Οι εικόνες είναι ο χειρότερος εχθρός σας όταν πρόκειται για φόρτωση χρόνου. Θα μπορούσατε να έχετε άρθρα αξίας δεκαετιών που έχουν αποθηκευτεί στον ιστότοπό σας και να μην προκαλείτε τόσο μεγάλο εμπόδιο όσο και μια δέσμη εικόνων. Πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας για να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς να θυσιάσετε την ποιότητα.

Αυτό ξεκινά με τις εικόνες που πραγματικά τραβάτε. Συνιστούμε αρχεία .png για στιγμιότυπα οθόνης ή οποιαδήποτε ψηφιακή εικόνα. Η υψηλή ανάλυση των περισσότερων σύγχρονων οθονών θα μειωθεί κάτω από τη συμπίεση ενός .jpg, οδηγώντας σε ασαφείς εικόνες που είναι δυσανάγνωστες. Εάν σχεδιάζετε γραφικά, το .jpg λειτουργεί, αλλά θα συνιστούσαμε ένα αρχείο .svg (vector).


© Cloudwards.net


© Cloudwards.net

Προηγούμενος

Επόμενο

Στη συνέχεια είναι οι διαστάσεις του αρχείου. Ωστόσο, οι διαστάσεις δεν είναι ίδιες με την ανάλυση. Θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτό λίγο. Ανάλογα με το θέμα σας, η περιοχή κειμένου θα έχει μέγιστο πλάτος. Για τους περισσότερους, είναι κάπου περίπου 600-800 pixel.

Το θέμα σας πρέπει να αλλάξει το μέγεθος οποιασδήποτε μεγάλης εικόνας για να ταιριάζει στο πλάτος της περιοχής περιεχομένου. Ωστόσο, αυτό το πλήρες αρχείο είναι αποθηκευμένο στον διακομιστή σας. Για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το μέγεθος του αρχείου, μειώστε το πλάτος σε τουλάχιστον 800 pixel. Μπορείτε να το κάνετε σε οποιονδήποτε επεξεργαστή εικόνων, ακόμη και σε αυτόν που περιλαμβάνεται στα Windows.

Ωστόσο, η ανάλυση δεν είναι ίδια με τις διαστάσεις. Η ανάλυσή σας αναφέρεται στον αριθμό εικονοστοιχείων της εικόνας. Για την περισσότερη χρήση ιστού, 72 PPI (pixel ανά ίντσα) λειτουργεί καλά. Είναι απίθανο το αρχείο σας να εκτυπωθεί ποτέ και, συνεπώς, δεν χρειάζεται υψηλότερη ανάλυση. Η υψηλότερη ανάλυση οδηγεί σε μεγαλύτερο αρχείο και μεγαλύτερο χρόνο φόρτωσης, παρόλο που η ποιότητα δεν επηρεάζεται καθόλου.

Μέχρι αυτό το σημείο, μιλάμε συγκεκριμένα για οποιαδήποτε ψηφιακή εικόνα, είτε πρόκειται για στιγμιότυπο οθόνης είτε για γραφικό. Αν όμως χρησιμοποιείτε φωτογραφίες, η νοοτροπία είναι λίγο διαφορετική. Τα jpgs λειτουργούν καλύτερα για φωτογραφίες. Τα χρώματα είναι πολύ πιο περίπλοκα, καθιστώντας τον ευρύ χρωματικό χώρο του .jpg ιδανικό για συμπίεση. Σε αντίθεση με την ψηφιακή εργασία, δεν ασχολείστε με πολύ ευθείες γραμμές και κείμενο.

Πριν ακόμη ανεβάσετε την εικόνα σας, φροντίστε να τη βελτιστοποιήσετε εκ των προτέρων, μειώνοντας το μέγεθος του αρχείου μέσω περικοπών ανάλυσης και διαστάσεων. Κατά κανόνα, κάθε ψηφιακή εικόνα μεγέθους 800 × 500 pixel με ανάλυση 72 PPI αποθηκευμένη ως .png θα πρέπει να είναι καλή για χρήση στο διαδίκτυο. Εάν χρειάζεστε μια μεγάλη εικόνα χαρακτηριστικών, αυξήστε τις διαστάσεις μέχρι να φαίνεται καλή στο θέμα σας.

Η μάχη όμως δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν ακόμα κάποιες εξοικονομήσεις στο τέλος του WordPress. Χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο βελτιστοποίησης εικόνας, μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου των εικόνων, εξοικονομώντας συνήθως 30 τοις εκατό ή περισσότερο. Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

 • WP Smush
 • ShortPixel Image Optimizer
 • reSmush.it

Βελτιστοποίηση βάσης δεδομένων

Οι εικόνες είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης όσον αφορά τη βελτιστοποίηση, αλλά υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε ακόμη περισσότερο τον ιστότοπό σας. Η προσθήκη WP-Optimize καθαρίζει όλα τα απομεινάρια στον ιστότοπό σας, μειώνοντας τους χρόνους φόρτωσης για τους επισκέπτες σας και επιταχύνοντας τη ροή εργασίας στο backend του WordPress.

Ουσιαστικά, το WordPress αποθηκεύει όλα όσα δημιουργεί ο ιστότοπός σας. Είναι ωραίο που δεν χάνετε καμία δουλειά, αλλά αυξάνει το σύστημά σας. Πράγματα όπως αναθεωρήσεις μετά, μη εγκεκριμένα και ανεπιθύμητα σχόλια, pingbacks, trackbacks και λήξεις προσωρινών επιλογών καταλαμβάνουν χώρο στη βάση δεδομένων σας.

Το WP-Optimize σάς επιτρέπει να διαγράφετε αυτόματα όλα αυτά με ένα μόνο κουμπί. Μπορείτε να ελέγξετε τι θέλετε να αποθηκεύσετε και τι θέλετε να φύγετε και να αφήσετε το πρόσθετο να χειριστεί τα υπόλοιπα.

Το σημαντικό πράγμα για αυτό το πρόσθετο είναι ότι σαρώνει τους πίνακες της βάσης δεδομένων MySQL. Καθώς προσθέτετε, διαγράφετε και μετακινείτε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, ο πίνακας σας θα γίνεται πιο γεμάτος και λιγότερο εστιασμένος. Το WP-Optimize μπαίνει και καθαρίζει όλα τα σκουπίδια, ώστε να έχετε τη μέγιστη απόδοση.

Υπάρχει, ωστόσο, η πιθανότητα να διαγράψει κάτι σημαντικό για τον ιστότοπό σας. Αν και είναι πολύ απίθανο, το πρόσθετο είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και μερικές φορές συμβαίνουν λάθη. Ευτυχώς, περιλαμβάνει μια δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας μέσω του UpdraftPlus πριν από τη βελτιστοποίησή σας.

Το UpdraftPlus ενσωματώνεται σε πλατφόρμες όπως το Google Drive, το Dropbox και το Rackspace, έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στα αντίγραφα ασφαλείας σας σε περίπτωση που κάτι περίεργο. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτούς τους παρόχους αποθήκευσης cloud, διαβάστε την κριτική Google Drive και την κριτική Dropbox.

Η βελτιστοποίηση βάσης δεδομένων δεν έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο όσο η βελτιστοποίηση εικόνας από την άποψη της ταχύτητας. Ωστόσο, κάνει το backend του WordPress να αισθάνεται πιο ρευστό ενώ ανοίγει λίγο χώρο στον διακομιστή σας.

Βελτιστοποίηση Web Hosting

Το τελευταίο βήμα για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας είναι να κοιτάξετε το σπίτι στο οποίο ζει. Η φιλοξενία ιστού είναι ένα κρίσιμο μέρος του πώς λειτουργούν ομαλά οι ιστότοποι WordPress, ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο είναι κακή ιδέα να φιλοξενήσετε τον δικό σας ιστότοπο. Η βελτιστοποίηση από την πλευρά του διακομιστή μπορεί να σας βοηθήσει με ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και αυξημένη ασφάλεια.

Τα περισσότερα σχέδια WordPress, εκτός του εξαιρετικά δαπανηρού Pagely (διαβάστε την κριτική μας Pagely), χρησιμοποιούν μια κοινόχρηστη αρχιτεκτονική όπου πολλοί χρήστες ζουν στον ίδιο διακομιστή, περνώντας τους πόρους. Εάν συμβαίνει αυτό, ψάχνετε έναν διακομιστή χαμηλής πυκνότητας, έναν με λιγότερο αριθμό χρηστών, ώστε να έχετε μεγαλύτερη πρόσβαση σε πόρους. Για παράδειγμα, το Bluehost (διαβάστε την κριτική μας στο Bluehost) χρησιμοποιεί κοινόχρηστους διακομιστές χαμηλής πυκνότητας για προγράμματα WordPress.

Μερικοί πάροχοι, όπως το DreamHost (διαβάστε την κριτική μας στο DreamHost) προσφέρουν VPS (εικονικός ιδιωτικός διακομιστής) σχέδια για WordPress. Είναι σαν κοινόχρηστος διακομιστής, αλλά λαμβάνετε έναν στατικό όγκο πόρων για τον ιστότοπό σας αυξάνοντας τη συνέπεια στους χρόνους φόρτωσης.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εντοπίσετε κάποιο είδος προσθήκης προσωρινής αποθήκευσης. Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων περιλαμβάνουν μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης με μια συνδρομή WordPress, όπως το SiteGround (διαβάστε την κριτική SiteGround). Αποθηκεύει προσωρινά δεδομένα για να επιταχύνει τους χρόνους φόρτωσης, ειδικά σε τοποθεσίες που βρίσκονται πολύ μακριά από το διακομιστή.

Η προσωρινή αποθήκευση αποτελεί τεράστιο μέρος της βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας Προβάλλει ουσιαστικά μια στατική έκδοση του ιστότοπού σας, οπότε ο διακομιστής δεν χρειάζεται να λαμβάνει περιεχόμενο κάθε φορά που εισάγεται ο τομέας σας. Ενώ τα πρόσθετα προσωρινής αποθήκευσης που έχουν αναπτυχθεί από web-host είναι το καλύτερο στοίχημά σας, υπάρχουν μερικά δωρεάν στον κατάλογο προσθηκών WordPress:

 • WP Super Cache
 • Συνολική προσωρινή μνήμη W3
 • Βελτιστοποίηση ταχύτητας σελίδας κολιβρίων

Εδώ, θέλετε να χρησιμοποιήσετε την καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων για το WordPress για να βρείτε οποιοδήποτε κέρδος απόδοσης, ακόμη και αν είναι μικρό. Συχνά, το ξύρισμα των κλασμάτων ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου μπορεί να βοηθήσει στην κατάταξη της αναζήτησης και να κάνει τον ιστότοπό σας να αισθάνεται πολύ πιο ευαίσθητος.

Διαχείριση του ιστότοπού σας WordPress

Η καθημερινή χρήση του WordPress απαιτεί μερικές δεξιότητες εκτός από τη δημιουργία αναρτήσεων και τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου. Σε αυτήν την ενότητα, θα εξετάσουμε πώς να λάβουμε όλα τα στατιστικά στοιχεία για τον ιστότοπό σας, να επεξεργαστούμε την εμφάνισή σας με παιδικά θέματα και να αντιμετωπίσουμε ανεπιθύμητα σχόλια.

Εγκατάσταση του Google Analytics

Το Google Analytics είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για τη λειτουργία οποιουδήποτε ιστότοπου. Το Analytics προσφέρει μια ολοκληρωμένη προβολή του ιστότοπού σας, παρέχοντας βαθιές πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση της αναγνωσιμότητας σας. Για να επωφεληθείτε πλήρως από την υπηρεσία, σας προτείνουμε να λάβετε τη δωρεάν πιστοποίηση Google Analytics.

Η εγκατάσταση του Google Analytics στον ιστότοπό σας ήταν ένας εφιάλτης. Ωστόσο, η προσθήκη MonsterInsights Google Analytics το καθιστά πολύ πιο απλό. Ωστόσο, πριν από την εγκατάσταση, πρέπει πρώτα να εγγραφείτε για λογαριασμό στο Analytics.

Μεταβείτε στη διεύθυνση “anayltics.google.com” και εγγραφείτε για λογαριασμό εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει όλα τα σωστά δεδομένα για τον ιστότοπό σας, καθώς και τη ζώνη ώρας σας, καθώς μπορεί να έχει αντίκτυπο στα στατιστικά σας. Μόλις ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο “Λήψη αναγνωριστικού παρακολούθησης”.

Αφήστε αυτήν την ενότητα για τώρα, αλλά διατηρήστε την καρτέλα ανοιχτή. Επιστρέψτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη MonsterInsights. Μόλις ολοκληρωθεί, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του και κάντε κλικ στην επιλογή “έλεγχος ταυτότητας με λογαριασμό Google”. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό Google που σχετίζεται με το Analytics.

Ακολουθήστε τις οδηγίες και θα σας δείξει έναν κωδικό για αντιγραφή. Αντιγράψτε και επικολλήστε το στη σωστή περιοχή και το Analytics θα είναι πλέον συνδεδεμένο με τον λογαριασμό σας στο WordPress. Δεν χρειάζεστε το αναγνωριστικό παρακολούθησης για αυτήν τη μέθοδο, αλλά σας είπαμε να το διατηρήσετε ανοιχτό για κάποιο λόγο.

Ένας άλλος τρόπος για να εγκαταστήσετε το Analytics είναι με την προσθήκη Εισαγωγή κεφαλίδων και υποσέλιδων. Αυτή η προσθήκη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς σας επιτρέπει να εισάγετε οποιοδήποτε σενάριο στην κεφαλίδα σας χωρίς να μπερδεύετε το θέμα σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε παρακολούθηση Analytics και Facebook Pixel, μπορείτε να τοποθετήσετε και τα δύο σενάρια εδώ.

Ανοίξτε την καρτέλα Analytics και αντιγράψτε τον κώδικα παρακολούθησης. Επιστρέψτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, ακολουθήστε τις «ρυθμίσεις > εισαγάγετε κεφαλίδες και υποσέλιδα. ” Επικολλήστε τον κώδικα στην κορυφή της ενότητας κεφαλίδων, περιμένετε λίγα λεπτά και ο κώδικας θα αρχίσει να αναφέρει στην Google.

Εάν στο μέλλον θέλετε περισσότερα σενάρια στην κεφαλίδα σας, τοποθετήστε τα κάτω από τον κώδικα του Analytics. Αφήστε ένα κενό όπως μετά το “” και επικολλήστε το κάτω.

Αντιμετώπιση θεμάτων παιδιών

Εάν έχετε ενημερώσει ένα θέμα τρίτου μέρους, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει τη φράση “παιδικό θέμα”. Αυτό το παράγωγο του κύριου στιλ του ιστότοπού σας επιτρέπει ένα ασφαλές περιβάλλον που αλλάζει τις συνολικές λειτουργίες και το στυλ του ιστότοπού σας διατηρώντας παράλληλα ένα ασφαλές. Εάν θέλετε να κάνετε οποιαδήποτε αισθητική τροποποίηση, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα παιδικό θέμα για να το κάνετε.

Η ιδέα ενός παιδικού θέματος είναι αρκετά απλή. Ουσιαστικά, είναι μια ξεχωριστή περιοχή για τα αρχεία function.php και style.css που κοιτάζει προς ένα γονικό θέμα για το σενάριό του. Σας επιτρέπει να κάνετε αλλαγές στη δέσμη ενεργειών του ιστότοπού σας, ενώ εξακολουθείτε να κληρονομείτε οτιδήποτε άλλο από το γονικό θέμα. Με αυτό, μπορείτε να κάνετε όλες τις αλλαγές που θέλετε στον ιστότοπό σας, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα αναβάθμισης και επαναφοράς του γονικού θέματος.

Δημιουργία παιδικού θέματος αν είναι αρκετά απλό, αν και δεν είναι για όλους. Θα μιλήσουμε περισσότερο για μερικά από τα μειονεκτήματα σε λίγο, οπότε φροντίστε να διαβάσετε αυτήν την ενότητα για να μάθετε εάν πρέπει να δημιουργήσετε ένα.

Το μόνο που χρειάζεστε για ένα παιδικό θέμα είναι ένα αρχείο style.css για να επιστρέψετε στο γονικό θέμα. Αποκτήστε πρόσβαση στο WordPress μέσω FTP και δημιουργήστε έναν νέο κατάλογο στο “public_html / wp_content / θέματα.” Δημιουργήστε τον νέο κατάλογο με το όνομα του θέματος και το “-child”. Για αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσουμε το θέμα Twenty Fifteen του WordPress και θα δημιουργήσουμε έναν κατάλογο με το όνομα “είκοσι δεκαπέντε-παιδί”.

Ανοίξτε το NotePad ή οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και επικολλήστε τα εξής:

/ *

Όνομα θέματος: Είκοσι δεκαπέντε παιδιά

URI θέματος: http://example.com/twenty-fifteen-child/

περιγραφή: >-

 Είκοσι δεκαπέντε παιδιά θέμα

Συγγραφέας: John Doe

URI συγγραφέα: http://example.com

Πρότυπο: είκοσι δεκαπέντε

Έκδοση: 1.0.0

Άδεια χρήσης: GNU General Public License v2 ή μεταγενέστερη έκδοση

URI άδειας: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html

Ετικέτες: φωτεινό, σκοτεινό, δύο στήλες, δεξιά-πλευρική γραμμή, διάταξη απόκρισης, έτοιμη για προσβασιμότητα

Τομέας κειμένου: είκοσι δεκαπέντε-παιδί

* /

Φυσικά, αντικαταστήστε τα πάντα με σχετικές πληροφορίες για το θέμα σας. Ωστόσο, δεν απαιτούνται όλα εδώ. License, license URI, tags, text domain και Author URI είναι όλες οι γραμμές που μπορείτε να παραλείψετε από το αρχείο στυλ φύλλου. Αυτά χρησιμοποιούνται μόνο για την παροχή δεδομένων για το θέμα στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Υπάρχουν μόνο έξι σημαντικά στοιχεία κατά τη δημιουργία ενός παιδικού θέματος που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του:

 • Όνομα θέματος: Αυτό είναι το όνομα που θα εμφανίζεται για το θέμα σας στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Δεν είναι κρίσιμο, αλλά χρειάζεστε έναν τρόπο να βρείτε το θέμα του παιδιού σας.
 • URI θέματος: Αυτό δείχνει μια επίδειξη του εν λόγω θέματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πάροχος θεμάτων θα πρέπει να διαθέτει έναν ιστότοπο δοκιμών που μπορείτε να εισαγάγετε εδώ. Το WordPress δεν θα αποδεχτεί το θέμα εκτός εάν υπάρχει αυτή η γραμμή.
 • Περιγραφή: Όπως και το όνομα του θέματος, αυτό παρέχει τις λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα σας όταν κάνετε κλικ στο “Λεπτομέρειες θέματος” στον πίνακα ελέγχου του WordPress.
 • Συντάκτης: Το άτομο που δημιούργησε την ομάδα που θα μπορούσε να είναι εσείς ή ο προγραμματιστής του πλαισίου σας.
 • Πρότυπο: Αυτή είναι η πιο σημαντική γραμμή του αρχείου. Αυτό είναι το θέμα του γονέα που θα κοιτάξει το θέμα του παιδιού. Εισαγάγετε το όνομα του γονικού θέματος που θέλετε να χρησιμοποιήσετε όπως εμφανίζεται στο FTP. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι «Είκοσι δεκαπέντε» αλλά μάλλον «είκοσι δεκαπέντε».
 • Εκδοχή: Απλώς μια ένδειξη για την έκδοση του θέματος που χρησιμοποιείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Αποθηκεύστε και ανεβάστε αυτό το αρχείο στον κατάλογο του παιδικού θέματος και ανανεώστε την ιστοσελίδα σας για να δείτε την αλλαγή που αντικατοπτρίζεται στο WordPress. Εάν προχωρήσατε και ενεργοποιήσατε το θέμα, θα εξακολουθείτε να βλέπετε τον ιστότοπό σας, αλλά μπορεί να φαίνεται λίγο σπασμένο. Αυτό συμβαίνει επειδή ο παιδικός σας φάκελος χρειάζεται επίσης ένα αρχείο functions.php.

Ουσιαστικά, αυτό το αρχείο αλλάζει ριζικά τον τρόπο και τη συμπεριφορά του ιστότοπού σας στο WordPress. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό για το θέμα του παιδιού σας για να επαναφέρετε όλη τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας. Ακόμα κι αν όλα φαίνονται καλά, συνιστάται να το κάνετε αυτό.

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και επικολλήστε το ακόλουθο σενάριο:

<?php

// * Ο κωδικός πηγαίνει εδώ

Αυτό είναι. Αποθηκεύστε το ως function.php και δημιουργήσατε με επιτυχία το αρχείο. Ωστόσο, πρέπει να προσθέσετε μια συνάρτηση για να συνδέσετε τα θέματα γονέα και παιδιού σας. Στην ενότητα “πηγαίνει εδώ”, επικολλήστε τα εξής:

add_action («wp_enqueue_scripts», «enqueue_parent_styles»);

συνάρτηση enqueue_parent_styles () {

  wp_enqueue_style (“γονικό στυλ”, get_template_directory_uri (). “/ style.css”);

}

Αποθηκεύστε το αρχείο και όλα θα πρέπει να επιστρέψουν στο φυσιολογικό. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, μπορείτε να κληρονομήσετε το στυλ του γονέα μέσω του αρχείου style.css, αν και αυτή η μέθοδος δεν συνιστάται επίσημα από το WordPress. Ανοίξτε το αρχείο style.css και επικολλήστε τα ακόλουθα πριν από το κλείσιμο:

@import url (“../ είκοσι δεκαπέντε / style.css”);

Δεν χρειάζεται να βάλετε μια πλήρη ιεραρχία καταλόγου εδώ. Απλώς αντικαταστήστε το “είκοσι δεκαπέντε” με τον κατάλογο του γονικού σας θέματος και θα πρέπει να είστε καλά. Αυτός είναι ο παλιός τρόπος για να κάνετε πράγματα και μπορεί να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα απόδοσης, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί εάν η κύρια μέθοδος δεν επιλυθεί.

Αυτά είναι τα δύο κύρια αρχεία που θα επεξεργαστείτε για το παιδικό σας θέμα, αλλά μπορείτε να αντιγράψετε οποιοδήποτε άλλο αρχείο στο φάκελο θυγατρικού θέματος για να κάνετε αλλαγές. Για παράδειγμα, οι τροποποιήσεις κεφαλίδας και υποσέλιδου απαιτούν ξεχωριστό αρχείο στο φάκελο θυγατρικού θέματος.

Πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε παιδικό θέμα

Τώρα, η δημιουργία παιδικού θέματος δεν είναι η καλύτερη επιλογή για όλους. Εάν δεν θέλετε πραγματικά να αλλάξετε τίποτα στον ιστότοπό σας όσο το θέμα πηγαίνει, τότε δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσετε έναν. Στην άλλη πλευρά του φάσματος, εάν θέλετε να αλλάξετε πάρα πολύ, τότε είναι καλύτερο απλώς να αναπτύξετε ένα θέμα από το μηδέν χρησιμοποιώντας ένα πλαίσιο.

Ένα πλαίσιο είναι το θεμέλιο για οποιοδήποτε θέμα WordPress και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το δικό σας έχει ένα ισχυρό πριν προχωρήσετε σε βαθιά ανάπτυξη. Για παράδειγμα, το θέμα του περιοδικού Gloria χρησιμοποιεί το πλαίσιο Redux που έχει πολλές επιλογές για προσαρμογή. Θα μιλήσουμε περισσότερα για τα πλαίσια και θα αναπτύξουμε το δικό σας θέμα στον επόμενο οδηγό.

Θα πρέπει να γνωρίζετε κάποιο CSS / HTML για να επεξεργαστείτε το θέμα του παιδιού σας και, δυστυχώς, δεν μπορούμε να σας διδάξουμε πλήρως τη γλώσσα εδώ. Ωστόσο, θέλαμε να παρέχουμε ένα σύντομο σεμινάριο για να δείξουμε τη δύναμη ενός παιδικού θέματος. Θα αντικαταστήσουμε το προεπιλεγμένο λογότυπο του WordPress στον πίνακα ελέγχου με όποιο λογότυπο θέλετε.

Αρχικά, δημιουργήστε το λογότυπό σας και αποθηκεύστε το ως αρχείο .png με μέγεθος 16 × 16 pixel. Για αυτό το σεμινάριο, θα το ονομάσουμε “custom-logo.png”. Μπορείτε να το ονομάσετε ό, τι θέλετε, απλώς φροντίστε να ενημερώσετε ανάλογα το σενάριο.

Συνδέστε τον ιστότοπό σας μέσω FTP και μπείτε στον κατάλογο θεμάτων του παιδιού σας. Δημιουργήστε έναν νέο φάκελο με το όνομα “εικόνες”. Ανοίξτε το αρχείο function.php για να το επεξεργαστείτε. Επικολλήστε παρακάτω τα προσαρμοσμένα σενάρια που έχετε ήδη:

συνάρτηση custom_logo () {

ηχώ ‘

#wpadminbar # wp-admin-bar-wp-λογότυπο > .ab-item .ab-icon: πριν από {

background-image: url (‘. get_bloginfo (‘ stylesheet_directory ’).‘ /images/custom-logo.png)! σημαντικό;

φόντο-θέση: 0 0;

χρώμα: rgba (0, 0, 0, 0);

}

#wpadminbar # wp-admin-bar-wp-logo.hover > .ab-item .ab-icon {

φόντο-θέση: 0 0;

}

«;

}

// συνδέστε την έξοδο κεφαλίδας διαχείρισης

add_action («wp_before_admin_bar_render», «custom_logo»);

Ανανεώστε τον πίνακα ελέγχου του WordPress και θα πρέπει να δείτε το νέο προσαρμοσμένο λογότυπό σας να εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία.

Προσδιορισμός του ανεπιθύμητου

Το spam σχολίων είναι ένα κομμάτι της ζωής για οποιονδήποτε ιστότοπο WordPress. Δεν θα πίστευες τον αριθμό που παίρνουμε εδώ στο Cloudwards.net κάθε μέρα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι φιλτραρίσματος των σχολίων, ώστε να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερα ανεπιθύμητα μηνύματα στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Συνήθως, το ανεπιθύμητο σχόλιο είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας συγκέντρωσης επιστροφής. Τα ανεπιθύμητα bots θα μεταφερθούν σε όλο το Διαδίκτυο, σχολιάζοντας αναρτήσεις με backlink που περιέχονται σε αυτά σε μια προσπάθεια βελτίωσης της κατάταξης αναζήτησης. Η Google έχει ήδη κάνει πολλά για να διασφαλίσει ότι αυτό το είδος μαύρου καπέλου SEO δεν βελτιώνει την κατάταξη, αλλά οι spammers εξακολουθούν να είναι ανεπιθύμητοι.

Κάθε έκδοση του WordPress είναι προεπιλεγμένη με το Akismet Spam Filter, ένα πρόσθετο που περνά από όλα τα σχόλια στον ιστότοπό σας και απορρίπτει όσα θεωρεί ύποπτα. Χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση, συλλέγοντας δεδομένα από όλους τους ιστότοπους χρησιμοποιώντας την προσθήκη για να κάνει συνεχώς τον εντοπισμό του πιο έξυπνο.

Βασικά, θα προχωρήσει και θα καραντίνα τυχόν σχόλια που θεωρεί ανεπιθύμητα. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να περάσετε και να επισημάνετε το καθένα ως ανεπιθύμητο ή όχι ως ανεπιθύμητο. Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα μπορεί να γίνει πιο έξυπνο, διασφαλίζοντας ότι τα σχόλια χωρίς ανεπιθύμητα μηνύματα και τα ανεπιθύμητα σχόλια παραμένουν στο παρασκήνιο.

Εκτός του Akismet, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα μηνύματα και να απλοποιήσετε τη διαδικασία για πραγματικούς σχολιαστές. Το πρώτο είναι η μαύρη λίστα σχολίων σας. Αυτό το εργαλείο θα καταργήσει αυτόματα και θα επισημάνει τα σχόλια ως ανεπιθύμητα εάν περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Μπορείτε να βρείτε τη μαύρη λίστα στις “ρυθμίσεις > συζήτηση.”

Να είστε πολύ προσεκτικοί εδώ, καθώς το φίλτρο αναζητά όχι μόνο τη λέξη-κλειδί, αλλά λέξεις παρόμοιες με τη λέξη-κλειδί. Η καταχώριση WordPress Codex δίνει το παράδειγμα της λέξης “tramadol”. Η μαύρη λίστα θα διαγράψει αυτόματα τυχόν σχόλια που περιέχουν tramadol, tramadols, bigtamadol κ.λπ..

Παρόλο που μπορεί να είναι χρονοβόρα, είναι επίσης καλή ιδέα να μετριάσετε όλα τα σχόλια στον ιστότοπό σας. Θα πρέπει να εγκρίνετε μη αυτόματα το καθένα, αλλά διασφαλίζει ότι δεν θα περνά ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Ακολουθήστε τη ρύθμιση “διαδρομή” > συζήτηση “στον πίνακα ελέγχου του WordPress και επιλέξτε το πλαίσιο” ένας διαχειριστής πρέπει να εγκρίνει το σχόλιο (ανεξάρτητα από τυχόν αντιστοιχίες παρακάτω). “

Στην ίδια περιοχή, μπορείτε να επιτρέψετε στο WordPress να εγκρίνει αυτόματα σχόλια από σχολιαστές που έχουν εγκριθεί στο παρελθόν. Επιλέξτε το πλαίσιο “Ο συντάκτης σχολίων πρέπει να έχει προηγουμένως εγκεκριμένο σχόλιο” και αυτά τα σχόλια δεν θα εμφανίζονται στον πίνακα εποπτείας σας.

Εάν δεν έχετε Akismet ή τι να πειραματιστείτε με άλλες προσθήκες για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων μηνυμάτων, υπάρχουν πολλές επιλογές. Ακολουθούν ορισμένες από τις προτάσεις μας:

 • CleanTalk Spam Protection και Firewall
 • Akismet Anti-Spam
 • Τείχος προστασίας ασφαλείας WordFence, κακόβουλο λογισμικό και ανεπιθύμητη αλληλογραφία

Συνηθισμένα σφάλματα WordPress

Παρόλο που θα θέλαμε να καλύψουμε κάθε πιθανό σφάλμα που μπορεί να προσφέρει το WordPress, απλά δεν είναι δυνατό. Υπάρχουν πάρα πολλές περιστάσεις και πάρα πολλά λάθη για να αντιμετωπιστεί ότι ακόμη και η εύρεση αυτού που χρειάζεστε θα ήταν ένας εφιάλτης. Αντ ‘αυτού, θα καλύψουμε μερικά από τα πιο κοινά σφάλματα WordPress και τι μπορείτε να κάνετε για να τα διορθώσετε. Εάν δεν βρείτε αυτό που χρειάζεστε εδώ, φροντίστε να ανατρέξετε στην καταχώριση WordPress Codex σχετικά με το θέμα.

Εσωτερικό Σφάλμα Διακομιστή

Το πιο συνηθισμένο σφάλμα που θα αντιμετωπίσετε είναι ένα εσωτερικό σφάλμα διακομιστή. Όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε στον τομέα σας, θα δείτε μια σελίδα με “σφάλμα εσωτερικού διακομιστή” ή “500 εσωτερικό σφάλμα διακομιστή”. Τα καλά νέα είναι ότι ο ιστότοπός σας δεν έχει χαθεί. Τα κακά νέα είναι ότι πρόκειται για γενικευμένο σφάλμα, επειδή το WordPress δεν μπορεί να εντοπίσει το πρόβλημα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε. Η πρώτη περιοχή που πρέπει να ελέγξετε είναι το αρχείο .htaccess, καθώς είναι πιθανό να είναι κατεστραμμένο. Συνδεθείτε στον ιστότοπό σας μέσω FTP και βρείτε το αρχείο .htaccess. Θα πρέπει να βρίσκεται στον ριζικό κατάλογο του ιστότοπού σας, μέσα στο “public_html”. Εάν λείπει, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει αρχεία .htaccess στον WordPress Codex.

Μετονομάστε το αρχείο σε “.htaccess_old” και δοκιμάστε να φορτώσετε ξανά τον ιστότοπό σας. Εάν λειτουργεί, μεταβείτε στις “ρυθμίσεις > permalinks »και επαναφέρετε τους μόνιμους συνδέσμους σας. Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο αρχείο .htaccess και θα αντικαταστήσει το κατεστραμμένο. Εάν αυτό δεν λειτούργησε, συνεχίστε.

Σε περίπτωση που το αρχείο .htaccess είναι καλό, ένα ή περισσότερα πρόσθετα είναι πιθανώς το πρόβλημα. Συνδεθείτε στον ιστότοπό σας μέσω FTP και μεταβείτε στο φάκελο “wp-content”. Βρείτε το φάκελο με το όνομα “plugins” και μετονομάστε το σε “plugins.hold”.

Επιστρέψτε στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και μεταβείτε στη διεύθυνση “www.yourdomain.com/wp-admin.plugins.php”. Αυτό θα απενεργοποιήσει όλες τις προσθήκες σας, αλλά θα διατηρήσει την εγκατάσταση και τις ρυθμίσεις τους. Επιστρέψτε στον διαχειριστή FTP και μετονομάστε το “plugins.hold” σε “plugins”. Μετά από αυτό, θα πρέπει να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση.

Ενεργοποιήστε ξανά τις προσθήκες μία προς μία και δείτε πού βρίσκεται το σφάλμα.

Εάν θέλετε να το κάνετε χωρίς πρόσβαση FTP, μεταβείτε στο webhost σας και χρησιμοποιήστε το phpMyAdmin. Βρείτε τον πίνακα με το όνομα “wp_options”. Κάτω από τη στήλη “option_name”, βρείτε τη σειρά “active_plugins”. Αλλάξτε το πεδίο “option_value” σε “a: 0: {}” και δοκιμάστε να συνδεθείτε ξανά.

Η ίδια διαδικασία ισχύει για θέματα. Βρείτε το φάκελο θεμάτων στο διαχειριστή αρχείων σας και δοκιμάστε να ανεβάσετε το προεπιλεγμένο θέμα Twenty Sixteen WordPress, διαγράφοντας το τρέχον.

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, επικοινωνήστε με την υποστήριξη του οικοδεσπότη Ιστού σας και μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε μια νέα εγκατάσταση του WordPress ή να αυξήσετε το όριο μνήμης για να δείτε εάν αυτό επαναφέρει τον ιστότοπό σας στο διαδίκτυο.

Λήξη χρονικού ορίου σύνδεσης

Εάν εμφανιστεί μια οθόνη με “σφάλμα κατά τη σύνδεση σύνδεσης βάσης δεδομένων”, αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη σύνδεση με τη βάση δεδομένων με την οποία σχετίζεται. Υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για αυτό:

 • Σφάλμα φιλοξενίας ιστοσελίδων
 • Εσφαλμένες πληροφορίες wp-config.php
 • Παραβιασμένος ιστότοπος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το σφάλμα προέρχεται από ένα απλό πρόβλημα φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ακόμη και οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων αντιμετωπίζουν περιστασιακά προβλήματα και είναι πιθανό να εμφανιστεί κάτι εάν βλέπετε αυτό το σφάλμα. Συμβαίνει ένα από τα δύο: είτε η βάση δεδομένων σας έχει εκπληρώσει το όριο της και έχει τερματιστεί από τον οικοδεσπότη Ιστού ή ο διακομιστής φιλοξενίας ιστού σας είναι εκτός λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση, επικοινωνήστε με την υποστήριξη του οικοδεσπότη Ιστού σας και δείτε εάν υπάρχουν γνωστά προβλήματα. Σε περίπτωση που η βάση δεδομένων σας έχει κλείσει, ο οικοδεσπότης Ιστού πιθανότατα θα αποκαταστήσει την προσωρινή πρόσβαση για να κάνετε κάποια οικιακή καθαριότητα.

Ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι ότι το αρχείο wp-config.php έχει εσφαλμένες πληροφορίες. Συνδεθείτε στον πελάτη FTP και βρείτε το αρχείο με το όνομα “wp-config.php.” Θα πρέπει να βρίσκεται στον ριζικό κατάλογο “public_html”.

Ανοίξτε το αρχείο και βεβαιωθείτε ότι τα ακόλουθα είναι σωστά:

 • Ονομα βάσης δεδομένων
 • Όνομα χρήστη βάσης δεδομένων
 • Κωδικός πρόσβασης βάσης δεδομένων
 • Κεντρικός υπολογιστής βάσης δεδομένων

Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στο cPanel του οικοδεσπότη Ιστού σας. Για παρόχους που κάνουν αυτές τις πληροφορίες εύκολα προσβάσιμες, ανατρέξτε στην καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων με το cPanel. Αποθηκεύστε το αρχείο με τις σωστές πληροφορίες και θα πρέπει να είστε καλά.

Είναι απίθανο αλλά πιθανό ο ιστότοπός σας να έχει παραβιαστεί εάν δεν λειτουργεί καμία από αυτές τις δύο επιδιορθώσεις. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει παραβιαστεί, αναζητήστε τον τομέα σας στο Sucuri SiteCheck. Εάν ο ιστότοπός σας έχει παραβιαστεί, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Πρώτα είναι να επικοινωνήσετε με τον πάροχο φιλοξενίας ιστού. Μπορεί να παρέχει υπηρεσία καθαρισμού, ναι, αλλά θέλετε να τους ενημερώσετε σε περίπτωση παραβίασης του διακομιστή. Αφού το κάνετε αυτό, επιστρέψτε στον ιστότοπό σας και δοκιμάστε να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές.

Αυτό σημαίνει το κλείδωμα όλων των συνδεδεμένων χρηστών και την επιβολή επαναφοράς κωδικού πρόσβασης. Υπάρχουν μερικά πρόσθετα που σας βοηθούν να το κάνετε αυτό:

 • Δύναμη ισχυρών κωδικών πρόσβασης
 • Ασφάλεια iThemes

Αφού κλειδώσετε τα πάντα, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να παρακολουθείτε. Προσπαθήστε να βρείτε νέες προσθήκες ή πρόσφατες αλλαγές στο CSS του ιστότοπού σας. Μπορείτε επίσης να δείτε τα δεδομένα του ιστότοπού σας μέσω του διαχειριστή αρχείων του κεντρικού υπολογιστή σας για να δείτε αν κάτι φαίνεται παράξενο.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία απάντηση για τον καθαρισμό ενός παραβιασμένου ιστότοπου. Είναι συχνά πολλές δοκιμές και λάθη και ζητάμε από την κοινότητα απαντήσεις. Η Sucuri διαθέτει έναν οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων για έναν παραβιασμένο ιστότοπο που σας συνιστούμε να περάσετε πριν πληρώσετε για υπηρεσία καθαρισμού.

Μόλις εντοπίσετε την επίθεση και καθαρίσετε τον ιστότοπό σας, φροντίστε να αλλάξετε ξανά τους κωδικούς πρόσβασής σας. Αυτό είναι το μοναδικό μεγαλύτερο πρόβλημα για επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε έναν ιστότοπο. Αφού τα πάντα είναι νέα, δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας και σκεφτείτε να εκτελέσετε εγκληματολογία με ένα εργαλείο όπως το Splunk για να διορθώσετε τυχόν ευπάθεια στο σύστημά σας.

Σφάλμα συντήρησης

Η τελευταία γραμμή για τη λίστα των κοινών σφαλμάτων WordPress είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή. Μετά την ενημέρωση του WordPress, ενδέχεται να δείτε “για λίγο μη διαθέσιμο για προγραμματισμένη συντήρηση. Ελέγξτε ξανά σε ένα λεπτό. ” Το πρώτο βήμα είναι να ακούσετε την προειδοποίηση. Περιμένετε λίγα λεπτά και ελέγξτε ξανά για να δείτε εάν ο ιστότοπός σας είναι κανονικός.

Εάν δεν είναι, τότε το WordPress ξεχάσει να καταργήσει όλα τα αρχεία εγκατάστασης μετά την ενημέρωση. Όταν ενημερώνεται το WordPress, εγκαθιστά ένα αρχείο .maintenance στον ιστότοπό σας. Εάν αυτό το σφάλμα επιμένει, αυτό σημαίνει ότι το αρχείο δεν έχει αφαιρεθεί.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας μέσω ενός προγράμματος FTP και να καταργήσετε το αρχείο .maintenance. Θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς στον ριζικό κατάλογο.

Αυτό το αρχείο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την εμφάνιση αυτού του μηνύματος σφάλματος. Αν και είναι πολύ απίθανο να δείτε ποτέ αυτό το σφάλμα εκτός μιας ενημέρωσης WordPress, έχουν συμβεί ξένα πράγματα. Κάθε φορά που το βλέπετε, φροντίστε να ελέγξετε τον ριζικό σας κατάλογο για το αρχείο.

Τελικές σκέψεις

Ελπίζουμε ότι αυτός ο ενδιάμεσος οδηγός για τη χρήση του WordPress σας βοήθησε στο ταξίδι σας με το CMS. Στον επόμενο οδηγό μας, θα εξετάσουμε θέματα όπως η προσθήκη και η ανάπτυξη θεμάτων, καθώς και ορισμένες προηγμένες επιλογές βελτιστοποίησης για να μειώσουμε λίγο τον χρόνο φόρτωσης.

Εάν έχετε κάποιες πιο βασικές ερωτήσεις, τότε ο οδηγός για αρχάριους (ο οποίος είναι συνδεδεμένος στην κορυφή αυτού του άρθρου) είναι πιθανώς ο καλύτερος για εσάς. Σας δίνουμε τα βασικά στοιχεία της εγκατάστασης και της ρύθμισης του WordPress, ώστε να έχετε μια σταθερή βάση για να συνεχίσετε να μαθαίνετε για αυτήν την πλατφόρμα.

Για οποιεσδήποτε συγκεκριμένες ερωτήσεις WordPress, φροντίστε να μας ενημερώσετε στα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map