Αναθεώρηση MiMedia – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση MiMedia

Το MiMedia είναι μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία που εστιάζει κυρίως σε αρχεία πολυμέσων. Προσφέρει πολλά για τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένου ενός αρκετά φιλικού συστήματος τιμολόγησης, αλλά το σύστημα διασύνδεσης και υποστήριξής του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποια συγκεκριμένη βελτίωση.


Κριτικές Cloud Storage

Το MiMedia είναι ένας προσωπικός πάροχος αποθήκευσης cloud που εστιάζει στην αποθήκευση φωτογραφιών, βίντεο, μουσικής και εγγράφων. Κυκλοφόρησε το 2010 για να σας βοηθήσει να οργανώσετε και να διαχειριστείτε τα αρχεία που διατηρούν τις αναμνήσεις και τα έγγραφά σας. Σε αυτήν την κριτική MiMedia, θα δούμε πώς η εταιρεία κατάφερε να το κάνει αυτό και ποιες άλλες δυνατότητες προσφέρει για να την κάνει μια καλή εναλλακτική λύση Dropbox.

Έχει καλές ταχύτητες μεταφόρτωσης, ενδιαφέρουσες δυνατότητες και αξιοπρεπή τιμολόγηση, αλλά το MiMedia πρέπει να βελτιώσει την υποστήριξη και την εμπειρία του χρήστη εάν θέλει να ανταγωνιστεί τους καλύτερους παρόχους αποθήκευσης cloud. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε παρακάτω. Θα εξετάσουμε λεπτομερώς συγκεκριμένους τομείς της υπηρεσίας και θα δώσουμε τις τελικές μας σκέψεις στο τέλος.

Εναλλακτικές λύσεις για το MiMedia

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud διευκολύνουν τη μεταφορά της εργασίας σας στο cloud, την κοινή χρήση των αρχείων σας και τη συνεργασία με άλλους. Μειώνουν επίσης την εξάρτησή σας από τον σκληρό σας δίσκο, ο οποίος μπορεί να σπάσει ή να συντριβεί.

Το MiMedia σάς επιτρέπει να ανεβάζετε έγγραφα, αλλά δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε ή να συνεργαστείτε σε αυτά. Οι υπηρεσίες επικεντρώνονται περισσότερο στα αρχεία πολυμέσων. Εάν χρειάζεστε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud που είναι καλή με φωτογραφίες και βίντεο, αλλά μπορεί να υποστηρίξει και πολλούς άλλους τύπους αρχείων και προσφέρει πολλές δυνατότητες, διαβάστε τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για φωτογραφίες και βίντεο.

Εάν προτιμάτε να παραλείψετε τη λίστα και να διαβάσετε σχετικά με την κορυφαία επιλογή, ανατρέξτε στην κριτική μας στο pCloud.

Όταν ανεβάζετε φωτογραφίες, το MiMedia τις εμφανίζει στη σελίδα “φωτογραφίες”. Μπορείτε να τα ταξινομήσετε μόνο κατά την ημερομηνία λήψης και την ημερομηνία προσθήκης. Το φίλτρο μπορεί να επιλέξει όλες τις φωτογραφίες ή μόνο τα αγαπημένα σας, τα οποία επισημαίνετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο καρδιάς.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε υπότιτλους στις φωτογραφίες σας.

mimedia-webb-app-by-year

Εάν κάνετε κλικ στο έτος στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας “φωτογραφίες”, μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες σας ταξινομημένες κατά μήνα και έτος. Ωστόσο, η πρόσβαση σε αυτά μπορεί να είναι πόνος. Η εφαρμογή μας πήγε σε διαφορετικό έτος από αυτό που κάναμε κλικ.

Το εικονίδιο αναζήτησης επάνω δεξιά σάς επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση στις φωτογραφίες σας με το όνομα. Το κύριο μενού έχει πολλά χαρακτηριστικά: “αγαπημένα”, “αυτή τη μέρα”, “ανακάλυψη”, “συλλογές” και “MiDrive”. Το “Favorites” παρουσιάζει τα αγαπημένα σας μέσα.

Το “This day” σας δείχνει ένα κινούμενο σχέδιο που αποτελείται από τις φωτογραφίες σας που τραβήχτηκαν σε μια συγκεκριμένη ημέρα συνοδευόμενη από μουσική υπόκρουση.

Το “Discover” σαρώνει τις ετικέτες σας και εμφανίζει τις φωτογραφίες σας σε ομάδες ανάλογα με αυτές. Εμφανίζει επίσης έναν χάρτη της Google, τον οποίο πιστεύουμε ότι υποτίθεται ότι ήταν εκεί που τραβήξατε τις φωτογραφίες, αλλά η λειτουργία είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Το “Collection” ομαδοποιεί τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, ενώ το “MiDrive” είναι ένας χώρος στον οποίο μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία και να προσκαλέσετε χρήστες. Θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτήν την κατηγορία κοινής χρήσης παρακάτω. Μπορείτε να αφήσετε σχόλια σε φωτογραφίες και να επεξεργαστείτε τη διάταξή τους.

Όταν κάνετε κλικ σε μια φωτογραφία, μπορείτε να τη δείτε σε μεγέθυνση και να την τροποποιήσετε. Υπάρχει μόνο μία επιλογή επεξεργασίας φωτογραφιών: περιστροφή. Λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για μια υπηρεσία αφιερωμένη σε αρχεία πολυμέσων, περιμέναμε να έχει βασικές επιλογές επεξεργασίας. Άλλες εφαρμογές έχουν, συμπεριλαμβανομένων των Flickr και 500px, και οι δύο βρίσκονται στη λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές διαχείρισης φωτογραφιών.

Με τη φωτογραφία που μεγεθύνεται, μπορείτε να τη μοιραστείτε, να την προσθέσετε σε ένα MiDrive ή μια συλλογή, να διαχειριστείτε τις ετικέτες της, να την κατεβάσετε ή να τη διαγράψετε.

Η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή MiMedia σάς επιτρέπει επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για να καθορίσετε πηγές από το σύννεφο για την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας. Το χρονικό διάστημα για την αλλαγή ταπετσαριών μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο 10 δευτερόλεπτα ή όσο μία ημέρα. Το ίδιο ισχύει για προφύλαξη οθόνης.

Τιμολόγηση

Η τιμολόγηση είναι καλύτερη αν η υπηρεσία έχει σχέδια καλής αξίας, πράγμα που σημαίνει ότι παίρνετε πολλά για το δολάριό σας. Περισσότερος αποθηκευτικός χώρος για λιγότερα, πολλά πακέτα και πολλές λειτουργίες είναι όλοι καλοί δείκτες ότι έχετε καλή αξία. Εάν τα φτηνά σχέδια είναι το κύριο μέλημά σας, ανατρέξτε στις καλύτερες προσφορές μας στο cloud storage.

Μας αρέσει να βλέπουμε και ένα δωρεάν πρόγραμμα ή δοκιμή, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία. Η MiMedia έχει τέσσερα πακέτα, τα οποία διαφέρουν ως προς τον αποθηκευτικό χώρο που προσφέρουν.

Το δωρεάν πακέτο, που ονομάζεται Starter, παρέχει 10 GB αποθηκευτικού χώρου. Αυτό δεν είναι πολύ, αλλά αρκεί να αποθηκεύσετε μερικά από τα αρχεία πολυμέσων σας και να αποκτήσετε μια αίσθηση για την υπηρεσία.

Το επόμενο πρόγραμμα, Basic, χρεώνει 7,99 $ ανά μήνα ή 85 $ για το έτος και σας δίνει 500 GB αποθηκευτικού χώρου.

Εάν χρειάζεστε περισσότερα, μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Plus, το οποίο προσφέρει 1 TB για 9,99 $ ανά μήνα ή 100 $ ετησίως. Αυτή είναι μια καλή τιμή, αλλά το Sync.com, η συνολική κορυφαία επιλογή μας στο cloud storage, προσφέρει 2 TB για 96 $ ετησίως. Για περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε την κριτική μας στο Sync.com.

Το MiMedia έχει το δικό του πακέτο 2 TB, που ονομάζεται Premium, αλλά κοστίζει 15,99 $ το μήνα ή 160 $ ​​για το έτος. Αυτό απέχει πολύ από την καλύτερη αξία στην αγορά.

Ευκολία στη χρήση

Το MiMedia είναι διαθέσιμο για Android, iOS, Windows και macOS. Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή ιστού, η οποία διαθέτει μια μοντέρνα διεπαφή που είναι ελκυστική και εύχρηστη.

Η πρώτη σελίδα εμφανίζει μια συλλογή των φωτογραφιών σας πίσω από το κύριο μενού. Το μενού βρίσκεται κοντά στο μέσο της σελίδας και εμφανίζει τις επιλογές σας. Η αριστερή πλευρά παρουσιάζει τους τύπους αρχείων που μπορείτε να ανεβάσετε. Κάνοντας κλικ σε ένα θα σας στείλει στη σελίδα που αντιστοιχεί σε αυτό το αρχείο. Η δεξιά πλευρά σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε λειτουργίες και στο προφίλ χρήστη σας.

Όταν μετακινείστε από την αρχική σελίδα, το μενού μετατρέπεται σε κουμπί πάνω αριστερά που εμφανίζει τις επιλογές σας όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό. Μια ελκυστική δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης καθιστά εύκολη την αποστολή αρχείων.

Η μεταφόρτωση λαμβάνει τη μορφή ειδοποιήσεων στα δεξιά, οι οποίες δεν καλύπτουν την περιοχή εργασίας, οπότε μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε ενώ περιμένετε να ολοκληρωθεί.

Η κύλιση στις φωτογραφίες σας δεν είναι τόσο ομαλή όσο θα μπορούσε, επειδή οι μικρογραφίες της εικόνας εμφανίζονται πρώτα θολές και χρειάζονται ένα δευτερόλεπτο για να ακονιστούν αρκετά ώστε να μπορείτε να δείτε την πραγματική φωτογραφία.

Η διαγραφή φωτογραφιών δεν είναι πολύ καλύτερη επειδή πρέπει να επιλέξετε κάθε μία χειροκίνητα, κάτι που είναι κουραστικό και εντελώς απαίσιο αν έχετε πολλά να κάνετε. Το Google Photos σάς επιτρέπει να επιλέξετε και να αποεπιλέξετε τις φωτογραφίες σας με τρόπο φιλικό προς τον χρήστη, οπότε ελέγξτε το αν θέλετε καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Η αναπαραγωγή βίντεο λειτουργεί χωρίς εμπόδια, αλλά το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τη μουσική. Δεν μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα κομμάτι για να το παίξετε. Αντ ‘αυτού, πρέπει να το επιλέξετε και, στη συνέχεια, να το προσθέσετε στην ουρά. Επιπλέον, το κομμάτι δεν ξεκίνησε να παίζει για εμάς.

Συγχρονισμός αρχείων & Μοιρασιά

mimedia-desktop-app-start

Μπορείτε να συγχρονίσετε μόνο φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και έγγραφα και η σάρωση της εφαρμογής επιτραπέζιου υπολογιστή για αυτά αυτόματα. Επιλέγει όλα τα αρχεία που βρίσκει και σας δίνει την επιλογή να εξαιρέσετε μεμονωμένα ή τύπους αρχείων επιλέγοντας τα κατάλληλα κουμπιά στην κορυφή. Μπορείτε να ορίσετε παραμέτρους για αυτόματο αποκλεισμό στο μενού ρυθμίσεων.

mimedia-desktop-app-download-content

Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλο χώρο αποθήκευσης στο cloud. Πιθανές πηγές περιλαμβάνουν Dropbox, Facebook, Flickr, Google και Instagram. Δοκιμάσαμε το Flickr και κολλήσαμε στο μενού επιλογών φακέλων. Όταν δοκιμάσαμε το Google, δεν συνέβη τίποτα. Αρκεί να πούμε ότι η αποστολή από εξωτερικές πηγές χρειάζεται διόρθωση.

Η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές δεν ακολουθεί το κλασικό μοντέλο συγχρονισμού, επειδή δεν υπάρχει συγκεκριμένος φάκελος συγχρονισμού. Αντίθετα, το MiMedia σαρώνει υποστηριζόμενα αρχεία και σας δείχνει μια λίστα φακέλων που τα περιέχουν. Προεπιλέγονται από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να επιλέξετε και να επιλέξετε.

Μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε φάκελο στη διαχείριση αρχείων συστήματος και να επιλέξετε την επιλογή “Μεταφόρτωση μία φορά” του MiMedia. Λειτουργεί όπως ο συγχρονισμός ενός φακέλου με άλλες υπηρεσίες. 

Εάν θέλετε να “συγχρονίσετε” το περιεχόμενό σας, πρέπει να επιλέξετε το μικρό εικονίδιο με το γρανάζι στην εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, μεταβείτε στις “λήψεις” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “λήψη τώρα”.

mimedia-webb-app-share

Μπορείτε να μοιραστείτε μεμονωμένες ή πολλές φωτογραφίες στο Facebook ή στο Twitter ή μέσω email.

mimedia-new-midrive

Εάν πρέπει να συνεργαστείτε με άλλους, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα MiDrive, το οποίο είναι σαν μια συλλογή για τις φωτογραφίες σας που σας επιτρέπει να προσκαλέσετε άτομα σε αυτό.

mimedia-webb-app-midrive

Ταχύτητα

Χρειάστηκαν περίπου 12 λεπτά κατά μέσο όρο για τη μεταφόρτωση 525MB φωτογραφιών, η οποία είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερη θεωρητικά. Η σύνδεσή μας έγινε μέσω WiFi εκτός Βελιγραδίου, Σερβίας με ταχύτητα μεταφόρτωσης 6 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα λήψης 102 Mbps.

Στην πρώτη μας προσπάθεια, μερικές φωτογραφίες καθυστέρησαν, αλλά ανέβηκαν, ανεξάρτητα.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Η εργασία στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης των αρχείων σας στο cloud, έχει κινδύνους. Μόλις τα αρχεία είναι συνδεδεμένα, οι χάκερ και άλλα κακόβουλα άτομα δεν θα διστάσουν να τα στοχεύσουν. Αυτό σημαίνει ότι η καλή ασφάλεια είναι απαραίτητη.

Το Cloud Security χρησιμοποιεί πολλά πρωτόκολλα και κρυπτογραφίες για την προστασία των αρχείων σας κατά τη μεταφορά και την ηρεμία. Περιλαμβάνουν το πρωτόκολλο TLS για να σταματήσει τις επιθέσεις man-in-the-middle, τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για την αποτροπή της πρόσβασης εάν κάποιος κλέψει τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας και την ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για να διασφαλίσει το απόρρητό σας διατηρώντας κανέναν εκτός από εσάς από το να διαβάσετε αρχεία.

Το MiMedia δεν χρησιμοποιεί πολλά από αυτά, αλλά κρυπτογραφεί τα αρχεία σας κατά τη μεταφορά χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση SSL 128-bit. Μόλις βρεθείτε στο διακομιστή, η περιττή αρχιτεκτονική διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή από ατυχήματα.

Η εταιρεία δεσμεύεται επίσης για το απόρρητο λέγοντας ότι μόνο κάποιος με τα διαπιστευτήριά σας μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας, οπότε φροντίστε να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης ή να χρησιμοποιήσετε έναν από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.

Υποστήριξη

υποστήριξη πολυμέσων

Το MiMedia έχει ένα FAQ χωρισμένο σε πολλές ενότητες, γεγονός που διευκολύνει την εύρεση αυτού που ψάχνετε. Οι ενότητες περιλαμβάνουν “λογαριασμό”, “ασφάλεια”, “εφαρμογή για κινητά” και άλλα. Μια γραμμή στο επάνω μέρος της σελίδας σάς επιτρέπει να πληκτρολογήσετε την ερώτησή σας για να φιλτράρετε τα θέματα. Λέει επίσης ότι μπορείτε να “κάνετε” την ερώτηση, αλλά δεν υπάρχει φόρμα για να την υποβάλετε στην ομάδα υποστήριξης.

Ωστόσο, υπάρχει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να μεταβείτε μεταβαίνοντας στη σελίδα “σχετικά με εμάς” και κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο “επικοινωνήστε μαζί μας”. Η σελίδα παρουσίασε μερικά σφάλματα όταν την ανοίξαμε και ανέφερε ότι έπρεπε να κάνουμε διορθώσεις πριν υποβάλουμε την ερώτησή μας, αλλά δεν κατέστησε σαφές ποια ήταν αυτά.

Δεν αναφέρεται η υποστήριξη τηλεφώνου και συνομιλίας, επομένως υποθέτουμε ότι δεν είναι διαθέσιμες.

Τελικές σκέψεις

Το MiMedia είναι μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να χειρίζεστε τα αρχεία πολυμέσων και τα έγγραφά σας. Διαθέτει δυνατότητες που σας επιτρέπουν να τα φιλτράρετε και να δημιουργείτε συλλογές. Το MiDrive είναι ενδιαφέρον γιατί σας επιτρέπει να προσκαλέσετε άλλους στη συλλογή σας και να λάβετε τα σχόλιά τους.

Ωστόσο, η ευκολία χρήσης χρειάζεται δουλειά. Οι βασικές λειτουργίες, όπως η διαγραφή και η επιλογή φωτογραφιών, είναι μια δουλειά, η κύλιση στις φωτογραφίες είναι κουραστική και η αναπαραγωγή μουσικής δεν λειτουργεί.

Ωστόσο, δεν θα αντιμετωπίσετε αργή ταχύτητα μεταφόρτωσης με το MiMedia. Η ασφάλεια είναι αξιοπρεπής, με προστασία για τα πολυμέσα σας κατά τη μεταφορά και την περιττή αρχιτεκτονική διακομιστή για την προστασία των αρχείων σας. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την υποστήριξη, καθώς έχει μόνο μια συχνή ερώτηση και μια φόρμα επικοινωνίας που δεν λειτουργεί.

Εάν χρειάζεστε μια κορυφαία υπηρεσία για το χειρισμό των πολυμέσων σας, θα πρέπει να κοιτάξετε τις κριτικές αποθήκευσης στο cloud, αλλά αν δεν έχετε πολλά αρχεία, πρέπει να τα ανεβάσετε γρήγορα και δεν θα ενοχληθείτε από μερικές ιδιοτροπίες, δώστε στο MiMedia ένας πυροβολισμός.

Τι πιστεύετε για το MiMedia; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map