Κριτική Icedrive – Πολύς δωρεάν χώρος αποθήκευσης – Ενημερώθηκε το 2020

Κριτική Icedrive

Το Icedrive είναι νέο στη σκηνή αποθήκευσης, αλλά δείχνει ήδη μεγάλη υπόσχεση με τις γρήγορες ταχύτητες και τη μεγάλη ευκολία χρήσης. Έχει μερικές άκρες, αλλά απλά δεν μπορείτε να κερδίσετε 10 GB ελεύθερου χώρου τώρα, έτσι; Ρίξτε μια ματιά στην πλήρη αναθεώρηση του Icedrive για τις λεπτομέρειες.


Κριτικές Cloud Storage

Το Icedrive κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019. Επειδή πρόκειται για μια νέα υπηρεσία, δεν διαθέτει δυνατότητες, αλλά υποθέτουμε ότι υπάρχουν περισσότερα. Προσφέρει δωρεάν πακέτο 10 GB και ανταγωνιστικές τιμές για να το αποκτήσει ένα κομμάτι της πίτας που έχουν οι καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.

Η δωρεάν προσφορά και τα δελεαστικά premium σχέδια μπορεί να σας βοηθήσουν να γυρίσετε τα κεφάλια, αλλά το Icedrive διαθέτει επίσης ισχυρή ασφάλεια, γρήγορες ταχύτητες, μέσες δυνατότητες κοινής χρήσης και αξιοπρεπή υποστήριξη πελατών. Ωστόσο, η διαδικασία συγχρονισμού θα μπορούσε να χρησιμοποιεί πρόσθετα χαρακτηριστικά. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας. Η πολιτική απορρήτου δεν διαθέτει επίσης κάποια από αυτά που θέλουμε να δούμε.

Εάν αυτό δεν ακούγεται σαν διαπραγματευτής διαπραγμάτευσης και θέλετε να μάθετε πώς κάνει η Icedrive να βρει ένα μέρος κάτω από τον ήλιο, μείνετε εμείς καθώς ανατρέχουμε στις λεπτομέρειες αυτής της κριτικής Icedrive. Διαφορετικά, συμβουλευτείτε την καλύτερη σύγκριση cloud storage για εναλλακτικές λύσεις.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Icedrive

Χαρακτηριστικά

Επειδή το Icedrive άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα, είναι λογικό να μην διαθέτει τόσες δυνατότητες όπως οι ανταγωνιστές του. Ωστόσο, παρέχει δυνατότητες κοινής χρήσης και δυνατότητα συγχρονισμού, αν και όχι συμβατική.

Ο συγχρονισμός σάς βοηθά να μεταφέρετε τα αρχεία σας στο cloud, το οποίο σας επιτρέπει να αποφύγετε να τα χάσετε σε δυσλειτουργίες του σκληρού δίσκου και η κοινή χρήση σάς επιτρέπει να στέλνετε αρχεία σε άλλα άτομα. Το Icedrive δεν χρησιμοποιεί το συμβατικό μοντέλο συγχρονισμού που αναπτύχθηκε από το Dropbox. Αν θέλετε να δείτε πώς συγχρονίζεται το Dropbox, διαβάστε την κριτική μας για το Dropbox.

Αντ ‘αυτού, το Icedrive τοποθετεί μια μονάδα δίσκου δικτύου που εμφανίζει τα αρχεία cloud σας και σας επιτρέπει να συγχρονίζετε αρχεία με το cloud και τις συσκευές σας.

Το πλεονέκτημα μιας μονάδας δικτύου είναι ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα διαδικτυακά αρχεία σας από τον υπολογιστή σας χωρίς να τα συγχρονίσετε πρώτα. Αυτό εξοικονομεί χώρο και χρόνο στο σκληρό δίσκο. Τούτου λεχθέντος, το μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι δεν θα έχετε τη δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία σας εάν είστε εκτός σύνδεσης.

Το Icedrive δεν καταργεί την ανάγκη για χώρο στο σκληρό δίσκο, επειδή χρησιμοποιεί ένα σύστημα προσωρινής αποθήκευσης που επιταχύνει την πρόσβαση σε διαδικτυακά αρχεία αποθηκεύοντάς τα στον σκληρό σας δίσκο. Δεν μπορείτε να το απενεργοποιήσετε, αλλά μπορείτε να μειώσετε το χώρο που χρησιμοποιεί σε 1 GB. Μπορείτε επίσης να το εκκαθαρίσετε ανά πάσα στιγμή.

Αυτή η προσέγγιση είναι παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται από το pCloud, η οποία είναι μια βασική υπηρεσία αποθήκευσης σε πολλά από τα άρθρα μας. Αν και το Icedrive χρησιμοποιεί μόνο μονάδα δίσκου δικτύου, το pCloud διαθέτει μονάδα δίσκου δικτύου και φάκελο συγχρονισμού. Στην πραγματικότητα, μπορεί να συγχρονίσει οποιονδήποτε φάκελο. Αν θέλετε αυτό, διαβάστε την κριτική μας στο pCloud.

Θα μιλήσουμε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο το Icedrive συγχρονίζει και μοιράζεται στην αντίστοιχη ενότητα παρακάτω.

Icedrive και Office

Το Icedrive μπορεί να κάνει προεπισκόπηση αρχείων Office και .pdf, αλλά δεν ενσωματώνεται με το Microsoft Office Online, τη σουίτα γραφείου της Google ή οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας εγγράφων τρίτου μέρους, όπως το OnlyOffice ή τα Έγγραφα Zoho. Το Box ενσωματώνεται στο Office Online και στο Google Office suite. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες παραγωγικότητάς του στην αναθεώρηση Box. Εάν δεν είναι κατάλληλο, συμβουλευτείτε τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για λίστα συνεργασίας.

Το Icedrive δεν διαθέτει ούτε ενσωματωμένη εφαρμογή σημειώσεων. Εάν χρειάζεστε μια εφαρμογή για τη λήψη σημειώσεων, διαβάστε το άρθρο για τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων για ιδέες. Το Microsoft OneNote ενσωματώνεται στο Microsoft OneDrive και είναι τρίτο σε αυτήν τη σύγκριση. Το OneDrive είναι μια ικανή υπηρεσία cloud και μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν στην κριτική του OneDrive.

ice-drive-image-προεπισκόπηση

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Icedrive για προεπισκόπηση των εικόνων σας, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε πολλά άλλα. Εάν θέλετε περισσότερες δυνατότητες εικόνας, θα πρέπει να μάθετε για τις υπηρεσίες στον καλύτερο διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης για φωτογραφίες.

Το Icedrive δεν προσφέρει εκδόσεις αρχείων για να σας βοηθήσει ενάντια σε ransomware ή τυχαίες αλλαγές και διαγραφές αρχείων. Εάν αυτή είναι μια λειτουργία που χρειάζεστε, διαβάστε τον καλύτερο αποθηκευτικό χώρο στο cloud για τη συλλογή εκδόσεων.

Παρόλο που η Icedrive δεν διαθέτει πολλές βασικές λειτουργίες, η εφαρμογή για κινητά διαθέτει μια δυνατότητα που δεν διαθέτουν οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud: δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για κινητά. Οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud μπορούν να δημιουργούν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών και βίντεο, αλλά η εφαρμογή smartphone του Icedrive σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των εγγράφων και των αρχείων ήχου σας.

Επιπλέον, το IceDrive διαθέτει ιδιωτική, κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, για την οποία πρόκειται να μιλήσουμε περισσότερο στην ενότητα “ασφάλεια”.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Icedrive

Λογότυπο Icedriveicedrive.net

Ξεκινά από 167 $ ανά μήνα για 150 GBΌλα τα πακέτα

Συγχρονισμός

Συγχρονισμός φακέλου

Συγχρονισμός επιπέδου μπλοκ

Επιλεκτικός συγχρονισμός

Διαχείριση εύρους ζώνης

Συγχρονισμός οποιουδήποτε φακέλου

Κοινή χρήση αρχείων

Κοινή χρήση συνδέσμων αρχείων

Σύνδεση κωδικών πρόσβασης

Σύνδεση ημερομηνιών λήξης

Κοινή χρήση φακέλων

Δικαιώματα φακέλων

Όρια λήψης συνδέσμου

Μεταφόρτωση συνδέσμων

Παραγωγικότητα

Προεπισκοπήσεις αρχείων

Επεξεργασία αρχείων

Συνεργασία εντός εφαρμογής

Office Online

Έγγραφα Google

Εφαρμογές σημειώσεων

Αναπαραγωγή πολυμέσων

Εφαρμογές για κινητά

Διαγραφή αρχείου

Εκδόσεις

WebDAV

Ασφάλεια

Κρυπτογράφηση At-Rest

Κρυπτογράφηση εντός διαμετακόμισης

Πρωτόκολλο κρυπτογράφησης
Twofish

Μηδενική γνώση

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Τοποθεσία διακομιστή
ΜΑΣ

Υποστήριξη

Υποστήριξη 24/7

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας

Τηλεφωνική υποστήριξη

Υποστήριξη μέσω email

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Πριν εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα τρία premium πακέτα του Icedrive, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να λάβετε 10 GB δωρεάν, κάτι που σας επιτρέπει να δείτε πώς λειτουργεί το Icedrive. Είναι μια γενναιόδωρη προσφορά, το λιγότερο.

Εάν, ωστόσο, δεν σας κόψει 20 GB ελεύθερου χώρου, μπορείτε να εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα τρία premium σχέδια με ανταγωνιστική τιμή. 

Το πρώτο σχέδιο είναι το Lite, το οποίο παρέχει 150 GB αποθηκευτικού χώρου και 250 GB μηνιαίου εύρους ζώνης. Ωστόσο, δεν μπορείτε να πληρώνετε ανά μήνα. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να πληρώσετε 19,99 $ για ένα χρόνο εκ των προτέρων.

Αυτή είναι η ίδια τιμή με το πακέτο 100 GB του Google Drive. Ωστόσο, το Google Drive έχει περισσότερα σχέδια και μερικά προσφέρουν περισσότερα από ό, τι κάνει το Icedrive. Εάν χρειάζεστε πολύ περισσότερο χώρο αποθήκευσης, διαβάστε την κριτική μας στο Google Drive για λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές.

Το επόμενο πρόγραμμα της Icedrive, Pro, έχει μηνιαίες και ετήσιες επιλογές. Είναι 4,99 $ ανά μήνα, αλλά αν πληρώσετε για το έτος, λαμβάνετε έκπτωση που μειώνει την τιμή στα 49,99 $ ετησίως. Το πρόγραμμα παρέχει 1 TB αποθηκευτικού χώρου και 2 TB μηνιαίου εύρους ζώνης.

Αυτή είναι μια εξαιρετική προσφορά και ξεπερνά το πρόγραμμα 1TB του Amazon Drive, το οποίο είναι 60 $ ετησίως. Ωστόσο, το Amazon Drive έχει μεγάλη ευελιξία στο σχέδιο, οπότε αν αυτό σας ταιριάζει, διαβάστε την κριτική μας στο Amazon Drive.

Εάν χρειάζεστε ακόμα περισσότερα, η τελική επιλογή είναι το σχέδιο Pro +. Σας παρέχει 5 TB αποθηκευτικού χώρου και 8 TB μηνιαίου εύρους ζώνης. Είναι 17,99 $ ανά μήνα ή 179,99 $ με την ετήσια έκπτωση.

Όπως το pCloud, το Icedrive έχει προσφορές διάρκειας ζωής, οι οποίες επί του παρόντος έχουν έκπτωση. Μια άδεια ζωής απαιτεί μόνο να πληρώσετε μία φορά. Το Lite είναι 59 $, το Pro είναι 149 $ και το Pro + είναι 499 $. 

Παρόλο που αυτά τα σχέδια έχουν μεγάλη αξία, οι τιμές διάρκειας ζωής του pCloud είναι 175 $ για 500 GB και 350 $ για 2 TB. Το πρόγραμμα 2TB προσφέρει λιγότερα από το Pro +, αλλά είναι καλύτερη συμφωνία για χρήστες που δεν χρειάζονται 5TB. Όσοι κάνουν θα πάρουν περισσότερα για τα χρήματά τους πηγαίνοντας με το Icedrive.

Ευκολία στη χρήση

Πρέπει να εγγραφείτε για λογαριασμό Icedrive για να ξεκινήσετε να μετακινείτε τα αρχεία σας στο cloud. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ιστού, την εφαρμογή για κινητά ή τον υπολογιστή-πελάτη για επιτραπέζιους υπολογιστές. 

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας λειτουργεί μόνο σε Windows. Η έλλειψη υποστήριξης Linux δεν προκαλεί έκπληξη, αλλά η έλλειψη υποστήριξης macOS είναι. Εάν χρειάζεστε το ένα ή το άλλο, διαβάστε το καλύτερο cloud storage για Mac και το καλύτερο cloud storage για Linux για ιδέες. Μετά την εγκατάσταση του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, σας ζητά να τοποθετήσετε μια μονάδα δίσκου, η οποία απαιτεί μόνο να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί.

ρυθμίσεις πάγου-επιτραπέζιου υπολογιστή

Σε αντίθεση με ορισμένες υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud, το Icedrive έχει ένα λεπτό πρόγραμμα-πελάτης επιφάνειας εργασίας. Αποτελείται από μια μονάδα δίσκου δικτύου και ένα εικονίδιο δίσκου συστήματος. Το εικονίδιο του δίσκου συστήματος σάς επιτρέπει να αποσυνδέσετε τη μονάδα δίσκου ή να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις. Οι ρυθμίσεις σάς επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε βασικές επιλογές, όπως ενεργοποίηση του Icedrive κατά την εκκίνηση, έλεγχος για ενημερώσεις και εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης.

Υπάρχει αισθητή έλλειψη άλλων επιλογών, ωστόσο, όπως ένας σύνδεσμος που ανοίγει τον πελάτη ιστού, μια ενότητα βοήθειας ή μια γραμμή που δείχνει πόσος χώρος έχει απομείνει. Ωστόσο, εάν κάνετε κλικ στο εικονίδιο, ανοίγει το φάκελο δικτύου Icedrive. Ο υπολογιστής-πελάτης επιτραπέζιου υπολογιστή είναι απλός και εύχρηστος, αλλά θα πρέπει να έχει μερικές περισσότερες επιλογές για να τον κάνει πιο χρήσιμο.

ice-drive-web-client

Ο πελάτης Ιστού είναι απλός και ξεκάθαρος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού πλοήγησης στα αριστερά για να διαβάσετε τα αρχεία, τους κρυπτογραφημένους φακέλους, τα αρχεία που μοιράζεστε μαζί σας, τα πρόσφατα μεταφορτωμένα αρχεία και τα διαγραμμένα αρχεία. Η κάτω δεξιά γωνία έχει μια χρήσιμη γραμμή που δείχνει πόσος χώρος έχει απομείνει. Εάν έχετε πολλά αρχεία, μπορείτε να βρείτε συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος.

Ρυθμίσεις Icedrive

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο όνομα του λογαριασμού σας επάνω δεξιά για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα μενού που σας επιτρέπει να ανοίξετε τις ρυθμίσεις, τα στατιστικά στοιχεία και τις εφαρμογές του λογαριασμού σας, καθώς και να λάβετε βοήθεια. Η καρτέλα απορρήτου στο μενού λογαριασμού είναι εκπληκτική, επειδή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να κατεβάσετε προσωπικές πληροφορίες που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας ή να τις διαγράψετε. Οι περισσότερες υπηρεσίες απαιτούν να στείλετε ένα email για να το κάνετε αυτό.

ice-drive-mobile-app

Η εφαρμογή smartphone δεν ξεφεύγει από τη συνταγή που χρησιμοποιούν οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. Όταν εισάγετε την εφαρμογή, βλέπετε τα αρχεία και τους φακέλους σας, τα οποία μπορείτε να οργανώσετε σε προβολές πλέγματος ή λίστας. Το κουμπί “+” κάτω δεξιά σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν φάκελο, να ανεβάσετε ένα αρχείο ή έναν φάκελο και να τραβήξετε μια φωτογραφία που θα ανεβάσει απευθείας στο σύννεφο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο burger στα αριστερά για να πλοηγηθείτε σε αρχεία που μοιράζεστε μαζί σας, κρυπτογραφημένο χώρο αποθήκευσης, πρόσφατα, αγαπημένα και κάδο απορριμμάτων. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στη χρήσιμη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, τις ρυθμίσεις και τη βοήθεια. 

Δεν υπάρχει τρόπος επισήμανσης αρχείων για πρόσβαση εκτός σύνδεσης, αλλά το Icedrive μπαίνει σε λειτουργία εκτός σύνδεσης εάν είστε εκτός σύνδεσης. Σας επιτρέπει μόνο να περιηγηθείτε στα αρχεία σας, ωστόσο, δεν μπορείτε να τα κάνετε προεπισκόπηση. Λείπει επίσης η αυτόματη μεταφόρτωση φωτογραφιών και βίντεο. 

Η συνολική εμπειρία χρήσης του Icedrive είναι ομαλή, αλλά η έλλειψη υποστήριξης macOS και κοινών λειτουργιών που περιμένουμε από τις εφαρμογές smartphone μειώνει. Ωστόσο, δεδομένου ότι το Icedrive είναι μια νέα υπηρεσία, ελπίζουμε ότι οι μελλοντικές ενημερώσεις θα διορθώσουν αυτά τα πράγματα.

Κοινή χρήση αρχείων & Συγχρονισμός

Οι βασικές δυνατότητες των υπηρεσιών αποθήκευσης cloud είναι η κοινή χρήση αρχείων και ο συγχρονισμός επειδή καθορίζουν πώς θα ανεβάσετε τα δεδομένα σας στο cloud και θα τα μοιραστείτε μόλις φτάσει εκεί. Το Icedrive διαθέτει βασικές δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων, στις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από τον πελάτη ιστού ή την εφαρμογή για κινητά. Εάν πρέπει να κάνετε κοινή χρήση από την επιφάνεια εργασίας, διαβάστε τον καλύτερο οδηγό αποθήκευσης cloud για κοινή χρήση.

ice-drive-share-by-email

Ο πελάτης Ιστού σάς επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία δημιουργώντας έναν σύνδεσμο κοινής χρήσης που μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε ή να στείλετε μέσω email. Εάν δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο, μπορείτε να τον προστατέψετε ορίζοντας μια ημερομηνία λήξης και κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος να ορίσετε ένα όριο λήψης. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον δημόσιο σύνδεσμο, αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο χαρακτηριστικό.

Η κοινή χρήση φακέλων λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσκαλέσετε άτομα να αποκτήσουν πρόσβαση στον φάκελό σας και να τους δώσετε διαφορετικά δικαιώματα.

Υπάρχει μια σελίδα “κοινή χρήση με εμένα” που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αρχεία και φακέλους που μοιράζεστε μαζί σας, αλλά δεν υπάρχει σελίδα που να σας δείχνει τι έχετε μοιραστεί με άλλους. Λείπουν επίσης σύνδεσμοι μεταφόρτωσης, οι οποίοι θα δίνουν σε άλλους τη δυνατότητα να ανεβάζουν αρχεία στον αποθηκευτικό σας χώρο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να κάνετε κοινή χρήση απευθείας στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εφαρμογή για κινητά έχει τις ίδιες δυνατότητες κοινής χρήσης, αλλά τις εμπλουτίζει με ένα εικονίδιο αλυσίδας συνδέσμου που σας λέει ποια αρχεία και φακέλους έχετε μοιραστεί.

πάγο-κίνηση-δίκτυο-κίνηση

Όπως αναφέρθηκε, δεν υπάρχει φάκελος συγχρονισμού. Για να συγχρονίσετε τα αρχεία σας από τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, χρησιμοποιείτε τη μονάδα δίσκου δικτύου της Icedrive. Οτιδήποτε τοποθετήσετε σε αυτό θα συγχρονιστεί με το σύννεφο. Ωστόσο, δεν γνωρίζετε πόσο καιρό θα χρειαστεί πριν συγχρονιστούν τα δεδομένα σας στο cloud. Η προσθήκη εικονιδίων αρχείων και φακέλων για να σας ειδοποιήσει σχετικά με την κατάσταση της μεταφοράς σας θα σας βοηθήσει.

Ανεβάσαμε αρκετούς φακέλους χρησιμοποιώντας τη μονάδα δίσκου δικτύου, αλλά δεν εμφανίστηκαν αυτόματα στο πρόγραμμα-πελάτη ιστού μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά τους. Έπρεπε να ανανεώσουμε τον πελάτη χειροκίνητα για να τον διαθέσουμε. Η εφαρμογή για κινητά τους έδειξε μόλις ανεβάσει, αλλά έπρεπε επίσης να την ανανεώσουμε με μη αυτόματο τρόπο σε μία περίπτωση.

Ο φάκελος συγχρονισμού δεν είναι διαθέσιμος, επομένως δεν μπορείτε να συγχρονίσετε κανένα φάκελο από τον υπολογιστή σας. Εξαιτίας αυτού, αναμέναμε να είμαστε σε θέση να αντιγράψουμε αρχεία και φακέλους στο φάκελο δικτύου του Icedrive χρησιμοποιώντας μια επιλογή δεξιού κλικ, αλλά δεν υπάρχει.

Δεν παρουσιάστηκε καθυστέρηση ή καθυστέρηση κατά τη διαδικασία συγχρονισμού, αλλά η μονάδα δίσκου δικτύου χρειάζεται εργασία για να γίνει πιο φιλική προς τον χρήστη. Η κοινή χρήση αρχείων θα μπορούσε επίσης να βελτιωθεί με την προσθήκη δικαιωμάτων φακέλου, συνδέσμων μεταφόρτωσης, ορίων λήψης και κοινής χρήσης από την επιφάνεια εργασίας.

Ταχύτητα

Η Icedrive διαθέτει διακομιστές στις Η.Π.Α. και στην ΕΕ. Όσο πιο κοντά βρίσκεστε στους διακομιστές της τόσο καλύτερες θα είναι οι ταχύτητες μεταφοράς σας. Ωστόσο, θα εξαρτηθούν και από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου.

Ήμασταν κοντά στους διακομιστές της ΕΕ επειδή πραγματοποιήσαμε τις δοκιμές μας μέσω σύνδεσης Ethernet στο Βελιγράδι της Σερβίας, με ταχύτητα μεταφόρτωσης 9,84 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα λήψης 105,45 Mbps.

Πρώτη προσπάθεια: Δεύτερη προσπάθεια Μέσος όρος:
Χρόνος μεταφόρτωσης:00:15:1000:14:0800:14:39
Χρόνος λήψης:00:01:1100:01:1900:01:15

Ο χρόνος μεταφόρτωσης ήταν κατά μέσο όρο 14 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα, ο οποίος είναι σχεδόν ο ακριβής χρόνος που πρέπει να πάρει θεωρητικά χωρίς γενικά έξοδα. Η ταχύτητα λήψης ήταν ακόμα καλύτερη, φτάνοντας κατά μέσο όρο ένα λεπτό και 15 δευτερόλεπτα, η οποία είναι γρήγορη και ο χρόνος που περιμέναμε.

Δεν υπάρχει τρόπος να επιταχυνθούν οι ταχύτητες μεταφοράς για να μην τους πάρετε πάρα πολύ από το πρόγραμμα δεδομένων σας. Δεν υπάρχει συγχρονισμός σε επίπεδο αποκλεισμού, κάτι που θα βοηθούσε στην επιτάχυνση της μεταφοράς μεταγενέστερων μεταφορτώσεων.

Ασφάλεια

Σε αντίθεση με τις περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που χρησιμοποιούν τον αλγόριθμο Rijndael AES για να ανακαλύψουν δεδομένα, το Icedrive χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο Twofish. Ήταν ένας από τους φιναλίστ της διαδικασίας Advanced Encryption Standard, αλλά ο αλγόριθμος Rijndael επιλέχθηκε ως νικητής. 

Τούτου λεχθέντος, η κρυπτογράφηση του αλγόριθμου Twofish δεν είναι αδύναμη και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλή είναι η εφαρμογή του Icedrive. Ο αλγόριθμος AES έχει ένα πλεονέκτημα επειδή έχει λάβει πολύ περισσότερη προσοχή με τα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι έχει εξελιγμένες εφαρμογές στην αγορά.

Το Icedrive χρησιμοποιεί τη φράση πρόσβασης κρυπτογράφησης για τη δημιουργία κλειδιών 256-bit, το ίδιο μήκος με το AES 256-bit. Τους δημιουργεί από την πλευρά του πελάτη και δεν τους μεταφέρει στους διακομιστές του, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε μόνο πρόσβαση σε αυτούς. Αυτό το καθιστά ιδιωτική, end-to-end κρυπτογράφηση.

Αν είστε ελεύθερος χρήστης, ωστόσο, δεν έχετε το όφελος της κρυπτογράφησης. Προορίζεται για χρήστες που εγγράφονται στα premium προγράμματα της Icedrive. Τούτου λεχθέντος, το πρωτόκολλο TLS / SSL θα προστατεύσει τα αρχεία σας κατά τη μεταφορά από επιθέσεις, όπως επιθέσεις man-in-the-middle, ακόμα κι αν είστε δωρεάν χρήστης.

Το Icedrive δεν διαθέτει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, επομένως θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Μυστικότητα

Είναι υπέροχο να έχετε ιδιωτική κρυπτογράφηση για να διασφαλίσετε το απόρρητό σας, αλλά η πολιτική απορρήτου πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα προσωπικά στοιχεία που υποβάλλετε.

Σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της Icedrive, η Icedrive και οι ιδιοκτήτες της «ακολουθούν προληπτική προσέγγιση στο απόρρητο των χρηστών και διασφαλίζουν ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του απορρήτου των χρηστών καθ ‘όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους». Η υπηρεσία συμμορφώνεται επίσης με όλους τους νόμους και τις απαιτήσεις του ΗΒ για το απόρρητο των χρηστών. 

Σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου, οι χρήστες που επικοινωνούν με την Icedrive ή τους ιδιοκτήτες της Icedrive «παρέχουν προσωπικές πληροφορίες που ζητούνται με δική τους ευθύνη». Λέει επίσης ότι τα προσωπικά σας στοιχεία διατηρούνται ιδιωτικά και αποθηκεύονται με ασφάλεια όπως περιγράφεται λεπτομερώς στον Νόμο περί Προστασίας Δεδομένων του 1998. 

Τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα χρησιμοποιηθούν για να εγγραφείτε σε προγράμματα ενημερωτικών δελτίων μέσω email, αλλά μόνο εάν δώσετε την άδειά σας.

Η πολιτική απορρήτου δεν είναι τόσο λεπτομερής όσο ορισμένοι που έχουμε δει. Δεν αναφέρεται, για παράδειγμα, εάν το Icedrive συλλέγει επιπλέον δεδομένα, όπως μεταδεδομένα. Για παράδειγμα μιας πιο στιβαρής προσέγγισης, διαβάστε την ενότητα «απόρρητο» στην κριτική μας Tresorit.

Ωστόσο, το Icedrive συμμορφώνεται με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, διαβάστε τον οδηγό GDPR.

Το Icedrive χρησιμοποιεί ιδιωτική κρυπτογράφηση, ώστε να μην έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των αρχείων σας. Επιπλέον, αναφέρει ότι δεν κοινοποιεί προσωπικά στοιχεία που παρέχετε σε τρίτους. 

Ωστόσο, είναι ανησυχητικό να διαβάζουμε ότι οι χρήστες παρέχουν στοιχεία επικοινωνίας στο Icedrive με δική τους ευθύνη. Και πάλι, η Icedrive λέει ότι διατηρεί τέτοιες πληροφορίες ασφαλείς και ιδιωτικές. Αυτή δεν είναι η καλύτερη περιγραφή της προστασίας του απορρήτου των χρηστών και λόγω της έλλειψης λεπτομερειών σχετικά με το εάν η Icedrive συλλέγει μεταδεδομένα, θα το επισημάνουμε ως απώλεια.

Εξυπηρέτηση πελατών

σελίδα υποστήριξης πάγου-πάγου

Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα υποστήριξης του Icedrive για να σας βοηθήσουμε να το επιλύσετε. Χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες, αλλά αν αυτό δεν σας βοηθήσει, μπορείτε να το αναζητήσετε επίσης. Δεν υπάρχουν πολλά άρθρα, αλλά είναι ξεκάθαρα. Προφανώς, το Icedrive θα προσθέσει περισσότερα καθώς μεγαλώνει.

Εάν δεν βρείτε απάντηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα της Icedrive δημιουργώντας ένα εισιτήριο ή μέσω Skype στη διεύθυνση “support_66327”. Η σελίδα επαφής αναφέρει ότι η ομάδα ανταποκρίνεται εντός 24 έως 48 ωρών, αλλά λάβαμε μια απάντηση εντός τριών ωρών. Αυτό είναι αρκετά γρήγορο, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη επειδή τα κεντρικά γραφεία της Icedrive βρίσκονται στην Ευρώπη. Ωστόσο, δεν υπάρχει υποστήριξη 24/7.

Η ετυμηγορία

Το Icedrive είναι μια ικανή υπηρεσία που πιθανότατα οφείλει την έλλειψη χαρακτηριστικών στην εκκίνηση σχετικά πρόσφατα. Το πιο προφανές πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρει δωρεάν πακέτο 20 GB και premium σχέδια που έχουν μεγάλη αξία. Είναι επίσης απλό και εύκολο στη χρήση, αλλά δεν διαθέτει δυνατότητες που θα το καθιστούσαν πιο φιλικό προς τον χρήστη.

Επιπλέον, η κοινή χρήση αρχείων και ο συγχρονισμός δεν διαθέτουν δυνατότητες που διαθέτουν οι καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud στις κριτικές αποθήκευσης cloud. Οι ταχύτητες μεταφοράς του Icedrive δεν απογοητεύτηκαν, αλλά δεν υπάρχει ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών που να εγγυάται τέτοιες ταχύτητες σε χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Μας αρέσει ότι το Icedrive προσφέρει ιδιωτική κρυπτογράφηση, παρόλο που βρίσκεται πίσω από ένα paywall. Ωστόσο, η έλλειψη ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων είναι μια μεγάλη απώλεια.

Εκτός από την ασφάλεια, το απόρρητο των δεδομένων σας είναι επίσης σημαντικό. Δεν βρήκαμε ανησυχητικές ρήτρες στην πολιτική απορρήτου, αλλά η έλλειψη λεπτομερειών είναι ενοχλητική. Τέλος, η ομάδα υποστήριξης της Icedrive ανταποκρίθηκε γρήγορα στο ερώτημά μας.

Τι πιστεύετε για το Icedrive; Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο σας χάρη στην ισχυρή ασφάλεια, τις καλές ταχύτητες μεταφοράς και τις εξαιρετικές προσφορές συνδρομών; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map