Sync.com εναντίον MEGA: Μια άνιση μάχη

Για όσους έχουν το μυαλό προς την ασφάλεια, η κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης είναι ο τρόπος να πάει. Κατά τη διάρκεια αυτής της επισκόπησης, θα ρίξουμε μια ματιά σε δύο υπηρεσίες που κατατάσσονται στις καλύτερες επιλογές αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης που είναι διαθέσιμες σήμερα: Sync.com και MEGA.


Ενώ το Sync.com κατατάσσεται ως μία από τις καλύτερες επιλογές αποθήκευσης cloud από έτος σε έτος, η MEGA πιθανώς παίρνει λίγο περισσότερη αναφορά στο διαδίκτυο. Αυτό ισχύει εν μέρει για τους δεσμούς του με το Megaupload, που κατασχέθηκαν από το FBI το 2012 για την υποστήριξη της διαδικτυακής πειρατείας. Κυρίως, επειδή το MEGA προσελκύει χρήστες με εντυπωσιακό 50 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο cloud.

Επιτέλους, η MEGA είχε 50 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Το Sync.com, εν τω μεταξύ, αξίζει λίγο πάνω από 250.000. Αυτή δεν είναι ακριβώς η ιστορία του David και του Goliath που, για παράδειγμα, είναι το Sync.com εναντίον Dropbox, αλλά είναι μάλλον αρκετά αρκετό για να πείσει τον περιστασιακό παρατηρητή ότι το MEGA πρέπει να είναι καλύτερη υπηρεσία από το Sync.com.

Η διήγηση είναι ότι δεν είναι. Η μακρά ιστορία έρχεται στη συνέχεια, καθώς συγκρίνουμε το Sync.com και το MEGA με βάση πολλές βασικές πτυχές της αποθήκευσης στο cloud. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε επίσης την ξεχωριστή κριτική μας για το Sync.com και την αξιολόγηση MEGA ή τη σύνοψη βίντεο αυτού του άρθρου.

The Battle: Sync.com εναντίον MEGA

Αποφασίσαμε να διακόψουμε αυτήν τη μάχη με βάση τέσσερα κριτήρια: αποθήκευση, συγχρονισμό, κοινή χρήση και ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι αυτοί είναι οι κύριοι στόχοι της αποθήκευσης στο cloud και θα τους κατανεμηθούν σε τέσσερις γύρους.

Εάν δεν είστε βέβαιοι για το τι είναι ο αποθηκευτικός χώρος στο cloud ή πώς διαφέρει από το ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας, ρίξτε μια ματιά στο εφεδρικό αντίγραφο έναντι της μείωσης του αποθηκευτικού χώρου. Με λίγα λόγια, ωστόσο, τόσο το Sync.com όσο και το MEGA σάς επιτρέπουν να επεκτείνετε πέρα ​​από τη χωρητικότητα αποθήκευσης του σκληρού δίσκου του υπολογιστή σας. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για άτομα που τραβούν πολλές φωτογραφίες, που έχουν μεγάλη ψηφιακή μουσική ή συλλογή ταινιών ή εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, μεταξύ άλλων.

Ο συγχρονισμός και η κοινή χρήση είναι πρόσθετα σε αυτόν τον στόχο, ακόμη και αν για ορισμένα άτομα αυτά είναι πιο σημαντικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν υπηρεσίες που προσανατολίζονται περισσότερο στον συγχρονισμό και την κοινή χρήση, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από αυτές που αναφέρονται στην καλύτερη συλλογή EFSS, αλλά όχι στις Sync.com και MEGA.

Ενώ ο χώρος αποθήκευσης, ο συγχρονισμός και η κοινή χρήση είναι πολύ συνηθισμένοι, δεν υπάρχει καλή ασφάλεια αποθήκευσης στο cloud. Το Sync.com και το MEGA, ωστόσο, και οι δύο προσφέρουν κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, η οποία τις βάζει σε σπάνια παρέα και δημιουργεί αυτό που ελπίζουμε ότι θα είναι μια συναρπαστική σύγκριση.

1

Αποθήκευση

Θα ξεκινήσουμε με δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες στον πρώτο γύρο: gigabyte και δολάρια. Ο δωρεάν χώρος αποθήκευσης, το κόστος συνδρομής και ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος είναι όλα στο τραπέζι.    

Sync.com

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα αρκετά γενναιόδωρο δωρεάν χώρο αποθήκευσης cloud 5 GB με το Sync.com. Παρόλο που δεν θα έχετε πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες όπως οι σύνθετες λειτουργίες κοινής χρήσης (βλ. Τρίτο γύρο) και περιορίζονται σε 30 ημέρες έκδοσης, αυτό μπορεί να είναι αρκετό για ορισμένους χρήστες.

Το Sync.com διαθέτει επίσης ένα ωραίο πρόγραμμα παραπομπής που σας παρέχει 1 GB ανά παραπομπή, χωρίς μέγιστο όριο. Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης είναι ο συνδρομητής σε πακέτο υψηλότερου επιπέδου, εκ των οποίων το Sync.com έχει επίσης: 500 GB ή 2 TB.

Και τα δύο σχέδια είναι κάτι παραπάνω από λογικές τιμές. Οι περισσότερες από τις κύριες υπηρεσίες, όπως το Google Drive και το Dropbox, σας προσφέρουν 1 TB αποθηκευτικού χώρου για περίπου 10 $ το μήνα. Το Sync.com σας δίνει διπλάσιο από αυτό με 2 $ λιγότερα.

Η προσθήκη ενός πακέτου 500 GB είναι επίσης ευχάριστο, καθώς πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud δεν προσφέρουν λιγότερο από 1 TB, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να πληρώσουν πιθανώς για κάτι που δεν χρειάζονται. Σχετικά με το μόνο παράπονό μας είναι ότι πρέπει να πληρώνετε ετησίως. Δεν υπάρχει επιλογή από μήνα σε μήνα.

ΜΕΓΑ

Οι περισσότεροι χρήστες του MEGA πιθανώς δεν πληρώνουν ποτέ δεκάρα. Αυτό συμβαίνει επειδή η MEGA σας προσφέρει 50 GB αποθηκευτικού χώρου δωρεάν, κάτι που είναι πολύ πιο μακριά που θα έχετε δωρεάν χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας. Το MEGA δεν διαθέτει πρόγραμμα παραπομπής, οπότε αν χρειάζεστε περισσότερα θα πρέπει να δείτε μια συνδρομή.

Το MEGA παρέχει στην πραγματικότητα τέσσερις διαφορετικές συνδρομές “Pro” για να διαλέξετε, ξεκινώντας με ένα πακέτο 200 GB και μέχρι ένα εντυπωσιακό χώρο αποθήκευσης 8 TB.

Το πρόγραμμα MEGA 1TB κοστίζει περίπου 10 $ που αναφέραμε νωρίτερα που χρεώνουν η Google, το Dropbox και ορισμένοι άλλοι πάροχοι αποθήκευσης. Αν και αυτό δεν είναι μεγάλο, η MEGA έχει ένα σχέδιο 4 TB που κοστίζει πολύ ανταγωνιστικά σε περίπου $ 20 το μήνα.

Το MEGA σας επιτρέπει επίσης να πληρώνετε είτε μηνιαίως είτε ετησίως. Πληρώστε για ένα ολόκληρο έτος και λαμβάνετε μια μικρή έκπτωση. Διαβάστε επίσης το κομμάτι Dropbox vs MEGA.

Στρογγυλές σκέψεις

Το Sync.com διαθέτει ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα προγράμματα παραπομπής. Ενώ η MEGA δεν διαθέτει καθόλου πρόγραμμα παραπομπής, 50 GB δωρεάν αποθήκευσης cloud δεν είναι τίποτα για να φτερνιστείτε. Τόσο το Sync.com όσο και το MEGA συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων δωρεάν επιλογών αποθήκευσης cloud.

Όσον αφορά τα προγράμματα συνδρομών, τα περισσότερα άτομα πιθανότατα θα βρουν περισσότερη αξία με το Sync.com. Και οι δύο πάροχοι έχουν επιλογές χαμηλού κόστους. Ωστόσο, με το Sync.com που είναι 500 GB αποθηκευτικού χώρου για 4 $ το μήνα, ενώ με το MEGA μπορείτε να αποκτήσετε 200 GB αποθηκευτικού χώρου για 5 $ το μήνα.

Το πρόγραμμα 2TB του Sync.com είναι επίσης φθηνότερο από το πακέτο 1TB της MEGA. Το Sync.com δεν έχει σχέδια άνω των 2 TB όπως το MEGA με τις επιλογές 4 TB και 8 TB. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα χρειαστούν τόσο πολύ.

50 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου αρκούν για να κάνουν το MEGA ενδιαφέρον (τουλάχιστον στην επιφάνεια) και να κλείνει το ένα. Τούτου λεχθέντος, το πρόγραμμα 2TB του Sync.com συγκαταλέγεται στις καλύτερες προσφορές στο cloud storage, ταιριάζει μόνο με το πρόγραμμα 2TB pCloud για την ίδια τιμή.

Γύρος: Σημείο αποθήκευσης για το Sync.com

Λογότυπο Sync.com
Λογότυπο MEGA

2

Συγχρονισμός

Σύντομο για συγχρονισμό συσκευών, ο συγχρονισμός είναι μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο ίδιο αρχείο σε διαφορετικές συσκευές χωρίς να χρειάζεται να το μετακινήσετε μόνοι σας. Οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud σήμερα συγχρονίζουν αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των Sync.com και MEGA.

Sync.com

Όταν εγκαθιστάτε τον υπολογιστή-πελάτη Sync.com στον υπολογιστή σας, δημιουργείται ένας φάκελος συγχρονισμού στο σύστημα αρχείων σας. Τυχόν αρχεία που τοποθετείτε σε αυτό αποθηκεύονται τόσο στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας όσο και στο cloud.

Όταν κάνετε αλλαγές σε οποιοδήποτε αρχείο που υπάρχει ήδη σε αυτόν το φάκελο, το αντίστοιχο αρχείο ενημερώνεται στο cloud και αυτές οι αλλαγές αποστέλλονται σε οποιαδήποτε άλλη συγχρονισμένη συσκευή εάν είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο. Η προσέγγιση δεν είναι κάτι νέο. σχεδόν κάθε υπηρεσία αποθήκευσης cloud το κάνει με αυτόν τον τρόπο. Αυτό που είναι το κλειδί είναι πόσο αποτελεσματικά γίνεται.

Για να μάθουμε γρήγορα το Sync.com μετακινεί αρχεία, πραγματοποιήσαμε μερικές δοκιμές μεταφόρτωσης και λήψης αρχείων χρησιμοποιώντας ένα φάκελο 1 GB που αποτελείται από διάφορους τύπους αρχείων. Αυτές οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν μέσω ενός δικτύου WiFi από τη SE Asia που είχε ταχύτητες μεταφόρτωσης 10 Mbps και ταχύτητες λήψης 22 Mbps. Τα αποτελέσματα των δοκιμών μας καταγράφονται στον παρακάτω πίνακα.

Πρώτη προσπάθεια: Δεύτερη προσπάθεια: Μέσος όρος:
Χρόνος μεταφόρτωσης:16 λεπτά, 32 δευτερόλεπτα14 λεπτά, 03 δευτερόλεπτα15 λεπτά, 29 δευτερόλεπτα
Χρόνος λήψης:6 λεπτά, 56 δευτερόλεπτα6 λεπτά, 42 δευτερόλεπτα6 λεπτά, 49 δευτερόλεπτα

Δεκαέξι λεπτά μπορεί να μοιάζουν πολύ για να περιμένουμε τη μεταφόρτωση ενός αρχείου, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα δουλεύετε συχνά με μεταφορτώσεις τόσο μεγάλες όσο αυτές που δοκιμάσαμε. Αυτά τα αποτελέσματα ευθυγραμμίζονται με άλλες κορυφαίες επιλογές αποθήκευσης στο cloud, σε κάθε περίπτωση.

Το Sync.com σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το συγχρονισμό για συγκεκριμένους φακέλους. Αυτό είναι καλό, επειδή δεν θα εξοικονομήσετε χώρο στο σκληρό δίσκο λόγω του γεγονότος ότι τα συγχρονισμένα αρχεία αποθηκεύονται τόσο στο cloud όσο και στον σκληρό σας δίσκο. Αυτή η δυνατότητα ονομάζεται επιλεκτικός συγχρονισμός.  

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την προσέγγιση του Sync.com στον επιλεκτικό συγχρονισμό είναι ότι ο πελάτης είναι λίγο απλός και τα ονόματα φακέλων ενώνονται πολύ κάθετα, κάτι που είναι λίγο δύσκολο να διαβαστεί (μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του παραθύρου, αλλά δεν το κάνει » επιδιορθώστε το πρόβλημα).  

Δεν παρατηρήσαμε προβλήματα απόδοσης κατά τη διάρκεια των δοκιμών συγχρονισμού, αλλά αν αυτό γίνει πρόβλημα, μπορείτε να ρυθμίσετε τις ταχύτητες συγχρονισμού για να κάνετε το Sync.com πιο εύχρηστο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σκληρό καπάκι όπως 1Mbps ή μπορείτε να επιλέξετε “αυτόματο”, την προεπιλεγμένη επιλογή.

Δεν υπάρχει επιλογή για απεριόριστη χρήση εύρους ζώνης, που σημαίνει ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα επιβράδυνσης του συγχρονισμού ανεξάρτητα από το αν έχετε ένα όριο. Πολλά άλλα εργαλεία αποθήκευσης cloud περιλαμβάνουν μια “απεριόριστη επιλογή” και το Sync.com θα έπρεπε επίσης.

Όπως και τα επιλεκτικά χειριστήρια συγχρονισμού, οι επιλογές γκαζιού είναι λίγο δύσκολο να διαβαστούν. Μια αλλαγή πελάτη για επιτραπέζιους υπολογιστές θα εκτιμηθεί πολύ.

Σε γενικές γραμμές, το Sync.com μετακινεί τα αρχεία αποτελεσματικά. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ προβλήματα με αυτό, παρά το ότι δοκιμάσαμε την υπηρεσία συχνά τα τελευταία χρόνια.

ΜΕΓΑ

Δεν αποτελεί έκπληξη, το MEGA ακολουθεί την ίδια προσέγγιση με το Sync.com χρησιμοποιώντας ένα φάκελο συγχρονισμού για την αποθήκευση αρχείων τόσο στον σκληρό σας δίσκο όσο και στο cloud. Ο φάκελος ονομάζεται “MEGA”.

Βάζουμε το MEGA σε πανομοιότυπες δοκιμές όπως χρησιμοποιήσαμε με το Sync.com, χρονίζοντας πόσο καιρό χρειάστηκε για τη μεταφόρτωση και λήψη του ίδιου φακέλου 1GB μέσω του ίδιου δικτύου WiFi. Να τι έχουμε:

Πρώτη προσπάθεια: Δεύτερη προσπάθεια: Μέσος όρος:
Χρόνος μεταφόρτωσης:32 λεπτά39 λεπτά35,5 λεπτά
Χρόνος λήψης:10 λεπτά8 λεπτά9 λεπτά

Οι ταχύτητες ήταν αρκετά χειρότερες από αυτές που δημοσιεύτηκε από το Sync.com. Το αποτέλεσμα είναι ίσως κάπως εκπληκτικό, δεδομένου ότι η MEGA διαθέτει κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο, ενώ το Sync.com είναι μόνο στον Καναδά. Ενώ εργαζόμασταν με ένα αρκετά μεγάλο σύνολο αρχείων, περιμέναμε καλύτερα.

Άλλοι χρήστες MEGA ανέφεραν αργή ταχύτητα. Ακούσαμε επίσης αναφορές για αποτυχία μεταφόρτωσης αρχείων, αλλά δεν αντιμετωπίσαμε το συγκεκριμένο πρόβλημα.  

Το MEGA έχει επιλεκτικό συγχρονισμό, αλλά είναι παράξενα υλοποιημένο. Όταν συνδεθείτε για πρώτη φορά στον υπολογιστή-πελάτη, θα έχετε την επιλογή πλήρους ή επιλεκτικού συγχρονισμού. Περιέργως, δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος για να ορίσετε επιλεκτικό συγχρονισμό αργότερα εάν πάτε με πλήρη συγχρονισμό.

Υπάρχει μια επιλογή για να ρυθμίσετε τις ταχύτητες συγχρονισμού, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα εύρους ζώνης του παραθύρου ρυθμίσεων.

Όπως το Sync.com, το MEGA σάς επιτρέπει να ρυθμίζετε την ταχύτητα συγχρονισμού. Σε αντίθεση με το Sync.com, μπορείτε να πείτε στη MEGA να μην περιορίζει καθόλου τις ταχύτητες συγχρονισμού, αν και η προεπιλογή είναι η αυτόματη πεταλούδα για τις μεταφορτώσεις αρχείων. Ή, μπορείτε να ορίσετε οποιοδήποτε σκληρό καπάκι θέλετε.  

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας συγχρονισμού ευνόησαν λίγο το Sync.com. Επιπλέον, το Sync.com δεν φαίνεται να προσελκύει τις ίδιες διαμαρτυρίες αξιοπιστίας που κάνει η MEGA.

Ενώ ο υπολογιστής-πελάτης της επιφάνειας εργασίας MEGA φαίνεται πιο όμορφος από αυτό που έχουν δημιουργήσει οι προγραμματιστές στο Sync.com, η ρύθμιση επιλεκτικού συγχρονισμού με το MEGA είναι μια πολύ πιο συγκεχυμένη διαδικασία. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το Sync.com είναι ότι δεν μπορείτε να το πείτε να μην περιορίσει το εύρος ζώνης. Προσθέστε τα αποτελέσματα και ο νικητής αυτού του γύρου είναι ξεκάθαρος. 

Γύρος: Σημείο συγχρονισμού για το Sync.com

Λογότυπο Sync.com
Λογότυπο MEGA

3

Μοιρασιά

Τόσο το Sync.com όσο και το MEGA σάς επιτρέπουν να μοιράζεστε αρχεία με άλλους, μια προφανή επέκταση του χώρου αποθήκευσης στο cloud. Η προσέγγιση που ακολουθούν και οι δύο είναι να δημιουργήσουν συνδέσμους που επιτρέπουν σε άλλους να κατεβάσουν τα αρχεία σας ή να έχουν πρόσβαση σε φακέλους. Ωστόσο, όπως θα δούμε στον τρίτο γύρο, υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτό.

Sync.com   

Το Sync.com σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο για κοινή χρήση αρχείων απευθείας από το σύστημα αρχείων σας κάνοντας δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο και επιλέγοντας “δημιουργία συνδέσμου”. Αυτό θα αντιγράψει τον σύνδεσμο στο πρόχειρο σας.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή για “διαχείριση συνδέσμου” μόλις δημιουργηθεί κάποιος, αλλά αυτό θα σας μεταφέρει στο διαδίκτυο στη διεπαφή ιστού Sync.com. Η κοινή χρήση συνδέσμων από τον ιστότοπο είναι πολύ πιο εύκολη, για να είμαι ειλικρινής.

Κάθε φάκελος και αρχείο έχει ένα κουμπί κοινής χρήσης συνδεδεμένο σε αυτό.  

Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας και ένα παράθυρο θα ανοίξει με μερικές επιλογές. Στην κορυφή, θα δείτε έναν μοναδικό σύνδεσμο. Αυτός ο σύνδεσμος επιτρέπει σε άλλους να κάνουν λήψη αρχείων που έχετε αποθηκεύσει στο cloud.

Μπορείτε να αντιγράψετε τον σύνδεσμο για κοινή χρήση ή να προσθέσετε διευθύνσεις email για παραλήπτες. Υπάρχει επίσης μια επιλογή κάτω από το σύνδεσμο αρχείου για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του συνδέσμου σας.

Το Sync.com παίρνει αυτό το μέρος σωστά, επιτρέποντάς σας να ορίσετε κωδικούς συνδέσμου και ημερομηνίες λήξης. Αυτό συμβάλλει στην αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης χρήσης συνδέσμων. Παρόλο που αυτές οι προφυλάξεις μπορεί να φαίνονται σαν μη-brainer, πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud δεν ενοχλούν και ορισμένες, όπως το Dropbox, χρεώνουν επιπλέον (ανατρέξτε στην κριτική μας για το Dropbox για περισσότερα σχετικά με αυτό).

Μπορείτε επίσης να ορίσετε όρια λήψης για συνδέσμους και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για δραστηριότητα συνδέσμου. Το Sync.com είναι επίσης μία από τις λίγες υπηρεσίες μηδενικής γνώσης που γνωρίζουμε ότι επεκτείνει αυτήν την ασφάλεια σε κοινόχρηστα αρχεία, την οποία αποκαλεί «ενισχυμένη ασφάλεια». Θα μιλήσουμε περισσότερα για την κρυπτογράφηση στον επόμενο γύρο.

Με τους φακέλους, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο ή να επιλέξετε μια επιλογή που ονομάζεται «συνεργασία με άλλους». Η Συνεργασία σάς επιτρέπει να προσκαλείτε άλλους να έχουν πρόσβαση στους φακέλους σας και να τους δίνετε δικαιώματα πρόσβασης.

Όταν μοιράζεστε έναν φάκελο μέσω συνδέσμου με το Sync.com, αυτοί που τον έχετε μοιραστεί μπορούν να κατεβάσουν μεμονωμένα αρχεία σε αυτόν ή όλα ταυτόχρονα ως αρχείο zip. Η προσθήκη αρχείου .zip είναι μια νέα δυνατότητα και εκτιμάται πολύ.   

Το Sync.com σας επιτρέπει επίσης να ζητήσετε αρχεία δημιουργώντας έναν σύνδεσμο μεταφόρτωσης για έναν καθορισμένο φάκελο.

Τέλος, οι καρτέλες του προγράμματος περιήγησης για “συνδέσμους” και “κοινές χρήσεις” σάς επιτρέπουν να ελέγχετε γρήγορα ποιο περιεχόμενο μοιράζεστε, να αλλάζετε ρυθμίσεις συνδέσμων και απενεργοποιημένους συνδέσμους.

ΜΕΓΑ

Η βασική προσέγγιση για την κοινή χρήση αρχείων με το MEGA μοιάζει πολύ με το Sync.com.

Μέσα στο φάκελο συγχρονισμού MEGA, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο και να επιλέξετε “λήψη συνδέσμου MEGA” για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο που είναι αποθηκευμένος στο πρόχειρο σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδεθείτε στο περιβάλλον εργασίας χρήστη MEGA και να κάνετε το ίδιο πράγμα.

Κάτι τέτοιο από το πρόγραμμα περιήγησης σας δίνει περισσότερες επιλογές, οπότε αυτός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι δυνατότητες δημιουργίας συνδέσμου με ή χωρίς ενσωματωμένο κλειδί κρυπτογράφησης. 

Η αποστολή ενός συνδέσμου με το συνημμένο κλειδί σημαίνει ότι οποιοσδήποτε με αυτόν τον σύνδεσμο μπορεί να έχει πρόσβαση στο αρχείο σας. Η αποστολή του κλειδιού χωρίς τον σύνδεσμο σας επιτρέπει να διανείμετε το κλειδί ξεχωριστά, ιδανικά σε ένα ασφαλές κανάλι. Με αυτόν τον τρόπο, το κλειδί είναι σαν κωδικός πρόσβασης.

Εάν είστε συνδρομητής, μπορείτε επίσης να προσθέσετε κωδικούς πρόσβασης και ημερομηνίες λήξης σε συνδέσμους. Και πάλι, αυτά είναι τα βήματα που δεν κάνουν πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud, οπότε θα πρέπει να κάνετε MEGA εδώ. Ακόμα καλύτερα, η κοινή χρήση αρχείων με το MEGA διατηρεί κρυπτογράφηση γνώσεων μηδενικής γνώσης. Όπως αναφέρθηκε, μπείτε σε αυτό που σημαίνει στον γύρο ασφαλείας μας.

Δεν υπάρχει επιλογή αποστολής του συνδέσμου σε συγκεκριμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά αυτό είναι κάτι λιγότερο από μια μικρή ταλαιπωρία, καθώς μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τον σύνδεσμο στο σώμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνοι σας. Όταν μοιράζεστε ένα φάκελο, υπάρχει μια επιλογή “κοινή χρήση”, ωστόσο, αυτό σας επιτρέπει να εισάγετε διευθύνσεις email. Σε κάθε διεύθυνση email μπορεί να εκχωρηθούν δικαιώματα φακέλου, τα οποία περιλαμβάνουν ανάγνωση, ανάγνωση / εγγραφή και πλήρη πρόσβαση.

Το MEGA δεν σας επιτρέπει να ορίσετε ειδοποιήσεις δραστηριότητας συνδέσμου ή να ορίσετε όρια λήψης. Δεν υπάρχει επίσης καρτέλα “κοινόχρηστο” για τον έλεγχο των συνδέσμων που έχετε δημιουργήσει, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα εάν δεν είστε προσεκτικοί. Υπάρχει, ωστόσο, μια καρτέλα “κοινόχρηστο με εμένα” για πρόσβαση σε περιεχόμενο που άλλοι χρήστες του MEGA σάς έχουν δώσει πρόσβαση. 

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Το MEGA κάνει πολλά καλά πράγματα όσον αφορά την κοινή χρήση αρχείων: διατηρεί κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης σε κοινόχρηστα αρχεία, σας επιτρέπει να ορίσετε κωδικό πρόσβασης και ημερομηνίες λήξης και να ορίσετε δικαιώματα φακέλου.

Για ό, τι είναι καλό, το MEGA έχει λίγες εμφανείς απώλειες, όπως καμία ειδοποίηση δραστηριότητας συνδέσμου και κανένας τρόπος να ελέγχει γρήγορα κοινόχρηστους φακέλους και αρχεία. Το Sync.com όχι μόνο δεν μοιράζεται τις ίδιες αποτυχίες, αλλά έχει πολλές άλλες εξαιρετικές δυνατότητες κοινής χρήσης, όπως τη δυνατότητα δημιουργίας συνδέσμων μεταφόρτωσης.

Γύρος: Σημείο κοινής χρήσης για το Sync.com

Λογότυπο Sync.com
Λογότυπο MEGA

4

Ασφάλεια

Η ασφάλεια του cloud είναι πάντα θέμα ανησυχίας κατά τη σύγκριση των υπηρεσιών αποθήκευσης cloud. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σύγκριση, καθώς το Sync.com και το MEGA είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς διαθέσιμες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης.

Η κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης είναι ένας πιο εμπορεύσιμος τρόπος για να πούμε ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να κρατήσετε τα κλειδιά κρυπτογράφησης μόνοι σας. η εταιρεία αποθήκευσης cloud δεν διατηρεί αντίγραφα. Αυτό σημαίνει ότι κανείς εκτός από εσάς και αυτούς που παραχωρείτε πρόσβαση δεν μπορεί ποτέ να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία σας.  

Sync.com

Το Sync.com κρυπτογραφεί αρχεία χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES 256-bit. Τα αρχεία υπό διαμετακόμιση προστατεύονται περαιτέρω με σήραγγες TLS και τα κλειδιά κρυπτογράφησης προστατεύονται χρησιμοποιώντας RSA 2048-bit. Αυτό βοηθά στην εξουδετέρωση επιθέσεων man-in-the-middle και άλλων τύπων διαδικτυακής υποκλοπής.  

Ωστόσο, όλα αυτά είναι αρκετά κοινά. Αυτό που διαχωρίζει το Sync.com από τις περισσότερες κύριες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud είναι το γεγονός ότι όχι μόνο τα αρχεία είναι κρυπτογραφημένα σε διαμετακόμιση και σε ηρεμία, αλλά δεν αποκρυπτογραφούνται ποτέ από τη στιγμή που αφήνουν τον υπολογιστή σας μέχρι τη στιγμή που θα έχετε πρόσβαση σε αυτά ξανά. Μόνο εσείς μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας.

Ενώ τα κλειδιά κρυπτογράφησης είναι σχεδόν αδύνατα να σπάσουν, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τους τρομερούς κωδικούς πρόσβασης. Ένα κλειδί κρυπτογράφησης 256-bit θα μπορούσε θεωρητικά να πάρει δισεκατομμύρια χρόνια για να σπάσει. Οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να αναιρεθούν σε λίγες ώρες.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε αυτό να συμβεί είναι να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, το Sync.com βοηθά επίσης με την επιλογή ενεργοποίησης του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA).

Με το 2FA ενεργοποιημένο, ο κωδικός πρόσβασής σας δεν θα είναι αρκετός για πρόσβαση στον λογαριασμό σας από έναν υπολογιστή που δεν αναγνωρίζει το Sync.com. Για τη σύνδεση υπό τέτοιες συνθήκες απαιτείται ειδικός κωδικός ασφαλείας που αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στην κινητή συσκευή σας (χρησιμοποιώντας τον Επαληθευτή Google).

Το Sync.com διατηρεί επίσης ένα σκληρυμένο κέντρο δεδομένων με πιστοποίηση SOC-1. Είναι κατασκευασμένο για να αντέχει σε φυσικές καταστροφές και να προστατεύει από φυσικές και διαδικτυακές επιθέσεις.

Το κέντρο δεδομένων Sync.com βρίσκεται επίσης στο Τορόντο του Καναδά. Το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι ο Καναδάς έχει γενικά περισσότερους φιλικούς προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής νόμους από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκονται οι περισσότερες άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.

Τέλος, θα επισημάνουμε ότι το Sync.com σας επιτρέπει να επιστρέψετε σε προηγούμενες εκδόσεις αρχείων. Παρόλο που αυτή η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιείται πιο συχνά για την επαναφορά ανεπιθύμητων αλλαγών αρχείων, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αναίρεση καταστροφών που προκαλούνται από κακόβουλο λογισμικό, συμπεριλαμβανομένου του ransomware.

Το Sync.com διατηρεί στην πραγματικότητα απεριόριστες εκδόσεις, οι οποίες δεν μειώνουν τον αποθηκευτικό σας χώρο στο cloud. Είναι μια από τις λίγες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που δεν επιβάλλει όρια ή διαγράφει παλιές εκδόσεις με την πάροδο του χρόνου.

ΜΕΓΑ

Το MEGA είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης, όπως το Sync.com. Όπως σημειώθηκε, επεκτείνει αυτό το επίπεδο κρυπτογράφησης και για την κοινή χρήση αρχείων.

Το MEGA χρησιμοποιεί επίσης το πρωτόκολλο AES για να ανακαλύψει αρχεία, αν και το πραγματικό επίπεδο κρυπτογράφησης, 128-bit, είναι πιο αδύναμο από αυτό που χρησιμοποιείται από το Sync.com. Ωστόσο, μην το αφήσετε να σας επηρεάσει. AES 128. Όπως και το AES 128, δεν είναι γνωστό ότι έχει σπάσει και, στην πραγματικότητα, πίστευε ότι θα χρειαστούν δισεκατομμύρια χρόνια ένας υπερυπολογιστής για να το κάνει, αν και ο κβαντικός υπολογιστής θα μπορούσε να συρρικνώσει αυτόν τον αριθμό στο εγγύς μέλλον. Το AES 128 έχει επίσης το πλεονέκτημα λιγότερης πίεσης CPU από το AES 256.

Οι προστατευτικές ενδομεταφορές ισχύουν με το MEGA, χρησιμοποιώντας την αναμενόμενη προσέγγιση του TLS για ασφαλείς συνδέσεις.

Το MEGA δεν έχει επιλογή για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, το οποίο είναι ένα πρόβλημα που αναιρεί κάπως το πλεονέκτημα της μηδενικής γνώσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν καλό κωδικό πρόσβασης και δεν είναι αυτός που χρησιμοποιείτε αλλού εάν αποθηκεύετε εμπιστευτικές πληροφορίες με το MEGA.  

Οι διακομιστές MEGA βρίσκονται στο Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία, όπου εδρεύει η εταιρεία. Η ιδιωτική ζωή θεωρείται θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στη Νέα Ζηλανδία και οι νόμοι περί απορρήτου στην ΕΕ και τον Καναδά είναι επίσης ισχυροί.

Το MEGA δεν υποστηρίζει εκδόσεις αρχείων, γεγονός που μας εκπλήσσει ξανά κάθε φορά που το μαθαίνουμε. Αυτό το καθιστά απολύτως άχρηστο ενάντια σε αλλοιώσεις αρχείων που προκαλούνται από διαδικτυακές επιθέσεις.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Η αδελφότητα μηδενικής γνώσης είναι μικρή με cloud storage και δεν περιλαμβάνει τις αρέσει το Dropbox, το Google Drive ή το OneDrive. Λόγω αυτού, δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι το Sync.com και το MEGA κατατάσσονται στην καλύτερη κριτική αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης.

Ωστόσο, δίνουμε το νεύμα στο Sync.com, με βάση δύο πολύ σημαντικές εκτιμήσεις: έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και απεριόριστο ιστορικό εκδόσεων. Όχι μόνο το MEGA δεν περιλαμβάνει 2FA, η υπηρεσία διατηρεί παλιές εκδόσεις αρχείων.  

Το Sync.com ακολουθεί επίσης μια πιο ασφαλή προσέγγιση για την κοινή χρήση αρχείων. Ναι, το συζητήσαμε στον προηγούμενο γύρο, αλλά ξαφνικά αισθανθήκαμε σαν να παίζουμε.

Γύρος: Σημείο ασφαλείας για το Sync.com

Λογότυπο Sync.com
Λογότυπο MEGA

5

Η ετυμηγορία

Τέσσερις γύροι. Τέσσερις νίκες για το Sync.com. Το Sync.com κατήγγειλε το MEGA.

Εντάξει, οπότε υπήρχαν περισσότερες από μερικές πτυχές του χώρου αποθήκευσης στο cloud που δεν είχαμε κάνει. Για παράδειγμα, δεν μιλήσαμε για την υποστήριξη της πλατφόρμας, η οποία μπορεί να έχει προχωρήσει με το MEGA με βάση το γεγονός ότι διαθέτει πελάτη Linux και το Sync.com δεν το κάνει. (Διαβάστε το καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud για Linux για περισσότερα σχετικά με αυτό).

Επίσης, δεν μιλήσαμε για την υποστήριξη, η οποία θα είχε πάει στο Sync.com με βάση το γεγονός ότι το MEGA συχνά χρειάζεται αρκετές ημέρες για να απαντήσει στα email μας, ενώ το Sync.com συνήθως επιστρέφει σε εμάς σε λίγες ώρες τις καθημερινές.

Ανεξάρτητα από το πώς το περιστρέφουμε, δεν μπορούμε να φανταστούμε μια σύγκριση στην οποία η MEGA υπερβαίνει τελικά το Sync.com ως την καλύτερη υπηρεσία. Η MEGA δεν είναι εντελώς μόνη εκεί, καθώς το Sync.com ofte βγαίνει στην κορυφή.

Ωστόσο, με το pCloud, το Dropbox, το Google Drive, το OneDrive και ακόμη και το iCloud, μπορούμε να φανταστούμε πολλές περιπτώσεις χρήσης όπου μία από αυτές τις υπηρεσίες θα νικήσει το Sync.com. Το μόνο πράγμα που έχει πραγματικά η MEGA για το Sync.com είναι 50 GB δωρεάν αποθήκευσης cloud.  

Εν ολίγοις, το MEGA είναι ο καλύτερος χώρος αποθήκευσης στο cloud για άτομα που θέλουν να λάβουν δωρεάν χώρο αποθήκευσης (όχι ότι υπάρχει κάτι λάθος με αυτό) και όχι οτιδήποτε άλλο.

Τελικός νικητής: Sync.com

Έχετε τη δική σας γνώμη; Σιγουρα το κάνεις! Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map