Κριτική MEGA – Δωρεάν Cloud Storage ή όχι; – Ενημερώθηκε το 2020

Ανασκόπηση MEGA

Η MEGA είναι μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία αποθήκευσης cloud που έχει υποστεί πολλές αλλαγές. Στην τρέχουσα ενσάρκωσή του είναι τόσο ασφαλές όσο ήταν πάντα, αλλά έχει συρρικνώσει τη διάθεση του ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου. η κοινή χρήση έχει βελτιωθεί, αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερη, ακόμα. Διαβάστε παρακάτω για την πλήρη αναθεώρηση MEGA.

Κριτικές Cloud Storage

Το MEGA cloud storage ιδρύθηκε από τον διαβόητο Kim Dotcom το 2013. Δεν εργάζεται πια εκεί, αλλά η εταιρεία συνέχισε και τώρα διαφημίζεται ως «εταιρεία απορρήτου». Δεν είναι τόσο ικανό όσο οι κορυφαίες υπηρεσίες στη λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, αλλά έχει μερικές ενδιαφέρουσες δυνατότητες, όπως κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, για τις οποίες θα μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την κριτική MEGA.

Η υπηρεσία cloud storage είναι από τις καλύτερες υπηρεσίες μηδενικής γνώσης. Η προστασία επεκτείνεται και σε αυτό που μοιράζεστε, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιδιωτική κρυπτογράφηση για να προστατεύσετε τα αρχεία και τους φακέλους σας και να βεβαιωθείτε ότι μόνο τα άτομα που εξουσιοδοτείτε μπορούν να τα διαβάσουν.

Ωστόσο, το MEGA δεν λάμπει στο τμήμα συνεργασίας, επειδή η υπηρεσία cloud δεν διαθέτει ενσωματώσεις και δυνατότητες επεξεργασίας. Εάν τα χρειάζεστε, ανατρέξτε στο καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud για συνεργασία.

Τούτου λεχθέντος, η υπηρεσία cloud MEGA έχει 100 εκατομμύρια χρήστες, ισχυρή ασφάλεια, μια ευχάριστη εμπειρία χρήστη και ικανές επιλογές κοινής χρήσης αρχείων. Αν αυτό είναι που χρειάζεστε, μείνετε μαζί μας καθώς συζητάμε το MEGA με περισσότερες λεπτομέρειες στις παρακάτω ενότητες.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το MEGA

Χαρακτηριστικά

Εκτός από τις τυπικές δυνατότητες αποθήκευσης cloud και κοινής χρήσης αρχείων που σας επιτρέπουν να μεταφέρετε την εργασία σας στο cloud και να αποφύγετε πιθανή απώλεια δεδομένων λόγω δυσλειτουργιών του σκληρού δίσκου, το MEGA διαθέτει μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα και μερικά πρόσθετα.

mega-συνομιλία

Αυτή η δυνατότητα είναι η συνομιλία, την οποία μπορείτε να ξεκινήσετε με επαφές που έχετε προσθέσει στο MEGA. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για να εξασφαλίσει την επικοινωνία σας σε πραγματικό χρόνο.

mega-megabird

Το πρόσθετο MEGAbird επιτρέπει την κοινή χρήση αρχείων χρησιμοποιώντας το Mozilla Thunderbird.

Για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια πιο πρακτική προσέγγιση, το MEGAcmd είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μαγεία πληροφορικής σας για να εργαστείτε με αρχεία.

mega-megacmd

Το Versioning σάς επιτρέπει να έχετε πολλές εκδόσεις του ίδιου αρχείου και να αντικαταστήσετε την τρέχουσα με μια προηγούμενη έκδοση εάν κάποιος κάνει λάθος ή διαγράψει ένα αρχείο. Είναι ενεργοποιημένο ως προεπιλογή στις ρυθμίσεις MEGAsync. Εάν ανεβάσετε ή συγχρονίσετε ένα αρχείο με το ίδιο όνομα με ένα υπάρχον αρχείο στην ίδια τοποθεσία, θα δημιουργηθεί μια νέα έκδοση. Τα αρχεία που έχουν εκδόσεις υποδεικνύονται με ένα εικονίδιο ρολογιού.

mega-εκδόσεις

Εάν πιστεύετε ότι οι ισχυρές δυνατότητες εκδόσεων θα σας ωφελήσουν, διαβάστε τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για εκδόσεις.

Το MEGA cloud storage μπορεί επίσης να κάνει προεπισκόπηση των φωτογραφιών σας και να παίξει βίντεο. Είναι μια ωραία επιλογή για τα μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν είναι αρκετά καλή για να την κατατάξετε στη λίστα των καλύτερων υπηρεσιών αποθήκευσης cloud για φωτογραφίες και βίντεο. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα δεν επεκτείνεται σε έγγραφα και η MEGA δεν προσφέρει ενσωματώσεις με το Microsoft Office ή το G Suite μέσω του Google Drive.

Τιμολόγηση

Μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud προσφέρει συνήθως πολλά σχέδια, γεγονός που αυξάνει την ευελιξία και σας επιτρέπει να αποκτήσετε ένα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Το MEGA ακολουθεί την ίδια λογική, δίνοντάς σας μια επιλογή μεταξύ ενός δωρεάν προγράμματος και τεσσάρων premium προγραμμάτων.

Όσο περισσότερα προγράμματα αποθήκευσης στο cloud προσφέρονται για λιγότερα χρήματα, τόσο καλύτερη είναι η αξία τους. Εάν αυτή είναι η προτεραιότητά σας, φροντίστε να διαβάσετε τις καλύτερες προσφορές μας στο άρθρο αποθήκευσης cloud.

Το όριο μεταφοράς είναι το ποσό δεδομένων που μπορείτε να μεταφέρετε μεταξύ των συσκευών σας και του cloud MEGA ανά μήνα.

Η MEGA διαφημίζει το σχέδιο Pro I ως το πιο δημοφιλές και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί. Προσφέρει 1 TB αποθήκευσης cloud, κάτι που είναι καλό, αλλά δεν μπορεί να ταιριάξει με τις καλύτερες προσφορές στην αγορά, όπως τα προγράμματα αποθήκευσης cloud 2 TB από το pCloud ή το Sync.com.

Το πρόγραμμα του pCloud είναι φθηνότερο, προσφέρει περισσότερο χώρο αποθήκευσης στο cloud και προσφέρει έκπτωση εάν πληρώσετε για το έτος. Το Sync.com απαιτεί από εσάς να πληρώσετε για το έτος εκ των προτέρων, αλλά το κόστος ανά μήνα είναι μόνο 8 $, το οποίο είναι ακόμη καλύτερο από το pCloud. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα προγράμματα αποθήκευσης cloud, διαβάστε την κριτική pCloud και την κριτική Sync.com.

Η MEGA δεν σας δίνει έκπτωση, αλλά προσφέρει δύο μήνες δωρεάν αποθήκευσης στο cloud, εάν αγοράσετε ένα πρόγραμμα Pro ενός έτους.

Το δωρεάν πακέτο αποθήκευσης cloud αποτελούσε τεράστιο δέλεαρ για νέους χρήστες, επειδή προσέφερε 50 GB. Αυτό άλλαξε το 2017 και τώρα η υπηρεσία αποθήκευσης cloud διαρκεί 35 GB μετά από ένα μήνα. Παρά τη λανθασμένη αυτή κίνηση, η MEGA εξακολουθεί να είναι μία από τις καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.

Μπορείτε να ολοκληρώσετε επιτεύγματα, όπως η εγκατάσταση του υπολογιστή-πελάτη για επιτραπέζιους υπολογιστές και της εφαρμογής για κινητά, αλλά ο αποθηκευτικός χώρος cloud που κερδίζετε με αυτόν τον τρόπο θα εξαφανιστεί μετά από 180 ημέρες. Ακόμα κι αν προσκαλέσετε φίλους, λαμβάνετε χώρο αποθήκευσης στο cloud που εξαφανίζεται μετά από ένα χρόνο, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις υπηρεσίες που δεν θέτουν τέτοιους χρονικούς περιορισμούς.

Ευκολία στη χρήση

Ο υπολογιστής-πελάτης της MEGA διαθέτει μια ελκυστική διεπαφή που αποτελείται από ένα φάκελο συγχρονισμού και ένα εικονίδιο με το δίσκο συστήματος που διαχειρίζεται τον συγχρονισμό σας και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις.

mega-επιφάνεια εργασίας

Η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές παρουσιάζει πληροφορίες με σαφήνεια και δεν θα σας μπερδέψει. Λειτουργεί σε Windows, macOS και Linux.

mega-web-interface

Η διεπαφή ιστού είναι εύκολη στη χρήση, γρήγορη και απλή. Μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αρχεία και φακέλους χρησιμοποιώντας το μενού της μονάδας cloud στα αριστερά ή τη σελίδα “πρόσφατες”, στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση χρησιμοποιώντας το μενού προς τα αριστερά. Εκτός από τα πρόσφατα αρχεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού για να δείτε τις επαφές και το περιεχόμενο που μοιράζεστε μαζί σας, να ανοίξετε συνομιλία και να μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου σας.

Τα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά βρίσκονται στο μενού στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Μπορείτε να εκτελέσετε γενικές ενέργειες χρησιμοποιώντας το επάνω μενού, ενώ μεμονωμένες ενέργειες απαιτούν να κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο.

mega-smartphone-διεπαφή

Η εφαρμογή για κινητά, η οποία είναι διαθέσιμη για Android και iOS, είναι επίσης εύχρηστη. Το πρόγραμμα περιήγησης αρχείων παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης, ενώ το κάτω μενού σάς επιτρέπει να βλέπετε τις μεταφορτώσεις της κάμερας, να έχετε πρόσβαση σε συνομιλία, να βλέπετε κοινόχρηστους φακέλους και τα αρχεία σας.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την εφαρμογή για κινητά να ανεβάζει αυτόματα τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Η λειτουργία συνομιλίας εκμεταλλεύεται την κρυπτογράφηση της MEGA για την προστασία των μηνυμάτων σας. Είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη, αλλά μάλλον περιττή λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές ειδικές εφαρμογές συνομιλίας στην αγορά. Εάν σας ενδιαφέρουν τα κρυπτογραφημένα μηνύματα, διαβάστε τον οδηγό κρυπτογράφησης μηνυμάτων κειμένου.

Συγχρονισμός αρχείων & Μοιρασιά

Όταν εγκαθιστάτε την εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, μπορείτε να επιλέξετε να συγχρονίσετε τα πάντα από τον λογαριασμό σας στο Web ή να επιλέξετε συγκεκριμένα αρχεία. Εάν επιλέξετε να επιλέξετε αρχεία, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο συγχρονισμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει τον ριζικό φάκελο στον ιστό για να συγχρονίσετε τα πάντα.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν συγχρονισμό που στοχεύει τον ριζικό φάκελο για να συγχρονίσετε τα πάντα από το σύννεφο. Αυτό είναι δύσκολο και θα προτιμούσαμε να έχουμε μια λύση με ένα κλικ.

φάκελος mega-sync

Μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε οποιονδήποτε φάκελο στο σύννεφο MEGA κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας “μεταφόρτωση στο MEGA”. Αυτό θα αντιγράψει το αρχείο στο φάκελο συγχρονισμού και στον χώρο ιστού σας. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο αντιγράφοντας με μη αυτόματο τρόπο ένα αρχείο στο φάκελο συγχρονισμού ή χρησιμοποιώντας την επιλογή “αποστολή” από το δίσκο συστήματος.

mega-syncs

Μια καλύτερη προσέγγιση θα ήταν να επιτρέψετε στο μενού περιβάλλοντος να προσθέσει απευθείας τον επιλεγμένο φάκελο ως νέο συγχρονισμό. Ως έχει, πρέπει να μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων για να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Λάβετε υπόψη ότι θα λειτουργήσει μόνο εάν δεν έχετε επιλέξει να συγχρονίσετε τα πάντα.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που προσφέρει το cloud MEGA είναι η δυνατότητα ροής αρχείων που δεν είναι συγχρονισμένα στον υπολογιστή σας.

mega-share

Η εφαρμογή ιστού της MEGA σάς επιτρέπει να μοιράζεστε τα αρχεία σας δημιουργώντας έναν σύνδεσμο που μπορείτε να προστατεύσετε με ένα κλειδί. Αυτό τους καθιστά μηδενικές γνώσεις, επομένως μόνο τα άτομα στα οποία δίνετε το κλειδί μπορούν να τα διαβάσουν. Μπορείτε να επισυνάψετε το κλειδί με τον σύνδεσμό σας, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε με τον σύνδεσμο μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό ή να στείλετε το κλειδί ξεχωριστά. Μπορείτε επίσης να επισυνάψετε ημερομηνίες λήξης ή κωδικούς πρόσβασης σε συνδέσμους.

Έχει μια σελίδα “κοινόχρηστο με εμένα”, αλλά δεν έχει μια σελίδα που να δείχνει τι έχετε μοιραστεί με άλλους.

mega-folder-κοινή χρήση

Μπορείτε να μοιραστείτε ένα φάκελο δημιουργώντας έναν σύνδεσμο, ο οποίος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως για τα αρχεία ή προσκαλώντας άλλους μέσω της διεύθυνσης email τους. Εάν το κάνετε αυτό, μπορείτε να ορίσετε δικαιώματα “μόνο για ανάγνωση”, “ανάγνωση και εγγραφή” και “πλήρης πρόσβαση”. Για να προσκαλέσετε άλλους να ανεβάσουν στο φάκελό σας, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών που δεν είναι MEGA, μπορείτε να τον μετατρέψετε σε φάκελο “MEGAdrop”.

Η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές σάς επιτρέπει να κάνετε κοινή χρήση, αλλά μόνο δημιουργώντας έναν σύνδεσμο και δεν σας επιτρέπει να κάνετε κοινή χρήση με άλλους μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Δεν μπορείτε να προσκαλέσετε άλλους σε φακέλους ή να δημιουργήσετε συνδέσμους μεταφόρτωσης.

Ταχύτητα

Χρειάστηκαν περίπου 36 λεπτά, κατά μέσο όρο, για τη μεταφόρτωση ενός φακέλου με φερμουάρ 1 GB, ο οποίος είναι 10 λεπτά πιο αργός από ό, τι θα περίμενε κανείς. Σε τρεις προσπάθειες, η MEGA ανέβασε τα αρχεία μας σε περίπου 25 λεπτά, αλλά χρειάστηκε περισσότερο από μία ώρα σε άλλη. Με αυτό που λαμβάνεται υπόψη, το MEGA έχει πρόβλημα να διατηρεί σταθερές ταχύτητες και να μην επιτυγχάνει γρήγορες.

mega-web-interface

Χρησιμοποιούσαμε σύνδεση WiFi στο Βελιγράδι της Σερβίας, με ταχύτητα μεταφόρτωσης 6 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα λήψης 102 Mbps. Οι χρήστες ανέφεραν ότι πέτυχαν γρηγορότερες ταχύτητες όταν απενεργοποίησαν τη ρύθμιση “χρήση http” στην καρτέλα εύρους ζώνης της εφαρμογής για υπολογιστές.

Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να δείτε διαφορετικά αποτελέσματα εάν βρίσκεστε πιο κοντά στους διακομιστές της MEGA στην Ευρώπη, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.

Αν και το MEGA δεν έχει συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ, ο οποίος επιταχύνει τις μεταφορές στο cloud μετακινώντας μόνο αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί σε μεταφορτωμένα αρχεία, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας είπε σε ένα email ότι η λειτουργία βρίσκεται σε λειτουργία.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Η χρήση μιας υπηρεσίας αποθήκευσης cloud μπορεί να είναι κίνδυνος εάν δεν έχει την κατάλληλη ασφάλεια, επειδή υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι στο Διαδίκτυο, όπως χάκερ που δεν θα διστάσουν να στοχεύσουν τα δεδομένα σας με ransomware ή man-in-the-middle- επιθέσεις. Μπορεί να προσπαθήσουν να κλέψουν τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας για να έχουν επίσης πλήρη πρόσβαση.

Το Cloud Security χρησιμοποιεί πολλά πρωτόκολλα και κρυπτογραφίες για την προστασία των αρχείων σας κατά τη μεταφορά και την ηρεμία. Περιλαμβάνουν το πρωτόκολλο TLS για να σταματήσει τις επιθέσεις man-in-the-middle, τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να αποτραπεί η πρόσβαση στον λογαριασμό σας εάν κάποιος κλέψει τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας και την ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για να διασφαλίσει το απόρρητό σας διατηρώντας κανέναν εκτός από εσάς από την πλήρη πρόσβαση για την ανάγνωση των αρχείων και των φακέλων σας.

μεγάλη ασφάλεια

Επειδή το σύννεφο MEGA δίνει έμφαση στο απόρρητό του, δεν είναι περίεργο που χρησιμοποιεί ιδιωτική κρυπτογράφηση για την κρυπτογράφηση αρχείων από την πλευρά του πελάτη.

Το επίπεδο κρυπτογράφησης σε κατάσταση ηρεμίας είναι AES 128-bit, το οποίο δεν είναι τόσο δυνατό όσο το AES 256-bit, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να έχει σημασία, διότι η ρωγμή θα χρειαζόταν εκατομμύρια χρόνια. Το πρωτόκολλο TLS προσθέτει ένα άλλο επίπεδο προστασίας σε αρχεία που βρίσκονται υπό διαμετακόμιση. Το MEGA προσφέρει επίσης έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Ο πηγαίος κώδικας του είναι επίσης δημόσιος, οπότε όποιος θέλει να ελέγξει την ασφάλεια της MEGA μπορεί να το κάνει.

Απόρρητο της MEGA

Τα κέντρα δεδομένων αποθήκευσης cloud της MEGA βρίσκονται στο Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία, τα οποία καθορίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα διαθέτουν επαρκές επίπεδο προστασίας σύμφωνα με το άρθρο 45 του γενικού κανονισμού για την προστασία δεδομένων.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους νόμους που διέπουν τα δεδομένα, διαβάστε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τους νόμους και κανονισμούς του cloud, τον οδηγό μας για το GDPR και το άρθρο μας σχετικά με τις χώρες που έχουν τους καλύτερους νόμους περί απορρήτου στον κόσμο.

Η MEGA επεκτείνει ακόμη και τους κανονισμούς δεδομένων του GDPR σε όλους τους χρήστες του, όχι μόνο σε αυτούς που προέρχονται από την ΕΕ. Το άρθρο 16 στην πολιτική απορρήτου ορίζει ότι η MEGA δεν θα πουλήσει τα αρχεία, τα δεδομένα λογαριασμού ή τα μεταδεδομένα σας σε τρίτους, εκτός εάν επιτρέπεται από την πολιτική της, οπότε δεν θα έχετε σκάνδαλο Cambridge Analytica στα χέρια σας.

Μπορείτε να βρείτε αυτό που η πολιτική επιτρέπει και θεωρεί «νόμιμη και κατάλληλη» στο άρθρο 14, το οποίο αναφέρει ότι η MEGA έχει το δικαίωμα να παρέχει τα αρχεία, τις συνομιλίες, τον λογαριασμό και τον ιστότοπο χρήσης δεδομένων στην επιβολή του νόμου, εάν απαιτείται από το νόμο σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία. Αυτό δεν θα είναι πολύ, λαμβάνοντας υπόψη την κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, αλλά υπάρχουν μεταδεδομένα που παραμένουν σε μη κρυπτογραφημένη μορφή.

Σύμφωνα με το άρθρο 7.3, τα μη κρυπτογραφημένα μεταδεδομένα που παραμένουν είναι:

 • Τύπος προγράμματος περιήγησης και λειτουργικό σύστημα των συσκευών από τις οποίες έχετε συνδεθεί στο MEGA
 • Πληροφορίες διεύθυνσης IP και θύρας για συνδέσεις, χρήση API, μεταφορτώσεις αρχείων, δημιουργίες φακέλων και εξαγωγές συνδέσμων
 • Η χώρα από την οποία αναμένεται η MEGA να έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες της, η οποία συνάγεται από την αντιστοίχιση της διεύθυνσης IP σας με μια δημόσια βάση δεδομένων
 • Μεγέθη αρχείου, παραγγελία έκδοσης, χρονικές σφραγίδες και σχέσεις αρχείων γονέα-παιδιού
 • Χρονικά σήματα διαγραφής
 • Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλων των ατόμων με τα οποία έχετε επικοινωνήσει συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας τα συστήματα της MEGA

Λάβετε υπόψη ότι τα αρχεία και οι φάκελοί σας μπορούν να κοινοποιηθούν ιδιωτικά με πρόσκληση σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση email ή να κοινοποιηθούν γενικότερα δημιουργώντας έναν σύνδεσμο αρχείου ή φακέλου και ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης.

 • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικοινωνίας για κάθε συμμετέχοντα συνομιλίας, χρόνος έναρξης συνομιλίας και διάρκεια συνομιλίας και δραστηριότητα εποπτείας
 • Καταργήσεις και αναστολές λογαριασμού
 • Οι επικοινωνίες της MEGA μαζί σας
 • Οι ρυθμίσεις του προσωπικού σας λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων avatar

Ακόμα και με ορισμένα από τα μεταδεδομένα σας σε μη κρυπτογραφημένη μορφή, η MEGA κάνει καλή δουλειά προστατεύοντας το απόρρητό σας λαμβάνοντας υπόψη την ιδιωτική κρυπτογράφηση, την τήρηση του GDPR που επεκτείνεται σε όλους τους χρήστες και την κοινή χρήση κρυπτογραφημένων συνδέσμων. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή της MEGA από αυτές στην πολιτική απορρήτου της.

Τα κέντρα δεδομένων του χρησιμοποιούν RAID για προστασία από την απώλεια δεδομένων. Επιπλέον, η MEGA αποθηκεύει δεδομένα χρηστών που εξαπλώνονται σε πολλές γεωγραφικές τοποθεσίες για να διασφαλίσει ότι ακόμη και τα ατυχήματα μεγάλης κλίμακας δεν θα μπορούν να το θέσουν σε κίνδυνο.

Υποστήριξη πελατών

mega-υποστήριξη

Το κέντρο βοήθειας είναι καλά οργανωμένο. Χωρίζεται σε κατηγορίες που διευκολύνουν την εύρεση της απάντησης που αναζητάτε και υπάρχει μια χρήσιμη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λίστα FAQ για να εντοπίσετε γρήγορα μια ερώτηση, αλλά εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια απάντηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών χρησιμοποιώντας τη φόρμα μηνύματος.

Το χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε μια ερώτηση και λάβαμε απάντηση σε μόλις 20 λεπτά. Αυτός είναι ένας εντυπωσιακός χρόνος απόκρισης για την υποστήριξη πελατών, τουλάχιστον, κάτι που είναι χρήσιμο δεδομένου ότι δεν υπάρχει επιλογή συνομιλίας. Ωστόσο, η ομάδα υποστήριξης πελατών μας διαβεβαίωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι λειτουργεί 24/7. Επιπλέον, οι χρήστες Pro λαμβάνουν υποστήριξη προτεραιότητας.

Η ετυμηγορία

Το MEGA δεν θεωρεί δεδομένο το απόρρητό σας, οπότε διασφαλίζει ότι κανένας εκτός από εσάς μπορείτε να διαβάσετε τα δεδομένα σας. Οι κύριοι πόροι που χρησιμοποιεί είναι η κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης και μια ισχυρή πολιτική απορρήτου που επεκτείνει τους κανόνες GDPR σε όλους τους χρήστες του MEGA.

Όταν προσθέτετε ισχυρές δυνατότητες ασφαλείας, μια ευχάριστη εμπειρία χρήστη και ικανές επιλογές συγχρονισμού και κοινής χρήσης, έχετε μια καλή υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερο εάν είχε πιο ανταγωνιστικές τιμές, χαρακτηριστικά παραγωγικότητας και σταθερές ταχύτητες. Ωστόσο, διαθέτει ένα δωρεάν πρόγραμμα αποθήκευσης cloud με 15 GB αποθηκευτικού χώρου, γεγονός που το καθιστά δελεαστικό να δοκιμάσετε την υπηρεσία και να δείτε αν λειτουργεί για εσάς.

Τι πιστεύετε για το MEGA; Είναι η ισχυρή τήρηση της ιδιωτικής ζωής καλός λόγος για να το δοκιμάσετε ή να αλλάξετε από την υπηρεσία αποθήκευσης cloud που χρησιμοποιείτε τώρα; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και δείτε πώς συγκρίνεται με ένα άλλο μεγάλο όνομα στη σύγκριση Dropbox έναντι MEGA. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Συχνές ερωτήσεις MEGA

 • Είναι ασφαλές το MEGA Cloud Storage?

  Ναι, η κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται και η πολιτική απορρήτου της σημαίνουν ότι τα αρχεία σας είναι ασφαλή από ζημιές από τρίτους. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι τα αρχεία σας ενδέχεται να διαγραφούν από την ίδια την MEGA όταν εξαντληθεί ο ελεύθερος χώρος των 35 GB.

 • Είναι δωρεάν MEGA?

  Ναι, 15 GB χώρου είναι δωρεάν. 35 GB από τα 50 GB που προσφέρετε αρχικά εξαντλούνται μετά από έξι μήνες, οπότε μην βασίζεστε σε αυτό για να μείνει για πάντα.

 • Είναι νόμιμη η MEGA?

  Ναι απολύτως. Ο αρχικός ιδρυτής, Kim Dotcom, ήταν και βρίσκεται σε στενή θέση με την επιβολή του νόμου, αλλά δεν είναι πλέον στην ομάδα της MEGA. Η υπηρεσία είναι τόσο καθαρή όσο ένα σφύριγμα.

 • Είναι MEGA αξιόπιστο?

  Εξαρτάται από το ποιος ρωτάτε. Είχαμε μόνο μικρά προβλήματα όταν το χρησιμοποιούμε μόνοι μας, αλλά μερικοί από τους σχολιαστές κάτω από αυτήν την κριτική λένε μια διαφορετική ιστορία. Φαίνεται ότι είναι μια περίπτωση σχεδίασης του κοντού άχυρου.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me