MEGA vs Google Drive εναντίον Dropbox vs OneDrive vs SugarSync & More

Αποθηκεύουμε όλο και περισσότερο όλους τους τύπους σημαντικών δεδομένων στο cloud και όχι σε σκληρούς δίσκους. Οι περισσότεροι από εμάς τώρα στηριζόμαστε σε γρήγορες ευρυζωνικές και κινητές ευρυζωνικές συνδέσεις, οπότε το cloud computing ενισχύεται μέρα με τη μέρα. Αυτό διευκολύνεται από πολέμους τιμών και συνεχή αναβάθμιση διαφόρων υπηρεσιών αποθήκευσης cloud.


Από την τελευταία ενημέρωση αυτού του άρθρου, οι συσκευές αποθήκευσης στο cloud έχουν εξελιχθεί και έχουν δοθεί νέες δυνατότητες, οπότε είναι σίγουρα καιρός να το επανεξετάσουμε τώρα.

Το MEGA είναι πλέον ένα πιο καθιερωμένο όνομα όσον αφορά τις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud και έχει ταιριάξει καλά με τους χρήστες, κερδίζοντας θετικά σχόλια. Η MEGA θέλει να είναι μία από τις πιο ασφαλείς υπηρεσίες και έχει διαθέσει ακόμη και μια γενναιοδωρία 10.000 ευρώ για άτομα που ανακαλύπτουν διαρροές ασφαλείας. 

Το MEGA είναι μοναδικό με την έννοια ότι δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να είναι διαδικτυακός πάροχος αποθήκευσης. Αντ ‘αυτού, λειτουργεί ως πλατφόρμα όπου οι εφαρμογές μπορούν να αναπτυχθούν για να βελτιώσουν περαιτέρω τη βασική λειτουργικότητά της. Όπως πάντα, εμείς στο Cloudwards.net θέλουμε να μάθουμε πώς συγκρίνεται η MEGA με τις υπόλοιπες υπηρεσίες.

Συγκρίνοντας τους ανταγωνιστές

Έτσι, έχουμε συντάξει ένα γράφημα που συγκρίνει το MEGA με μια ποικιλία εταιρειών όπως το Google Drive, το OneDrive, το SugarSync, το SpiderOak και το Dropbox. Ποιοι είναι αναμφισβήτητα οι πιο διάσημοι πάροχοι στον τομέα αυτό.

 • Αν θέλετε να διαβάσετε μια σε βάθος σύγκριση του SugarSync vs Dropbox κάντε κλικ εδώ ή διαβάστε το κομμάτι Dropbox vs Google Drive εναντίον OneDrive
 • Για να μάθετε πώς συγκρίνεται το MEGA ή άλλες υπηρεσίες, ρίξτε μια ματιά στο γράφημα σύγκρισης αποθήκευσης cloud
 • Όταν διατίθενται περισσότερες πληροφορίες, θα βελτιώσουμε αυτό το γράφημα ακόμη περισσότερο, οπότε προσθέστε σελιδοδείκτη σε αυτήν τη σελίδα για να επιστρέψετε αργότερα!

1. ΜΕΓΑ

Η MEGA είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στους διακομιστές τους και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά όπου κι αν πάτε. Αυτό δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο για το MEGA, ακριβώς αυτό κάνουν οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud γενικά: καθιστούν διαθέσιμα αρχεία. ΔΕΝ είναι μια εφεδρική λύση.


© Μέγα

Είμαστε ισχυροί υποστηρικτές πραγματικών εφεδρικών λύσεων όσον αφορά την ασφάλεια των δεδομένων. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, MEGA ή όχι, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα κατάλληλο σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων. Το MEGA έχει τρία χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από το πλήθος.

Ανώτερη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο: Τα δεδομένα κρυπτογραφούνται και αποκρυπτογραφούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μεταφοράς, σε αντίθεση με τις άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, από τις συνδεδεμένες συσκευές πελάτη. Ασφαλής παγκόσμια πρόσβαση: Το MEGA επιτρέπει στο χρήστη να έχει πρόσβαση σε δεδομένα οπουδήποτε και οποτεδήποτε, αλλά εμποδίζει την πρόσβαση όλων των άλλων.

Ασφαλής συνεργασία: η διαδικτυακή συνεργασία είναι αρκετά ιδιωτική και ασφαλής με τις λειτουργίες της MEGA. Διευκολύνει την κοινή χρήση σε πραγματικό χρόνο και την προβολή ενημερώσεων των επαφών, διευκολύνοντας τους χρήστες.

Με ένα σύστημα αποθήκευσης cloud όπως το MEGA, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν πολλά οφέλη. Οι εφαρμογές της MEGA για κινητά επιτρέπουν την πρόσβαση σε αρχεία και φακέλους από smartphone και tablet χρηστών. Μπορούμε επίσης να ανεβάσουμε και να συγχρονίσουμε πολυμέσα από οπουδήποτε στο cloud. Ο πελάτης συγχρονισμού της MEGA διασφαλίζει τον εύκολο αυτοματισμό του συγχρονισμού μεταξύ του συστήματος και της μονάδας cloud MEGA.

MEGA email και συνομιλία. Αυτή η λειτουργία θα είναι σύντομα διαθέσιμη και επιτρέπει συνομιλίες, email, κλήσεις και τηλεδιάσκεψη. Οι εφαρμογές MEGA Browser επιτρέπουν εγκαταστάσεις επεκτάσεων προγράμματος περιήγησης για φόρτωση υψηλής ταχύτητας και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα έναντι επιθέσεων.

Απόρρητο με υπευθυνότητα – Όχι ολική ανωνυμία

Αυτό που κάνει το MEGA να ξεχωρίζει (καλά, τουλάχιστον αυτό είναι που ισχυρίζονται) είναι ότι παρέχουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Όταν εγγραφείτε δημιουργούν ένα δημόσιο / ιδιωτικό κλειδί RSA 2048-bit που θα πρέπει να διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή – ασφαλές σημαίνει ότι θεωρητικά κανείς άλλος, αλλά δεν έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας, ούτε καν στις αρχές. Ωστόσο, όπως δηλώνει η Kimdotcom – δεν είστε εντελώς ανώνυμοι. 

Οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud ή συγχρονισμού όπως το Dropbox θα κρυπτογραφούν μόνο τα αρχεία σας κατά τη μεταφορά, αλλά όχι πριν τα ανεβάσετε. 

Αυτή η υπηρεσία cloud storage έκανε σίγουρα μια καλή αρχή, προσφέροντας 50 GB δωρεάν αποθήκευσης cloud στην αρχή – προσπαθεί να ενσωματώσει διάφορες δυνατότητες. Προσφέρει εύρος ζώνης 96 TB, και παρέχει έως και 4 TB κρυπτογραφημένου χώρου αποθήκευσης με τα πακέτα υπέρ του ξεκινώντας από 9,87 $ / μήνα.

2. Google Drive

Το Google Drive είναι μια από τις πιο ελκυστικές υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα η Google. 15 GB ελεύθερου χώρου είναι διαθέσιμος όταν έχει ρυθμιστεί ένας λογαριασμός Google – ή είναι συνδεδεμένος με έναν υπάρχοντα. Στην πραγματικότητα, με την τρέχουσα αναβάθμιση της Google, ενοποίησε τις υπηρεσίες της με ένα μοναδικό αναγνωριστικό σύνδεσης νωρίτερα αυτό το έτος, οπότε είναι πιθανό ότι υπάρχει ήδη ένας λογαριασμός Drive εάν χρησιμοποιείτε Gmail, Ημερολόγιο Google ή ακόμα και YouTube.

Dropbox εναντίον Google Drive
© Google Drive

Ο αποθηκευτικός χώρος των 15 GB μοιράζεται σε όλες αυτές τις υπηρεσίες, οπότε εάν οι χρήστες έχουν μεγάλα συνημμένα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε θα μετρηθούν και η ενεργοποίηση του αυτόματου αντιγράφου ασφαλείας φωτογραφιών στο Google+ από ένα smartphone θα ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο.

Χώρος αποθήκευσης και εικόνες

Ένα πλεονέκτημα είναι ότι η Google απορρίπτει οποιεσδήποτε φωτογραφίες κάτω από ανάλυση 2048 × 2048 και βίντεο μικρότερα από 15 λεπτά, επομένως οι ρυθμίσεις σε smartphone και συσκευές μπορούν πάντα να προσαρμόζονται ανάλογα, ώστε να έχουν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης καθώς δεν υπολογίζονται στο όριο των 15 GB. Τα Έγγραφα Google, τα Φύλλα, οι Παρουσιάσεις, οι Παρουσιάσεις, τα Σχέδια και τα αρχεία που έχουν μοιραστεί άλλοι με τον χρήστη δεν υπολογίζονται ούτε.

Το Google Drive δεν παρέχει επιπλέον χώρο αποθήκευσης μέσω παραπομπών ή συνδέει τον λογαριασμό χρήστη με κοινωνικά μέσα, σε αντίθεση με το OneDrive και το Dropbox.

Υπήρξαν πολλές προσφορές από την Google που περιλαμβάνουν 10 GB δωρεάν για χρήστες που κατεβάζουν το Quick Office και άλλες προσφορές κινητών τηλεφώνων. Ο γίγαντας αναζήτησης προσφέρει 100 GB δωρεάν για δύο χρόνια εάν ο χρήστης αγοράσει ένα Chromebook. Μια ξεχωριστή υπηρεσία γνωστή ως Μουσική Google προορίζεται αποκλειστικά για την αποθήκευση αρχείων μουσικής και επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν δωρεάν 20.000 τραγούδια στο cloud.

Τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο Drive είναι κρυπτογραφημένα σε AES 128-bit αντί για τα 256-bit που χρησιμοποιούνται από τα Box, OneDrive και Dropbox και είναι αρκετά παρόμοια με την Apple.

Το Google Drive παρέχει μια διαδικασία επαλήθευσης σε δύο βήματα και ισχυρίζεται ότι δεν θα διεισδύσει στο περιεχόμενο του φακέλου Drive του χρήστη, εκτός εάν υποχρεωθεί από υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Συνολικά, έχει μια έξυπνη διεπαφή που είναι απλή στην πλοήγηση και ένα βασικό δέντρο αρχείων που δείχνει πού διατηρούνται τα δεδομένα. Μπορούν να επιλεγούν συγκεκριμένα αρχεία για να είναι διαθέσιμα εκτός σύνδεσης στις εκδόσεις για κινητά και αυτά τα αρχεία μπορούν να επεξεργαστούν.

3. OneDrive

Το OneDrive (πρώην SkyDrive) είναι η απάντηση της Microsoft στο Google Drive, το οποίο ουσιαστικά κάνει το ίδιο: δημιουργεί ένα φάκελο στον σκληρό σας δίσκο που συγχρονίζεται με άλλους υπολογιστές όπου συνδέεστε με τον ίδιο λογαριασμό.


© Cloudwards.net

Παρόμοια με το Google Drive, το OneDrive παρέχει 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου και το κίνητρο παραπομπής του είναι τουλάχιστον 500MB και περιορίζεται στα 5 GB. Οι χρήστες του Office 365 λαμβάνουν 1 TB αποθηκευτικού χώρου στο OneDrive ως μέρος της μηνιαίας συνδρομής, η οποία είναι η τελευταία προσθήκη στις προσφορές που παρέχονται από το OneDrive.

Ωστόσο, τον περασμένο Οκτώβριο, η Microsoft υποσχέθηκε να προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης cloud για χρήστες του Office 365.

Απόρρητο και ασφάλεια του OneDrive

Όσον αφορά το απόρρητο των χρηστών, η Microsoft έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα σάρωσης αρχείων και εγγράφων χρήστη και αποφεύγει το απαράδεκτο περιεχόμενο σύμφωνα με τις πολιτικές της. Αυτή η πολιτική είναι παρόμοια με την Apple και περιλαμβάνει ρητό περιεχόμενο μαζί με υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Ως εκ τούτου, το OneDrive δημιουργεί μια νέα θέση και φέρνει μερικές νέες δυνατότητες στο iOS. Αυτή η υπηρεσία cloud από τη Microsoft, η οποία παλαιότερα ήταν γνωστή ως SkyDrive, είναι μια εξαιρετική επιλογή για την αποθήκευση αρχείων. Παρέχει την επιλογή να περιηγηθείτε σε αρχεία χρηστών, να δημιουργήσετε φακέλους και να δείτε προεπισκοπήσεις μικρογραφιών. Εμφανίζει επίσης τα αρχεία σε μια λίστα όπου έχετε την ευχαρίστηση της ομαλής διαχείρισης αρχείων.

Σύρετε προς τα αριστερά και θα έχετε την επιλογή διαγραφής αρχείων. Τα κουμπιά που παρέχονται σε όλες τις εφαρμογές σάς επιτρέπουν να ταξινομήσετε με αντίγραφα ασφαλείας, πρόσφατα αρχεία και έγγραφα που κοινοποιούνται σε άλλους. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση πολλαπλών αρχείων από το κουμπί μενού, το οποίο σας επιτρέπει επίσης να προσθέσετε αρχεία.

Το OneDrive σάς παρέχει επίσης τη δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για φωτογραφίες και βίντεο. Η κοινή χρήση είναι ευκολότερη με αυτήν την υπηρεσία cloud και περιλαμβάνει την αποστολή ενός συνδέσμου των αρχείων και των εγγράφων μέσω email. Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα μεταφόρτωσης αρχείων στο OneDrive απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Δεν λειτουργεί σε IE και Firefox αλλά λειτουργεί καλά στο Chrome. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στο OneDrive.com στο Chrome, να συνδεθείτε, να ανοίξετε την Εξερεύνηση των Windows και, στη συνέχεια, να σύρετε και να αποθέσετε το φάκελό σας στο ανοιχτό OneDrive, αυτό είναι. Παρόλο που, το Chrome είναι το μόνο πρόγραμμα περιήγησης που είναι σε θέση να χειρίζεται τις μεταφορτώσεις φακέλων, αυτό μπορεί να αλλάξει με την κυκλοφορία των Windows 10 αργότερα αυτό το έτος.

4. Dropbox

Το Dropbox εξυπηρετεί μια ευρεία περιοχή προτύπων λειτουργικού συστήματος που περιλαμβάνουν τα συνηθισμένα Windows, Mac OS X, Android και Blackberry. Ο δωρεάν λογαριασμός του Dropbox προσφέρει ένα μικρό χώρο αποθήκευσης 2 GB που μπορεί να είναι αρκετός για την αποθήκευση εγγράφων, αλλά δεν επαρκεί για κάθε είδους αρχεία πολυμέσων – φωτογραφίες, μουσική ή βίντεο, ειδικά όταν μπορείτε να λάβετε 15 GB με MEGA (διαβάστε το κομμάτι Dropbox vs MEGA).


© Dropbox

Οι χρήστες καταφεύγουν στο 1TB με το Dropbox Pro, το οποίο προσφέρεται για περίπου 9,99 $ το μήνα, για την αποθήκευση αρχείων μεγαλύτερου μεγέθους. Για να εξασφαλίσετε και να αυξήσετε τον χώρο για τον λογαριασμό Dropbox, μπορεί να συνδεθεί με Facebook, Twitter και άλλα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης.

Τι γίνεται με την ασφάλεια του Dropbox?

Λοιπόν, έχουμε ένα ολόκληρο άρθρο σχετικά με τις κορυφαίες 10 ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις Dropbox. Με λίγα λόγια, όλα τα αρχεία στους διακομιστές Dropbox ακολουθούν κρυπτογράφηση AES 256-bit με SSL, παρέχοντας ανθεκτική ασφάλεια και απόρρητο και απαιτούν διαδικασία ελέγχου ταυτότητας δύο βημάτων.

Ως εκ τούτου, ανεξάρτητα από την τεχνολογία στην οποία λειτουργεί το σύστημα, το Dropbox διασφαλίζει ασφαλή και ασφαλή δεδομένα που μπορούν να έχουν πρόσβαση από τους χρήστες ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε. Όταν ο χρήστης απαιτεί επιπλέον ασφάλεια, η αναβάθμιση της υπηρεσίας σε Dropbox Pro είναι απαραίτητη, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν δικαιώματα προβολής και κωδικούς πρόσβασης, κάτι που δεν είναι δυνατό με τον βασικό λογαριασμό.

Εκτός από τη δημιουργία και τον συγχρονισμό των σημαντικών εγγράφων χρήστη σε έναν τοπικό φάκελο σε έναν υπολογιστή ή στην πιο πρόσφατη έξυπνη συσκευή, η λειτουργία εκτός σύνδεσης του Dropbox θα κάνει διαθέσιμα τα αρχεία που επιλέγονται από τον χρήστη εκτός σύνδεσης. Ως εκ τούτου, δεν εξαρτάται πάντα από τη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Η ίδια λειτουργικότητα επιτρέπει επίσης την επεξεργασία και ενημέρωση αρχείων και εγγράφων χρήστη. Με εύκολη σύνδεση και κοινή χρήση, τα αρχεία και οι φάκελοι κοινοποιούνται ακόμη και σε χρήστες που δεν ανήκουν στο Dropbox.

Αυτή η υπηρεσία αποθήκευσης επιτρέπει επίσης την αποστολή προσκλήσεων συνεργασίας για το αρχείο.

5. SugarSync

Το SugarSync είναι η μόνη υπηρεσία αποθήκευσης cloud που έχει την επιλογή προσαρμοσμένων προγραμμάτων τιμολόγησης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας υπηρεσίες συγχρονισμού αρχείων επειδή έχει περισσότερες δυνατότητες από το Dropbox. Προσφέρει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο για 30 ημέρες πριν από την αναβάθμιση σε έκδοση επί πληρωμή.


© Cloudwards.net

Απαιτείται απλό δεξί κλικ σε οποιονδήποτε φάκελο για να τον προσθέσετε στο SugarSync μετά την εγγραφή και τη δημιουργία λογαριασμού με αυτήν την υπηρεσία αποθήκευσης.

Ολόκληρος ο φάκελος που συγχρονίζετε με αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο δημιουργείται αντίγραφα ασφαλείας συνεχώς σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας στους χρήστες πρόσβαση στους φακέλους τους ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε, από οποιονδήποτε υπολογιστή, Mac, iOS ή συσκευή Android. Το SugarSync επιτρέπει την επεξεργασία των αρχείων του χρήστη στον υπολογιστή γραφείου και στη συνέχεια οι χρήστες μπορούν να τα ολοκληρώσουν στο σπίτι. Επίσης, το SugarSync σκέφτεται «έξω από το κουτί», καθώς επιτρέπει πολλαπλό συγχρονισμό φακέλων.

Χρήση και ασφάλεια για κινητά

Το SugarSync έχει μια ξεχωριστή εφαρμογή για κινητά σχεδιασμένη για χρήστες κινητών που επιτρέπει συγχρονισμό, πρόσβαση και περιήγηση αρχείων σε όλες τις έξυπνες συσκευές εν κινήσει. Παρέχει μια αποκλειστική δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο που εκτελείται ήσυχα στο παρασκήνιο χωρίς να παρεμβαίνει στην εργασία σας.

Αυτό με τη σειρά του επιτρέπει την αποκατάσταση των δεδομένων όταν απαιτείται. Αυτή η αυτόματη επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας επιτρέπει επίσης τον έλεγχο και την ανάκτηση έκδοσης αρχείων Εκτός από τον συγχρονισμό πολλαπλών φακέλων ταυτόχρονα από διαφορετικές συσκευές στο διαδίκτυο, παρέχει συγχρονισμό πολλαπλών φακέλων κατά την πρόσβαση σε αρχεία εκτός σύνδεσης. Συγχρονίζει επίσης κοινόχρηστους φακέλους κατά την απρόσκοπτη κοινή χρήση αρχείων στο διαδίκτυο με άλλους χρήστες, διατηρώντας την ασφάλεια.

Η εύκολη διαδικτυακή προστασία δεδομένων και η ανάκτηση δεδομένων είναι δύο ξεχωριστά χαρακτηριστικά του SugarSync. Επομένως, η κοινή χρήση αρχείων είναι 100% ασφαλής με αυτήν την υπηρεσία αποθήκευσης. Αυτό επιτρέπει την επαναφορά όχι μόνο ενός αρχείου, αλλά και όλων των αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, με ευκολία. Παρέχει επίσης ασφάλεια κατά τη μεταφόρτωση και τη λήψη αρχείων.

Όταν τα αρχεία συγχρονίζονται με τους διακομιστές του SugarSync, μεταφέρονται μέσω Διαδικτύου χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση TLS (SSL 3.3), το οποίο είναι το βιομηχανικό πρότυπο για ασφαλείς επικοινωνίες Ιστού. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα και ο διακομιστής περνούν από μια συμβατή διαδικασία επαληθεύοντας κάθε κομμάτι των πληροφοριών που μετακινούνται μεταξύ τους ως ασφαλή επικοινωνία, ανεξάρτητα από το εάν τα δεδομένα φορτώνονται ή λαμβάνονται.

Τα ίδια αυστηρά πρότυπα εφαρμόζονται όταν αποκτάτε πρόσβαση στα αρχεία σας από οποιονδήποτε υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο και όλα τα δεδομένα κρυπτογραφούνται πριν αποχωρήσετε από τους διακομιστές του SugarSync. Το SugarSync παρέχει πολλές επιλογές κατά την κοινή χρήση φακέλων, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επεξεργασίας αρχείων και εγγράφων.

6. SpiderOak ΕΝΑ

Το SpiderOak ONE με την πολιτική απορρήτου μηδενικής γνώσης, σε αντίθεση με το Dropbox και το OneDrive, κρυπτογραφεί δεδομένα στους διακομιστές του, παρέχοντας μια οργανωμένη και πολυεπίπεδη προσέγγιση στην κρυπτογράφηση μέσω ενός συνδυασμού RSA 2048-bit και AES 256-bit.

SpiderOak Online Backup and Sync
© SpiderOak

Βελτιωμένη με τρεις φορές τη λειτουργικότητα, το SpiderOak είναι μια συναρπαστική υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συγχρονισμού και κοινής χρήσης αρχείων, καθώς συνδέει έναν αριθμό υπολογιστών προέλευσης από τους οποίους μπορούν να προέρχονται αυτά τα αρχεία. Αυτοί οι απεριόριστοι υπολογιστές μπορούν να εκτελούν οποιεσδήποτε εφαρμογές και λειτουργικές συσκευές όπως Windows, Mac OS ή Linux.

Άλλες αποκλειστικές δυνατότητες του SpiderOak περιλαμβάνουν την αποθήκευση απεριόριστων εκδόσεων των τροποποιημένων αρχείων του χρήστη και οι χρεώσεις περιορίζονται στα συμπιεσμένα, διπλότυπα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στους διακομιστές του.

Η ενίσχυση μηδενικής γνώσης

Η εταιρεία υπερηφανεύεται επίσης για την πολιτική απορρήτου της «μηδενικής γνώσης», που σημαίνει ότι κανένας υπάλληλος της SpiderOak και κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών εκτός από τον χρήστη. Σε σύγκριση με τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες cloud storage, το SpiderOak παρέχει τον χαμηλότερο αποθηκευτικό χώρο, καθώς ο βασικός λογαριασμός προσφέρει 2 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου, το οποίο μπορεί να αυξηθεί με κίνητρο παραπομπής που παρέχει στον χρήστη και τον φίλο της 1 GB όταν εγγραφούν στην υπηρεσία έως το πολύ 10 GB.

Ο απλός σχεδιασμός του SpiderOak είναι εξειδικευμένος μόνο στην παροχή ασφαλούς αποθήκευσης αντί να εξυπηρετεί ευρύτερη παραγωγικότητα όπως το Dropbox και το OneDrive.

Δεδομένου ότι αυτή η υπηρεσία αποθήκευσης cloud με έμφαση στην ασφάλεια λείπει σε μερικούς βασικούς τομείς, για παράδειγμα, δεν παρέχει εφαρμογές σε στυλ Office ή συνεργασία με συναδέλφους στο διαδίκτυο, δεν προσελκύει την πλειονότητα των χρηστών.

συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud διαφέρουν κυρίως είτε στην αξιοπιστία τους είτε στον δωρεάν χώρο αποθήκευσης που προσφέρουν. Πολλές λειτουργίες είναι οι ίδιες: ορισμένες υπηρεσίες συγχρονίζουν αρχεία σε πολλούς υπολογιστές, ενώ άλλες προσφέρουν μόνο ένα cloud space στον οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω ενός προγράμματος-πελάτη Ιστού, όπως κάνει το MEGA.

Με τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά του, η MEGA στοχεύει να είναι το παιχνίδι αλλαγής και ξεκινά μια νέα εποχή όταν πρόκειται για δωρεάν προσφορές αποθήκευσης cloud. Τα 50 GB είναι ένα γενναιόδωρο ποσό και θα είναι περισσότερο από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται πραγματικά για τις καθημερινές τους ανάγκες. 

Ποιό είναι το αγαπημένο σου? Οποιοδήποτε άλλο σημείο θέλετε να προσθέσετε; Μη διστάσετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας και ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map