Αναθεώρηση OneDrive – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση OneDrive

Το OneDrive είναι η είσοδος της Microsoft στον μεγάλο, κακό κόσμο της αποθήκευσης σύννεφων και ο μεγαλοπρεπής από το Redmond έχει εισέλθει με όπλα. Προσφέροντας ενσωμάτωση με το Office, καθώς και πολλές άλλες εφαρμογές, καθώς και ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα τιμολόγησης, φαίνεται ότι υπάρχουν πολύ λίγα στάδια στο OneDrive. Ή το κάνει; Δείτε την κριτική μας για την απάντηση.


Κριτικές Cloud Storage

Το OneDrive είναι ένα προϊόν της Microsoft που έχει σχεδιαστεί για να πάρει ένα κομμάτι της αγοράς αποθήκευσης cloud. Έχει ένα σχηματικό παρελθόν σχετικά με το απόρρητο, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης με το έργο PRISM. Το OneDrive έχει ενημερώσει την ασφάλειά του από τότε, αλλά όχι αρκετά ώστε να ταιριάζει με τις πιο ασφαλείς λύσεις αποθήκευσης cloud στην αγορά.

Λάμπει στα τμήματα παραγωγικότητας και συνεργασίας, το οποίο δεν είναι περίεργο, δεδομένου ότι συνδέεται με πολλά άλλα προϊόντα της Microsoft, όπως το Office Online, το Skype, το Outlook και το Office 365 suite για επιτραπέζιους υπολογιστές. Το OneDrive δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των καλύτερων αποθηκευτικών χώρων cloud για συνεργασία, αλλά το αντίστοιχο επιχειρηματικό του, OneDrive για επιχειρήσεις, είναι.

Το Προσωπικό του σχέδιο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με τα καλύτερα της αγοράς, αλλά το πακέτο Home είναι μια εξαιρετική προσφορά. Το OneDrive δεν υστερεί στο τμήμα ταχύτητας και οι πελάτες σας επιτρέπουν να μοιράζεστε εύκολα τα αρχεία και τους φακέλους σας. Η εμπειρία χρήστη είναι επίσης ευχάριστη.

Μείνετε μαζί μας καθώς αναλύουμε τις δυνατότητές του σε αυτήν την κριτική του OneDrive και δείτε γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένας από τους καλύτερους παρόχους αποθήκευσης cloud εκεί έξω, παρά τα ελαττώματα του.

Αρχεία διασύνδεσης Web OneDrive

Ρυθμιστικό φακέλου συγχρονισμού OneDrive

Εκκίνηση εφαρμογών OneDrive

Κοινή χρήση αρχείων OneDrive Δημιουργία συνδέσμου

OneDrive Word στο Διαδίκτυο

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το OneDrive

Χαρακτηριστικά

Όπως αναμενόταν, το OneDrive ενσωματώνεται στην εφαρμογή Office Online της Microsoft. Αυτή η ενοποίηση σάς επιτρέπει να ανοίγετε, να επεξεργάζεστε και να συνεργάζεστε στο διαδίκτυο σε έγγραφα του Office. Ανεξάρτητα από τη συνδρομή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Office Online δωρεάν. Με αυτόν τον τρόπο, είναι παρόμοιο με τα Έγγραφα Google, για τα οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κριτική μας στο Google Drive.

Για τις εκδόσεις desktop του Microsoft Office, θα πρέπει να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Office 365 ή στο OneDrive για επιχειρήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την κριτική του OneDrive για επιχειρήσεις.

Το OneDrive αποθηκεύει αυτόματα φωτογραφίες και βίντεο σε συσκευές που συνδέεστε σε έναν υπολογιστή στον οποίο έχει εγκατασταθεί. Μπορείτε να το ρυθμίσετε να κάνει το ίδιο και για στιγμιότυπα οθόνης που τραβάτε. Η προεπισκόπηση φωτογραφιών προσφέρει επίσης περισσότερες από τις βασικές επιλογές. Μπορεί να προσθέσει τις φωτογραφίες σας σε άλμπουμ, να τις παίξει σε μια προβολή διαφανειών, να προσθέσει ένα εφέ, να περιστρέψει, να προβάλει σε αρχικό μέγεθος και πολλά άλλα.

Η εφαρμογή ιστού του OneDrive έχει ενσωματωμένο Skype, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για συνομιλία και πραγματοποίηση κλήσεων συνδιάσκεψης. Όσοι θα ήθελαν να προσθέσουν ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας και απορρήτου στο Skype θα πρέπει να διαβάσουν το καλύτερο άρθρο VPN για Skype.

Με το Office και το OneDrive, μπορείτε να συν-επεξεργαστείτε και να μοιραστείτε αρχεία απευθείας στις εφαρμογές του Office, όπως το Word, το Excel και το PowerPoint. Ο υπολογιστής-πελάτης OneDrive και το Office συνεργάζονται για συγχρονισμό εγγράφων στο OneDrive και σας επιτρέπουν να συνεργάζεστε με άλλα άτομα σε κοινόχρηστα έγγραφα ταυτόχρονα.

onedrive-skype-ολοκλήρωση

Το OneDrive ενσωματώνεται στο OneNote, την εφαρμογή λήψης σημειώσεων της Microsoft. Είναι καλό για συγχρονισμό και κοινή χρήση σημειώσεων και διαθέτει ευέλικτο σχεδιασμό σημειώσεων. Είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων και μπορείτε να βρείτε περισσότερα σχετικά με αυτό στην κριτική μας στο OneNote.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν την παραγωγικότητά σας, όπως το Sway, μια εφαρμογή δημοσίευσης περιεχομένου και οι Φόρμες, μια εφαρμογή διαχείρισης ροής εργασίας.

Επισκόπηση δυνατοτήτων του OneDrive

Λογότυπο OneDrivewww.onedrive.com

Ξεκινά από 199 $ ανά μήνα για 50 GBΌλα τα πακέτα

Συγχρονισμός

Συγχρονισμός φακέλου

Συγχρονισμός επιπέδου μπλοκ

Επιλεκτικός συγχρονισμός

Διαχείριση εύρους ζώνης

Συγχρονισμός οποιουδήποτε φακέλου

Κοινή χρήση αρχείων

Κοινή χρήση συνδέσμων αρχείων

Σύνδεση κωδικών πρόσβασης

Σύνδεση ημερομηνιών λήξης

Κοινή χρήση φακέλων

Δικαιώματα φακέλων

Όρια λήψης συνδέσμου

Μεταφόρτωση συνδέσμων

Παραγωγικότητα

Προεπισκοπήσεις αρχείων

Επεξεργασία αρχείων

Συνεργασία εντός εφαρμογής

Office Online

Έγγραφα Google

Εφαρμογές σημειώσεων

Αναπαραγωγή πολυμέσων

Εφαρμογές για κινητά

Διαγραφή αρχείου

Εκδόσεις

WebDAV

Ασφάλεια

Κρυπτογράφηση At-Rest

Κρυπτογράφηση εντός διαμετακόμισης

Πρωτόκολλο κρυπτογράφησης
AES 256-bit

Μηδενική γνώση

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Τοποθεσία διακομιστή
ΜΑΣ

Υποστήριξη

Υποστήριξη 24/7

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας

Τηλεφωνική υποστήριξη

Υποστήριξη μέσω email

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Το δωρεάν πρόγραμμα του OneDrive προσφέρει ελάχιστο χώρο αποθήκευσης 5 GB, το οποίο δεν είναι τόσο τσιγκούνημο όσο τα 2 GB που λαμβάνετε από το Dropbox, αλλά δεν είναι καν κοντά στα 15 GB του Google Drive. Εξαιτίας αυτού, δεν μπορεί να συγκριθεί με υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο καλύτερο δωρεάν άρθρο αποθήκευσης cloud.

Δεν υπάρχουν πολλά premium σχέδια για να διαλέξετε. Στην πραγματικότητα, οι προσωπικοί χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο: το πρόγραμμα 50 GB και το προσωπικό του Office 365. Η πρώτη δεν είναι μια εξαιρετική προσφορά, επειδή δεν παρέχει πολύ χώρο αποθήκευσης, αλλά δεν είναι ακριβή.

Το Office 365 Personal είναι μια πολύ καλύτερη προσφορά με 6,99 $ ανά μήνα ή 69,99 $ ανά έτος. Το Amazon είναι καλύτερο, ωστόσο, επειδή το πακέτο του 1TB είναι 59,99 $ ετησίως. Εάν θέλετε να δείτε τις λεπτομέρειες τιμολόγησης, διαβάστε την κριτική μας στο Amazon Drive.

Το pCloud προσφέρει μια ακόμη καλύτερη προσφορά, επειδή μπορείτε να πάρετε 2 TB για μερικά δολάρια περισσότερο ανά μήνα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην αναθεώρηση pCloud. Το σχέδιο του OneDrive περιλαμβάνει το Office 365, οπότε η αξία του είναι υψηλότερη για όσους πρέπει να το χρησιμοποιήσουν.

Το Office 365 Home είναι εκεί που λάμπει το OneDrive. Προσφέρει 6 TB αποθηκευτικού χώρου σε έξι χρήστες, καθένας από τους οποίους λαμβάνει 1 TB, με μόνο 9,99 $ ανά μήνα ή 99,99 $ ετησίως.

Αν και το OneDrive έχει το μερίδιο των ιδιορρυθμιών του, η αξία του είναι ισχυρή. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν πρόγραμμα για να δείτε πώς λειτουργεί η υπηρεσία πριν εγγραφείτε.

Ευκολία στη χρήση

Ο υπολογιστής-πελάτης του OneDrive λειτουργεί σε Windows και macOS, αλλά όχι σε Linux. Αν σας αρέσει ο πιγκουίνος, μπορείτε να δοκιμάσετε μια υπηρεσία από το καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud για Linux.

Ο πελάτης αποτελείται από ένα εικονίδιο δίσκου συστήματος και ένα φάκελο συγχρονισμού, ο οποίος είναι η συνήθης πρακτική μεταξύ των υπηρεσιών αποθήκευσης cloud. Ένα λεπτό παράθυρο εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο του δίσκου συστήματος.

onedrive-desktop-client

Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε το φάκελο συγχρονισμού, να ελέγξετε την κατάσταση των συγχρονισμών σας και να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις. Το παράθυρο ρυθμίσεων είναι εύκολο στη χρήση, αλλά ο σχεδιασμός του είναι ξεπερασμένος επειδή μοιάζει με ένα απλό, παλιό παράθυρο ρυθμίσεων. Ο υπολογιστής-πελάτης έχει έναν σύνδεσμο που ανοίγει επίσης τον πελάτη ιστού.

onedrive-web-app

Ο πελάτης Ιστού έχει ελκυστικό και απλό σχεδιασμό. Δεν θα χρειαστεί να ψάξετε για αυτό που ψάχνετε, επειδή οι καθαρές γραμμές, οι αντιθέσεις και ο άφθονος αρνητικός χώρος καθιστούν τα πράγματα εύκολα εύχρηστα. Η μεταφόρτωση είναι απλή επειδή μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε το αρχείο ή το φάκελό σας οπουδήποτε στην περιοχή εργασίας και θα αρχίσει να ανεβάζει. Ο πελάτης Ιστού μπορεί να εμφανίσει τα αρχεία σας σε προβολή λίστας ή πλέγματος.

Ένα μικρό πλαίσιο ελέγχου εμφανίζεται όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το περιεχόμενό σας και σας επιτρέπει να επιλέξετε διαφορετικά αρχεία και φακέλους, τους οποίους μπορείτε στη συνέχεια να τροποποιήσετε χρησιμοποιώντας τις ενέργειες από το επάνω μενού. Οι ενέργειες περιλαμβάνουν “μετονομασία”, “αντιγραφή σε”, “διαγραφή” και άλλες. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για ένα μόνο αρχείο ή φάκελο κάνοντας δεξί κλικ σε αυτό.

Οι σύνδεσμοι στην κορυφή σάς επιτρέπουν να ξεκινήσετε συνεδρίες Skype, να ελέγξετε τις ειδοποιήσεις, να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις και να αποκτήσετε πρόσβαση στη βοήθεια. Στην επάνω αριστερή γωνία, υπάρχει ένα κουμπί για το άνοιγμα εφαρμογών, όπως Mail, Skype, Ημερολόγιο, Άτομα, Εργασίες και όλες οι εφαρμογές του Office 365. Υπάρχουν επίσης κουμπιά που ανεβάζουν αρχεία και φακέλους από την επιφάνεια εργασίας σας, παρακάμπτοντας τον πελάτη συγχρονισμού.

Συνολικά, ο πελάτης Ιστού είναι γρήγορος και αποδίδει χωρίς εμπόδια.

onedrive-κινητό

Όταν βρίσκεστε εν κινήσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για κινητά του OneDrive, η οποία είναι διαθέσιμη για Android και iOS. Έχει ελκυστικό σχεδιασμό και είναι εύκολο στη χρήση. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα πρόσφατα αρχεία σας, κάτι που είναι ωραίο άγγιγμα και δεν είναι συνηθισμένο. Υπάρχουν τυπικές λειτουργίες, όπως πρόσβαση εκτός σύνδεσης σε αρχεία και αυτόματες μεταφορτώσεις φωτογραφιών και βίντεο. Υπάρχει επίσης μια “κοινόχρηστη” καρτέλα.

Κοινή χρήση αρχείων & Συγχρονισμός

onedrive-web-share-folder

Όταν θέλετε να κάνετε κοινή χρήση αρχείων ή φακέλων από την εφαρμογή ιστού, το κάνετε δημιουργώντας έναν σύνδεσμο. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επεξεργασία. Εάν δεν το κάνετε, η άδεια που παρέχεται θα είναι μόνο για προβολή. Μπορείτε να προστατεύσετε τους συνδέσμους σας ορίζοντας κωδικούς πρόσβασης ή προσθέτοντας ημερομηνίες λήξης. Αυτό όμως απαιτεί να έχετε συνδρομή επί πληρωμή. Υπάρχει μια “κοινόχρηστη” σελίδα που δείχνει τι έχετε μοιραστεί με άλλους.

Μπορείτε να μοιραστείτε τους συνδέσμους σας σε κοινωνικά δίκτυα, όπως Facebook, Twitter, Linkedin και Weibo.

Ωστόσο, η προσέγγιση του OneDrive για κοινή χρήση αφήνει κάτι που είναι επιθυμητό. Όταν μοιράζεστε ένα φάκελο, δεν βλέπετε ένα διάλογο για να προσκαλέσετε άλλους όπως εσείς κάνετε με πολλές υπηρεσίες. Αντ ‘αυτού, πρέπει να κάνετε κλικ στο “email” για να δείτε μια επιλογή αποστολής προσκλήσεων.

Αυτό δεν είναι ένα σημαντικό ζήτημα, αλλά η άλλη προσέγγιση είναι πιο αποτελεσματική. Το Sync.com είναι ένα παράδειγμα του τρόπου λειτουργίας του. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην κριτική Sync.com.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το OneDrive για κοινή χρήση απευθείας από τον υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ σε ένα αρχείο ή φάκελο και επιλέξτε “κοινή χρήση συνδέσμου OneDrive”. Αυτό θα δημιουργήσει και θα αντιγράψει έναν σύνδεσμο στο πρόχειρο σας. Εάν χρειάζεστε περισσότερες επιλογές, μπορείτε να επιλέξετε “περισσότερες επιλογές OneDrive” χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο μετά την οποία θα ανοίξει ο πελάτης Ιστού και θα σας δείξει περισσότερες επιλογές κοινής χρήσης.

Η εφαρμογή για κινητά εμφανίζει τις επιλογές κοινής χρήσης σε μια καθαρή και εύχρηστη αναδυόμενη περιοχή. Μπορείτε να ορίσετε δικαιώματα κοινής χρήσης σε “να επεξεργαστείτε” ή “να δείτε” ή να ορίσετε μια ημερομηνία λήξης. Όταν κάνετε κοινή χρήση, μπορείτε να αντιγράψετε έναν σύνδεσμο, να προσκαλέσετε άτομα ή να στείλετε αρχεία απευθείας χρησιμοποιώντας το Outlook ή οποιαδήποτε από τις εφαρμογές στο τηλέφωνό σας.

Το OneDrive δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των καλύτερων αποθηκευτικών χώρων cloud για κοινή χρήση, αλλά αυτό μπορεί να ήταν μια επίβλεψη από την πλευρά μας, επειδή το Dropbox, το οποίο έκανε τη λίστα, απαιτεί συνδρομή Dropbox Professional 20 $ για να αποκτήσει τις ίδιες δυνατότητες. Διαβάστε περισσότερα για το Dropbox στην κριτική μας για το Dropbox.

φάκελοι onedrive-sync

Το OneDrive ακολουθεί το τυπικό μοντέλο συγχρονισμού που αναπτύχθηκε από το Dropbox το 2007. Αποτελείται από ένα εικονίδιο δίσκου συστήματος και ένα φάκελο συγχρονισμού. Ο φάκελος συγχρονισμού είναι σαν έναν κανονικό φάκελο στο σύστημα αρχείων σας, με τη μόνη διαφορά να είναι συνδεδεμένος στο σύννεφο. Οποιοδήποτε αρχείο ή φάκελος τοποθετείτε σε αυτόν θα αποθηκευτεί στον σκληρό σας δίσκο και στο cloud.

Μπορείτε να μετακινήσετε μεμονωμένα αρχεία στο φάκελο συγχρονισμού του OneDrive κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας “μετακίνηση στο OneDrive”, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε το ίδιο με φακέλους.

Δεν μπορείτε να συγχρονίσετε συγκεκριμένους φακέλους με το OneDrive. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων του υπολογιστή-πελάτη OneDrive και να ενημερώσετε τους φακέλους που επέλεξε το OneDrive για “αυτόματη αποθήκευση” ή, με άλλα λόγια, συγχρονισμό. Στα Windows 10, είναι “επιφάνεια εργασίας”, “εικόνες” και “έγγραφα”.

onedrive-selective-sync

Τούτου λεχθέντος, έχετε περισσότερο έλεγχο του τι συγχρονίζεται με τον υπολογιστή σας με επιλεκτικό συγχρονισμό. Τα αρχεία και οι φάκελοι που επιλέγετε να μην συγχρονιστούν δεν θα πάρουν χώρο στο σκληρό σας δίσκο ή δεν θα είναι διαθέσιμοι εάν είστε εκτός σύνδεσης. Δεν μπορείτε να κάνετε το ίδιο από την άλλη άκρη επειδή δεν μπορείτε να επιλέξετε να συγχρονίσετε κανέναν φάκελο.

Εάν θέλετε να δείτε τα διαδικτυακά σας αρχεία χωρίς να καταλαμβάνουν χώρο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο OneDrive ως μονάδα δίσκου δικτύου. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία τρίτου μέρους. Το Mountain Duck είναι μια καλή επιλογή για αυτό. Διαβάστε πώς να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα εκκίνησης δικτύου για βοήθεια.

Ταχύτητα

Πραγματοποιήσαμε πολλές δοκιμές μεταφόρτωσης και λήψης χρησιμοποιώντας ένα φάκελο 1 GB. Χρησιμοποιούσαμε μια σύνδεση Ethernet στο Βελιγράδι της Σερβίας, με ταχύτητα μεταφόρτωσης 6 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα λήψης 100 Mbps.

Χρειάστηκε το OneDrive περίπου 23 λεπτά κατά μέσο όρο για τη μεταφόρτωση του φακέλου. Δεδομένης της ταχύτητας μεταφόρτωσης, αυτό είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερο. Ωστόσο, η λήψη χρειάστηκε περίπου τρία λεπτά κατά μέσο όρο, δηλαδή διπλάσια από την αναμενόμενη στα 100 Mbps. Λαμβάνοντας υπόψη το παγκόσμιο δίκτυο του OneDrive, αυτό είναι κακό αποτέλεσμα.

Το OneDrive είχε μικρό αντίκτυπο στους πόρους του συστήματός μας, αλλά όχι τόσο πολύ που δεν μπορούσαμε να εκτελέσουμε άλλες εργασίες. Εάν συμβεί αυτό, μπορείτε να περιορίσετε με μη αυτόματο τρόπο τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης.

Η ταχύτητα μεταφόρτωσης θα ήταν ταχύτερη αν ο συγχρονισμός σε επίπεδο μπλοκ λειτουργούσε για κάθε τύπο αρχείου, αλλά λειτουργεί μόνο για αρχεία του Office.

Δοκιμές Πρώτη προσπάθεια: Δεύτερη προσπάθεια: Μέσος όρος:
Χρόνος μεταφόρτωσης00:22:0000:23:0000:23:00
Ώρα λήψης00:04:2000:01:3800:03:00

Ασφάλεια

Το OneDrive δεν είχε ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Δεν είχε καν κρυπτογράφηση σε κατάσταση ηρεμίας. Τώρα, όμως, το προσωπικό του OneDrive υποστηρίζει κρυπτογράφηση κατά τη μεταφορά και σε κατάσταση ηρεμίας.

Η κρυπτογράφηση at-rest περιλαμβάνει δύο στοιχεία: την κρυπτογράφηση σε επίπεδο δίσκου BitLocker και την κρυπτογράφηση ανά αρχείο περιεχομένου πελάτη.

Κάθε αρχείο είναι ασφαλές με το δικό του κλειδί AES 256-bit. Επιπλέον, χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο TLS για να αποτρέψει την επιτυχία των επιθέσεων man-in-the-middle.

Η ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο δεν επιτρέπει σε κανέναν άλλο από εσάς να διαβάζει τα αρχεία σας, αλλά το OneDrive δεν το προσφέρει. Αυτό σημαίνει ότι ένας απατεώνας υπάλληλος ή η κυβέρνηση θα μπορούσαν ενδεχομένως να διαβάσουν τα δεδομένα σας. Θα μιλήσουμε περισσότερα για αυτό στην επόμενη ενότητα.

Και τα δύο προγράμματα του Office 365 μπορούν να εντοπίσουν επιθέσεις ransomware και να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε το OneDrive σας σε ένα σημείο πριν από την παραβίαση των αρχείων, οπότε δεν χρειάζεται να παραδοθείτε στις απαιτήσεις των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο. Εάν εντοπιστεί μια επίθεση, θα ειδοποιηθείτε μέσω ειδοποιήσεων μέσω email, κινητού ή επιτραπέζιου υπολογιστή και θα καθοδηγήσετε τη διαδικασία ανάκτησης.

Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση της δυνατότητας Επαναφορά αρχείων από το OneDrive για επιχειρήσεις, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη σε προσωπικούς λογαριασμούς OneDrive. Σας επιτρέπει να επαναφέρετε το OneDrive σε προηγούμενο χρονικό διάστημα εντός των προηγούμενων 30 ημερών.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα για ανάκτηση από τυχαία μαζική διαγραφή, καταστροφή αρχείων ή οποιοδήποτε άλλο καταστροφικό συμβάν. Εάν έχετε μια επιχείρηση και θέλετε τις προηγμένες δυνατότητες του OneDrive, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε το OneDrive για επιχειρήσεις. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην αναθεώρηση του OneDrive για επιχειρήσεις.

Η ενσωμάτωση email του OneDrive, το Outlook.com, προσφέρει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας και διασφαλίζει την κρυπτογράφηση του email σας από άκρο σε άκρο. Όταν χρησιμοποιείτε την κρυπτογράφηση του, το email σας παραμένει κρυπτογραφημένο μέσω ασφαλούς σύνδεσης και ελαχιστοποιεί την απειλή της υποκλοπής ή διαρροής των πληροφοριών σας σε εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Εάν προτιμάτε να μην εμπιστεύεστε τη Microsoft με το email σας, μπορείτε να δοκιμάσετε έναν από τους πιο ασφαλείς παρόχους email.

Μυστικότητα

Το απόρρητο είναι ένα κακό σημείο για τη Microsoft. Ως εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ, υπόκειται στους νόμους και τους κανονισμούς περί απορρήτου των ΗΠΑ, οι οποίοι δεν είχαν πάντα την καλύτερη φήμη. Ένας λόγος γι ‘αυτό είναι το έργο PRISM της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ένα μυστικό κυβερνητικό πρόγραμμα παρακολούθησης με το οποίο υποτίθεται ότι συμμετείχε η Microsoft.

Ο νόμος CLOUD, που επιτρέπει στις εταιρείες αλφάβητου των ΗΠΑ να υποχρεώνουν το OneDrive να αποκαλύπτει δεδομένα ανεξάρτητα από το τι βρίσκεται, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Όταν το λάβετε αυτό υπόψη, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν είναι μεταξύ των χωρών με τους βέλτιστους νόμους περί απορρήτου.

Η Microsoft μπορεί να μην είχε πολλές επιλογές στο θέμα, αλλά μια εταιρεία που εδρεύει εκτός των Η.Π.Α. δεν θα αντιμετώπιζε το ίδιο δίλημμα αν δεν εδρεύει στην Κίνα..

Το Sync.com στον Καναδά και το Tresorit στις Κάτω Χώρες είναι καλές εναλλακτικές λύσεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Διαβάστε την κριτική Sync.com και την κριτική Tresorit για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες.

Καμία εταιρεία δεν τηρεί τους νόμους περί δεδομένων των Η.Π.Α. και οι δύο παρέχουν δωρεάν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο δωρεάν. Διαβάστε το άρθρο μας σε κορυφαίους παρόχους cloud που βρίσκονται εκτός των προσιτών χεριών του Uncle Sam για περισσότερες ιδέες.

onedrive-privacy-control-panel

Με το OneDrive, μπορεί να έχει πρόσβαση και να διαγράψει ορισμένα από τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου απορρήτου της Microsoft. Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε τη χρήση των δεδομένων σας για τη διαφήμιση της Microsoft στη σελίδα εξαίρεσης. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να χρησιμοποιείτε τα πιο πρόσφατα Windows, επομένως διαβάστε το άρθρο των ρυθμίσεων απορρήτου των Windows 10 για να μάθετε πώς να τροποποιείτε και το απόρρητό του.

Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση ή ο έλεγχος όλων των προσωπικών δεδομένων που επεξεργάζεται η Microsoft μέσω των παραπάνω εργαλείων. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση ή να ελέγξετε προσωπικά δεδομένα που υποβάλλονται σε επεξεργασία από την εταιρεία που δεν είναι διαθέσιμα μέσω αυτών των εργαλείων ή απευθείας μέσω των προϊόντων της Microsoft που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Microsoft.

Θα αισθανόμασταν καλύτερα εάν υπήρχε κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, αλλά το OneDrive δεν το έχει. Για περισσότερες επιλογές, ρίξτε μια ματιά στις υπηρεσίες στην καλύτερη λίστα υπηρεσιών αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης.

Εξυπηρέτηση πελατών

onedrive-help-center

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδικτυακό κέντρο βοήθειας της Microsoft για το λογισμικό της, συμπεριλαμβανομένων των OneDrive, Office 365 και Office Online.

Μπορείτε να αναζητήσετε θέματα βοήθειας ή να κάνετε αναζήτηση ανά κατηγορία. Οι κατηγορίες OneDrive περιλαμβάνουν “έναρξη”, “αρχεία”, “κοινή χρήση και συνεργασία”, “συγχρονισμό”, “κινητό και mac”, “λογαριασμούς και αποθηκευτικό χώρο” και “αντιμετώπιση προβλημάτων”. Ο ιστότοπος έχει πολλές εκπαιδευτικές σελίδες και πολλές περιλαμβάνουν βίντεο.

Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Microsoft μέσω email ή να δοκιμάσετε το φόρουμ κοινότητας.

Δεν υπάρχει υποστήριξη μέσω τηλεφώνου ή συνομιλίας. Επικοινωνήσαμε με την υποστήριξη μέσω email και ήταν γρήγορη να απαντήσουμε στην ερώτησή μας, διαρκώντας μόνο 45 λεπτά.

onedrive-χρήστης-φόρουμ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φόρουμ χρηστών για σκέψη έξω από το κουτί, στο οποίο το εκπαιδευμένο προσωπικό υποστήριξης δεν είναι πάντα καλό, αλλά το επίσημο φόρουμ της Microsoft δεν φαίνεται να δημιουργεί πολλές απαντήσεις από χρήστες ή υπαλλήλους.

Η ετυμηγορία

Τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης του OneDrive είναι η παραγωγικότητα, η συνεργασία και η ταχύτητα. Συνδέεται με πολλές εφαρμογές της Microsoft, οι πιο χρήσιμες από τις οποίες είναι αναμφισβήτητα το Office Online και ο αντίστοιχος υπολογιστής του, το Office 365.

Το Office 365 αυξάνει την αξία των premium προγραμμάτων του, επειδή περιλαμβάνεται σε δύο από αυτά. Οι χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν χώρο αποθήκευσης στο cloud, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν για την έκδοση επιτραπέζιου υπολογιστή του Office suite, επωφελούνται πολύ από αυτές τις προσφορές. Άλλες χρήσιμες λειτουργίες περιλαμβάνουν αναπαραγωγή πολυμέσων, ενσωμάτωση του Outlook και άλλα.

Η ασφάλεια και το απόρρητό του δεν είναι κορυφαίες, ακόμα κι αν είναι καλύτερες από πριν. Η έλλειψη κρυπτογράφησης μηδενικής γνώσης είναι ένα επώδυνο σημείο επειδή το OneDrive είναι ένα προϊόν με έδρα τις ΗΠΑ.

Τούτου λεχθέντος, το OneDrive παρέχει μια ευχάριστη εμπειρία χρήστη, ειδικά στον ιστό και σε εφαρμογές smartphone.

Τι πιστεύετε για το OneDrive; Πιστεύετε ότι τα χαρακτηριστικά, οι εφαρμογές και η καλή του αξία είναι αρκετά για να το δοκιμάσετε; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map