Αναθεώρηση GoodSync

Ενώ οι περισσότερες από τις καλύτερες λύσεις αποθήκευσης cloud έρχονται με δικούς τους πελάτες συγχρονισμού, μερικές φορές ένας τεχνόφιλος θέλει απλώς μια πιο αυτόνομη προσέγγιση DIY. Για αυτές τις περιπτώσεις, μια λύση είναι να κάνετε roll με ένα εργαλείο συγχρονισμού cloud και ένα από τα καλύτερα εργαλεία συγχρονισμού cloud είναι το GoodSync.


Το GoodSync δεν στοχεύει στον απλό, αν και δεν είναι τόσο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί όσο εμφανίζεται για πρώτη φορά. Τι μικρή καμπύλη εκμάθησης αξίζει και η μικρή προσπάθεια να το ξεπεράσουμε, καθώς το GoodSync συνεργάζεται με μια ποικιλία παρόχων cloud όπως το Amazon S3, το Backblaze B2 και το Microsoft Azure.

Επιπλέον, το GoodSync υποστηρίζει συγχρονισμό P2P, συγχρονισμό πολλαπλών νημάτων, ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, WebDAV και πολλές άλλες εξαιρετικές δυνατότητες. Βασικά, είναι αυτό που αυτοί της αόριστης δημογραφικής redneck-nerd θέλουν να αποκαλούν «κακό δροσερό».

Ερχόμενοι σε αυτήν την κριτική GoodSync, θα εξετάσουμε το κόστος αδειοδότησης, τις δυνατότητες και την εμπειρία χρήστη για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν πρέπει να το προσθέσετε στην εργαλειοθήκη cloud. Για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν, μπορείτε να εγγραφείτε για μια δωρεάν έκδοση του GoodSync online. Για όσους χρειάζονται μια απλούστερη προσέγγιση συγχρονισμού, η βιβλιοθήκη κριτικών αποθήκευσης cloud διαθέτει πολλές λύσεις all-in-one που θα κάνουν το τέχνασμα. 

Χαρακτηριστικά 80/100

Το GoodSync δεν είναι μια λύση αποθήκευσης cloud, αλλά ένα εργαλείο συγχρονισμού cloud. Διαφέρει από τις υπηρεσίες που αναφέρονται στον καλύτερο αποθηκευτικό χώρο cloud με οδηγό συγχρονισμού, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος διακομιστή με αγορά. Αντίθετα, το GoodSync είναι μια εφαρμογή καθολικού συγχρονισμού που σας επιτρέπει να συνδεθείτε σε πολλούς διαφορετικούς παρόχους cloud, συγχρονίζοντας περιεχόμενο μεταξύ αυτών και των συσκευών σας.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε αυτήν την προσέγγιση, όπως η αποθήκευση όλων των δεδομένων cloud σε ένα μόνο μέρος, το οποίο με τη σειρά του διευκολύνει τη διαμόρφωση σχεδίων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως αυτές που αναφέρονται στον καλύτερο διαδικτυακό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Το GoodSync μπορεί να κάνει περισσότερα από απλώς συγχρονισμό αρχείων μεταξύ υπολογιστή και cloud. Μία από τις αγαπημένες μας δυνατότητες είναι η τεχνολογία P2P που θα σας επιτρέπει να συγχρονίζετε αρχεία απευθείας μεταξύ των υπολογιστών σας, αποκόπτοντας το σύννεφο ως μεσάζων. Αυτή η προσέγγιση οδηγεί σε γρηγορότερους συγχρονισμούς, ενώ παρέχει λίγο περισσότερη διασφάλιση ασφάλειας για εκείνους που προτιμούν να κρατούν ορισμένα αρχεία εκτός του cloud.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε σχέσεις απευθείας μεταξύ υπηρεσιών cloud, παρόμοιες με αυτές που μπορείτε να κάνετε με το MultCloud και άλλες λύσεις συγχρονισμού cloud-to-cloud.

Οι μονόδρομες σχέσεις αντιγραφής αρχείων είναι επίσης μια επιλογή, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων. Ωστόσο, ως εφεδρική λύση, το GoodSync δεν έχει σχεδόν τόσο μεγάλη ισχύ για αυτήν την εργασία όσο μια άλλη υπηρεσία cloud -erry Backup (διαβάστε την κριτική μας για το CloudBerry Backup).

Μία από τις μεγαλύτερες διαμάχες μας με το GoodSync είναι η απουσία πελατών για κινητά για Android και iOS. Μπορείτε ακόμα να συγχρονίσετε αυτές τις συσκευές, αλλά για αυτό απαιτείται άμεση σύνδεση USB στον υπολογιστή σας. Ανατρέξτε στον καλύτερο οδηγό αποθήκευσης cloud για Android για μερικές φιλικές προς το χρήστη επιλογές συγχρονισμού για κινητά.

Μια άλλη ανησυχία με το GoodSync είναι ότι η λίστα των υποστηριζόμενων υπηρεσιών cloud δεν είναι πολύ μεγάλη. Για υπηρεσίες cloud IaaS, αυτή η λίστα περιλαμβάνει Amazon S3, Backblaze B2 και Azure. Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε με το Wasabi (διαβάστε την κριτική μας στο Wasabi), μια από τις πιο προσιτές λύσεις αποθήκευσης ζεστού, χρησιμοποιώντας την επιλογή σύνδεσης Amazon S3.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud με τις οποίες μπορείτε να συνδεθείτε με το GoodSync, συμπεριλαμβανομένων των Dropbox, Google Drive, OneDrive και Box.com.

Η συνολική λίστα είναι απογοητευτική, αλλά χάρη στην επιλογή WebDAV, μπορείτε να επεκτείνετε τις επιλογές σας σε υπηρεσίες cloud με υποστήριξη WebDAV, όπως το pCloud και το HiDrive (διαβάστε την κριτική HiDrive). Υποστηρίζεται επίσης το FTP / SFTP και μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν πελάτη GoodSync στον δικό σας διακομιστή για να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό σύστημα συγχρονισμού, εάν έχετε τα χρήματα (δείτε τιμολόγηση, επόμενη ενότητα).

Για λόγους ασφαλείας, ο πελάτης GoodSync μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κρυπτογράφηση αρχείων από την πλευρά του πελάτη χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο AES, το οποίο έχει οριστεί σε 256 bit.

Εάν ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, τα αρχεία θα κρυπτογραφούνται από άκρο σε άκρο και μόνο εσείς θα γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης κρυπτογράφησης. Αυτό σημαίνει ότι ο πάροχος cloud που χρησιμοποιείτε δεν θα μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία του, είτε πρόκειται για σάρωση για περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, παραδίδει αρχεία σε κυβερνητικά προγράμματα επιτήρησης όπως το PRISM ή για άλλους σκοπούς.

Ένα πράγμα που θέλετε να θυμάστε είναι ότι το GoodSync είναι σχεδόν αποκλειστικά ένα εργαλείο συγχρονισμού. Για κοινή χρήση αρχείων ή άλλες επιλογές συνεργασίας, θα θέλατε να κοιτάξετε αλλού, όπως το Storage Made Easy, ένα εξαιρετικό εργαλείο cloud για συνεργασία που έχει επίσης πολλές περισσότερες επιλογές αποθήκευσης από το GoodSync. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην κριτική μας για το Storage Made Easy.

Θα καλύψουμε τη γενική διαδικασία ρύθμισης του GoodSync με περισσότερες λεπτομέρειες όταν ρίχνουμε μια ματιά στην εμπειρία χρήστη, αργότερα, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης ορισμένων πρόσθετων λειτουργιών, όπως συγχρονισμός πολλαπλών νημάτων και συμπίεση αρχείων.

Τιμή 73/100

Η GoodSync διαθέτει άδειες τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση. Κάθε άδεια είναι καλή για τη ζωή, αλλά και μόνο για μία συσκευή.

GoodSync Personal: GoodSync2Go: GoodSync Linux / NAS: GoodSync για διακομιστή: GoodSync File Server:
Κόστος:29,95 $39,95 $29,95 $1,194 $2.995 $
Σημείωση:Καλό για έναν υπολογιστήΚαλό για μία φορητή μονάδα δίσκουΚαλό για έναν υπολογιστή ή συσκευή NASΚαλό για έναν διακομιστή Windows ή LinuxΑπεριόριστοι χρήστες και συνδέσεις. Μία άδεια ανά υπολογιστή

Τα προσωπικά κόστη είναι λογικά, αν και προφανώς αν πρόκειται να ρυθμίσετε συγχρονισμούς P2P με πολλές συσκευές, η τιμή θα αυξηθεί γρήγορα.

Το κόστος του διακομιστή είναι ουσιαστικά πιο ακριβό. Εκτός αν είστε πλήρως εξοικειωμένοι με το συγχρονισμό P2P, εάν αναζητάτε μια επιχειρηματική λύση, πιθανότατα θα βρείτε περισσότερη αξία (και ευελιξία) με μία από τις καλύτερες εταιρικές προτάσεις συγχρονισμού και κοινής χρήσης.

Εμπειρία χρήστη 75/100

Το GoodSync δεν είναι για το technophobe. Σε αντίθεση με μια παραδοσιακή υπηρεσία αποθήκευσης cloud, χρειάζεται λίπος αγκώνα για να λειτουργήσει. Ωστόσο, με μια μικρή απομάκρυνση, μπορείτε να τα ξεπεράσετε όλα χωρίς τραυματισμό. Ερχόμενοι, θα βοηθήσουμε να θέσουμε τα θεμέλια για να το κάνουμε ακριβώς αυτό, αν και δεν θα εξετάσουμε τη ρύθμιση διακομιστή σε αυτό το κομμάτι.

Για να συγχρονίσετε αρχεία χρησιμοποιώντας τον πάροχο cloud ως μεσάζοντα, ξεκινήστε την εφαρμογή GoodSync. Εάν δεν έχετε ρυθμίσει ακόμη εργασίες, θα σας ζητηθεί να το κάνετε με δύο επιλογές: συγχρονισμό και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Εισαγάγετε ένα όνομα εργασίας, επιλέξτε συγχρονισμό και κάντε κλικ στο “επόμενο” για να συνεχίσετε. Αυτό θα ανοίξει την κύρια εφαρμογή GoodSync, όπου αρχίζει πραγματικά η διασκέδαση.

Για να ορίσετε μια σχέση συγχρονισμού μεταξύ του υπολογιστή σας και του cloud, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα εικονίδια δύο φακέλων κοντά στην κορυφή του προγράμματος-πελάτη.

Κάθε εικονίδιο φακέλου έχει στην πραγματικότητα πολλές διαθέσιμες επιλογές, στην πραγματικότητα. Ενώ πρόκειται να δημιουργήσουμε μια διαδρομή μεταξύ ενός φακέλου στον σκληρό μας δίσκο και ενός φακέλου στο cloud, θα μπορούσατε να ρυθμίσετε τους συγχρονισμούς P2P (GoodSync Connect), τους συγχρονισμούς cloud-to-cloud, τις συνδέσεις σε κινητές συσκευές κ.λπ..

Για τον αριστερό φάκελο, επιλέξαμε έναν νέο φάκελο στον σκληρό μας δίσκο που δημιουργήσαμε και ονομάσαμε “GoodSyncTest”.

Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε πολλούς φακέλους για συγχρονισμό ταυτόχρονα, οι οποίοι θα σας εξοικονομήσουν από την ανάγκη δημιουργίας πολλών διαφορετικών εργασιών συγχρονισμού.

Για το σωστό εικονίδιο φακέλου, επιλέξαμε τον πάροχο cloud που αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε για τις δοκιμές μας, το Amazon S3. Για να δημιουργήσετε τη σύνδεση, το GoodSync πρέπει να τροφοδοτηθεί με ένα αναγνωριστικό κλειδιού πρόσβασης και ένα κλειδί πρόσβασης, το οποίο μπορείτε να λάβετε απευθείας από τον λογαριασμό σας στο Amazon AWS μέσω του συνδέσμου “διαπιστευτήρια ασφαλείας” κοντά στην κορυφή του GUI.

Έχουμε έναν οδηγό για αρχάριους για το Amazon S3, αν θέλετε λίγο περισσότερη βοήθεια για τη λήψη αυτών των διαπιστευτηρίων. Η διαδικασία είναι παρόμοια για τη σύνδεση με το Azure και το Backblaze B2, ενώ αν χρησιμοποιείτε μια παραδοσιακή υπηρεσία αποθήκευσης cloud για σύζευξη με το GoodSync, όπως το Google Drive, δεν υπάρχει κλειδί API για εισαγωγή: απλώς πρέπει να συνδεθείτε με τα κανονικά διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας.

Μόλις εισαχθούν τα διαπιστευτήρια κλειδιού Amazon S3, είναι απλώς θέμα να πατήσετε το πράσινο βέλος “go” στην επάνω δεξιά γωνία του πελάτη GoodSync για να δημιουργήσετε μια σύνδεση. Υπό την προϋπόθεση ότι είναι επιτυχής, θα εμφανίζονται τυχόν κάδοι Amazon S3 που έχετε δημιουργήσει.

Εάν δεν έχετε δημιουργήσει κάδους ακόμα στο S3, θα πρέπει να το κάνετε, καθώς λειτουργούν ως αποθετήρια για τους φακέλους και τα αρχεία cloud. Ο οδηγός μας Amazon S3 θα σας δείξει πώς να το κάνετε επίσης.

Επιλέξτε τον κάδο που θέλετε, ή καλύτερα ακόμα αναλύστε και επιλέξτε έναν φάκελο σε αυτόν τον κάδο. Κάντε κλικ στο “ok” όταν είστε έτοιμοι να πάτε, η διαδρομή θα καθοριστεί.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί “ανάλυση”, ζητώντας από τον πελάτη να εξετάσει τα περιεχόμενα τόσο των φακέλων του συστήματος αρχείων σας όσο και του φακέλου cloud, αναζητώντας διαφορές στο περιεχόμενο.

Μόλις τελειώσει, το GoodSync παρέχει μια χρήσιμη αναφορά διαφορών μεταξύ του αριστερού και του δεξιού φακέλου σας.

Από τη λίστα αρχείων παρακάτω, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ και να εξαιρέσετε αντικείμενα από την εργασία συγχρονισμού, εάν θέλετε, καθώς και ορισμένους τύπους αρχείων. Για ευρύτερο έλεγχο, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί “επιλογές” και, στη συνέχεια, να επιλέξετε “φίλτρα” από το δεξί μενού. Αυτό θα σας δώσει την επιλογή να προσθέσετε συμπερίληψη και εξαιρέσεις με βάση συμβολοσειρές κειμένου, όπως επίθημα αρχείων (π.χ. .txt, .docx, .tmp). Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που δεν θα αποκτήσετε με τους περισσότερους πελάτες συγχρονισμού αποθήκευσης cloud.

Υπάρχουν και πολλές άλλες διαθέσιμες επιλογές. Για παράδειγμα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον αμφίδρομο συγχρονισμό για να αντιμετωπίσετε τη διαδικασία όπως μια εφεδρική εργασία, να επιλέξετε να αποθηκεύσετε διαγραμμένα στοιχεία στον κάδο ανακύκλωσης (τελευταία έκδοση) ή σε έναν φάκελο ιστορικού (πολλαπλές εκδόσεις), να ενεργοποιήσετε τη συμπίεση αρχείων και να ορίσετε μια καθυστέρηση συγχρονισμού . Το GoodSync σας επιτρέπει επίσης να ορίσετε ένα όριο ταχύτητας για να μειώσετε τις επιπτώσεις εύρους ζώνης ή να εκτελέσετε παράλληλες ταχύτητες συγχρονισμού για να αυξήσετε τα πράγματα.

Αφού τακτοποιήσετε τα πάντα ακριβώς, κάντε κλικ στο κουμπί “συγχρονισμός” για να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Ο πελάτης θα σας ενημερώνει για την πρόοδο. Εάν δεν θέλετε να περιμένετε, μπορείτε να κλείσετε τον πελάτη και το GoodSync θα συνεχίσει να τρέχει στο παρασκήνιο.

Προς τα εμπρός, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποθέσετε τα αρχεία σας στο φάκελο που δημιουργήσατε στον υπολογιστή σας για να τα συγχρονίσετε με το σύννεφο και τις άλλες συσκευές που έχετε συνδέσει. Βλέπετε, αυτό δεν ήταν τόσο δύσκολο, ήταν?

Υποστήριξη 77/100

Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, το GoodSync παρέχει αρκετούς τρόπους υποστήριξης για να βρείτε το δρόμο σας. Αυτό περιλαμβάνει τηλεφωνική υποστήριξη από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. EST, Δευτέρα έως Παρασκευή για πελάτες που πληρώνουν. Για όσους προτιμούν γραπτή αλληλογραφία, προσφέρεται επίσης υποστήριξη μέσω email 24 × 7.

Ξεκινήσαμε ένα δοκιμαστικό email για να υποστηρίξουμε τον χρόνο απόκρισης την Κυριακή και λάβαμε μια απάντηση μέσα σε 12 ώρες, κάτι που είναι πολύ καλό. Για όσους προτιμούν μια πιο DIY προσέγγιση, το GoodSync διατηρεί μια διαδικτυακή βάση γνώσεων. Οι πόροι περιλαμβάνουν μια σελίδα φροντιστηρίου, μια σελίδα συχνών ερωτήσεων και ένα πιο λεπτομερές εγχειρίδιο, αν και δεν είναι δυνατή η αναζήτηση.

Τελική ετυμηγορία

Το GoodSync είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους τεχνίτες DIY που χρειάζονται μόνο ένα εργαλείο συγχρονισμού. Η διεπαφή χρειάζεται λίγο να συνηθίσει, αλλά οι ευκαιρίες για υπολογιστές-σε-σύννεφο, από-σε-σύννεφο και ειδικά συγχρονισμό P2P είναι εντυπωσιακές. Δεν δοκιμάσαμε τις δυνατότητες συγχρονισμού διακομιστή, αλλά μοιάζουν με μια καλή λειτουργία για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα σύστημα συγχρονισμού εγκατάστασης.

Το GoodSync δεν είναι λύση για χρήστες που αναζητούν ευρύτερες δυνατότητες cloud, όπως κοινή χρήση αρχείων. Για αυτό, θα θέλαμε και πάλι να επισημάνουμε ότι το Storage Made Easy είναι μια λύση εάν θέλετε να συνδέσετε μια ομάδα παρόχων cloud, ή οποιαδήποτε από τις προτάσεις στον καλύτερο οδηγό αποθήκευσης cloud, εάν θέλετε να διατηρήσετε τη ζωή απλή. Θα θέλαμε επίσης να δούμε την προσφορά GoodSync σε πελάτες smartphone, καθώς και ένα GUI που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης.

Αυτή είναι η δική μας απόφαση. Πείτε μας τη γνώμη σας για το GoodSync στα παρακάτω σχόλια και ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map