Carbonite Currents – Η πιο βολική λύση συγχρονισμού;

Ο Carbonite υπήρξε βετεράνος στη βιομηχανία αντιγράφων ασφαλείας που εξυπηρετεί χρήστες για περισσότερα από έξι χρόνια. Το Carbonite Backup (Βαθμολογία επεξεργαστή:, Απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος για 59,99 $ / έτος) ήταν το πρώτο προϊόν που προσέφερε απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας του διαδικτυακού αρχείου, θέτοντας μια τάση που έγινε πιο δημοφιλής από ποτέ. Τώρα που ξεφεύγει από το εφεδρικό φούσκα, η Carbonite αποφάσισε να αναλάβει συγχρονισμό αρχείων.


Οι προσεγγίσεις για τον συγχρονισμό αρχείων τα τελευταία χρόνια έχουν κατευθυνθεί σε μεγάλο βαθμό προς την ίδια κατεύθυνση, αν όχι παρόμοια.

Μετακίνηση από τον «μαγικό φάκελο»

Είτε πρόκειται για Sugarsync (Βαθμολογία επεξεργαστή:, 100 GB για 74,99 $ / έτος) ή Cubby με συγχρονισμό φακέλων σε φάκελο ή Dropbox με ειδική ιδέα φακέλου, ο διαδικτυακός συγχρονισμός αρχείων έχει την έννοια “Φάκελος ένας συγχρονισμένος με φάκελο δύο”.

Το Carbonite Currents προσπαθεί να είναι διαφορετικό και, το πιο σημαντικό, στοχεύει να είναι μια ευκολότερη και πιο φυσική προσέγγιση στο συγχρονισμό αρχείων, και μάλιστα, συγχρονισμού εγγράφων. Το Carbonite Currents είναι μια εφαρμογή σε beta. είναι υπό ανάπτυξη από την ομάδα της Carbonite Labs. Αν και σε beta, ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα δεν είναι τίποτα λιγότερο από τελειωμένο και γυαλισμένο.

Αυτό που κάνει ουσιαστικά το Currents είναι ότι παρακολουθεί όλα τα κοινά έγγραφα σε όλες τις συσκευές σας. Αντί να χρειαστεί να τοποθετήσετε τα έγγραφά σας σε ειδικό φάκελο, το Currents αντιστοιχεί σε ένα έγγραφο σε μια θέση σε μια συσκευή με το αντίγραφο του εγγράφου που βρίσκεται σε άλλη συσκευή. Η δωρεάν έκδοση του Currents σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε έγγραφα στα οποία βρίσκεστε τις τελευταίες 30 ημέρες. Θα εξηγήσω τι ακριβώς σημαίνει αυτό λίγο αργότερα.

Ξεκινώντας με το Currents

Το Carbonite Currents μπορεί να μεταφορτωθεί δωρεάν στη σελίδα Carbonite Labs. Αυτή είναι η οθόνη εισαγωγής κατά την πρώτη εγκατάσταση. Εξηγεί όλες τις δυνατότητες που υποστηρίζει το Currents. Το Carbonite Currents ενθαρρύνει ένα φυσικό στυλ εργασίας όπου δεν χρειάζεται να αλλάξετε τις συνήθειές σας κατά την αποθήκευση αρχείων ή εγγράφων, υπογραμμίζει ότι συνεχίζετε να εργάζεστε σε έγγραφα με τον ίδιο τρόπο που εργάσατε πριν.

Πρέπει να επιλέξετε τους φακέλους, οι οποίοι περιέχουν τα έγγραφα στα οποία θέλετε να επεξεργαστείτε, ώστε τα Currents να μπορούν να τα παρακολουθούν και να τα συγχρονίζουν σε όλες τις άλλες συσκευές στις οποίες έχετε εγκαταστήσει το Currents..

Παρατηρήστε το μέρος όπου λέει “Διατηρούμε τις τελευταίες 30 ημέρες της εργασίας σας παντού” στην εικόνα; Το Currents παρακολουθεί όλα τα έγγραφα (και άλλες υποστηριζόμενες μορφές αρχείων) και συγχρονίζει μόνο τα έγγραφα στα οποία τροποποιήσατε ή έχετε πρόσβαση τις τελευταίες 30 ημέρες. Αντί να έχει όριο αποθήκευσης, το Currents επιβάλλει ένα όριο βάσει του πρόσφατου χρόνου των αρχείων! Δεν υπάρχουν άλλα όρια, μπορείτε να συγχρονίσετε όσα αρχεία θέλετε, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εργαστεί τον τελευταίο μήνα.


 Εάν επιλέξετε έναν φάκελο με, για παράδειγμα, εκατό έγγραφα αλλά κανένα από τα οποία δεν έχει επεξεργαστεί τις τελευταίες 30 ημέρες, ενδέχεται να καταλήξετε χωρίς να εμφανίζονται αρχεία στη λίστα Currents.

Όταν επιλέγετε ένα φάκελο με πρόσφατα προσπελάσιμα αρχεία, η λίστα αρχείων σας συμπληρώνεται αμέσως και μεταφορτώνονται γρήγορα στους διακομιστές Carbonite Currents, μετά τους οποίους θα προωθηθούν σε άλλες συνδεδεμένες συσκευές… .. και αυτό είναι! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι οι φάκελοι, συνήθως διατηρείτε τα έγγραφά σας, είναι επιλεγμένοι και ότι θα συγχρονιστούν με τα αντίγραφα σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή σε οποιονδήποτε φάκελο!

Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν φορητό υπολογιστή που χρησιμοποιείτε στην εργασία και έξω από το σπίτι, έναν επιτραπέζιο υπολογιστή στο σπίτι και ένα smartphone. Ο φορητός υπολογιστής θα μπορούσε να είναι φορητός υπολογιστής Windows, όπου διατηρείτε έγγραφα που δεν λειτουργούν στον προσωπικό σας φάκελο. Ο επιτραπέζιος υπολογιστής iMac στο σπίτι θα έχει διασκορπισμένα αρχεία παντού – στον φάκελο “Έγγραφα” ή στην επιφάνεια εργασίας σας ή σε οποιονδήποτε άλλο φάκελο. Όταν χρησιμοποιείτε Carbonite Currents, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε όλους τους φακέλους που θα παρακολουθούνται από το Currents και κάθε αντίγραφο του εγγράφου θα συγχρονίζεται στη θέση του. Μπορείτε να εργαστείτε είτε στον φορητό είτε στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας ανά πάσα στιγμή και να έχετε την ενημερωμένη έκδοση στον άλλο υπολογιστή.

Ας μην ξεχνάμε τα smartphone! Εκτός από τους πελάτες Windows και Mac, υπάρχουν και εφαρμογές Android και iOS για Currents. Με τις κομψά σχεδιασμένες εφαρμογές Android και iOS, το Currents διασφαλίζει ότι δεν είστε ποτέ χωρίς τα έγγραφά σας ανά πάσα στιγμή.

Η εφαρμογή έχει “παγκόσμιες πρόσφατες” (όπως οι άνθρωποι στο Carbonite θέλουν να το ονομάσουν) μόνο τις εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές. Το μενού ρυθμίσεων σάς επιτρέπει να επιλέξετε το φάκελο της συσκευής για παρακολούθηση και συγχρονισμό. Όταν έχετε οποιαδήποτε έκδοση ενός εγγράφου που συγχρονίζεται από έναν άλλο υπολογιστή, τα ρεύματα κατεβάζουν απλώς ολόκληρη την τελευταία έκδοση στη συσκευή χρησιμοποιώντας ένα φάκελο προσωρινής μνήμης. Μπορείτε να περιορίσετε τον αποθηκευτικό χώρο (σε αντίθεση με τους υπολογιστές-πελάτες) που χρησιμοποιείται για το μέγεθος του φακέλου cache.

Κοινή χρήση και συνεργασία

Το Currents όχι μόνο διευκολύνει την ιδιωτική συνεργασία μεταξύ των δικών σας συσκευών, αλλά το Currents σας επιτρέπει να μοιράζεστε τα έγγραφα με άλλους για να συνεργάζεστε με πολλούς χρήστες. Μπορείτε να μοιραστείτε οποιοδήποτε αρχείο με άλλους είτε με πρόσβαση “Viewer” είτε “Collaborator” και όλοι οι προσκεκλημένοι μπορούν να συνεργαστούν μαζί σας στα έγγραφα εάν έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή Currents. 


Κάνοντας κλικ στο κουμπί ομάδας παρατίθενται όλα τα αρχεία που έχουν κοινοποιηθεί σε εσάς.

Το Carbonite Currents είναι σε έκδοση beta και ενδέχεται να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εμφανίζεται ως ξεχωριστό προϊόν ή ως ενσωματωμένο μέρος του Carbonite Backup. Η Carbonite σκοπεύει επίσης να παρουσιάσει προγράμματα επί πληρωμή όπου μπορείτε να κρατήσετε περισσότερες από 30 ημέρες πρόσφατων εγγράφων στις άκρες των δακτύλων σας.

Εσείς!

Χωρίς γενικά έξοδα και απλοϊκό σχεδιασμό, τα Currents μπορούν να ταιριάζουν απρόσκοπτα στον τρόπο ζωής των υπολογιστών σας, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε ήδη άλλο αντίγραφο ασφαλείας ή προϊόν αποθήκευσης (αν και πρέπει!). 

Τι νομίζετε; Μπορούν τα Currents να γίνουν η τρέχουσα λύση συγχρονισμού; Εάν θέλετε να το δείτε, χρησιμοποιήστε τον Κωδικό κουπονιού Carbonite για το 2015!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map