Κριτική του Google Drive – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση Google Drive

Το Google Drive είναι πιθανώς ένα από τα καλύτερα εργαλεία συνεργασίας cloud εκεί έξω, αλλά λείπει όταν πρόκειται για δυνατότητες συγχρονισμού, ασφάλειας και αντιγράφων ασφαλείας. Διαβάστε την πλήρη κριτική του Google Drive για λεπτομέρειες.


Κριτικές Cloud Storage

Με σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρήστες, το Google Drive είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία αποθήκευσης cloud στον κόσμο. Εάν είστε χρήστης Google ή διαθέτετε τηλέφωνο Android, χρησιμοποιείτε ήδη την υπηρεσία, η οποία σίγουρα βοηθάει στην αύξηση των αριθμών.

Οι εφαρμογές της Google είναι γνωστές για την ευκολία χρήσης τους και το Google Drive δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες συνεργασίας χάρη στην σουίτα γραφείου της Google και την τεράστια βιβλιοθήκη εφαρμογών τρίτων. Εάν αυτό είναι το επίκεντρο της επιχείρησής σας, συμβουλευτείτε τον καλύτερο συγχρονισμό αρχείων για επιχειρήσεις και μοιραστείτε τον οδηγό για υπηρεσίες που ταιριάζουν στο λογαριασμό. Το Google Drive έχει καλές δυνατότητες κοινής χρήσης και γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς.

Η ασφάλεια και το απόρρητο της Google δεν είναι τόσο ισχυρά όσο θα λάβετε από ορισμένους από τους ανταγωνιστές της. Μπορείτε να τα βρείτε στη λίστα των καλύτερων υπηρεσιών αποθήκευσης cloud. Τα σχέδια τιμολόγησης του Google Drive δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά. Θα μιλήσουμε περισσότερα για την ασφάλεια, το απόρρητο και άλλες λειτουργίες σε αυτήν την κριτική του Google Drive.

Διεπαφή ιστού Google Drive

Φάκελος συγχρονισμού Google Drive

Έγγραφα Google Drive Google

Σύνδεσμος δημιουργίας Google Drive

Ρυθμίσεις δικτύου Google Drive

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Google Drive

Χαρακτηριστικά

Το Google Drive είναι καλό για συνεργασία. Στην πραγματικότητα, η μόνη υπηρεσία που είναι καλύτερη για αυτό είναι το Dropbox Business. Διαβάστε την κριτική μας για το Dropbox Business για να μάθετε περισσότερα σχετικά. Μπορείτε να βρείτε τον πλήρη κατάλογο των εξαιρετικών υπηρεσιών συνεργασίας στον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για συνεργασία.

google-drive-docs

Ο μεγαλύτερος συντελεστής στις δυνατότητες συνεργασίας του Google Drive είναι η σουίτα γραφείου της Google, η οποία περιλαμβάνει Έγγραφα, Φύλλα και Παρουσιάσεις. Τα Έγγραφα Google σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε και να συνεργάζεστε με άλλους σε έγγραφα κειμένου, τα Φύλλα Google σάς δίνουν τη δυνατότητα να εργάζεστε με υπολογιστικά φύλλα και το Google Slides σάς επιτρέπει να δημιουργείτε παρουσιάσεις.

Επειδή αυτές οι εφαρμογές αντιστοιχούν στο Word, το Excel και το PowerPoint της Microsoft, η Google διαθέτει επέκταση Chrome που σας επιτρέπει να προβάλλετε, να επεξεργάζεστε και να μετατρέπετε μεταξύ των αρχείων του γραφείου και των Microsoft. Εάν εργάζεστε κυρίως με έγγραφα και το Google Drive δεν σας ταιριάζει, συμβουλευτείτε τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για λίστα εγγράφων για άλλες επιλογές.

google-drive-photo-preview

Μπορείτε επίσης να κάνετε προεπισκόπηση φωτογραφιών και αναπαραγωγή βίντεο με το Google Drive. Το ιδιόκτητο πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών δεν μπορεί να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες σας, αλλά μπορείτε να συνδεθείτε με το Pixlr Editor για να το κάνετε αυτό. Μπορείτε επίσης να παίξετε βίντεο χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής. Οι δυνατότητες φωτογραφιών και βίντεο του Google Drive το βοήθησαν να καταλάβει τη δεύτερη θέση στην καλύτερη αποθήκευση cloud για τη λίστα φωτογραφιών και βίντεο.

Η κορυφαία υπηρεσία σε αυτόν τον οδηγό είναι το pCloud, για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κριτική μας στο pCloud.

Η Google διαθέτει πολλές άλλες εφαρμογές, όπως Φωτογραφίες, Keep, Ημερολόγιο και άλλα. Το Google Photos διευκολύνει τη διαχείριση των φωτογραφιών σας και σας επιτρέπει να ανεβάζετε απεριόριστο αριθμό από αυτές εάν το κάνετε σε “υψηλή ποιότητα” αντί για “πρωτότυπο”. Είναι εύκολο στη χρήση και σας επιτρέπει να μοιράζεστε τις φωτογραφίες σας σε κοινωνικά δίκτυα. Μπορεί επίσης να τα επεξεργαστεί.

Το Google Keep είναι μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων που εμφανίζεται στη λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων. Το Ημερολόγιο Google μπορεί να απομνημονεύσει τα συμβάντα σας και να τα συγχρονίσει σε πολλές συσκευές.

google-drive-εφαρμογές τρίτων

Εκτός από τις εγγενείς εφαρμογές, το Google Drive διαθέτει βιβλιοθήκη εφαρμογών τρίτου μέρους που περιέχει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, ενσωματώσεις λογισμικού που μπορείτε να προσθέσετε. Τα περισσότερα από αυτά είναι επίσης δωρεάν.

Αυτές οι επιλογές συνεργασίας το βοήθησαν να δημιουργήσει την καλύτερη αποθήκευση cloud για λίστα ομάδων, αν και ως η τελευταία επιλογή.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων ήταν επίσης μια επιλογή από τη στιγμή που η Google ανανέωσε τον υπολογιστή-πελάτη της στην επιφάνεια εργασίας τον Ιούνιο του 2017. Ο πελάτης, που τώρα ονομάζεται “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός”, σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των φακέλων στο Google Drive.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι συνεχής, δηλαδή καθώς πραγματοποιούνται αλλαγές σε αρχεία σε φακέλους με ετικέτα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αυτές οι αλλαγές αντιγράφονται στον απομακρυσμένο διακομιστή. Αυτό είναι πρακτικό, αλλά δεν παρέχει την ευκολία χρήσης και την ταχύτητα ενός αποκλειστικού διαδικτυακού εργαλείου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Επισκόπηση λειτουργιών του Google Drive

Λογότυπο Google Drivewww.google.com

Ξεκινά από 167 $ ανά μήνα για 100 GBΌλα τα πακέτα

Συγχρονισμός

Συγχρονισμός φακέλου

Συγχρονισμός επιπέδου μπλοκ

Επιλεκτικός συγχρονισμός

Διαχείριση εύρους ζώνης

Συγχρονισμός οποιουδήποτε φακέλου

Κοινή χρήση αρχείων

Κοινή χρήση συνδέσμων αρχείων

Σύνδεση κωδικών πρόσβασης

Σύνδεση ημερομηνιών λήξης

Κοινή χρήση φακέλων

Δικαιώματα φακέλων

Όρια λήψης συνδέσμου

Μεταφόρτωση συνδέσμων

Παραγωγικότητα

Προεπισκοπήσεις αρχείων

Επεξεργασία αρχείων

Συνεργασία εντός εφαρμογής

Office Online

Έγγραφα Google

Εφαρμογές σημειώσεων

Αναπαραγωγή πολυμέσων

Εφαρμογές για κινητά

Διαγραφή αρχείου

Εκδόσεις

WebDAV

Ασφάλεια

Κρυπτογράφηση At-Rest

Κρυπτογράφηση εντός διαμετακόμισης

Πρωτόκολλο κρυπτογράφησης
AES 128-bit

Μηδενική γνώση

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Τοποθεσία διακομιστή
ΜΑΣ

Υποστήριξη

Υποστήριξη 24/7

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας

Τηλεφωνική υποστήριξη

Υποστήριξη μέσω email

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Τα σχέδια της Google ήταν πιο ακριβά, αλλά τα ενημέρωσε πρόσφατα. Εξακολουθούν να μην συγκαταλέγονται στις καλύτερες προσφορές στο cloud storage, αλλά αυτό που το Google Drive δεν έχει σε ποιότητα, αλλά σε ποσότητα. Το δωρεάν πακέτο είναι επίσης υπέροχο.

Το δωρεάν πακέτο σάς παρέχει 15 GB αποθηκευτικού χώρου, το οποίο βοήθησε το Google Drive να κερδίσει μια θέση στη λίστα δωρεάν αποθήκευσης cloud.

Το Google Drive προσφέρει μεγάλη ευελιξία με τα έξι προγράμματα επί πληρωμή. Μπορείτε να κερδίσετε 100 GB για 2 $ το μήνα ή 19,99 $ το χρόνο. Εάν χρειάζεστε περισσότερα από αυτό, το πρόγραμμα 2 TB κοστίζει 9,99 $ το μήνα ή 99,99 $ το χρόνο.

Τα προγράμματα υψηλότερης βαθμίδας δεν προσφέρουν ετήσια έκπτωση. Ξεκινούν από 2 TB για 19,99 $ το μήνα και τελειώνουν στα 20 TB για 199,99 $ το μήνα. Καμία δεν είναι από τις καλύτερες τιμές στο cloud storage. Αυτό αποδεικνύεται καλύτερα από το γεγονός ότι το pCloud προσφέρει πρόγραμμα συνδρομής 2 TB για μόλις 9,99 $ το μήνα, το μισό κόστος του Google Drive.

Ευκολία στη χρήση

google-drive-web-app

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google Drive χρησιμοποιώντας έναν πελάτη ιστού, επιτραπέζιου υπολογιστή ή κινητού. Ο πελάτης Ιστού σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης από οποιονδήποτε υπολογιστή. Ο σχεδιασμός του είναι ελάχιστος, καθαρός και θα το αναγνωρίσετε από πολλές άλλες εφαρμογές Google.

Το μενού στα αριστερά σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στη μονάδα δίσκου και να δημιουργήσετε νέους φακέλους ή αρχεία. Μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενό σας χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος. Πραγματοποιεί αναζήτηση πλήρους κειμένου, που σημαίνει ότι θα πραγματοποιήσει αναζήτηση μέσω του περιεχομένου των εγγράφων σας. Αυτό είναι χρήσιμο αν δεν θυμάστε πού έχετε γράψει κάτι.

Η περιοχή γρήγορης πρόσβασης κάτω από τη γραμμή αναζήτησης σάς βοηθά να ανοίξετε γρήγορα τα πρόσφατα αρχεία σας. Η περιοχή περιεχομένου μπορεί να εμφανίσει τα αρχεία και το φάκελό σας σε προβολή πλέγματος ή λίστας. Είναι εύκολο να συνεργαστείτε με αυτό, επειδή μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ για να τροποποιήσετε το περιεχόμενο ή να το σύρετε και να το αποθέσετε για να το μετακινήσετε. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε και να αποθέσετε αρχεία για να τα ανεβάσετε, αλλά θα προτιμούσαμε αν μπορούσατε να αποθέσετε το περιεχόμενο οπουδήποτε για να το ανεβάσετε.

google-drive-desktop-app

Η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές αποτελείται από ένα φάκελο συγχρονισμού και ένα εικονίδιο με το δίσκο συστήματος. Δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη χρήση του, επειδή είναι απλή και απλή πλοήγηση. Είναι διαθέσιμο για Windows και macOS. Εάν χρειάζεστε υποστήριξη Linux, διαβάστε την καλύτερη αποθήκευση cloud για το κομμάτι Linux.

google-drive-mobile-app

Η εφαρμογή για κινητά είναι προεγκατεστημένη στα περισσότερα τηλέφωνα Android και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας εν κινήσει ή εκτός σύνδεσης. Μπορείτε ακόμη και να τα επεξεργαστείτε χωρίς να τα κατεβάσετε πρώτα, κάτι που απαιτούν πολλές άλλες υπηρεσίες. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για iOS. Το Google Photos, το οποίο μοιράζεται χώρο με το Google Drive, έχει αυτόματη μεταφόρτωση για τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας.

Κοινή χρήση αρχείων & Συγχρονισμός

Είναι εύκολο να μοιράζεστε αρχεία και φακέλους με το Google Drive. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο και να τον αντιγράψετε και να τον επικολλήσετε ή να τον στείλετε μέσω email. Μπορείτε επίσης να το στείλετε απευθείας στο Facebook ή στο Twitter. Τα άτομα που λαμβάνουν το σύνδεσμο μπορούν να δουν, να σχολιάσουν ή να επεξεργαστούν ανάλογα με τα δικαιώματα που έχετε ορίσει. Υπάρχει ένας πίνακας που σας δείχνει ποιος έχει πρόσβαση σε αυτό.

Μπορείτε να προχωρήσετε περαιτέρω εμποδίζοντας τους συντάκτες να αλλάξουν την πρόσβαση και να προσθέσουν νέα άτομα. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις επιλογές για λήψη, εκτύπωση και αντιγραφή για σχολιαστές και θεατές.

Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Δεν μπορείτε να στείλετε συνδέσμους μεταφόρτωσης ούτε να περιορίσετε τον αριθμό των λήψεων. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ορίσετε μια ημερομηνία λήξης για κάθε άτομο με το οποίο έχετε μοιραστεί το περιεχόμενό σας. Μπορείτε να πείτε τι έχουν μοιραστεί άλλοι μαζί σας μεταβαίνοντας στο φάκελο “κοινή χρήση με εμένα”, αλλά δεν υπάρχει τέτοιος φάκελος για περιεχόμενο που έχετε μοιραστεί.

Η κοινή χρήση φακέλων λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, αλλά με διαφορετικές επιλογές. Τα άτομα που προσκαλείτε μπορούν να έχουν άδεια για «οργάνωση, επεξεργασία & προβολή “ή” μόνο προβολή. “

Το Google Drive ακολουθεί μια σταθερή προσέγγιση για κοινή χρήση, αλλά δεν είναι αρκετά καλό για να προσγειωθεί στον καλύτερο αποθηκευτικό χώρο cloud για λίστα κοινής χρήσης. Στην κορυφή αυτού είναι το Sync.com, η συνολική καλύτερη υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι κάνει καλά κατά την κοινή χρήση, διαβάστε την κριτική μας στο Sync.com.

google-drive-sync-φάκελος

Η λειτουργία συγχρονισμού του Google Drive βασίζεται σε έναν ειδικό φάκελο στο σύστημα αρχείων σας που ονομάζεται φάκελος συγχρονισμού. Όταν τοποθετείτε ένα αρχείο στο φάκελο, αποστέλλεται στο cloud και σε άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας ονομάζεται το κοινό μοντέλο συγχρονισμού και εφευρέθηκε από το Dropbox. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημοφιλή υπηρεσία στην κριτική μας στο Dropbox.

Η εφαρμογή “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός” του Google Drive σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε συγκεκριμένους φακέλους στον υπολογιστή σας, καθώς και οποιονδήποτε φάκελο από τον υπολογιστή σας στο σύννεφο. Επιλέξαμε έναν μόνο φάκελο, αλλά η εφαρμογή άρχισε να συγχρονίζει τα πάντα στο Drive μας. Ανοίγοντας ξανά την εφαρμογή, ωστόσο, επιλύθηκε το πρόβλημα. Συνολικά, η διαδικασία συγχρονισμού είναι ομαλή.

google-drive-backup-sync

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας φακέλων χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για υπολογιστές. Στα Windows 10, τα “έγγραφα”, “εικόνες” και “επιφάνεια εργασίας” επιλέγονται από προεπιλογή.

Ταχύτητα

Το Google Drive διαθέτει ένα δίκτυο διακομιστών σε όλο τον κόσμο, επομένως οι ταχύτητες μεταφοράς σας δεν θα πρέπει να υποφέρουν από την απόσταση από τον διακομιστή. Πραγματοποιήσαμε τις δοκιμές μας χρησιμοποιώντας σύνδεση Ethernet στο Βελιγράδι, Σερβία, με ταχύτητα μεταφόρτωσης 6 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα λήψης 100 Mbps.

Ο μέσος χρόνος μεταφόρτωσης πλησίαζε αυτό που θα περιμέναμε, λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα μεταφόρτωσης, επομένως το Google Drive κερδίζει κορυφαία βαθμολογία. Η λήψη χρειάστηκε περισσότερο από δύο φορές τον χρόνο που θα έπρεπε, ωστόσο, με μέσο όρο τρία λεπτά και εννέα δευτερόλεπτα.

Πρώτη προσπάθεια: Δεύτερη προσπάθεια: Μέσος όρος:
Χρόνος μεταφόρτωσης00:22:4200:22:4000:22:41
Ώρα λήψης00:03:1500:03:0400:03:09

Το Google Drive δεν χρησιμοποιεί αλγόριθμο συγχρονισμού σε επίπεδο μπλοκ, ο οποίος θα επιταχύνει τη μεταφορά αρχείων που έχουν ήδη μεταφορτωθεί μεταφέροντας μόνο τα αλλαγμένα τμήματα.

Εάν η εφαρμογή επιτραπέζιου Google Drive επιβραδύνει τον υπολογιστή σας, μπορείτε να μεταβείτε στο μενού προτιμήσεων και να ρυθμίσετε το εύρος ζώνης.

Ασφάλεια

google-drive-ασφάλεια

Η Google υποβάλλεται σε τακτικά ανεξάρτητους ελέγχους ασφαλείας τρίτων. Το G Suite και το Google Cloud Platform λαμβάνουν ελέγχους SOC1, SOC2 και SOC3 για ISO / IEC 27001, 27017 και 27018. Προσφέρει επίσης το Πρόγραμμα ανταμοιβής ευπάθειας για ιδιοκτησίες ιστού που ανήκουν στην Google, εάν αισθάνεστε σαν χάκερ.

Τα δεδομένα σας κρυπτογραφούνται σε κατάσταση ηρεμίας από AES 128-bit, το οποίο δεν είναι τόσο δυνατό όσο το AES 256-bit. Ωστόσο, είναι άθραυστο για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς. Κατά τη μεταφορά, τα αρχεία σας προστατεύονται χρησιμοποιώντας την ισχυρότερη έκδοση του αλγορίθμου, μαζί με το πρωτόκολλο TLS. Η Google επιβάλλει επίσης HTTPS για όλες τις μεταδόσεις μεταξύ χρηστών και των υπηρεσιών της και χρησιμοποιεί τέλειο απόρρητο εμπρόσθιο.

Ωστόσο, το Google Drive δεν διαθέτει γνώση, επειδή δεν διαθέτει ιδιωτική κρυπτογράφηση. Αυτό σημαίνει ότι ελέγχει το κλειδί κρυπτογράφησής σας και ένας απατεώνας υπάλληλος θα μπορούσε ενδεχομένως να διαβάσει τα δεδομένα σας. Οι πάροχοι της καλύτερης λίστας υπηρεσιών αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης είναι καλύτεροι στην προστασία των αρχείων σας, οπότε φροντίστε να το διαβάσετε.

Εάν θέλετε να προστατεύσετε περαιτέρω τα διαπιστευτήριά σας, το Google Drive σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τη λίστα ασφαλέστερων υπηρεσιών αποθήκευσης cloud για να βρείτε μια υπηρεσία που προστατεύει τα αρχεία σας ακόμη περισσότερο. Εάν θέλετε να κάνετε καταδύσεις, πρέπει να γνωρίζετε ότι το Sync.com είναι η καλύτερη υπηρεσία στη λίστα.

Μυστικότητα

Το Google Drive έχει συνδεθεί με το έργο PRISM της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ. Αν και η NSA λέει ότι το έργο χρησιμοποιείται μόνο για τη στόχευση τρομοκρατικών απειλών και η Google αρνήθηκε να δώσει στην NSA πλήρη πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα, η παρουσία της τεχνολογίας και οι δυνατότητες μεγαλύτερης προσέγγισης είναι ανησυχητικές..

Επιπλέον, η Google διατηρεί το δικαίωμα να σαρώσει και να αναλύσει το περιεχόμενό σας στο Gmail και στο Google Drive για στοχευμένο μάρκετινγκ στην πολιτική απορρήτου της, λέγοντας:

“Χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένα συστήματα που αναλύουν το περιεχόμενό σας για να σας παρέχουν πράγματα όπως προσαρμοσμένα αποτελέσματα αναζήτησης, εξατομικευμένες διαφημίσεις ή άλλες λειτουργίες προσαρμοσμένες στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας. Και αναλύουμε το περιεχόμενό σας για να μας βοηθήσετε να εντοπίσουμε κατάχρηση όπως ανεπιθύμητο περιεχόμενο, κακόβουλο λογισμικό και παράνομο περιεχόμενο

Τούτου λεχθέντος, η Google φροντίζει να μην εμφανίζει διαφημίσεις με βάση ευαίσθητες κατηγορίες, όπως φυλή ή υγεία. Επίσης, δεν κοινοποιεί πληροφορίες που σας αναγνωρίζουν προσωπικά, όπως το όνομα ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, με διαφημιζόμενους, εκτός εάν δώσετε την άδειά σας.

Αν και ορισμένοι άνθρωποι θα ήθελαν αυτήν την πτυχή του Google, άλλοι θα το δουν ως προσωπική εισβολή και λόγο για να εξετάσουν πιο ασφαλείς υπηρεσίες. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το Google Drive, μπορείτε να προστατεύσετε το απόρρητό σας χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Boxcryptor (διαβάστε την κριτική μας στο Boxcryptor) για την κρυπτογράφηση αρχείων στον υπολογιστή ή το smartphone σας.

Η πολιτική απορρήτου της Google είναι ευανάγνωστη, έχει εξηγήσεις για όρους που μπορεί να προκαλούν σύγχυση και σας παρέχει σύντομα βίντεο που εξηγούν βασικά σημεία εάν δεν θέλετε να το διαβάσετε. Υπάρχουν επίσης σύνδεσμοι που σας μεταφέρουν στις επιλογές ρυθμίσεων, οι οποίες αντιστοιχούν σε διαφορετικές κατηγορίες απορρήτου, ώστε να μπορείτε να τις αλλάξετε πιο εύκολα.

Μπορείτε να εξαγάγετε ένα αντίγραφο των πληροφοριών που διατηρεί η Google στον λογαριασμό σας Google. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε την κατάργηση περιεχομένου από συγκεκριμένες υπηρεσίες Google βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Η Google συμμορφώνεται με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων. Αυτό ισχύει για τα δεδομένα των πολιτών της ΕΕ, ακόμη και αν τα μεταφέρουν εκτός ΕΕ. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτόν τον νόμο στον οδηγό GDPR.

Επιπλέον, η Google προσφέρει ένα εργαλείο ελέγχου απορρήτου που σας βοηθά να επιλέξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου που είναι κατάλληλες για εσάς.

Όλα αυτά είναι καλά και καλά, αλλά, στο τέλος, το Google Drive δεν διαθέτει ιδιωτική κρυπτογράφηση, σαρώνει τα δεδομένα σας και έχει παράσχει δεδομένα στην κυβέρνηση. Εάν θέλετε να διατηρήσετε ευαίσθητα δεδομένα στο σύννεφο ή απλά ανησυχείτε για το απόρρητό σας, θα πρέπει να πάτε με μια πιο ιδιωτική υπηρεσία. Μια τέτοια υπηρεσία είναι το Tresorit, για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κριτική μας στο Tresorit.

Εξυπηρέτηση πελατών

google-drive-help-center

Οι περισσότερες υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την τεχνική υποστήριξη του Google Drive. Όταν συναντήσετε κάποιο πρόβλημα, η πρώτη σας στάση θα είναι το κέντρο βοήθειας. Σας επιτρέπει να αναζητήσετε μια απάντηση στο πρόβλημά σας ή να επιλέξετε από μια σειρά κατηγοριών.

Οι απαντήσεις είναι σαφείς και εύκολο να ακολουθηθούν, αλλά θα μπορούσαν να βελτιωθούν με την προσθήκη εκπαιδευτικών βίντεο. Κάθε απάντηση έχει τρεις καρτέλες – “υπολογιστής”, “Android” και “iPhone & iPad »- το οποίο διευκολύνει την εύρεση της απάντησης για τη συσκευή σας.

Εάν το κέντρο βοήθειας δεν λύσει το πρόβλημά σας, μπορείτε να κάνετε μια ερώτηση στα φόρουμ χρηστών. Η κοινότητα είναι ενεργή και οι ειδικοί των προϊόντων απαντούν σε ερωτήσεις σε τακτική βάση.

Εάν δεν έχετε απάντηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Google. Η υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λέει ότι ανταποκρίνεται εντός 24 έως 48 ωρών, αλλά λάβαμε την απάντησή μας σε επτά. Ωστόσο, αυτό είναι ακόμη αργό σε σύγκριση με πολλές υπηρεσίες.

Για πιο άμεση απάντηση, μπορείτε να ζητήσετε μια συνομιλία που διαρκεί δύο έως τρία λεπτά για να ξεκινήσει. Υπάρχει ακόμη και μια επιλογή επανάκλησης στην οποία ένας εκπρόσωπος της Google θα σας καλέσει σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Η ετυμηγορία

Επειδή το Google Drive δεν προσφέρει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης και έχει συνδεθεί με την NSA, δεν είναι καλό για χρήστες που χρειάζονται αποθήκευση ευαίσθητων αρχείων. Δεν θα το κάνει εάν πρέπει να αποθηκεύσετε πολύ περιεχόμενο για φθηνό, είτε, επειδή τα σχέδια τιμολόγησης δεν έχουν καλή αξία. Το δωρεάν πρόγραμμα μπορεί να ισχύει εάν εργάζεστε με έγγραφα και αποθηκεύετε μερικά πράγματα.

Ωστόσο, η ευκολία στη χρήση και οι ταχύτητες είναι εξαιρετικές. Εάν εργάζεστε σε μια ομάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραγωγικότητά της και τις εφαρμογές τρίτων.

Δεν λάμπει στο τμήμα ασφαλείας, οπότε αν αυτή είναι προτεραιότητα για εσάς, ρίξτε μια ματιά στις άλλες κριτικές cloud storage.

Το Google Drive είναι ιδανικό για χρήστες που πρέπει να συνεργάζονται, να μοιράζονται και να συνεργάζονται με έγγραφα. Θα είναι αρκετό για να το δοκιμάσετε ή θα αποφύγετε και θα επιλέξετε μια λύση που έχει καλύτερη ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής; Πείτε μας τη γνώμη σας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map