Αναθεώρηση Koofr – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση Koofr

Το Koofr είναι μια πολύ ασφαλής υπηρεσία αποθήκευσης που φαίνεται να στοχεύει κυρίως στη διατήρηση μικρών αρχείων και την κοινή χρήση τους. Αυτό το καλύπτει πολύ καλά και είναι γρήγορο για εκκίνηση, αλλά οι εφαρμογές τρίτων φαίνεται να έχουν πέσει στο δρόμο. Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για Koofr για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την αξιοπρεπή υπηρεσία.

Κριτικές Cloud Storage

Το Koofr εδρεύει στη Σλοβενία ​​και το όνομά του ακούγεται σαν τοπική λέξη για μια μικρή βαλίτσα. Αλήθεια, δεν προσφέρει πολύ χώρο αποθήκευσης, όπως κάνουν μερικά από τα μεγάλα ονόματα στο καλύτερο κομμάτι αποθήκευσης cloud, αλλά εξακολουθεί να είναι μια ικανή υπηρεσία. Για να δούμε τι έχει να προσφέρει, θα το εξετάσουμε σε βάθος σε αυτήν την κριτική Koofr.

Το cloud storage σάς επιτρέπει να ανεβάζετε το περιεχόμενό σας στο cloud για να καθαρίσετε τον σκληρό σας δίσκο και να συνεργαστείτε με άλλους. Το Koofr δεν είναι καλό για το τελευταίο, γι ‘αυτό θα πρέπει να ανατρέξετε στο καλύτερο κομμάτι cloud storage για συνεργασία. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε εκεί που ταιριάζει στις ανάγκες σας εκεί, διαβάστε τη σύγκριση των καλύτερων υπηρεσιών cloud για περισσότερες προτάσεις.

Το Koofr έχει γρήγορες ταχύτητες, ικανές επιλογές κοινής χρήσης και προσφέρει μια καλή εμπειρία χρήστη. Εάν σας ενοχλεί, παραμείνετε μαζί μας καθώς συζητάμε τις δυνατότητές του στις παρακάτω ενότητες.

Εναλλακτικές λύσεις για το Koofr

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Εκτός από την αποθήκευση των αρχείων σας, οι υπηρεσίες έχουν συχνά ενδιαφέροντα και νέα χαρακτηριστικά που τα συμπληρώνουν. Το Koofr διαθέτει επέκταση Chrome που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε χρήσιμους συνδέσμους, ιστοσελίδες, εικόνες και κείμενο από τον Ιστό με ένα κλικ.

koofr-connect-χαρακτηριστικό

Μπορείτε να ενσωματώσετε τους υπάρχοντες λογαριασμούς αποθήκευσης cloud, όπως το Dropbox, το Google Drive, το Amazon Drive και το OneDrive, για να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενό σας μέσω μιας μόνο διεπαφής. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτές τις υπηρεσίες, ανατρέξτε στην κριτική μας στο OneDrive για να μάθετε περισσότερα.

Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση φωτογραφιών και εγγράφων του Microsoft Office (.doc, .xls και .ppt), .pdf και να αναπαράγετε ορισμένους τύπους αρχείων βίντεο χωρίς να τα κατεβάσετε. Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε έγγραφα, πρέπει να το κάνετε εκτός του Koofr επειδή δεν ενσωματώνεται με το Google Office Suite, το Microsoft Office ή το Zoho Office Suite.

Δεν υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας φωτογραφιών. Εάν πρέπει να το κάνετε online, διαβάστε το καλύτερο κομμάτι διαχείρισης φωτογραφιών για πολλές επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής με δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής αναπαράγει τα αρχεία ήχου σας, αλλά δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής ή να προσθέσετε τραγούδια στην ουρά. Εάν χρειάζεστε αυτές τις δυνατότητες, διαβάστε το καλύτερο cloud storage για μουσικό άρθρο.

koofr-create-new-txt

Λείπει επίσης μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων. Εάν χρειάζεστε ένα, μπορείτε να ανατρέξετε στο άρθρο μας για τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων. Το Evernote, μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές λήψης σημειώσεων είναι η κορυφαία επιλογή μας, ακολουθούμενη από το OneNote και το Google Keep. Αν θέλετε οι λεπτομέρειες, διαβάστε την κριτική μας στο Evernote. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο απλού κειμένου χρησιμοποιώντας τη διεπαφή ιστού εάν βρίσκεστε σε μια πρέζα.

Οι τοπικοί φάκελοι σάς επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση και να μοιράζεστε αρχεία από τον υπολογιστή σας σε άλλη συσκευή χωρίς να μεταφέρετε τίποτα στο Koofr. Ωστόσο, ο υπολογιστής πρέπει να είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο για να λειτουργήσει.

Τιμολόγηση

Το Koofr έχει καλή ευελιξία σχεδίου επειδή προσφέρει έξι σχέδια για να διαλέξετε. Ορισμένες υπηρεσίες, όπως το Dropbox, προσφέρουν μόνο ένα ή δύο σχέδια. Ωστόσο, το Dropbox έχει κάποιες ιδιότητες εξαργύρωσης για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας για το Dropbox.

Το πρώτο πακέτο, Starter, είναι δωρεάν και προσφέρει 2 GB αποθηκευτικού χώρου. Αυτό είναι ένα μικρό ποσό αλλά αρκετά για να δοκιμάσετε την υπηρεσία.

Τα σχέδια επί πληρωμή έχουν το όνομά τους από τα μεγέθη πουκάμισων, οπότε η πρώτη βαθμίδα είναι, φυσικά, S. Για 57 σεντς ανά μήνα, έχετε 10 GB αποθηκευτικού χώρου. Το M κοστίζει 1,14 $ το μήνα για 25 GB. Η εγγραφή στο πρόγραμμα L κοστίζει 2,28 $ ανά μήνα και σας δίνει 100 GB. Η XL σας δίνει 250 GB για 4,55 $ το μήνα και, τέλος, το XXL κοστίζει 11,38 $ το μήνα για 1 TB χώρου.

Τα σχέδια απέχουν πολύ από τις προσφορές αξίας στην αγορά. Μπορείτε να κερδίσετε περισσότερο χώρο με λιγότερη εγγραφή στο Sync.com ή στο pCloud.

Το Sync.com προσφέρει 2 TB για 96 $ ετησίως, αλλά δεν μπορείτε να πληρώνετε ανά μήνα. Ωστόσο, μπορείτε να εγγραφείτε στο pCloud καταβάλλοντας μηνιαία ή ετήσια τιμή. Για 9,99 $ ανά μήνα ή 95,88 $ το χρόνο, το pCloud παρέχει 2 TB χώρου. Αν σας ενδιαφέρει, διαβάστε την κριτική Sync.com και την κριτική pCloud.

Ευκολία στη χρήση

koofr-web-app

Η διεπαφή ιστού είναι καθαρή και έχει πολύ αρνητικό χώρο, γεγονός που καθιστά εύκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Τα χρώματα αντίθεσης αναδεικνύουν τις πιο σημαντικές λειτουργίες.

Λειτουργεί γρήγορα και αισθάνεστε ότι εργάζεστε με μια εφαρμογή για υπολογιστές. Το μενού πλοήγησης βρίσκεται στα αριστερά. Επάνω δεξιά, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ προβολής λίστας ή πλακιδίων ή να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Υπάρχει επίσης ένα κουμπί σελιδοδείκτη που σας επιτρέπει να προσθέτετε ετικέτες στους φακέλους για ταχύτερη πρόσβαση και ένα κουμπί κοινής χρήσης που σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με άλλους.

koofr-desktop-app-καλωσόρισμα

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας ακολουθεί το κοινό μοντέλο συγχρονισμού, χρησιμοποιώντας ένα φάκελο συγχρονισμού και ένα εικονίδιο με το δίσκο συστήματος. Το εικονίδιο σάς επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στις προτιμήσεις και να ανοίξετε το φάκελο συγχρονισμού χωρίς να περάσετε από την εφαρμογή διαχείρισης αρχείων. Το μενού στα αριστερά σάς επιτρέπει να πλοηγηθείτε στην εφαρμογή χωρίς εμπόδια, ενώ το κεντρικό τμήμα της εφαρμογής εμφανίζει τα περιεχόμενα του μενού. Το κουμπί κάτω αριστερά ανοίγει τη διεπαφή ιστού.

Οτιδήποτε τοποθετήσετε στο cloud θα ληφθεί στο φάκελο συγχρονισμού και το αντίστροφο. Όταν αντιγράφετε ένα αρχείο ή φάκελο στο φάκελο συγχρονισμού Koofr, αρχίζει αυτόματα να συγχρονίζεται στο σύννεφο. Η γραμμή προόδου εμφανίζεται στο κάτω μέρος, αλλά προκαλεί σύγχυση επειδή δεν δείχνει την πρόοδο της μεταφόρτωσης ή τον χρόνο που απομένει.

Το Koofr προσθέτει επίσης μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας σας, ώστε να έχετε πρόσβαση στο φάκελο συγχρονισμού χρησιμοποιώντας αυτόν. Η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι διαθέσιμη για Windows, macOS και Linux. Εάν αγοράζετε υπηρεσίες που είναι καλές για Linux, διαβάστε το καλύτερο cloud storage για Linux.

Η εφαρμογή smartphone είναι διαθέσιμη για iOS και Android. Είναι απλό στη χρήση και η διεπαφή είναι καθαρή και ελκυστική.

koofr-smartphone-εφαρμογή

Μόλις συνδεθείτε, θα δείτε ένα μενού με τις ίδιες επιλογές με την εφαρμογή ιστού. Ωστόσο, έχει την πρόσθετη επιλογή να χρησιμοποιεί αρχεία εκτός σύνδεσης. Μπορείτε να ανεβάσετε υπάρχοντα μέσα και νέες φωτογραφίες και βίντεο μπορούν να μεταφορτωθούν αυτόματα. Εάν χρησιμοποιείτε περιορισμένο πρόγραμμα, μπορείτε να περιορίσετε τις μεταφορτώσεις, ώστε να πραγματοποιούνται μόνο όταν χρησιμοποιείτε δίκτυο WiFi.

Συγχρονισμός αρχείων & Μοιρασιά

Δεν μπορείτε να συγχρονίσετε φακέλους, αλλά μπορείτε να αντιγράψετε αρχεία και φακέλους κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας “προσθήκη στο Koofr”. Αυτό θα τα αντιγράψει στο φάκελο συγχρονισμού Koofr και θα τα συγχρονίσει στο σύννεφο.

Ενώ στο δωρεάν πρόγραμμα δεν υπάρχει επιλεκτικός συγχρονισμός για απενεργοποίηση του συγχρονισμού για συγκεκριμένους φακέλους ή αρχεία, υπάρχει η επιλογή ενεργοποίησης της μονάδας δικτύου Koofr. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να πληρώσετε για ένα από τα προγράμματα επί πληρωμή της Koofr, εάν ο επιλεκτικός συγχρονισμός είναι μια λύση για εσάς. Μια μονάδα δίσκου δικτύου αποθηκεύει μόνο αρχεία στο cloud και σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση τους στον υπολογιστή σας χωρίς να χρησιμοποιείτε χώρο στο σκληρό δίσκο.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε εικονίδια συγχρονισμού που θα σας ενημερώσουν για την κατάσταση των αρχείων και των φακέλων σας στο φάκελο συγχρονισμού του Koofr. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες υπηρεσίες που είναι κατάλληλες για συγχρονισμό στον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud με άρθρο συγχρονισμού.

Η κοινή χρήση σάς επιτρέπει να κάνετε κοινή χρήση με χρήστες στην εφαρμογή. Τα μη μέλη θα κληθούν να συμμετάσχουν όταν προστεθούν.

koofr-share-link

Μπορείτε να μοιραστείτε συνδέσμους σε Facebook, Twitter, Reddit και Tumblr. Τούτου λεχθέντος, δεν μπορείτε να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης συνδέσμους κατά την κοινοποίηση σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων. Ωστόσο, μπορείτε να ρυθμίσετε τους συνδέσμους να λήγουν σε μία ώρα, ημέρα ή εβδομάδα. Σε αντίθεση με πολλές υπηρεσίες, το Koofr επιτρέπει αυτές τις δυνατότητες ελέγχου περιεχομένου για δωρεάν χρήστες.

Αν σκοπεύετε να μοιραστείτε πολλά, διαβάστε το καλύτερο cloud storage για κοινή χρήση άρθρου.

koofr-share-with-people

Για να μοιραστείτε έναν φάκελο, πρέπει να προσκαλέσετε άτομα εισάγοντας το email τους. Όταν το κάνετε αυτό, μπορείτε να τους δώσετε ένα ή περισσότερα δικαιώματα: “να σχολιάσετε (και να δείτε σχόλια)”, “να τροποποιήσετε”, “να δημιουργήσετε συνδέσμους λήψης”, “να δημιουργήσετε συνδέσμους μεταφόρτωσης” και “να διαχειριστείτε κοινές χρήσεις”.

Το Koofr έχει μια σελίδα που δείχνει τους φακέλους που έχετε μοιραστεί και με ποιον, η οποία είναι χρήσιμη για την παρακολούθηση αν μοιράζεστε συχνά.

Ταχύτητα

Οι δοκιμές μας έδειξαν ότι χρειάζονται περίπου 23 λεπτά κατά μέσο όρο για τη μεταφόρτωση ενός φακέλου με φερμουάρ 1 GB. Συνδεθήκαμε μέσω WiFi στο Βελιγράδι, Σερβία με ταχύτητα μεταφόρτωσης 6 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα λήψης 102 Mbps.

Ο χρόνος μεταφόρτωσης ισούται με τον θεωρητικό χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά ενός φακέλου 1 GB, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα αντιμετωπίσετε παρόμοιες ταχύτητες εάν κλείσετε τους διακομιστές της Koofr στη Γερμανία.

Η ταχύτητα μεταφόρτωσης είναι ένας μεγαλύτερος παράγοντας κατά τη συνεργασία σε αρχεία που έχουν ήδη μεταφορτωθεί. Αντί να ανεβάζετε ολόκληρο το αρχείο αφού το τροποποιήσετε, ο συγχρονισμός σε επίπεδο μπλοκ μπορεί να μεταφέρει μόνο το τμήμα που έχει αλλάξει, γεγονός που μειώνει σημαντικά το χρόνο μεταφόρτωσης.

Το Koofr δεν χρησιμοποιεί συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ. Γνωρίζουμε γιατί ανεβάσαμε αρχεία μετά από μια μικρή τροποποίηση και δεν τα ανεβάσαμε γρηγορότερα. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι αυτό γιατί αντικαθιστά το περιεχόμενό σας με μια κρυπτογραφημένη έκδοση. Επιπλέον, το Koofr δεν παρέχει εφαρμογές που βελτιώνουν τη συνεργασία.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Η μετεγκατάσταση των αρχείων σας στο διαδίκτυο αποτελεί κίνδυνο χωρίς κατάλληλη ασφάλεια. Μπορείτε να γίνετε στόχος για ιούς, ransomware, επιθέσεις man-in-the-middle ή κάποιος που προσπαθεί να κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας. Για να αποφευχθούν αυτά, οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud θα πρέπει να προσφέρουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να σταματήσουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό σας, να χρησιμοποιούν κρυπτογραφήσεις σε κατάσταση ηρεμίας και μεταφοράς και το πρωτόκολλο TLS για την προστασία των δεδομένων σας κατά τη μεταφορά. Η καλύτερη προστασία για το απόρρητό σας είναι η ιδιωτική, κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, η οποία δεν επιτρέπει σε κανέναν εκτός από εσάς να διαβάζει τα αρχεία σας.

Το Koofr ασφαλίζει τα αρχεία σας εν κινήσει με κρυπτογράφηση SSL / TLS. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ιδιωτική κρυπτογράφηση για να διασφαλιστεί το απόρρητό σας, αλλά η Koofr δεν έχει ύποπτες ρήτρες στην πολιτική απορρήτου της και πρέπει να συμμορφώνεται με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.

Όπως επιβεβαιώνεται από έναν εκπρόσωπο της Koofr, μόλις τα αρχεία φτάσουν στους διακομιστές του παρόχου, τα κρυπτογραφεί χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση από τον διακομιστή με τον αλγόριθμο AES 256-bit που είναι ένας από τους ισχυρότερους.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να προστατεύσετε τα διαπιστευτήριά σας στις ρυθμίσεις λογαριασμού, καθώς και την «υποχρεωτική προστασία με κωδικό πρόσβασης».

Τα πιστοποιημένα με ISO 27001 κέντρα δεδομένων της Koofr βρίσκονται στην ΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους που ισχύουν εκεί. Χρησιμοποιεί πλεονάζοντα ή εφεδρικά τροφοδοτικά, περιττές συνδέσεις επικοινωνίας δεδομένων, περιβαλλοντικούς ελέγχους (π.χ. κλιματισμό και καταστολή πυρκαγιάς) και συσκευές ασφαλείας.

Μόλις τα αρχεία σας φτάσουν σε έναν διακομιστή, το Koofr τα αντιγράφει σε τουλάχιστον τρεις φυσικά ξεχωριστές τοποθεσίες. Τα μεταδεδομένα και το περιεχόμενο διατηρούνται σε ξεχωριστά επίπεδα ή ακόμη και σε εντελώς ξεχωριστούς διακομιστές. Με αυτήν τη ρύθμιση, κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μεταδεδομένα σας για να εντοπίσει τη θέση του περιεχομένου σας στους διακομιστές του. Οι επί τόπου τεχνικοί εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να διατηρήσουν το σύστημα σε πλήρη απόδοση.

Υποστήριξη

Υπάρχει μια συχνή ερώτηση που θα μπορούσε να είναι πιο λεπτομερής και να περιλαμβάνει στιγμιότυπα οθόνης. Υπάρχει επίσης μια φόρμα “επικοινωνήστε μαζί μας” όπου μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις. Ωστόσο, το τηλέφωνο, η υποστήριξη συνομιλίας και τα φόρουμ χρηστών δεν είναι διαθέσιμα.

Ωστόσο, κάναμε μια ερώτηση μέσω της φόρμας επικοινωνίας και λάβαμε απάντηση εντός μίας ώρας. Τούτου λεχθέντος, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για πόσο καιρό θα χρειαζόταν η υποστήριξη για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις από κάποιον από την άλλη πλευρά του κόσμου.

Τελικές σκέψεις

Η Koofr δεν προσφέρει ενσωματώσεις τρίτων που προσφέρουν συνεργασία, ισχυρή υποδομή υποστήριξης, συγχρονισμό επιπέδου μπλοκ ή προγράμματα συνδρομής καλής αξίας.

Ωστόσο, είναι μια αξιοπρεπής υπηρεσία που διαθέτει δυνατότητες κοινής χρήσης ποιότητας, επιτρέπει στους δωρεάν χρήστες να προστατεύουν τις μετοχές τους με επιλογές ελέγχου περιεχομένου και να συνδέεται με άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud και εκπομπές από αυτούς σε μία διεπαφή.

Επιπλέον, η ταχύτητα μεταφόρτωσης είναι γρήγορη και η ασφάλεια είναι περιορισμένη. Προστατεύει τα αρχεία σας χρησιμοποιώντας TLS / SSL, τα τοποθετεί σε ασφαλή κέντρα δεδομένων και συμμορφώνεται με το GDPR για την προστασία του απορρήτου σας. Όλα αυτά είναι τυλιγμένα σε μια απλοποιημένη και ευχάριστη εμπειρία χρήστη.

Εάν το Koofr αυξάνει τον αποθηκευτικό χώρο, καθιστά τις τιμές πιο ανταγωνιστικές και ενισχύει την υποστήριξη, θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστής στις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες που υπάρχουν στις κριτικές αποθήκευσης cloud.

Τι πιστεύεις για τον Koofr; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me