Κριτική JustCloud – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση JustCloud

Το JustCloud προσφέρει μια απογοητευτική εμπειρία που θα μπορούσε να γίνει καταστροφική. Το Cloudwards.net συνιστά να μην χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία, μάθετε γιατί.


Κριτικές Cloud Storage

Το JustCloud είναι μια συντριπτική απογοήτευση: το σύνολο χαρακτηριστικών του είναι εξαιρετικά περιορισμένο και είναι γελοία ακριβό σε σύγκριση με οποιονδήποτε από τους άλλους καλύτερους παρόχους αποθήκευσης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Εάν αυτό δεν ήταν αρκετά κακό, οι χρήστες ανέφεραν ότι τα αρχεία τους έλειπαν απλώς από τους διακομιστές όταν τα χρειάζονταν.

Παρόλο που εδώ στο Cloudwards.net προτιμούμε οι αναγνώστες μας να αποφασίζουν, θα παραβιάσουμε τον δικό μας κανόνα και συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην χρησιμοποιήσουμε αυτήν την υπηρεσία. Εάν εξακολουθείτε να είστε διατεθειμένοι να το δοκιμάσετε, επισκεφθείτε το Justcloud και εγγραφείτε, θα λάβετε 1 GB αποθηκευτικού χώρου και 15 MB χώρου συγχρονισμού δωρεάν.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το JustCloud

Χαρακτηριστικά

Ο JustCloud δεν μπορεί να ξεχωρίζει από το πλήθος. Προσφέρει ένα υβρίδιο αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας και cloud σε μία μόνο εφαρμογή.

Ωστόσο, η εφεδρική υπηρεσία είναι μάλλον αναξιόπιστη και η υπηρεσία συγχρονισμού είναι ελάχιστα ενσωματωμένη και απογοητευτική στη χρήση. Το JustCloud επιτρέπει επίσης την κοινή χρήση, αλλά μόνο με άλλους χρήστες του JustCloud και υπάρχουν πολύ λίγοι από αυτούς.

Ακόμη και οι πιο βασικές δυνατότητες που θα περιμένατε από μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud – όπως ο αυτόματος συγχρονισμός αρχείων βίντεο σε φακέλους ή η μεταφόρτωση αρχείων μεγαλύτερων από 1 GB – είναι πρόσθετα που πρέπει να αγοραστούν με υψηλό ετήσιο κόστος.

Ακόμη και το κουμπί “Ρυθμίσεις” ανοίγει μια πρόταση για αναβάθμιση του λογαριασμού σας προτού σας στείλει στο πραγματικό μενού ρυθμίσεων.

Τιμολόγηση

Οι τιμές για το JustCloud είναι εξαιρετικά απότομες. Ακόμα και μεγάλα σχέδια με μακροπρόθεσμη δέσμευση είναι πιο ακριβά από το πρώτο επίπεδο αποθήκευσης από παρόχους όπως το Google Drive (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, διαβάστε την κριτική μας στο Google Drive).

Θα μπορούσατε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως το Backblaze (Backblaze review) για απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ενώ χρησιμοποιείτε επίσης μια ανεξάρτητη λύση αποθήκευσης cloud για καθημερινές ανάγκες σε χαμηλότερη τιμή από ό, τι πληρώνετε για το JustCloud.

Η τιμή του JustCloud, ξεκινώντας από πάνω από 0,14 $ ανά GB, δεν είναι ανταγωνιστική σε μια αγορά όπου οι περισσότερες από τις άλλες καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud προσφέρουν προγράμματα που ξεκινούν από 0,02 $ ανά GB και φθηνότερα από εκεί.

Παρόλο που η λήψη του πρώτου gigabyte είναι κάπως ωραία, είναι χλωμό σε σύγκριση με αυτό που προσφέρεται από οποιονδήποτε από τους καλύτερους δωρεάν παροχείς αποθήκευσης cloud.

Ευκολία στη χρήση

Είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσετε το JustCloud χωρίς να νιώθετε ότι αντιστέκεται. Ο φάκελος συγχρονισμού δεν ενσωματώνεται στη δομή αρχείων του υπολογιστή σας, μια δυνατότητα που είναι αρκετά τυπική για λύσεις αποθήκευσης cloud, καθιστώντας την προσβάσιμη μόνο μέσω του πελάτη JustCloud.

Επιπλέον, το άνοιγμα ενός αρχείου από το JustCloud το στέλνει στο φάκελο λήψεων. Αυτό σημαίνει ότι για να αποθηκεύσετε τυχόν αλλαγές που κάνετε, θα πρέπει να προσθέσετε ξανά το αρχείο στο JustCloud ξανά. Για να προσθέσετε σε αυτήν την απογοήτευση, το drag and drop δεν λειτουργεί με συνέπεια στη διεπαφή.

Επίσης, δεν μπορείτε να ανεβάσετε φακέλους στην εφαρμογή JustCloud, αναγκάζοντάς σας να κάνετε όλη τη διαχείριση αρχείων από τη διεπαφή του φακέλου συγχρονισμού, η οποία είναι αρκετά δύσκολη στη χρήση.

Εάν θέλετε να δείτε τα αντίγραφα ασφαλείας σας, δεν υπάρχει καν τρόπος να το κάνετε από την εγγενή εφαρμογή. Το κουμπί “τα αρχεία μου” σας μεταφέρει απλά στη διεπαφή ιστού, η οποία επίσης φαίνεται αρκετά χρονολογημένη και συνήθως δεν είναι συγχρονισμένη.

Τυχόν αρχεία που έχω δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας συνήθως δεν εμφανίζονται. Αντ ‘αυτού, η σελίδα θα ανέφερε ότι δεν είχα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας αρχείων. Παρ ‘όλα αυτά, θα εξακολουθούσε να υπάρχει μια ειδοποίηση ότι ήμουν εκτός χώρου και έπρεπε να αγοράσω περισσότερα.

Κοινή χρήση αρχείων & Συγχρονισμός

Μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία χρησιμοποιώντας το JustCloud, αλλά μόνο με άλλους χρήστες του JustCloud. Η προτροπή κοινής χρήσης δηλώνει ότι ο σύνδεσμος θα επιτρέψει την πρόσβαση, αλλά αυτός ο σύνδεσμος θα οδηγήσει απευθείας σε μια σελίδα για τη δημιουργία λογαριασμού. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτικό εάν περιμένετε να μοιραστείτε ένα αρχείο με κάποιον γρήγορα.

Ο συγχρονισμός δεν είναι επίσης εντελώς λειτουργικός. Δεν υπάρχει έκδοση επειδή τα αρχεία πρέπει να φορτώνονται με μη αυτόματο τρόπο κάθε φορά που τα επεξεργάζεστε από το φάκελο συγχρονισμού. Αυτό σημαίνει επίσης ότι, σε περίπτωση που συμβεί κάτι όταν κάνετε αλλαγές, θα πρέπει να επιστρέψετε στην πιο πρόσφατη μεταφόρτωση παρά στην πιο πρόσφατη αποθήκευση.

Σε αντίθεση με τις πιο αξιόπιστες λύσεις αποθήκευσης που συγχρονίζονται αυτόματα κάθε φορά που αποθηκεύετε. Το απλό γεγονός ότι μια αποτυχημένη μονάδα δίσκου θα μπορούσε να καταστρέψει την εργασία σας θα πρέπει να σας κρατήσει μακριά από αυτήν την υπηρεσία.

Ταχύτητα

Η ταχύτητα μεταφόρτωσης φαίνεται να είναι αρκετά χρήσιμη στην αρχή. Με τη σύνδεσή μου 29,86Mbps κάτω και 6Mbps πάνω, ολοκληρώθηκε η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός φακέλου περίπου 1 GB σε 1:15.

Ωστόσο, δεν είχα τρόπο να επιβεβαιώσω αυτήν την ταχύτητα, καθώς το αρχείο δεν εμφανίστηκε ποτέ στο διαδικτυακό περιβάλλον του JustCloud, ακόμη και μετά τις 24 ώρες που δηλώνει ότι μπορεί να χρειαστεί.

Οι ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης φαίνονται γρήγορες, αν και είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί, αλλά ο χρόνος που απαιτείται για τον πραγματικό συγχρονισμό των αρχείων μετράται σε ημέρες και όχι σε δευτερόλεπτα.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Ο JustCloud ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί “κρυπτογράφηση 265 Bit”. Η κρυπτογράφηση 256-bit που πιθανότατα σημαίνει ότι χρησιμοποιεί το JustCloud είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό, αλλά οι ανησυχίες σας μπορεί να αυξηθούν για άλλους λόγους παρά απλώς απρόσεκτο μάρκετινγκ.

Η JustCloud δηλώνει ότι οι πληροφορίες των χρηστών μπορούν να κοινοποιούνται σε εταιρείες τρίτων για διαφημιστικούς σκοπούς. Το JustCloud έχει επίσης πρόσβαση στα αρχεία σας, οπότε σε περίπτωση που παραβιαστούν ή να επιδοθούν με ένταλμα, τα δεδομένα σας διατρέχουν κίνδυνο.

Όχι μόνο προστατεύει άσχημα το απόρρητό σας, το JustCloud ξεφεύγει από το δρόμο του για να αποφύγει οποιαδήποτε ευθύνη. Η JustCloud δηλώνει στην πολιτική απορρήτου της ότι «δεν μπορεί να εγγυηθεί πλήρη ασφάλεια». Ή οποιαδήποτε ασφάλεια ακόμη και: σας προτείνουμε να μην διατηρείτε οτιδήποτε ακόμη και απομακρυσμένο ευαίσθητο στους διακομιστές του JustCloud.

Εξυπηρέτηση πελατών

Μπορεί να περιμένετε ότι αν το προϊόν είναι τόσο δύσκολο να λειτουργήσει που θα μπορούσατε τουλάχιστον να αναζητήσετε πώς να το χρησιμοποιήσετε, αλλά η τεκμηρίωση του JustCloud είναι πολύ περιορισμένη. Ο ιστότοπος έχει λίγη βοήθεια και δεν υπάρχει κοινοτικό φόρουμ για να λάβετε βοήθεια από άλλους χρήστες.

Η τηλεφωνική υποστήριξη δεν είναι καλύτερη: ενώ το JustCloud διαθέτει 24ωρο χρόνο απόκρισης μέσω email – το οποίο είναι καλύτερο από πολλές άλλες υπηρεσίες – η υποστήριξη που θα λάβετε δεν αξίζει τον κόπο. Παραδείγματα αφθονούν ότι το JustCloud είναι απλώς τρομερό για τους πελάτες του, συμπεριλαμβανομένων των αδυσώπητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την απεγγραφή και τις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις.

Ο JustCloud κατηγόρησε ακόμη και έναν ιδιωτικό χρήστη ότι χρησιμοποίησε την υπηρεσία για επιχειρήσεις και στη συνέχεια προχώρησε στην αύξηση της τιμής της υπηρεσίας του χωρίς άδεια. Ο χρόνος απόκρισης δεν είναι το παν: αν είναι απλώς ανεπιθύμητο ανεπιθύμητο περιεχόμενο, δεν αξίζει τον κόπο.

Η ετυμηγορία

Με κακή προστασία απορρήτου και ασφάλειας, ουσιαστικά χωρίς ενοποίηση με τις συσκευές σας, αμφισβητήσιμη αξιοπιστία και μεγάλη τιμή, το JustCloud δεν είναι μια σοφή επένδυση για κανέναν σε καμία περίπτωση.

Ανεξάρτητα από το αν χρειάζεστε αποθήκευση στο cloud ή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, προτιμάτε να διαβάσετε τις καλύτερες κριτικές αποθήκευσης cloud ή να δείτε το άρθρο μας σχετικά με τις καλύτερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο και να επιλέξετε οποιονδήποτε άλλο πάροχο. Κυριολεκτικά οποιοδήποτε άλλο θα είναι μια καλύτερη συμφωνία από το JustCloud.

Έχετε εμπειρίες με το JustCloud; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map