Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων κειμένου στο Android

Τα smartphone είναι μικρά, εύκολα τοποθετημένα, εύκολο να πέσουν και να θρυμματιστούν. Όλες αυτές οι εικόνες, τα βίντεο και τα μηνύματα από τους αγαπημένους σας – τι συμβαίνει σε αυτά όταν το τηλέφωνό σας χαθεί, κλαπεί ή σπάσει?


Ενδέχεται να έχετε «κλειδώσει» ένα ή περισσότερα μηνύματα για να μην διαγραφούν κατά λάθος, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Είμαι πολύ προσεκτικός όσον αφορά τα αντίγραφα ασφαλείας – ακόμη και τα μηνύματα κειμένου. Είναι δωρεάν, είναι εύκολο και ποτέ δεν ανησυχώ για την απώλεια αναμνήσεων, εικόνων, συνταγών ή σημαντικών μηνυμάτων. Δεν χρειάζεται να “αστέρι” ή να “κλειδώσω” μηνύματα κειμένου για αποθήκευση, επειδή όλα δημιουργούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας στο σύννεφο.

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξω πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας επαφών και μηνυμάτων κειμένου στο Android. Έχω χρησιμοποιήσει συσκευές Android και iPhone και πολλές διαφορετικές μεθόδους για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων μου. Χρησιμοποιώ το SMSBackup + στο Android για να δημιουργήσω αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων μου στο Gmail και θα σας δείξω πώς να κάνετε το ίδιο εδώ. Θα αγγίξω επίσης ορισμένες από τις άλλες διαθέσιμες εφαρμογές στο Play Store, σε περίπτωση που προτιμάτε να έχετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας σε μια κάρτα SD ή άλλη λύση cloud.

Θα καλύψω εν συντομία την εξαγωγή μηνυμάτων μόνοι σας, σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων κειμένου στο Android χωρίς εφαρμογή. Είναι δυνατό, αλλά εξαρτάται από το τηλέφωνο του χρήστη και την έκδοση του Android – ορισμένες εκδόσεις δεν επιτρέπουν στους χρήστες να εισάγουν / εξάγουν μηνύματα σε μια κάρτα SD.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μηνυμάτων κειμένου σε Android χωρίς εφαρμογή

Επειδή ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να μην θέλουν να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή, θα σας δείξω πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων κειμένου στο Android σε μια κάρτα SD. Στην ιδανική περίπτωση, θα το κάνατε δύο φορές, αποθηκεύοντας μία κάρτα SD σε ασφαλές μέρος σε περίπτωση που χάσετε την άλλη.

Αυτή η διαδικασία θα είναι κουραστική αν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για περισσότερα από μερικά μηνύματα. Θα πρέπει να ανοίξετε το μήνυμα που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να πατήσετε το κουμπί “επιλογές” ή “μενού” στην οθόνη σας. Αναζητήστε μια επιλογή που λέει “αποθήκευση” ή “εξαγωγή” και επιλέξτε την κάρτα SD σας.

Και πάλι, θα πρέπει να το επαναλάβετε για κάθε μήνυμα που θέλετε να αποθηκεύσετε. Εξοικονομήστε χρόνο με την εγκατάσταση και χρήση μιας από τις εφαρμογές που αναφέρονται εδώ. Θα σας δείξω πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας μηνυμάτων κειμένου σε Android σε υπολογιστή ή κάρτα SD, καθώς και στο cloud.

Τι θα χρειαστείτε

Θα χρειαστείτε πρόσβαση σε μία από τις παρακάτω εφαρμογές:

 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας SMS+
 • Super Backup
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας SMS & Επαναφέρω

Όλες αυτές οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες στο Google Play Store. Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κατάστημα, το SMSBackup + παρέχει έναν κωδικό QR, μπορείτε να σαρώσετε για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.

Θα χρειαστείτε επίσης μια τοποθεσία για να αποθηκεύσετε τα νέα σας αντίγραφα ασφαλείας, όπως μια κάρτα SD, έναν υπολογιστή / φορητό υπολογιστή ή ένα cloud storage, συμπεριλαμβανομένου του Gmail.

Χρησιμοποιώ SMSBackup + και Gmail, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι προτιμάτε – σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας μηνυμάτων κειμένου σε Android σε Mac, PC ή κάρτα SD. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πάροχο email, εφόσον υποστηρίζουν IMAP.

Το κύριο πλεονέκτημα του cloud είναι ότι μπορώ να έχω πρόσβαση στα μηνύματά μου από οποιαδήποτε συσκευή και δεν χρειάζεται να μεταφέρω μαζί μου κάρτα SD ή μονάδα flash. Είναι καλή ιδέα να διατηρήσετε ένα τοπικό αντίγραφο εκτός σύνδεσης, αλλά τα αντίγραφα ασφαλείας του cloud υπήρξαν θεός στην εμπειρία μου.

Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μηνυμάτων κειμένου σε τηλέφωνο Android

Μόλις εγκατασταθείτε σε μια εφαρμογή και μια τοποθεσία για την αποθήκευση των δεδομένων σας, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των μηνυμάτων σας. Εστιάζομαι στο SMSBackup + εδώ, αλλά μετά θα αγγίξω δύο από τις άλλες εφαρμογές που ανέφερα νωρίτερα.

Βήμα 1. Ενεργοποιήστε το IMAP στις ρυθμίσεις σας στο Gmail.

Βήμα 2. Πατήστε “σύνδεση” για να συνδεθείτε στο Gmail. Οι νεότερες εκδόσεις του Android ενδέχεται να εμφανίζουν μια λίστα με τους λογαριασμούς σας Google, ενώ οι παλαιότερες εκδόσεις του Android ενδέχεται να απαιτούν από εσάς να συνδεθείτε και να παραχωρήσετε πρόσβαση στο SMS Backup + στα email σας.

Βήμα 3. Το SMSBackup + θα πραγματοποιήσει τον πρώτο συγχρονισμό. Πατήστε “αντίγραφο ασφαλείας” για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αντιγραφής των μηνυμάτων σας στο λογαριασμό σας στο Gmail.

Βήμα 4. Ενεργοποιήστε τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας πατώντας “αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας”. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις εάν θέλετε ή να τηρήσετε τις προεπιλογές. Το σημαντικό πράγμα για μια καλή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι ότι δεν χρειάζεται ποτέ να κάνετε τίποτα – θα πρέπει να συμβεί αυτόματα, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να το ξεχάσετε ή να το αναβάλλετε μέχρι να είναι πολύ αργά.

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail και αναζητήστε μηνύματα με την ετικέτα “SMS”. Θα βρείτε όλα τα μηνύματά σας αποθηκευμένα με ασφάλεια στην αλληλογραφία σας και εύκολα αναζητήσιμα. Αλλάζετε την προεπιλεγμένη ετικέτα από “SMS” σε ό, τι θέλετε μέσα από τις ρυθμίσεις του SMSBackup +.

Η επαναφορά των μηνυμάτων σας είναι τόσο εύκολη όσο πατώντας “επαναφορά” στο SMSBackup +. Αν έχετε πολλά μηνύματα για επαναφορά, σκεφτείτε να το κάνετε αυτό πριν κοιμηθείτε, ώστε να μην χρειάζεται να περιμένετε. Τα δεδομένα σας θα επαναφερθούν σιωπηλά καθώς κοιμάστε χωρίς ανησυχία.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των διαγραμμένων μηνυμάτων κειμένου στο Android

Τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας θα σας επιτρέψουν να εισαγάγετε τα μηνύματά σας σε οποιοδήποτε νέο τηλέφωνο. Το SMSBackup + θα εξάγει ένα αντίγραφο κάθε μηνύματος στο λογαριασμό σας στο Gmail με μια συγκεκριμένη ετικέτα, “SMS”.

Αυτό σημαίνει ότι εάν διαγράψετε κατά λάθος ένα μήνυμα κειμένου, μπορείτε απλά να ανοίξετε το SMSBackup + και να πατήσετε “επαναφορά”. Δεν θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα μηνύματα και μπορείτε να επιλέξετε μόνο συγκεκριμένα μηνύματα για επαναφορά στην ενότητα “Σύνθετες ρυθμίσεις”.

Εάν προσπαθείτε να ανακτήσετε ένα διαγραμμένο μήνυμα κειμένου χωρίς να έχετε αντίγραφο ασφαλείας, ουσιαστικά δεν έχετε τύχη. Υπάρχουν μερικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για την ανάκτηση διαγραμμένων δεδομένων, αλλά οι δωρεάν εκδόσεις επιτρέπουν στον χρήστη να «σαρώσει» για διαγραμμένα αρχεία. Κοστίζει χρήματα για την πραγματικά ανάκτηση των αρχείων – γι ‘αυτό τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας αξίζουν τα πέντε λεπτά που απαιτούνται για τη ρύθμιση.

Εναλλακτικές λύσεις για το SMSBackup+

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας SMS & Η επαναφορά είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το SMSBackup +, με σχεδόν 90.000 κριτικές και 4,5 / 5 αστέρια τη στιγμή αυτής της γραφής. Η εφαρμογή, που δημιουργήθηκε από την Carbonite, δημιουργεί τοπικά αντίγραφα ασφαλείας στο τηλέφωνό σας Android που μπορούν να εξαχθούν σε μια κάρτα SD ή να αποθηκευτούν με ασφάλεια στο cloud.

Το Carbonite είναι γνωστό για τις λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud. Η εταιρεία έχει ένα εξαιρετικό ιστορικό όσον αφορά τις λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και η εφαρμογή Android είναι τόσο ισχυρή όσο το λογισμικό επιτραπέζιου υπολογιστή και διακομιστή.

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη την υπηρεσία (και αν διαβάσετε την κριτική μας για το Carbonite, μπορείτε να μάθετε γιατί πρέπει), Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας SMS & Η επαναφορά είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το SMSBackup + εάν θέλετε να διατηρήσετε τοπικά αντίγραφα εκτός σύνδεσης, καθώς και συγχρονισμό με έναν πάροχο cloud.

Το Super Backup and Restore θα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων κειμένου και των αρχείων καταγραφής κλήσεων. Οι λάτρεις του Android με ριζωμένα τηλέφωνα μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας εφαρμογών, ημερολογίων και επαφών σε μια κάρτα SD ή σε πάροχο cloud.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας SMS για Carbonite & Η Επαναφορά σάς επιτρέπει να ορίσετε ένα πρόγραμμα για την εκτέλεση αντιγράφων ασφαλείας όταν είναι βολικό, όπως όταν κοιμάστε και έχει μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα που σας επιτρέπει να μοιράζεστε ένα αρχείο Android .apk με έναν φίλο πατώντας απλά ένα κουμπί. Αυτή είναι μια χρήσιμη λειτουργία για ορισμένους χρήστες με πλευρικές φόρτωση εφαρμογών, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε μια εφαρμογή Android με κάποιον αντί να χρειάζεται να την αναζητήσετε και να την φορτώσετε μόνοι τους.

Ακόμα κι αν δεν χρειάζεστε ή θέλετε αυτές τις προηγμένες λειτουργίες, η εφαρμογή λειτουργεί τέλεια καθώς και μια απλή λύση για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των μηνυμάτων κειμένου. Δεν χρειάζεται να είστε ισχυρός χρήστης και μόνο οι πρόσθετες λειτουργίες απαιτούν ριζοβολία του τηλεφώνου σας – μπορείτε να το εγκαταστήσετε και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων σας σε μια κάρτα SD ή στο σύννεφο με μερικές βρύσες.

Πέρα από τα αντίγραφα ασφαλείας SMS

Σε περίπτωση που αυτό το άρθρο έχει προκαλέσει την περιέργειά σας για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων στο τηλέφωνό σας Android, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές εξαιρετικές λύσεις για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πλήρους συσκευής. Μπορείτε ουσιαστικά να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των συσκευών σας, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων, των φωτογραφιών και των βίντεό σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα αυτά στο cloud από τις άλλες συσκευές σας.

Είναι πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου, αλλά έχουμε ήδη καλύψει τις καλύτερες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud για Android – και μπορείτε να βρείτε πιο εμπεριστατωμένες κριτικές αυτών των παρόχων στον ιστότοπό μας.

συμπέρασμα

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των μηνυμάτων SMS, των αρχείων καταγραφής κλήσεων και άλλων δεδομένων. Εγκαταστήστε μία από τις εφαρμογές που σας έδειξα σήμερα και βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε ποτέ ένα μήνυμα. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των μηνυμάτων SMS είναι εύκολη σε μια συσκευή Android και μπορείτε ακόμη και να κάνετε ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων του smartphone σας στο cloud.

Τα τηλέφωνά μας έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι, μοιραζόμαστε τις σκέψεις ή τις εικόνες μας μεταξύ τους και λίγοι άνθρωποι φαίνεται να σκέφτονται να διατηρήσουν αυτές τις στιγμές. Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια εάν είστε τόσο μεγάλος οπαδός των αντιγράφων ασφαλείας Android όσο και εμείς. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map