Καλύτερες προσφορές στο Cloud Storage: Πώς να κερδίσετε περισσότερα για λιγότερα

Ψάχνετε για φθηνή αποθήκευση στο cloud; Είσαι τυχερός. Ο ανταγωνισμός στην αγορά αποθήκευσης cloud είναι έντονος και επειδή είναι κάτι βασικό προϊόν, υπάρχει μεγάλη αξία για τον απαιτητικό nerd.

Αντί να πληρώνετε 10 $ το μήνα για 1 TB αποθηκευτικού χώρου με το Dropbox, μπορείτε να πάρετε διπλάσιο από αυτό το ποσό για 2 $ λιγότερο αν ξέρετε πού να ψάξετε. Εναλλακτικά, εάν χρειάζεστε μόνο 500 GB, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για αποθηκευτικό χώρο που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε.

Παρακάτω, τραβήξαμε από τη βιβλιοθήκη κριτικών αποθήκευσης cloud για να βρούμε τις καλύτερες προσφορές αποθήκευσης cloud σήμερα. Περισσότερο από απλώς εναλλακτικές λύσεις Dropbox, κάθε λύση αποθήκευσης cloud που επιλέξαμε προσφέρει από μόνη της μια ισχυρή εμπειρία χρήστη, καθιστώντας τα τέλεια επιλογές για να επεκτείνει τη χωρητικότητα αποθήκευσης χωρίς να συρρικνωθεί ο τραπεζικός σας λογαριασμός.  

Αν θέλετε πραγματικά να εξοικονομήσετε χρήματα, μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στις επιλογές μας για τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα αποθήκευσης cloud.

Οι καλύτερες προσφορές στο Cloud Storage 2020

Αυτό που κάνει το Cloud Storage Deal το καλύτερο?

Κάνοντας τις επιλογές μας, δεν ξεκινήσαμε ακριβώς με την κατώτατη γραμμή. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές φθηνές επιλογές εκεί έξω που προσελκύουν με την τιμή τους αλλά δεν προσφέρουν όταν πρόκειται για την ποιότητα.

Ένα καλό παράδειγμα είναι το MEGA cloud storage. Ενώ μπορείτε να αποκτήσετε 50 GB αποθήκευσης cloud δωρεάν με το MEGA, η ίδια η υπηρεσία είναι γεμάτη σφάλματα, δύσκολο στη χρήση και περισσότερο από λίγο αργή όταν πρόκειται για ταχύτητα συγχρονισμού, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην πλήρη αναθεώρηση MEGA.

Με γνώμονα την ποιότητα, ξεκινήσαμε εστιάζοντας σε λύσεις που είναι καλά σχεδιασμένες και αξίζει να αναφερθούμε στην καλύτερη συλλογή cloud storage. Μόνο τότε εξετάσαμε το κόστος της υπηρεσίας σε σύγκριση με το ποσό του αποθηκευτικού χώρου που λάβαμε.

Εκτός από την τιμή, δώσαμε επίσης βάρος στην ποικιλία, καθώς ορισμένες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud προσφέρουν πολλά διαφορετικά σημεία τιμών, ενώ άλλες, όπως το Dropbox, σας αναγκάζουν να μεταβείτε από δωρεάν σε 1 TB και να μην προσφέρετε τίποτα πέρα ​​από αυτό.

Ωστόσο, ας φτάσουμε στις καλές προσφορές.

Καλύτερη προσφορά στο Cloud Storage: Sync.com

Το Sync.com πήδηξε αμέσως ως εύκολη επιλογή για την καλύτερη προσφορά στο cloud storage. Το πακέτο 2 TB θα σας αποφέρει μόλις 8 $ το μήνα. Αυτός είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο το προτείνουμε επίσης ως μία από τις καλύτερες επιλογές αποθήκευσης cloud για φωτογραφίες, οι οποίες τείνουν να καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Παρόλο που είναι δύσκολο να περάσετε, το Sync.com διαθέτει επίσης φθηνότερο πακέτο 500 GB για όσους δεν χρειάζονται τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης. Αν και δεν είναι τόσο καλή συμφωνία, η τιμή ξεπερνά μόνο τα 4 $ το μήνα.

Το μειονέκτημα του Sync.com είναι ότι η υπηρεσία δεν προσφέρει επιλογές από μήνα σε μήνα: θα πρέπει να πληρώσετε για ένα χρόνο εκ των προτέρων. Ωστόσο, εάν οποιαδήποτε υπηρεσία αποθήκευσης cloud μπορεί να δικαιολογήσει μια δέσμευση, αυτή είναι πιθανώς αυτή.

Μπορείτε τουλάχιστον να δοκιμάσετε το Sync.com πριν πληρώσετε κάνοντας εγγραφή για δωρεάν λογαριασμό 5 GB. Το Sync.com διαθέτει επίσης ένα από τα καλύτερα προγράμματα παραπομπής στο cloud storage, με 1 GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου για όλους όσους πείσετε να εγγραφείτε και χωρίς όριο για πόσες παραπομπές μπορείτε να κάνετε.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Sync.com

Το Sync.com αποτελεί μια από τις πιο ασφαλείς επιλογές αποθήκευσης cloud εκεί έξω, αν όχι το πιο ασφαλές. Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παρέχει ιδιωτική, κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο πελάτη, που σημαίνει ότι μόνο εσείς ή εκείνοι με τους οποίους επιλέγετε να μοιραστείτε περιεχόμενο μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα αρχεία σας. Το κατατάξαμε ως επιλογή μας για την καλύτερη αποθήκευση cloud μηδενικής γνώσης.

Εναλλακτική λύση Dropbox Sync.com

Επίσης, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική Sync.com, η υπηρεσία διαθέτει μερικές εξαιρετικές δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων που σας βοηθούν να διατηρείτε τα έγγραφα, τις εικόνες και τα βίντεό σας μακριά από ανεπιθύμητα χέρια. Αυτές περιλαμβάνουν λογικές προσθήκες που παραβλέπουν πάρα πολλές άλλες λύσεις αποθήκευσης στο cloud, όπως συνδέσμους με κωδικό πρόσβασης, ημερομηνίες λήξης συνδέσμου και όρια λήψης.

Βασικά, είναι σαν το Fort Knox του cloud storage, αλλά πολύ φθηνότερο. Έχει επίσης ένα υπέροχο δωρεάν πακέτο 5 GB.

pCloud

Το pCloud προσφέρει στην πραγματικότητα την ίδια συμφωνία αποθήκευσης cloud $ 8, 2 TB με το Sync.com. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι το Sync.com είναι πιθανώς ο κοντινότερος αντίπαλός του, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο συγκριτικό μας Sync.com vs pCloud.

Ο λόγος που κατατάσσουμε το pCloud χαμηλότερα είναι ότι πρέπει να πληρώσεις επιπλέον για κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης. Διατίθεται μέσω ενός πρόσθετου που ονομάζεται pCloud Crypto, θα σας κοστίσει τουλάχιστον 3,99 $ το μήνα.

Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι σε αντίθεση με το Sync.com, μπορείτε να πηγαίνετε από μήνα σε μήνα με το pCloud εάν η πληρωμή για ένα χρόνο εκ των προτέρων δεν συμφωνεί μαζί σας. Το κόστος του προγράμματος 2TB του pCloud, σε αυτήν την περίπτωση, αυξάνεται στα 9,99 $ ανά μήνα.

Το pCloud διαθέτει επίσης πακέτο 500 GB που ανέρχεται σε 4,99 $ ανά μήνα εάν πηγαίνετε από μήνα σε μήνα ή μόλις κάτω από 50 $ εάν πληρώσετε για το έτος εκ των προτέρων. Φυσικά, υπάρχει και ένα δωρεάν πρόγραμμα, το οποίο σας προσφέρει 10 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου.

Εάν είστε πραγματικά πωλημένοι στο pCloud ως η καλύτερη λύση αποθήκευσης cloud για εσάς, η υπηρεσία προσφέρει ακόμη και σχέδια διάρκειας ζωής. Μπορείτε να κλειδώσετε αυτό το 2TB επ ‘αόριστον για 350 $, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 2,5 χρόνια κανονικών πληρωμών pCloud.  

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το pCloud

Επειδή δεν είναι τόσο κλειδωμένο όσο το Sync.com, το pCloud είναι σε θέση να κάνει κάποια πράγματα που ο αντίπαλός του δεν μπορεί. Αυτό περιλαμβάνει προεπισκόπηση αποθηκευμένων αρχείων από τη διεπαφή του προγράμματος περιήγησης pCloud, ακόμη και αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο. Το κατατάσσουμε ως κορυφαία επιλογή αποθήκευσης cloud για μουσική.

Αναθεώρηση pCloud

Η γενική εμπειρία χρήστη με το pCloud, στην πραγματικότητα, είναι εξαιρετική, χάρη στο κομψό διαδικτυακό γραφικό περιβάλλον. Αναλύουμε τα βασικά στοιχεία στην κριτική μας στο pCoud, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα πριν εγγραφείτε. Υπάρχει επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα 5 GB που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το δοκιμάσετε. 

Amazon Drive

Η Amazon Drive κάνει τη λίστα μας χάρη στο γεγονός ότι προσφέρει 13 διαφορετικά πακέτα αποθήκευσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης από ό, τι χρειάζεστε, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε χρήματα για άλλα πράγματα, όπως ένα καλό VPN.

Για άμεση σύγκριση με το Sync.com και το pCloud, ένα πρόγραμμα 2TB Amazon Drive θα σας κοστίζει 120 $ ετησίως, οπότε περίπου 2 $ περισσότερα ανά μήνα από οποιαδήποτε από αυτές τις υπηρεσίες. Ωστόσο, σε αντίθεση με αυτά, η Amazon προσφέρει επίσης ένα σχέδιο 1 TB, το οποίο είναι μόλις 60 $ ετησίως.

Γλυκαίνοντας τη συμφωνία, οι συνδρομητές του Amazon Prime έχουν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης φωτογραφιών, ο οποίος για ορισμένους χρήστες πιθανώς θα καταστήσει δικαιολογημένα το Amazon Drive την καλύτερη προσφορά για αυτούς.

Ενώ τα δολάρια έχουν νόημα, το Amazon Drive δεν είναι σχεδόν τόσο ασφαλές όσο το Sync.com ή το pCloud. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αρχεία δεν είναι κρυπτογραφημένα σε κατάσταση ηρεμίας στους διακομιστές του Amazon. Λόγω αυτού, εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το Amazon Drive, σας προτείνουμε σίγουρα να το συνδυάσετε με μια υπηρεσία κρυπτογράφησης αρχείων όπως το Boxcryptor.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Amazon Drive

Ενώ η έλλειψη κρυπτογράφησης μας δίνει παύση, είναι δίκαιο να πούμε ότι το Amazon Drive έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, για το οποίο μιλάμε στην πλήρη αναθεώρηση του Amazon Drive.

Αναθεώρηση Amazon Cloud Drive

Μία από τις αγαπημένες μας αλλαγές είναι ότι το Amazon Drive υποστηρίζει πλέον συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο τα αλλαγμένα μέρη των αρχείων αντιγράφονται ξανά όταν γίνονται τροποποιήσεις, αντί να αντιγράφονται ολόκληρο το αρχείο ξανά. Ο συγχρονισμός σε επίπεδο μπλοκ επιταχύνει πολύ τις διαδικασίες συγχρονισμού, αλλά αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται μόνο από μερικές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, συμπεριλαμβανομένων των Dropbox και Egnyte (διαβάστε την κριτική μας για την Egnyte).  

OneDrive

Το OneDrive είναι η μόνη υπηρεσία αποθήκευσης cloud που μπορούμε να σκεφτούμε ότι προσφέρει πραγματικά ένα οικογενειακό πρόγραμμα και το καλό. Με μόλις 9,99 $ το μήνα, λαμβάνετε πέντε πακέτα αποθήκευσης 1 TB. Επιπλέον, έχετε επίσης πρόσβαση στην έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές του Microsoft Office, Office 365.

Ο μοναδικός χρήστης του OneDrive, το πακέτο 1TB σάς παρέχει επίσης πρόσβαση στο Office 365 και κοστίζει μόνο 6,99 $ το μήνα. Αν και δεν είναι τόσο καλή όσο το Sync.com, είναι φθηνότερο από τους δύο μεγαλύτερους αντιπάλους του, το Dropbox και το Google Drive. Έχουμε ένα άρθρο Dropbox εναντίον Google Drive εναντίον OneDrive, εάν θέλετε περισσότερες συμβουλές σχετικά.  

Το μειονέκτημα του OneDrive είναι το ίδιο με το Amazon: χωρίς κρυπτογράφηση από την πλευρά του διακομιστή, εκτός εάν είστε επαγγελματίας χρήστης (διαβάστε την κριτική του OneDrive για επιχειρήσεις). Ωστόσο, είναι συμβατό με το Boxcryptor, εάν θέλετε να μεταφέρετε το απόρρητό σας στα χέρια σας.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το OneDrive

Το OneDrive είναι εύκολα ένα από τα κορυφαία εργαλεία αποθήκευσης cloud που διατίθενται σήμερα όσον αφορά την παραγωγικότητα. Αυτό χάρη στην ενσωμάτωσή του με το Office Online και μερικές εύχρηστες λειτουργίες κοινής χρήσης αρχείων που επιτρέπουν τη διαδικτυακή συνεργασία. Είμαστε επίσης οπαδοί του Microsoft OneNote, ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία λήψης σημειώσεων στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρθηκε στην κριτική μας στο OneDrive, η υπηρεσία αποθήκευσης cloud της Microsoft έχει τη δυνατότητα περιορισμένης αντιγραφής σε επίπεδο μπλοκ, εφαρμόζοντας αυτήν τη δυνατότητα στους τύπους αρχείων του Microsoft Office. Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιείτε το Office, είναι ιδανικό για συγχρονισμό αρχείων.  

OpenDrive

Αυτή η λίστα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να ρίξουμε λίγη έπαινο στη μοναδική διαθέσιμη απεριόριστη υπηρεσία αποθήκευσης cloud, το OpenDrive. Το κόστος αυτού του απεριόριστου χώρου αποθήκευσης είναι επίσης εξαιρετικό, με μόλις 9,95 $ το μήνα ή 99 $ το χρόνο.

Δεδομένου ότι έχετε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για όχι πολύ περισσότερο από το κόστος μιας συνδρομής 2TB Sync.com, είναι λογικό να αναρωτιέστε γιατί δεν καταστήσαμε το OpenDrive νούμερο ένα σε αυτήν τη λίστα, αντί για το νούμερο πέντε.

Αναφέρουμε λεπτομερώς τα προβλήματα που έχουμε με αυτό στην πλήρη αναθεώρηση του OpenDrive, αλλά με λίγα λόγια, διαπιστώσαμε ότι ο συγχρονισμός του OpenDrive είναι λίγο πολύ μικρός, η εμπειρία του χρήστη είναι υπερβολικά αδέξια και η υποστήριξη λίγο πολύ λεπτή. 

Το OpenDrive έχει επίσης πακέτο 500 GB για 5 $ το μήνα, αλλά αν δεν το χρησιμοποιείτε για τον απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, σίγουρα θα προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλες επιλογές.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το OpenDrive

Το OpenDrive υποστηρίζει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης και δεν κοστίζει επιπλέον όπως συμβαίνει με το pCloud. Αυτό σημαίνει ότι θα λάβετε μια αρκετά ασφαλή υπηρεσία, αν και δεν υποστηρίζει επίσης έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων ή κωδικούς πρόσβασης κοινής χρήσης αρχείων, όπως το Sync.com.

Αναθεώρηση OpenDrive

Παίρνετε μια ενσωματωμένη εφαρμογή λήψης σημειώσεων και λειτουργίες διαχείρισης εργασιών με το OpenDrive. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε έως και τέσσερις άλλους χρήστες σε απεριόριστο πρόγραμμα, απολαμβάνοντας ακόμη μεγαλύτερη αξία από την υπηρεσία.

Αξιότιμη αναφορά: IDrive

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τη διαφορά μεταξύ αποθήκευσης cloud και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας σχετικά με αυτό το θέμα. Ωστόσο, εάν υπάρχει μία υπηρεσία που καταφέρνει να τα κάνει καλά, είναι το IDrive.

Αναθεώρηση IDrive

Ενώ κατηγοριοποιούμε το IDrive ως διαδικτυακή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μια μόνο συνδρομή σας προσφέρει πραγματικά 2 TB χώρου αντιγράφων ασφαλείας και 2 TB χώρου αποθήκευσης cloud. Αυτό είναι συνολικά 4 TB. Το IDrive μπορεί να κάνει πολλά από αυτά που μπορεί να κάνει ένας παραδοσιακός χώρος αποθήκευσης στο cloud, όπως η απελευθέρωση χώρου στο σκληρό δίσκο, ο συγχρονισμός συσκευών και η κοινή χρήση αρχείων.

Η πλήρης αναθεώρηση του IDrive θα σας δώσει μια καλύτερη ματιά σε αυτήν την υπηρεσία, αν και αν θέλετε να το δοκιμάσετε μόνοι σας, μπορείτε να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό 5 GB. Ως εφεδρική υπηρεσία, είναι επίσης εξαιρετικά ευέλικτο, επιτρέποντάς σας να προστατεύετε απεριόριστους υπολογιστές και smartphone. Αυτός, και η αξία του, είναι ο λόγος για τον οποίο το IDrive διαθέτει εξέχουσα θέση στον καλύτερο διαδικτυακό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Τελικές σκέψεις

Εκεί το έχετε, οι επιλογές μας για τις καλύτερες προσφορές στο cloud storage. Παρόλο που μας αρέσει ιδιαίτερα το Sync.com και το pCloud ως εξαιρετικές συνολικές λύσεις, η αξία είναι πάντα ένα δύσκολο πράγμα να επισημάνουμε. Άλλωστε, διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες. 

Στηρίξαμε μεγάλο μέρος της λίστας μας στο να βρούμε τις καλύτερες προσφορές αξίας δολαρίου που αντλήθηκαν από τις καλύτερες υπηρεσίες cloud storage συνολικά. Ωστόσο, υπάρχει αρκετός χώρος για συζήτηση εδώ, οπότε μη διστάσετε να προσθέσετε τις δικές σας σκέψεις στα σχόλια, παρακάτω, εάν δεν νομίζετε ότι ήμασταν χρήματα.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me