Αναθεώρηση Sync.com – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση Sync.com

Χωρίς αμφιβολία, ο αγαπημένος πάροχος αποθήκευσης του Cloudwards.net, το Sync.com προσφέρει ευκολία χρήσης, ταχύτητα και ασφάλεια σε λογική τιμή. Έχει επίσης ένα ωραίο δωρεάν σχέδιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το δοκιμάσετε και βγαίνει από το κουτί με κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στην πλήρη αναθεώρηση Sync.com.


Κριτικές Cloud Storage

Το Sync.com ιδρύθηκε το 2011 στον Καναδά φιλικό προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής και είναι ο καλύτερος πάροχος αποθήκευσης cloud. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλο για συνεργασία, όπως μερικά από τα καλύτερα αποθηκευτικά σύννεφα για συνεργασία, επειδή επικεντρώνεται στην ασφάλεια μηδενικής γνώσης, η οποία δεν παίζει καλά με εφαρμογές τρίτων.

Ωστόσο, η ασφάλεια του Sync.com είναι κορυφαία και αντικατοπτρίζεται στις επιλογές ελέγχου περιεχομένου, οι οποίες προστατεύουν τα κοινόχρηστα αρχεία και τους φακέλους σας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το Sync.com είναι τέλειο: οι πελάτες του στον ιστό και στους επιτραπέζιους υπολογιστές έχουν καλή απόδοση, αλλά θα επωφεληθούν από λίγο βερνίκι. Ο πελάτης Ιστού έχει κάποιες αδέξιες λειτουργίες και ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας αισθάνεται ελαφρώς ξεπερασμένος. Αυτό όμως δεν εμποδίζει το Sync.com να έχει ισχυρές δυνατότητες κοινής χρήσης. Η υπηρεσία επωφελείται από τους καναδικούς νόμους περί απορρήτου, που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το απόρρητό σας.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Sync.com

Χαρακτηριστικά

Λόγω της στενής προσέγγισης του Sync.com ως προς την ασφάλεια, δεν έχει πρόσβαση στα API εφαρμογών τρίτων, όπως αυτά της Microsoft, της Asana, του Slack και του Trello. Αυτό σημαίνει ότι δεν ενσωματώνεται μαζί τους για χρήση των δυνατοτήτων παραγωγικότητας και συνεργασίας τους. Τούτου λεχθέντος, η ιεράρχηση της ασφάλειας είναι μια καλή δικαιολογία για να μην έχετε εφαρμογές τρίτων όπως, ας πούμε, το Google Drive ή το Dropbox.

Αν το χρειάζεστε, διαβάστε την κριτική του Google Drive και την κριτική Dropbox για να δείτε ποια εργαλεία και δυνατότητες παραγωγικότητας προσφέρουν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προγράμματα Business Solo και Business Pro του Sync.com για προεπισκόπηση αρχείων του Office, .pdfs, επαφών και άλλων στο πρόγραμμα περιήγησης.

sync.com-vault-χαρακτηριστικό

Σε αντίθεση με το φάκελο συγχρονισμού, ο οποίος δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας στο σύννεφο και παίρνει χώρο εκεί και στον σκληρό σας δίσκο, το Vault σας επιτρέπει να αποθηκεύετε αρχεία και φακέλους χωρίς να τα συγχρονίζετε με άλλες συσκευές. Είναι μια εξαιρετική δυνατότητα, εάν χρειαστεί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ή να εξοικονομήσετε χώρο.

Οι δυνατότητες εκδόσεων του Sync.com, οι οποίες σας επιτρέπουν να επαναφέρετε τις αλλαγές αρχείων σε περίπτωση ατυχήματος ή καταστροφής που προκαλείται από σφάλμα δίσκου ή ransomware, είναι επίσης σημαντικές. Οι δωρεάν λογαριασμοί μπορούν να επαναφέρουν 30 ημέρες και οι λογαριασμοί premium δεν έχουν όρια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Sync.com κατέλαβε την πρώτη θέση στον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για το άρθρο εκδόσεων.

Είναι επίσης η κορυφαία επιλογή του καλύτερου χώρου αποθήκευσης cloud για την κατάταξη μεγάλων αρχείων χάρη στο ότι δεν θέτει όρια στο μέγεθος του αρχείου ή στις μεταφορτώσεις.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Sync.com

Λογότυπο Sync.comwww.sync.com

Ξεκινά από 500 $ ανά μήνα για 1000 GBΌλα τα πακέτα

Συγχρονισμός

Συγχρονισμός φακέλου

Συγχρονισμός επιπέδου μπλοκ

Επιλεκτικός συγχρονισμός

Διαχείριση εύρους ζώνης

Συγχρονισμός οποιουδήποτε φακέλου

Κοινή χρήση αρχείων

Κοινή χρήση συνδέσμων αρχείων

Σύνδεση κωδικών πρόσβασης

Σύνδεση ημερομηνιών λήξης

Κοινή χρήση φακέλων

Δικαιώματα φακέλων

Όρια λήψης συνδέσμου

Μεταφόρτωση συνδέσμων

Παραγωγικότητα

Προεπισκοπήσεις αρχείων

Επεξεργασία αρχείων

Συνεργασία εντός εφαρμογής

Office Online

Έγγραφα Google

Εφαρμογές σημειώσεων

Αναπαραγωγή πολυμέσων

Εφαρμογές για κινητά

Διαγραφή αρχείου

Εκδόσεις

WebDAV

Ασφάλεια

Κρυπτογράφηση At-Rest

Κρυπτογράφηση εντός διαμετακόμισης

Πρωτόκολλο κρυπτογράφησης
AES 256-bit

Μηδενική γνώση

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Τοποθεσία διακομιστή
Καναδάς

Υποστήριξη

Υποστήριξη 24/7

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας

Τηλεφωνική υποστήριξη

Υποστήριξη μέσω email

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Το Sync.com διαθέτει μερικά από τα καλύτερα σχέδια τιμολόγησης στην αγορά. Στην πραγματικότητα, ο μόνος ανταγωνιστής σε αυτό είναι το pCloud. Διαβάστε την κριτική μας στο pCloud εάν χρειάζεστε μια εναλλακτική υπηρεσία με εξαιρετικές τιμές.

Δεν μπορείτε να πληρώνετε ανά μήνα, αλλά αυτό δεν θα έχει μεγάλη σημασία επειδή οι ετήσιες προσφορές είναι ανταγωνιστικές. Για αναφορά, το πακέτο 1TB του Dropbox κοστίζει 2 $ περισσότερα ετησίως από το πρόγραμμα Personal Pro 2TB του Sync.com, αλλά προσφέρει το ήμισυ του αποθηκευτικού χώρου. Το άλλο προσωπικό πρόγραμμα της Sync.com, το Pro Personal 500GB, είναι επίσης πολύ καλή με 49 $ ετησίως.

Το πρόγραμμα Business Solo είναι υπέροχο αν είστε ατομική επιχείρηση. Για 96 $ ετησίως, έχετε 2 TB αποθηκευτικού χώρου, υποστήριξη email προτεραιότητας, συμμόρφωση με διάφορους κανονισμούς και εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,9%.

Το Business Pro και το Business Pro Advanced απαιτούν τουλάχιστον δύο χρήστες. Παρέχουν 1 TB ή 10 TB αποθηκευτικού χώρου, αντίστοιχα. Το Business Pro προσφέρει εργαλεία διαχείρισης, όπως την κονσόλα διαχειριστή πολλαπλών χρηστών και την κεντρική χρέωση. Το Business Pro Advanced έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν διαθέτει ο ομολόγός του: κλιμάκωση ζωντανής συνομιλίας.

Ευκολία στη χρήση

Η ευκολία χρήσης είναι μια σημαντική κατηγορία επειδή καθορίζει πόσο ευχάριστη είναι η χρήση της υπηρεσίας. Οι υπηρεσίες πρέπει να είναι απλές και διαισθητικές στη χρήση. Ένας ελκυστικός σχεδιασμός θα πρέπει να κάνει αυτή την εμπειρία ακόμα πιο ελκυστική. Αυτό θα πρέπει να ισχύει για υπολογιστές-πελάτες, επιτραπέζιους και κινητές συσκευές.

Αν και το Sync.com ενημέρωσε πρόσφατα τον πελάτη ιστού του, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

sync.com-sync-web-app

Ο πελάτης Ιστού εμφανίζει τα αρχεία σας σε προβολή λίστας ή πλέγματος. Μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα μεταξύ τους και να κάνετε αναζήτηση μέσω αυτών εφαρμόζοντας ένα φίλτρο. Η επάνω αριστερή γωνία έχει συνδέσμους προς το Vault, τις σελίδες κοινής χρήσης και εκδηλώσεων και η επάνω δεξιά γωνία κρατά τα μενού λογαριασμού και βοήθειας.

Η δεξιά πλευρά κρατά το μενού δράσης, το οποίο διαφέρει ανάλογα με το τι έχετε επιλέξει από τη λίστα αρχείων. Μπορείτε να εκτελέσετε τις ίδιες ενέργειες εάν κάνετε κλικ στις τρεις κουκκίδες που σχετίζονται με ένα αρχείο ή φάκελο. Ωστόσο, η πρόσβαση στο μενού με δεξί κλικ θα ήταν ταχύτερη και πιο βολική.

Μια άλλη επιλογή σχεδιασμού που ξεχωρίζει με άσχημα τρόπο είναι ο τρόπος λειτουργίας της λήψης. Εάν επιλέξετε να κατεβάσετε ένα αρχείο, όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά, ανοίγει ένα παράθυρο και σας ζητά να το αποθηκεύσετε. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με την παραδοσιακή προσέγγιση λήψης, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί σύγχυση.

Η μετακίνηση αρχείων ή φακέλων είναι επίσης ακατάλληλη επειδή δεν μπορείτε να τα μεταφέρετε και να τα αποθέσετε. Αντίθετα, πρέπει να τα μετακινήσετε χρησιμοποιώντας μια επιλογή μενού. Η λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης είναι διαθέσιμη κατά τη μεταφόρτωση αρχείων στον υπολογιστή-πελάτη ιστού, αλλά απαιτεί να κάνετε κλικ στο «μεταφόρτωση» για να ενεργοποιήσετε την περιοχή μεταφοράς και απόθεσης και, στη συνέχεια, σύρετε το αρχείο σε αυτό αντί να απλώς ρίξετε ένα αρχείο οπουδήποτε.

Αυτά μπορεί να φαίνονται μικρά, αλλά υπάρχουν καλύτερες προσεγγίσεις εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένων του OneDrive. Για να δείτε πώς το κάνει αυτή η υπηρεσία και την εντυπωσιακή σειρά εφαρμογών συνεργασίας, διαβάστε την κριτική μας στο OneDrive. Εάν χρειάζεστε περισσότερη προστασία απορρήτου από τις προσφορές του OneDrive, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε καλή ευχρηστία, διαβάστε σχετικά με το MEGA στην αναθεώρηση MEGA.

sync.com-sync-φακέλους

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας είναι παρόμοιος με πολλές άλλες λύσεις. Ακολουθεί το τυπικό μοντέλο συγχρονισμού που αποτελείται από ένα εικονίδιο δίσκου συστήματος και ένα φάκελο συγχρονισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο δίσκου για να αποκτήσετε πρόσβαση στο φάκελο συγχρονισμού, στις προτιμήσεις σας ή στον πελάτη ιστού. Το παράθυρο προτιμήσεων είναι κουραστικό, αλλά δείχνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε με καθαρό τρόπο.

Ωστόσο, προτιμούμε να δούμε το παράθυρο του κέντρου ελέγχου, το οποίο παρέχει μια πλήρη επισκόπηση του λογαριασμού σας.

sync.com-desktop-ρυθμίσεις

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας λειτουργεί σε Windows και macOS, αλλά όχι σε Linux. Για υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που παίζουν καλά με τον πιγκουίνο, διαβάστε το καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud για Linux.

sync.com-κινητό

Η εφαρμογή για κινητά είναι διαθέσιμη για Android και iOS. Είναι παρόμοιο με εφαρμογές από άλλους παρόχους αποθήκευσης cloud. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ίδιες δυνατότητες με τον πελάτη ιστού. Εάν ενεργοποιήσετε τη μεταφόρτωση κάμερας, μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες και βίντεο στο σύννεφο αυτόματα. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε αρχεία εκτός σύνδεσης.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει κλείδωμα κωδικού πρόσβασης, έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων και την επιλογή αποκλεισμού πρόσβασης από άλλες εφαρμογές ενώ είναι ενεργοποιημένος ο κωδικός πρόσβασης.

Κοινή χρήση αρχείων & Συγχρονισμός

Οι κεντρικές δυνατότητες των υπηρεσιών αποθήκευσης cloud είναι ο συγχρονισμός και η κοινή χρήση αρχείων, επειδή καθορίζουν πώς θα αντικατοπτρίζετε τα δεδομένα σας στο cloud και θα τα μοιράζεστε όταν μεταφέρετε εκεί.

Η κοινή χρήση μέσω της εφαρμογής ιστού είναι η πιο προφανής επιλογή και το Sync.com κάνει εξαιρετική δουλειά. Όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα φάκελο ή ένα αρχείο, εμφανίζεται ένα κουμπί που σας επιτρέπει να κάνετε κοινή χρήση. Μπορείτε επίσης να κάνετε κοινή χρήση επιλέγοντας ένα αρχείο ή φάκελο και κάνοντας κλικ στην κοινή χρήση στο μενού πλευρικής γραμμής.

sync.com-κοινή χρήση

Μπορείτε να μοιραστείτε ένα αρχείο ως σύνδεσμο, τον οποίο το Sync.com θα κρυπτογραφήσει, ακόμη και σε έναν δωρεάν λογαριασμό. Υπάρχουν δύο τρόποι αποστολής: μέσω email ή αντιγραφής και επικόλλησης.

sync.com-κοινή χρήση-ρυθμίσεις

Όποια κι αν επιλέξετε, μπορείτε να προστατεύσετε το μερίδιό σας ενεργοποιώντας τις επιλογές ελέγχου περιεχομένου. Μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν λογαριασμό, κάτι που είναι ασυνήθιστο, το λιγότερο. Επιπλέον, μπορείτε να διαγράψετε έναν σύνδεσμο για να σταματήσετε την κοινή χρήση ή να ενεργοποιήσετε το βελτιωμένο απόρρητο.

Βελτιωμένο απόρρητο Sync.com

Το βελτιωμένο απόρρητο επιτρέπει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε κοινόχρηστους συνδέσμους. Λάβετε υπόψη ότι, ωστόσο, δεν υποστηρίζει αρχεία μεγαλύτερα από 500MB, παλαιότερα προγράμματα περιήγησης ιστού και Safari για κινητά. Οι παραλήπτες των συνδέσμων σας σε μη υποστηριζόμενα προγράμματα περιήγησης θα δουν ένα σφάλμα κατά την προσπάθεια πρόσβασης σε αυτούς. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το βελτιωμένο απόρρητο για να το αποφύγετε. Εάν το κάνετε, το πρωτόκολλο SSL θα προστατεύσει τα αρχεία σας κατά τη μεταφορά.

Εκτός από το βελτιωμένο απόρρητο, οι συνδρομητές premium έχουν πρόσβαση σε ημερομηνίες λήξης, αιτήματα αρχείων με συνδέσμους μεταφόρτωσης, όρια λήψης, λειτουργία μόνο προεπισκόπησης για έγγραφα και εικόνες, ειδοποιήσεις μέσω email σχετικά με τη δραστηριότητα συνδέσμων και στατιστικά στοιχεία λήψης.

Οι ειδοποιήσεις μέσω email είναι χρήσιμες αν θέλετε να παρακολουθείτε τι συμβαίνει με τις κοινοποιήσεις σας και η λειτουργία δεν προσφέρεται από πολλούς παρόχους. Η λειτουργία μόνο προεπισκόπησης είναι χρήσιμη εάν θέλετε να εμφανίσετε τα περιεχόμενα του αρχείου χωρίς να το ενεργοποιήσετε για κοινή χρήση.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε φακέλους ομάδας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα-πελάτη ιστού. Σας επιτρέπει να διαχειριστείτε την πρόσβαση ανά χρήστη ή ανά φάκελο με αναλυτικά δικαιώματα χρήστη, όπως μόνο για ανάγνωση και ανάγνωση.

Υπάρχει μια σελίδα συνδέσμων που δείχνει τι έχετε μοιραστεί με άλλους, αλλά δεν υπάρχει μια σελίδα που να δείχνει τι έχουν μοιραστεί άλλοι μαζί σας.

Αν θέλετε να κάνετε κοινή χρήση από τον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε έναν σύνδεσμο, ο οποίος τον αντιγράφει στο πρόχειρο σας, αλλά δεν σας ειδοποιεί, ή “διαχείριση συνδέσμου συγχρονισμού”, ο οποίος ανοίγει τον πελάτη ιστού, ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε από εκεί.

Η εφαρμογή για κινητά δεν υστερεί σε άλλους πελάτες του Sync.com. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να στείλετε αρχεία ως συνημμένο μέσω εφαρμογών στο τηλέφωνό σας, αλλά απαιτεί να κατεβάσετε πρώτα το αρχείο. Εάν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “διαχείριση συνδέσμου”. Σας επιτρέπει να στείλετε έναν σύνδεσμο ή να αντιγράψετε στο πρόχειρο. Μπορείτε να προστατεύσετε τον σύνδεσμο με έναν κωδικό πρόσβασης ή να τον διαγράψετε για να σταματήσετε την κοινή χρήση.

Με όλες αυτές τις δυνατότητες, δεν είναι περίεργο που το Sync.com βρίσκεται στην κορυφή της καλύτερης λίστας αποθήκευσης cloud για κοινή χρήση.

sync.com-sync-φακέλους

Μπορείτε να συγχρονίσετε αρχεία χρησιμοποιώντας το φάκελο συγχρονισμού, αλλά δεν θα μπορείτε να συγχρονίσετε άλλους φακέλους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, ωστόσο, είναι να επιλέξετε έναν άλλο φάκελο για να λειτουργεί ως φάκελος συγχρονισμού. Εάν πρέπει να αποθηκεύσετε αρχεία ή φακέλους στο διαδίκτυο χωρίς συγχρονισμό, μπορείτε να επιλέξετε “αντιγραφή στο θησαυροφυλάκιο” από το μενού δεξιού κλικ. Η καρτέλα για προχωρημένους από τον πίνακα ελέγχου της επιφάνειας εργασίας σάς επιτρέπει να εξαιρείτε φακέλους από συγχρονισμό.

Διαβάστε το καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud για συγχρονισμό για ορισμένες εναλλακτικές λύσεις.

Ταχύτητα

Οι διακομιστές του Sync.com βρίσκονται στο Οντάριο του Καναδά. Η ταχύτητα μεταφοράς θα εξαρτηθεί από το πόσο κοντά είστε σε αυτούς, καθώς και από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου. Δεν κλείσαμε όταν πραγματοποιήσαμε τις δοκιμές μας επειδή χρησιμοποιήσαμε σύνδεση WiFi στο Βελιγράδι, Σερβία, με ταχύτητα μεταφόρτωσης 6 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα λήψης 100 Mbps.

Η μεταφόρτωση χρειάστηκε σχεδόν δύο φορές το χρόνο που θα περίμενε κανείς. Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και η απόστασή μας από τον διακομιστή επιβράδυνε τη μεταφόρτωση. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, τα αποτελέσματα ήταν γρήγορα.

Η λήψη δεν υπέφερε πολύ από την κρυπτογράφηση, αλλά ήταν ακόμα πολύ πιο αργή από την κανονική, με μέσο όρο 18 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

Δοκιμές Πρώτη προσπάθεια: Δεύτερη προσπάθεια: Μέσος όρος:
Χρόνος μεταφόρτωσης00:40:0000:41:0000:41:00
Ώρα λήψης00:17:4200:19:0000:18:35

sync.com-δίκτυο-ρυθμίσεις

Από προεπιλογή, το Sync.com ανεβάζει και κατεβάζει αρχεία χωρίς να περιορίζει το εύρος ζώνης. Εάν βρίσκεστε σε περιορισμένο σχέδιο ή η διαδικασία συγχρονισμού παρεμβαίνει σε άλλη δραστηριότητα, μπορείτε να επιταχύνετε τις ταχύτητές σας κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο της γραμμής εργασιών Sync.com και επιλέγοντας “προτιμήσεις”. Επιλέξτε την καρτέλα “δίκτυο” για να ορίσετε όρια ταχύτητας μεταφόρτωσης και λήψης.

Το Sync.com δεν χρησιμοποιεί συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ λόγω της εφαρμογής μηδενικής γνώσης, αλλά ένας εκπρόσωπος μας ενημέρωσε σε ένα email ότι η λειτουργία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ασφάλεια

sync.com-ασφάλεια

Το Sync.com είναι μία από τις πιο ασφαλείς υπηρεσίες αποθήκευσης cloud στην αγορά. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται στην κορυφή της πιο ασφαλούς λίστας αποθήκευσης cloud. Είναι η κορυφαία μας επιλογή μεταξύ των καλύτερων υπηρεσιών αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης. Η δέσμευσή της για ασφάλεια φτάνει μέχρι που δεν μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας χρησιμοποιώντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκτός εάν ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα στον λογαριασμό σας.

Το Sync.com χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο TLS για την προστασία αρχείων κατά τη μεταφορά από παραβάσεις, όπως επιθέσεις man-in-the-middle και κρυπτογράφηση, η οποία διασφαλίζει τα δεδομένα σας κατά τη μεταφορά και την ηρεμία. Ο τύπος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί το Sync.com είναι AES 256-bit.

Τα κλειδιά κρυπτογράφησης προστατεύονται επίσης με χρήση RSA 2048-bit. Μόλις τα δεδομένα σας φτάσουν σε έναν διακομιστή, αναπαράγονται σε πολλές τοποθεσίες του κέντρου δεδομένων. Τα κέντρα δεδομένων πληρούν ή υπερβαίνουν το SOC Type-2 και κάνουν χρήση της αρχιτεκτονικής RAID για να αποτρέψουν τις αποτυχίες του διακομιστή να οδηγήσουν σε απώλεια δεδομένων.

Η ασφάλεια μηδενικής γνώσης εμποδίζει κανέναν εκτός από εσάς να διαβάζει τα αρχεία σας, αλλά το Sync.com δεν θα μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας εάν τον χάσετε. Αυτό σημαίνει ότι ο αποθηκευτικός σας χώρος θα κλειδωθεί και δεν θα έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη μηδενική γνώση, αλλά μια καλύτερη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Η μηδενική γνώση είναι διαθέσιμη για τον δωρεάν λογαριασμό, κάτι που είναι σπάνιο.

Το Sync.com διαθέτει επίσης έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Είναι μια εξαιρετική δυνατότητα να εμποδίζετε τους εισβολείς που έχουν κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας από την πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης από την αρχή. Όταν είναι ενεργοποιημένη, πρέπει να εισάγετε έναν ειδικό κωδικό ασφαλείας κάθε φορά που συνδέεστε. Μπορείτε να λάβετε τον κωδικό μέσω email ή μέσω του Google Authenticator στο τηλέφωνό σας.

Μυστικότητα

Με τόσο ισχυρή ασφάλεια, είναι ωραίο να βλέπουμε ότι το απόρρητο δεν είναι μια μεταγενέστερη σκέψη. Με βάση το Ontario, οι διακομιστές Sync.com εμπίπτουν στην προστασία των φιλικών προς τον καταναλωτή νόμων περί απορρήτου του Καναδά, οι οποίοι διέπονται από το καταστατικό που ορίζεται στον νόμο περί προστασίας προσωπικών πληροφοριών και ηλεκτρονικών εγγράφων.

Η πολιτική απορρήτου του Sync.com περιγράφει 10 αρχές που διέπουν: λογοδοσία, προσδιορισμό σκοπών, συγκατάθεση, περιορισμός της συλλογής, περιοριστική χρήση, ακρίβεια, διασφαλίσεις, ανοιχτότητα, ατομική πρόσβαση και προκλητική συμμόρφωση. Η πολιτική αξίζει να διαβαστεί. Μόνο το Tresorit μπορεί να το ταιριάξει, οπότε αν θέλετε μια εναλλακτική υπηρεσία με έντονο απόρρητο, διαβάστε την κριτική μας στο Tresorit.

Εκτός από το ότι συμμορφώνεται με τους κανονισμούς του Καναδά, το Sync.com συμμορφώνεται με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων για τους χρήστες του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, διαβάστε τον οδηγό GDPR.

Εξυπηρέτηση πελατών

Το Sync.com διαθέτει ένα κέντρο βοήθειας που εμφανίζει τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις στην κορυφή και χωρίζει τις υπόλοιπες σε κατηγορίες, γεγονός που καθιστά ευκολότερο να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Υπάρχει επίσης ένα πλαίσιο αναζήτησης, εάν δεν θέλετε να αναζητήσετε μόνοι σας μια απάντηση. Πολλές από τις απαντήσεις έχουν βίντεο μαζί τους για να σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε τη λύση.

sync.com-υποστήριξη

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια απάντηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Sync.com μέσω μιας φόρμας ιστού που σας κατευθύνει σε τεχνική υποστήριξη, πωλήσεις ή γενική υποστήριξη. Οι κύριες ώρες του γραφείου βοήθειας είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8 π.μ. έως 8 μ.μ. EST.

Υπάρχει υποστήριξη εκτός αυτών των ωρών για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Οι επαγγελματίες συνδρομητές λαμβάνουν υποστήριξη προτεραιότητας έναντι των συνδρομητών που δεν πληρώνουν. Δεν υπάρχει υποστήριξη μέσω email ή συνομιλίας, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο όταν ασχολείστε με λύσεις εκτός EFSS.

Το Sync.com δεν διαθέτει ούτε φόρουμ χρηστών, αλλά αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι δεν διαθέτει τόσους χρήστες όσο μερικούς από τους πιο δημοφιλείς ανταγωνιστές του.

Στείλαμε μερικές ερωτήσεις για να δούμε πόσο γρήγορα θα λάβουμε απάντηση. Ήρθε σε περίπου τέσσερις ώρες, το οποίο είναι ένα καλό αποτέλεσμα, καθώς βρισκόμασταν σε δοκιμαστικό λογαριασμό.

Η ετυμηγορία

Το Sync.com είναι μια ισχυρή υπηρεσία, τουλάχιστον. Εάν εκτιμάτε το απόρρητο και την ασφάλειά σας, δεν πρέπει να ψάχνετε άλλο. Ωστόσο, θα έχει τιμή, επειδή το Sync.com θυσιάζει την ταχύτητα συγχρονισμού για ασφάλεια συγχρονισμού. Η μηδενική γνώση την εμποδίζει επίσης να λειτουργεί με εφαρμογές τρίτων. Η εμπειρία του χρήστη χρειάζεται περισσότερη δουλειά.

Ωστόσο, η κοινή χρήση ασφάλειας είναι ισχυρή και η πολιτική απορρήτου της δεν έχει ύποπτες ρήτρες. Στην πραγματικότητα, είναι πιο σαφές και πιο λεπτομερές από ό, τι έχουμε δει με τις περισσότερες άλλες λύσεις αποθήκευσης cloud. Η κοινή χρήση γίνεται καλά και διαθέτει ισχυρές επιλογές ελέγχου περιεχομένου. Επιπλέον, τα σχέδια τιμολόγησης είναι ανταγωνιστικά σε σύγκριση με τα άλλα σχόλια αποθήκευσης cloud.

Τι πιστεύετε για το Sync.com; Είναι η τιμή, η ασφάλεια και το απόρρητό του αρκετά δελεαστικό για εσάς ή προτιμάτε να εργάζεστε με εφαρμογές τρίτων με λιγότερο ασφαλείς υπηρεσίες αποθήκευσης cloud?

Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map