Καλύτερο Cloud Storage για συνεργασία 2020

Εάν έχετε δουλέψει ποτέ από το σπίτι, ακόμη και για τη δουλειά σας εννέα έως πέντε, γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι δύσκολο. Πρέπει να κάνετε περισσότερα για να επιτύχετε το ίδιο επίπεδο παραγωγικότητας με όταν βρίσκεστε στο γραφείο. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο αν ολόκληρη η ομάδα ή η εταιρεία σας βρίσκεται σε διαφορετικές τοποθεσίες.


Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στην καλύτερη αποθήκευση cloud για συνεργασία. για άλλα εργαλεία, ανατρέξτε στο άρθρο μας για το πώς να κάνετε την απομακρυσμένη εργασία εύκολη.

Η κοινή χρήση και η αλλαγή αρχείων, η συνεργασία με συναδέλφους σε πραγματικό χρόνο, η επικοινωνία και η διαχείριση εργασιών θα ήταν δύσκολη και απογοητευτική, αν όχι για λογισμικό που θα σας βοηθήσει. Λογισμικό όπως υπηρεσίες αποθήκευσης cloud με ενσωματώσεις εφαρμογών. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που είναι σημαντικό για τη συνεργασία και μετά θα ξεκινήσουμε με την κατάταξη.

Καλύτερο Cloud Storage για συνεργασία 2020

Τι κάνει το Cloud Storage καλύτερο για συνεργασία

Η εύκολη κοινή χρήση αρχείων είναι μια από τις πιο σημαντικές δυνατότητες όσον αφορά τη συνεργασία. Θέλετε επίσης να μπορείτε να τα μοιράζεστε γρήγορα και να έχετε έλεγχο περιεχομένου. Σας επιτρέπει να περιορίσετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση αρχείων κατά την κοινή χρήση, για παράδειγμα, συνδέσμους με κωδικό πρόσβασης, ρυθμίσεις άδειας, ημερομηνίες λήξης κ.λπ..

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για να σας βοηθήσουν κατά τη συνεργασία. Ορισμένα είναι εγγενή στην υπηρεσία, ενώ άλλα είναι ενσωματώσεις τρίτων. Τα πιο δημοφιλή είναι τα Έγγραφα Google και το Office Online. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν ένα ή και τα δύο έχουν ένα πλεονέκτημα στο βιβλίο μας.

Χωρίς καλές ταχύτητες μεταφόρτωσης, η συνεργασία σας δεν θα ισοδυναμούσε πολύ. Οι αλλαγές στα αρχεία πρέπει να ισχύουν γρήγορα, κατά προτίμηση σε πραγματικό χρόνο. Οι ταχύτητες συγχρονισμού είναι αυτό που κάνει αυτό και το πιο επιθυμητό χαρακτηριστικό εδώ είναι ο συγχρονισμός σε επίπεδο μπλοκ. Επιτρέπει τον ταχύτερο συγχρονισμό επειδή ανεβάζει μόνο τα αλλαγμένα τμήματα αρχείων και όχι ολόκληρο το αρχείο.

Θα λάβουμε επίσης υπόψη την αξία. Υπάρχει σχεδόν πάντα ένα δωρεάν πρόγραμμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε πώς λειτουργεί μια υπηρεσία ή τουλάχιστον μια δοκιμή. Οι υπηρεσίες διαφέρουν ως προς τον αριθμό των προγραμμάτων που προσφέρουν και ποια είναι αυτά τα προγράμματα που σας προσφέρουν για την τιμή. Περισσότερες λειτουργίες για χαμηλότερη τιμή είναι πάντα καλύτερες (δείτε τις καλύτερες προσφορές μας στο cloud storage για μια συμφωνία).

Φυσικά, η ασφάλεια των αρχείων σας είναι επίσης πολύ σημαντική. Θα δούμε αν κρυπτογραφούν δεδομένα από την πλευρά του διακομιστή σε κατάσταση ηρεμίας, εάν έχουν εγγενή ιδιωτική κρυπτογράφηση (διαβάστε το καλύτερο άρθρο για τις υπηρεσίες cloud μηδενικής γνώσης αν το χρειάζεστε) και αν έχουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) που βοηθάει στην κλοπή κωδικοί πρόσβασης κ.λπ..

Τώρα που γνωρίζουμε τα κριτήριά μας, ας ρίξουμε μια ματιά στις υπηρεσίες που είναι καλύτερες για συνεργασία.

1. Dropbox Business

Το Dropbox, που κυκλοφόρησε το 2008, είναι μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες cloud σήμερα, με 500 εκατομμύρια χρήστες. Ωστόσο, το Dropbox και οι χρήστες του έπεσαν θύματα μιας μεγάλης κλοπής δεδομένων το 2012. Ωστόσο, η υπηρεσία έμαθε το μάθημά της και αναβάθμισε την ασφάλειά της. Το Dropbox εφευρέθηκε επίσης και τελειοποίησε συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ και η ταχύτητά του είναι ένα από τα καλύτερα.

Dropbox για επιχειρήσεις

Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Dropbox Business, θα λάβετε έναν φάκελο κεντρικής ομάδας και όλοι οι υπάλληλοί σας θα έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Μπορείτε να δημιουργήσετε υποφακέλους και να δώσετε πρόσβαση σε άτομα ή ομάδες. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν κοινή χρήση δημιουργώντας συνδέσμους. Μπορείτε να προστατεύσετε συνδέσμους με κωδικούς πρόσβασης, να ορίσετε ημερομηνίες λήξης ή να τους περιορίσετε μόνο σε μέλη της ομάδας.

Υπάρχει μόνο μία εγγενής εφαρμογή παραγωγικότητας, το Dropbox Paper, αλλά το Dropbox Business είναι συνεργάτης με το Microsoft Office, επομένως το Office Online ενσωματώνεται από προεπιλογή. Με αυτό μπορείτε να προβάλετε αρχεία γραφείου, ωστόσο, εάν θέλετε να επεξεργαστείτε, θα χρειαστείτε συνδρομή στο Microsoft Office 365. Εκτός αυτού, υπάρχουν ενσωματώσεις τρίτων για επικοινωνία, διαχείριση ροής εργασίας και άλλα.

Υπάρχουν δύο σχέδια για μικρές επιχειρήσεις, Standard και Advanced. Και οι δύο χρεώνουν ανά χρήστη και απαιτούν τουλάχιστον τρεις χρήστες. Μπορείτε να πληρώνετε μηνιαία – 15 $ και 25 $, αντίστοιχα – ή ανά έτος, οπότε λαμβάνετε έκπτωση. Το Standard προσφέρει 2 TB κοινόχρηστου χώρου, ενώ το Advanced προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε την υπηρεσία για 30 ημέρες πριν από την πληρωμή.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους μας αρέσει το Dropbox Business

Τα μέτρα ασφαλείας του Dropbox είναι υπέροχα και θα μείνετε ευχαριστημένοι με τις ενσωματώσεις εφαρμογών, την ευκολία χρήσης και τον γρήγορο συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ που βοηθά στη συνεργασία. Αυτό βάζει το Dropbox στην πρώτη θέση.

Επιχειρηματική κριτική Dropbox

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία στην κριτική μας για το Dropbox Business. Το Dropbox Business δεν επικεντρώνεται σε προσωπικούς χρήστες, γι ‘αυτό διαβάστε την τακτική αναθεώρηση του Dropbox.

2. Google Drive

Απλό, εύκολο στη χρήση και απευθύνεται σε οικιακούς χρήστες, το Google Drive διαθέτει 800 εκατομμύρια χρήστες, σε μικρό βαθμό χάρη στην ενοποίηση με τη σουίτα παραγωγικότητας της Google, τα Έγγραφα Google.

Η σουίτα εγγράφων περιλαμβάνει εφαρμογές για επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικό φύλλο και παρουσίαση. Με αυτά, είναι εύκολο να συνεργαστείτε σε πραγματικό χρόνο με άλλους. Μπορείτε να προτείνετε τροποποιήσεις, να κάνετε σχόλια, να επιστρέψετε σε προηγούμενες εκδόσεις του εγγράφου και να δείτε τι άλλαξαν οι άλλοι. Η Google διαθέτει μια τεράστια κοινότητα προγραμματιστών και έτσι η βιβλιοθήκη τρίτων μερών έχει επίσης πολλές εφαρμογές.

Είναι εύκολο να κάνετε κοινή χρήση με το Google Drive, αλλά υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, καθώς δεν προσφέρει δυνατότητες ελέγχου περιεχομένου όπως ημερομηνίες λήξης ή συνδέσμους. Μπορείτε να στείλετε τον σύνδεσμό σας μέσω email ή να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο πρόσβασης. Το Google Drive είναι αρκετά γρήγορο ώστε να επιτρέπει καλή συνεργασία. Ωστόσο, θα μπορούσε να βελτιωθεί με την προσθήκη συγχρονισμού σε επίπεδο μπλοκ.

Το απόρρητο της Google αμφισβητήθηκε κάπως επειδή συνδέθηκε με το έργο PRISM. Ωστόσο, η Google αρνείται την παροχή πρόσβασης στην NSA. Σαρώνει επίσης τα προσωπικά σας αρχεία για να σας δώσει εξατομικευμένες διαφημίσεις, προσαρμοσμένη αναζήτηση κ.λπ. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Boxcryptor εάν αυτό είναι ανησυχητικό (διαβάστε την κριτική μας για το Boxcryptor για περισσότερα σχετικά με αυτό το εύχρηστο πρόγραμμα).

Άλλοι λόγοι για τους οποίους μας αρέσει το Google Drive

Πέρα από το απόρρητο, το Google Drive κρυπτογραφεί τα αρχεία σας με κρυπτογράφηση AES-128 ενώ είναι αποθηκευμένα από την πλευρά του διακομιστή. Σας προστατεύει επίσης από κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης χρησιμοποιώντας έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Το Google είναι εξαιρετικό όσον αφορά τη συνεργασία, αλλά θα μπορούσε να βελτιώσει την ασφάλεια, τις δυνατότητες συγχρονισμού και την κοινή χρήση. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε την κριτική μας στο Google Drive.

3. Κουτί

Το Box σάς επιτρέπει να μοιράζεστε συνδέσμους με άλλους χρήστες με άδεια χωρίς περιορισμό, αλλά εάν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα, μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση εκτός του οργανισμού σας. Μπορείτε να στείλετε μια πρόσκληση μέσω email ή να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο και στη συνέχεια να την στείλετε. Με το Box, υπάρχει καλός έλεγχος περιεχομένου, επειδή μπορείτε να ορίσετε ημερομηνίες λήξης και συνδέσμους προστασίας με κωδικό πρόσβασης.

Υπάρχει μια εγγενής εφαρμογή που ονομάζεται Box Notes και είναι από τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άλλες εγγενείς εφαρμογές, το Box αντισταθμίζει μια σημαντική βιβλιοθήκη λύσεων τρίτων. Ενσωματώνεται καλά με τα Έγγραφα Google και το Office 365.

Το Box έχει το ίδιο μοντέλο συγχρονισμού φακέλων που πρωτοπορεί από το Dropbox και οι αρχικές ταχύτητες μεταφόρτωσης είναι αρκετά καλές. Δεν έχει συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ, επομένως οι μεταγενέστερες μεταφορτώσεις είναι πιο αργές σε σύγκριση με λύσεις που το προσφέρουν.

Τα σχέδια τιμολόγησης της Box είναι δίκαια. Με τιμή 5 $ ανά μήνα (όλα χρεώνονται ανά μήνα), το πρόγραμμα Starter είναι το φθηνότερο. Προσφέρει μόνο 100 GB, κάτι που δεν είναι πολύ για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Το πιο δημοφιλές πακέτο, Business, σας παρέχει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για 15 $. Το Business plus κοστίζει 25 $ και δίνει περισσότερες δυνατότητες επιπλέον όλων αυτών που περιλαμβάνονται στο Επιχειρηματικό σχέδιο.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους μας αρέσει το κουτί 

Το Box δεν εξοικονομεί μέτρα ασφαλείας, προστατεύει από επιθέσεις man-in-the-middle και τα δεδομένα σας προστατεύονται με κρυπτογράφηση AES-256 ενώ αποθηκεύονται. Το Box τυλίγει ακόμη και το κλειδί σας με το ίδιο επίπεδο AES, το οποίο είναι μια ωραία προσθήκη στο οπλοστάσιο ασφαλείας του.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες που μας αρέσουν, αλλά ο συγχρονισμός θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορος και τα σχέδια τιμολόγησης θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερη αξία. Διαβάστε την αναθεώρηση Box αν θέλετε να μάθετε περισσότερα.

4. Egnyte Connect

Η Egnyte τα πηγαίνει καλά όταν πρόκειται για κοινή χρήση, όπως ταιριάζει στην κορυφαία επιλογή μας μεταξύ των καλύτερων παρόχων EFSS. Μπορείτε να δώσετε τέσσερις τύπους πρόσβασης κατά την κοινή χρήση ενός φακέλου – κάτοχος, πλήρης, συντάκτης και πρόγραμμα προβολής – σε ομάδες και άτομα. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο για κοινή χρήση μέσω κοινωνικών μέσων ή να στείλετε μέσω email. Ο έλεγχος των παραγόμενων συνδέσμων είναι εξαιρετικός, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προστασία με κωδικό πρόσβασης, τις ημερομηνίες λήξης, να λάβετε ειδοποίηση κατά την πρόσβαση σε ένα αρχείο και ακόμη και να περιορίσετε τις λήψεις.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι προσφέρει επιλογές εγγενών παραγωγικότητας, σε αντίθεση με πολλές από τις άλλες υπηρεσίες που αναφέρουμε εδώ. Μπορείτε να ορίσετε εργασίες σε αρχεία και, στη συνέχεια, να τις ελέγξετε στην καρτέλα “Οι εργασίες μου”. Όπως το Box, ενσωματώνεται επίσης με τα Έγγραφα Google και το Microsoft Office. Οι επιλογές της Microsoft περιλαμβάνουν τη δωρεάν εφαρμογή Office Online και το Office 365 για υπολογιστή.

Το Egnyte αποδίδει λίγο πιο αργά από το αναμενόμενο κατά τις αρχικές μεταφορτώσεις. Όταν ανεβάζετε υπάρχοντα αρχεία – πολύ σημαντικό όταν συνεργάζεστε – είναι πολύ γρήγορο, ωστόσο. Αυτό είναι χάρη στον αλγόριθμο συγχρονισμού σε επίπεδο μπλοκ.

Δεν υπάρχουν μεμονωμένα σχέδια στο οπλοστάσιο της Egnyte. Το Office είναι το φθηνότερο πακέτο, για 40 $ ανά μήνα μπορείτε να έχετε τουλάχιστον πέντε χρήστες. Δεδομένου ότι προσφέρει 5 TB αποθηκευτικού χώρου, αυτό το σχέδιο είναι πολύ καλό όσον αφορά τη συνολική αξία.

Με το Επιχειρηματικό σχέδιο, αποκτάτε 10 TB χώρου, προηγμένη προσαρμογή ρόλων και υβριδικό cloud storage, εάν χρειαστεί να αποθηκεύσετε ορισμένα δεδομένα στο cloud και μερικά σε έναν τοπικό διακομιστή. Το επιχειρηματικό σχέδιο θα σας κοστίσει 15 $ ανά χρήστη, με τουλάχιστον 25 χρήστες.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους μας αρέσει το Egnyte Connect

Για να σας προστατεύσει από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η Egnyte χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit προτού ανεβάσει τα αρχεία σας. Ωστόσο, δεν είναι μηδενική, επειδή αποκρυπτογραφεί τα αρχεία σας για να διαβάσει τα μεταδεδομένα πριν από την εκ νέου κρυπτογράφηση.

intro.mobile.access.egnyte
intro.mobile.access.egnyte

Μπορείτε να ορίσετε ελάχιστη ισχύ κωδικού πρόσβασης και 2FA. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Egnyte Connect, προχωρήστε και διαβάστε τη λεπτομερή κριτική μας για το Egnyte.

5. OneDrive για επιχειρήσεις

Το OneDrive για επιχειρήσεις είναι η απάντηση της Microsoft στις επιχειρηματικές απαιτήσεις στο cloud storage. Η Microsoft προσφέρει επίσης μια κανονική, απογυμνωμένη έκδοση για τους καταναλωτές, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο OneDrive.

Μπορείτε να μοιραστείτε περιεχόμενο μέσω email ή να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο που οδηγεί στο φάκελο ή το αρχείο. Οι χρήστες μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα άτομα και μπορούν επίσης να ορίσουν ημερομηνίες λήξης. Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος δημιουργίας κωδικών σύνδεσης. Μπορείτε να δείτε ποιο περιεχόμενο έχετε μοιραστεί στη στήλη “κοινή χρήση”, αλλά δεν είναι πολύ βολικό εάν υπάρχουν πολλές εγγραφές.

Όριο μεγέθους αρχείου OneDrive
OneDrive

Δεδομένου ότι πρόκειται για υπηρεσία της Microsoft, είναι ενσωματωμένη στο Office Online. Εάν προτιμάτε ένα από τα προγράμματα του Office 365, θα λάβετε τις εκδόσεις για επιτραπέζιους υπολογιστές των εφαρμογών του Office. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βιβλιοθήκη για ενοποίηση με πληρωμένα και δωρεάν εργαλεία παραγωγικότητας εκτός Microsoft. Ωστόσο, δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση μέσω της βιβλιοθήκης όπως με κάποιες άλλες υπηρεσίες και αυτό καθιστά δύσκολη την εύρεση του σωστού εργαλείου.

Οι αρχικές μεταφορτώσεις αρχείων και λήψεις είναι σχεδόν οι ίδιες με άλλες υπηρεσίες. Η υπηρεσία καθυστερεί μερικές φορές κατά τη μεταφόρτωση αλλαγών που έγιναν σε αρχεία, επειδή, το μαντέψατε, δεν υπάρχει συγχρονισμός σε επίπεδο μπλοκ. Λοιπόν, υπάρχει συγχρονισμός επιπέδου μπλοκ για αρχεία του Office, αλλά μόνο αυτά. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα αποκλεισμού συγχρονισμού ενός συγκεκριμένου τύπου αρχείου.

Το OneDrive για επιχειρήσεις διαθέτει μια καλή ποικιλία σχεδίων. Η εύρεση του σωστού μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη, καθώς υπάρχουν ξεχωριστά προγράμματα τιμολόγησης για το OneDrive για επιχειρήσεις και το Office 365. Μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά προγράμματα Office 365 και Business σε χαμηλότερη τιμή από τα πιο ακριβά επιχειρηματικά σχέδια που περιλαμβάνουν το Office 365, αν και δεν θα λάβετε όλες τις εφαρμογές παραγωγικότητας.

Το OneDrive για επιχειρηματικό σχέδιο 1 προσφέρει 1 TB ανά χρήστη για 5 $. Με το OneDrive για επιχειρηματικό σχέδιο 2 έχετε απεριόριστη προστασία αποθήκευσης και απώλειας δεδομένων για 10 $ ανά χρήστη ανά μήνα. Το Office 365 Business Premium σάς παρέχει πρόσβαση στο Office 365, καθώς και 24/7 υποστήριξη τηλεφώνου και ιστού, καθώς και μια σειρά από άλλες υπηρεσίες. Κοστίζει 15 $ ανά μήνα ανά χρήστη.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους μας αρέσει το OneDrive Business

Το OneDrive για επιχειρήσεις κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας σε κατάσταση ηρεμίας με κρυπτογράφηση AES 256-bit. Χρησιμοποιεί επίσης ασφάλεια επιπέδου μεταφοράς (TLS) για την προστασία των δεδομένων σας ενώ ταξιδεύει στα κέντρα δεδομένων του.

Μπορείτε να ορίσετε μια πολιτική για τη λήξη κωδικού πρόσβασης, αλλά όχι ισχύ. Εάν είστε ο διαχειριστής, μπορείτε να ζητήσετε 2FA. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υπηρεσία, διαβάστε την αναθεώρηση του OneDrive για επιχειρήσεις.

Τελικές σκέψεις

Είτε είστε μια μικρή ομάδα είτε μια μεγάλη εταιρεία, η συνεργασία είναι σημαντική. Δεν θέλετε να χάσετε την παραγωγικότητα, θέλετε να κερδίσετε ενώ δεν πληρώνετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε.

Η σωστή υπηρεσία αποθήκευσης cloud μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το κόστος, να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή και να βελτιώσετε την παραγωγικότητα. Η επιλογή του σωστού cloud storage για συνεργασία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η κοινή χρήση, ο αριθμός εφαρμογών παραγωγικότητας, η ταχύτητα, η αξία και η ασφάλεια.

Ποια είναι η επιλογή σας; Πιστεύετε ότι έχουμε χάσει κάτι; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map