Το καλύτερο αντίγραφο ασφαλείας διακομιστή Windows 2020

Έτσι, σας έχει ανατεθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός διακομιστή Windows. Ως διαχειριστής διακομιστή, γνωρίζετε πόσες επιλογές και επιλογές αντιμετωπίσατε κατά τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη του διακομιστή σας και τώρα αντιμετωπίζετε ένα παρόμοιο σύνολο επιλογών όσον αφορά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.


Έχουμε προχωρήσει πολύ πέρα ​​από τις ημέρες κατά τις οποίες η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του διακομιστή σήμαινε συνήθως τη δημιουργία ενός προγράμματος για την περιστροφή μαγνητικών ταινιών αποθήκευσης. Ενώ αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν (για κάποιο περίεργο λόγο), η εξέλιξη φθηνών λύσεων αποθήκευσης, εικονικοποίησης και cloud computing άλλαξε δραστικά την επιχείρηση διαχείρισης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Μαζί με την αυξημένη ποικιλία επιλογών διακομιστή και αποθήκευσης, οι λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για επιχειρήσεις έχουν επίσης πολλαπλασιαστεί και εξελιχθεί για να υποστηρίξουν το μεταβαλλόμενο τοπίο διακομιστή. Σήμερα πρόκειται να διερευνήσουμε τις διαθέσιμες επιλογές για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του διακομιστή σας και να εξετάσουμε τις καλύτερες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των διακομιστών Windows του 2017.

Γιατί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του διακομιστή σας?

Στο παρελθόν χρόνια δεν χρειαζόμουν ποτέ να αφιερώσω χρόνο για να πείσω τους διαχειριστές διακομιστών να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των διακομιστών τους. Ενώ οι καταναλωτές μπορεί να μην κατανοούν πάντα την πραγματική απειλή απώλειας δεδομένων, οποιοσδήποτε διαχειριστής διακομιστή αξίζει το αλάτι του είχε πάντα κάποιο είδος εφεδρικής λύσης. Παρατήρησα ότι αυτό έχει αλλάξει ελαφρώς με την άνοδο του cloud computing.

Όταν ένας διακομιστής μπορεί να εμφανιστεί ακαριαία σε ένα εικονικό περιβάλλον Amazon EC2, Rackspace ή Microsoft Azure, έχω μιλήσει με μερικούς ανθρώπους που δεν θεωρούν απαραίτητη τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Ενώ οποιοσδήποτε αξιοσέβαστος πάροχος υπολογιστικού νέφους θα πρέπει να έχει ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και πλεονασμού, ακόμη και αν ένας πάροχος θα μπορούσε να εξαλείψει εντελώς την απειλή αποτυχίας υλικού που δεν εξαλείφει τις πιθανότητες απώλειας δεδομένων ή λειτουργίας.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2013 από την εταιρεία λογισμικού Symantec, το 47% των επιχειρήσεων και το 37% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν χάσει δεδομένα στο cloud. Πιο εντυπωσιακά, η μελέτη διαπίστωσε ότι το 66 τοις εκατό των οργανισμών που παρουσίασαν απώλειες είδαν τις επιχειρήσεις ανάκαμψης να αποτυγχάνουν. Ακόμη και με τη μειωμένη απειλή αποτυχίας υλικού, η παραγωγικότητα και η απώλεια δεδομένων μπορούν να προκύψουν από σφάλματα λογισμικού, ιούς, κακόβουλες επιθέσεις και απλό σφάλμα χρήστη.

Τι κάνει το Backup διακομιστή διαφορετικό?

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός διακομιστή απαιτεί πολύ περισσότερη προσοχή και σχεδιασμό από έναν τυπικό προσωπικό υπολογιστή. Για έναν οικιακό χρήστη, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων σε οποιαδήποτε μορφή γενικά φαίνεται επαρκής. Ακόμα κι αν μια αποκατάσταση διαρκεί εβδομάδες ή το λογισμικό χρειάζεται επανεγκατάσταση, οι περισσότεροι καταναλωτές φαίνονται χαρούμενοι να ανακτήσουν τα δεδομένα τους τελικά. Το αντίγραφο ασφαλείας του επιχειρηματικού διακομιστή έχει πολύ μεγαλύτερες επιπλοκές και συνέπειες.

Ένας διακομιστής μπορεί να παρέχει την απαραίτητη λειτουργία εργασίας σε μια ολόκληρη εταιρεία. Μια εταιρεία logistics μπορεί να εξαρτάται πλήρως από έναν διακομιστή Exchange για στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επικοινωνίας. Μια εταιρεία μηχανικής μπορεί να έχει τεράστια αρχεία έργων και άδειες λογισμικού σε έναν κεντρικό διακομιστή. Ένας διακομιστής λιανικής μπορεί να περιέχει όλο το λογισμικό απογραφής και διαχείρισης πόρων.

Ενώ οι ιδιαιτερότητες αλλάζουν πολύ μεταξύ διαφορετικών οργανισμών, υπάρχει πραγματική δυνατότητα απώλειας δεδομένων, εισοδήματος ή παραγωγικότητας σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον. Επιπλέον, το χρονοδιάγραμμα και το κόστος εργασίας ενός πλήρους διακομιστή αναδημιουργούν συχνά μπαλόνια σε πολλές ημέρες ή εβδομάδες χωρίς τη σωστή λύση. Ένα αξιόπιστο αντίγραφο ασφαλείας που χρειάζεται πολύς χρόνος για την επαναφορά θα σας βάλει στο hotseat εάν η εταιρεία αρχίσει να χάνει χιλιάδες δολάρια την ημέρα.

Η σωστή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τον διακομιστή σας πρέπει όχι μόνο να διασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων αλλά να σας επιτρέπει να επαναφέρετε την πλήρη λειτουργικότητα του διακομιστή μέσα σε ένα χρονικό διάστημα που υπαγορεύεται από τις ανάγκες του οργανισμού σας.

Επιλέγοντας το σωστό αντίγραφο ασφαλείας διακομιστή για το περιβάλλον σας

Όταν αξιολογώ το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας καταναλωτών, συνήθως λαμβάνω υπόψη τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Χαρακτηριστικά
 • Ευκολία στη χρήση
 • Εκτέλεση
 • Υποστήριξη
 • Τιμολόγηση

Ωστόσο, η αξιολόγηση του λογισμικού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση.

Η μέτρηση της ευκολίας χρήσης παρουσιάζει πρόβλημα με το λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για πολύπλοκα περιβάλλοντα διακομιστή. Από την πλευρά των καταναλωτών, οι οικιακοί χρήστες συνήθως αναζητούν κάτι σχεδόν ανόητο ή «set-it-and-forget-it».

Οι διαχειριστές διακομιστών, από την άλλη πλευρά, αποδίδουν πολύ μεγαλύτερη αξία σε προηγμένες δυνατότητες, λεπτομερή έλεγχο και λεπτομερείς λειτουργίες αναφοράς. Ενώ αυτές οι δυνατότητες προσθέτουν εγγενώς στην πολυπλοκότητα ενός λογισμικού, δεν θα επιλέγατε ποτέ να τις εξαλείψετε για λόγους απλότητας.

Ο στόχος δεν είναι να απλοποιήσουμε πέρα ​​από τη χρησιμότητα αλλά να παρουσιάσουμε ένα ισχυρό φάσμα δυνατοτήτων με λογικό και προσεκτικό τρόπο. Ως αποτέλεσμα, η ευκολία χρήσης τείνει να είναι ένα λιγότερο σημαντικό μέτρο.

Ομοίως, η μέτρηση της απόδοσης παρουσιάζει επίσης προκλήσεις. Χαρακτηριστικά όπως η κρυπτογράφηση εξαρτώνται κυρίως από την ισχύ της CPU και την απόδοση αποθήκευσης του κεντρικού υπολογιστή. Ένα κομμάτι λογισμικού που τρέχει άσχημα σε μια μέτρια CPU κρυπτογράφηση και μεταφόρτωση στο cloud μπορεί να τρέξει φανταστικά σε έναν ισχυρό επεξεργαστή διακομιστή με τοπικά μέσα σταθερής κατάστασης. Λόγω της τεράστιας ποικιλίας διαμορφώσεων διακομιστή και αποθήκευσης, ο έλεγχος της απόδοσης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή απαιτεί πραγματικά δοκιμές στο περιβάλλον σας.

Δεδομένου ότι η απόδοση και η ευκολία χρήσης έχουν τόσο μεγάλη υποκειμενικότητα, είναι λογικό να αξιολογηθεί αρχικά το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή συγκρίνοντας χαρακτηριστικά. Όπως θα δούμε σύντομα, οι τεράστιες διαφορές σε περιβάλλοντα διακομιστή αντικατοπτρίζονται στις πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Προκειμένου να αποφασίσετε ποιο προϊόν είναι κατάλληλο για εσάς, βοηθά να έχετε μια σαφή κατανόηση των ιδιαίτερων αναγκών σας. Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις για να αναρωτηθείτε:

Τύπος διακομιστή

Οι απλοί διακομιστές αποθήκευσης έχουν διαφορετικές ανάγκες από τους ελεγκτές τομέα που έχουν διαφορετικές ανάγκες από τους ενεργούς διακομιστές βάσης δεδομένων SQL, Exchange ή άλλους.

Όγκος αποθήκευσης

Πόσα δεδομένα, σε gigabytes ή terabytes, χρειάζεστε δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας; Αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το κόστος με οποιαδήποτε λύση cloud τιμολογείται ανά GB.

Ανοχή εκτός λειτουργίας

Αν και κανείς δεν θέλει να κατεβεί ένας διακομιστής, ορισμένες καταστάσεις επιτρέπουν την επαναφορά μερικών ημερών, ενώ άλλες χρειάζονται μια σχεδόν στιγμιαία ή ακόμη και πλήρως περιττή λύση.

Προϋπολογισμός

Ορισμένα προϊόντα έχουν εφάπαξ κόστος, ενώ άλλες λύσεις cloud απαιτούν διαρκείς μηνιαίες πληρωμές. Αποφασίστε ποιο μοντέλο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Ας δούμε τώρα και ρίξτε μια ματιά σε αυτά που προσφέρουν αυτά τα προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας CloudBerry

Το CloudBerry Backup από το CloudBerry Lab είναι ένα μοναδικό, ενδιαφέρον προϊόν. Οι περισσότερες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή προσφέρουν μόνο λογισμικό, το οποίο σας αφήνει να υπολογίσετε τη δική σας τοποθεσία αποθήκευσης ή να σας ενθαρρύνουμε να εγγραφείτε στην υπηρεσία αποθήκευσης cloud εσωτερικού με μηνιαία χρέωση.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο CloudBerry, η υπηρεσία διαθέτει υποστήριξη για τοπικά αντίγραφα ασφαλείας, αλλά η πιο μοναδική της δυνατότητα είναι η δυνατότητα σύνδεσης με τρίτους παρόχους όπως το Amazon S3 ή Glacier, Microsoft Azure, Google Cloud Storage, Rackspace, Backblaze B2 και πολλά άλλα.

Αντί να προωθεί τη δική τους αποθήκευση στο cloud, το CloudBerry δίνει στους διαχειριστές διακομιστών τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη δύναμη του προμηθευτή αποθήκευσης επιλογής τους. Τώρα μπορείτε να μετατρέψετε μια φθηνή λύση όπως το Amazon Glacier σε μια πλήρως λειτουργική εφεδρική υπηρεσία αντί για έναν απλό κάδο αποθήκευσης. Επίσης, το απλό, άμεσο αντίγραφο ασφαλείας από σύννεφο σε σύννεφο είναι μια φανταστική λειτουργία εάν χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.

Το CloudBerry Backup είναι επίσης ένα πολύ ισχυρό εφεδρικό προϊόν από μόνο του. Η έκδοση του Windows Server επιτρέπει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει εικόνας σε επίπεδο μπλοκ που σας επιτρέπει να λαμβάνετε πλήρη στιγμιότυπα του διακομιστή σας, ενώ τροποποιείτε μόνο τα μεμονωμένα μπλοκ δεδομένων που άλλαξαν από το προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας.

Οι εικόνες σε επίπεδο μπλοκ σε συνδυασμό με τη συμπίεση δεδομένων συνεργάζονται για να βελτιώσουν σημαντικά την ταχύτητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και να μειώσουν τον αποθηκευτικό χώρο που είναι και οι δύο κρίσιμοι όταν εργάζεστε με αποθήκευση cloud που φορτίζεται από το gigabyte που αποθηκεύεται ή μεταφέρεται.

Ενώ μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε υποστηριζόμενο πάροχο αποθήκευσης, εάν επιλέξετε Amazon EC2 ή Microsoft Azure, το CloudBerry μπορεί να χρησιμοποιήσει αμέσως οποιαδήποτε εφεδρική εικόνα για να δημιουργήσει μια εικονική μηχανή στο cloud. Περιλαμβάνονται επίσης οι επαναφορές Hyper-V και VMware. Αυτή η άμεση εικονικοποίηση αποδεικνύεται εξαιρετικά πολύτιμη όταν ο χρόνος διακοπής είναι κρίσιμος.

Παρόλο που η απόδοση ενδέχεται να μην ταιριάζει με έναν τοπικό διακομιστή, η ικανότητα να υποστεί πλήρες σφάλμα και να εκτελεστεί ένα αντίγραφο σε λίγα λεπτά μπορεί να πάρει μεγάλη πίεση από τους ώμους σας όταν είστε υπεύθυνοι για το χρόνο λειτουργίας.

Η τιμολόγηση ποικίλλει ανάλογα με το αν χρειάζεστε βασική υποστήριξη διακομιστή ή βάσης δεδομένων, ενώ η έκδοση Ultimate περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες. Όλες οι εκδόσεις είναι εφάπαξ αγορές ανά υπολογιστή και σε πολύ λογικές τιμές, αλλά φυσικά δεν περιλαμβάνουν κόστος αποθήκευσης cloud τρίτων.

Προσοχή: Τα εσωτερικά δεδομένα του πίνακα “130” είναι κατεστραμμένα!

Το CloudBerry Lab προσφέρει τηλεφωνική υποστήριξη, καθώς και βοήθεια μέσω email και εισιτηρίων.

Με πάρα πολλές δυνατότητες για να αναφέρουμε εδώ, το μεγαλύτερο takeaway είναι ότι το CloudBerry Backup είναι ένα πανίσχυρο, ισχυρό εφεδρικό προϊόν. Η τεράστια υποστήριξη αποθήκευσης cloud τρίτων το καθιστά πραγματικά μοναδικό μεταξύ των ανταγωνιστών της.

Αντίγραφο ασφαλείας Acronis 12

Η Acronis προσφέρει μια πλήρη σειρά λογισμικού διαχείρισης αντιγράφων ασφαλείας και αποθήκευσης με λύσεις που κυμαίνονται από τη χρήση των καταναλωτών έως την πλήρη διαχείριση των επιχειρήσεων. Με μια πρόσφατη ώθηση προς τις δικές τους λύσεις αποθήκευσης cloud, η Acronis μπορεί να σας προσφέρει μια πλήρη λύση αποθήκευσης, δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάστασης καταστροφών.

Το Acronis Backup 12 είναι μια ολοκληρωμένη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που υποστηρίζει 16 πλατφόρμες συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Exchange, SQL, Microsoft Azure, Amazon EC2 καθώς και συσκευές Android και iOS. Η Acronis πρόσθεσε πρόσφατα υποστήριξη για αντίγραφα ασφαλείας του Office 365 μέσω μιας πρόσθετης άδειας.

Αυτή η ευρεία υποστήριξη, ιδιαίτερα των κινητών συσκευών, είναι ένα από τα πιο μοναδικά χαρακτηριστικά της Acronis. Αν και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για κινητές συσκευές απαιτεί συνδρομή στο Acronis Cloud, το Acronis είναι το πρώτο προϊόν που έχω δει να ενσωματώνει αντίγραφα ασφαλείας συσκευών Android και iOS που μοιάζουν με μια φανταστική λειτουργία με το σημερινό ολοένα και πιο κινητό εργατικό δυναμικό.

Επιπλέον, η Acronis δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτητα των ανακτήσεών τους, υποστηρίζοντας έναν στόχο χρόνου ανάκτησης (RTO) 15 δευτερολέπτων ή λιγότερο. Το 15 δευτερόλεπτο RTO μπορεί να επιτευχθεί τοποθετώντας αμέσως μια εφεδρική εικόνα μέσω εικονικής προσομοίωσης αποθήκευσης χωρίς να μετακινήσετε δεδομένα.

Η Acronis προσφέρει μια τοπική κονσόλα που βασίζεται στον Ιστό ή μια κονσόλα που βασίζεται σε σύννεφο και είναι προσβάσιμη από οποιαδήποτε συσκευή. Αυτή η κονσόλα cloud είναι διαθέσιμη μόνο με άδειες συνδρομής.

Η τιμολόγηση του Acronis Backup ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή και οι άδειες είναι διαθέσιμες ως μόνιμη άδεια μίας χρήσης ή συνδρομή 1-3 ετών. Οποιαδήποτε αγορά άδειας περιλαμβάνει 1 TB του Acronis Cloud Storage για ένα έτος, οπότε θα ισχύει η τυπική τιμολόγηση. Σήμερα εξετάζουμε μόνο το αντίγραφο ασφαλείας του Windows Server, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υποστηρίζονται τα αντίγραφα ασφαλείας του σταθμού εργασίας και του Office 365, αλλά απαιτείται ξεχωριστή άδεια χρήσης.

Μόνιμη άδειαΕτήσια συνδρομήΣυνδρομή δύο ετώνΤριετής συνδρομή
Διακομιστής Windows999 $41,58 $ / μήνα33,29 $ / μήνα27,75 / μήνα
Εικονικός διακομιστής1199 $49,92 $ / μήνα37,46 $ / μήνα33,31 / μήνα

Πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις συμπληρώσετε το αρχικό 1 TB, μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης από 30 έως 250 $ ανά μήνα.

Με τη διαρκή άδεια, η Acronis προσφέρει μόνο δωρεάν αναβαθμίσεις προϊόντων για 1 έτος. Στη συνέχεια, πρέπει να πληρώσετε τέλη συντήρησης λογισμικού για πρόσθετη υποστήριξη και αναβαθμίσεις ή απλώς να περιμένετε και να πληρώσετε ολόκληρη την τιμή εάν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση. Προσωπικά, δεν μου αρέσει να πληρώνω τέλη «συντήρησης» λογισμικού, αλλά φαίνεται να είναι η επιλογή πολλών εταιρειών λογισμικού.

Όσον αφορά την υποστήριξη, η Acronis προσφέρει υποστήριξη μέσω email και τηλεφώνου, αν και οι χρόνοι απόκρισης στο email μπορεί να κυμαίνονται τόσο υψηλά όσο μια ολόκληρη μέρα.

Συνολικά, το Acronis είναι ένα ισχυρό προϊόν με μερικές μοναδικές δυνατότητες, αλλά το υψηλότερο κόστος, τα τέλη συντήρησης λογισμικού και οι περιορισμένες επιλογές υποστήριξης θα με ανάγκαζαν να κοιτάξω αλλού πρώτα. Η επιλογή Acronis Cloud βελτιώνει την προσφορά με τη δυνατότητα λύσης all-in-one και ενώ τα τέλη αποθήκευσης δεν είναι τα φθηνότερα διαθέσιμα, δεν είναι παράλογα.

Διακομιστής Storagecraft ShadowProtect SPX

Το Storagecraft ShadowProtect είναι μια γρήγορη, αξιόπιστη και ευέλικτη τοπική λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για διακομιστές Windows, αλλά δεν διαθέτει μερικές από τις μελλοντικές ενσωματώσεις cloud άλλων προϊόντων του τμήματος.

Με το SPX, έχετε τη δυνατότητα εκκίνησης οποιασδήποτε εφεδρικής εικόνας ως VM απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης εικόνων του StorageCraft. Το StorageCraft παρέχει επίσης αυτό που αποκαλούν ImageManager που σας επιτρέπει να επαληθεύετε, να ενοποιείτε και να αντιγράφετε εφεδρικές εικόνες. Αν και όλα αυτά είναι εξαιρετικά χαρακτηριστικά, δεν είναι απαραίτητα μοναδικά αυτές τις μέρες.

Το StorageCraft προσφέρει μια επωνυμία StorageCraft Cloud Backup, αλλά φαίνεται περίεργο να τη διατηρήσουμε ως ένα εντελώς ξεχωριστό προϊόν. Ακριβώς όπως ορισμένες από τις λύσεις σε αυτήν την κριτική είτε προσφέρουν εγγενή υποστήριξη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud είτε τουλάχιστον επιλογές πρόσθετου cloud, το ShadowProtect SPX σίγουρα θα επωφεληθεί από κάποια αυστηρότερη ενσωμάτωση cloud.

Σε θετικό σημείο, το StorageCraft SPX σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των Windows Server, SQL, Exchange, Sharepoint και άλλων κρίσιμων εφαρμογών χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή ή πρόσθετη άδεια. Το SPX πωλείται ως εκ των προτέρων αγορά άδειας για 1.095 $ με ένα έτος συντήρησης και η εκτεταμένη συντήρηση λογισμικού κοστίζει 219 $ ετησίως.

Αν και περιλαμβάνεται μόνο η βασική υποστήριξη, έχετε την επιλογή να κάνετε αναβάθμιση σε υποστήριξη premium για 164,25 $ ετησίως. Η υποστήριξη Premium παρέχει 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη για ζητήματα έκτακτης ανάγκης και 24ωρη διαδικτυακή υποστήριξη για θέματα υψηλής, μεσαίας και χαμηλής σοβαρότητας.

Επιπλέον, στους πελάτες premium παρέχεται προτεραιότητα στην ουρά υποστήριξης κατά τις κανονικές εργάσιμες ώρες. Ενώ μπορεί να εκτιμήσετε την επιλογή premium υποστήριξης, αυτή η χρέωση σε συνδυασμό με την ετήσια χρέωση συντήρησης λογισμικού τοποθετεί το StorageCraft λίγο στην υψηλή πλευρά όταν λαμβάνετε υπόψη το τρέχον κόστος.

Veritas Backup Exec

Το Veritas Backup Exec έχει μια μακρά, περίπλοκη ιστορία συγχωνεύσεων, εξαγορών και αλλαγών ονόματος μέχρι το 1982. Πιο πρόσφατα, το 2016 η Symantec αποχώρησε από τη Veritas Technologies σε μια νέα ανεξάρτητη εταιρεία και άλλαξε την επωνυμία από Symantec Backup Exec σε Veritas Backup Exec.

Πέρα από το περίπλοκο ιστορικό, οποιοδήποτε προϊόν λογισμικού με πάνω από 30 χρόνια στην επιχείρηση έχει σαφώς κάποια δύναμη παραμονής. Το Backup Exec έχει δημιουργηθεί για σύνθετα περιβάλλοντα διακομιστών με συνδυασμό μορφών, λειτουργικών συστημάτων και μέσων. Παρόλο που θα μπορούσατε να καλέσετε το Backup Exec ισχυρό και ευέλικτο, δεν θα μπορούσατε ποτέ να το θεωρήσετε απλό προϊόν Το πιο πρόσφατο εγχειρίδιο χρήστη περιέχει περισσότερες από 1.300 σελίδες!

Όσον αφορά τις λειτουργίες, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι που δεν κάνει το Backup Exec. Η απεικόνιση, η διαφορική, η στοιχειώδης, ο δίσκος, η κασέτα, το cloud, η φυσική, η εικονική, οι βάσεις δεδομένων, η αντιγραφή και η κρυπτογράφηση είναι πραγματικά μόνο η αρχή. Κατασκευασμένο για επιχειρήσεις, το Backup Exec διαθέτει μια ισχυρή κονσόλα διαχείρισης, κεντρικές αναφορές, εξισορρόπηση φορτίου και ανακατεύθυνση για τον κεντρικό έλεγχο πολλαπλών διακομιστών, συσκευών και συνόλων πολυμέσων Backup Exec.

Το Licensing Backup Exec δεν είναι σίγουρα απλό θέμα. Αν και περιέχει μια σειρά από “βασικά” χαρακτηριστικά, πολλά στοιχεία όπως μεμονωμένοι επιτραπέζιοι πράκτορες, deduplication, υποστήριξη βάσης δεδομένων και άλλα θεωρούνται πρόσθετα ή προαιρετικά στοιχεία. Η τιμολόγηση δεν αποκαλύπτεται στον ιστότοπο και απαιτεί μια συγκεκριμένη προσφορά προσαρμοσμένη στο μοναδικό περιβάλλον διακομιστή σας, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το Backup Exec θα είναι η πιο ακριβή επιλογή που έχουμε αξιολογήσει σήμερα. Ήμουν σε θέση να βρω μια άδεια διακομιστή μόνο από έναν ιστότοπο τρίτου μέρους που αναφέρεται στα 959 $.

Ενώ αυτό το εκτεταμένο σύνολο χαρακτηριστικών εντυπωσιάζει σίγουρα, είναι επίσης η μεγαλύτερη αδυναμία του Backup Exec. Οι μεγάλοι οργανισμοί με πλήρως στελεχωμένα τμήματα πληροφορικής θα εκτιμήσουν σίγουρα την ικανότητα προσαρμογής ενός συστήματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε ολόκληρη την επιχείρηση. Οι μικρότερες επιχειρήσεις με πιο απλές ανάγκες θα μπορούσαν να θεωρήσουν ότι το Backup Exec είναι υπερβολικά περίπλοκο, ακριβό και δυσκίνητο για τις ανάγκες τους.

Datto Siris 3

Το Datto αντιπροσωπεύει έναν διαφορετικό τύπο λύσης από το άλλο λογισμικό που αξιολογούμε σήμερα. Αντί για προϊόν λογισμικού, το Datto Siris είναι μια σειρά συσκευών υλικού με ενσωματωμένο λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Το Siris λειτουργεί ως τοπικό αντίγραφο ασφαλείας με στενή ενσωμάτωση στο cloud αποθήκευσης Datto, επομένως τα τοπικά αντίγραφα ασφαλείας θα συγχρονίζονται αυτόματα σύμφωνα με το σχήμα που δημιουργείτε.

Αυτή η προσέγγιση υβριδικού cloud φέρει ορισμένα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αντί να δημιουργήσετε τη δική σας τοπική λύση υλικού, να αγοράσετε λογισμικό, να αγοράσετε χώρο αποθήκευσης στο cloud και να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να εξασφαλίσετε πλήρη κάλυψη, το Datto Siris σας επιτρέπει να επιλέξετε όλα αυτά τα κουτιά με μία μόνο συσκευή.

Η συσκευή Siris υποστηρίζει τη δημιουργία στιγμιαίων εικονικών μηχανών από εφεδρικές εικόνες και η υπηρεσία cloud Datto σάς επιτρέπει να δημιουργείτε VM στο cloud. Αυτή η πλήρης λύση σάς δίνει επιλογές άμεσης αποκατάστασης ανεξάρτητα από το σενάριο καταστροφής. Εάν ένας διακομιστής αποτύχει και δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο, ένα αντίγραφο ασφαλείας μόνο για σύννεφο δεν θα σας βοηθήσει.

Εάν μια φυσική καταστροφή καταστρέψει όλο το υλικό σας, ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείας είναι άχρηστο. Η Datto σάς παρέχει λύσεις σε οποιοδήποτε σενάριο και μπορεί ακόμη και να στείλει ένα ανταλλακτικό Siris που έχει ήδη φορτωθεί με τις εφεδρικές εικόνες σας. Το Datto Siris 3 μπορεί να προστατεύσει φυσικούς, εικονικούς και διακομιστές cloud λειτουργώντας ως φυσικό, λογισμικό και εικονική συσκευή.

Ακόμη και με μια τόσο ευέλικτη λύση, ορισμένες αδυναμίες είναι αναπόφευκτες. Οι συσκευές Siris πρέπει να αγοραστούν εκ των προτέρων και ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών, οι επιλογές υλικού ενδέχεται να μην είναι τόσο ευέλικτες όσο μια προσαρμοσμένη λύση. Επιπλέον, η ενσωμάτωση cloud περιορίζεται στην εσωτερική υπηρεσία Datto. Αν και το σύνολο χαρακτηριστικών και η ενσωμάτωση εντυπωσιάζουν, αυτό σας κλειδώνει στην υπηρεσία και τις τιμές της Datto.

Ενώ η Datto μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για SQL και Exchange, αξιοποιεί τον κινητήρα VSS της Microsoft και φαίνεται να απαιτεί περισσότερη διαμόρφωση από ορισμένους ανταγωνιστές. Η ανταλλαγή γραμματοκιβωτίου και μηνύματος ανταλλαγής είναι δυνατή, αλλά μόνο με την αγορά ξεχωριστής άδειας χρήσης λογισμικού. Βασικά, μπορείτε να το κάνετε να λειτουργεί, αλλά πρέπει να περάσετε μέσα από μερικά στεφάνια.

Η Datto λειτουργεί κυρίως μέσω ενός προγράμματος συνεργατών με τρίτους παρόχους πληροφορικής. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει διαθέσιμο σταθερό κόστος και η απόκριση τιμολόγησης και υποστήριξης θα διαφέρει μεταξύ διαφορετικών παρόχων. Αυτό θα μπορούσε να είναι απογοητευτικό εάν προτιμάτε να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές απευθείας χωρίς τη συμμετοχή τρίτου μέρους. Το One Datto Siris επιτρέπει την απεριόριστη αδειοδότηση διακομιστή και επιτραπέζιου υπολογιστή που θα μπορούσε να προσφέρει ένα πλεονέκτημα εάν έχετε μεγάλο αριθμό μηχανημάτων για κάλυψη.

Macrium Reflect 7

Τα Macrium Reflect Server και Server Plus είναι απλά, τοπικά εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστών με κάποια ενδιαφέρουσα επιλογή κλωνοποίησης και φαντασίας που δεν περιλαμβάνονται σε άλλο λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Παρόλο που το Macrium ελέγχει τα περισσότερα κουτιά όταν πρόκειται για τοπικές δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η έλλειψη επιλογών ενσωμάτωσης στο cloud και εικονικοποίησης θα μπορούσε να είναι προβληματική για ορισμένους.

Όλα τα προϊόντα Macrium, Home Edition, Workstation, Server και Server Plus, έχουν τις ίδιες βασικές δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Οι μόνες διαφορές μεταξύ των εκδόσεων είναι αρκετά απλές. Η έκδοση Server υποστηρίζει διακομιστές Windows, ενώ η έκδοση Server Plus επιτρέπει υποστήριξη για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Microsoft SQL και Exchange με αναλυτική επαναφορά.

Το Macrium υποστηρίζει διαφορικές και στοιχειώδεις εικόνες, εφεδρική συμπίεση και ανάκτηση επιπέδου στοιχείου. Ενώ το Macrium θα πρέπει να καλύπτει οποιοδήποτε τοπικό σενάριο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, οι δυνατότητες που ξεχωρίζουν σχετίζονται περισσότερο με την πρόσθετη υποστήριξη απεικόνισης.

Όλες οι εκδόσεις έχουν υποστήριξη για άμεση κλωνοποίηση δίσκου. Το Macrium περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη WinPE (περιβάλλον προεγκατάστασης των Windows) και δυνατότητα προσθήκης προγραμμάτων οδήγησης στο PE. Η γρήγορη επαναφορά Delta του Macrium σας επιτρέπει να επαναφέρετε γρήγορα εικόνες μόνο κάνοντας την απαραίτητη αλλαγή αντί να αναπτύξετε μια πλήρη εικόνα.

Ενώ οι δυνατότητες του Macrium επιτρέπουν γρήγορη επαναφορά, δεν έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει άμεσα τις εφεδρικές εικόνες σε μια εικονική μηχανή. Εάν η διακοπή λειτουργίας είναι κρίσιμη στο περιβάλλον σας, οι γρήγορες επαναφορές μπορεί να ακούγονται καλές, αλλά η άμεση εικονικοποίηση είναι πιθανώς πολύ καλύτερη.

Η τιμολόγηση είναι ανά διακομιστή και εκτελείται στη μέση του πακέτου:

Reflect Server (1-9 άδειες) 275 $ ανά διακομιστή
Reflect Server (10+ άδειες)247,50 $ ανά διακομιστή
Reflect Server Plus (1-9 άδειες)599 $ ανά διακομιστή
Reflect Server Plus (10+ άδειες)539,10 $ ανά διακομιστή

Το Macrium περιλαμβάνει ένα έτος τυπικής υποστήριξης που περιλαμβάνει αναβαθμίσεις σε νέες εκδόσεις, υποστήριξη απομακρυσμένης πρόσβασης και ένα τυπικό παράθυρο απόκρισης 24 ωρών. Η premium υποστήριξη είναι διαθέσιμη για 30 $ ετησίως, η οποία σας αναβαθμίζει σε κάλυψη 24/7, ένα τυπικό παράθυρο απόκρισης 12 ωρών, τηλεφωνική υποστήριξη και έναν ειδικό διαχειριστή υποθέσεων. Παρόλο που θα ήταν ωραίο να συμπεριλάβετε τηλεφωνική υποστήριξη, αυτό φαίνεται σαν ένα δίκαιο επίπεδο προστιθέμενης υπηρεσίας με μόλις 30 $.

συμπέρασμα

Η επιλογή του καλύτερου λογισμικού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή δεν είναι απλή εργασία. Δεδομένου ότι τα περιβάλλοντα διακομιστών μπορούν να έχουν τεράστια ποικιλία, διαφορετικοί πάροχοι λογισμικού συχνά ακολουθούν μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στο έργο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Με την πάροδο του χρόνου και το λογισμικό ωριμάζει, έχω δει πιο προηγμένα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται σε πολύ λιγότερο ακριβά προϊόντα.

Κάτι σαν την άμεση εικονικοποίηση ήταν ένα σπάνιο χαρακτηριστικό, αλλά τώρα φαίνεται σαν προσδοκία από οποιοδήποτε προϊόν. Ενώ οι βασικές δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ταιριάζουν πιο ομοιόμορφα, οι εταιρείες λογισμικού προσβλέπουν σε ενσωματώσεις cloud και βελτιωμένες δυνατότητες διαχείρισης για να ξεχωρίσουν το προϊόν τους.

Δύο προϊόντα ξεχώρισαν περισσότερο σε αυτήν την κριτική. Για διαχειριστές διακομιστών με μεγάλα, περίπλοκα περιβάλλοντα, το Veritas Backup Exec προσφέρει μακράν το πιο προηγμένο, ευέλικτο προϊόν με τις καλύτερες επιλογές κεντρικής διαχείρισης. Αν και αυτό θα μεταφραστεί σε υψηλότερο κόστος, μια μεγάλη επιχείρηση μπορεί να δικαιολογήσει τα πρόσθετα έξοδα με αυξημένη λειτουργική απόδοση.

Ενώ το Backup Exec μπορεί να έχει μερικές ισχυρές δυνατότητες σε επίπεδο επιχείρησης, το CloudBerry ξεχωρίζει σαφώς ως η πιο ευπροσάρμοστη και καλύτερη αξία του συνόλου. Χωρίς να θυσιάζει τις δυνατότητες, το CloudBerry προσφέρει μια κορυφαία λύση Windows Server για $ 120- $ 300, ενώ οι ανταγωνιστές χρεώνουν $ 300- $ 1000 ή ακόμα περισσότερα.

Μερικοί από αυτούς τους ανταγωνιστές, το Macrium και το ShadowProtect, δεν προσφέρουν εύκολη ενσωμάτωση στο cloud. Άλλοι όπως η Acronis και η Datto παρέχουν υποστήριξη cloud, αλλά μόνο μέσω της εσωτερικής τους προσφοράς που μπορεί να γίνει ακριβή.

Το CloudBerry είναι η μόνη λύση που υποστηρίζει μια τεράστια βιβλιοθήκη τρίτων παρόχων cloud. Αυτό σας επιτρέπει όχι μόνο να χρησιμοποιήσετε τους προτιμώμενους παρόχους σας, αλλά και να επιτρέψετε ευέλικτα, ευέλικτα και απευθείας αντίγραφα ασφαλείας από σύννεφο σε σύννεφο για μέγιστη προστασία.

Δεν είναι συχνά στις κριτικές μου ότι το λιγότερο ακριβό προϊόν παρέχει ένα πραγματικά μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών που ξεχωρίζει τόσο ξεκάθαρα από τον ανταγωνισμό. Με ισχυρές δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, εκπληκτικά χαμηλή τιμή και μακράν την καλύτερη εγγενή υποστήριξη cloud, θα πρέπει σίγουρα να δώσετε στο CloudBerry Backup μια δοκιμαστική μονάδα δίσκου σήμερα.

Έχετε χρησιμοποιήσει τα προϊόντα σε αυτήν τη σύγκριση; Άφησα το αγαπημένο σας εκτός λίστας; Μεταβείτε στη συνομιλία στην παρακάτω ενότητα σχολίων και φροντίστε να δείτε τις άλλες κριτικές μας σήμερα.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map