Τα καλύτερα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για το Amazon Glacier το 2020

Τα οφέλη του Amazon Glacier για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων μπορεί να είναι απαράδεκτα όσον αφορά τα δολάρια και τα σεντ, αλλά η εφαρμογή τείνει να προκαλεί μπερδεμένο εάν δεν ξέρετε τι να κάνετε μετά τη σίτιση της Amazon στα ψηφία της πιστωτικής σας κάρτας. Το ερώτημα είναι πώς μπορείτε να λάβετε δεδομένα από τη συσκευή σας σε ένα Glacier Vault και, τυχεροί, έχουμε την απάντηση.


Σε αντίθεση με τη δημοφιλή γνώμη, δεν είναι θέμα να φωνάζεις στην οθόνη του υπολογιστή σου. Το πρόβλημα είναι ότι το Amazon Glacier είναι ένα αποθετήριο δεδομένων, αλλά δεν διαθέτει τα μέσα για την κυκλοφορία δεδομένων δεδομένων. Χρειάζεται ένα σύστημα μεταφοράς και, σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε το καλύτερο από τα καλύτερα, με επικεφαλής αυτό που μπορεί να είναι το πιο εξελιγμένο πλοίο δεδομένων από όλα αυτά, το CloudBerry Backup.

Amazon-Glacier-Vault

Τι είναι ο παγετώνας Amazon?

Η λύση ψυχρής αποθήκευσης της Amazon είναι μια από τις φθηνότερες υπηρεσίες υποδομής cloud και την έχουμε αναλύσει στην αναθεώρηση του Amazon Glacier. Με τιμές στο μισό σεντ ανά gigabyte ή λιγότερο, ο Glacier είναι περίπου 20 τοις εκατό του κόστους των Amazon S3, Google Cloud και άλλων μεγάλων ονομάτων στον καλύτερο οδηγό cloud IaaS

.

Ανατολικά ΗΠΑ (Οχάιο):0,004 $
Δυτική ΗΠΑ (Όρεγκον):0,004 $
Δυτική ΗΠΑ (Β. Καλιφόρνια):0,005 $
Ασία-Ειρηνικός (Σεούλ):0,005 $
Ασία-Ειρηνικός (Σίδνεϊ):0,005 $
ΕΕ (Φρανκφούρτη):0,0045 $
ΕΕ (Ιρλανδία):0,004 $

Το πρόβλημα με το Amazon Glacier είναι ότι εξυπηρετεί έναν στενό σκοπό: το αρχείο. Είναι ιδανικό για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων, αλλά δεν λειτουργεί καλά για το σχεδιασμό εφαρμογών ή τις διαδικασίες που απαιτούν τακτική πρόσβαση σε αποθηκευμένα αρχεία. Αυτό συμβαίνει επειδή, παρά τη φθηνή αποθήκευσή του, τα τέλη χρήσης δεν είναι μόνο ακριβά, αλλά οι ταχύτητες ανάκτησης δεδομένων είναι οδυνηρά αργές, εκτός εάν θέλετε να πληρώσετε για την ταχεία ανάκτηση..

Τιμές ανάκτησης παγετώνων Amazon Κόστος ανά GB: Χρόνος ανάκτησης:
Πρότυπο:0,01 $ ανά GB και 0,05 $ ανά 1.000 αιτήματα3-5 ώρες
Ογκος:0,0025 $ ανά GB και 0,025 $ ανά αίτημα5-12 ώρες
Ταχεία:0,03 $ ανά GB και 0,01 $ ανά αίτημα1-5 λεπτά

Αυτό δεν είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις ή ακόμη και τους οικιακούς καταναλωτές που αναζητούν μια πιο αξιόπιστη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από, για παράδειγμα, Memopal ή Degoo, δύο υπηρεσίες με λάθη που συχνά σταματούν και έχουν ύποπτες προσεγγίσεις στην υποστήριξη πελατών που σας αφήνουν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις.

Όχι μόνο η Amazon έχει εξαιρετική υποστήριξη, το Glacier είναι αξιόπιστο για ταχύτητες μεταφόρτωσης και ακεραιότητα δεδομένων, χάρη σε ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων δεδομένων που εκτείνεται σε 18 γεωγραφικές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Amazon-Web-Services-Data-Centres

Προσεχώς, θα περιγράψουμε τις επιλογές μας για τα καλύτερα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για το Amazon Glacier. Δυστυχώς, οι επιλογές είναι λεπτές. Εκτός από το CloudBerry, τα μόνα αξιοσημείωτα ονόματα είναι οι Duplicati και Arq. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με τη δοκιμή 15 ημερών CloudBerry Backup, αλλά είμαστε μεροληπτικοί εκεί για λόγους που σύντομα θα γίνουν σαφείς.

Τι κάνει το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για το Amazon Glacier?

Τα περισσότερα διαδικτυακά εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έχουν τους δικούς τους διακομιστές. Αυτό ισχύει για το Acronis True Image, το Backblaze, το SpiderOak και τις περισσότερες άλλες καταχωρήσεις που κατατάσσονται στον καλύτερο διαδικτυακό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ενώ αυτό καθιστά αυτές τις υπηρεσίες εύχρηστες, τις καθιστά επίσης ασύμβατες με τις υπηρεσίες IaaS όπως το Amazon Glacier. Αυτό δημιουργεί πιο περιορισμένες επιλογές και κορεσμένα δίκτυα διακομιστών με χαμηλή χρηματοδότηση.

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε έναν πάροχο cloud IaaS όπως το Glacier, θα χρειαστείτε έναν πάροχο “select-your-δικό-cloud” με δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Δεν υπάρχουν πάρα πολλά από αυτά, ωστόσο, που τα κάνουν το πρώτο πράγμα που αναζητήσαμε για να κάνουμε τις επιλογές μας.

Μετά από αυτό, αναζητήσαμε χαρακτηριστικά.

Μια κρίσιμη συμπερίληψη είναι η ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Για την εγγραφή, ο Glacier κρυπτογραφεί αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε κατάσταση ηρεμίας στους διακομιστές του χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES 256-bit από προεπιλογή. Η διαφορά είναι ότι διαχειρίζεται τα κλειδιά κρυπτογράφησής σας. Ένας εφεδρικός πελάτης με ιδιωτική κρυπτογράφηση σημαίνει ότι κανείς, ούτε ο Jeff Bezos, δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία σας.

Jeff-Bezos-Amazon

Ψάξαμε επίσης πελάτες που σας επιτρέπουν να ορίσετε εκδόσεις αρχείων. Το Versioning σημαίνει ότι τα αρχεία επεξεργάζονται, διατηρούνται αντίγραφα πριν από την πραγματοποίηση αυτών των τροποποιήσεων. Αυτό σας επιτρέπει να επαναφέρετε αρχεία σε περίπτωση ακούσιας επεξεργασίας. Είναι επίσης χρήσιμο εάν τα αρχεία είναι κατεστραμμένα, καθώς μπορείτε να επιστρέψετε σε καθαρά αντίγραφα.

Επιπλέον, η έκδοση είναι ένας τρόπος να ξεφύγετε από μια επίθεση ransomware χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε για μη κρυπτογραφημένα αντίγραφα των αρχείων σας. Μερικοί πάροχοι αντιγράφων ασφαλείας έχουν πιο προηγμένους αλγόριθμους ανίχνευσης ransomware για πρόληψη, όπως το Acronis True Image (διαβάστε την αναθεώρηση True Image), αλλά, από τις καταχωρήσεις σε αυτήν τη λίστα, μόνο το CloudBerry Backup κάνει το ίδιο.

Ransomware-Γραφικό

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πολλαπλών νημάτων είναι δύο ακόμη δυνατότητες που έχουμε υπόψη μας, και οι δύο χρησιμεύουν για να επιταχύνουν τις διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Η συμπίεση είναι μια άλλη, αν και ο σκοπός της δεν είναι ταχύτητα. Μειώνει τον χώρο που καταλαμβάνουν τα αρχεία σας στο πίσω μέρος, πράγμα που σας εξοικονομεί χρήματα.

Υπάρχουν άλλες δυνατότητες που διαφέρουν από τον έναν πάροχο αντιγράφων ασφαλείας στον άλλο. Θα καλύψουμε αυτά που εμφανίζονται παρακάτω, εκτός από το κόστος ομιλίας.

Καλύτερο αντίγραφο ασφαλείας για το Amazon Glacier: CloudBerry Backup

Θα ακούσουμε από τους οπαδούς των Arq και Duplicati εκεί έξω, αλλά, με οποιοδήποτε εύλογο μέτρο, το CloudBerry Backup είναι μακράν η καλύτερη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για το Amazon Glacier. Αυτό αποκλείει ωστόσο ότι το Duplicati είναι δωρεάν.

CloudBerry-Backup-Plans-Slider1
© Cloudwards.net

CloudBerry-Cloud-Storage-Slider2
© Cloudwards.net

CloudBerry-Backup-Mode-Slider3
© Cloudwards.net

CloudBerry-Backup-Source-Slider4
© Cloudwards.net

CloudBerry-Backup-Schedule-Slider5
© Cloudwards.net

Προηγούμενος

Επόμενο

Αυτό που κάνει το CloudBerry Backup καλύτερο από το Arq και το Duplicati είναι ότι υποστηρίζει περισσότερες υπηρεσίες cloud, έχει μια πιο ελκυστική διεπαφή χρήστη, μια πιο ρευστή εμπειρία χρήστη και, το πιο σημαντικό, πολλές άλλες δυνατότητες για να διατηρεί τα αρχεία σας ασφαλή και το αντίγραφο ασφαλείας σας να λειτουργεί ομαλά.

Τα χαρακτηριστικά της σημείωσης περιλαμβάνουν ιδιωτική, κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο με χρήση AES 256-bit, κρυπτογράφηση κατά τη μεταφορά χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο TLS και προσαρμόσιμες πολιτικές διατήρησης.

Αυτές οι λειτουργίες βοηθούν στη διατήρηση των αρχείων σας ασφαλή σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων, επιθέσεων man-in-the-middle, επιθέσεων ransomware και άλλου εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Το CloudBerry Backup διαθέτει ακόμη και ενσωματωμένη προστασία ransomware που σαρώνει πιθανές μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό και δημιουργεί καθαρά αντίγραφα ασφαλείας σε περίπτωση που υπάρχει κάτι ύποπτο.

Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για προστασία ransomware για περισσότερες πληροφορίες.

Άλλα χαρακτηριστικά της σημείωσης περιλαμβάνουν συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας. Ενώ συνιστάται συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, για μεγαλύτερα αντίγραφα ασφαλείας, ενδέχεται να εκτελείτε διαδικασίες σε μια νύχτα.

CloudBerry-Backup-Schedule-Slider5

Το CloudBerry Backup έχει επίσης δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ. Με αυτό ενεργοποιημένο, κάθε φορά που ένα αρχείο τροποποιείται, ολόκληρο το αρχείο δεν αντιγράφεται ξανά στον διακομιστή. Αντικαθίστανται μόνο τα αλλαγμένα μέρη του αρχείου, εξοικονομώντας χρόνο και εξοικονομώντας πόρους.

Το CloudBerry Backup μπορεί να πραγματοποιήσει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει εικόνας. Αντί να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας συγκεκριμένων φακέλων και αρχείων, το αντίγραφο ασφαλείας με βάση την εικόνα λαμβάνει ένα στιγμιότυπο όλων, καθιστώντας τις επαναφορές πιο ολοκληρωμένες. Διαβάστε την καλύτερη εφεδρική κριτική που βασίζεται σε εικόνα για να μάθετε πού κατατάσσεται το CloudBerry στον ανταγωνισμό.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το CloudBerry Backup

Εκτός από το Amazon Glacier, το CloudBerry Backup συνδυάζεται με περισσότερους από 50 διαφορετικούς παρόχους cloud. Αυτό περιλαμβάνει επιλογές IaaS όπως Amazon S3, Google Cloud, Microsoft Azure, Backblaze, Rackspace και Wasabi. Περιλαμβάνει παραδοσιακούς παρόχους αποθήκευσης cloud, όπως το OneDrive, το Google Drive και το Amazon Drive.

CloudBerry-Cloud-Storage-Slider2

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες άδειες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας CloudBerry, καθεμία από τις οποίες είναι διαρκής. Οι εκδόσεις της επιφάνειας εργασίας είναι διαθέσιμες για Windows (49,99 $), macOS (29,99 $) και Linux (29,99 $). Καθένα έχει μια δωρεάν έκδοση λογισμικού, αλλά αυτά δεν συνοδεύονται από εφεδρικό αντίγραφο, συμπίεση ή κρυπτογράφηση, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών.

Η δωρεάν έκδοση περιορίζεται στα 200 GB αντιγράφων ασφαλείας, ενώ οι πληρωμένες εκδόσεις είναι καλές για 5 TB. Εάν χρειάζεστε περισσότερα, θα πρέπει να αγοράσετε το πολύ πιο ακριβό CloudBerry Backup Ultimate με 299,99 $. Αυτή η έκδοση μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των Windows Server, SQL Server και Exchange Server, οπότε είναι πιο βιώσιμη για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για επιχειρήσεις, τουλάχιστον.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών για να δείτε αν το CloudBerry Backup είναι ο σύντροφος του Glacier του Amazon που αναζητάτε. Παίρνετε επίσης 10 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου Amazon Glacier, οπότε αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για να το ρυθμίσετε.

Αντίγραφο ασφαλείας Arq

Το να υποδηλώνουμε ότι το Arq Backup δεν διαθέτει την τέχνη του CloudBerry Backup είναι μια υποτιμητική. Είναι εντελώς ελκυστικό. Ο συνδυασμός χρωμάτων είναι γκρι και λευκό, οι γραμμές κειμένου κόβονται και πολλά παράθυρα δεν μπορούν να αλλάξουν το μέγεθός τους για να βελτιώσουν την ορατότητα. Επιπλέον, το κείμενο είναι τόσο μικρό που μπορεί να χρειαστείτε ένα μεγεθυντικό φακό για να το φτιάξετε.  

Arq Backup Main Screen Slider

Arq AWS Επιλέξτε Bucket Slider4

Arq Cloud Storage Type Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Με άλλα λόγια, η εμπειρία χρήστη δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σκέψης της ομάδας Arq. Ωστόσο, η λειτουργικότητα είναι καλύτερη. Ενώ μπορεί να συνδεθεί μόνο σε ένα κλάσμα των παρόχων cloud που υποστηρίζει το CloudBerry, οι επιλογές περιλαμβάνουν το Amazon Glacier.

Το λογισμικό διαθέτει πολλές χρήσιμες δυνατότητες. Το Arq κρυπτογραφεί αρχεία πριν φύγουν από τον υπολογιστή σας, οπότε οι λαοί στο Amazon δεν θα έχουν ιδέα ποια είναι τα κλειδιά κρυπτογράφησής σας και κανένας τρόπος αποκρυπτογράφησής τους. Το πλεονέκτημα είναι ότι εάν χάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, χάνετε και την πρόσβαση στο αντίγραφο ασφαλείας σας, αλλά αυτή είναι η τιμή που πληρώνετε για μυστικούς πράκτορες που δεν κινούνται μέσω των selfie σας.

Ενώ το περιβάλλον χρήστη είναι αυτό που θα χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, το Arq έχει επίσης ένα βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών ανοιχτού κώδικα. Για όσους έχουν την τεχνική ευφυΐα, θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι δεν γίνεται αστεία επιχείρηση, όπως η κρυπτογράφηση μεταδεδομένων ή η αποστολή των αρχείων σας σε ένα υπόγειο καταφύγιο στον κυβερνοχώρο στη Σιβηρία.

Άλλες λειτουργίες της σημείωσης περιλαμβάνουν μεταφορτώσεις σε επίπεδο μπλοκ για να διασφαλιστεί ότι μόνο τα αλλαγμένα τμήματα των αρχείων θα μεταφορτωθούν μετά την αρχική μεταφόρτωση, από την πλευρά του πελάτη, έτσι ώστε τα ίδια αρχεία να μην μεταφορτώνονται πολλές φορές και συμπίεση για τη μείωση των μεγεθών μεταφόρτωσης.

Από όσα μας λένε οι άνθρωποι στο Arq, το λογισμικό σαρώνει αρχεία με ένα νήμα, κάνει ουρές μεταφορτώσεων και, στη συνέχεια, χρησιμοποιεί πολλά νήματα για να επιταχύνει τη διαδικασία μεταφόρτωσης. Εάν η σάρωση ξεπεράσει τη διαδικασία μεταφόρτωσης, η σάρωση σταματά έως ότου η ουρά συρρικνωθεί σε επίπεδο διαχειρίσιμου.

Διατηρούνται τα στοιχειώδη αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων, ώστε να μπορείτε να αντιστρέψετε το χρόνο σε περίπτωση ανεπιθύμητης αλλαγής ή καταστροφή του αρχείου. Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος να προσαρμόσετε την πολιτική έκδοσης όπως μπορείτε με το CloudBerry. Αντ ‘αυτού, όλα διατηρούνται. Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθεί περισσότερος αποθηκευτικός χώρος Glacier, αλλά δεν θα πρέπει να είναι μεγάλο πρόβλημα, καθώς τα αρχεία επεξεργάζονται σε επίπεδο μπλοκ και συμπιέζονται.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Arq Backup

Εκτός από το Glacier, η Arq μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων σε Amazon S3, Google Cloud, Backblaze B2, Wasabi, Dropbox, Google Drive, OneDrive και Amazon Drive. Ωστόσο, λείπει το Microsoft Azure, το οποίο μπορεί να είναι το πιο ελκυστικό από όλες τις λύσεις cloud IaaS, χάρη σε 52 κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο (διαβάστε την κριτική μας για το Microsoft Azure).

Arq-Cloud-Προορισμοί

Το κόστος του Arq 5, η πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού, είναι 49,99 $ για μια διαρκή άδεια. Η άδεια χρήσης είναι καλή για έναν υπολογιστή ή έναν διακομιστή. Προσφέρονται τόσο οι εκδόσεις Windows όσο και οι εκδόσεις macOS και υπάρχει μια δοκιμή 30 ημερών που σας προτείνουμε να επωφεληθείτε, ειδικά επειδή είναι η ίδια τιμή με την οποία θα πληρώνετε για ένα ανώτερο προϊόν στο CloudBerry Backup.

Διπλάτι

Η Duplicati ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση από το CloudBerry Backup και το Arq, καθώς η διεπαφή βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι το αντίγραφο ασφαλείας σας θα σταματήσει μόλις τερματίσετε τη λειτουργία του Chrome ή του Firefox, καθώς υπάρχει και ένας υπολογιστής-πελάτης που εκτελείται στο παρασκήνιο για να διατηρήσει τα αντίγραφα ασφαλείας σας σε λειτουργία.

Duplicati Προσθήκη ρυθμιστικού αντιγράφων ασφαλείας 1

Duplicati Προσθήκη ρυθμιστικού προορισμού2

Duplicati Προσθήκη ρυθμίσεων παγετώνων Slide3

Duplicati Προσθήκη αρχείων Slider4

Duplicati Encryption Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Το UX της Duplicati, όπως και ο Arq, θα μπορούσε να κάνει makeover. Στην περίπτωση της Duplicati, είναι πιο κατανοητό, δεδομένου ότι είναι ένα δωρεάν προϊόν, αλλά ο κλονικός σχεδιασμός μπορεί να συνηθίσει. Ευτυχώς, το Duplicati διαθέτει όμορφους πόρους υποστήριξης για να σας βοηθήσει.

Η τελευταία έκδοση του Duplicati δεν υποστηρίζει απευθείας το Amazon Glacier. Υποστηρίζει, ωστόσο, το Amazon S3, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε σε ένα Glacier Vault. Το Duplicati έχει οδηγίες για το πώς να το κάνει αν χρειάζεστε ένα χέρι βοήθειας.

Κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να επιλέξετε χωρίς κρυπτογράφηση, κρυπτογράφηση AES 256-bit ή GNU Privacy Guard. Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε μια φράση πρόσβασης, την οποία μόνο εσείς θα γνωρίζετε. Επειδή το Duplicati βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης cloud όπως το LastPass ή το Dashlane, σε περίπτωση που το ξεχάσετε.

Υπάρχει μια επιλογή για ενεργοποίηση του SSL – Το Duplicati σημαίνει TLS δεδομένου ότι το SSL είναι ανενεργό – το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε, εκτός εάν θέλετε ένα σκοτεινό βουνό που ζει σε ένα υπόγειο διαμέρισμα που δημοσιεύει τα αρχεία σας στο Reddit.

Υπάρχουν επιλογές εξαίρεσης κρυφών, συστημάτων και προσωρινών αρχείων, καθώς και αρχείων μεγαλύτερων από ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Όλα τα αρχεία συμπιέζονται πριν από τη μεταφόρτωση για μείωση του απαιτούμενου χώρου αποθήκευσης και υποστηρίζεται επίσης η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ.

Όπως το Arq, το Duplicati δεν έχει συμπεριλάβει το multi-threading ως χαρακτηριστικό. Αυτό σημαίνει ότι οι μεταφορτώσεις θα εκτελούνται πιο αργά από ό, τι με το CloudBerry Backup. Υποτίθεται ότι, η ομάδα ανάπτυξης της Duplicati εργάζεται σε αυτό, αλλά χωρίς έναν δημοσιευμένο χάρτη πορείας, δεν θα το υπολογίζαμε στο εγγύς μέλλον.

Το αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να ρυθμιστεί να λειτουργεί συνεχώς ή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα. Για εκδόσεις αρχείων, μπορείτε να επιλέξετε να μην διατηρείτε προηγούμενα αρχεία, όλα τα αρχεία ή να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη πολιτική διατήρησης.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Duplicati

Το Duplicati υποστηρίζει Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud, Backblaze B2, Box, Dropbox, Google Drive, Jottacloud, Mega και OneDrive ως προορισμούς cloud για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Υποστηρίζεται επίσης το Hubic, αλλά σε περίπτωση που χάσετε τις ειδήσεις, έχει περάσει ο τρόπος με τις θήκες smartphone και τα πακέτα fanny.

Το Duplicati διαθέτει πελάτες για Windows, macOS και διάφορες εκδόσεις Linux (Debian, Ubuntu, Fedora και RedHat). Υπάρχει ακόμη και μια έκδοση για το Synology, αλλά έχουμε το προβάδισμα. Ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα, σε αντίθεση με το CloudBerry Backup και το Arq, η Duplicati δεν θα σας κοστίσει ούτε μια δεκάρα. Το μόνο που θα πρέπει να πληρώσετε είναι το Amazon Glacier ή οτιδήποτε άλλο πάροχο cloud επιλέγετε να το συνδυάσετε.

Τελικές σκέψεις

Το CloudBerry Backup, το Arq και το Duplicati είναι οι μόνες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που προτείνουμε για χρήση με το Amazon Glacier και συνιστάται μόνο μία από αυτές. Τούτου λεχθέντος, το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εισάγετε αρχεία στο Glacier Vault.

Υπάρχουν πελάτες μεταφοράς αρχείων, επίσης γνωστοί ως εξερευνητές cloud, όπως το Cyberduck, το CloudBerry Explorer και το FileZilla που θα κάνουν το τέχνασμα, επίσης, όχι επίσης. Πρόκειται για εργαλεία μη αυτόματης μεταφόρτωσης που δεν έχουν σχεδιαστεί για τη δημιουργία μόνιμων εφεδρικών σχέσεων. Διαβάστε το καλύτερο άρθρο πελάτη μεταφοράς αρχείων για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε μια μονάδα δίσκου δικτύου συνδεδεμένη στο Amazon Glacier. Μια μονάδα δίσκου δικτύου μοιάζει με μια γραμμένη μονάδα δίσκου στον υπολογιστή σας, εκτός από την αποθήκευση αρχείων στο cloud αντί για τον σκληρό σας δίσκο.

Έχουμε ένα άρθρο σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας μιας μονάδας δίσκου δικτύου, το οποίο λειτουργεί επίσης με το Dropbox, το Google Drive και άλλους παρόχους όπως συμβαίνει με το Glacier. Όπως συμβαίνει και με τους εξερευνητές cloud, οι μονάδες δίσκου δικτύου χρειάζονται πάρα πολύ χειροκίνητη εργασία για να τους κάνουν βιώσιμο λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, το CloudBerry Backup είναι η εύκολη επιλογή για αρχειοθέτηση δεδομένων με το Amazon Glacier. Κατατάσσεται επίσης μεταξύ των καλύτερων υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο συνολικά και αξίζει τον έλεγχο σε μια δοκιμή 15 ημερών.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στο Amazon Glacier και πώς τον χρησιμοποιείτε για την αρχειοθέτηση αρχείων στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε για το λογισμικό που χάσαμε, ειδικά αν έχει σχεδιαστεί για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σκληρού δίσκου. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map