Sync.com εναντίον Dropbox: Epic Battle of the Clouds

Όπως η ντίβα, το Dropbox έχει πολωτικό αποτέλεσμα. Μερικοί άνθρωποι το ορκίζονται, άλλοι το ορκίζονται. Μακριά από τη διευθέτηση της συζήτησης, σκεφτήκαμε ότι θα ρίξαμε λίγο καύσιμο στη φωτιά με έναν συγχρονισμό χωρίς κράτημα. Ο υποψήφιος: εξειδικευμένος παίκτης Sync.com.

Τόσο το Dropbox όσο και το Sync.com εμφανίζονται συχνά στη συνεχώς εξελισσόμενη λίστα των καλύτερων παρόχων αποθήκευσης cloud. Αυτό και το γεγονός ότι έχουν κερδίσει τον σεβασμό μας εδώ στο Cloudwards.net για πολύ διαφορετικούς λόγους δημιουργεί αυτό που πιστεύαμε ότι θα ήταν μια πολύ συναρπαστική αντίθεση.

Είμαστε επίσης κορόιδοι για μια ιστορία αουτσάιντερ, οπότε υπάρχει. Αφού ολοκληρώσετε την ανάγνωση, μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στη βιβλιοθήκη κριτικών αποθήκευσης cloud, όπου θα βρείτε την πλήρη κριτική μας για το Sync.com και την κριτική Dropbox.  

A Battle for Best Cloud Storage: Sync.com εναντίον Dropbox

Το Dropbox υπήρξε από καιρό ένας από τους ηγέτες του χώρου αποθήκευσης cloud. Ο ιδρυτής Drew Houston επινόησε το μοντέλο συγχρονισμού φακέλων που χρησιμοποιείται συνήθως και το Dropbox είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία αποθήκευσης cloud για συνεργασία και παραγωγικότητα. Εν μέρει για αυτούς τους λόγους το Dropbox ισχυρίζεται σήμερα περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες.

Το Sync.com, εν τω μεταξύ, στην τελευταία αναφορά είχε 260.000 χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων. Ενώ ο αριθμός των πελατών Sync.com διπλασιάστηκε το 2016, είναι σαφώς πολύ πίσω από το Dropbox στο διαγωνισμό δημοτικότητας.

Ωστόσο, οι συνολικοί ενεργοί χρήστες δεν είναι το παν. Παρόλο που δεν θα αρνηθούμε ότι το Sync.com υστερεί σε σχέση με τις δυνατότητες παραγωγικότητας του Dropbox, όπως το Google Drive και το OneDrive, παραμένει μια ενδιαφέρουσα επιλογή αποθήκευσης cloud που αξίζει μια σοβαρή εμφάνιση.

Καθώς προχωράμε, θα δείτε γρήγορα γιατί το Cloudwards.net κατατάσσει το Sync.com ως μία από τις κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις Dropbox. Έχουμε παρουσιάσει τη σύγκριση σε τέσσερις γύρους: κόστος, συγχρονισμό αρχείων, κοινή χρήση αρχείων και ασφάλεια. Ας αρχίσουμε.

1

Κόστος αποθήκευσης

Θα ξεκινήσουμε συγκρίνοντας το κόστος της προσωπικής αποθήκευσης cloud για κάθε υπηρεσία. Ενώ η κατώτατη γραμμή δεν είναι το παν, δεν είναι τίποτα.

Sync.com

Οι οικιακοί χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Sync.com χωρίς κόστος με 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Επιπλέον, μπορείτε να προτείνετε το Sync.com σε φίλους σας για να κερδίσετε 1 GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου ανά παραπομπή. Οι φίλοι σας θα λάβουν επιπλέον 1 GB.  

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τον σύνδεσμο παραπομπής σας στο ιστολόγιό σας ή στο Twitter για να κερδίσετε περισσότερα και δεν υπάρχει όριο στο πόσα δωρεάν gigabytes μπορείτε να κερδίσετε. Αυτή η γενναιόδωρη πολιτική παραπομπής έχει καταστήσει το Sync.com κατατάσσεται στην κορυφή των επιλογών μας για την καλύτερη δωρεάν αποθήκευση cloud.

Εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο από αυτόν που μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα δύο προσωπικά σχέδια: 500 GB ή 2 TB.

Και τα δύο σχέδια πρέπει να πληρώνονται ετησίως και εκ των προτέρων, αλλά αυτό είναι πραγματικά το μόνο μειονέκτημα. 500 GB αποθηκευτικού χώρου για 49 $ το μήνα, ξεπερνούν τα 9 $ το μήνα, ενώ 2 TB για 96 δολάρια το χρόνο λειτουργούν σε 8 $ το μήνα. Αυτός είναι ένας τρόπος με κάθε τρόπο, αν και το σχέδιο 2TB είναι σίγουρα η καλύτερη συμφωνία.

Εάν καταλήξετε με τη λύπη του αγοραστή, έχετε επίσης 30 ημέρες για να ζητήσετε την επιστροφή χρημάτων σας, χωρίς να υποβληθούν ερωτήσεις. Δεν έχουμε ακούσει καταγγελίες σχετικά με το Sync.com που δεν τηρούν αυτούς τους όρους.

Dropbox

Όπως το Sync.com, το Dropbox παρέχει ένα δωρεάν προσωπικό πρόγραμμα. Ωστόσο, δεν είναι τόσο γενναιόδωρο με μόλις 2 GB.

Το ίδιο ισχύει και για το πρόγραμμα παραπομπής Dropbox, το οποίο σας προσφέρει 500MB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου, με μέγιστο όριο 16 GB σε δωρεάν πρόγραμμα. Εγγραφείτε, ωστόσο, και έχετε 1 GB αποθηκευτικού χώρου ανά παραπομπή και το όριο αυξάνεται στα 32 GB.

Το Dropbox έχει δύο προσωπικά σχέδια για να διαλέξετε, όπως το Sync.com, αλλά είτε σας παρέχει μόνο 1 TB αποθηκευτικού χώρου στο cloud. Δεν υπάρχει επιλογή για περισσότερο ή λιγότερο.

Το Dropbox Plus είναι το πρόγραμμα που ακολουθούν οι περισσότεροι χρήστες και κοστίζει 9,99 $ το μήνα ή 99,99 $ εάν πληρώνετε για ένα χρόνο εκ των προτέρων. Η ετήσια επιλογή ανέρχεται σε 8,12 $ μηνιαίως, εξοικονόμηση που δεν φαίνεται να δικαιολογεί τη δέσμευση.  

Το Dropbox Plus λείπει από ορισμένες βασικές δυνατότητες, όπως επιλεκτικός συγχρονισμός και προηγμένες δυνατότητες κοινής χρήσης. Θα αγγίξουμε και τα δύο όταν καλύψουμε τον συγχρονισμό στον δεύτερο γύρο και την κοινή χρήση στον τρίτο γύρο.

Τα πλεονεκτήματα της πληρωμής 19,99 $ για το Dropbox Professional περιλαμβάνουν εκδόσεις αρχείων 120 ημερών, προηγμένες δυνατότητες κοινής χρήσης, αναζήτηση κειμένου, αναζήτηση εικόνων και «έξυπνο συγχρονισμό», μια δυνατότητα που θα αγγίξουμε στον επόμενο γύρο.

Αυτά είναι ωραία χαρακτηριστικά, αλλά πολύ λιγότερο όταν λαμβάνετε υπόψη το γεγονός ότι διπλασιάζουν το κόστος.

Στρογγυλές σκέψεις

Το Sync.com σας προσφέρει περισσότερο δωρεάν χώρο αποθήκευσης στο cloud από το Dropbox. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι το σχέδιο 2TB. Αυτό είναι ένα δολάριο λιγότερο από το Dropbox Plus για διπλάσιο χώρο αποθήκευσης. Το Sync.com δεν είναι μόνο μια καλύτερη προσφορά από το Dropbox, αλλά είναι μια από τις καλύτερες ευκαιρίες στο cloud storage.

Γύρος: Κόστος σημείου αποθήκευσης για το Sync.com

Λογότυπο Sync.com
Λογότυπο Dropbox

2

Συγχρονισμός αρχείων

Ο συγχρονισμός αρχείων, ή απλά “συγχρονισμός”, σας επιτρέπει να συνδέσετε πολλές συσκευές στο cloud για να μοιράζεστε αρχεία μεταξύ τους. Ο στόχος είναι η αυτόματη μεταφορά αρχείων σε μία συσκευή σε άλλες συσκευές, ώστε να μην έχετε το παιχνίδι με μονάδες USB.

Σε αυτόν τον γύρο, θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο συγχρονίζονται τόσο το Sync.com όσο και το Dropbox και πόσο καλά το κάνουν. Θα συμπεριλάβουμε μερικά αποτελέσματα ταχύτητας για να προσδιορίσουμε έναν νικητή.

Αυτές οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν μέσω δικτύου WiFi με ταχύτητες διαδικτύου 10 Mbps πάνω και 22 Mbps κάτω από μια θέση δοκιμής στη ΝΑ Ασία. Οι δικές σας ταχύτητες πιθανότατα θα διαφέρουν πολύ ανάλογα με το πού βρίσκεστε και τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, αλλά αυτό θα σας δώσει κάποια ιδέα για τη σχετική απόδοση.

Sync.com

Το Sync.com διαχειρίζεται τον συγχρονισμό μέσω ενός φακέλου συγχρονισμού, όπως οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. Εγκαταστήστε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας και αυτός ο φάκελος προστίθεται στο σύστημα αρχείων σας.

Σύρετε αρχεία στο φάκελο συγχρονισμού για να τα στείλετε στο cloud και σε άλλες συσκευές. Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο στο σχεδιασμό, αλλά έτσι πρέπει να είναι: απλό.  

Αυτό που είναι σημαντικό είναι το πόσο γρήγορα αντιγράφονται τα αρχεία. Ακολουθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας με το Sync.com:

Πρώτη προσπάθεια:
Δεύτερη προσπάθεια:
Μέση τιμή:

Χρόνος μεταφόρτωσης:16 λεπτά, 32 δευτερόλεπτα14 λεπτά, 03 δευτερόλεπτα15 λεπτά, 29 δευτερόλεπτα
Χρόνος λήψης:6 λεπτά, 56 δευτερόλεπτα6 λεπτά, 42 δευτερόλεπτα6 λεπτά, 49 δευτερόλεπτα

Αυτές οι ταχύτητες δεν είναι τρομερές όταν θεωρείτε ότι το κέντρο δεδομένων του Sync.com βρίσκεται στον Καναδά, στην άλλη πλευρά του κόσμου. Τουλάχιστον, είναι συγκρίσιμα με άλλες υπηρεσίες που έχουμε δοκιμάσει. Λάβετε επίσης υπόψη ότι συνήθως δεν θα ανεβάζετε και δεν θα κατεβάζετε αρχεία 1 GB, εκτός εάν εργάζεστε με βίντεο.

Η γρήγορη είναι συνήθως καλύτερη, αλλά ο συγχρονισμός μπορεί να επιβραδύνει άλλη δραστηριότητα εάν ο υπολογιστής σας λειτουργεί με περιορισμένους πόρους. Από προεπιλογή, το Sync.com προσαρμόζει αυτόματα το εύρος ζώνης έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει σε άλλες διαδικασίες. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το κλείσετε χειροκίνητα.

Απλώς μεταβείτε στο εικονίδιο της γραμμής εργασιών Sync.com, επιλέξτε “προτιμήσεις” και κατευθυνθείτε στην καρτέλα “δίκτυο” του παραθύρου που ανοίγει.

Δεν υπάρχει επιλογή για “απεριόριστο” εύρος ζώνης, αν και με βάση τις δοκιμές ταχύτητας παραπάνω, το Sync.com φαίνεται να κάνει αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων.

Ενώ ο συγχρονισμός είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, η δυνατότητα εναλλαγής συγχρονισμού θα είναι πιο σημαντική για ορισμένους χρήστες. Αυτό συμβαίνει επειδή με το συγχρονισμό, αποθηκεύετε αρχεία τόσο στον σκληρό σας δίσκο όσο και στο cloud. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το cloud storage για να καθαρίσετε χώρο στο σκληρό σας δίσκο, ο συγχρονισμός είναι αντιπαραγωγικός.

Για να ικανοποιήσει αυτήν την ανάγκη, το Sync.com παρέχει αυτό που είναι γνωστό ως επιλεκτικός συγχρονισμός. Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν τη δυνατότητα από το εικονίδιο της γραμμής εργασιών Sync.com, επιλέγοντας “προτιμήσεις” και ανοίγοντας την καρτέλα “για προχωρημένους”.   

Καταργήστε την επιλογή των φακέλων και δεν θα αποθηκεύονται πλέον στον σκληρό σας δίσκο.

Ένα από τα μειονεκτήματα της ενσωμάτωσης αυτής της δυνατότητας του Sync.com είναι ότι δεν θα μπορείτε πλέον να βλέπετε μη συγχρονισμένους φακέλους στο σύστημα αρχείων σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη διεπαφή προγράμματος περιήγησης Sync.com. Το Dropbox έχει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα – αν είστε πρόθυμοι να πληρώσετε για αυτό.

Dropbox

Όπως το Sync.com, το Dropbox εγκαθιστά επίσης έναν φάκελο συγχρονισμού στο σύστημα αρχείων σας κατά την εγκατάσταση του προγράμματος-πελάτη. Όπως αναφέρθηκε, αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας μηχανισμός που εφευρέθηκε από το Dropbox.

Πραγματοποιήσαμε τις ίδιες δοκιμές ταχύτητας συγχρονισμού με το Dropbox που κάναμε με το Sync.com, μέσω του ίδιου δικτύου WiFi. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τα αποτελέσματα.

Πρώτη προσπάθεια:
Δεύτερη προσπάθεια: Μέσος όρος:
Χρόνος μεταφόρτωσης:16 λεπτά16 λεπτά16 λεπτά
Ώρα λήψης:6 λεπτά6 λεπτά, 30 δευτερόλεπτα6 λεπτά, 15 δευτερόλεπτα

Το Dropbox φαίνεται να κάνει πολύ καλύτερη χρήση του διαθέσιμου εύρους ζώνης από το Sync.com. Το Dropbox διαθέτει διακομιστές στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, αν και μόνο οι επιχειρηματικοί πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, πολλά κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ θα πρέπει να συμβάλλουν στην αποφυγή συμφόρησης.

Το Dropbox σάς επιτρέπει επίσης να περιορίσετε τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του πελάτη μέσω του εικονιδίου της γραμμής εργασιών στην επιφάνεια εργασίας. (Το μενού της γραμμής εργασιών Dropbox είναι στην πραγματικότητα πολύ καλύτερα σχεδιασμένο από το Sync.com, αν και δεν λαμβάνουμε υπόψη την καλαισθησία σε αυτό το άρθρο).  

Εύρος ζώνης δικτύου Dropbox

Από προεπιλογή, το Dropbox, όπως το Sync.com, προσαρμόζει αυτόματα τις ταχύτητες μεταφόρτωσης, ώστε να μην παρεμβαίνει σε άλλη δραστηριότητα. Επίσης, όπως το Sync.com, μπορείτε επίσης να περιορίσετε χειροκίνητα τις ταχύτητες. Σε αντίθεση με το Sync.com, το Dropbox έχει επίσης ρύθμιση “χωρίς όριο” που θα μεγιστοποιήσει το εύρος ζώνης ανεξάρτητα από το τι άλλο έχετε κάνει.

Όμως, όπου το Dropbox πραγματικά ξεπερνά το Sync.com, χρησιμοποιεί τη χρήση αντιγραφής σε επίπεδο μπλοκ. Αυτή η μέθοδος αντιγραφής σημαίνει ότι όταν επεξεργάζεστε ένα αρχείο, μόνο το επεξεργασμένο τμήμα του αρχείου αντικαθίσταται στο σύννεφο, αντί να αντιγράφεται ολόκληρο το αρχείο.

Αυτή η προσέγγιση βελτιώνει σημαντικά τις ταχύτητες συγχρονισμού, γεγονός που καθιστά κάπως έκπληξη το γεγονός ότι δεν έχουν ακολουθήσει περισσότερες λύσεις αποθήκευσης cloud. Αυτήν τη στιγμή, οι μόνοι άλλοι που προσφέρουν αντιγραφή σε επίπεδο μπλοκ που γνωρίζουμε είναι οι Amazon Drive, OneDrive (για αρχεία MS Office) και Egnyte, η επιλογή μας για την καλύτερη εταιρική υπηρεσία συγχρονισμού και κοινής χρήσης.   

Το Dropbox παρέχει τόσο τις τυπικές δυνατότητες επιλογής συγχρονισμού και, είστε διατεθειμένοι να απολαύσετε έναν λογαριασμό Dropbox Professional, τη βελτιωμένη έκδοση, τον Smart Sync.

Η διαχείριση του επιλεκτικού συγχρονισμού γίνεται μέσω της καρτέλας “συγχρονισμός” του εργαλείου προτιμήσεων του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας.  

Με τον τυπικό επιλεκτικό συγχρονισμό, τυχόν φάκελοι που επιλέξατε για συγχρονισμό δεν θα εμφανίζονται πλέον στο φάκελο συγχρονισμού Dropbox. Ο Έξυπνος συγχρονισμός σάς επιτρέπει να βλέπετε και να έχετε πρόσβαση σε αυτές, όπως μια μονάδα δίσκου δικτύου. Είναι μια εξαιρετική βελτίωση, αλλά αυτό που επιθυμούμε συμπεριλήφθηκε δωρεάν.  

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Το Dropbox όχι μόνο εφευρέθηκε τη σύγχρονη προσέγγιση για συγχρονισμό που χρησιμοποιεί ο καθένας σήμερα, η εταιρεία συνεχίζει να θέτει τη γραμμή. Είναι γρήγορο στις αρχικές μεταφορές αρχείων και λειτουργίες όπως ο συγχρονισμός σε επίπεδο μπλοκ και ο έξυπνος συγχρονισμός βελτιώνουν σημαντικά την εμπειρία του χρήστη.

Το Sync.com, παρά το όνομά του, δεν μετράει αρκετά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει χαμηλή απόδοση. Επιπλέον, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα μας έχουν πει από το Sync.com, η προστασία κρυπτογράφησης μηδενικής γνώσης της υπηρεσίας, για την οποία θα μιλήσουμε στον τέταρτο γύρο, την εμποδίζει να εφαρμόσει συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ.

Επιπλέον, η πραγματική διαδικασία ιδιωτικής κρυπτογράφησης αρχείων πιθανώς επιβραδύνει τα πράγματα, μερικά. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής διαφορών, ωστόσο, είναι πιθανό ότι το Sync.com δεν έχει την υποδομή του Dropbox, το οποίο ως πολλαπλά κέντρα δεδομένων έχει στη διάθεσή του.

Δυστυχώς, αν ψάχνετε για συγχρονισμό ρευστών συσκευών, το Dropbox είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Γύρος: Σημείο συγχρονισμού αρχείων για το Dropbox

Λογότυπο Sync.com
Λογότυπο Dropbox

3

Κοινή χρήση αρχείων

Η κοινή χρήση αρχείων επιτρέπει σε άλλους να προβάλλουν ή να κατεβάζουν αρχεία στον αποθηκευτικό σας χώρο στο cloud. Όπως και ο συγχρονισμός, οι περισσότερες εταιρείες ακολουθούν την ίδια βασική προσέγγιση για την εφαρμογή, δηλαδή τη δημιουργία συνδέσμων που οδηγούν σε φακέλους και αρχεία. Και πάλι, ωστόσο, ορισμένες εταιρείες κάνουν καλύτερα από άλλες.

Ας δούμε πώς κάνουν το Sync.com και το Dropbox.

Sync.com

Μπορείτε να μοιραστείτε αποθηκευμένα αρχεία με το Sync.com τόσο μέσω της διεπαφής του προγράμματος περιήγησης όσο και των εφαρμογών για κινητά Sync.com, διαθέσιμα για Android και iOS.

Μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία στο πρόγραμμα περιήγησης κάνοντας κλικ στο σχετικό “κουμπί κοινής χρήσης”.

Αυτό δημιουργεί έναν σύνδεσμο που οδηγεί σε αυτό το αρχείο, τον οποίο μπορείτε να αντιγράψετε για μη αυτόματη διανομή ή κοινή χρήση μέσω email.

Ένα από τα πράγματα που έκανε το Sync.com αγαπημένο στο Cloudwards.net είναι ότι δεν σταματά εκεί. Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να επισυνάψετε κωδικούς πρόσβασης και ημερομηνίες λήξης σε συνδέσμους, αρκεί να είστε πελάτης που πληρώνει.

Ορισμένες υπηρεσίες αρχίζουν να παίρνουν αυτό το συγκρότημα προσφέροντας τις ίδιες δυνατότητες, αν και οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Το Sync.com προχωρεί ακόμη περισσότερο, ωστόσο, επιτρέποντάς σας να ορίσετε όρια λήψης για συνδέσμους, να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με τη δραστηριότητα συνδέσμου και να ελέγχετε τα στατιστικά στοιχεία λήψης.

Ακόμα καλύτερα, οι χρήστες του Sync.com μπορούν να προσθέσουν «βελτιωμένο απόρρητο» σε συνδέσμους, γεγονός που τους καθιστά μηδενικές γνώσεις. Και πάλι, θα μιλήσουμε περισσότερο για μηδενικές γνώσεις στον γύρο ασφαλείας μας, αλλά βασικά είναι ένα μέσο για να διασφαλίσουμε ότι κανένας εκτός από εσάς και με αυτούς με τους οποίους μοιράζεστε τα αρχεία σας μπορεί να τα αποκρυπτογραφήσει.

Με το Sync.com, μπορείτε επίσης να μοιραστείτε την πρόσβαση σε φάκελο που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η κοινή χρήση μεμονωμένων αρχείων. Όταν μοιράζεστε ένα φάκελο, κάθε αρχείο στο εσωτερικό έχει έναν ξεχωριστό σύνδεσμο. Όσοι έχουν πρόσβαση στο φάκελο μπορούν είτε να τα κατεβάσουν ξεχωριστά είτε να τα κατεβάσουν όλα μαζί ως αρχείο .zip.

Μπορείτε επίσης να προσκαλέσετε χρήστες να έχουν πρόσβαση σε φακέλους με βάση τη διεύθυνσή τους, αντί να δημιουργούν έναν σύνδεσμο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παραχωρήσετε σε άτομα δικαιώματα όπως μόνο προβολή, επεξεργασία και πρόσκληση. Οι σύνδεσμοι που επιτρέπουν σε άλλους να ανεβάζουν αρχεία στον αποθηκευτικό σας χώρο στο cloud είναι μια άλλη επιλογή.

Οι επιλογές κοινής χρήσης από το smartphone σας είναι παρόμοιες, χάρη στις βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017. Προηγουμένως, η εφαρμογή για κινητά δεν μπόρεσε να μοιραστεί αρχεία.

Dropbox

Το Dropbox σάς επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε αρχεία τόσο από τη διεπαφή του προγράμματος περιήγησης όσο και από εφαρμογές Android ή iOS. Το Dropbox έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα έναντι του Sync.com με κοινή χρήση απευθείας από το φάκελο συγχρονισμού της επιφάνειας εργασίας σας.

Η κοινή χρήση με βάση το πρόγραμμα περιήγησης πραγματοποιείται κάνοντας κλικ στο κουμπί “κοινή χρήση” που σχετίζεται με οποιονδήποτε φάκελο ή αρχείο. Αυτό ανοίγει ένα παράθυρο όπου μπορείτε να εισαγάγετε διευθύνσεις email ή να αντιγράψετε τον σύνδεσμο για κοινή χρήση με μη αυτόματο τρόπο.

Η κοινή χρήση φακέλων προσθέτει επιπλέον επιλογές δικαιωμάτων για την επεξεργασία περιεχομένου. Μπορείτε επίσης να εκχωρήσετε σε άτομα με δικαιώματα επεξεργασίας τη δυνατότητα διαχείρισης φακέλων.

Το Dropbox διαθέτει ρυθμίσεις συνδέσμου και λήξης, αλλά η πρόσβαση σε αυτές απαιτεί το Dropbox Professional, το οποίο φαίνεται λίγο τσιγκούνη από την πλευρά του Dropbox.

Το Dropbox δεν σας επιτρέπει να περιορίσετε τις λήψεις συνδέσμων ή να λαμβάνετε ειδοποιήσεις δραστηριότητας, αλλά έχει μερικές χρήσιμες, σχετικές προβολές.

Η πρώτη είναι μια προβολή “κοινής χρήσης”, όπου μπορείτε να δείτε μια γρήγορη επισκόπηση των φακέλων και των αρχείων που μοιράζεστε και των συνδέσμων που έχουν δημιουργηθεί. Η δεύτερη είναι η προβολή “αίτημα αρχείου” που σας επιτρέπει να ζητάτε αρχεία από άλλους και να τα ανεβάζετε στον λογαριασμό σας στο Dropbox, ακόμα κι αν δεν είναι οι ίδιοι πελάτες.

Η εφαρμογή Dropbox για κινητά σάς επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε περιεχόμενο, αλλά δεν σας επιτρέπει να προστατεύετε με κωδικό πρόσβασης ή να προσθέτετε ημερομηνίες λήξης σε συνδέσμους, ακόμη και με το Dropbox Professional. Η εφαρμογή επίσης δεν περιλαμβάνει τις δύο προβολές που μόλις αναφέρθηκαν (“κοινή χρήση” και “αιτήματα αρχείων”).  

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Η κοινή χρήση αρχείων με το Dropbox είναι βολική, ιδιαίτερα με τη δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων απευθείας από το σύστημα αρχείων σας. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προσέγγιση που ακολουθεί δεν είναι τόσο ασφαλής όσο αυτή του Sync.com και δεν θα ήταν ακόμη και αν ο κωδικός πρόσβασης συνδέσμου και οι ημερομηνίες λήξης συμπεριλήφθηκαν στο Dropbox Plus.

Το Sync.com έχει μια πραγματικά σταθερή προσέγγιση για την κοινή χρήση αρχείων που δεν ταιριάζει με καμία άλλη υπηρεσία αποθήκευσης cloud – όχι μόνο με το Dropbox. Όπως το Dropbox ορίζει τάσεις με συγχρονισμό, το Sync.com ορίζει τάσεις με κοινή χρήση αρχείων.

Γι ‘αυτόν τον λόγο επιλέγουμε το Sync.com ως τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για κοινή χρήση αρχείων, ξεπερνώντας το Dropbox. Πιθανότατα είναι αυτονόητο, ότι το Sync.com ξεπερνά επίσης το Dropbox στον τρίτο γύρο.

Γύρος: Σημείο κοινής χρήσης αρχείων για το Sync.com

Λογότυπο Sync.com
Λογότυπο Dropbox

4

Ασφάλεια

Η διατήρηση των αρχείων σας στο cloud είναι βολική, αλλά για μερικούς είναι επίσης μια κατανοητή τρομακτική πρόταση. Το φταίξιμο για hacks υψηλού προφίλ, όπως το περίφημο “fappening” και άλλα, όπως συχνά, βρισκόταν στην πόρτα των τεχνολογικών εταιρειών, ενώ συνήθως είναι περισσότερο αποτέλεσμα αδύναμων κωδικών πρόσβασης και όχι κακής ασφάλειας στο cloud.   

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε ο χειρότερος εχθρός σας, εκτός από την εξασφάλιση ότι ακόμη και αν παραβιαστούν οι υπηρεσίες τους, τα αρχεία σας θα παραμείνουν ιδιωτικά. Ανατρέξτε στον ηλεκτρονικό οδηγό απορρήτου του Cloudwards.net για περισσότερους τρόπους για να παραμείνετε ασφαλείς.  

Sync.com

Το Sync.com κάνει ό, τι θα έπρεπε να είναι προσδοκία για οποιαδήποτε υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud κρυπτογραφώντας τα αρχεία σας τόσο σε μεταφορά όσο και σε κατάσταση ηρεμίας.

Πολύ λίγες εταιρείες αποθήκευσης cloud εξακολουθούν να μην κρυπτογραφούν τα αρχεία των χρηστών που είναι αποθηκευμένα στους διακομιστές τους, με το Amazon Drive και το OneDrive (ούτως ή άλλως) να είναι τα δύο μεγαλύτερα ονόματα που δεν έχουν κάνει ακόμα την πράξη τους.  

Η μέθοδος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται είναι η AES 256-bit, η οποία, σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, θα χρειαστεί να αποκρυπτογραφηθούν ακόμη και οι γρηγορότεροι υπερυπολογιστές στον κόσμο. Το Sync.com προστατεύει επίσης τη μετάδοση δεδομένων χρησιμοποιώντας TLS / SSL και 2048-bit RSA για να αποτρέψει την επιτυχή ηλεκτρονική υποκλοπή.

Και πάλι, τα περισσότερα από αυτά είναι κανονικός ναύλος αυτές τις μέρες. Όπου το Sync.com διαχωρίζεται από το πακέτο, αφήνοντας τους χρήστες να κρατήσουν τα κλειδιά για την αποκρυπτογράφηση αυτών των αρχείων, αντί να τα κρατήσουν.

Τα αρχεία είναι κρυπτογραφημένα πριν φύγουν ποτέ από το μηχάνημά σας και δεν αποκρυπτογραφούνται μέχρι να τα ανακτήσετε. Ο κωδικός πρόσβασης κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται δημιουργείται με βάση τον κωδικό πρόσβασης που έχετε ορίσει, τον οποίο ποτέ δεν γνωρίζει το Sync.com.

Ονομάζεται κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, αυτή είναι η καλύτερη προσέγγιση για τη διατήρηση των αρχείων σας ασφαλή. Αυτό σημαίνει ότι κανείς στο Sync.com δεν μπορεί να διαβάσει τα αρχεία σας, είτε για εμπορικούς ή νομικούς σκοπούς, είτε ως αποτέλεσμα παραβίασης ενός κέντρου δεδομένων.

Το μειονέκτημα είναι ότι, εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, το Sync.com επίσης δεν μπορεί να τον επαναφέρει για εσάς, επομένως θα έχετε χάσει την πρόσβαση στα αρχεία σας. Εάν αποφασίσετε σχετικά με το Sync.com, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τον κωδικό πρόσβασής σας κάπου ασφαλές, όπως ένας διαχειριστής κωδικού πρόσβασης cloud.

Εάν δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας για να το θυμηθείτε, μπορείτε να αφήσετε το Sync.com να αποθηκεύσει τον κωδικό πρόσβασής σας, αντ ‘αυτού, ή να δώσετε μια υπόδειξη κωδικού πρόσβασης για να διατηρήσει η εταιρεία αρχείο.  

Ακόμα και με κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης και AES 256-bit, ένας αδύναμος κωδικός πρόσβασης μπορεί εύκολα να παραβιαστεί. Θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει μέτρα για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, αλλά μπορεί επίσης να θέλετε να επωφεληθείτε από την επιλογή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων του Sync.com.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων σημαίνει ότι ακόμα κι αν κάποιος κλέψει ή μαντέψει τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα μπορεί να συνδεθεί στον λογαριασμό σας από τον υπολογιστή του χωρίς να εισαγάγει επίσης έναν ειδικό κωδικό.

Όταν συνδέεστε από μια άγνωστη συσκευή, το Sync.com θα σας στείλει αυτόν τον κωδικό μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να έχετε πρόσβαση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Google Authenticator.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης του Sync.com είναι η τοποθεσία της εταιρείας στο Τορόντο. Αυτό σημαίνει ότι διέπεται από τους φιλικούς προς τους καταναλωτές νόμους περί απορρήτου του Καναδά που καθορίζονται στο PIPEDA (Προστασία προσωπικών πληροφοριών και νόμος περί ηλεκτρονικών εγγράφων).

Dropbox

Τα αρχεία κρυπτογραφούνται κατά τη μεταφορά και σε ηρεμία με το Dropbox, αλλά αυτή η διαδικασία δεν είναι από άκρο σε άκρο. Μόλις φτάσουν στο κέντρο δεδομένων Dropbox, πριν αποθηκευτούν στον διακομιστή, αποκρυπτογραφούνται και στη συνέχεια επανακρυπτογραφούνται.

Ο λόγος που το Dropbox ακολουθεί αυτήν την προσέγγιση είναι να διαχωρίσει το περιεχόμενο των αρχείων σας από τα μεταδεδομένα του, το οποίο αναφέρεται σε στοιχεία όπως ονόματα αρχείων, τύποι και μεγέθη.

Το Dropbox τραβά αυτές τις πληροφορίες για ευρετηρίαση, η οποία επιταχύνει την πρόσβαση αρχείων. Ενώ η απόδοση είναι ανοδική, δεν λειτουργεί επειδή το Dropbox διαχωρίζει τα μεταδεδομένα, αλλά επειδή δεν το κρυπτογραφεί ξανά όπως κάνει με το περιεχόμενο του αρχείου σας.

Υπάρχουν αρκετά άλλα άτομα που μπορούν να πουν για εσάς μόνο από τα μεταδεδομένα του αρχείου σας. Τα καλά νέα είναι ότι το Dropbox αποθηκεύει τουλάχιστον μεταδεδομένα σε ξεχωριστό διακομιστή από το περιεχόμενο του αρχείου.

Το επίπεδο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται από το Dropbox για την προστασία του περιεχομένου αρχείου είναι 256 bit AES. Κατά τη μεταφορά, χρησιμοποιεί AES 128-bit μαζί με σήραγγες TLS / SSL. Το 128-bit AES είναι πιο αδύναμο, αλλά επίσης πιο γρήγορο και, όπως το AES 256-bit, θα χρειαζόταν ένα μη πρακτικό χρονικό διάστημα για να σπάσει η δύναμη.

Το Dropbox υποστηρίζει επίσης έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για προστασία από κλοπή κωδικού πρόσβασης. Κατά τη σύνδεση στον λογαριασμό σας σε ένα άγνωστο μηχάνημα, μπορείτε να ζητήσετε από το Dropbox να επαληθεύσει την ταυτότητά σας είτε μέσω μηνύματος κειμένου είτε μέσω μιας εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας για κινητά.

Το Dropbox έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, το οποίο δυστυχώς δεν έχει την πιο φημισμένη φήμη όσον αφορά το απόρρητο των χρηστών. Το πρόγραμμα επιτήρησης NSA PRISM, που αποκαλύφθηκε σε πολλή δημόσια κατακραυγή το 2013, συνεχίζεται. Το 2016, το FBI πήρε την Apple στο δικαστήριο για να προσπαθήσει και να αναγκάσει την εταιρεία να αναπτύξει ένα backdoor κρυπτογράφησης που επιτρέπει την πρόσβαση σε δεδομένα iPhone.

Το FBI έχασε την υπόθεση, αλλά τόσο αυτό όσο και το PRISM δείχνουν την προθυμία να εισβάλουν σε ιδιωτικές πληροφορίες που αποθηκεύονται ηλεκτρονικά. Αυτό μπορεί να είναι λόγος για ορισμένους να προτιμούν την αποθήκευση των δεδομένων τους εκτός των ΗΠΑ.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Δεν ενδιαφέρονται όλοι για την πρόσβαση της NSA στα δεδομένα τους και για τους περισσότερους ανθρώπους δεν θα κάνει τη διαφορά όταν αποθηκεύονται τα δεδομένα τους. Η τοποθεσία Sync.com Canada είναι πλεονέκτημα απορρήτου, αλλά μακράν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει έναντι του Dropbox είναι η χρήση της κρυπτογράφησης μηδενικής γνώσης.

Μπορείτε δίκαια να επισημάνετε ότι το Dropbox δεν θα ήταν η υπηρεσία αποθήκευσης cloud με ιδιωτική κρυπτογράφηση. Το γεγονός ότι διατηρεί τα πλήκτρα κρυπτογράφησης επιτρέπει στα αρχεία ευρετηρίου του, τα οποία βελτιώνουν την απόδοση. Η γρήγορη πρόσβαση σε αρχεία είναι ένα τεράστιο μέρος του λόγου για τον οποίο η υπηρεσία έχει 500.000 χρήστες.

Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Sync.com είναι πιο ασφαλές. Και δεν αποκαλύψαμε καν το γεγονός ότι το Dropbox είχε κλέψει 68 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης χρήστη το 2012.

Γύρος: Σημείο ασφαλείας για το Sync.com

Λογότυπο Sync.com
Λογότυπο Dropbox

5

Η ετυμηγορία

Το Sync.com πήρε τρεις στους τέσσερις γύρους, αλλά σωστά θα κάνατε φάουλ. Μετά από όλα, δεν παρουσιάσαμε ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Dropbox έναντι του Sync.com, που είναι οι ολοκληρωμένες εφαρμογές παραγωγικότητας.

Το Dropbox διαθέτει μια κατάλληλη εφαρμογή σημειώσεων που ονομάζεται Dropbox Paper που σας επιτρέπει να καταγράφετε σκέψεις και λεπτά συσκέψεων και να τα διατηρείτε στο cloud. Σας επιτρέπει επίσης να κάνετε προεπισκόπηση αρχείων από το πρόγραμμα περιήγησής σας και να επεξεργαστείτε έγγραφα του Microsoft Office χάρη στην ενοποίηση με το Office Online.

Το Sync.com δεν σας δίνει κανένα από αυτά τα πράγματα, αν και μόνο επειδή η προσέγγιση κλειδώματος στην κρυπτογράφηση καθιστά δύσκολη την ενσωμάτωση βάσει προγράμματος περιήγησης. Ωστόσο, σε κενό, πολλοί χρήστες θα επιλέξουν το Dropbox έναντι του Sync.com για τα εργαλεία του.

Τυχεροί για εμάς, δεν ζούμε σε κενό. Τόσο το Google Drive όσο και το OneDrive, για παράδειγμα, έχουν περισσότερες και καλύτερες ενσωματωμένες εφαρμογές παραγωγικότητας από το Dropbox. Το γεγονός ότι το Google Drive σάς προσφέρει επίσης 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο cloud, το βοήθησε να επιταχύνει μετά το Dropbox σε συνολικό αριθμό χρηστών με 800.000 στο τέλος του αριθμού (διαβάστε την κριτική μας στο Google Drive).

Ο λόγος για τον οποίο αναφέρουμε όλα αυτά σε ένα άρθρο σχετικά με το Sync.com και το Dropbox είναι ότι με τα εργαλεία παραγωγικότητάς του και τον πλούσιο δωρεάν χώρο αποθήκευσης, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τόσο το Google Drive όσο και το Sync.com για να αποκομίσετε τα οφέλη και των δύο με λιγότερο από ένα Dropbox συνδρομή.

Αισθάνομαι τόσο σωστό, στην πραγματικότητα, ότι γράψαμε ένα άρθρο σχετικά με την πιθανή συνεργασία. Ρομαντικό, δεν είμαστε?

Όταν το καταλαβαίνουμε, ο μόνος πραγματικά επιτακτικός λόγος για τη χρήση του Dropbox μέσω του Sync.com ή οποιουδήποτε άλλου χώρου αποθήκευσης στο cloud είναι ότι χειρίζεται τον συγχρονισμό αρχείων τόσο καλά. Πέρα από αυτό, το Sync.com προσφέρει πολύ καλύτερη αξία με αποθηκευτικό χώρο 2 TB για 8 $ το μήνα και πολύ πιο ασφαλή προσέγγιση για κοινή χρήση αρχείων και κρυπτογράφηση.

Τελικός νικητής: Sync.com

Το Sync.com είναι η επιλογή μας, αλλά χαιρετίζουμε τη διαφορά απόψεων. Δώστε μας μερικές πληροφορίες για το θέμα στα παρακάτω σχόλια. Κάνουμε επίσης ερωτήσεις.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me